Hoplr is geen Facebook, gelukkig maar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Reanimatiepoging voor ‘Beleef je eigen Ronde’

Het tijdregistratiesysteem dat op verschillende hellingen van de Ronde van Vlaanderen werd geïnstalleerd, doet het niet goed. Toerisme Oost-Vlaanderen gaat nu samenwerken met West-Vlaanderen om te zien hoe ze het systeem kunnen reanimeren.

Nieuws

Nieuwe reanimatiepoging voor ‘Beleef je eigen Ronde’

Het tijdregistratiesysteem dat op verschillende hellingen van de Ronde van Vlaanderen werd geïnstalleerd, doet het niet goed. Toerisme Oost-Vlaanderen gaat samenwerken met West-Vlaanderen om te zien hoe ze het systeem kunnen reanimeren.

Nieuws

“Weer voetbal gezien”

Dat thuis niet werd gewonnen, maakte bepaalde supporters en de entourage een beetje ongelukkig. Toch waren er volgens trainer Bert Dhont lichtpunten na het gelijkspel tegen Torhout (1-1).

Nieuws

“Hoog tijd om thuis nog eens te winnen”

SK Ronse wil de spons vegen over de twee recente nederlagen op eigen veld en tegen Torhout bewijzen dat ook in het Orphale Crucke stadion opnieuw punten te winnen vallen. De heenmatch werd trouwens met 1-2 gewonnen.

Nieuws

‘De toverfluit in een note(n)dop' in CC De Ververij

Zondag 18 maart om 17 uur staat in CC De Ververij de voorstelling 'De toverfluit in een note(n)dop' geprogrammeerd. "Die Zauberflöte is wellicht de belangrijkste opera die Wolfgang Amadeus Mozart ooit schreef. Hoboïsten Bram Nolf en Piet Van Bockstal brengen samen met Maaike Cafmeyer een pocket-versie van dit meesterwerk", stelt de dienst cultuur voor.

Nieuws

Ronsische band Ashling viert Saint Patrick 's Day samen met blueslegende Roland in the Little Pub

Ter gelegenheid van Saint Patrick's Day geeft de pop-, folk- en rootsband Ashling op 17 maart in the Little Pub een optreden ten beste. De muzikanten laten zich versterken door niemand minder dan de Gentse blueslegende Roland Van Campenhout. Hij is ook op hun nieuwste cd te horen, die op 9 mei in de Minardschouwburg in Gent op het publiek wordt losgelaten.

Nieuws

Karnemelkbeekstraat wordt E3Col

De Karnemelkbeekstraat in Ronse werd gistermorgen omgetoverd tot E3col. Een initiatief van het bestuur van de Record Bank E3 Harelbeke die op 23 maart plaatsvindt.

Nieuws

Bijna 100-jarige atletiekclub scheurt in tweeën: “Hij was hier nog maar twee jaar en wilde de club al overnemen”

Het is hommeles in de Ronsese atletiek. Een groep scheurt zich af van ASSA Ronse en start met RAT een nieuwe club. “Wij willen hogerop”, luidt het bij de mensen die de nieuwe club trekken. “Wij doen gewoon verder”, luidt het bij ASSA.

Nieuws

ACV houdt info-avond voor jonge beginners

De ACV-afdeling Ronse organiseert een info-avond waar jonge beginners - en alle geïnteresseerden - terecht kunnen met hun vragen over kopen of huren, samenwonen of trouwen, en de gevolgen daarvan op sociaal en fiscaal vlak. "Notaris Valerie Goeminne en Erik Van Laecke van de studiedienst ACV Oost-Vlaanderen helpen u door het bos de bomen zien", klinkt het.

Nieuws

Project CurieuzeNeuzen vraagt hulp burgers om kwaliteit lucht te meten

Tot en met 19 maart kan iedereen die dat wil zich inschrijven om thuis of op kantoor een meetinstallatie op te hangen. "Op die manier wordt de luchtkwaliteit op dat adres nauwkeurig in kaart gebracht", klinkt het.

Nieuws
Download