By the way, have you heard?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dries Van Langenhove tevreden na “incidentloze” ‘Mars voor de Democratie’ in Ninove: “Dit is een zeer krachtig signaal”

Ongeveer 1.300 betogers liepen donderdagavond mee in de ‘Mars voor de Democratie’, een optocht tegen het nieuwe stadsbestuur van Ninove. Hier en daar werd wat bengaals vuur aangestoken en gingen wat bommetjes af, maar van rellen was geen sprake. Ondertussen is het nieuwe stadsbestuur dan toch ingezworen. Al verliep dat soms wel woelig.

News

Gewezen N-VA’er Joost Arents kop van Jut voor oppositie tijdens gemeenteraad Ninove: “Opportunist”

De oppositieleden in de Ninoofse gemeenteraad hebben donderdagavond in hun tussenkomsten fors uitgehaald naar Joost Arents, de gewezen N-VA’er die de coalitie aan een meerderheid helpt. Zowel vanuit het extreemrechtse Forza Ninove als vanuit zijn vroegere partij was felle kritiek te horen.

News

Ninove voert hoofddoekenverbod in

Het nieuwe stadsbestuur van Ninove gaat onder meer inzetten op een kordaat veiligheidsbeleid en een sterk integratie- en inburgeringsbeleid. Die boodschap gaf huidig en toekomstig burgemeester Tania De Jonge van Open Vld donderdag mee bij de voorstelling van het nieuwe bestuursakkoord voor de Denderstad.

News

Kandidate ‘The Voice’ brengt single uit

Sinds haar deelname aan het VTM-programma The Voice gaat het hard voor Sima Heyrati uit Appelterre. Ze dook de studio in en brengt nu haar debuutsingle Saus uit.

News

Winkels en bib vroeger dicht op eerste dag van de solden

Op de eerste dag van de wintersolden zullen heel wat winkels in Ninove de deuren vroeger sluiten dan gepland. Dat heeft alles te maken met veiligheidsmaatregelen rond de aangekondigde Mars voor Democratie. Naast het stadhuis en het Ninia Shopping Center gaan om diezelfde reden ook de dienst Toerisme en de bibliotheek vroeger dicht.

News

Bestuurder ziet en hoort brandweerwagen te laat en rijdt hem van de baan

Aan kruispunt den Doorn, op de N45 in Ninove, is gisteravond een commandowagen van de brandweerzone Zuid-Oost aangereden door een andere auto. De sirenes en de zwaailichten van de commandowagen stonden nochtans aan toen de wagen het kruispunt overstak, maar de andere bestuurder had dat niet of te laat opgemerkt en raakte het prioritair voertuig volop in de flank. De chauffeur moest met verwondingen naar het ziekenhuis. Door het ongeval was er heel wat verkeershinder aan het drukke kruispunt. Beide voertuigen moesten ook worden getakeld.

Alert

Forza Ninove organiseert eigen nieuwjaarsreceptie na commotie: “Bestuur durft burger niet in ogen te kijken”

Inwoners van Ninove konden zondag normaal gezien naar de traditionele nieuwjaarsreceptie afzakken, maar uit vrees voor incidenten werd beslist die drink af te gelasten. “De politie heeft indicaties dat de receptie zwaar verstoord zou kunnen worden”, klinkt het burgemeester Tania De Jonge. Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) vindt dat een drogreden en ziet “geen enkele ernstige dreiging”. De politieke partij besloot dan ook om zelf een nieuwjaarsreceptie te organiseren, op 26 januari.

Alert

Sorteerkampioen Keano (11) mag meehelpen bij ophaling van papier en karton: “Dit is mijn droomjob”

De 11-jarige Keano Baert uit de Vlierlaan is gefascineerd door sorteren. Huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn benoemde hem tot sorteerkampioen en gaf hem maandag samen met Ilva de kans om mee het papier en karton op te halen in de vuilniswagen.

News

Keano (11) sorteerkampioen

De 11-jarige Keano Baert uit de Vlierlaan is gefascineerd door sorteren. Huisvestingsmaatschappij Ninove Welzijn benoemde hem tot sorteerkampioen en gaf hem maandag samen met Ilva de kans om mee het papier en karton op te halen in de vuilniswagen.

News

Nieuwjaarsreceptie in Ninove geannuleerd ‘uit veiligheidsoverwegingen’

De traditionele nieuwjaarsreceptie van stad Ninove die normaal gezien komende zondag had moeten plaatsvinden, zal niet doorgaan. Dat gebeurt op vraag van de politie.

Alert
Download