Binnenkort is het weer lente!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Johan Van Saen: “BMX groeit steeds sneller”

Zondag wordt nabij het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx aan de Blaarmeersen in Gent de tweede manche van de BMX-topcompetitie gereden.

Nieuws

10.000 BOMEN voor nieuw bos

De druilerige regen kon het enthousiasme van de honderden schoolkinderen gisteren niet drukken bij het planten van jonge bomen en struiken in het natuurgebied Cotthem. Zomereiken, linden, kardinaalsmuts, haagbeuk en andere streekeigen planten gingen gezwind de grond in.

Nieuws

Frontale aanrijding

Maandagnamiddag gebeurde in de Gentsestraat in Zonnegem een frontale aanrijding tussen een bestelwagen en een personenwagen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Overduidelijk nee tegen Ivo Michielsstraat: hele straat tekent verzet aan tegen naamsverandering

Het voorstel van het Houtemse schepencollege om de naam van het Gebuurtestraatje te veranderen in Ivo Michielsstraat kan op weinig goedkeuring rekenen bij de bewoners. Tien van de elf gezinnen die er wonen tekenden bezwaar aan.

Wegen en verkeer
Nieuws

Gekroonde hoofden in academie

Tijdens een kleurrijke show werden twee laureaten van de Kunstacademie in Sint-Lievens-Houtem door de lesgevers en het Houtemse gemeentebestuur gehuldigd en gekroond: Elise De Rycke van afdeling Voordracht en Toneel & Voordracht en Nathalie Tavernier van de afdeling Muziek in de discipline piano.

Nieuws

“Blijven knokken voor de leidersplaats”

Arno Boulpaep maakt zich met Houtem op voor de topper tegen Temse. “Het wordt de komende weken knokken voor de leidersplaats, maar de top vier volstaat in feite met de huidige competitieformule. Pas in de eindronde worden de prijzen uitgedeeld en moeten we pieken.”

Nieuws

Open VLD rijft Mario De Wandel binnen

Voorzitter Jeroen Prové (Open VLD) heeft de eerste namen van de lijst bekendgemaakt waarmee zijn partij in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. Zelf staat hij op nummer één. Als lijstduwer figureert Mario De Wandel die de afgelopen legislatuur zetelde als N-VA raadslid.

Nieuws

Eetfestijn Gezinsbond

Op 18 maart organiseert de Gezinsbond van Vlierzele en Zonnegem haar achtste eetfestijn in zaal 't Zavelhof in Vlierzele.

Nieuws

Vergeet eetfestijn of tombola, voortaan zamelt school geld in door online shoppen

Vergeet eetfestijnen, tombola's en taarten verkopen: er zijn modernere methodes om de schoolkas te vullen. Het oudercomité van het Vlierzeelse dorpsschooltje De Berentuin weet er alles van: ‘Troopen’ is het nieuwe sponsoren.

Nieuws

Pallieters Cycling Team in het nieuw

Onlangs fietste het Pallieters Cycling Team de eerste kilometers van het jaar. Na de rit stelde de club, samen met enkele sponsors, hun nieuwe uitrusting voor. Maar het blijft niet beperkt tot fietsen. In mei volgt er een weekendje Antwerpen en naar aanleiding van de Zomerjaarmarkt organiseert het team hun tweede editie van de Livinusbike, met diverse tochten voor fietsers en mountainbikers.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download