Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ozon, het festival zonder vuilnisbakken

Afwasbare bekers, geen Coca-Cola, verantwoord vlees en composteerbare jetons om drankjes te kopen. Welkom op Ozon, het volledig ecologische festival van Chiro Gontrode dat op 2 september plaatsvindt. Er staan zelfs geen vuilnisbakken. “Er is toch geen afval.”

Nieuws

Spooroverwegen worden comfortabeler

Infrabel zal spoorwerken uitvoeren in Gontrode en maakt van de gelegenheid gebruik om de overwegen aan de Geraardsbergsesteenweg en de Watermolenstraat te vernieuwen. Maar er is nog geen akkoord met de gemeente over de toekomst van die overwegen.

Nieuws

100-jarige Maria heeft haar dorp maar twee keer verlaten

Maria De Coster heeft het in woon-zorgcentrum Kanunnik Triest haar honderdste verjaardag gevierd.

Nieuws

Laurens De Vreese sprokkelt bonificatieseconden

Laurens De Vreese heeft de start van de BinckBank Tour niet gemist. Tussen Breda en Venray kleurde de renner van Astana de vlucht van de dag met de Nederlander Elmar Reinders, de Brit Mark McNally en Piet Allegaert, pion uit de ploeg van Walter Planckaert.

Nieuws

Het ene moment staan ze voor de klas, het andere op het slagveld van Passendale

De voorbije dagen waren Hjordis en Bert Australische WOI-soldaten, in het kader van de eeuwherdenking van de Slag om Passendale. In het dagelijkse leven zijn ze allebei leraar. Ze nemen hun ervaring als WOI-soldaat mee naar de klas en laten hun leerlingen zo veel mogelijk zelf de oorlog beleven.

Nieuws

Het ene moment staan ze voor de klas, het andere op slagveld van Passendale

De afgelopen drie dagen waren Hjordis en Bert Australische WOI-soldaten, in het kader van de eeuwherdenking van de Slag om Passendale. In het dagelijkse leven zijn ze allebei leraar. Ze nemen hun ervaring als WOI-soldaat mee naar de klas en laten hun leerlingen zo veel mogelijk zelf de oorlog beleven.

Nieuws

Gontrode huisvest wereldtop robotchirurgie

Wie op de E40 richting Brussel rijdt, heeft het al gezien: in de Proefhoevestraat in Gontrode wordt een nieuw centrum voor ­robotchirurgie gebouwd. Chirurgen van overal ter wereld komen daar een opleiding volgen.

Nieuws

Vermiste kat is terug na uitstapje naar Melle, je raadt nooit waar ze wegliep

Na een onaangekondigde uitstap naar het Oost-Vlaamse Melle is Lily, de kat van Ann en Manon Vanhaeverbeke, weer veilig thuis bij haar baasjes.

Nieuws

Siebe Deweirdt vindt parcours op zijn maat

Mellenaar Siebe Deweirdt werd dit jaar afgeremd door klierkoorts, maar die zorgen zijn van de baan bij de renner van het Spie-Douterloigne CT. Hij trekt met ambitie naar Les Lacs de L’Eau d’Heure.

Nieuws

UGent begint bomentuin in Merelbeke

UGent gaat op de site van het Gemeenschapsonderwijs aan de Gaversesteenweg een arboretum optrekken. Nog op het menu: een omnisportterrein, bijenkasten en een alternatief samentuinproject. “De site zal ten dienste staan van de gemeenschap.”

Nieuws
Download