No whining, no complaining...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Zonder Darco naar gemeentehuis

Armand Haegeman en Monique Huyghe zijn heel bekende Sentse gezichten. Het koppel, dat slechtziend is, deelt al 50 jaar lang lief en leed. “Vaak zien we jullie op straat tijdens jullie wandelingetje met de hond Darco” vertelde schepen Claudine Bonamie. “Vandaag is hij echter niet meegekomen voor de viering van jullie gouden huwelijksjubileum.”

News

Vonken sloegen over in de Rommelsweg

“Het begon allemaal op de hoek van de Caatsweg en de Rommelweg” vertelde schepen Claudine Bonamie tegen Michaël Vandevoorde en Maria Cochuyt toen ze ontvangen werden voor hun gouden huwelijksjubileum. “Daar woonde een knappe gast die Maria wel zag zitten. Sindsdien vormen jullie een prachtig stel. Blijf gezond en dan loopt het allemaal wel los.”

News

”Ik verlaat het pand met pijn in het hart”

Karen Babasyan verlaat het Godshuis definitief op 1 maart van volgend jaar. De commerciële uitbating wordt echter al op 20 december stopt gezet. “Ik zal het Godshuis met pijn in het hart verlaten” zegt huidig uitbater Karen Babasyan.

News

Subsidie bij aankoop elektrische fiets

De gemeente Sint-Laureins gaat de aankoop van elektrische fietsen tussen 1 december en 1 april stimuleren door een subsidie toe te kennen van 100 euro.

News

Godshuis sluit volgende week vervroegd de deuren

Het Godshuis sluit op woensdag 20 december alle activiteiten. Huidig uitbater Karen Babasyan belde alle geplande boekingen af, ook voor volgend jaar. Over het exacte hoe en waarom wil de man nog geen details geven.

News

Nancy kan buurman Joshua niet redden na ongeval met aanhangwagen: “Hij woonde hier nog maar pas"

Bij een tragisch ongeval in de Sint-Margrietestraat is de 24-jarige tuinaanlegger Joshua Stuyvaert vrijdagavond om het leven gekomen. Toen hij de batterij van zijn aanhangwagen wilde opladen, werd hij verpletterd door de laadbak. Buren gingen nog tot het uiterste om de jongeman te redden, maar tevergeefs: Joshua overleed ter plaatse.

News

Twintiger belandt onder aanhangwagen en overlijdt

In de Sint-Margrietestraat in het centrum van Sint-Margriete gebeurde vrijdagavond een tragisch ongeval. Een twintiger belandde er onder zijn aanhangwagen en overleed ter plaatse.

News

OKRA neemt afscheid van haar voorzitter

Ghislaine Goethals (89) nam na tien jaar afscheid als voorzitster van de Watervlietse OKRA-afdeling.

News

Nieuw schepencollege wil nog meer naar de burger luisteren

Het nieuwe Sentse schepencollege is, anderhalve maand na de gemeenteraadsverkiezingen, een feit. Carlos Bonamie ruilt de sjerp van voorzitter van de gemeenteraad voor die van schepen. Nieuwkomer Jan Roets wordt de nieuwe raadsvoorzitter.

News

Sente kent haar nieuwe bestuurders

Het nieuwe Sentse schepencollege is een feit. Op 3 januari aanstaande legt de volledige ploeg de eed af en worden ze samen met de (nieuwe) gemeenteraadsleden geïnstalleerd voor zes jaar. “Hoewel we de volstrekte meerderheid haalden, willen we een bestuur zijn voor de volledige Sentse bevolking” vertelde zetelend en toekomstig burgemeester Franki Van de Moere.

News
Download