Hoplr, vertel het voort!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Floriant Merelbeke doet een zeer slechte zaak

Floriant Merelbeke liet de kans liggen om een goede zaak te doen in het klassement. Het leed tegen Boeckenberg een 16-20 thuisnederlaag en moet in de resterende wedstrijden nog vol aan de bak om het behoud af te dwingen.

Nieuws

Acht keer prijs voor de Oost-Vlaamse judoka’s

Acht Oost-Vlaamse judoka's speelden het klaar om op de nationale titelstrijd bij de jeugd een Belgische titel in de wacht te slepen. Judoclub Herzele was driemaal aan het feest. Bij de mannen gingen de titels naar Noah Christiaens (Jitsu Kwai Hamme) in de -50 bij de U15, naar Jitse Van Den Herrewegen (JC Herzele) in de -73 en Elias Smeulders (JC Herzele) in de -81, telkens bij de U18.

Nieuws

“De Vuelta heeft me deugd gedaan”

Laurens De Vreese (29) heeft er de Santos Tour Down Under en de Dubai Tour al opzitten. Dit weekend doktert de wegkapitein van het Astana Pro Team over de kinderkopjes in de Vlaamse Ardennen, de biotoop van de sympathieke Mellenaar.

Nieuws

“Opnieuw te makkelijk goals weggegeven”

KFC Merelbeke verloor een tweede jaar op rij van FC Wetteren. “Voor de neutrale toeschouwer moet dit een bijzonder leuke wedstrijd geweest zijn, maar we kopen er niet mee”, zucht voorzitter Wilfried Van Keymeulen. “We moeten de hand in eigen boezem steken. Opnieuw gaven we de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Aan kansen geen gebrek. We hadden voldoende kansen om twee matchen te winnen. De 1 op 15 baart zorgen, maar anderzijds stelt de manier waarop we voetballen me gerust. De voorbije weken kenden we onnoemelijk veel pech, maar dat blijft niet duren. Als er zondag een ploeg verdiende te winnen, waren wij het.”

Nieuws

“Blij met finale”

FC Merelbeke plaatste zich voor de finale van de Hofman Cup door in de halve finale met 1-2 bij Eendracht Aalst te winnen. In de eindstrijd staat de nummer drie uit eerste provinciale tegenover reeksgenoot FC Meetjesland, dat drie plaatsen lager staat. FC Merelbeke klom tegen Eendracht Aalst kort na de rust via Yara Van Der Heyden op voorsprong. Halfweg in de tweede helft maakte Lauranne Petit (ex-AA Gent) de gelijkmaker. Vijf minuten voor affluiten scoorde Naomi De Regge de winnende treffer. “Wij verloren drie weken geleden in de competitie van Eendracht Aalst, maar hebben nu onze revanche beet”, aldus Peter De Bruyckere. “Wij willen nu ook de finale winnen.”

Nieuws

Thuisploeg morst met de kansen

Een grondig herschikt Wetteren nam de maat van een alweer onmondig Merelbeke dat vooral na rust domineerde, maar met de kansen morste. Matthias Van Peteghem, een oud-FCM-speler, besliste de derby.

Nieuws

Allicht geen Düsseldorf voor Mina Libeer

Mina Libeer diende vorig weekend forfait te geven voor de Grand Slam in Parijs. Het was nochtans een treffen waar de bronzen medaille van het wereldkampioenschap bij de junioren in de -57 reikhalzend naar uitkeek.

Nieuws
Download