Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Oosterzele Feest! Op zondag 9 juli in GC De Kluize met Jan De Wilde

Op 9 juli om 16 uur staat Jan De Wilde "ongegeneerd" op het podium van GC De Kluize. Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals "Wals met Mathilda", de intrigerende cover van de Tom Waits song "Tom Traubert’s Blues".

Nieuws

Reste musiceerde samen met zijn leerlingen in GC De Kluize

Reste Bahoua werd geboren in Congo Brazzaville en heeft de Franse nationaliteit. Hij is percussionist, componist, producer en leraar percussie. Sinds enkele jaren woont hij in Wetteren. Regelmatig geeft hij cursussen djembé. Zaterdag musiceerde hij samen met zijn leerlingen in GC De Kluize.

Nieuws

Openbare verlichting langs fietspad

In samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen legt de Gemeente Oosterzele een deel van het fietspad langs de spoorlijn tussen de Oudenaardsesteenweg en de gemeentegrens met Zottegem aan. Net zoals bij de vorige fasen wordt ook dit fietspad verlicht. Dat is ondertussen ook een verplichting opgelegd door het provinciebestuur. Dit deel van het fietspad krijgt twee openbare verlichtingsinstallaties. De provincie Oost-Vlaanderen subsidieert deze werken van 1 418,72 euro excl. btw volledig.

Wegen en verkeer

Gemeente investeert in LED-verlichting

De gemeente Oosterzele wil in een aantal straten zijn huidige openbare verlichting met gasontladingslampen vervangen door LED-verlichting. Daardoor kan Oosterzele een aanzienlijk besparing realiseren; in sommige straten loopt die besparing zelfs op tot meer dan 70%.

Nieuws

Betrapte inbrekers slagen erin politie af te schudden, maar rijden zich dan vast

Minstens drie dieven trokken zondag in de vroege ochtend op rooftocht door Gijzenzele bij het Oost-Vlaamse Oosterzele. Ze reden zich vast op de sporen maar konden te voet ontkomen. De politie volgt het spoor verder.

Politie en veiligheid

Inwoner klaagt ‘dreigbrief’ burgemeester aan

Een ‘dreigbrief’ van burgemeester Johan Van Durme (CD&V) aan het adres van een inwoner is door die laatste aan de politie doorgespeeld. Volgens de burgemeester was die brief het gevolg van een eerdere brief van de inwoner, maar die ontkent dat.

Politie en veiligheid

Oosterzele weegt afvalbakken vanaf 1 januari: “Hoe zwaarder, hoe meer betalen”

Vanaf 1 januari worden de afvalbakken voor restafval gewogen en zullen de inwoners meer betalen naargelang van de hoeveelheid afval ze aanbieden. Ook de gft-containers krijgen een chop maar dat heeft geen ivloed op de prijs.

Nieuws

Politiebesluit provinciegouverneur gaat onnodige verspilling drinkwater tegen

Voorlopig mag men geen leidingwater meer gebruiken om de tuin te sproeien, de auto te wassen, het zwembad te vullen ... De maatregel komt er na de aanhoudende droogte. Dat besliste de provinciegouverneur via een politiebesluit. De maatregel moet ervoor zorgen dat er geen drinkwater onnodig verspild wordt en dat de drinkwatervoorraad dus op peil blijft. Wie zich niet aan de regel houdt, riskeert een boete.

Politie en veiligheid

10 jaar Windeekse Groenbuiken

Jaren geleden werd het steeds stiller en stiller op het Marktplein rond de zomerkermis. Intussen is Kermis Windeke met “De Windeekse Groenbuiken” aan de tiende editie toe. En dat vieren de Groenbuiken van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli. Ze hebben met het kermiscomité een heus feestprogramma uitgewerkt. En voor deze feesteditie krijgt de traditionele invulling van de kermiskramen zelfs een andere inrichting.

Vrije tijd en hobby

“Voorbereiding liep perfect”

Moortselenaar Benjamin Verraes werd in 2014 Belgisch kampioen tijdrijden. Drie jaar later wil Benji op het Circuit van Chimay opnieuw in de roos mikken. Oppositie wordt vooral verwacht van David Boucher en Kevin De Jonghe.

Nieuws
Download