Here you have a penny!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dertien (13!) gemeenten samen in één politiezone? “Sneller en goedkoper”

Zitten alle gemeenten uit de Vlaamse Ardennen binnenkort in dezelfde politiezonde? Wel als het aan Maarkedals burgemeester Joris Nachtergaele en Vlaams volksvertegenwoordiger Matthias Diependaele (beiden N-VA) ligt. Vandaag zijn er nog vier zones. “Een schaalvergroting met vele voordelen”, klinkt het, maar toch is niet iedereen fan.

Alert

KSK Ronse start samenwerking met voetbalschool: “Topsport op BSO-niveau”

KSK Ronse zal nauwer samenwerken met de voetbalschool van het Centrum Leren & Werken, verbonden aan het GO! Atheneum in Oudenaarde. “Nu al komt een groot deel van hun leerlingen van onze ploeg.”

News

Stedelijke Harmonie Ronse speelt concert met unieke instrumenten

De Stedelijke Harmonie Ronse - in de volksmond 't muziek van de pompiers - treedt op zaterdag 13 oktober om 19 uur op in de protestantse kerk. "De dag voor de gemeenteraadsverkiezingen brengen we een uniek concert met uitzonderlijke instrumenten", belooft Adjudant-Kapelmeester Samuël Schelstraete.

News

Dezelfde lijst, dezelfde naam en vlak onder elkaar: twee keer Philippe Vallez is géén drukfout

Neen, u zult niet dubbel zien, wanneer u op 14 oktober in het stemhokje de lijst van SP.A ziet. Op plaats 8 staat Philippe Vallez. Net als op plaats 9. Geen drukfout, maar twee mensen met dezelfde naam, die toevallig voor dezelfde partij opkomen.

News

Davidsfonds organiseert limerickwedstrijd

In het kader van de Week van het Nederlands organiseert het Davidsfonds Ronse een limerickwedstrijd. "De eerste regel moet eindigen op Ronse en je kan zoveel limericks inzenden als je wil", klinkt het. "Een deskundige jury zal de werken beoordelen en de besten gaan met leuke boekenprijzen lopen."

News

Zestiger houdt inbreker in bedwang met zijn wandelstok

In residentie Romano gelegen in Coupl’ Voie, een straat in het stadscentrum, wisten bewoners op het gelijkvloers tijdens de nacht van zondag op maandag een inbreker op heterdaad te betrappen. De bewoners konden de man in bedwang houden tot de politie arriveerde.

Alert

Stationsplein geëvacueerd na lek in gasleiding

In de buurt van het station van Ronse vond zondagavond een ernstige gasontsnapping plaats. Een tiental personen moest worden geëvacueerd.

News

Bestuurder (23) ontsnapt aan dood na klap tegen verlichtingspaal

Op de Kruisberg in Ronse sloeg tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag bestuurder Jordy D. (23) uit Ruien te pletter tegen een openbare verlichtingspaal. Hij is aan de dood ontsnapt. Zijn passagier Jonas V H (18) uit Elzele werd eveneens gehospitaliseerd.

News

Bestuurder (23) ontsnapt aan dood na klap tegen verlichtingspaal

Op de Kruisberg sloeg tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag bestuurder Jordy D. (23) uit Ruien te pletter tegen een openbare verlichtingspaal. Hij is aan de dood ontsnapt. Zijn passagier Jonas V H (18) uit Elzele werd eveneens gehospitaliseerd.

News

Bestuurder op weg naar werk in slaap gevallen:vier auto’s in de prak, één woning gestut

Op weg naar de top van de Kruisberg heeft een jonge Ronsenaar in de nacht van donderdag op vrijdag met zijn nieuwe BMW drie auto’s in de vernieling gereden. Zijn wagen is ook goed voor de schroothoop. Er vielen geen gewonden.

News
Download