Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gedichtenwedstrijd stad Ronse als thema 'theater'

Naar aanleiding van de Week van de poëzie, van 25 januari tot 31 januari 2018, organiseert de cultuurraad de traditionele wedstrijd voor het ‘Gedicht van de Stad Ronse’. Thema dit jaar is 'theater'. "Alle gedichten worden per leeftijdscategorie beoordeeld door een onafhankelijke jury", meldt de werkgroep Gedichtendag. "De categorieën zijn: 12 tot 14 jaar, 15 tot 18 jaar, 19 tot 35 jaar en 36+."

Nieuws

Nocturnebezoek van Willemsfonds aan PAM in Velzeke

Zaterdag 28 oktober trekt het Willemsfons voor een nocturne naar het PAM in Velzeke. "Dit archeologisch museum, op de plaats van een bloeiende Romeinse handelsnederzetting, bezit en toont een verzameling bodemvondsten vanaf de vroegste menselijke aanwezigheid van rond 300.000 VC tot en met de vroege Middeleeuwen", nodigt voorzitter Isabelle Raevens uit. "De nadruk ligt op de Gallo-Romeinse beschaving in Zuid-Oost-Vlaanderen. Het verleden weer tot leven brengen is hier dé uitdaging."

Vroeger en nu

Vrijspraak voor schooldirecteur die N-VA uitschold voor nazi’s

Geen jaar cel wegens laster en eerroof, maar de vrijspraak. Gewezen school­directeur Eddy De­smet uit Ronse was gisteren een opgelucht man. Twee jaar geleden had hij in een boze mail aan ­minister Liesbeth Homans haar partij N-VA vergeleken met een bende ­nazi’s.

Nieuws

Ex-schooldirecteur die N-VA'ers erfgenamen van collaborateurs noemde, vrijgesproken

Met zijn uitspraak dat “bepaalde N-VA'ers rechtstreekse erfgenamen van de collaborateurs van toen zijn”, maakte ex-schooldirecteur Eddy Desmet zich niet schuldig aan laster en eerroof. De strafrechter in Oudenaarde sprak hem vrij

Nieuws

Wildgroei privé-zwemlessen wordt aan banden gelegd

De laatste tijd heeft het stedelijk zwembad in Ronse te kampen met een overvloed aan privé- zwemlesgevers. Om dat een halt toe te roepen, werd op de gemeenteraad een nieuw reglement goedgekeurd.

Nieuws

Gewezen schooldirecteur die N-VA’ers vergelijk met collaborateurs is vrijgesproken

Met zijn uitspraak dat “bepaalde N-VA'ers rechtstreekse erfgenamen van de collaborateurs van toen zijn”, maakte ex-schooldirecteur Eddy Desmet uit het Oost-Vlaamse Ronse zich niet schuldig aan laster en eerroof. De man deed zijn beklag in een forse email naar minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homan (N-VA). De strafrechter in Oudenaarde sprak hem vrij.

Nieuws

Herstel nog bruikbare spullen op Repair Café

Zaterdag 21 oktober kan je in de A. Vanhovestraat 36 terecht voor het Repair Café van Lets Vlaamse Ardennen. "Handige Harry's helpen je er bij het herstellen van allerhande voorwerpen, in ruil voor een vrije bijdrage om de kosten van die dag te dekken", klinkt het. "Zo kan je onder meer textiel, kleine elektrische apparaten, juwelen, pc, fietsen een tweede leven geven. Als je niets hebt om te herstellen, kan je ook gewoon langskomen om de sfeer op te snuiven of een drankje en/of stukje taart te nuttigen!"

Nieuws

Oudgedienden Zeemacht viert 10-jarig bestaan met galaconcert

Vrijdag 20 oktober om 20 uur organiseert de Oudgedienden Zeemacht in de Sint-Hermeskerk een galaconcert voor haar 10-jarig bestaan. "Voor de muziek zorgt de Royal Band of the Belgian Navy", zegt voorzitter Rik Roggeman. "De Koninklijke Muziekkapel van de Marine zal, onder leiding van kapelmeester Bjorn Verschoore, een gevarieerd en ‘Ronsies getint’ programma ten gehore brengen."

Nieuws

“Mindere tweede helft proberen vermijden”

Deze week was het genieten na de eerste thuiszege. Zaterdagavond is er de verplaatsing naar Racing Gent. Een niet te onderschatten tegenstander die, verrassend, tijdelijk onderaan bengelde. Na de trainerswissel en de recente uitzege tegen Bornem, ook al achteraan geklasseerd, kreeg de ploeg een boost om ook zaterdag indruk te maken.

Nieuws

Dag in teken van armoede

Elk jaar wordt op 17 oktober wereldwijd stilgestaan bij armoede. In Ronse stak de Werkgroep Kansarmoede van de stad op 18 oktober, overlappend met de wekelijkse woensdagmarkt, een uitgebreid programma in elkaar.

Nieuws
Download