Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

United Festival biedt gratis festivaldag

De tweede editie van het United Festival vindt plaats aan de Donkvijver in Oudenaarde op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 april. Nieuw is de opening van een camping en meteen ook een gratis festivaldag op vrijdag.

Nieuws

Tienduizend euro voor Kom op tegen Kanker

Pelikaanrunners Ename stond met twee teams aan de start van de ‘100 kilometer Run voor Kom op tegen Kanker’. “Om te starten moet elk team 2.500 euro inzamelen. Wij haalden per team het dubbele op”, zegt Mathieu Mas, die samen met Kurt Trouwaert, Gunther Botteldoorn, Nancy Van Steenkiste, Catia Lumia, Katrien Browaeys, Vera Walraet en Katrien Depaepe de uitdaging tot een goed einde bracht. “We verzamelden tienduizend euro dankzij heel veel giften van vrienden, sympathisanten en bedrijven uit de regio. Ook hielden we een kerstkraampje open op de kerstmarkt in Ename en verzorgden we er de afterparty, en we verkochten chocolade.”

Nieuws

“Heel zure nederlaag”

Na twee zeges op rij werd van subtopper Oudenaarde B verwacht dat het ook zijn thuismatch tegen het laag geklasseerde Gent B zou winnen. Forza EVO D'Hondt verloor echter met 0-3. “Mijn mannen waren nochtans gewaarschuwd. De week voordien had VDK al met 3-2 gewonnen van Krekenland. Vorig weekend kenden we collectief een offday. Nagenoeg niets lukte. Mijn spelers trainden niet scherp genoeg en dachten de klus vlug te klaren. Ze stootten op zeer gedreven bezoekers. VDK versloeg ons ook al in de heenmatch. Dat we nog in aanmerking komen om vice-kampioen te worden, danken we aan de zwakte van onze reeks. Onze jongste nederlaag is onverwacht en hypothekeert onze tweede plek.”

Nieuws

“Supertoffe spelersgroep”

Om wiskundig zeker te zijn van de titel, moest leider Oudenaarde vorig weekend Ekeren verslaan. Onder meer dankzij een goede invalbeurt van hoekaanvaller Emily Vanrenterghem (26) won Forza met 2-3. Met de hakken over de sloot dus, maar het feest kon toch beginnen.

Nieuws

“Alle spelers nemen hun verantwoordelijkheid op”

Met 78-59 wist Haantjes Fireballs Oudenaarde afgelopen zondag afstand te nemen van Okapi B. Met twee punten voorsprong op buur Blue Rocks Ronse-Kluisbergen gaat het nu de laatste rechte lijn in. Die moet leiden tot het behoud in eerste landelijke.

Nieuws

Kinderen KBO Nederename verrassen met muzikale show

De basisschool KBO Nederename bokste een muzikale show in elkaar. Leerlingen en leerkrachten konden daarvoor een beroep doen op heel wat vrijwilligers en op de koninklijke muziekvereniging "Verenigde Vrienden" uit Melden onder leiding van Davy Bonnarens. De kinderen brachten drie kleurrijke voorstellingen, die bij het publiek bijzonder in de smaak vielen.

Nieuws

Handelaars luiden alarmbel na vernieuwing Markt: “Centrum blijft leeg en onze omzet daalt”

Bijna vier maanden na de heropening van de vernieuwde Markt in Oudenaarde polste het stadsbestuur maandag naar de bevindingen van omwonen-den, handelaars en adviesraden. De handelaars trekken aan de alarmbel.

Nieuws

Reanimatiepoging voor ‘Beleef je eigen Ronde’

Het tijdregistratiesysteem dat op verschillende hellingen van de Ronde van Vlaanderen werd geïnstalleerd, doet het niet goed. Toerisme Oost-Vlaanderen gaat nu samenwerken met West-Vlaanderen om te zien hoe ze het systeem kunnen reanimeren.

Nieuws

Nieuwe reanimatiepoging voor ‘Beleef je eigen Ronde’

Het tijdregistratiesysteem dat op verschillende hellingen van de Ronde van Vlaanderen werd geïnstalleerd, doet het niet goed. Toerisme Oost-Vlaanderen gaat samenwerken met West-Vlaanderen om te zien hoe ze het systeem kunnen reanimeren.

Nieuws

Tweedehandsbeurs met jubileumstrikje

De organisatie van een tweedehandsbeurs is een van de trekpleisters van Gezinsbond Oudenaarde, onder leiding van voorzitster Magda Peyskens. De beurs, die zelfs twee keer per jaar wordt georganiseerd, was op zondag 18 maart in de lokalen van Recrean aan de Eindrieskaai in Oudenaarde al aan de 45ste editie toe.

Nieuws
Download