Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dagopvang voor bejaarden in eigen dorp

Vanaf november zal er dagopvang worden georganiseerd in een volledig vernieuwde ruimte binnen het voormalige rusthuis. Maximaal zes bejaarden zullen er overdag terechtkunnen voor opvang en activiteiten.

Nieuws

N-VA wil liever parkeerplaatsen voor fietsers dan bloembakken

Voor de zoveelste keer werd één van de vele bloembakken in het centrum stukgereden. De N-VA wil een aantal bloembakken vervangen door extra parkeerplaatsen voor fietsers

Nieuws

Alles Kids Summervibes

“Elk jaar geven we bij ‘Alles Kids’ de ouders en kinderen de vrijheid om mee te kiezen in onze thema’s. Dit jaar kwam er het leuke idee om te werken rond festivalweide voor kids. Het Alles Kids team was dan ook laaiend enthousiast met dit thema. Meteen kwam bij ons het idee om er een echt festival van te maken, vandaar het idee 'Alles Kids Summervibes.'

Nieuws

21ste Levend Erfgoed Expo op provinciaal domein Puyenbroeck

Op zondag 27 augustus 2017 organiseert Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) voor de eenentwintigste keer de Levend Erfgoed Expo in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Met zo’n 5 tot 8000 bezoekers wordt het opnieuw een hoogdag voor onze oude rassen van boerderij- en neerhofdieren.

Vrije tijd en hobby

Afrit E34 gaat dicht vanaf maandag

Vanaf maandag 21 augustus gaat de afrit Moerbeke van de E34 richting Antwerpen dicht. De afrit ligt in de werfzone van de renovatie van de tunnel in Zelzate en de vernieuwing van de rijvakken richting Antwerpen. Richting Moerbeke zal je moeten omrijden via het afritten complex Kemzeke. De oprit Antwerpen blijft open en je kan ook naar Zelzate en de kust. Agentschap Wegen en Verkeer vermoedt dat de afsluiting tot eind september zal duren, maar absolute zekerheid daarover kreeg de gemeente nog niet. Tijdens de duur van de werken geldt er op het stuk tussen Moerbeke-Waas en Zelzate een snelheidsbeperking.

Wegen en verkeer

FOTO. Mooie stukken te bewonderen op de tentoonstelling van Horbelis

Wie nog niet geweest is naar de tentoonstelling die kan morgen zondag nog terecht in de refter van Middenschool De Moerbei. Veel mooie dingen zijn er te bewonderen van de leden van hobbyclub Horbelis. de tentoonstelling is open van 10 tot 18u. Je kan er ook genieten van een tas koffie of thee of iets fris of je smult van de heerlijke vlaai of appeltaart.

Nieuws

Geen geluidshinder, wel drugs tijdens The Qontinent

“Bij controles op het festivalterrein van The Qontinent werden 80 personen aangetroffen in het bezit van verdovende middelen. Vijf personen droegen verboden wapens zoals boksbeugels of springmessen”, laat de politie van de zone Puyenbroeck weten. Geluidsoverlast was er niet.

Politie en veiligheid

Buurtfeest toekomst suikerfabrieksite op 24 augustus

Heel wat Moerbekenaars hebben tijdens enkele participatiemomenten mee nagedacht over de toekomst van de voormalige suikerfabrieksite en omgeving. Nu bevindt het project zich in een volgende fase, namelijk de opmaak van het Provinciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan of PRUP. Dat is nodig om de toekomstige inrichting juridisch vast te leggen. Aan dit plan is ook een openbaar onderzoek aan verbonden dat loopt van 7 augustus tot en met 5 oktober. Tijdens het openbaar onderzoek kan je het ontwerp inkijken en opmerkingen indienen.

Nieuws

4de ‘Moerhofloop’

Op vrijdagavond 18 augustus organiseert Joggingclub Moerbeke voor de 4de maal de Moerhofloop met start en aankomst aan de sporthal van Moerbeke-Waas. Deze natuurloop trekt jaarlijks heel wat recreatieve gelegenheidsslopers.

Nieuws

Hobbyclub Hoberlis organiseert tentoonstelling met werken van hun leden

Ook dit jaar zullen de leden van de Moerbeekse hobbyclub Horbelis hun werken laten bewonderen tijdens een opendeurweekend in de refter van De Moerbei.

Vrije tijd en hobby
Download