Ken jij nog leuke adresjes?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Celiebrug twee dagen afgesloten

Waterwegen en Zeekanalen (W&Z) heeft, na aandringen van de gemeenten Maldegem en Sint-Laureins, beslist dringende herstellingswerken uit te voeren aan de Celiebrug over het Schipdonkkanaal.

Wegen en verkeer

Schoolkinderen bezoeken Canadees Kerkhof

Traditiegetrouw bezochten de kinderen van het derde leerjaar van De Schakel het Canadees kerkhof in Adegem. “We maken eerst Thank you for the peace-kaartjes” zegt Iris Van Landschoot – De Pover. “Op het kerkhof leren ze wat er op een grafzerk staat en hoe ze een bepaalde soldaat kunnen vinden. Dit jaar lag de focus op de Belgische soldaten van toen en nu”. Na de les kreeg iedereen een ijsje.

Nieuws

Deze gemeente is ei zo na afgesloten van de wereld

Sint-Laureins raakt steeds meer geïsoleerd op de landkaart. Bijna alle toegangswegen zijn momenteel afgesloten. Maanden en dinsdag zijn ook nog eens werken gepland aan Celiebrug. Toch lijkt er licht te schijnen aan het eind van de tunnel.

Wegen en verkeer

Gertjan De Sy: “Schade proberen te beperken”

Gertjan De Sy komt vandaag met bescheiden ambities aan de start van het nationaal kampioenschap tijdrijden in Chimay. De conditie staat nochtans op peil.

Nieuws

Celiebrug twee dagen dicht voor herstelling

Waterwegen en Zeekanalen (W&Z) heeft, na aandringen van de gemeenten Maldegem en Sint-Laureins, beslist om dringende herstellingswerken uit te voeren aan de Celiebrug over het Schipdonkkanaal. Door deze ingreep wordt de laatste Sentse toegangsweg afgesloten.

Wegen en verkeer

Bouw van gloednieuw politiekantoor start volgend jaar

Met de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Van Damme - Politiesite’ zit het dossier van het nieuwe politiekantoor van Meetjesland Centrum in de laatste rechte lijn. “Begin volgend jaar starten de werken.”

Politie en veiligheid

Oppositie verlaat boos gemeenteraadszitting

Oppositiepartij CD&V verliet afgelopen donderdag boos de Sentse gemeenteraadszitting. “De meerderheid houdt al vier jaar lang geen rekening met haar adviesraden.”

Nieuws

Oosthoekbrug over Leopoldkanaal afgesloten voor wegverkeer

De Oosthoekbrug over het Leopoldkanaal op de grens van Sint-Laureins en Maldegem werd gisteren afgesloten voor het wegverkeer. Waterwegbeheerder Waterweg en Zeekanaal NV stelde ernstige schade vast en heeft naar aanleiding daarvan besloten om de brug af te sluiten voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog steeds passeren.

Wegen en verkeer

Oosthoekbrug te gevaarlijk, dus afgesloten

De Oosthoekbrug over het Leopoldkanaal, op de grens tussen Sint-Laureins en Maldegem, is gisteren na een grondige inspectie onmiddellijk afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer.

Nieuws
Download