Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

"Zeer grote kans dat N-VA in volgende coalitie zit"

Fractieleider Rik De Vis trekt volgend jaar de N-VA-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij wil een kentering, vooral op financieel vlak. "Wij willen een financieel evenwicht, want Merelbeke heeft al zoveel schulden."

Nieuws

Ook wie het minder goed heeft, krijgt lekkers

Voor de vijfde keer is de Sint Merelbeke rondgetrokken om ook kinderen van minderbedeelden een cadeautje te geven. De twintig maanden oude Dylana (foto) kreeg chocolade, mandarijntjes en speelgoed van Sinterklaas en Zwarte Piet. “Zo worden die kinderen niet uitgesloten”, zegt maatschappelijk werkster Larissa Speliers. “Andere mensen beseffen niet wat het voor ouders betekent als je zoiets niet aan je kind kan geven.”

Nieuws

“Resultaten te wisselvallig”

KFC Merelbeke blijft voor eigen volk tot nu toe ongeslagen. Minpunt, ondanks dit positief gegeven, is dat men slechts één keer won aan de Kloosterstraat. Met een gelijkspel schiet men niets op.

Nieuws

Maldegem staat voor moeilijk bekerduel

Vanavond worden de 1/16de finales van de Beker van België afgewerkt. AZ Maldegem (leider in tweede nationale) staat voor de moeilijke uitwedstrijd bij reeksgenoot San Siro Deftinge dat ook in de top vijf staat.

Nieuws

Duizend jaar oude waterput verhuist naar rusthuis

De boomstamwaterput die werd gevonden tijdens opgravingen op de OCMW-site, zal een plaats krijgen in het nieuwe woon-zorgcentrum.

Nieuws

Historisch kasteel gesloopt, gemeente is compleet verbijsterd

Afgelopen weekend is het waardevolle kasteel D’Hoop in de Heidestraat in Merelbeke gesloopt. De gemeente is verbolgen en verbijsterd. “Wat we vreesden, is werkelijkheid geworden.”

Vroeger en nu

Consternatie na sloop: “Wat we vreesden, is werkelijkheid geworden”

Kasteel D'Hoop aan de Heidestraat is afgelopen weekend gesloopt. Een vastgoedbedrijf wil er een bedrijfsgebouw en kantoren optrekken. De gemeente is “verbolgen en verbijsterd” over de sloop en gaat in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. “Het kasteel had een grote erfgoedwaarde.”

Nieuws

DT Oudenaarde klopt leider Merelbeke

In eerste nationale incasseerde Merelbeke op de zesde speeldag haar eerste nederlaag. De leidersploeg verloor met 6-5 bij DT Oudenaarde dat via Bauwens op een 2-1 voorsprong klom. In de derde set diepte Dujardin de kloof tot 6-3 uit. De bezoekers kwamen in de slotfase via Jacobs (drie doelpunten) nog sterk opzetten.

Nieuws
Download