Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Opletten voor poging tot oplichting

Met de regelmaat van een klok krijg je in je mailbox verdachte mails, soms geschreven in schabouwelijk Nederlands, waarin je gevraagd wordt naar een website te surfen om bvb je bankkaart te vernieuwen, waarin gemeld wordt dat je nog een verkeersboete openstaan hebt, of een factuur voor water, elektriciteit etc... niet betaald werd. Je kan het zo gek niet bedenken. Soms wordt zelfs gedreigd met een incassobureau of een deurwaarder. Maar die mails hebben maar één bedoeling: je geld afhandig maken. En jammer genoeg zijn er nog steeds goedgelovige mensen die erin trappen en soms duizenden euro's kwijtspelen. Wij ontvingen vandaag een nieuwe variant van zo'n mail.

Nieuws

Rudy De Vos brengt eerste wijnen op de markt

Het nieuwe Belgische wijndomein "Pres De Gand" van Rudy De Vos uit Moortsele brengt zijn eerste wijnen op de markt. Het illustreert dat de wijnbouw in de Vlaamse Ardennen en de Gentse regio in de lift zit.

Nieuws

Afscheid van verongelukte restauranthouder: “We hadden samen nog zoveel dromen”

Er werd zaterdag massaal afscheid genomen van Kris Manssens uit Balegem die op terugweg van zijn reis naar Kroatië om het leven kwam bij een verkeersongeval in Duitsland. Zijn vrouw en zoon liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Nieuws

“Het mag stevig waaien”

De naam van Moortselenaar Benjamin Verraes rolt met steeds grotere frequentie over de lippen wanneer men favorieten voor het BK opsomt. Verraes stapelde de voorbije weken de ereplaatsen op.

Nieuws

Eerste snelheidszone ingevoerd

Voor het eerst is er een zone 50 ingevoerd in Oosterzele. Voortaan is ook in het gebied tussen de N42 en de gemeentegrens met Wetteren, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem maar 50 km per uur toegestaan.

Nieuws

30 en 50 kilometer per uur wordt de norm in Oosterzele

In Oosterzele is een eerste zone 50 ingevoerd, het gebied tussen de N42 en de gemeentegrens met Wetteren, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem wordt één grote snelheidszone. Dit gebeurt na een positief advies van de verkeerscommissie en na goedkeuring door de gemeenteraad.

Wegen en verkeer

“Aan vertrouwen ontbreekt het me niet”

Zaterdag vindt in Lokeren voor de tweede keer het nationaal wegkampioenschap over tien kilometer plaats. Thomas De Bock, vorig jaar tweede, wil absoluut een plaats voorwaarts. De Oosterzelenaar bereidt zich voor op de Universiade in Tapei.

Nieuws

Gemeente legt tijdelijk skatepark aan

De hele maand augustus kunnen jongeren skaten achteraan op de parking naast het station van Scheldewindeke. Het gemeentebestuur zal wel nauw toezien op het naleven van het gebruikersreglement.

Vrije tijd en hobby

Boetiek Fantastiek in Scheldewindeke

Op zondag 13 augustus vindt voor de derde keer "Boetiek Fantastiek" plaats op het marktplein van Scheldewindeke. Initiatiefnemers Kendie Henderick en Kim Elegeert gaan zelf graag naar marktjes of beurzen met kleurrijke, hippe zelfgemaakte spulletjes. En aangezien er in de streek nog maar weinig initiatieven waren, besloten ze drie jaar geleden om zelf een markt te organiseren, en met succes.

Nieuws

Rouwregister voor verongelukte Kris Mansens, vrouw Tamara en zoon Massimo opnieuw geopereerd

In het onthaal van het gemeentehuis in Oosterzele ligt een rouwregister voor Kris Manssens, de man uit Balegem die om het leven kwam bij een verkeersongeval in Duitsland. Zijn vrouw en zoon werden maandag opnieuw geopereerd.

Nieuws
Download