Buren leren elkaar kennen, delen spullen en starten initiatieven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tegenstander is intrinsiek veel sterker”

In de terugronde kon Nazareth enkel hekkensluiter Zottegem en het voorlaatst geklasseerde Aalst verslaan. Met het bezoek van Kalken hebben de Navok Ladies vandaag misschien opnieuw een haalbare opgave.

Nieuws

Beweging.net herstart Graag Traag-actie

Beweging.net Nazareth-Eke herstartte dit weekend de actie ‘Graag traag’. Die actie werd enkele jaren geleden al eens opgestart door het netwerk van sociale organisaties.

Nieuws

Nationale Pyjamadag bij Mistral Home

Vzw Bednet doopte voorbije vrijdag om tot Nationale Pyjamadag, een actie die door honderden scholen gevolgd werd. Maar ook Mistral Home, gespecialiseerd in bedlinnen, deed mee met de actie. 27 werknemers kwamen in pyjama of onesie werken. Per werknemer getooid in slaapkledij doneert Mistral Home honderd euro aan vzw Bednet.

Nieuws

“Wil is groot om sportief revanche te nemen”

Door slechts 5 op 18 te halen in zijn jongste zes matchen, staat Nazareth op de negende plek. Vandaag moet Navok het opnemen tegen buur Deinze. Dat staat nog twee rangen lager en heeft acht punten minder. Omdat dit seizoen geen ploeg uit eerste provinciale zakt, is de derby van de twee neo-eersteprovincialers een prestigeduel.

Nieuws

Zonnehoeve/Living+ houdt vormingsweek

Al drie jaar organiseert Zonnehoeve|Living+ een vormingsweek met een centraal thema. “Met de vormingsweek spreken we alle betrokken bij Zonnehoeve|Living+ aan: medewerkers, cliënten, vrijwilligers, netwerk”, zegt Suzanne Lambert. “Dit jaar organiseerden we de Gezondheidsweek. We focussen hierbij op drie subthema's: beweging, voeding en mentale gezondheid.”

Nieuws

Politie Schelde-Leie tevreden over ANPR-camera's

De politiezone Schelde-Leie maakt ruim een jaar na de ingebruikname van de ANPR-camera’s een eerste balans op.

Politie en veiligheid
Nieuws

Barbara en Joost zeiden hun drukke job vaarwel en openen nu een eigen ontbijtzaak: “Twee jaar fulltime in de file gestaan”

De voormalige brouwerij Den Hert in Eke krijgt een tweede leven. Voormalig medewerker van ‘Het Nieuwsblad’ Barbara Vuylsteke (45) en haar partner Joost De Bock (43) openen er dit weekend ontbijtcafé en microbakkerij. Het historische gebouw in centrum Eke zit vol geschiedenis die de nieuwe uitbaters graag willen eren.

Vroeger en nu
Nieuws

Voormalige brouwerij Den Hert krijgt nieuw leven als ontbijtzaak

De voormalige brouwerij Den Hert in Eke krijgt een tweede leven. Voormalig medewerker van onze krant Barbara Vuylsteke (45) en haar partner Joost De Bock (43) openen er dit weekend een ontbijtcafé en microbakkerij. Het historische gebouw in centrum Eke zit vol geschiedenis die de nieuwe uitbaters graag willen eren.

Vroeger en nu
Nieuws

Knip aan rotonde Bonaparte langs de N60 verdwijnt

Agentschap Wegen en Verkeer past twee verkeersmaatregelen aan in Nazareth en Eke. De knip aan de rotonde van Bonaparte en het éénrichtingsverkeer in de Grote Steenweg verdwijnen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Enkele aanpassingen in proefopstelling vanaf 2 maart

Sinds 12 januari zijn verschillende maatregelen op en langs de N60 in voege om sluipverkeer tegen te gaan. Deze maatregelen zijn recent geëvalueerd samen met gemeentes De Pinte en Nazareth, politie, De Lijn, …. Deze evaluatie gebeurde op basis van vaststellingen ter plaatse de voorbije periode maar ook op basis van reacties van omwonenden en weggebruikers. Twee maatregelen wijzigen nog deze week.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws
Download