Maak je klaar voor een gelukkig nieuwjaar!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Koetshuis aan kasteel volledig uitgebrand: bewoonster moet tijdelijk op zoek naar onderdak

Op kasteeldomein Smissenbroek aan de Keiberg in het Oost-Vlaamse Oosterzele is maandag omstreeks 10 uur brand uitgebroken. Een van de koetshuizen brandde volledig uit. De bewoonster bleef ongedeerd, maar kan niet meteen terug naar haar woning.

Politie en veiligheid
Nieuws

Groen Oosterzele scherpt de potloden

Groen Oosterzele wil in dit verkiezingsjaar weten welke ideeën de inwoners zelf hebben. Misschien kunnen voorbeelden uit de eigen omgeving de uitgangspunten voor de partij concreter maken. Op maandag 15 januari zitten ze daarover samen en omdat ze geloven in bottom-up werking, hebben ze de inwoners van Oosterzele daar graag bij. Laat weten aan roswitha.gerbosch@groen.be of u er bij kunt zijn? Ze starten om 20 uur in het IJzeren Hekken in Landskouter. Wie niet aanwezig kan zijn, kan hen zijn/haar ideeën en standpunten per e-mail bezorgen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Valentijnsontbijt wordt aan huis gebracht door KWB Oosterzele

Op zondagmorgen 11 februari kun je je partner, je gezin of je kennissen verwennen met een uitgebreid ontbijtpakket van KWB Oosterzele. Het ontbijtpakket wordt door KWB aan huis gebracht (enkel in de deelgemeenten van Oosterzele) op 11 februari op een door u te kiezen tijdstip (tussen 8u00-8u30; 8u30-9u00; 9u00-9u30 of 9u30-10u00). In het ontbijtpakket zitten onder meer een croissant, een boterkoek, een chocoladekoek, een appel en een drietal zuivelproducten.

Nieuws

Senioren moeten meer bewegen, “en dat kan zelfs voor de televisie”

Meer dan de helft van de volwassenen beweegt te weinig en daar willen ze in de Vlaamse Ardennen iets aan doen. Daarom worden bewegingscoaches ingeschakeld.

Nieuws

CD&V houdt nieuwjaarsreceptie in elke deelgemeente

CD&V houdt deze maand een nieuwjaarsreceptie in elke deelgemeente van Oosterzele. Er wordt wel gevraagd om uw komst te melden via lindadevos60@hotmail.com of op het telefoonnummer 09/ 362 49 55. De data en het tijdstip kun je zien op onderstaande aankondiging.

Nieuws

“Iedereen verrast”

Voorwaarts Gijzel Oosterzele verraste met de 4-0 tegen KSV Geraardsbergen. Door deze driepunter wipt de Oosterzeelse fusieclub naar de relatief veilige derde laatste plaats. VGO heeft Winnik nu ook in het vizier. “Vorige week heb ik tegen mijn spelers gezegd dat het 4-1 zou worden. Zo ver was ik er niet vanaf”, grapt trainer Paul Van Den Broecke, die overnam van Peter Van Keymeulen.

Nieuws

“Er zat nog meer in”

FC Gavere-Asper sloot het weekend met gemengde gevoelens af. De fusieploeg behaalde op eigen veld een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter VV Windeke. In de rangschikking zakten de rood-witten door de winst van VW Gijzel-Oosterzele tegen SV Geraardsbergen naar de voorlaatste plaats. “Er heeft iets meer ingezeten dan één punt”, reageert coach Tom Lodens van FC Gavere-Asper.

Nieuws

Kerstboomverbranding Windeekse Groenbuiken

Iedereen is op zaterdag 13 januari van harte welkom op de jaarlijkse Kerstboomverbranding van De Windeekse Groenbuiken op het Marktplein van Scheldewindeke (start om 19u). De Groenbuiken zorgen voor een vuurshow, sfeer, hapjes en drankjes. Voor extra warmte en gezelligheid moet je zelf zorgen. Je bent welkom mét of zonder kerstboom. Kerstbomen (enkel kerstbomen!) kan je achterlaten op het Marktplein vanaf vrijdag 12 januari. Wie zelf geen vervoer heeft, mag een seintje geven voor donderdag 11 januari op groenbuiken@gmail.com of op het telefoonnummer 09 362 57 25. Geef in dat geval je naam en adres door, dan komen de organisatoren je boom thuis ophalen (in Oosterzele).

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Nieuwjaarsbrieven voor alle inwoners

Bianca, Elise en Jille lazen voor alle inwoners van Groot-Oosterzele hun nieuwjaarsbrief voor tijdens de druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie op de Rooberg in Landskouter. De mooie woorden en rijmpjes werden gesmaakt door de aanwezigen, net als de drankjes en de warme wafels. “Laten we in het komende jaar goed voor elkaar zorgen”, zei burgemeester Johan Van Durme (CD&V).

Nieuws

Maggie De Block te gast bij Open Vld plus Oosterzele

De mandatarissen en bestuursleden van Open Vld plus Oosterzele houden op zondag 21 januari van 10u30 tot 13u30 hun nieuwjaarsreceptie in Feestzaal Ganzenhof, Houte 33 in Balegem. Alle Oosterzelenaren worden uitgenodigd om het glas te heffen op het nieuwe jaar. Gastspreker is minister Maggie De Block.

Nieuws
Download