Hoplr is een veilig en privaat buurtnetwerk
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vijf jaar na verwoestende windhoos kan voetbalclub nieuw complex bouwen: “Dankzij onze medewerkers kunnen we bergen verzetten”

Voetbalclub VW Gijzel Oosterzele gaat een nieuw voetbalcomplex bouwen. Daarmee wordt de vorige infrastructuur, die vijf jaar geleden verwoest werd door de windval, heropgebouwd. De plannen zijn klaar en het complex moet tegen eind 2018 af zijn.

Nieuws

Niet gebruikte afvalstickers kunnen nog ingeruild worden tot 30 maart

Op de gemeenteraadszitting van 1 maart vroegen Open Vld plus (Filip Michiels) en Groen (Barbara Redant) om het langer mogelijk te maken om stickers voor afvalverbruik (die nu niet meer gebruikt kunnen worden) in te ruilen bij de gemeente. "Net omdat nog heel wat inwoners over stickers beschikken die wat geld waard zijn. En omdat de regeling de eerste weken niet zo vlot verliep waardoor de inwoners niet allemaal in staat waren om de ruil tijdig te doen" klonk het bij Michiels. Het gemeentebestuur ging in op de vraag, het terugbrengen van resterende stickers (restfractie en GFT) wordt verlengd tot vrijdag 30 maart.

Nieuws

VW Gijzel Oosterzele investeert in nieuw voetbalcomplex

Toen in februari 2013 een windhoos door Oosterzele raasde werden niet alleen 96 woningen beschadigd en 9 woningen onbewoonbaar verklaard, ook het toenmalige KSC Oosterzele werd zwaar getroffen. De volledige kantine en een deel van de kleedkamers en tribune werden compleet vernield. Vandaag, 5 jaar later, ziet de nieuwe fusieclub licht aan het eind van de tunnel. Na het kampioenenseizoen van 2016-2017, wat het resultaat was van de succesvolle fusie met buur Voorwaarts Gijzenzele, de tijdelijke intrek in containers, de vele fundraising activiteiten, komt er een volledig nieuw voetbalcomplex.

Nieuws

KetnetBand trapt zomerkermis Windeekse Groenbuiken af

De Windeekse Groenbuiken organiseren deze zomer voor de elfde maal hun zomerkermis op het Marktplein van Scheldewindeke. De voorbereidingen zijn volop aan de gang, er wordt opnieuw gewerkt aan een mooie kermisaffiche. Toch willen de Windeekse Groenbuiken nu reeds een eerste tip van de sluier lichten. Het feestweekend gaat van start op vrijdag 29 juni, dat is meteen de laatste schooldag. Om de zomer?vakantie voor de kinderen goed in te zetten, trapt de KetnetBand de zomerkermis af. De KetnetBand is de live band van Ketnet en is zonder twijfel de meest swingende kids band van het land! Al 15 jaar toeren ze door Vlaanderen en zetten ze elke zaal of plein op zijn kop door iedereen te doen meezingen met de bekende liedjes van Samson, K3, Ghostrockers en de Partykids.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Team Belgium gaat voor Europees record

Zaterdag wordt in Gent, met start om 13 uur, de negende editie van de Sfinx Ekiden gelopen. Bij deze gelegenheid wil een nationaal team met daarbij Oosterzelenaar Thomas De Bock een aanval doen op het Europees record aflossingsmarathon.

Nieuws

Paaseierenzoektocht Landelijke Gilde Scheldewindeke

Op paasmaandag 2 april organiseert de Landelijke Gilde Scheldewindeke een paaseierenzoektocht.

Nieuws

Fabienne De Meulemeester over Coco Chanel in GC De Kluize

Op uitnodiging van Markant Oosterzele komt Fabienne De Meulemeester op woensdag 28 maart om 20 uur naar de foyer van GC De Kluize in Oosterzele. Ze komt er vertellen over Coco Chanel.

Nieuws

Paaseieren zoeken op zaterdag 31 maart

Paaseieren rapen. Het is bij KWB Oosterzele een jarenlange traditie waar alle kinderen steeds opnieuw van genieten. Ga jij ook mee paaseitjes zoeken in het Geboortebos (Lange Broucke) te Oosterzele op zaterdag 31 maart om 14 uur? Er ligt veel lekkers te rapen voor de kinderen van 3 tot 8 jaar. Wil je zelf niet eens rondkijken in het geboortebos waar je voor uw kind misschien ook een boompje plantte? En is het niet gezellig om even bij te praten met een bekende die je zo zelden ziet?

Nieuws

Gezinsbond Balegem bestaat 90 jaar

Gezinsbond Balegem viert dit jaar haar 90-jarig jubileum. Dat wordt in de kijker gezet door het organiseren van een tentoonstelling rond de werking van de Bond en de vroegere Oogstfeesten in Balegem. De organisatie vindt plaats in het weekend van 17 maart in de vrije Basisschool Balegem, Poststraat 10a.

Nieuws

Pastoor Amand De Cock wordt meewerkend priester in Oudenaarde

Pastoor Amand De Cock (74) van Oosterzele, Balegem en Scheldewindeke werd woensdag 7 maart benoemd tot meewerkend priester in Oudenaarde; tevens kreeg hij de functie van rector van het bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Kerselare. Amand De Cock was lid van de dekenale equipe van het dekenaat Wetteren en pastoor binnen de te vormen nieuwe parochie Merelbeke/Oosterzele. Hij werd tot priester gewijd op 1 juli 1967. Zo mocht hij vorig jaar zijn gouden priesterjubileum vieren. Straks neemt hij er afscheid van zijn parochiegemeenschappen, waar hij vele jaren de herder was en sinds augustus 2005 het dekenaat Oosterzele leidde. Voorheen leidde hij zijn kudde in onder meer Moerbeke Waas, Olsene, Herzele Nederzwalm, Moerzeke en Moerzeke Castel. De gewezen pastoor-deken is thans lid van de dekenale equipe van het dekenaat Oudenaarde als meewerkend priester binnen de te vormen parochie in Oudenaarde. Tot zijn nieuwe opdracht behoort ook de geestelijke leiding van het drukbezochte bedevaartsoord met Mariakapel Onze-Lieve-Vrouw ter Kerselare bovenop de Edelareberg.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download