Check it out peepz!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Open VLD beslist houdt CD&V+ nog even in onzekerheid

De Open VLD kandidaten en sympathisanten maakten er zondagavond nog een dol feestje van in 't Stationneke. Maandag was voor de meesten dan ook een ‘rustdag’. Pas dinsdag komt de partij opnieuw samen om de toekomsplannen te ontvouwen.

News

Odisee student uit Moerbeke gaat de strijd aan tegen overgewicht in Suriname

Eline Dieleman (21) uit Moerbeke gaat samen met medestudent Marie Rommel (22) in Suriname op zoek naar de juiste voedingsschema’s voor mensen met over- of ondergewicht. De twee laatstejaarsstudentes ‘Voedings- en dieetkunde’ aan hogeschool Odisee (Technologiecampus Gent) kozen voor Suriname omdat overgewicht daar een grote problematiek is. “We wisten dat we hier veel zouden bijleren en vooral ook zelf veel aan het werk gezet zouden worden.” zegt Eline

News

FOTO. Feest bij Open VLD

Open VLD behaalde opnieuw de meerderheid in Moerbeke, ze deden het zelfs beter dan in 2012 en behaalden een zetel meer ten koste van N-VA die nog slechts 2 zetels hebben. CD&V en Mens behalen respectievelijk 4 en 1 zetel.Reden genoeg om een feestje te bouwen rond en in 't Stationnetje.

News

Open VLD behoudt meerderheid

Het ziet er naar uit dat de Open VLD de absolute meerderheid in Moerbeke-Waas zal behouden. Op basis van voorlopige resultaten behaalt de partij van burgemeester Robby De Caluwé 53 % van de stemmen. CD&V strandt op bijna 25 procent. N-VA (13%) en Mens (8 %) volgen nog een eind verder.Later meer.

News

ANALYSE. Alles blijft bij het oude in Moerbeke

Wat al 171 jaar een feit is, blijft ook de volgende zes jaar: Open VLD wint zelfs en rijft tien van de zeventien zetels binnen. Er waren vijf stemmen te weinig voor een elfde zetel. Die gaat naar de partij M.E.N.S. De liberalen halen een monsterscore van 53,35 procent of vijf procent meer dan bij de vorige verkiezingen. “We worden beloond voor zes jaar hard werken”, zegt zetelend burgemeester Robby De Caluwé in een eerste reactie. “De Moerbeekse bevolking heeft dat gewaardeerd.” Het college van burgemeester en schepenen moet wel lichtjes worden aangepast want Marc Fruytier en Pierre De Bock moeten worden vervangen vanaf 1 januari.

News

Het is begonnen

Ook in Moerbeke-Waas is het vandaag D-Day. De kiezers konden voor het eerst terecht in de fonkelnieuwe gebouwen van basisschool De Vlinderdreef. Nog tot 13 uur kan er daar gekozen worden voor de nieuwe gemeente- en provincieraad. Ook in het wijkcentrum aan de Kruisstraat is er een stembureau.

News

Technisch parcours voor mountainbike en cyclocross in Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck

Met de bouw van een technisch parcours in Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck biedt de Provincie Oost-Vlaanderen de vele Oost-Vlaamse mountainbikers en cyclocrossers de mogelijkheid om verder te groeien in hun discipline.

News

Burgemeester De Caluwé al vroeg bij de pinken

Burgemeester en lijsttrekker Robby De Caluwé (Open VLD) was zondag één van de eerste kiezers die zijn stem uitbracht.

News

FOTO. Lege pot choco voor volle pot van Oxfam Wereldwinkel

Gisteren zaterdag kon je een lege pot choco van gelijk welk merk omruilen tegen een volle pot Oxfam choco. Maar u kon er ook proeven van de door ©Sommelier Consel Jean Marie De Baene gekozen wijnen.De choco pot mocht van gelijk welk merk zijn, in ruil kreeg u er een van Oxfam Wereldwinkel. Maar ook wijnen speciaal voor u uitgezocht door © Sommelier Consel Jean Marie De Baene konden geproefd worden, Jean Marie had hiervoor wijnen uitgekozen uit Chili en Zuid-Afrika.De dansgroep van Mini Moerbeke gaf een demonstratie moderne line-dance.

News

Ook meneer Pheip gooit zich in de kiesstrijd: hij roept kiezers op vooral niet te stemmen voor partij die al 171 jaar aan de macht is

Alle inwoners van Moerbeke-Waas kregen vrijdagochtend de Meneer Pheip-krant in de bus. Daarin werd anoniem opgeroepen om, na 171 jaar van ‘blauw’ beleid in het dorp, “goed na te denken in het stemhokje”.

News
Download