Search in the list of neighbours by name, address, interests or occupation
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

De Puntjes trappen al voor de 35ste keer lol in de Fietel

De 165ste Einse Fietel trekt dit weekend door de straten. Voor Fietelgroep De Puntjes is het de 35ste keer dat ze meedoet. Samen plezier maken en de mensen laten lachen is hun streefdoel. Al die tijd geldt hetzelfde gebod: geen vrouwen toegelaten.

News

Akkoord bij Bpost: werknemers weer aan de slag

Ook gisteren, vrijdag, bleven de brievenbussen leeg in Oudenaarde en omgeving. Maar vakbonden en directie bereikten wel een akkoord dat een einde maakt aan de staking.

News

Amon-vzw Begijnhof krijgt 26.000 euro van Ronde Tafel

Serviceclub De Ronde Tafel Oudenaarde heeft rijkelijke cheques geschonken aan de vzw’s Begijnhof, die een woning ter beschikking stelt voor jongeren en Amon, die de jongeren begeleidt.

News

Brievenbussen blijven leeg: 120 werknemers verdeelcentrum bpost leggen het werk neer

Donderdagmorgen legden de medewerkers van het verdeelcentrum bpost Oudenaarde spontaan het werk neer. De staking was unaniem. “Uniek"luidt het bij de vakbonden. “Nooit eerder legde echt iedereen het werk neer, zelfs de poetsvrouw is solidair.”

News

Fabre mag weer kussen op expo in kerk: “We hadden kunstwerk al lang gekozen voor heisa rond grensoverschrijdend gedrag losbarstte”

Nadat de mediastorm over het grensoverschrijdende gedrag van Jan Fabre losbarstte, werd het videokunstwerk ‘I am a mistake because I am a better kisser than Gustav Klimt’ even geschrapt van een expositie in de kerk van Pamele. Nu is het toch opnieuw te bewonderen. “Dit werk was al lang gekozen voor de heisa losbarstte.”

News

Brievenbussen blijven leeg: 120 werknemers verdeelcentrum bpost leggen het werk neer

Donderdagmorgen legden de medewerkers van het verdeelcentrum bpost Oudenaarde spontaan het werk neer. De staking was unaniem. “Uniek"luidt het bij de vakbonden. “Nooit eerder legde echt iedereen het werk neer, zelfs de poetsvrouw is solidair.”

News

Deze partij stuurt drie tieners naar verkiezingsfront: “Ik heb heel even getwijfeld omdat mijn vrienden geen politiek volgen”

“De jeugd ligt niet wakker van de politiek.” Het is een vaak gehoord statement, zeker met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht. Dat blijkt alvast niet bij Groen in Oudenaarde. De partij gooit liefst drie tieners in de verkiezingsstrijd en op de lijst staan nog eens vier twintigers. “Veel van mijn vrienden zijn niet geïnteresseerd, maar ik ben opgegroeid in een politiek nest.”

Alert

Leerkracht en iconisch figuur met lange baard Luc (60) overleden: “Chemie gaan studeren dankzij hem”

Het nieuws sloeg gisteren in als een bom op het GO! Atheneum Oudenaarde. Luc Magerman, leraar derde graad Chemie en Bio, is onverwacht overleden in zijn slaap en dompelt de school in rouw.

News

De rechter die zo ‘traag’ was dat hij zijn ontslag kreeg: “Een vriendelijke man, maar hij kon zijn werk gewoon niet goed”

Een rechter die wordt ontslagen vanwege ‘inefficiëntie’. Het is een hoogst uitzonderlijk verdict. Collega’s en advocaten van de omstreden Oudenaardse magistraat Peter Van de Meulebroucke omschrijven de man als “aimabel” en “minzaam”. “Maar helaas ook érg onbekwaam als rechter. Die man talmde abnormaal lang in zijn dossiers. Het leek alsof hij geen knopen dúrfde door te hakken.”

News

Rechter ontslagen omdat hij te traag werkt

Een rechter die ontslagen wordt. Het is zeer uitzonderlijk. Maar het kan. Het hof van beroep heeft de Oudenaardse rechter Peter Van De Meulebroucke de bons gegeven. Tegen de man loopt een onderzoek wegens schending van het beroepsgeheim. Maar dat is niet de voornaamste reden. Collega’s ergerden zich blauw aan het feit dat hij zo traag werkte.

News
Download