Get useful reports from city services or utility companies soon
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Stadsdiensten sluiten tijdens feestdagen

De eindejaarsperiode komt eraan. Dat betekent ook voor de medewerkers van de stadsdiensten enkele dagen extra verlof. Een overzicht.

News

Nieuwe bestuursploeg heeft huiswerk klaar

Het nieuwe stadsbestuur heeft zijn bestuursakkoord voorgesteld voor de komende zes jaar. Ook de schepenmandaten zijn verdeeld. Opvallende speerpunten zijn armoedebestrijding en woonbeleid, maar ook de fiscale druk en ondernemen in de stad.

News

Aanleg geveltuintjes op kosten van de stad

Binnen de bebouwde kom van Ronse kan je op kosten van de stad Ronse een geveltuintje laten aanleggen. "Een geveltuintje vrolijkt je huis en de straat op en brengt de natuur terug in de stad", roept het stadsbestuur op.

News

Infosessie: Kom bij de brandweer!

Op dinsdag 18 december om 20 uur gooit brandweerzone Vlaamse Ardennen de deuren open voor alle geïnteresseerden! Een infoavond wordt georganiseerd in de kazerne van Oudenaarde voor kandidaten uit Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Het doel is om zoveel als mogelijk informatie te verstrekken aan de aanwezigen met betrekking tot de vacante plaatsen voor vrijwilligers.

Alert

Sportgala op zoek naar lokaal talent

Zaterdag 26 januari vindt in 't Rosco opnieuw het sportgala plaats. "Onder de noemer ‘Sports On Stage’ wordt de editie van 2019 echter in een nieuw kleedje gestoken", kondigen de sportdienst en -raad aan. "Kandidaturen mogen ingediend worden tot 31 december 2018 via sport@ronse.be. De bedoeling blijft evenwel dezelfde: Ronsese sporters in de bloemetjes zetten voor hun opmerkelijke prestatie(s) van het afgelopen jaar."

News

Negende inbraak bij cafébaas

Het smeedijzeren toegangshek van Lounge-café Joly in de Oude Vesten, in hartje Ronse, heeft inbrekers niet kunnen tegengehouden. Zondagnacht braken dieven er voor de negende keer in.

Alert

Feest voor 50ste Grote Prijs Tekenkunst Ronse

Vrijdag 14 december staat in CC De Ververij de 50ste editie van de Grote Prijs Tekenkunst op het programma. "We vieren het met onder meer tekenkunst in de publieke ruimte van Ronse, lezingen, een debat, interviews met juryleden over tekenkunst en de (on)zin van de wedstrijden, teksten, een voorstelling van kunstenaar Bart Lodewijks op de vernissage en performances", kondigt het cultuurcentrum aan.

News

Oost-Vlaanderen krijgt derde basiliek: “We worden op de wereldkaart gezet”

De Ronsese kerk van Sint-Hermes wordt een basiliek. Dat is een eretitel voor een kerk met een bijzondere waarde. “De historische verheffing van onze collegiale kerk en bijhorende crypte betekent een mijlpaal in de geschiedenis van onze stad” zegt deken Michel T’Joen.

News

Babypietje bezoekt Sint-Antoniuscollege

De zeshonderd kinderen van het Sint-Antoniuscollege kregen hoog bezoek. Sinterklaas deed zijn intrede, met in zijn zog Zwarte Piet en de hulppieten. De meest opvallende gast was echter Antonio, waarschijnlijk het jongste Zwarte Pietje van het land.

News

Vier verdiepingen vol textiel en beleving tijdens beurs 'Textile & Crafts' in TIO3

Zaterdag 8 december en zondag 9 december 2018 vindt in TIO3 voor de tweede keer Textile & Crafts plaats. "Vier verdiepingen vol met textiel, fashion, design, ambachten, crafts en gezellige foodcorners", klinkt het. "De moeite waard om ons een bezoekje te brengen en te genieten van deze gezellige beurs."

News
Download