Residents who fill out their profile get faster responses
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

29 procent minder inbraken dan vorig jaar

In de eerste helft van dit jaar werden in de politiezone Schelde-Leie 29 procent minder inbraken (incl. pogingen) geconstateerd tegenover 2017. In vergelijking met 2016 is dat zelfs een daling met 48%! In De Pinte werden dit jaar in het eerste semester 21 inbraken vastgesteld, vorig jaar waren dat er nog 27 en in 2015 zelfs 35.

Alert

Wissel van de wacht in À Table

Bob Vinois laat de leiding van zijn bekende restaurant À Table over aan zoon Dimitri. “Aan de ziel wordt niet geraakt”, klinkt het.

News

Latem neemt afscheid van bibliotheek

Vandaag, zaterdag, is de laatste openingsdag van de bibliotheek in de Latemstraat. In afwachting van het nieuwe gebouw verhuist de collectie tijdelijk naar de pastorie.

News

Pastorieconcert Deurle op 15 juli

Op zondag 15 juli om 15.00 u. organiseert het feestcomité van Deurle alweer een gratis fantastisch jazz-optreden in de tuin van de pastorie.

News

Vlot van Raveel uit 1971 keert terug op Leie

De Leiestreek heeft veel kunstenaars geïnspireerd. Van 1 juli tot 30 september belicht de zesde Biënnale van de Schilderkunst het thema ‘landschappen’. De tentoonstelling loopt in drie musea en brengt meer dan een eeuw aan schilderkunst samen.

News

‘Porsche van Piqueur’ na twee jaar terug bij rechtmatige eigenaar

De Porsche Carrera GT van Vincent Vandenberghe staat weer te blinken op de parkeerplaats van zijn toonzaal in Sint-Martens-Latem. Twee jaar stond hij stof te vergaren in de Gentse haven. Het gerecht vermoedde dat het een auto van Jeroen Piqueur was. Kostprijs om de auto terug te krijgen: tot 50.000 euro aan advocatenkosten, plus veel imagoschade.

News

Twee Piqueur-villa’s openbaar verkocht: “Bezichtiging liep niet van leien dakje”

Na de gevallen Optima-topman Jeroen Piqueur, was het maandag de beurt aan zoon Ruben en dochter Rebecca om hun villa’s in Sint-Martens-Latem te verkopen. Het lot in de Dorpsstraat in Deurle bracht het meest op: 965.000 euro.

News

Rijkste gemeente wil af van schoolbussen wegens … te duur

Omdat te weinig leerlingen ervan gebruikmaken, is het Latemse gemeentebestuur van plan om volgend schooljaar te stoppen met voor- en naschools busvervoer.

News

Vijfde Edgar Barbaixprijs uitgereikt

In een volgelopen Leiezaal vond de prijsuitreiking plaats van de vijfde editie van de Edgar Barbaixprijs voor fotografie. De drie winnaars zijn Bert Bossaert (1), Patrick Bekaert (2) en Marleen Lamote (3). In de jury zat onder andere de Gentse fotografe Lieve Blancquaert.

News

Ooit richtte hij K3 op, nu vult hij ‘Die Huis’ en vliegt hij kunst over met containers tegelijk

K3-oprichter en gewezen radiopresentator William Vaesen en zijn Gentse vrouw Ellen Christiaen openen dit weekend bij de kerk van Sint-Martens-Latem hun derde kunstgalerie. The Boutique Gallery zal een selectie van Zuid-Afrikaanse en Europese kunst bieden. “Zingen? Dat doe ik alleen nog voor mijn vrouw.”

News
Download