Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

The Confetti's op Ronse Opscène

Ronse Opscène, het gratis stadsfestival dat komend weekend plaatsvindt, voegt last minute nog een bekende naam aan zijn affiche toe: The Confetti's. Deze Belgische band maakte eind jaren ‘80 begin jaren ’90 furore met de ene 'New Beat' -hit na de andere. Te zien op vrijdagavond 25 augustus om 21.15 uur op de Grote Markt.

Nieuws

Ronsese groep op tournee in Oeganda

De Ronsese reggaeband Karamoja reist vanaf 30 augustus door Oeganda. Ze treden er onder meer op in Karamoja, de streek met dezelfde naam als de band.

Nieuws

Memorial Jurgen Spileers op KSK Ronse

Op zaterdag 19 augustus is er het jeugdtornooi 'Memorial Jurgen Spileers' op de jeugdterreinen van KSK Ronse

Nieuws

Zestiger vermist: wie heeft deze man gezien?

De politie van Ronse en het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, zijn op zoek naar de 61-jarige Pol Cassiers. De man werd op woensdag 16 augustus 2017 voor het laatst gezien rond 8 uur ’s ochtends. Sindsdien is de man spoorloos.

Politie en veiligheid

Museumtocht Chatons Ronse

Zondag 20 augustus trekken de Chatons vanuit het centrum van Ronse de omliggende natuur in. "Maar niet zonder eerst de binnenstad te bezoeken", zegt Liban Glorieux. "Die dag is er gratis toegang tot onze musea. Vanuit het centrum van Ronse ben je vervolgens op enkele minuten in het groene buitengebied. Daar laten we de wandelaars genieten van enkele prachtige natuurpareltjes. Op maar weinig plaatsen vind je de historische stadskern en de natuur zo dicht bij elkaar. Dit maakt van Ronse een bijzondere stad."

Vrije tijd en hobby

Klassiek tijdens Ronse Opscène

Naast het muzikale geweld op de Grote Markt en Parking Portois en de Kinder- en Tienermarkt op de Kleine Markt, komt tijdens Ronse Opscène ook de liefhebber van klassieke muziek aan zijn trekken. In de Sint-Hermescrypte staat zaterdag 26 augustus om 20 uur een lichtklassiek concert op het programma: 'Sweeter than roses' met muziek van Dowland & Purcell. Met muzikanten Frank Agsteribbe (klavecimbel) en contratenoren Jonathan De Ceuster en Clint Van Der Linde. "Een must voor elke liefhebber in een adembenemend kader", verzekert de dienst Cultuur.

Nieuws

“Trainer motiveert ook de jongeren”

Hij is geboren in Vietnam. Hij werd geadopteerd en woont in het West-Vlaamse Avelgem. Logisch dat Sybe Debue eerst in West-Vlaanderen voetbalde. Dat is (tijdelijk ?) verleden tijd. SK Ronse reikt hem de hand.

Nieuws

Trainer Bert Dhont: “Tussen zesde en elfde plaats eerlijk doel”

Voor trainer Bert Dhont is het eigenlijk de tweede passage bij SK Ronse. Bij zijn eerste verblijf had hij niet zozeer te maken met de coaching en de trainingen. Hij was acht jaar geleden sportief manager. Hij begint nu als de trainer.

Nieuws

“Sterke reactie met tien bleef zonder resultaat”

Het bekerliedje van SK Ronse is veel te vroeg uitgezongen. De 2-0 nederlaag in Wingene was er te veel aan. Met tien was het onbegonnen werk de 1-0 achterstand op te halen.

Nieuws

Straten afgesloten voor asfalteringswerken

Op donderdag 17 en vrijdag 18 augustus 2017 worden in verschillende straten herstellingswerken aan het asfalt uitgevoerd. "Tijdens deze werken kunnen aantal straten voor een korte tijd afgesloten worden", laat het stadsbestuur weten. "Het gaat om de Dammekensstraat, de Karnemelkbeekstraat, Malaise, de Muziekbosstraat, de Ossestraat, Papekouters, de Riekestraat en de Rijkswachtdreef."

Wegen en verkeer
Download