Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gewezen schooldirecteur die N-VA’ers vergelijk met collaborateurs is vrijgesproken

Met zijn uitspraak dat “bepaalde N-VA'ers rechtstreekse erfgenamen van de collaborateurs van toen zijn”, maakte ex-schooldirecteur Eddy Desmet uit het Oost-Vlaamse Ronse zich niet schuldig aan laster en eerroof. De man deed zijn beklag in een forse email naar minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homan (N-VA). De strafrechter in Oudenaarde sprak hem vrij.

Nieuws

“Vertrekken vanuit onze eigen sterkte”

De wedstrijd tegen de ‘mijnploeg’ K. Patro Eisden Maasmechelen is ogenschijnlijk geen topaffiche en spreekt misschien niet echt tot de verbeelding, maar voor KSV Oudenaarde is het een zeer belangrijke confrontatie. Een heuse zespuntenwedstrijd: waarbij wie wint, opklimt naar de middenmoot en waarbij wie verliest, onderaan zal bengelen.

Nieuws

“Hopen op stunt tegen kampioen”

In eerste nationale krijgt NAC Nederename vanavond het hoge bezoek van landskampioen Opel Haeck Drongen dat met 12 op 15 op de tweede plaats staat. De promovendus staat met 4 op 15 op een bescheidende negende plaats.

Nieuws

Man gestraft voor meermaals slaan beste vriend

De Kortrijkse strafrechter heeft een veertiger veroordeeld voor geweldplegingen tegenover zijn beste vriend. De veertiger Geert V. uit Oudenaarde ging meermaals door het lint. Telkens gebeurde dat als hij dronken was, terwijl hij van het slachtoffer mocht logeren in zijn woning in Anzegem.

Nieuws

“Laat chalets op kerstmarkt langer open”

Oppositiepartij SP.A vraagt het stadsbestuur om de kerstmarkt op vrijdag- en zaterdagavond langer open te houden. De deelnemende verenigingen moeten nu hun kerstchalet om 23 uur sluiten. “Breid dat uit tot 1 uur”, stelt Dagmar Beernaert voor.

Nieuws

“Match beslist in laatste minuten”

Haantjes Oudenaarde zette na een turbulente week met 90-99 toch enigszins onverwacht een goed resultaat neer tegen topploeg Aarschot. De prestatie heeft het vertrouwen volgens ploegverantwoordelijke Patrick Matthys aangezwengeld.

Nieuws

Dronken man slaat beste vriend bij wie hij logeert

De Kortrijkse strafrechter heeft een veertiger veroordeeld voor geweldplegingen tegenover zijn beste vriend.

Nieuws

“In tweede helft fysiek beter dan tegen Zingem”

De uitzege tegen Zottegem B (2-3) werd een geweldige opsteker voor de ploeg en ook de nieuwe trainer Krist Furniere, die zes dagen eerder was aangesteld. In de vreugde deelde ook Mario Vandevelde, eigenlijk de T1 van de B-ploeg maar aangezocht om in Zottegem nog de honneurs van de A-ploeg waar te nemen.

Nieuws

Dames van Amaranthe schrijven Belgische koorgeschiedenis

Het dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde behaalde de eerste prijs op de “Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen in Maasmechelen.

Nieuws

“Eerste punt buitenshuis”

KSV Oudenaarde behaalde zijn eerste puntje in een uitwedstrijd (2-2). Als dat gebeurt bij Dender, moet dat in principe een reden tot tevredenheid zijn; ware het niet dat een zekere overwinning nog in de slotminuten uit handen werd gegeven.

Nieuws
Download