Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“In deze periode ben ik altijd op mijn best”

Zondag strijden de veldrijders voor kostbare wereldbekerpunten in Namen. Bij de junioren is Anton Ferdinande uit op een topprestatie. “Eenmaal de jaarwisseling in zicht haal ik normaal altijd mijn beste rendement”, klinkt het hoopvol.

Nieuws

Nevels schepen Bertin stapt op uit N-VA uit onvrede over fusie afdelingen

Nevels schepen Freddy Bertin (75) kan zich niet vinden in het nieuwe bestuur van de eengemaakte afdeling van N-VA voor Deinze en Nevele en neemt ontslag.

Nieuws

Woongemeenschap in gerenoveerde hoeve Poesele

In Vlaanderen is het concept van de vzw Samenhuizen heel populair geworden, met ondertussen tientallen woongemeenschappen. Ook in de Beentjesstraat 28 in Poesele startte men dit jaar een dergelijk project. Het domein met hoevegebouwen is 5.250 m² groot en omvat een woonhuis voor vijf bewoners, twee kleinere huisjes voor koppels of individuen, een workshopruimte, schapenstal, boomgaard, amfibieënpoel en een grote plek voor de (moes)tuin.

Nieuws

Zorgbedrijf Meetjesland start op 1 januari 2018

De diensten voor thuis- en residentiële zorg en de serviceflats van de OCMW's van Evergem, Maldegem en Nevele worden vanaf 1 januari uitgebaat door Zorgbedrijf Meetjesland (ZBM).

Nieuws

Zes Oost-Vlamingen aan de start in Namen

Op zondag 17 december wordt op en rond de Citadel in Namen de zesde manche van de wereldbeker afgewerkt. Zes Oost-Vlamingen kregen hun selectie in de bus. Bij de junioren en de beloften mag ons land twee ploegen afvaardigen. Daardoor kunnen Anton Ferdinande bij de junioren en Andreas Goeman bij de beloften van start gaan in de nationale B-ploeg.

Nieuws

Afdelingen Nevele en Deinze van Vlaams Belang fuseren

Met de fusie van Deinze en Nevele voor de deur, versmelten de twee plaatselijke afdelingen van Vlaams Belang tot één afdeling. De fusiepartij maakt ook de lijsttrekkers bekend.

Nieuws

“We liepen voortdurend achter de feiten aan”

In derde nationale verloor Kameleon Landegem de topper op eigen veld tegen MVC Aalter met 4-10. De ploeg van Niels Lippens nam door deze winst de leidersplaats over en telt twee punten meer dan Kameleon Landegem. Jelle Marginet en Niels De Waele scoorden beiden viermaal voor MVC Aalter. Brent Van Landegem was bij de thuisploeg goed voor twee treffers. “We zaten nooit goed in de wedstrijd en liepen voortdurend achter de feiten aan,” aldus secretaris Rudi Claeys. “Wij keken al vroeg tegen een 0-4 achterstand aan en kregen die kloof niet meer gedicht. Deze nederlaag is een drama. We staan wel nog steeds op de tweede plaats.”

Nieuws

Sneeuwellende bemoeilijkt afvalophaling

Vandaag heeft het winterweer de ophaling van huishoudelijk afval verstoord. In sommige gemeenten en steden waar er een huis-aan-huisophaling was voorzien, is de ophaalronde niet helemaal afgewerkt omdat het niet meer veilig was op de gladde wegen te rijden. Ook de laders kenden problemen op gladde voetpaden. De ophaaldiensten stelden alles in het werk om de dienstverlening te verzekeren, maar veiligheid van de ophalers en andere weggebruikers primeert. Daarom is beslist de ophaling stop te zetten. Hierdoor zijn sommige straten of wijken niet bediend. IVM en de ophaalfirma’s vragen begrip hiervoor.

Nieuws

FOTO. Fusie of sprookje? “Uitzonderlijk lage belastingen voor bewoners die helemaal hun eigenheid bewaren”

Op 19 december zullen Nevele en Deinze in oppervlakte de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen vormen. Burgemeesters Johan Cornelis van Nevele en Jan Vermeulen uit Deinze brengen 43.000 inwoners samen in een stad op mensenmaat.

Nieuws

“Deel uw auto met uw buren”

Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde auto slechts een uur per dag gebruikt wordt. En dus kan u uw auto in principe 23 uur per dag uitlenen.

Nieuws
Download