Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kandidaat Arendprins Kristof Henkens stunt met helikopter

Kristof Henkens (32) - uitbater van Caffee Cognac en cocktailbar XO - is kandidaat Arendprins. “Sinds ik in de Arendwijk kwam wonen, droom ik ervan om Arendprins te worden. Zoveel mensen zetten zich in om de wijk levendig te houden en daar wil ik ook aan meehelpen”, zegt hij. Tijdens zijn airshow hebben zowat 120 man alvast alles eens bekeken vanuit een ‘Orends perspectief’ in een helikopter.

Nieuws

Leerlingen zamelen 1.700 euro in voor De Kalmoes

4 Kantoor van het GO! Atheneum hebben met hun Jieha-onderneming 160 kilogram Diksmuidse pannenkoeken en 1.500 Geraardsbergse mattentaarten verkocht. Dat leidde tot een recordwinst van 1.700 euro, die ze schonken aan vzw De Kalmoes in Meerbeke. Isabelle Meert was ontroerd: “Het geld zal besteed worden aan onder meer het bijbouwen van boxen voor opvangpaarden en ons opvangveulen Victoria.”

Nieuws

Politie vindt honderdtal gestolen voorwerpen: één verdachte opgepakt

Bij huiszoekingen op drie plaatsen in Bever en Ninove heeft de politie van de zone Pajottenland een honderdtal gestolen goederen teruggevonden. Die worden nu teruggegeven aan hun rechtmatige eigenaars.

Melding

Relikwieën na 18 jaar weer in zilveren schrijn geplaatst

Na 18 jaar gescheiden te zijn werd tijdens de Pinksterviering zondagochtend de kist met Ninoofse relikwieën opnieuw in het zilveren schrijn in de Abdijkerk gelegd.

Nieuws

Culturen ontdekken op Ninomundo

Tijdens Ninomundo lieten inwoners uit verschillende culturen elkaar op het Niniaplein kennismaken met hun specialiteiten en cultuur in de vorm van een hapje, drankje, muziek en dans. Al waren er wat minder bezoekers dan vorig jaar, mede dankzij het iets mindere weer, toch genoten de bezoekers duidelijk van alle verwennerijen op dit ontmoetingsmoment.

Nieuws

Eerste steen Sociaal Huis gelegd

De eerste steen van het Sociaal Huis op de OCMW-site in de Burchtstraat in Ninove is gelegd. Behalve de sociale diensten, komen er ook onder meer een Huis van het Kind, lokalen voor Leerpunt en sociale woningen.

Nieuws

VIDEO. Meremans ondervraagt Weyts over sluizen Geraardsbergen

In het Vlaams parlement heeft Marius Meremans uit Dendermonde minister Ben Weyts aan de tand gevoeld over de stuwen en sluizen in Geraardsbergen, Ninove, Denderleeuw en Aalst.

Nieuws

Nieuwe koning en onderkoning bij Wipschutters

De Ninoofse Verenigde Wipschutters hebben de koning en onderkoning van de stad gevierd op de site van KHM Sint-Medard in de Abdijstraat. Frank Van Impe schoot zich in de vierde ronde tot koning van de stad Ninove. Twee ronden later schoot Michel Van Mulder de tweede hoofdvogel af en werd hij onderkoning.

Nieuws

Gaia dient klacht in tegen boer die stier mishandelde

Dierenrechtenorganisatie Gaia dient een klacht in bij het parket van Dendermonde tegen een boer in Appelterre en zijn meerderjarige zoon die deze week een jonge stier zwaar mishandelden.

Nieuws

BV’s trappen balletje voor het goede doel

Stijn De Koker en Cindy De Mul uit Aalst organiseren op zondag 27 mei in Meerbeke een tweede namiddag voor kinderen met kanker. Een vorig benefiet moesten ze twee jaar gelden nog afgelasten toen bleek dat hun zoontje Liam ernstig ziek was. Voormalig Rode Duivel Leo Van der Elst is peter van de actie en stelt twee ploegen samen voor een benefietmatch.

Nieuws
Download