Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Charles (62) is blind. Maar net dankzij zijn handicap ontdekte hij zijn artistieke talent. “Schilderen mijn therapie. Had ik dat niet, dan was ik misschien depressief geworden”

De schilder die zijn eigen kunst niet kan zien. Charles Emmanuel Schelfhout (66) werd elf jaar geleden zo goed als blind. Ironisch genoeg ontdekte hij dankzij zijn handicap zijn artistiek talent. Nu organiseert hij een ­schilderwedstrijd voor blinden en slechtzienden. “Hopelijk beginnen lotgenoten te experimenteren, zoals ik. Met hetzelfde therapeutische effect: ik schilder waarvan ik zo hou, maar wat ik niet meer kan zien.”

Nieuws

Engelse kwekers brengen bezoekje aan hun schapen

Engelse schaapherders uit het Lake District hebben Sint-Martens-Latem bezocht om er te zien hoe hun herdwickschapen worden ingezet in een begrazingsproject.

Nieuws

Politie Schelde-Leie tevreden over ANPR-camera's

De politiezone Schelde-Leie maakt ruim een jaar na de ingebruikname van de ANPR-camera’s een eerste balans op.

Politie en veiligheid
Nieuws

'Tweeduizend jaar pausen' door Em. Prof. Dr. Jules Leroy

Emeritus professor doctor Jules Leroy komt op dinsdag 20 maart om 20 uur naar de Centrum De Vierschaar in Deurle voor een lezing over 'Tweeduizend jaar pausen'. De avond wordt georganiseerd in het kader van de Nacht van de Geschiedenis door het Davidsfonds Latem-Deurle.

Vroeger en nu
Nieuws

Dertig maanden cel voor uitbuiting van vriendin als prostituee

Een 30-jarige Roemeen is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf omdat hij zijn vriendin dwong om zich te prostitueren. Daniel T. en zijn vriendin zelf beweren dat van uitbuiting geen sprake is.

Nieuws

20 JAAR PLANNEN maar nu wordt Pontstraat eindelijk écht heraangelegd

Na bijna twintig jaar van plannen komt nu toch schot in de heraanleg van de Pontstraat. Dit jaar gaan de nutsmaatschappijen aan slag gaan, eind 2019 of begin 2020 begint het echte werk.

Nieuws

Succesduo van brasserie Boulevard gaat uit elkaar: “Sam heeft veel uitdagingen nodig, ik zit anders in elkaar”

Ze leerden elkaar kennen in Hof van Cleve en begonnen vijf jaar geleden Brasserie Boulevard op de Kortrijksesteenweg. Nu gaan Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt hun eigen weg. Als vrienden.

Nieuws

“Focus op Cercle Melle”

FC Latem voert de rangschikking aan en krijgt zondag het bezoek van Cercle Melle dat naar de 14de plaats is weggezakt. Een belangrijke generale repetitie met het oog op de topper van zaterdag 10 maart op het veld van naaste achtervolger KVV Laarne-Kalken A.

Nieuws

“FC Latem is voor mij de beste keuze”

Bij JV De Pinte trekt de 26-jarige aanvoerder Sandrijn De Schepper volgend seizoen naar FC Latem dat leider in derde provinciale B is.

Nieuws

Resultaten verkeersveilige dag 2018

Dinsdag herdachten we de zware kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth met de Verkeersveilige Dag. Alle 28 Oost-Vlaamse politiezones, de federale wegpolitie Oost-Vlaanderen en de federale scheepvaartpolitie controleerden extra op snelheid, boorddocumenten, alcohol en drugs. Goed nieuws: niemand was onder invloed van alcohol of drugs. Minder goed: maar liefst 15,4% reed te snel!

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws
Download