Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik ben alleen tevreden met een zege”

FC Latem verloor vorige zondag haar leidersplaats en krijgt vanavond het bezoek van VV 9000 Gent dat 5 op 21 behaalde. Bij winst kan FC Latem morgen profiteren van de topper tussen Houtem en VC Zwijnaarde.

Nieuws

“Ik wil goed voetbal zien”

FC Latem verloor vorige zondag haar leidersplaats aan Houtem na een 2-1-nederlaag in de topper bij VC Zwijnaarde. De Leieploeg krijgt vanavond om 19.30 uur het bezoek van het bescheiden VV 9000 Gent dat 5 op 21 behaalde.

Nieuws

Wijk in opstand tegen bekend museum: “Stilaan meer feestzaal dan museum”

Het botert niet meer tussen het museum Dhondt-Dhaenens en de buurtbewoners. Die klagen dat het bekende museum in Deurle (Sint-Martens-Latem) steeds meer een feestzaal is die parkeer- en geluidsoverlast met zich meebrengt.

Vrije tijd en hobby

Tentoonstelling ‘Wonen in Stilte’

In de raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem loopt nog tot 15 oktober 2017 de tentoonstelling 'Wonen in Stilte'. Twee jonge architecten tonen een selectie van 10 projecten van architect Ivan Van Mossevelde, gerealiseerd in de jaren zeventig van vorige eeuw. Aan de hand van foto’s en maquettes wordt een beeld gegeven van wat wonen kan betekenen. Bewoners geven in een film commentaar en erkennen de uitzonderlijke rust, sereniteit en stilte die de architectuur van Ivan Mossevelde uitstraalt.

Vroeger en nu

“Vroeg tegendoelpunt schudde ons wakker”

FC Latem zette haar titelambities kracht bij door de topper en derby op het veld van KVV Sint-Denijs-Sport met 1-2 te winnen.

Nieuws

Brasserie Latem viert vijfentwintigste verjaardag

Deze middag opende burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele officieel de make-over van Brasserie Latem. Samen met het dochtertje van zaakvoerder Peter Van den Bossche knipte Lannoo het lint door.

Nieuws

Harmonisch mosselfestijn

Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseert het harmonieorkest van Sint-Martens-Latem zijn jaarlijkse mosselfestijn tussen 18.00 uur en 21.00 uur in het repetitielokaal, Kortrijksesteenweg 95A te Sint-Martens-Latem.

Nieuws

Afterworkparty tussen de dure zetels van meubelwinkel Canapé

Meubelwinkel Canapé schuift morgenavond de stoelen en zetels letterlijk aan de kant voor een hippe afterwork: ‘Belmondo’. Schoon volk gegarandeerd.

Nieuws

Het startevenement voor Natuurpark Levende Leie door de camera van Marc Cabus

Op zondag 24 september hadden er verschillende wandelingen plaats in het kader van Natuurpark Levende Leie. Marc Cabus van de milieuraad nam enkele sfeerbeelden.

Vrije tijd en hobby

Bekende brasserie trakteert zichzelf na 25 jaar op totale make-over: “Ik wil de mensen weer iets nieuws leren kennen”

De bekende gevel en de ­gigantische terracottapot hebben plaatsgemaakt voor een strakke voorbouw in hout en glas. Brasserie Latem bestaat dit weekend vijfentwintig jaar en viert dat met een totale make-over. En met een nieuw concept. “Maar we pretenderen niet dat we een Japans restaurant zijn”, zegt chef en zaakvoerder Peter Van den Bossche.

Nieuws
Download