Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Realiteit geeft ons gelijk”

SK Ronse sluit het jaar af met een thuiswedstrijd tegen Gullegem. Een overwinning kan de 1-1 van de vorige speeldag thuis tegen Westhoek doen vergeten, maar Gullegem is niet te onderschatten.

Nieuws

Frederik en Emilie zijn beste schutters

Boogschuttersgilde Sint-Sebastiaan kroonde Frederik Van Driessche en Emilie Notaert tot koningspaar van de liggende wip. “We zijn fier op hun prestatie, maar bovenal op het succes van Sint-Sebastiaan, waar 's maandags zelfs uit Ninove, Gooik en Waregem wordt samengekomen om de geliefde, maar te weinig geprezen sport te beoefenen”, zegt voorzitter Rudy Van Driessche, nu kampioen bij de 55-plussers.

Nieuws

Ronse ondergedompeld in kerstsfeer

Met onder meer de kerstmarkt, de spaarkaartactie Winterlicht, optredens en winterse wandelingen staat er dit weekend heel wat op het programma.

Nieuws

Ronse Drawing Prize + expo toe aan 49ste editie

Op vrijdag 15 december vindt de prijsuitreiking plaats van de Grote Prijs Tekenkunst, ofte 'Ronse Drawing Prize'. Nadien is de tentoonstelling van de geselecteerde werken nog te bezoeken tot 14 januari 2018.

Nieuws

Iedereen kampioen bij jeugd Samoerai

De zes- tot dertienjarigen van Samoerai Ronse vochten voorbije weekend onderling uit wie de sterkste was. “De bedoeling is om wat competitie-ervaring op te doen, maar alle zeventig deelnemers krijgen een beloning en een mooi aandenken mee naar huis”, zei Benoit Wygaerts. “Het was dan ook een topdag voor onze club, die volop de kaart van de jeugd trekt.”

Nieuws

Stadsbestuur niet afkerig van inleefweek over armoede

Oppositiepartij SP.A stelde tijdens de raadszitting voor om het stadsbestuur op inleefweek rond armoede te sturen. “In een stad als Ronse, die te kampen heeft met hoge armoedecijfers, is het belangrijk dat de beleidsmakers zich bewust zijn van wat armoede is en van de financiële drempels die mensen in armoede ervaren”, opende fractieleider Koen Haelters. “Ervaring is de beste leerschool. Daarom stellen wij voor om een inleefweek te organiseren. Tijdens deze week engageren deelnemers zich om te gaan leven met een beperkt budget en enkele regels na te leven.”

Nieuws

“We kunnen best wel leven met gelijkspel”

De gewonnen uitwedstrijd tegen Winkel kreeg thuis tegen Westhoek geen verlengstuk, althans niet op het scorebord (1-1). Toch was iedereen heel tevreden met het gewonnen punt.

Nieuws

Sneeuwpret maar ook verkeersellende

De Vlaamse Ardennen kregen gistermorgen een kleine sneeuwprik. Tot de middag sneeuwde het en werden de heuvels even een winterschilderijtje van pakweg Gies Cosyns of Valerius De Saedeleer.

Nieuws

Brandon Delneste maakte het de bezoekers lastig

SK Ronse was een uitzondering in de reeks. Er werd zondag gevoetbald in het Orphale Cruckestadion. Er was gewerkt om het terrein, waarvan de toestand in de voorbereidingsperiode een been was om aan te knagen, speelklaar te krijgen.

Nieuws

Kaas-en wijnavond met filosofisch tintje bij het Willemsfonds

Zaterdag 16 december organiseert het Willemsfonds een kaas-en wijnavond met een filosofisch tintje. "Op een sfeervol ingerichte locatie, gezellig samenzijn onder het nuttigen van een lekkere kaasschotel met aangepaste wijnen", maakt Isabelle Raevens reclame. "Dit alles overgoten met een verrassend filosofisch sausje, in goede banen geleid door de vrijzinnige academicus Jurgen Slembrouck en zijn 'partner in crime' voor deze avond, Kurt Beckers."

Nieuws
Download