Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Deinze en Nevele zetten nieuwe stap rond fusie

Deinze en Nevele gaan volgende week hun fusieplannen concretiseren door middel van een ‘principebeslissing tot fusie’, en dit op beide gemeenteraden.

Nieuws

Gemeenteraden Deinze en Nevele houden debat over fusie

Op 24 augustus is er tegelijkertijd een (belangrijke) vergadering van de gemeenteraad in zowel Deinze als Nevele. De besturen vragen aan de raad om de (vrijwillige) fusie, die begin juli werd aangekondigd principieel goed te keuren. Een goedgekeurd besluit in beide gemeenten is een onderdeel van de door Vlaanderen opgelegde procedure om dan eind dit jaar met een voorstel naar de Vlaamse Regering te kunnen stappen.

Nieuws

De Kunstgreep gooit de deuren open

Vrije Academie De Kunstgreep uit Hansbeke gooit dit weekend de deuren open voor tal van demonstraties.

Nieuws

Gele fietsstroken moeten auto’s trager doen rijden

Het gemeentebestuur van Nevele brengt deze week nieuwe gele fietssuggestiestroken aan in de Renaat de Rudderstraat in Landegem.

Nieuws

Partij Groen houdt infovergadering over fusie Deinze Nevele

De besturen van Deinze en Nevele hebben infomomenten aangekondigd over het fusievoorstel tussen beide gemeenten. Een eerste infovergadering wordt echter georganiseerd door Groenrood Deinze en Groen Nevele, die elkaar blijkbaar al hebben gevonden. Het is de bedoeling af te toetsen wat voor en tegens zijn van een fusie tussen de beide entiteiten en de mening van de aanwezigen te vernemen.

Vrije tijd en hobby

Red Flame Femke Bastiaen bij Tequila

Femke Bastiaen is een jonge keeper bij KAA Gent Dames en bij de Red Flames Zondagmorgen is zij te gast in Up To Date bij Radio Tequila. Zij was onlangs nog actief als assistent-trainer op het voetbalkamp van Voetbalschool Atletico in De Pinte. Tussendoor kleurt ze ook De Keepersschool van Atletico. Femke Bastiaen is afkomstig uit en woont in Zulte.

Nieuws

Bram Van Renterghem droomt stiekem van winst

Vorig jaar verraste Joachim Vanreyten (Lotto-Soudal U23) de spurters aan het eind van het BK in Stabroek. Enzo Wouters, de gedoodverfde topfavoriet, eindigde tweede voor Alexander Geuens. Hansbekenaar Bram Van Renterghem verraste met een knappe vierde plaats.

Nieuws

Restaurant plant optredens tussen de maïskolven

Gastronomie tussen de maïskolven, daarvoor tekent restaurant Volta al twee jaar in Zomergem. Nu komen er ook optredens bij, in een maïsveld in Merendree. “Elke avond, één maand lang, programmeren we een andere band in onze lounge.”

Nieuws

FOTO & VIDEO. Zalig fietsen en sneukelen op een de zonnige zondag

De veertiende editie van de Leerzewegels & Jan Filliers Route kon zondag rekenen op een blauwe hemel met veel zon en een ideale fietstemperatuur. Welgeteld 904 fietsers haalden dus hun al dan niet elektrische fiets van stal en trokken naar de Bredestraat in Petegem. De moedigen kozen voor de toer van 45 km. Wie het wat rustiger wou aandoen hield het bij de 20 km-tocht. Op de vijf sneukelstops, verspreid over het parcours, was het telkens smullen en even gezellig uitrusten. Na de tocht kwam iedereen samen op het domein De Leerze aan de studio's van Radio Tequila, waar er bij een gratis frietje en frikadelletje nog werd nagepraat in het zonnetje. Het onderweg verloren vocht en calorieën werden aangevuld met een Canarus of nog iets sterker.

Vrije tijd en hobby

Toekomstige fusiegemeente wordt 'reuzengemeente' in Vlaanderen

Deinze in 't Land van Nevele beschikt met maar liefst zeventien reuzen samen over een aanzienlijk stuk cultureel erfgoed. Deinze heeft er elf en Nevele zes of dus net één per (toekomstige) deelgemeente. Vermoedelijk heeft enkel Antwerpen met al zijn deelgemeenten in Vlaanderen meer reuzen. Reuzen in steden en gemeenten bestaat als fenomeen bij optochten sinds de zestiende eeuw en is typisch voor Vlaanderen en Noord-Frankrijk. De beide schepenen bevoegd voor cultureel erfgoed Rutger Dereu en Mia Pynaert menen alvast dat met dit gegeven iets kan worden gedaan.

Nieuws
Download