Volg ons ook op Facebook of Twitter!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sloeg paardenbeul van Waasland derde keer toe?

Heeft de paardenbeul die zaterdag twee veulens zwaar toetakelde in het Oost-Vlaamse dorp Sint-Pauwels voordien ook een ander paard mishandeld? De politie onderzoekt of er een verband is tussen de mishandeling van twee veulens in Sint-Gillis- Waas en een verdachte wonde bij een paard in dezelfde regio.

Politie en veiligheid

Twee veulens verminkt op weide, één gestorven

Twee veulens van paardenliefhebbers Piet Van Oost en Lydia Pijl werden afgelopen weekend verminkt teruggevonden op hun weide aan de Lijkveldestraat.

Nieuws

Schokkende beelden: twee veulens zwaar verminkt door dierenbeulen

Een dierenbeul heeft afgelopen nacht twee jonge paardenveulens zwaar verminkt in een wei in Sint-Pauwels. De dader, of daders, verwondden de dieren met een mes en een ijzeren staaf. Eén van de veulens was zo zwaar toegetakeld, dat een dierenarts het moest laten inslapen. De eigenaars zijn zwaar aangeslagen. Ze hebben geen idee van wie er achter deze verschrikkelijke daden zou kunnen zitten. De politie is een onderzoek gestart. Gevoelige kijkers moeten we waarschuwen voor de harde beelden.

Politie en veiligheid

VIDEO. Mariazusters verlaten Sint-Gillis-Waas

Vijf Mariazusters van Franciscus hebben Sint-Gillis-Waas definitief achter zich gelaten. Ze gaan terug naar hun moederklooster, in de Kerkstraat van Waasmunster. Marc Marin was er bij en maakte een beeldverslag.

Nieuws

WIN. 4 duotickets voor het Kampvuurfestival

Zaterdagavond vindt op het Schuttershof het jaarlijkse Kampvuurfestival plaats. Via Het Nieuwsblad maakt u kans op vier duotickets.

Nieuws

Laatste zusters Maricolen trekken weg

Vijf Mariazusters van Franciscus laten op woensdag 23 augustus Sint-Gillis-Waas definitief achter zich. Ze gaan terug naar hun moederklooster, in de Kerkstraat van Waasmunster.

Nieuws

“Sterke clubspelers”

Druk tennisweekend in het Waasland met liefst drie tornooien: dubbels in De Klinge, enkels in Sint-Niklaas en jeugd in Stekene.

Nieuws

Trainer Savas Kayim: “Alles weer naar een hoger niveau tillen”

Savas Kayim heeft de moeilijke taak om SGW weer op de rails te krijgen na de degradatie uit derde amateurklasse maar het vertrouwen is groot.

Nieuws

“Twee seizoenen bij dezelfde club zou mooi zijn”

Sporting Sint-Gillis-Waas moet na de degradatie en de leegloop aan het eind van vorig seizoen bouwen aan een nieuwe ploeg. Ian Raeymaekers is één van de blikvangers onder de vele nieuwkomers.

Nieuws

ZWART WEEKEND OP DE WEG

Tijdens het afgelopen weekend vielen vijf (zwaar)gewonden bij drie ongevallen in Sint-Gillis-Waas en Beveren. Een oudere fietsster die tegen de voorruit van een auto belandde, was er het ergst aan toe. Zij verkeerde een tijdje in levensgevaar.

Nieuws
Download