Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik wilde mensen de Koran leren lezen”

Mahid D. gaf tijdens zijn verhoor toe dat hij radicaliseerde en naar Syrië wilde trekken. Dat gebeurde volgens hem onder invloed van zijn Marokkaanse minnares en fervente IS-aanhangster Azziza uit Den Haag.

Nieuws

Duel Van Der Poel - Van Aert in Sint-Niklaas

Organisator Géry Smet kreeg donderdagmiddag een telefoontje van Mathieu Van der Poel. Die besloot om toch deel te nemen aan de Waaslandcross in Sint-Niklaas die op zaterdag 23 december de drukke kerstperiode opent.

Nieuws

“Geen match zoals alle andere”

Niels Heyvaert heeft de uitmatch in Londerzeel met stip aangeduid. “Ik woon in Londerzeel op amper vijf minuten van het stadion. Ik zal aan de trainer beleefd vragen of ik na afloop meteen naar huis mag. Ik train in Londerzeel ook nog de U9 en mocht er als 18-jarige een jaar lang proeven van het eerste elftal. Het is duidelijk: dit is voor mij geen match zoals alle andere.”

Nieuws

Sinterklaaszoektocht reikt prijzen uit

De Sinterklaaszoektocht reikte in het stadhuis van Sint-Niklaas zijn prijzen uit. Het minder fraaie weer leidde ertoe dat minder kinderen dan gewoonlijk hun prijs kwamen ophalen. Toch was de sfeer uitgelaten voor de vele scholen en kinderen die van de Zwarte Pieten een fraai geschenk kregen. De Taborschool uit Maria Aalter won de eerste prijs.

Nieuws

Buurt ongerust na instorten asbestdak

De buurtbewoners van de Rozenlaan in Belsele zijn bezorgd nadat een schuur met groot asbestdak is ingestort onder het gewicht van de sneeuw. Ze hopen dat het opruimen van het gevaarlijk materiaal zal gebeuren zonder gevaar voor de omgeving.

Nieuws

Jacqueline en vriend op kerstmarkten om haar bloedziekte bekender te maken

De Sint-Niklase Jacqueline Laini Mabanze (26) wou graag journaliste worden, maar die droom moest ze opbergen omdat ze lijdt aan sikkelcel anemie. Omdat de pijnlijke ziekte nog vrij onbekend is maar een zware impact heeft, richt Jacqueline Sikkelcel United op en staat ze samen met vriend Jonas op enkele kerstevenementen.

Nieuws

Driedaagse Winterbar met sneeuwkanon op Regentieplein

De sneeuw verdwijnt zienderogen, maar het Regentieplein blijft er het hele weekend wit bij liggen tijdens de driedaagse Winterbar.

Nieuws

“Nog enkele drukke weken in het verschiet”

Ronny Wagenaer (WALO) greep in Brasschaat net naast het podium. “Ik ben tevreden over deze mooi parkcross. De weersomstandigheden waren goed en ik kon voluit tempo maken op een toch wel erg mooi en selectief parcours. Mijn vorm is goed, daarom ook dat ik het zo spijtig vond dat de kerstloop in Burcht zondag door de sneeuw werd afgelast. Volgend weekend staan nog de Kriekeloop in Clinge en de Kerstloop in Stekene (zondag) op het programma.”

Nieuws

“Gelijke tred gehouden en toch nog verloren”

Condors bood in de wedstrijd tegen Wezen-Vrienden Geraardsbergen weliswaar knap weerwerk, toch moesten ze de punten laten aan de thuisploeg.

Nieuws

Pendelaars nog te vaak in de kou

De vrieskoude en sneeuw houden nog altijd het verkeer in de ban met allerlei miserie tot gevolg. In Belsele en Sinaai zijn pendelaars ook niet te spreken over de recent in werking getreden nieuwe dienstregeling bij de NMBS. Eerder bleken pendelaars uit Beveren er evenmin gelukkig mee.

Nieuws
Download