Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Stemming kandidaat Binus Cultuurprijs 2017 gestart

De Binus cultuurprijs wordt in 2017 voor de eerste keer uitgereikt door het gemeentebestuur en de gemeentelijke raad voor cultuurbeleid van Sint-Martens-Latem. De cultuurprijs is vernoemd naar Albijn Van den Abeele (1835-1918). Binus wordt beschouwd als de stamvader van de Latemse groepen. Bovendien was hij burgemeester, secretaris, historicus, schilder en sociaal bewogen. Hij was een inspiratiebron voor talrijke Latemse kunstenaars.

Nieuws

Museum Dhondt-Dhaenens organiseert een pop-up tentoonstelling

Van 19 t.e.m. 31 augustus 2017 organiseert museum Dhondt-Dhaenens een pop-up tentoonstelling met alle kunstwerken van de Internet en de Christie's veilingen in de Kerkstraat 61, 9830 Sint Martens-Latem. De pop-up is doorlopend open op 19, 20, 26 en 27 augustus van 10.00 tot 18.00 uur of op afspraak.

Nieuws

Pieter (104), helft van de oudste tweeling ter wereld, is overleden

“Ons geheim? Een glaasje rode wijn, geen vrouwen achternazitten en hard werken.” Dat verklaarden de oudste tweelingbroers ter wereld, Pieter en Paulus Langerock uit Gent, vorige maand nog op hun 104e verjaardag. Enkele weken later is Pierre overleden, zo raakte nu bekend.

Nieuws

Latemse feesten in aantocht

Latem Kermis start op 25 augustus 2017 en gaat door op de weide achter het Gemeentehuis in Latem Dorp. Zoals elk jaar is er voor elk wat wils, voor alle leeftijden, voor fuifbeesten, voor fijnproevers en voor cultuurliefhebbers. De creatieve culturele duizendpoot Nic Balthazar is op zondagmorgen te gast op cultuurcafé, daarna begeleidt hij Latem Zingt, het evenement waar alle inwoners samen zingen voor het klimaat.

Nieuws

Belgisch Kampioenschap voor vierjarige paarden op Eventing Deurle

Het jaarlijkse Eventing Deurle, het event voor paardensportliefhebbers, gaat door in het weekend van 8, 9 en 10 september 2017. Voor het eerst is er dit jaar ook een Belgisch Kampioenschap voor vierjarigen.

Nieuws

Een instrument leren bespelen aan de Latemse muziekschool

Inschrijven is nog mogelijk op zaterdag 19 en 26 augustus 2017 van 9u tot 12u30dinsdag 29 augustus 2017 van 16u tot 18u30woensdag 30 augustus 2017 van 14u tot 18u30donderdag 31 augustus 2017 van 16u tot 18u30rof tot 30 september tijdens de normale openingstijden van de muziekschool.

Nieuws

Deurle dorp opnieuw autovrij op zondagen in augustus

Net als vorig jaar is Deurle dorp autovrij op zondagen in augustus. Een initiatief dat vorig jaar in de smaak viel onder het motto 'In rust genieten van de schoonheid en de terrasjes'.

Nieuws

“Deze zilveren plak is goud waard”

Noémie Lammertyn (14) uit Destelbergen en Lore Vanden Berghe (18) uit Sint-Martens-Latem behaalden op de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw de zilveren plak. “De voldoening is groot. We zijn blij met zilver, niet ontgoocheld om het gemiste goud.”

Nieuws

NIEUWSFLITS. Noémie Lammertyn en Lore Van den Berghe halen zilver op World Games Wroclaw

Noémie Lammertyn en haar acrogympartner Lore Van den Berghe hebben zopas zilver behaald op de World Games in het Poolse Wroclaw. In de namiddagkwalificaties werden ze zowel in het tempo- als het balansnummer telkens tweede achter hun belangrijkste concurrent Rusland. Daardoor mochten ze vanavond de finale betwisten samen met Rusland, de Verenigde Staten en Oekraïne. Daarin moesten ze alleen de Russische meisjes laten voorgaan, meteen goed voor zilver op de World Games. Proficiat Noémie en Lore! Later meer hierover.

Nieuws

Acrogymduo Lore en Noémie maandag in actie op World Games in Wroclaw

De sportzomer eindigt niet met de aankomst van de Tour vandaag in Parijs. In de agenda van ons Latemse-Destelbergense acrogymduo Lore Vanden Berghe en Noémie Lammertyn staan de komende dagen met rood aangestipt voor de World Games in het Poolse Wroclaw. Morgen komen ze in actie met de kwalificatiewedstrijden.

Nieuws
Download