Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“We zitten in een zware reeks”

Istvan Blanckaert is terug thuis. Met de ploeg van voorzitter Wilfried Van Keymeulen maakte Istvan wel en wee mee. Op 30-jarige leeftijd maakt Istvan de overstap van derde provinciale naar de derde amateurklasse. De omgekeerde wereld.

Nieuws

Trainer Davy De Schryver: “Kampioen van de rechterkolom”

In twee seizoenen maakte de ploeg van voorzitter Wilfried Van Keymeulen de stap van tweede provinciale naar derde amateurklasse.

Nieuws

“Stappen in de goede richting”

Ruben Van der Haeghen had een vruchtbaar weekend met een tweede plaats in Vinkt en winst in Belzele.

Nieuws

Geschiedenis van Merelbeke blootgelegd

De archeologische opgravingen op het grasplein naast de serviceflats aan de Poelstraat, waar het nieuwe lokaal dienstencentrum komt, beginnen op 4 september. “Er zitten nog lege plekken in de geschiedenis van Merelbeke”, zegt archeoloog Johan Hoorne.

Vroeger en nu

Geschiedenis van Merelbeke wordt blootgelegd

Op 4 september beginnen de archeologische opgravingen op het grasplein naast de serviceflats aan de Poelstraat, waar het nieuwe dienstencentrum komt. “Er zitten nog lege plekken in de geschiedenis van Merelbeke”, zegt archeoloog Johan Hoorne.

Vroeger en nu

Minder hinder dankzij nieuwe manier van werken

Drie straten in Merelbeke krijgen een opknapbeurt: de Van Laetestraat, de Ambachtsweg en een gedeelte van de Gaversesteenweg. De gemeente kiest daarbij voor een alternatieve werkwijze, in plaats van de straten volledig opnieuw aan te leggen.

Wegen en verkeer

“Al 100.000 merels dood in Oost-Vlaanderen”

Volgens VOC-verantwoordelijke Nick De Meulemeester(foto) zijn al 100.000 merels gestorven door het usutu- virus. “De Gentse regio is ook veel kwetsbaarder.”

Nieuws

Usutu-virus blijft toeslaan: “100.000 merels dood in Oost-Vlaanderen”

Volgens het Merelbeekse opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) stierven in Oost-Vlaanderen al 100.000 merels door het usutu-virus. “En zolang er muggen zijn, zal dat aantal blijven toenemen.”

Nieuws

Gemeenteschool barst uit haar voegen

De gemeente heeft een subsidiedossier ingediend voor de verbouwing van de GILKO-vestiging in de Kloosterstraat. De school heeft te weinig plaats en de infrastructuur heeft zijn beste tijd gehad.

Nieuws

“Met opgeheven hoofd uitgeschakeld”

KFC Merelbeke werd door Hamoir uit de Croky Cup geknikkerd.

Nieuws
Download