Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Onze wijnkenner onder de indruk van nieuw Vlaams wijngoed: “Dit is wow!”

Drie jaar nadat Jürgen Van de Walle op Wijngoed Rhode in de Watermolenstraat in Gontrode zijn wijnranken plantte, zijn drie soorten witte wijn klaar. Tijd dus voor een bezoekje van onze wijnkenner Alain ­Bloeykens. Van de wijngaard in Gontrode had hij nog nooit gehoord.

Nieuws

Dit Gentse Feestenplein haalt zijn bier amper 9 kilometer verder

Na 34 jaar heeft Happy Days, organisator van de Gentse Feesten op de Groentenmarkt, zijn trouwe brouwer en sponsor aan de deur gezet. Voor het eerst wordt Delirium Tremens getapt op een plein. “Uit Melle, dus lokaal, authentiek en kleinschalig. Net waar we met de Feesten naartoe willen”, zegt schepen Christophe Peeters (Open VLD). Een jaar eerder dan verplicht schakelt de Groentenmarkt over op herbruikbare glazen en bekers.

Nieuws

Melse jongste vrouwelijke EU-commissievoorzitter ooit

Anneleen Van Bossuyt (N-VA), die van Heusden naar Melle verhuisde, is verkozen tot voorzitter van de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming in het Europees Parlement. Ze wordt zo de jongste vrouwelijke commissievoorzitter ooit.

Nieuws

Melse wordt jongste vrouwelijke EU-commissievoorzitter

Anneleen Van Bossuyt (N-VA), die van Heusden naar Melle verhuisde, is verkozen tot voorzitter van de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming in het Europees Parlement. Ze is 37 en wordt de jongste vrouwelijke commissievoorzitter ooit.

Nieuws

Energieneutrale woningen op voormalige site Bierhalle

In de Hovenierstraat in Melle Vogelhoek, op de plaats waar tot 2013 drankenhandel De Bierhalle was gevestigd, komen energieneutrale woningen. De Bierhalle zelf zit nu aan de Brusselsesteenweg in een groter magazijn.

Nieuws

Energieneutrale woningen op oude site van De Bierhalle

Aan de Hoveniersstraat in de Vogelhoek, op de plaats waar tot 2013 drankenhandel De Bierhalle was gevestigd, komen energieneutrale woningen. De Bierhalle zelf zit nu aan de Brusselsesteenweg in een groter magazijn.

Nieuws

Wijkfeest Elsdries onder stralende zon

In de Klein Begijnhofstraat in de Elsdrieswijk is zaterdag een straatfeest gehouden. Het feest vond voor de eerste keer plaats in 1984 en hield het vijf edities vol. In 2015 pikte de buurt de draad weer op en maakte er een tweejaarlijks feest van. Dit jaar was er een fietstocht, een dessertbuffet en een barbecue. “Het was een goede editie”, zegt voorzitter Johan De Campenaere.

Vrije tijd en hobby

Poging tot moord: moeder rijdt met zoontje van vier water in

Een vrouw uit Melle heeft vorig jaar geprobeerd zichzelf en haar vierjarig zoontje om het leven te brengen door met haar wagen in de Moervaart te rijden. Terwijl ze dat deed, belde ze haar ex, zodat die alles kon volgen. De rechtbank veroordeelde de mama maandag tot vijf jaar cel met uitstel.

Nieuws

Morgen zondag laatste misviering in kerk Vogelhoek

De allerlaatste mis in de O-L-V Onbevlekt Ontvangenkerk in Melle-Vogelhoek vindt morgen zondag om 17.15 uur plaats. De kerk wordt herbestemd na de fusies van de parochies van Melle en Destelbergen (‘Het Nieuwsblad’, 10 augustus 2016). In de nieuwe parochie zullen zeker de komende jaren alleen nog erediensten plaatsvinden in de Melse Sint-Martinuskerk, de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwkerk in Destelbergen en de Heilg-Kruiskerk in Heusden, die de hoofdkerk van de nieuwe parochie wordt.

Nieuws

Zondag allerlaatste mis in kerk Vogelhoek

Zondag om 17.15 uur vindt de allerlaatste eucharistieviering plaats in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Melle-Vogelhoek. De kerk wordt herbestemd als gevolg van de fusies van de parochies van Melle en Destelbergen.

Nieuws
Download