Your digital mailbox
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

5de Moerhofloop

Op vrijdagavond 17 augustus organiseert Joggingclub Moerbeke voor de 5de maal de Moerhofloop met start en aankomst aan de sporthal van Moerbeke-Waas. Vorig jaar namen meer dan 300 sportievelingen deel waarvan maar liefst 90 deelnemers uit Moerbeke-Waas.

News

FOTO. Dodentocht aankomst

Vier van de dertien Moerbekenaren haalden de eindstreep, een dikke proficiat. Maar ook aan die andere negen die het niet haalde door omstandigheden een dikke proficiat voor de prestatie. De vier in volgorde van aankomst Walter Verstraeten, Kristof Van Poucke, Paul De Baerdemaeker en Pascal Tevenie. Ook een dikke proficiat voor de twee dames uit Ronse, die zich lieten sponsoren voor Vleugels van Hoop.

News

FOTO. Dodentocht

13.000 wandelaars aan de start van de 49ste dodentocht, waaronder 13 Moerbekenaars, waarvan we maar eentje konden strikken na 10 km. Straks meer foto's we staan klaar aan de aankomst.

News

Veerle Malschaert terug op Moerbeekse bodem

Veerle Malschaert is eenzaam. Zo, het taboe is doorbroken. Iedereen mag het weten, nee iedereen moét het weten, want Veerle heeft er genoeg van.

News

Misdienaars op bezoek bij paus

Een groep misdienaars uit onder meer Lokeren en Moerbeke-Waas heeft deze week in Rome deelgenomen aan de driejaarlijkse bedevaart voor misdienaars. Dinsdag stond een ontmoeting met de paus op het programma.

News

Jack&James het speeloord voor kinderen vanaf vrijdag langer open

Het speeloord voor kinderen op de terreinen van het circus M-R Malter aan de Ledestraat zal vanaf vrijdag langer open zijn.“Door het mooie zomerweer blijven de mensen langer zitten en willen de kinderen zich blijven amuseren. Wij gaan vanaf vrijdag 3 augustus voldoen aan de wensen van ouders en grootouders nonkels en tantes die met kinderen ons springkastelenpark bezoeken. In juli wilden wij het niet doen aangezien er een prachtig project was in Moerbeke aan het Heidebos, en daar concurrentie mee aangaan door langer open te houden was geen optie” zegt Patrick Gebruers.Vanaf vrijdag is het speeloord geopend van 11 tot 21u.

Babysitting

FOTO. Trappisten-en rommelmarkt

Trappisten, rommelmarkt en kinderspelen, een Franse goochelaar en ballonplooier, dat waren de ingrediënten op de jaarlijkse trappisten- en rommelmarkt in de Crevestraat.

Jumble sale

Gekke kapsels voor kinderen, trappist voor ouders

Op de trappisten- en rommelmarkt in de Crevestraat kon afgelopen zondag ongestoord gekuierd worden in de tijdelijk verkeersvrije zone. Terwijl de ouders van een heerlijke trappist genoten op het terras, konden de kinderen zich uitleven op het springkasteel, goocheltrucs leren van de clown of zich laten coifferen door Toepeneuze.

Jumble sale

FOTO. Zomerconcerten gemeente Stekene openen op de Koewacht

Veel volk voor de zomerconcerten aan de hallen van de firma Carpentier. Als opener konden de Swampboys boeien, swingend gedurende anderhalf uur konden zij het publiek betoveren. Daarna was het de beurt aan de Cuverups, een coverband die er mag zijn. Geslaagde start van de reeks zomerconcerten van de gemeente Stekene waarvan Koewacht Moerbeke de primeur kreeg.

News

Slotweekend Pop-up bar ‘The Village’ aan de rand van het Heidebos

Dit weekend kan u nog volop genieten en dit tot zondagavond, dan is het definitief over en uit en zal het wachten zijn tot de volgende zomer om opnieuw te kunnen genieten van dit prachtige initiatief waar heel wat Moerbekenaren en omgeving naar toe kwamen om lekker wat bij te kletsen of om één van de talrijke workshops bij te wonen. The Village waar bamboe en duurzaamheid centraal stonden.

News
Download