Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

70-jarigen hielden reünie in Balegem

Rosa De Bremme, Rita Coessens, Gentiel Thienpont, Ready De Coene en Dirk De Visscher werden allemaal geboren in 1947 in Balegem. Zij namen het initiatief om hun leeftijdsgenoten uit de deelgemeente nog eens samen te krijgen. Opzoekingswerk leerde dat er van de 38 meisjes en 33 jongens, geboren in 1947 in Balegem, er nog 53 in leven zijn. De initiatiefnemers wisten 48 adressen te bemachtigen en nodigden hen uit voor een bijeenkomst, 39 onder hen gingen in op het aanbod. Na een lekker menu en gezellig samenzijn in het feestsalon van het Ganzenhof werd beslist om over twee jaar deze reünie nog eens over te doen.

Nieuws

Lezing "Als ik er niet meer ben..." door Professor Dr. Manu Keirse

Landelijke Gilde, KVLV en Gezinsbond Scheldewindeke organiseren op donderdag 26 oktober om 20 uur de lezing "Als ik er niet meer ben..." door Professor Dr. Manu Keirse in Parochiehuis De Rots, Marktplein 5 in Scheldewindeke.

Nieuws

Vier wagens zwaar beschadigd nadat bestuurder plots uitwijkt

In Scheldewindeke bij het Oost-Vlaamse Oosterzele zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier wagen zwaar beschadigd geraakt nadat een bestuurder een verkeerd stuurmanoeuvre maakte.

Nieuws

Jan Bogaert komt in gemeenteraad

Jan Bogaert (Open VLD Plus) volgt Marjolein De Spiegeleire (onafhankelijk) op in de gemeenteraad van Oosterzele. De Spiegeleire neemt ontslag als gemeenteraadslid. Zowel haar nieuwe professionele bezigheden als haar privésituatie laten het niet langer toe om haar mandaat ten gronde op te nemen. De Spiegeleire werd destijds op dezelfde lijst verkozen als Bogaert, maar zetelde sinds de opsplitsing van SVVO in 2013 als onafhankelijk raadslid. Jan Bogaert zetelde deze bestuursperiode al als vervanger van De Speigeleire, toen zij om studieredenen verhinderd was.

Nieuws

Trager met de auto en veiliger met de fiets in Kalle en Boerestraat

Met de aanleg van afgescheiden fietspaden en met snelheidsremmende maatregelen moet de Boerestraat in Balegem een stuk veiliger worden. De fietspaden sluiten aan op de fietssnelweg naar Zottegem.

Wegen en verkeer

“Onze straat werd langs twee kanten geknipt. Klanten geraakten er niet meer”

Het vegetarisch restaurant Avalon heeft zijn locatie aan het Gravensteen in Gent verlaten voor de Schaperstraat in Scheldewindeke. “Uit noodzaak”, zegt zaakvoerster Tinne Tomme.

Nieuws

“Alleen kampioenschappen vielen tegen”

Benjamin Verraes genoot van een korte vakantie op Mallorca. Tijd om een seizoen met tal van uitschieters te evalueren.

Nieuws

“Dubbel gevoel”

Luna Renders won de Belgische- en provinciale tijdrittitel, maar kende toch een moeilijk seizoen. “Onderzoeken hebben aangetoond dat ik last heb van astma en ook een allergie heb voor graspollen”, zegt Renders. “Ik heb nu een puffer. Dit seizoen sluit ik af met een dubbel gevoel. Er zat zoveel meer in als ik gezond had kunnen blijven.”

Nieuws

Hartverwarmend: Buren springen meteen in de bres voor gezin van zeven dat dakloos is na brand

Een gezin met vijf kinderen uit de Lembergestraat in Landskouter zit na een felle brand zonder huis. De buurt startte meteen met een inzamelingsactie van kleren.

Nieuws
Download