Cooking for your neighbours? That is also possible!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

N-VA past definitief voor coalitie met Forza Ninove en kiest voor oppositie

N-VA gaat niet samenwerken met Forza Ninove. Dat had de partij eerder al laten verstaan. Nu is beslist dat ze voor een oppositiekuur kiezen. Daarmee dreigt een aartsmoeilijke coalitievorming voor de Wortelstad.

News

Forza Ninove-kopman vraagt gesprek met De Wever: “Jezelf uitnodigen getuigt van weinig stijl”

Het lijkt definitief: Forza Ninove komt ondanks een monsterscore bij de verkiezingen van zondag niet aan de macht in de Oost-Vlaamse gemeente. De lijst van Guy D’haeseleer had al zijn hoop gevestigd op een coalitie met N-VA, maar de ontmoeting tussen beide partijen is afgelast. “Ik wil een gesprek met De Wever”, zegt D’haeseleer, maar die wil daar niet van weten.

News

Parket eist tot 40 maanden cel voor Roemenen die krantenwinkels beroofden

Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag gevangenisstraffen van 30 en 40 maanden gevorderd tegen vier Roemeense mannen die verschillende uitbaters van krantenwinkels en een apothekeres zouden beroofd hebben. Twee van hen gaven de feiten toe, de derde ontkende elke betrokkenheid en de vierde verscheen niet op zijn proces. Het vonnis valt op 6 november.

News

Chris werd neergeschoten maar vergeeft zijn dader: “Hij vroeg nog aan de politie om het zo te laten”

Chris Eeman (47) werd zondagavond in Nederhasselt het slachtoffer van een bizar schietincident. De dader dacht wellicht dat hij te maken had met een inbreker. “Hij liet na de feiten huilend zijn wapen vallen en probeerde mijn broer te verzorgen. Chris vroeg zelfs aan de politie om het zo te laten”, vertelt de zus van het slachtoffer.

Alert

Eerste Vlaams Belang-burgemeester in Vlaanderen? Enkel mogelijk in coalitie met N-VA, Bart De Wever bekijkt intern

Een van de meest opvallende winnaars van de verkiezingen is Guy D’haeseleer. Met een overdonderende 40% levert Vlaams Belang mogelijk voor de allereerste keer in haar bestaan een burgemeester. Maar wat heeft de Ninovieters zo massaal rechts doen stemmen? Is het de komst van de moskee? Of zijn het de - voor velen zorgwekkende cijfers - uit een recent politierapport? Ondertussen weigeren nummer twee (Open VLD) en drie (Samen) rond de tafel te zitten met de lijsttrekker. Enkel een coalitie met N-VA lijkt mogelijk. Partijvoorzitter Bart De Wever gaat de toestand intern bekijken.

Alert

Man zwaargewond na schietincident

Een man werd gisterenavond omstreeks 20.00 neergeschoten in de Keylandstraat in Ninove door zijn buurman.

News

Als D’haeseleer de sjerp binnenhaalt in Ninove, is Vlaams Belang voor allereerste keer aan de macht

Levert Vlaams Belang straks de eerste burgemeester uit haar bestaan? “Je moet het vel van de beer niet te vroeg verkopen, maar het wordt tijd dat de andere partijen deze duidelijke stem van de kiezer respecteren”, zegt Guy D’haeseleer, lijsttrekker van Forza Ninove, de lokale Vlaams Belang-variant.

News

ANALYSE. Forza Ninove haalt monsterscore

Met elf van de veertien stembureaus geteld ziet het ernaar uit dat Forza Ninove een monsterscore haalt.

News

VIDEO. Guy D'haeseleer (Forza Ninove): "Bij mij staat de champagne al koud."

Guy D'haeseleer (Forza Ninove) durft in Ninove het vel van de beer nog niet verkopen voor hij geschoten is, maar de champagne staat wel al koud.

News

FOTO. Sfeer aan de stembureaus

Nog een uur te gaan en de stembureaus in Ninove - allemaal met rood potlood te doen - gaan dicht. De inwoners trokken massaal naar de stembussen in de stad en haar deelgemeenten om op de partij te stemmen die ze de komende zes jaar graag Ninove zien besturen.

News
Download