Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandexpert vindt verkoold lichaam in uitgebrande loods in Melle, maar niemand weet wie slachtoffer is

Een illegaal, een zwartwerker, en inbreker of de brandstichter die zelf in de vlammen is gebleven? Het parket van Gent weet voorlopig niet van wie het verkoolde lichaam is dat meer dan een week na een zware brand in een loods in Melle werd gevonden. Dat het slachtoffer niet door de brandweer werd ontdekt maar door een brandexpert, maakt het mysterie er alleen maar groter op.

Melding

Dierenverzorger worden?Je kunt het nu ook in Melle

Wie ervan droomt om aan de slag te gaan in pakweg de Antwerpse Zoo, kan vanaf 1 september het diploma dierenzorg behalen in de Tuinbouwschool in Melle. Tot nu toe moesten Oost-Vlamingen daarvoor uitwijken naar scholen buiten de provincie.

Nieuws

Ook tweede stationsperron wordt binnenkort vernieuwd

Nadat perron 1 van het station in Melle vorig jaar al werd vernieuwd, wordt binnenkort ook perron 2 aangepakt.

Nieuws

Lost Frequencies filmt videoclip met James Blunt in college van Melle: “Al jaren grote fan”

Lost Frequencies zag zijn droom in vervulling gaan toen hij gevraagd werd om een nummer van James Blunt te remixen, maar uiteindelijk een volledig nieuw nummer maakte met de Britse zanger. Bovendien werd de videoclip voor het nieuwe nummer gefilmd in het college van Melle, op de school waar de Belgische producer ooit zelf nog zijn broek versleet.

Nieuws

Brand legt loods carnavalsvereniging in de as: “Allez, we weten hoe we de opbrengst van ons eetfestijn moeten besteden”

Een zware brand in een loods in Melle heeft vrijdagochtend de praal­wagen en het werkmaterieel van carnavalsvereniging De Triange­leers vernield. Een expert onderzoekt wat het vuur heeft veroorzaakt.

Melding

Wim Delvoye nodigt hof van beroep uit in zijn kasteel

Kunstenaar Wim Delvoye (53) wil niet dat het Agentschap Natuur en Bos op zijn domein komt om er nieuwe vaststellingen te doen. Delvoye - onder meer bekend van de cloacamachine - werd eind vorig jaar vervolgd voor milieu- en bouwovertredingen. Hij had de gracht om zijn kasteel De Bueren in Melle breder gemaakt. Dat ontkende hij. “Ik heb die grachten gewoon schoongemaakt.” Daarnaast zou er foutief slib zijn weggebracht, zijn er bomen gekapt en zou een illegaal gegoten betonnen plateau in de kasteeltuin liggen. Hij werd over de hele lijn vrijgesproken, maar het parket ging in beroep. Ook het agentschap Natuur en Bos ging in beroep en vraagt een nieuw plaatsbezoek om de actuele toestand te kunnen evalueren. Maar Delvoye gaf daar gisteren voor het hof van beroep geen toestemming voor. Hij wil dat enkel en alleen toestaan als het hof ook ter plaatse komt kijken. Op 25 mei velt het hof daarover een tussenarrest.

Vrije tijd en hobby

De erfenis van Tsjernobyl pakkend in beeld gebracht

Natuurfotograaf Rudy Heyndrickx uit Melle geeft vanavond en morgen een voorstelling met foto's die hij maakte in een stadje nabij Tsjernobyl. 32 jaar na de kernramp wil hij de verhalen vertellen van de bewoners, voor ze verdwenen zijn.

Nieuws

Mellenaar fotografeert spookstad bij Tsjernobyl

Natuurfotograaf Rudy Heyndrickx toont dit weekend zijn foto’s van een stadje nabij Tsjernobyl. Tweeëndertig jaar na de kernramp daar wil hij de verhalen van de bewoners vertellen, voor ze verdwijnen.

Nieuws

Otto Vergaerde: “Het gaat erop vooruit”

Otto Vergaerde verdedigt dit seizoen de kleuren van de Oostenrijkse continentale ploeg WSA Pushbikers.

Nieuws

Wim De Craene is ‘Grootste Mellenaar’

Zanger Wim De Craene (foto) is gisteren, tijdens Erfgoeddag, verkozen tot Grootste Mellenaar. De zanger en liedjesschrijver, die beroemd werd met Tim, Rozane en Breek Uit Jezelf, kreeg 313 van de ruim 720 stemmen achter zijn naam.

Nieuws
Download