Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Goalgetters twee keer tegen leider op één maand tijd

Het slechte weer gooide de jongste weken heel wat roet in de voetbalkalender. Voetbal Vlaanderen maakte zopas de planning bekend van de uitgestelde wedstrijden. Sint-Laureins speelt op één maand tijd twee keer tegen huidig leider V.S.V. Gent.

Nieuws

“Hebben op karakter de volle buit gepakt”

Door vorig weekend het hoger geklasseerd Lede met 3-1 te verslaan, deed Krekenland een goede zaak. Het klimt naar de zevende plek en sluit aan bij de middenmoot.

Nieuws

Regenboog blij met opbrengst schoolmoestuin

Pol Boelaert en Lieve De Coninck, beiden gekende gezichten uit het Eén-programma Het Goeie Leven, legden samen met de leerlingen van de Watervlietse Regenboogschool een eigen schoolmoestuintje aan.

Nieuws

Facelift voor omgeving woonzorgcentrum Sint-Jozef maar oppositie heeft toch paar bedenkingen

Het OCMW van Sint-Laureins is druk in de weer met de herinrichting van de omgeving van het woon-zorgcentrum Sint-Jozef. Een oud plan van CD&V, uit de vorige bestuursperiode, vormt er de basis van. Over het schrappen van parkeerplaatsen heerst alvast onenigheid.

Nieuws

Restaurants en B&B’s in de kijker

De Sentse toeristische dienst breit met haar culinaire winterwandeling een vervolg aan de succesrijke fietstocht van afgelopen zomer. Wandelen en genieten. Dat is ons doel” zegt Willy Van Zandweghe.

Vrije tijd en hobby

Fier op dubbel viergeslacht

Grootmoeder Clara is in de wolken met de komst van de kleine Charlotte. “Ze werd op 24 augustus jongstleden geboren, woog 3,220 kilogram en was 51 centimeter groot” glundert mama Tineke Noteboom uit Sint-Jan-in-Eremo. “Voor mijn grootmoeder uit Boekhoute meteen het tweede viergeslacht in amper een half jaar tijd. In januari is het derde kleinkindje al op komst. We kijken er beslist naar uit.”

Nieuws

SMO-Specialized blikt terug op prachtseizoen

Triatlonteam SMO-Specialized sloot het seizoen af met een etentje in De Roste Muis. “We blikken terug op een mooi sportjaar”, zegt Michael Dewilde. “Er werden achttien triatlon/duatlonoverwinningen geboekt, waaronder twee Belgische titels. Met starters op het EK en WK voor jeugd en twee atleten op het WK Ironman in Hawaï was 2017 een topjaar.” Meer info op www.smo-triatlonteam.be.

Nieuws

Geen toiletopzetstukjes in culturele site De Meet

Het voorstel van oppositieraadslid Patrick De Greve (CD&V) om kindvriendelijke toiletten in De Meet te installeren, werd tijdens de gemeenteraad weggewuifd.

Nieuws

Voetbalvelden krijgen staantribunes

De gemeenteraadsleden keurden het voorstel goed om een staantribune te plaatsen tussen de voetbalvelden van Goalgetters Sint-Laureins. De raad beraamt de kosten op 30.000 euro. “In de oorspronkelijke plannen was al in de bouw van een overdekte staantribune voorzien”, lichtte schepen Hugo Coene (Samen) het voorstel toe. “Deze werd aanvankelijk uit het dossier gehaald omdat FC Goalgetters Sint-Laureins de intentie had de tribune zelf te bouwen met materialen aangekocht door de gemeente.”

Nieuws
Download