Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Korpschef op zoek naar nieuwe uitdaging, Wase hoofdstad zit zonder politieleider

Korpschef Johan De Paepe verlaat de politie van Sint-Niklaas. De hoofdcommissaris gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Voorlopig is het nog niet duidelijk tot wanneer De Paepe in functie blijft, en wie hem zal vervangen.

Politie en veiligheid

Blok, Koeruir en De Schat lessen Sint-Niklase dorst

Met Blok van Nieuwkerken, Koeruir van Sinaai en De Schat van Belsele heeft Sint-Niklaas er naar aanleiding van zijn 800ste verjaardag vanaf dit weekend een opvallend pakket van drie nieuwe lokale bieren bij.

Nieuws

Beachvolleybalhappening is klassieker op de kalender

De beachvolleybalhappening van Sini Beach, dit weekend op de Grote Markt in Sint-Niklaas, is zowat een klassieker geworden op de kalenders van het PK en BK beachvolleybal. Ook dit jaar tekenen voor beide manches kwaliteit en kwantiteit present.

Nieuws

Omdat de school van hun kinderen te dicht bij een asbeststort ligt, starten deze ouders een petitie

Enkele ouders van leerlingen uit Broedersschool Driegaaien begonnen gisteren een petitie om de definitieve sluiting te eisen van het veelbesproken asbeststort van SVK, dat niet ver van de school ligt.

Nieuws

Na-Tourcriterium verhuist naar woensdag

Het VIO na-Tourcriterium van Sint-Niklaas vindt dit jaar op de eerste woensdag na de Tour plaats (26 juli, nvdr.), twee dagen eerder dan traditioneel het geval was. De nieuwe datum stelt de organisatie wellicht in staat om een sterker deelnemersveld uit te nodigen en wat verder weg te blijven van de UCI WorldTour-wedstrijden in San Sebastian en Londen het weekend erna. “We wilden de unieke kans grijpen om dit jaar naar woensdag te verschuiven en we kregen zonet groen licht van de KBWB. Het geeft ons de kans om makkelijker renners aan te trekken die in het weekend weer vol aan de bak moeten. Dat was de voorbije edities onder meer het geval voor streekrenner Greg Van Avermaet. We hopen dat we hem nu aan het Wase publiek kunnen presenteren”, duimt organisator Christophe Impens van Golazo Sports. Het na-Tourcriterium mikt opnieuw op een mix van spraakmakende renners uit de Tour, Belgische toppers en streekrenners. In het voorprogramma krijgen jeugdrenners, G-sporters en anderen de kans om zich te tonen.

Nieuws

Pop-upwinkel van stad in Stationsstraat geeft startschot voor zomerseizoen

De pop-upwinkel ‘800 jaar Sint-Niklaas’ opent pas vandaag de deuren in de Stationsstraat, maar gisteren al stapten verscheidene nieuwsgierige voorbijgangers binnen. De pop-up is meteen ook een buitenkans om al het Sint-Niklase lekkers te leren kennen.

Nieuws

Rens Van der Weken: “Ik heb een goed gevoel’

Rens Van der Weken (De Zilveren Klomp) is iemand die slechts uitzonderlijk dubbelt, maar de voorbije week was hij samen met clubmaat Jochen Wuyts aan de slag op het jubileum dubbeltornooi van Malpertus. Hij verloor de finale van Robin Ruys en Gilles Bogaert (6-0, 6-2).

Nieuws

“Zondag in Lokeren toch verder gooien”

Carolien Van Royen (ACW) gooide in Huizingen de speer liefst 43m03 ver. “Daar ben ik redelijk tevreden mee ,ook al bleef ik ruim onder mijn PR. Dit is alleszins mijn seizoensbeste”, zegt de atlete uit Sint-Niklaas. “Maar het moet nog beter. Gezien ik nu voltijds aan het werk ben als kinesiste, heb ik heel wat minder tijd om te trainen. De belasting van mijn rug is minder intens. Mijn prestaties zijn weliswaar nog niet optimaal, maar dat probeer ik te verbeteren door meer wedstrijden te betwisten. Als ik in het ritme raak, dan zullen ook de meters wel komen. Komend weekend staat de Flanders Cup in Lokeren op het menu.”

Nieuws
Download