Easily find a reliable babysit
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Heraangelegde Botaniek opent met volksfeest

Zondag 24 juni wordt het hernieuwde plein aan Den Botaniek in de Spinstersstraat 36 plechtig ingehuldigd. "We maken er een groots buurtfeest van met rommelmarkt, muziekoptredens en kinderanimatie", zegt de organisatie.

Jumble sale

Zomers speel- en zwemplezier in Stedelijk Zwembad

"Deze zomer kan je in het stedelijk zwembad terecht voor leuke en uitdagende wateractiviteiten", nodigt de Sportdienst uit. "Tijdens de hele vakantie kan je iedere dag tussen 15 en 18 uur avonturen beleven in en op het water."

News

Brandalarm door vergeten kookpot spaghetti op fornuis

In een appartementsgebouw in Kammeland 78 in Ronse was er zondagmiddag omstreeks 16.45 uur brandalarm door een vergeten kookpot spaghetti op het fornuis.

News

Technisch defect veroorzaakt nachtelijke autobrand

In Tuinwijk Scheldekouter, ten zuiden van het stadscentrum, is in de nacht van zaterdag op zondag een Citroën Xsara volledig uitgebrand.

News

Met elf nieuwe vrouwen wil CD&V grootste partij blijven

Met elf nieuwe vrouwen, onder wie Eugenie Carrez op plaats twee, wil CD&V ook na de gemeenteraadsverkiezingen de leidende partij in Ronse blijven.

News

“Geurhinder Utexbel leidt bij de kinderen soms tot hoofdpijn en duizelingen”

Basisschool Serafijn kwam met spandoeken, toeters en bellen naar het stadhuis om te ijveren voor een veiligere schoolomgeving. “De verkeerssituatie kan beter, maar ook de kwaliteit van de lucht in en rond onze school”, klinkt het bezorgd.

News

Sancta Maria en Glorieux worden één school

Lagere school Sancta Maria en school Glorieux worden één school. Beide scholen zijn gelegen op dezelfde campus, vanaf 1 september 2019 wordt de fusie ingezet. De plannen zorgen voor onrust bij personeel en ouders.

News

Zomeractie en Dag van de Markt verwennen klanten

Ook dit jaar organiseerden de marktkramers een spaarkaartactie ter promotie van hun wekelijkse markt. Op zaterdag 16 juni en woensdag 20 juni kunnen marktbezoekers bij hun aankopen stempels verzamelen. Volle spaarkaarten kunnen nog tot 27 juni in de verzamelbox aan de ingang van het stadhuis gedeponeerd worden. De prijzenpot bestaat onder meer uit 100 aankoopbonnen van 10 euro voor de wekelijkse markt. De trekking vindt plaats tijdens de Dag van De Markt op zaterdag 30 juni om 12 uur aan het stadhuis. Die dag verwennen de marktkramers de klanten met proevertjes en animatie. Voor de kinderen zal er tussen 10 en 13 uur een ballonplooier aanwezig zijn.

News

Sint-Pieterschool verhuist naar Sint-Pieterskerk

De leerlingen van de Sint-Pieterschool zullen op 1 september 2020 hun nieuwe leerjaar starten in de Sint-Pieterskerk. Die wordt omgebouwd tot school, een architect maakt de plannen op.

News

Wielerschool ontmoet oud-leerlingen Thomas De Gendt en Xandro Meurisse op Dauphiné tijdens Alpenstage

De leerlingen van de Wielerschool zaten vorige week op Alpenstage. Ze brachten er een bezoekje aan het Criterium de Dauphiné, waar ze de oud-leerlingen Thomas De Gendt en Xandro Meurisse mochten ontmoeten.

News
Download