Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Niet verliezen is de boodschap”

Geert Van Op Den Bossche kroop met leider Vlierzele op bezoek bij staartploeg Bavegem door het oog van de naald. Zondag komt naaste achtervolger Herzele-Ressegem op bezoek en wacht andere koek.

Nieuws

Leerlingen ontdekken natuur

Deze week trokken de vierdeklassers van Klim-Op naar het Hemelrijk in Vlierzele op ontdekkingstocht in de natuur. De leerlingen leerden al hun zintuigen gebruiken en kwamen al doende heel wat te weten over de vleermuis, de wolf, de vos, de spin, de bij....

Vrije tijd en hobby

“Nu een lastig drieluik”

Houtem haalde dit seizoen zes versterkingen in huis om door te stoten naar landelijke. Assenaar Arno Boulpaep ging de uitdaging aan. De student podologie is één van de bezielers van de Houtemse blitzstart. Zaterdag ging Bazel voor de bijl.

Nieuws

Leerlingen verzorgden eucharistieviering

Onlangs gingen de leerlingen en leerkrachten van de Bavegemse Klim-Op basisschool 'Op zoek naar schatten' tijdens de gezinsviering in de parochiekerk.

Nieuws

Ook Nieuw Houtem wil belastingvermindering

De grootste Houtemse bestuurspartij Nieuw Houtem is gewonnen voor een snelle belastingvermindering, zoals coalitiepartner Open VLD die voorstelt.

Nieuws

“Ik ben heel blij met mijn beslissende goal”

Midvoor Yannick De Rouck (30) zorgde op de Oudendijk tegen Edeboys na twee assists met de winnende treffer in de slotfase voor een enorme opluchting en de 4-3-zege. De Vlierzelenaar ruilde Ninove voor Burst waar hij zich in zijn sas voelt. “Het niveau ligt iets lager, maar het is prettig voetballen in mijn achtertuin. Ik ben blij met mijn winnende treffer. Met een zeven op achttien zakten we wat weg. Met deze driepunter erbij rukken we op naar de achtste plaats en naderen we de top vijf waar we toch graag willen plaatsnemen. Deze zege was een must. We liepen vlotjes 2-0 uit, maar een balverlies kostte ons een tegentreffer en we lieten de kans liggen vanop de stip om verder uit te lopen. Net voor rust slikten we de gelijkmaker en alles viel opnieuw te herdoen. Na de derde tegentreffer was er even paniek. Als spits word je afgerekend op statistieken. Mijn treffer deed dan ook deugd, maar vooral de ontlading bij de hele spelersgroep blijft me bij. We ambiëren zeker niet de titel, maar in de subtop zouden we graag meedraaien. We kampten dit seizoen met een blessuregolf en die speelt ons parten. Daartegenover staat dat andere spelers zich aandienen en hun kans grijpen zodat we straks dus over een bredere kern beschikken. Je voelt dat we als ploeg steeds beter aan elkaar klitten. We trekken nu naar Bambrugge voor een derby waarin we niets te verliezen hebben. Bambrugge staat na de jongste nederlaag onder zware druk, want een nieuwe misstap betekent mogelijk de doodsteek in de strijd voor de eerste periodetitel.”

Nieuws

Open VLD pleit voor belastingverlaging

Op minder dan één jaar van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 wil de Open VLD haar coalitiepartner Nieuw Houtem ervan overtuigen om de Houtemse inwoner een belastingverlaging van ruim 0,5% te gunnen.

Nieuws

Berentuin nam deel aan Week Fairtrade

De Vlierzeelse wijkschool De Berentuin nam onlangs deel aan de Week van de Fairtrade. In de ontvangstruimte van de school werd een miniwereldwinkel geïnstalleerd waar kinderen, ouders en grootouders konden kennismaken met tal van eerlijke producten.

Nieuws

“Niet laten verrassen door rode lantaarn”

Leider Houtem ontvangt rode lantaarn Bazel wat een zevende zege op een rij moet opleveren. Tom Van Den Abeele kwam over van Okapi Aalstar B en paste zich vlotjes aan in ‘De Fabriek’. “We mogen ons uiteraard niet laten verrassen door Bazel, want nadien volgen zware dobbers met Denderleeuw, Bavi en Feniks Gent. In de voorbereiding leden we zware nederlagen, maar we troffen toen ook wel sterke tegenstrevers uit landelijke. In de competitie loopt het fantastisch. We beschikken over een goed uitgebalanceerde ploeg met spelers die zich focussen op hun specifieke opdrachten. We hebben ook een goede mix van jong en oud rond Bart De Keyser.”

Nieuws
Download