A vibrant neighbourhood starts with yourself!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

(Pas) hinder op N60 vanaf half september

In de eerste weken na het bouwverlof zal de aannemer de laatste hand leggen aan de nieuwe afrit van de E17 voor de wagens komende uit de richting Kortrijk naar Nazareth/Oudenaarde.

News

Kruispunt De Prijkels opnieuw open

Vanaf vanavond 18 u zijn het bedrijventerrein De Prijkels, dat te paard zit op Nazareth en Deinze, en het centrum van Deinze opnieuw bereikbaar van de E17 via de N35. Aannemer Stadsbader volgde strikt de planning op waardoor de ontsluiting van het bedrijventerrein op de gewestweg tijdig werd gerealiseerd.

News

29 procent minder inbraken dan vorig jaar

In de eerste helft van dit jaar werden in de politiezone Schelde-Leie 29 procent minder inbraken (incl. pogingen) geconstateerd tegenover 2017. In vergelijking met 2016 is dat zelfs een daling met 48%! In De Pinte werden dit jaar in het eerste semester 21 inbraken vastgesteld, vorig jaar waren dat er nog 27 en in 2015 zelfs 35.

Alert

Winnaar ‘Bake Off Vlaanderen’ verandert van job en start microbakkerij

Deelnemen aan een bakwedstrijd op televisie kan ernstige gevolgen hebben. Hans Martens (58), de man die vorig jaar Bake Off Vlaanderen won, neemt afscheid van zijn voltijdse job om meer tijd te hebben voor zijn eigen microbakkerij. Die bakkerij moet micro blijven, vindt Hans: “Ik wil niets industrieels. Ik bak gewoon thuis.”

News

FOTO: Vrije Basisschool Nazareth zet Dorp (even) op stelten

Om de laatste schooldag in stijl af te sluiten hield de Vrije Basisschool Nazareth op het Dorp een heuse stoet. Honderden kinderen liepen verkleed in groenten, fruit en als supporter van de Rode Duivels langs onder meer het WZC Wielkine.

News

Omelet met frietjes en ander lekkers van vroeger om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken

Tussen 8 en 11 november 1918 vormde de Scheldevallei in Nazareth en Gavere het decor voor een van de laatste veldslagen van Wereldoorlog I. Om alle oorlogsslachtoffers te herdenken zijn er van 1 juli tot eind december 2018 de Vredesfeesten.

News

Mama plant verrassing voor communiefeest dochter (12), maar dat loopt fout: heeft iemand de ring van Aukje gezien?

Maureen van Herzeele uit het Oost-Vlaamse Nazareth had een leuke verrassing in petto voor de plechtige communie van dochter Aukje (12): ze verstopte een ring in één van de ballonnen, waarna het meisje de juiste zou moeten vinden. Wat het hoogtepunt van de dag had moeten worden, liep echter fout toen er een raam open werd gezet.

News

Dematra verlengt zijn BRC Storage and Distribution certificaat

Dematra mag terug voor minimum een jaar het BRC Storage and Distribution certificaat dragen. De audit tot het behalen van deze norm vindt steeds plaats in de maand mei. De verlenging van dit certificaat lijkt iets vanzelfsprekend maar dat is het niet. Gedurende het gehele jaar moet er gewerkt worden volgens de normen van dit certificaat. Het certificaat dient om de voedselveiligheid in de gehele voedingsketen te garanderen. Binnen de BRC-norm heb je nog verschillende gradaties. Dematra behaalde daarbij de hoogste rating, AA higher level.

News

Rap op Stap-kantoor geopend

Sinds donderdag bevindt zich in Nazareth een nieuw reiskantoor voor mensen met een krap budget, ook wel een Rap op Stap-kantoor genoemd.

News
Download