Rome was not built in a day
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Pasar Deinze wandelt en reist

In het kader van Pasar Zomert vindt er iedere avond van de vakantie in Oost-Vlaanderen een avondwandeling van Pasar plaats. De maandag is dat in het Waasland, de dinsdag in het Meetjesland, de woensdag in de Vlaamse Ardennen, de donderdag in de Leiestreek en de vrijdag in het Scheldeland. In Deinze heeft er in dat kader op donderdag 19 juli een wandeling plaats, die start om 19 uur aan brasserie BrunO in de Kalkhofstraat. Je kan inschrijven vanaf 18.30 u.

Leisure and hobby

FOTO. Radio Tequila in de hel van het Noorden

Radio Tequila trok zondag samen met Driespoort Shopping Deinze naar het Breydel Tourfeest in het Franse Templeuve. Het was al de vijfde keer dat Breydel, Driespoort en Radio Tequila samen naar de Tour de France trokken. Snuif de sfeer op in de bijgaande fotoreportage.

News

Tentoonstelling Familie Montmorency-Nevele 1422 – 1592 in Deinse bib

In de bibliotheekkelder op de Markt in Deinze loopt nog tot 14 augustus de tentoonstelling ‘Familie Montmorency-Nevele 1422-1592. Deze tentoonstelling toont het verhaal van de invloedrijke familie Montmorency die sinds 1422 haar intrek nam in het Kasteel van Ooidonk.

Leisure and hobby

FOTO. Vormingscentrum Biolandbouw vierde 21e verjaardag op de Zonnekouter

Landwijzer, het vormingscentrum voor biologische landbouw in Vlaanderen, organiseert reeds 21 jaar een gespecialiseerde beroepsopleiding biologische landbouw. Heel wat afgestudeerden startten ondertussen een eigen biologisch landbouwbedrijf. Zo dragen zij overal in Vlaanderen concreet bij tot de vernieuwing en verduurzaming van de landbouw. Dat vierde Landwijzer zaterdag op bioboerderij De Zonnekouter in Machelen.

News

Actiecomité start petitie tegen verkeersdrukte

Het actiecomité Voor een leefbare en veilige omgeving tussen de dorpskernen Landegem-Merendree overhandigde een petitie aan het Nevelse gemeentebestuur bij aanvang van de gemeenteraad. Het actiecomité zette onlangs met een ludieke actie de miljoenste bestuurder in de bloemen. Met die actie vroegen ze aandacht voor de almaar toenemende verkeersdrukte op de as Landegem-Merendree. De inwoners van de Vosselarestraat, Stationsstraat, Veldestraat en van Landegemdorp zijn het beu dat er dagelijks gemiddeld meer dan 5.200 voertuigen door hun straten denderen. “In de straten waarvan sprake staan ongeveer driehonderd huizen”, zegt woordvoerder Ignace Van Dingenen. “In meer dan 230 ervan tekende bijna elke bewoner de petitie. Het probleem leeft dus bij veel mensen. We hopen dat de lokale politici onze noodkreet serieus nemen. Op korte termijn verwachten we dat het gemeentebestuur al enkele snelheidsremmende maatregelen zal nemen. Op langere termijn hopen we op structurele oplossingen die gedragen worden door alle bewoners. Wij reiken de politici de hand om in dialoog te treden, maar uiteindelijk zullen zij de problemen moeten oplossen.”

Traffic

FOTO. Deinze en Nevele officieel verloofd

Kasteel Ooidonk, het hart van het Land van Nevele, was vorige zondag de ideale plek om de huwelijksbeloften tussen Deinze en Nevele uit te spreken. Zoals het bij een dergelijke gelegenheid hoort, werd er daarna stevig gefeest. Toekomstige Deinzenaar Johan Verminnen en De Romeo's deden daarbij dienst als bruidsjonkers. De zon was van de partij, een gunstig voorteken voor de toekomst van de nieuwe stad Deinze? Op 1 januari gaan Deinze en Nevele definitief samenwonen.

News

Marc De Bel en Walter Baele te gast in Zindering op Radio Tequila

In een nieuwe aflevering van Zindering brengen Carine en Christian jeugdauteur Marc De Bel en kameleon Walter Baele voor de micro van Radio Tequila. Thema van deze uitzending is ‘Eeuwige jeugd met een vleugje humor’ en daar past de Kruishoutemse jeugdauteur perfect in. Zultenaar Walter Baele is op zijn beurt een synoniem voor ‘humor’ op de planken en op het kleine scherm.

News

Nieuwe Rondweg zal twee delen van dorp verbinden na sluiting van overweg

De kogel is door de kerk: de omleggingsweg komt er. De nieuwe weg zal de twee delen van het dorp met elkaar verbinden zodra de overweg in Hansbekedorp verdwijnt in 2020. “Een doemscenario wordt op die manier vermeden”, zegt burgemeester Johan Cornelis (CD&V).

News

FOTO. Fusiefeest begon met een academische zitting

Zondag had er op het domein van Kasteel Ooidonk een academische zitting plaats als inleiding op het fusiefeest Deinze-Nevele. Gastheer Graaf T’Kint de Roodenbeke verwelkomde de genodigden en liet niet na te onderstrepen welke historische rol zijn kasteel gespeeld heeft in het Land van Nevele. Jeroen Windey, administrateur-generaal van het Agentschap Binnenlands Bestuur schetste het belang van deze fusie. Burgemeesters Johan Cornelis en Jan Vermeulen kwamen vertellen hoe zij een tandem werden tijdens een fietstocht. Gouverneur Jan Briers tenslotte kwam zijn steun betuigen tijdens dit verlovingsfeest van Nevele en Deinze. Daarna kon het fusiefeest beginnen.

Leisure and hobby

Natuurpunt gaat vreemd en wandelt in de vallei van de Oude Kale

Ieder jaar neemt Natuurpunt een kijkje over de muur, bij de buren. Op zondag 24 juni is de Vallei van de Oude Kale in ‘het land van Nevele’ aan de beurt. Een bewust keuze, gezien de nakende fusie van Nevele met Deinze. “Hoog tijd dus dat we de Nevelse natuur wat beter leren kennen”, zo klinkt het. De vallei is één van de best bewaarde natuurgebieden van het Meetjesland. De Oude Kale kronkelt er doorheen een landschappelijk zeer waardevol gebied, met bloemrijke hooilanden, knotwilgenrijen en broekbossen.

Leisure and hobby
Download