Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Burgemeesters fietsen voor meer natuur in krekengebied

Een fusie is er nog (lang) niet, maar de burgemeesters van Assenede en Sint-Laureins gaan wel al samen fietsen voor meer natuur. De opbrengst vloeit naar het Meetjeslands krekengebied. “Dit is werelderfgoed”, vertellen ze.

Leisure and hobby

Sylvie wil niet vergeten worden

Sylvie De Schepper-Bruyninckx, één van de nieuwe gezichten op de lijst SAMEN bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober aanstaande, maakt zich op een ludieke manier onvergetelijk.

News

Leerlingen kweken zelf groenten in eigen moestuintje

Sinds kort hebben de kinderen van de vrije basisschool De Springplank uit Bentille hun eigen moestuintje. Met onder andere sla, radijsjes en een tuinkabouter.

News

Kinderen openen eigen moestuin met oma Lieve

‘De Rakel’. Zo heet de nagelnieuwe moestuin van de beide Sentse basisscholen. De jarige Lieve De Coninck mocht de tuin, die ze samen met de schoolkinderen runt, zelf openen. “Echt een feestelijk moment”, vertelde ze achteraf.

News

Na zoektocht van vijftien jaar eindelijk eerste spadesteek voor politiehuis

Niets dan lachende gezichten en een grote zucht van opluchting toen zaterdagvoormiddag de eerste spadesteek voor het nieuwe politiegebouw in de Raverschootstraat in Eeklo werd gegeven. Europol-directeur Catherine De Bolle was de eregast van de politiezone.

Alert

Start to Runners krijgen diploma

Voor het zesde jaar op rij organiseerde Samen Anders een Start To Run-campagne. “Dit jaar schreven zestig deelnemers zich in”, zeggen coaches Carlos Bonamie en Filip Claeys. “47 ervan haalden de eindstreep. Ze kregen allemaal een diploma. Ook was er in café De Roos een hapje en drankje voor de volhouders.”

News

Afvalverwerker plaatst camera’s aan glasbollen: “Sluikstorter, lach maar! U wordt gefilmd”

De Meetjeslandse afvalverwerker IVM bindt de strijd tegen het sluikstorten aan met maar liefst 22 verplaatsbare camera's. Komende zomer worden er twee getest op locaties nabij een glasbol.

News

Rotary schenkt 2.000 euro aan schoolgemeenschap Kaboe

Rotary Sint-Jan-in-Eremo Krekenland organiseerde een maatjesfestival in het Heldenpark. Tijdens het gezellige tuinfeest overhandigde de serviceclub 2.000 euro aan schoolgemeenschap Kaboe. Met het geld kopen de scholen software om kinderen met lees-, schrijf- en spellingsproblemen te helpen. De serviceclub stelde ook haar nieuwe voorzitter Luc De Baerdemacker voor.

News

Oud-schepen is vijftig jaar gehuwd

Voormalig schepen Rosa De Schepper en haar man Valmeer De Wilde delen al vijftig jaar lief en leed. Het koppel vierde zijn jubileum in familiale kring. Valeer was landbouwer en Rosa stapte in de politiek. Zij was zowel schepen van Feestelijkheden als van Openbare Werken in haar geboortedorp Sint-Laureins.

Traffic

Kruiskenshoeve viert vijftiende verjaardag

De Sentse Kruiskenshoeve vierde haar 15de verjaardag best wel stevig. “Op vrijdag was er een pittig debat over de jongerenzorg”, vertelt duivel-doet-al Robert Accoe. “Op zaterdag hadden we een eerder rustige maar meer dan gezellige spelletjesnamiddag met de buurt. De Tierettekes, de oud-leiding van de Sentse Chiro, zorgde voor de animatie.”

News
Download