Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Boek over turfwinning in suikerdorp

Auteur André De Schepper schreef een boek over de turfwinning in Moerbeke-Waas. Hij beschrijft hoe de handel zich ontplooide in de tijd dat de plaats nog niet bekendstond voor zijn suiker.

Nieuws

Ook Opperstraat gaat dicht voor gemotoriseerd verkeer

Van 28 februari tot en met 2 maart wordt de Opperstraat ter hoogte van de Heidestraat afgesloten voor alle verkeer behalve voor fietsers en voetgangers. Riopact herstelt daar een verzakte straatrioleringsput. Er wordt een duidelijke wegomlegging voorzien.

Wegen en verkeer
Nieuws

Carnavalstoet belooft spektakel te worden

De carnavalstoet zal er niet om liegen het belooft spektakel te worden aanstaande zondag 25 februari, klinkt het enthousiast bij Moerbeke Feest.

Nieuws

9de Start to Run in Moerbeke

Vanaf zondag 11 maart 2018 organiseert Joggingclub Moerbeke vzw voor de 9de maal de “Start to Run”. In een tijdspanne van 10 weken , en dit onder begeleide sessies op dinsdag, donderdag en zondag, leren ze de kandidaat-joggers 5 km lopen. De eerste sessie start op zondag 11 maart om 10h aan de sporthal van Moerbeke-Waas, Hospicestraat 18.

Nieuws

Kruisstraat tijdelijk afgesloten

Van 18 tot 25 februari wordt de Kruisstraat ter hoogte van de Rode Sluis afgesloten. In die periode wordt daar een grote partij bomen geveld.

Wegen en verkeer
Nieuws

Parkeerverbod tijdens de Cavalcade

Het parkeerverbod tijdens de Cavalcade op 25 februari geldt tot 20u, niet tot 17u zoals vermeld in de brief die Moerbeke Feest langsheen het parcours heeft verspreid. Om 17u start de veegwagen met de opkuis van de confetti en geparkeerde voertuigen bemoeilijken dat. “We stellen elk jaar vast dat het parkeerverbod na de stoet wordt genegeerd, maar de borden zullen duidelijk zijn verboden te parkeren tot 20u” vertelt burgemeester Robby De Caluwé.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Nieuws

Herdenking deportatie van 163 mannen van de Kruisstraat in WO I

In de zomer van 1918 vond de deportatie van 163 mannen van de Kruisstraat 2 Moerbekenaren lieten bij deze gedwongen verplaatsing het leven door ziekte en ontbering. De deportatie kwam er als represaille door de Duitsers omdat, ook na het uitloven van een fikse beloning, niemand de lokale spion en smokkelaar Honoré David wou verklikken. De heemkring Ercus zal in haar volgend tijdschrift voldoende aandacht schenken aan de gebeurtenissen die zich afspeelden in juli 1918.

Vroeger en nu
Nieuws

Minder inbraken en ongevallen, maar steeds meer bestuurders onder invloed van drugs

Net als Gents burgemeester Daniël Termont maken ook burgemeester van Lochristi Yves ­Deswaene (Open VLD) en waarnemend korpschef Koen Van Poucke van de politiezone Regio Puyenbroeck zich zorgen over de nieuwe richtlijnen van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Die wil een verhoogde beschikbaarheid van lokale politieagenten.

Politie en veiligheid
Nieuws

FOTO. "Amber" in de GIGI'S

De fans hadden er lang op moeten wachten, eindelijk was het vandaag zo ver, halve finaliste Amber van de Voice van Vlaanderen kwam er 4 nummers zingen als dank voor de steun die ze kreeg tijdens de Voice. De GIGI'S zat dan ook goed vol, eindelijk konden de fans van het eerste uur deze jonge dame met de mooie stem eens in levende lijve zien en horen. Amber bedankte iedereen voor de steun die ze tijdens de live uitzendingen kreeg, met vier nummers die telkens werden onthaald met een luid applaus. Met dit optreden sloot ze de Voice af en gaat ze op eigen elan verder, vertelde haar moeder.

Nieuws
Download