Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Heel het land moet op water besparen, maar hier spuit het gewoon uit de grond

Voor de zesde keer in een kleine drie jaar tijd stroomde er gisteren leidingwater in de tuin van Christel Mertens (53) uit Nevele. “De schadevergoeding van de vorige keer is nog niet eens gestort en alles staat hier weer onder water.”

Nieuws

In deze streek duiken heel de zomer lang reuzen op

Met de blijde intrede van de reuzen van Oostwinkel op de kermis van Zomergem, gaat nu zondag het project Meetjesland Reuzenland van start. De hele zomer lang ga je, dankzij COMEET, overal in de streek reuzen zien opduiken.

Nieuws

Nevele heeft plan klaar voor wat in de toekomst waar mag komen

Nevele heeft een nieuw Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) zo goed als klaar. Het vorige dateerde al van 1998 en is vandaag hopeloos achterhaald. Gisteren stelde Veneco het plan voor in een goed volgelopen zaal De Klaproos in Landegem.

Nieuws

“Sociaal restaurant geen concurrentie voor horeca”

Het OCMW van Nevele opent een sociaal restaurant in WZC Ter Leenen. “We willen mensen uit het isolement halen, we zijn geen concurrentie voor horeca.”

Nieuws

Donjon uit Nevele laureaat Vlaamse Onroerenderfgoedprijs 2017

De nog bestaande vroegmiddeleeuwse donjon van het verdwenen kasteel van Nevele valt in de prijzen. Geert Bourgeois maakte, als minister bevoegd voor onroerend erfgoed, de drie laureaten deze morgen bekend. Het is vooral een mooie attentie voor de familie Schelstraete, die grote inspanningen heeft gedaan om het behoud van de donjon te verzekeren. Het gaat niet om een geklasseerd gebouw. Nog andere drijvende krachten voor het behoud en het onderzoek zijn Hugo Schaeck, bestuurslid van de heemkundige kring Land van Nevele en Luc Bauters, provinciaal archeoloog.

Vroeger en nu

Deze drie gemeenten fuseren dan toch (nog) niet, maar straks wel met vier?

Er komt voorlopig geen fusie van de Lievegemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. 2019 lijkt te snel. De drie gaan wel intens en slim samenwerken. Opmerkelijk: ook Nevele is opeens welkom om mee te doen.

Nieuws

Geen fusie Lievegemeenten in 2019... en plots is ook Nevele opnieuw welkom

Er komt voorlopig geen fusie van de Lievegemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. 2019 lijkt te snel. De drie gaan wel intens en slim samenwerken. Opmerkelijk: ook Nevele is opeens welkom om mee te doen.

Nieuws

Door rioleringswerken krijgt buurt plots veel meer verkeer te slikken

Door de werken in Merendreedorp krijgt de naburige Eikendreef een pak sluipverkeer te verwerken. Het is nochtans een weg die enkel voor plaatselijk verkeer toegankelijk is. “Onze kinderen kunnen niet meer op straat spelen”, klinkt het daar.

Wegen en verkeer
Download