Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vloer en tegel concept opent nieuwe toonzaal

Gisteren vrijdag opende in de Bergstraat 25, en dit in bijzijn van burgemeester De Caluwé (Open VLD) Gunther Emmeneel zijn nieuwe toonzaal.

Nieuws

'Cado' opent de deuren

Neen, CADO is geen nieuwe winkel in Moerbeke. CADO ( Colletieve Autonome DagOpvang) is georganiseerd door Solidariteit voor het gezin in samenwerking met het OCMW van Moerbeke en is bedoeld als opvang voor mensen die af en toe gezelschap zoeken, of willen deelnemen aan ontspanningsmomenten" klinkt het bij Tania Pien teamleider bij CADO.

Nieuws

Amerikaanse Lynda op zoek naar roots in Waasland

In het begin van de vorige eeuw trokken tal van Waaslanders naar Canada en Amerika. Clotilde Vertente uit Moerbeke was met haar echtgenoot een van die gelukzoekers. Haar kleindochter keerde nu terug naar het Waasland, op zoek naar haar roots.

Nieuws

Nieuw te Moerbeke-Waas ‘Escape Waasland’

Onlangs opende Robin Buyck in de Opperstraat 22A in Moerbeke-Waas, ‘Escape Waasland’. Een escaperoom, waarschijnlijk heb je er al van gehoord , maar wat is dat nu in feite?

Nieuws

Mental Coach Marleen Vandevivere brengt derde prentenboek uit samen met Victoria Jong

In 2014 bracht ze het boek ‘De essentie van Mental Coaching in mijn leven’ uit. Op de Boekenbeurs van datzelfde jaar leerde ze Victoria Jong kennen. Een fantastische dame en auteur van verschillende leuke prentenboeken voor kinderen. Het klikte meteen tussen de twee dames.Het idee ontstond om samen een prentenboek uit te brengen waarin ook een coaching gedeelte zou staan met als thema ' Hoe jonge kinderen omgaan met verdriet.'

Nieuws

FOTO. Culinaire wandeling Kruisstraat

Dit weekend zijn er de traditionele 'Kruisstraatse oktoberfeesten'. Even traditioneel op die feesten is hun culinaire wandeling door de Moerbeekse velden. Een wandeling met hapjes onderweg, zoals een aperitiefhapje, soep, hoofdmenu en als afsluiter dessert. Voor deze wandeling waren er 330 vertrekkers, een 100-tal meer dan de vorige uitgave. De inrichters kregen zelfs gisteren voor het vertrek nog telefoons om in te schrijven, "daar kon echter niet op ingegaan worden, je kan wel enkelingen nog toelaten er is altijd wel eten te veel, maar nog 50 inschrijvingen doen kan niet dan kom je in de problemen. Goede raad, volgend jaar tijdig inschrijven zo kunnen we ook het nodige voorzien voor iedereen" vertelde voorzitter Dave De Bruyne ons. Vandaag zondag gaan ze verder met feesten in het pop-up café in het buurthuis.

Vrije tijd en hobby

Infoavond Moervaartvallei

Er is al heel wat te doen geweest over dit project ter compensatie van verloren natuurgebied door de uitbreiding van de haven van Gent. Na een eerste infoavond in Wachtebeke, was het gisteren de beurt aan Moerbeke waar ze op veel belangstelling mochten rekenen zoals trouwens ook de infoavond in Wachtebeke. De betrokken landbouwers in dat gebied konden gisteren inkijken of hun percelen nu natuurgebied worden of juist niet. Bezwaar indienen tegen deze plannen is nog steeds mogelijk tot november 2017.

Vrije tijd en hobby

FOTO. Oxfam Wereldwinkel vierde 10-jarig bestaan

De Wereldwinkel vierde zondag zijn 10-jarig bestaan. Voor burgemeester Robby De Caluwé (Open VLD) was de eer weggelegd om samen met kunstenaar Ivo Wilssens het logo uitgesneden in hout te onthullen. Het feest kon echt beginnen met hapjes en drankjes en de uit Nederland overgekomen band De Averij. In de namiddag was het Majzena uit Moerbeke die overnam.De Wereldwinkel is een sterk groeiende winkel ondanks dat deze ver van het centrum is gelegen. "Onze klanten komen van overal, zelfs uit Stekene" klonk het bij Johan De Vleeschauwer. Hij was tevreden over de opkomst en noemde het feest zeer geslaagd, "op naar de volgende tien jaar" klonk het als afsluiter.

Nieuws

Spandoek in Spelonckvaart leidt tot politiek gekibbel

Etienne Coppens, fractieleider voor SP.A-Groen in de gemeenteraad (foto), verslikte zich vrijdagochtend in zijn koffie toen hij in ‘Het Nieuwsblad’ de reactie las van N-VA-raadslid Arnold Willem op de actie die enkele buren uit de Spelonckvaart hebben opgezet tegen het te snelle (vracht)verkeer in hun straat. “Toen ik in de gemeenteraad van 27 juni hierover een vraag stelde, was de enige reactie van het betrokken raadslid dat de bewuste buurtbewoonster met het spandoek in haar voortuin de situatie nog gevaarlijker zou maken. Want volgens hem zouden alle chauffeurs daar dan naar kijken en zo hun aandacht op de weg verliezen”, zegt Coppens. Hij vindt het dan ook hypocriet dat het N-VA-raadslid nu opeens de actie ondersteunt. “Want toen wij met onze fractie vroegen om de problematiek aan te kaarten in de verkeerscommissie kwam er geen reactie. Ook niet op ons voorstel om de snelheid daar te beperken tot 50 km per uur”, aldus nog Coppens. “Wij volgen dit zeker verder op in de gemeenteraad, want daarvoor zijn we verkozen.”

Wegen en verkeer

Vierde themaconcert van harmonie Concordia

Op 21 en 22 oktober 2017 richt de harmonie Concordia Overslag haar vierde themaconcert in. “Een thema vinden waar je uiteindelijk een volwaardig muzikaal programma mee kan vullen is niet altijd eenvoudig. Met wat inventiviteit zijn we er toch weer uitgeraakt. Dit jaar gaan we er een echte beestenboel van maken.” Vertelt dirigent Jackie De Muynck.

Nieuws
Download