Carpe diem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Te veel assistentiehonden blijken niet geschikt voor de job: nieuw kweekprogramma wil perfecte assistentiehond afleveren

Vier op de tien tot assistentiehond opgeleide honden blijken uiteindelijk niet geschikt voor de job. Dat kost een bom geld aan opleidingen en betekent een hoop tijdverlies, terwijl de wachtlijsten voor assistentiehonden langer worden. UGent-prof Bart Broeckx start daarom zelf met een kweekprogramma.

News

UGent-professor zoekt naar perfecte assistentiehond en gaat die zelf kweken

Vier op de tien assistentiehonden kunnen finaal niet worden ingezet omdat ze niet geschikt zijn. Dat kost een bom geld en de wachtlijsten worden langer. UGent-prof Bart Broeckx start dan maar zelf met een kweekprogramma. “Want afscheid nemen van een assistentiehond is dramatisch voor het baasje.”

News

Brand LEGT loods met duur materieel IN AS

Een felle brand heeft gisternamiddag in het industriepark in Merelbeke een loods volledig verwoest. Een van de firma’s die er materieel opsloegen, is gespecialiseerd in … afbraakwerken na een brand. “We hebben ons eigen gerief mogen opkuisen.”

News

Zware industriebrand in Merelbeke

Er heeft zondagmiddag een zware industriebrand gewoed in Merelbeke. De gemeentelijke fase die was afgekondigd, is inmiddels weer opgeheven.

News

Rudi De Kerpel verkoopt Eurotuin aan Aveve: “Ik had geen zin meer in nog eens tien jaar”

“Continuïteit en zekerheid voor zijn personeel.” Dat was het belangrijkste voor Rudi De Kerpel in zijn zoektocht naar een overnemer voor Eurotuin. Het bedrijf wordt overgenomen door Aveve. Drie winkels blijven bestaan (Ophasselt, Merelbeke en Deinze), het filiaal in Roeselare gaat dicht. Vijf vragen aan De Kerpel over zijn levenswerk.

News

Vrachtwagen crasht tegen berm en lekt brandstof: R4 volledig versperd

De R4 is in de richting van Merelbeke volledig versperd door een zwaar ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Flanders Expo. Een Franse trucker crashte er rond 10.15 uur tegen de berm. Zijn vrachtwagen lekt brandstof, waardoor de R4 afgesloten is.

Traffic

Brouwer en bakker maken bier met brood in plaats van mout

Wat krijg je als je een biobakker en een bio-ingenieur laat brainstormen? Het vloeibare resultaat werd maandag onthuld bij De Wilde Brouwers aan de Hundelgemsesteenweg in Merelbeke. Hun bieren worden gebrouwen met regenwater en restbrood.

News

Een echte ‘glazen boterham’: brouwerij creëert twee biertjes op basis van brood en regenwater

Wat krijg je als je een biobakker en een bio-ingenieur laat brainstormen? Twee nieuwe biertjes blijkbaar, die gisteren werden onthuld bij De Wilde Brouwers aan de Hundelgemstesteenweg in Merelbeke. Hun bieren worden gebrouwen met regenwater en restbrood.

News

Werkstraf voor man die korpschef sloeg en gehoorschade toebracht

Een man uit Merelbeke die de korpschef van de lokale politiezone Rhode & Schelde sloeg tijdens een evenement van Stan Van Samang in Balegem, is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Dat heeft de correctionele rechtbank van Gent beslist. De korpschef, die blijvende gehoorschade opliep, krijgt een schadevergoeding.

Alert

Nieuw sportcentrum komt eraan

Het lintje voor de bouw van het nieuwe sportcentrum Ter Wallen werd doorgeknipt. De sporthal is goed nieuws voor de Merelbeekse sportclubs, die nu vaak moeten uitwijken omdat de huidige sporthal volzet is. Het nieuwe centrum zal vooral worden gebruikt voor de balsporten. De bouwplannen werden jaren uitgesteld door een beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Tegen september 2019 zou de nieuwe sporttempel er moeten staan.

News
Download