Jouw digitale postbus
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Burgemeester en schepenen vrijgesproken van vermeende valsheid in geschrifte: “We staan recht in onze schoenen”

Burgemeester Danny Claeys en tweede schepen Christiaan Van herzeele (beiden CD&V) zijn maandag over heel de lijn vrijgesproken in de strafzaak rond de bouw van CC Nova. Een ontevreden aannemer had een klacht ingediend voor onder meer valsheid in geschrifte, maar volgens de rechtbank is er niets van aan.

Nieuws

“Na gelijkspel ons maximum kwijt”

In vierde nationale is Hard labeur Nazareth het maximum kwijt. De leider sloot de eerste ronde af met 39 punten op 39, maar zette de terugronde in met een 6-6 gelijkspel in de topper bij SV Waregem. HL Nazareth deed ondanks deze puntendeling een goede zaak in de rangschikking, want naaste achtervolger NAC Nederename verloor van MVC Eine. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt tien punten. “Er zat voor ons meer in dan één punt,” aldus speler-coach Mathias Rogge. “Wij pakten uit met een furieuze start en leidden na een kwartier met 0-3. We hadden halfweg nog een bonus van één doelpunt (2-3). Wij gaven in set drie en vier de winst uit handen.”

Nieuws

“We beginnen aan een belangrijke maand”

Hard Labeur Nazareth lijkt op weg naar de titel. De blauwhemden sloten de heenronde af met 39 punten op 39 en trekken vanavond voor de topper naar het derde gerangschikte SV Waregem.

Nieuws

Trucker levensgevaarlijk gewond na explosie gasfles in zijn cabine

Op de parking van de E17 in het Oost-Vlaamse Nazareth is maandagavond een vrachtwagenchauffeur levensgevaarlijk gewond geraakt, toen een gasfles ontplofte in zijn cabine. Er loopt een onderzoek naar het ongeval en naar de arbeidsomstandigheden in het kader van sociale dumping.

Wegen en verkeer
Nieuws

Commotie rond ‘toplessbar’ op OCMW-grond

Een toplessbar in Nazareth veroorzaakt commotie. De grond waarop het gebouw staat, is eigendom van OCMW-Gent. “We zijn gestart met de procedures die binnen onze mogelijkheid liggen”, zegt OCMW-voorzitter ­Rudy Coddens (SP.A).

Nieuws

Talrijke fietsdiefstallen aan station in Deinze

De jongste tijd zijn al een paar fietsen gestolen in de buurt van het station. Donderdag verdween daar de fiets van een student uit Nazareth die in Deinze de trein neemt naar Gent.

Nieuws

Werken Groot Prijkels van start

De uitbreidingswerken aan het industrieterrein Groot Prijkels, op de grens van Deinze, Nazareth en Kruishoutem, beginnen op maandag 8 januari.

Nieuws

Nacht met drugs en twee ongevallen

De politiezone Schelde-Leie kreeg op nieuwjaarsdag om 5.20 uur een oproep voor verdachte handelingen met een voertuig zonder bumper in de Heilige Donatusstraat. Kort daarna kwam een nieuwe oproep binnen, dit keer voor een verkeersongeval waarbij het voertuig tegen het hekken van een woning was gereden en op zijn zijkant was beland. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een Frans voertuig met twee personen aan boord. Bij nader onderzoek bleek dat het voertuig in Deinze al bij een ongeval was betrokken, waarbij het zijn bumper was verloren. De beide inzittenden waren onder invloed van drugs en boden enige weerstand.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Barmhartig Boeregemcomité schenkt voedselpakketten weg

De populaire Boeregemkermis mag dan sinds 2017 niet meer doorgaan, het Boeregemcomité heeft zich toch van zijn meest barmhartige kant laten zien. In het nieuwjaarsweekend stelde een veertiental vrijwilligers 252 voedselpakketten voor volwassenen en 74 pakketten voor kinderen samen. “Eerst was het plan om onze voedselpakketten in taartdozen te stoppen, maar al snel bleek dat door de hulp van verschillende sponsors en sympathisanten onze pakketten te groot zouden uitvallen”, vertelt bestuurslid Christiaan Vanherzeele. Zes kilo wegen ze, de grote pakketten gevuld met fruit, koffie, boter, chocolademelk, charcuterie, cornflakes, yoghurt en confituur. “Ze werden via de OCMW's verdeeld in de drie gemeenten waar Boeregem zijn oorsprong kent: Kruishoutem, Zingem en Nazareth. Met deze actie wilde het Boeregemcomité tegelijk ons goed hart tonen aan de minderbedeelden én bewijzen dat het comité nog niet dood is.”

Nieuws

Inbraakgolf tijdens kerstweekend

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 december en in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december kregen zowel De Pinte als Nazareth 2 golven van inbraken te verwerken. In totaal werd er 22 keer ingebroken, 15 keer in De Pinte en 7 keer in Nazareth.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download