Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemeenten willen nog dit jaar Zomergemstraat herstellen

Nevele en Zomergem willen nog dit jaar de Zomergemstraat aanpakken. Ze gaan ook op zoek naar een oplossing voor het vele verkeer dat de straat moet slikken.

Wegen en verkeer
Nieuws

Kobe Vanoverschelde: “Gewonnen met jump”

Kobe Vanoverschelde heeft in dit prille seizoen zijn tweede zege beet. Hij won de wedstrijd in Hingene. De Landegemnaar toonde zich in de wedstrijd heel aanvalslustig en geraakte in de slotkilometers voorop met Niels Vandyck en Brent Van Moer.

Nieuws

Eerste renteloze energielening ondertekend

Diego Fornaciari en Tania Desmet uit Merelbeke genieten als eerste inwoners uit het grondgebied van energiehuis Veneco van een renteloze energielening voor energiebesparende investeringen. Op maandag 19 maart ondertekenden zij in het gemeentehuis van Merelbeke, in het bijzijn van schepen Tim De Keukelaere uit Merelbeke en vertegenwoordigers van Veneco, hun dossier. Deze lening laat hen toe een condensatieketel te installeren en zo het energieverbruik in hun woning te verminderen. Energiezuinige investeringen dragen bij tot minder CO2-uitstoot en zorgen bovendien voor een flinke besparing op het gezinsbudget. Ook inwoners van Deinze, Nevele en Zulte kunnen van deze gunstmaatregel genieten.

Nieuws

Dag van de Zorg in het ziekenhuis van Deinze

In het kader van de Dag van de Zorg op zondag 18 maart zet het Sint-Vincentius ziekenhuis in Deinze zijn deuren wagenwijd open. Elk uur start er een rondleiding met gids doorheen het gehele ziekenhuis. Je kan het parcours ook zonder begeleiding doorlopen. Deze opendeurdag geeft jullie de kans achter de schermen te kijken en tegelijk ook de nieuwbouw te ontdekken.

Nieuws

Sportlaureaten gehuldigd

De sportlaureaten van het vorige jaar werden voorbije vrijdag gehuldigd. De trofee voor Sportvrouw van het Jaar ging deze keer naar een trio: Fran de Blauwen, Fran Van Keirsbulck en Ulrike Coppernolle. Sportman van het Jaar was triatleet Hannes Bonami. De beste belofte was trampolinespringster Lidewij De Jonge. Jozef Boone werd Sportverdienste en de elektrische rolstoelhockeyclub The Joysticks ontving de publieksprijs.

Nieuws

CD&V trekt met burgemeesterstandem Jan Vermeulen en Johan Cornelis naar gemeenteraadsverkiezingen

De CD&V-afdelingen van Deinze en Nevele werpen als grootste partij in beide gemeenten hun burgemeesters als tandem in de strijd. Als de CD&V opnieuw de burgemeester mag leveren, schuift de partij Jan Vermeulen (47), huidig burgemeester van Deinze, naar voren.

Nieuws

Spar-buurtwinkel heropent de deuren na uitbreiding en totale renovatie

Het Spar-filiaal van Merendree is weer open na renovatiewerken. “De winkeloppervlakte ging van 370 naar 500 vierkante meter”, zeggen uitbaters Kris en Kay. “Bovendien is de hele zaak vernieuwd en heringericht.”

Nieuws

DSM Keukens krijgt award voor betaaltechnologie

DSM Keukens, het bekende familiebedrijf van de Belgische keukenmarkt, werd in de bloemetjes gezet voor de manier waarop het elektronisch betalen stimuleert. Het kreeg in zijn hoofdkantoor in Nevele een award uit handen van Keyware, de op een na grootste aanbieder van betaalterminals in België.

Nieuws

“Precies op tijd nog eens kunnen winnen”

Na vier opeenvolgende nederlagen knoopte BBC Hyundai Wille Hansbeke eindelijk weer aan met de zege. Door met 87-75 te winnen van Houthalen leeft er weer hoop in de harten. De onverwachte nederlaag van Aarschot tegen Wilrijk maakt de kans op de titel bovendien weer reëel. Uitblinker Louis Vervaeck beseft evenwel dat zijn ploeg eerst andere katten wil geselen.

Nieuws

FOTO. Er waren er met een kater na het fusietreffen Zeveren Sportief tegen FC Poesele

Zowel in Zeveren als Poesele hadden heel wat voetballiefhebbers de datum van zondag 11 maart 2018 aangestipt in hun agenda. Op die dag stond de streekderby of fusiederby Zeveren Sportief – FC Poesele geprogrammeerd. Mede door een prille maar warme lentezon vonden heel wat voetbalsupporters van beide ploegen de weg naar Zeveren. Een fotoreportage van Ive Steyaert.

Nieuws
Download