Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wandeling eindigt fataal: “Onze puppy stierf door vergiftiging met Temic”

“Na de wandeling is Scott plots doodziek geworden.” De amper vier maanden oude Whippet van Willy Vinck is woensdag overleden na een wandeling in de velden van Sint-Lievens-Houtem. De dierenarts vermoedt dat het dier stierf door vergiftiging met het verboden Temic.

Vrije tijd en hobby

“De honger om het beter te doen is groot”

Nikolas Schamp wil het voorbije seizoen zo snel mogelijk vergeten. Deze 22-jarige rechterflankspeler beleefde vooral door een grote blessurelast een tegenvallend seizoen bij RC Bambrugge dat bovendien met 40 punten uit eerste provinciale degradeerde.

Nieuws

Schoolstraat tot september enkel bereikbaar via Hofkouter

Nu het bouwverlof voorbij is, hervat aannemer Aclagro de herinrichtingswerken van het Houtems marktplein.

Nieuws

VIDEO. Jong geleerd is oud gedaan: deze kleuters volgen Franse les

Jong geleerd is oud gedaan. Dat telt ook voor het aanleren van talen. In Sint-Lievens-Houtem is daarom vandaag een Franse taalcursus voor kleuters begonnen. Al spelenderwijs leren kindjes vanaf vier jaar er ondermeer tellen en de kleuren. Reden genoeg dus om eens te gaan kijken, hoe de lesjes daar juist in hun werk gaan.

Nieuws

Thomas Gibbons nog altijd leider

Het Houtemse Team Baguet mag nog steeds dromen van eindwinst in de Ronde van Vlaams-Brabant, al wankelde de leiderstroon van de Amerikaan Thomas Gibbons vrijdag wel even.

Nieuws

“Ik moet deze lastige omloop zeker aankunnen”

De Houtemse nieuweling Jenno Berckmoes heeft al twee zegestreepjes achter zijn naam. Na de verkenning van het parcours van het BK met zijn team Onder Ons Parike klinkt alvast veel enthousiasme in zijn stem.

Nieuws

Plotse dood 21-jarige Maya is medisch mysterie

De plotse dood van de 21-jarige Maya Moons uit Sint-Lievens-Houtem laat familie en vrienden achter met immens verdriet maar ook vele vragen . “De dokters staan voor een raadsel.”

Nieuws

Eeuwenoude ommegang kampt met ‘afvalprobleem’: “Straten blijven achter vol paardenstront”

De jaarlijkse paardenommegang trok zondagnamiddag door de Vlierzeelse straten. Een gebeurtenis die heel wat volk lokt langs het parcours, maar waarvan sommigen ook de wenkbrauwen fronsen: na de processie blijft het wegdek bezaaid met paardenstront achter.

Nieuws

“Straten blijven achter vol paardenstront”

De jaarlijkse paardenommegang trok zondagnamiddag door de Vlierzeelse straten. Een gebeurtenis die heel wat volk lokt langs het parcours, maar waarvan sommigen ook de wenkbrauwen fronsen: na de processie blijft het wegdek bezaaid met paardenstront achter.

Nieuws

“Vooral manier waarop maakt me heel fier”

De Letterhoutemse junior Luca Van Boven soleerde in Strijpen naar zijn eerste overwinning. “Ik ben vooral fier op de manier waarop ik de zege binnen reef. Ik drukte mijn stempel op de beslissende vlucht en reed in mijn eentje weg in de slotronde. Dan ben je misschien toch wel de sterkste. De kasseien van de Lippenhove vielen eigenlijk best mee, maar de klim tijdens elke ronde van de Vlamme kroop wel in de benen. Ik kende al meermaals materiaalpech en sukkelde ook even met de kuit. Deze zege geeft me een mentale boost. De club stopt op het eind van het seizoen, wat best jammer is, want ik voel me er thuis.”

Nieuws
Download