Onze beste wensen voor 2018!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Tegen Landskouter ooit eens 17-0 winst”

Vlierzele veegde de vloer aan met rode lantaarn Jong Geraardsbergen, dat met 17-1 cijfers huiswaarts gestuurd werd. Coach Geert Vanopdenbosch toonde zich niet verwonderd. “Onze tegenstrever bood zich aan, met naast enkele Brusselse spelers, louter jeugdvoetballers. Onze monsterscore is een seizoenrecord, maar vormt geen unicum. We klopten ooit Landskouter met 17-0. Enkele weken later stapte die ploeg uit competitie. Hopelijk loopt het met Jong Geraardsbergen niet zo'n vaart. Positief was alvast dat de wedstrijd nooit ontaardde in een schoppartij. Wit-Zwart nam zondag een optie op de titel. Wij strijden met enkele ploegen voor een eindrondeticket.”

Nieuws

Senioren niet meer welkom in serviceflats: “Als honden uit onze flat geschopt omdat we te veel kritiek hadden”

Een man en zijn gehandicapte echtgenote moeten binnen de maand hun serviceflat in Residentie Ter Meulen in Bavegem verlaten. “Gewoon omdat we kritiek hadden op de algemene gang van zaken hier”, zeggen ze. De flateigenaar reageert: “Kritiek kan best maar gal spuwen op sociale media kunnen we niet tolereren.”

Nieuws

Transportfirma verliest vergunning

Het Houtemse schepencollege trekt met onmiddellijke ingang de milieuvergunning in die eerder werd verleend aan de internationale transportfirma ETS die haar activiteiten organiseert vanuit de gewezen De Dijcker-site in de Vlierzeelse wijk Strijmeers.

Nieuws

“Moeten nu absoluut winnen voor onze fans”

Na de pandoering op Zwijnaarde is Houtem de fans een klinkende revanche verschuldigd in de thuispartij tegen Moortsele.

Nieuws

“Zware Limburgse brok”

De Denderleeuwse Lieselotte Van Belle zorgde voor veertien punten in de derby tegen haar ex-ploeg Osiris Aalst, maar dat volstond niet om de nederlaag af te wenden. Met de thuispartij tegen nummer twee Houthalen wacht een nieuwe uitdaging. Die wil ze graag aangaan.

Nieuws

Beschermde pastorie wordt sociaal woonproject

Er is eindelijk groen licht voor het opknappen van de historische pastorie in Letterhoutem. Ze wordt volledig gerenoveerd en er komen drie sociale huurappartementen in.

Nieuws

Eerste jeugdkrantje ‘Beestig Jong’ vandaag in de bus

‘Beestig Jong’ is de titel van een gloednieuw jeugdkrantje dat vanaf vandaag donderdag in alle Houtemse brievenbussen gestopt wordt.

Nieuws

Politieagenten helpen kansarmen de weg naar vzw Bijeva van Anny De Windt te vinden

Wijkagenten van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem zullen vzw Bijeva voortaan discreet helpen bij het detecteren van armoede.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Mijn tweede beste prestatie aller tijden”

Myrthe Van der Borght (VS) pakte de titel in het kogelstoten met een worp van 15m49. Meteen de tweede prestatie aller tijden voor de poulain van Filip Eeckhout.

Nieuws

Nieuwjaar in nieuwe markthal

De Houtemnaren konden voor het eerst Nieuwjaar vieren in hun overdekte markthal op het Marktplein. Honderden inwoners gingen op de uitnodiging van het gemeentebestuur in voor drankjes en pannenkoeken. “De hal is tweeduizend vierkante meter groot, maar ze lijkt nu al te klein”, grappen de leden van familie Van Pamel. “Maar dicht bij elkaar is ook best gezellig.”

Nieuws
Download