Plaats je buurtactiviteiten in de kalender
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe Ploeg gaat voor make-over Sint-Gillis-Waas

De Nieuwe Ploeg, een politieke beweging die begin 2015 ontstond rond de gemeenteraadsleden Erik Maes en Annemarie Franckaert en OCMW-raadslid Romain De Grave, zal nu ook deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Melding

Sfeermakers bij Chiro Inter-Jeugdig

Chiro Inter-Jeugdig De Klinge is altijd van de partij op evenementen in de gemeente. Voorbije weekend waren ze met dertig leden present op het jaarlijkse minivoetbaltoernooi van KSK Klinge. Ze hielpen zelfs mee opruimen en stonden daarna in voor de ambiance op de afterparty (foto).

Nieuws

Bijna veertig soorten biologische soorten groenten, fruit en kruiden verwerkt in gin

In stokerij VDS in Aalst is de Garden Gin boven de doopvont gehouden. Hij is gemaakt met 39 soorten groenten, fruit, kruiden en bloemen die in Meerdonkse velden gekweekt werden door Bart Verelst uit Sint-Gillis-Waas.

Nieuws

‘Glasvlag’ onthuld in nieuw ABC

In het atrium van het nieuwe administratief en bestuurscentrum (ABC) werd een ‘glasvlag’ onthuld. Het gaat om een driehoekige glazen vlag, die ook wat doet denken aan een scherf. Ze werd gemaakt door de gerenommeerde kunstenaar Honoré d'O en werd aan de gemeente geschonken door de provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2. In de ‘Glasvlag’ van Sint-Gillis-Waas zit zand verwerkt uit de Sint-Helenasite.

Nieuws

Schoolkinderen genieten van show met clown Rocky

In het kader van de meikermis hield het gemeentelijk feestcomité een geslaagde kindernamiddag in sporthal Molenberg.

Nieuws

Voortaan kan je de kerk en de Roomanmolen bezoeken

De gerenoveerde Sint-Pauluskerk is nog tot en met oktober elke eerste en laatste zondag gratis te bezichtigen. Een combinatie met een bezoek aan de Roomanmolen is mogelijk.

Nieuws

Bestuurder die inreed op cafégangers opnieuw ‘te ziek’ voor proces: “Het lef niet om naar de rechtbank te komen”

De man die in november een bezoeker van café Den Doorn halfdood reed, kwam gisteren voor de tweede keer niet opdagen voor zijn proces. “Te ziek”, was zijn uitleg. De rechter liet de zaak toch behandelen. Hij riskeert nu vijf jaar en acht maanden cel.

Nieuws

Blokstraat plots volledig afgesloten

Het was voor heel wat inwoners van Sint-Gillis-Waas schrikken. Plots was de drukke Blokstraat ter hoogte van het kruispunt met de Nieuwstraat in beide richtingen volledig afgesloten.

Wegen en verkeer

Danny De Saegher exposeert in De Route

Danny De Saegher (66) gaf onlangs de fakkel van dorpsfotograaf door aan de 24-jarige fotografiestudent Omar Wilssens. Danny maakte samen met zijn vrouw Daisy Vaerendonck vijf jaar lang foto's van allerlei evenementen en landschappen in Sint-Gillis-Waas, en dat voor de gemeentelijke website en het infoblad. Een selectie van zijn foto's is nog tot eind juni te bekijken in de wandelgangen van gemeenschapscentrum De Route.

Nieuws

Verhuizing polikliniek en huisartsenwachtpost op 18 mei

De polikliniek van AZ Nikolaas en de huisartsenwachtpost verhuizen op vrijdag 18 mei van hun huidige stek in de achterbouw van kliniek Sint-Helena naar het nieuwe gebouw van WZC De Kroon.

Nieuws
Download