Vind eenvoudig en snel naar een betrouwbare babysit
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. 42ste Carnaval in beeld

Sint-Gillis-Waas kan terugblikken op een bijzonder succesvolle 42ste editie van carnaval. Het winterzonnetje en de vele honderden enthousiaste carnavalsvierders maakten het plaatje compleet.

Nieuws

Wase seingevers begonnen aan nieuw seizoen

De groep Wase seingevers werkte afgelopen zondag zijn eerste opdracht van 2018 af: het verkeer mee in goede banen leiden tijdens de carnavalsstoet in Sint-Gillis-Waas. De komende maanden zullen ze vooral ingezet worden tijdens wieler- en atletiekwedstrijden. Dirk De Wert is de nieuwe voorzitter, in opvolging van Ronnie Wauters.

Nieuws

Geslaagd carnaval voor jong en oud

De 42ste editie van carnaval in Sint-Gillis-Waas was mede door het winterzonnetje en vele honderden enthousiaste carnavalsvierders heel geslaagd. De festiviteiten werden ingezet met de aanstelling van Prins Arne I. Die leidde daarna het kindercarnaval (foto), de torenworp, de twee stoeten, de popverbranding en de seniorennamiddag in goede banen.

Nieuws

VIDEO. Kindercarnaval schot in de roos

Ook tijdens de 42ste editie van carnaval was er heel wat aandacht voor de kleinste carnavalisten met het kindercarnaval in de bib en de broodjesworp vanop de kerk. Marc Marin was er bij en zorgde voor een mooie sfeerreportage.

Nieuws

Vijfde goud op rij voor Troubadour Magma

In Gent zijn de prijzen uitgereikt van het Beer Award Digital Festival, editie 2017. In de categorie ‘Amber > 6,5%’ ging de gouden medaille voor het vijfde jaar op rij naar Troubadour Magma van brouwerij The Musketeers, die zich later dit jaar in Sint-Gillis-Waas komt vestigen. Troubadour Magma is een tripel IPA van hoge gisting met een alcoholpercentage van 9%.

Nieuws

Voorzitter Geert Ferket geeft ontslag bij Sint-Gillis-Waas

Naar aanleiding van het niet langer selecteren van bijna alle kernspelers heeft de raad van bestuur een korte mededeling op de website geplaatst. Voor de resterende matchen krijgt de jeugd de kans om ervaring op te doen in eerste provinciale.

Nieuws

Prins Peppie I en Jeugdprinses Julisa I leiden carnaval

Met de aanstelling van Jamie Cordemans (25) als Prins Peppie I en Julisa Van Landeghem (7) als Jeugdprinses Julisa I (foto) werd carnavalszondag in De Klinge op gang getrokken. Na de middag trok een kleurrijke stoet door de centrumstraten. Vandaag en morgen gaat de carnavalsviering nog verder met onder meer een limonade- en tienerbal en de vastenavondviering met gemaskerden.

Nieuws

Sint-Gillis-Waas zet vrijwel de hele kern op non-actief

Sporting Sint-Gillis-Waas heeft donderdagavond een heel drastische maatregel genomen door de hele A-kern te bedanken voor bewezen diensten. De club is in vrije val, de vraag is waar dit zal stoppen.

Nieuws
Download