Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Acht maanden cel voor ‘kraanman’ die collega per ongeluk doodde met twee ton buizen

Eeklonaar E.B. (37), die in juni 2016 op een werf in Sint-Laureins een kraan verzette en daardoor twee ton buizen op een collega liet vallen, is maandag veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel. De man had niet de juiste attesten om met de kraan te rijden, en wordt door de rechtbank dus als verantwoordelijke aangeduid voor de dood van zijn collega.

Nieuws

Carine Andries op de valreep in OCMW-raad

Tijdens de gemeenteraad van 19 april aanstaande legt Carine Andries uit Watervliet de eed af als nieuw OCMW-raadslid. Vanaf mei 2018 zal zij zetelen in de OCMW-raad ter vervanging van de ontslagnemende Lieve Van Hijfte.

Nieuws

Sente Recrea bestaat kwarteeuw

De inhuldiging van de Sportschuur in Sint-Laureins, ruim 26 jaar geleden, bleek de directe aanleiding voor een groep sportievelingen om samen te gaan volleyballen. “Sente Recrea was geboren”, zegt Geert Leloup. “Ondertussen werd het wel omnisporten, maar we blijven actief bezig.” De sportraad en het gemeentebestuur kwam de zilveren vereniging feliciteren tijdens hun casino-avond met de leden.

Nieuws

Vrijwilligers ruimen zwerfvuil

Vele tientallen vrijwilligers van heel wat Sentse verenigingen gingen samen op zwerfvuiljacht in de Sentse polders. “We zijn deze mensen bijzonder dankbaar”, zei milieuschepen Johan Francque. Alle deelnemers kregen een kom soep.

Nieuws

Kinderen steken zelf handen uit de mouwen om speelplaats te renoveren

Het gemeentebestuur nam de speelplaatsen van haar beide vestigingsplaatsen grondig onder handen. “Komend weekend wordt de speelplaats van Watervliet officieel geopend”, zegt schepen van Onderwijs Claudine Bonamie.

Nieuws

OCMW-vrijwilligers in de bloemetjes gezet

Het is een mooie en leuke traditie geworden: één keer per jaar ontvangt de OCMW-voorzitter van Sint-Laureins zijn vrijwilligers. “We maken er steevast een leuke middag van”, zegt OCMW-voorzitter Tom Lacres. “Eerst spelen we een muzikale bingo, praten we wat bij en daarna schuiven we de benen onder tafel voor een heerlijke maaltijd. En natuurlijk mag de groepsfoto niet ontbreken.” De groep telt zo'n zeventig vrijwilligers.

Nieuws

Gouden Ronny en Denise

Ronny Beernaert en Denise Plasschaert leerden elkaar ruim vijftig jaar geleden kennen in de legendarische kroeg De Prins van Oranje in Bentille. “We verloren elkaar nooit meer uit het oog” vertelt het koppel, dat vlak op de grens van Kaprijke en Sint-Laureins woont in Bentille. Omdat ze bij de postcode 9970 horen kwam het Kaprijks schepencollege langs en feliciteerde het gouden koppel.

Nieuws

Ravage in tuin na dolle rit van dronken chauffeur

Een jonge bestuurder van een witte bestelwagen zorgde zaterdagochtend in alle vroegte voor heel wat schade in de Sint-Linivuspolder in Sint-Jan-in-Eremo. “We hebben beestig veel geluk gehad”, reageerde bewoner Robert Maenhout.

Nieuws

Ravage in Sint-Livinuspolder

Een 31-jarige bestuurder van een witte Peugeot-camionette zorgde afgelopen nacht voor een heuse ravage op het erf van Robert Maenhout uit Sint-Jan-in-Eremo.

Nieuws

“Roeien met de riemen die wij hebben”

Zondagmiddag kruisen Evergem en Sint-Laureins de degens. Respectievelijk de nummers drie en vier in de stand.

Nieuws
Download