Jouw stad of gemeente heeft géén inzage in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Senioren genieten van voorleesmomenten door vrijwilligers: “Soms is het gieren van het lachen, soms emotioneel”

Alle bewoners van woonzorgcentra in het Waasland moeten kunnen genieten van voorleesmomenten, ook dementerenden. Dat vindt alvast BiblioWaas, het samenwerkingsverband van bibliotheken. In Huize Vincent in Tielrode gebeurt dat voorlezen zelfs met een doventolk.

Nieuws

Amper één op twee inwoners trots op zijn stad

Het aantal fiere Sint-Niklazenaren is opnieuw gedaald en ligt laag in vergelijking met de andere centrumsteden. Een pijnlijke vaststelling na een jaar lang feesten om de 800ste verjaardag van de stad te vieren.

Nieuws

Half jaar cel voor topbokser Meriton Karaxha

De Sint-Niklase topbokser Meriton Karaxha is door de correctionele rechtbank in Dendermonde veroordeeld tot zes maanden cel. Een straf die hij kreeg voor een geval van verkeersagressie op 27 maart vorig jaar in Beveren.

Nieuws

Bijs-huis zoekt begeleiders voor kinderen met beperking

Met een open dag is afgelopen weekend het net afgewerkte Bijs-huis voorgesteld. Sinds januari verblijven er negen kinderen met een beperking.

Nieuws

“Ook doelman Jelle Merckx matchwinnaar”

Hakim Laref maakte het enige doelpunt in Gullegem. “Keeper Jelle Merckx is evenveel matchwinnaar als ikzelf omdat hij ruim een kwartier voor tijd een penalty pakte. Dat was zeker een beslissend moment in de wedstrijd. We weten dat een uitstap naar Gullegem altijd garant staat voor een moeilijke match. Het lijkt erop dat we uit meer punten pakken dan thuis, misschien omdat we daar onder een ander systeem rustiger kunnen voetballen. We hebben in ieder geval onze offday rechtgezet. De club vroeg geen licentie voor een reeks hoger aan. Hun goed recht, maar als speler ga je toch iedere week honderd procent voor de eer en de centjes.”

Nieuws

VIDEO. Is Sint-Niklaas gastvrij?

Wie maandagochtend Sint-Niklaas binnenreed, heeft ze misschien opgemerkt: verkeersborden met Sint-Niklaas erop, en daaronder het opschrift 'Gastvrij vraagteken'.

Nieuws

Gevraagd: fietsstraat in Lodewijk De Meesterstraat

In de Lodewijk De Meesterstraat in Sint-Niklaas staan sinds een tijdje boombakken. "Scholen en weggebruikers zijn er niet gelukkig mee", denkt eregemeenteraadslid Patric Gorrebeeck (CD&V).

Wegen en verkeer
Nieuws

Sasha Weemaes buigt hoofd voor Gerben Thijssen

Gerben Thijssen, het goudhaantje van Lotto-Soudal U23 klopte in een prestigespurt leeftijdgenoot Sasha Weemaes en schreef de Zuidkempense Pijl op zijn palmares bij.

Nieuws

VIDEO. Zeven gezinnen starten Bijshuis voor kinderen met beperking

Nog een mooi zorgproject, dat zeker uw en onze aandacht verdient, is het Bijshuis in Sint-Niklaas. Het Bijshuis is een spiksplinternieuwe zorgwoning voor 9 kinderen met een beperking.

Nieuws

OLVP Sint-Niklaas behaalt 3de plaats op Belfair beurs

De leerlingen van OLVP Sint-Niklaas behaaalden een knappe derde plaats op de Belfair beurs in Brussel.

Nieuws
Download