Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brouwsels op Straat krijgt Japans bezoek

Dit jaar organiseert Vriendenkring Eke-Dorp al voor de 23ste keer op rij het internationaal straattheaterfestival ‘Brouwsels op straat’ op 2 en 3 september. Jaarlijks brengt ‘Brouwsels op straat’ zo’n 10.000 mensen naar Eke. Het dorp wordt twee dagen lang ingenomen door straattheater, circus en een marché aux bons vivants met meer dan 30 standen tijdens een avondprogramma op zaterdag (17-23 uur) en een namiddagprogramma op zondag (13-19 uur). Voor het eerst zal er een Japans gezelschap in Eke te zien zijn, net als compagnies uit Spanje, Argentinië, Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Nederland. Aan het oude kerkplein komt ook een volledig kinderdorp en in de pastorie loopt gelijktijdig een tentoonstelling met werken van Nicolas Van Parys. Zaterdagavond is er vuurspektakel met Pyroads en rock and roll met RebAund. Voor de muziek zorgen de Sint-Ceciliaband uit Eke, Trashbeatz en Tutti Colori.

Wegen en verkeer

174ste Gentse Feesten

U bent er klaar voor. Wij, van de redactie 'De Gentenaar', zijn er ook klaar voor. De artiesten en de stad zijn er klaar voor. Welkom in het leukste Gent van het jaar. Vanavond beginnen ze, de 174ste Gentse Feesten. U bepaalt hoe ze worden, niet de affiche.Lees dagelijks meer in 'De Gentenaar'!

Nieuws

Tien dagen trekken en 33 interviews voor goede doel

Dirk Vos trekt vanaf 10 juli tien dagen door de Franse Cévennen voor Route 33. De trektocht past in een reisreportage met 33 interviews en een geldinzamelingactie voor een lokaal initiatief om vluchtelingen te helpen integreren.

Nieuws

De Lichtervelde gaat tegen de vlakte

Woonzorgcentrum De Lichtervelde krijgt een nieuwe look. Het verouderde gebouw maakt plaats voor onder meer drie vleugels van drie verdiepingen, een wandelpad vanuit wijk De Biest en een nieuwe ingang.

Nieuws

Sociaal woonproject in Bijlokestraat ingewijd

In de Bijlokestraat is het nieuwste project van sociale huisvestingsmaatschappijen De Volkshaard en Kleine Landeigendom ingewijd.

Nieuws

4de editie 'Breydel Tourfeest', i.s.m. Het Nieuwsblad en Résidence Pierre, in Troyes

Breydel trekt naar de Champagnestreek om er de zesde etappe van de Tour de France, van Vesoul naar Troyes, mee te beleven. Het belooft een heus Belgisch getint volksfeest te worden waaraan tal van wielerliefhebbers en feestvierders kunnen deelnemen. "Op donderdag 6 juli starten de activiteiten aan het kasteel van Vendeuvre-sur-Barse", vertelt Ivan De Keyser, zaakvoerder Breydel. "Rond 16.30 uur zien we er de renners live voorbijrijden. De Tour de France wordt er ook uitgezonden op groot scherm en 'Studentenfandare Gendt' zorgt tussendoor voor extra ambiance rond de Breydel foodtruck en champagnebar. Vanaf 18 uur trekken we naar Résidence Pierre in Rosières-près-Troyes voor het avondprogramma. Naast de indrukwekkende reuzenpan, waarbij we een Breydelgerecht voor minimaal 1.000 personen bereiden, zorgen verschillende live optredens, van o.a. Dimitri & De Kasten en Filip D'Haeze & Eveline Cannoot, voor de animatie. Afsluiten doen we met DJ Bjorn Verhoeven en DJ Dimitri Van Tomme. De aanwezigheid van Johan Museeuw en andere wielericonen maakt het wielerfeest compleet. Op vrijdag 7 juli breien we een vervolg aan het Tourfeest en staan nog tal van activiteiten (waaronder een passage van de Tourkaravaan en renners) - gelinkt aan de 7de touretappe van Troyes naar Nuits-Saint-George - op het programma. Sinds 2005 organiseert Breydel jaarlijks ‘Breydelfeesten’, waarvan tien keer in Gavere, de thuishaven van Breydel. De Breydelfeesten zijn uitgegroeid tot populaire volksfeesten waarbij in een reuzenpan van 3,40 diameter, op houtvuur, een Breydelgerecht voor minimaal 1 000 personen wordt bereid. Sinds 2011 gaat Breydel met deze formule ook ‘on tour’ door gans Vlaanderen. Het concept van het eerste uur blijft aangehouden: mensen samenbrengen in een gezellige sfeer rond de reuzenpan. Dit jaar organiseert Breydel voor de vierde keer de Breydelfeesten rond het Tourgebeuren. Na Plivot (2014 - FR - champagneregio), Meensel-Kiezegem (2015 - het geboortedorp van Eddy Merkcx) en Impe (2016 – thuishaven Lucien Van Impe) is nu Troyes (FR) de locatie voor het Breydel Tourfeest. De opbrengsten gaan altijd naar een goed doel. Sinds enkele jaren is dit het project ‘Conpapa’ van de Belgische NGO TRIAS (www.trias.ngo), dat de plaatselijke aardappelboeren in de Andes (Ecuador) helpt met het professionaliseren van hun kleinschalige teelt." Meer info op www.breydel.be.

Vrije tijd en hobby

Vijftigste verjaardag van Verbroederingsfeesten

Dit jaar viert Nazareth-Eke de vijftigste verjaardag van de Verbroederingsfeesten. Van vrijdag tot en met maandag is de gemeente gastheer voor de delegaties uit de partnergemeenten in Duitsland (Eicken-Bruche), Frankrijk (Eecke) en Zwitserland (Eiken). Voor deze speciale editie wordt een stevig feestprogramma aangeboden.

Nieuws

Steeds minder inbraken in Adriaen Brouwerstad

Oudenaarde telde vorig jaar amper 0,24 inbraken per 100 woningen. Daarmee scoort de Adriaen Brouwerstad het beste in de regio. In dezelfde politiezone Vlaamse Ardennen stijgt het aantal woninginbraken in Wortegem-Petegem en Kruishoutem. In Ronse steeg het inbrakencijfer door rondtrekkende bendes die in twee golven toesloegen.

Politie en veiligheid

Sylvia De Spiegeleire wint BK-manche in Geel

Sylvia De Spiegeleire schreef de manche voor het Belgisch kampioenschap in Geel op haar naam. In de formule 2 liet de topper uit Nazareth Sarah Verbeeck en Demi Fobelets achter zich. Nog bij de vrouwen, maar dan in de formule 3, bleef de Kruibeekse Ruby Dom aan het feest.

Nieuws

Ruim twintig dorpen in het Gentse anderhalf uur zonder stroom

In een twintigtal dorpen ten zuidwesten van Gent was er woensdagochtend van 5.40 uur tot 7 uur een stroomonderbreking. Dat bevestigen hoogspanningsbeheerder Elia en netbeheerder Eandis.

Nieuws
Download