Not satisfied, money back!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Luna Renders had geen supergevoel

Het EK tijdrijden begon niet onder een gunstig gesternte voor de Belgische delegatie. Van de West-Vlaamse Shari Bossuyt werd verwacht dat ze kon meedoen voor een ereplaats, maar dat zat er niet in. De Italiaanse Vittoria Guazzini (17.00.47.) won voor de Duitse Hannah Ludwig en de Poolse Marta Jaskulska. Bossuyt (20ste, 18.20.35.) en Luna Renders (30ste, 19.13.43.) kwamen niet in het stuk voor.

News

Debuut Luna Renders

Vandaag begint de medailledans in Tsjechië. Bondscoach Ludwig Willems stuurt Shari Bossuyt, die al haar strepen verdiende, en eerstejaars Luna Renders de weg op in een tijdrit over een geaccidenteerd terrein.

News

Oosterzele sluit aan bij Huis van het Kind in Zottegem

De gemeente Oosterzele sluit voor het Huis van het Kind aan bij Zottegem. De overeenkomst is rond en de aansluiting is goedgekeurd door de gemeenteraad. Oosterzele vervangt Zwalm in het samenwerkingsverband.

News

Aldi gaat in beroep tegen weigering bouwvergunning

Warenhuisketen Aldi gaat in beroep tegen het negatieve advies voor een vestiging op de hoek van de N42 met de Houtemstraat in Oosterzele.

News

Eetfestijn Samana Oosterzele

Samana Oosterzele nodigt iedereen uit op hun eetfestijn op zondag 12 augustus in GC De Kluize. Je kan aan tafel tussen 11u30 en 14 uur. Er is ook mogelijkheid tot afhalen vanaf 11 uur.

News

Nieuwe toeristische gids samengesteld door niet-inwoner

De gemeente Oosterzele heeft een nieuwe toeristische gids samengesteld. De vorige gids was sterk verouderd en tal van nieuwe initiatieven stonden er niet in. “We maakten een bondige gids met onze belangrijkste toeristische troeven”, zegt schepen van Toerisme Jean-Marie De Groote. “Omdat we ons richten op de toerist die Oosterzele wil ontdekken, lieten we de gids schrijven door een niet-inwoner, Marijn Follebout.” Follebout: “Tussen de zes deelgemeenten vind je heel wat verborgen moois en ook de dorpen ademen die typische Vlaamse Ardennen-sfeer uit. Bovendien beschikt Oosterzele over een indrukwekkend molenerfgoed.”

Leisure and hobby

Zoektocht loopt nog tot in oktober

De gemeentelijke bibliotheek, Toerisme Oosterzele en vtbKultuur Land van Rode houden nog tot 15 oktober een zoektocht. Iedereen kan de tocht stappen of fietsen. Dit jaar start en eindigt de zoektocht aan het station van Scheldewindeke. Over een zestien kilometer passeert men verrassende plekjes in Moortsele, Landskouter en Scheldewindeke. In het najaar wordt de hoofdprijs, een fiets, uitgereikt. Deelnemen kost drie euro en het deelnameformulier staat op de website van vtbkultuur. Men kan ook de brochure afhalen in de bibliotheek, Stationsstraat in Scheldewindeke. In dat geval betaalt men slechts twee euro.

Leisure and hobby

Oosterzele feest met Hans Van Cauwenberghe en Yao Issifou

Zoals de traditie dat wilt, feest Oosterzele ook dit jaar in het teken van de Vlaamse feestdag. Op zondag 8 juli om 11 uur wordt je verwelkomd in GC De Kluize voor het concert 'Nonkel Tony' met Hans Van Cauwenberghe en Yao Issifou.

News

Groen wil van twee naar vier zetels

Groen Oosterzele mikt op vier zetels na de komende gemeenteraadsverkiezingen, dat is het dubbele van wat de partij nu heeft.

News

FOTO. Einde schooljaar in Gilo Balegem

Ook in Gilo Balegem werd vrijdag de laatste dag van het schooljaar gevierd. De directie liet een ijsverkoper aanrukken en dat werd door de leerlingen natuurlijk uitermate gesmaakt, letterlijk en figuurlijk. We wensen hen een prachtige vakantie toe.

News
Download