Act like you're at home
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ook ons land kende drie brugdrama’s: de brandende Schelde en de fanfare die bijna in de afgrond stort

Ons land bleef tot nu toe gelukkig gespaard van drama’s zoals dinsdag in Genua. De voorbije eeuw zijn ‘slechts’ drie bruggen ingestort. In Hasselet stortte 80 jaar geleden de brug over het Albertkanaal in. In Pulle vielen in 1966 twee doden bij een drama. Het laatste ongeval dateert van 1992 in het Oost-Vlaamse Melle, daar kwam een trucker om het leven.

News

Medaille voor politieagent die gewapende man doodschoot: “Hij is een held”

De agent die een gewapende man doodschoot bij het Thaise restaurant op de Heusdenbaan, is door de raadkamer buiten vervolging gesteld. Hij kreeg zelfs een medaille voor moed en zelfopoffering. “Die man is een held”, zegt korpschef Yves Asselman.

Alert

Agent die gewapende man doodschoot krijgt medaille: “Hij is een held”

De agent die een gewapende man doodschoot aan het Thais restaurant op de Heusdenbaan, is buiten vervolging gesteld door de raadkamer. Hij kreeg zelfs een medaille voor moed en zelfopoffering. “Die man is een held”, zegt korpschef Yves Asselman.

Alert

Laurens De Vreese verlengt bij Astana

Laurens De Vreese heeft zijn contract bij Astana met één jaar verlengd. Volgend jaar begint hij aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen bij de ploeg van manager Alexander Vinokourov.

News

Kleren aangetroffen, maar geen zwemmer: brandweer en politie op zoek naar drenkeling Melle, actie afgeblazen

Na de vondst van kleren langs de oever van Schelde in Melle zijn politie en brandweer donderdag kort na de middag een zoekactie gestart naar een mogelijke drenkeling. Kort voor 15 uur werd de actie afgeblazen zonder resultaat.

Alert

Buur redt eik van kap: boom moest wijken voor school maar gemeente past plan aan

De zomereik op het terrein van de toekomstige nieuwe gemeenteschool wordt dan toch niet gekapt, nadat een buurtbewoner daarover zijn beklag had gedaan bij de gemeente. Een haagbeuk op het terrein moet wel wijken.

News

Einde van waterellende aan Vuntebeek in zicht

Goed nieuws voor de bewoners van de Oude Heirbaan in Melle. Na jarenlange waterellende en discussies tussen verschillende instanties, gaat de provincie nu een pompgemaal bouwen aan de Vuntebeek. Dat moet de kans op overstromingen drastisch verkleinen.

News

Einde van waterellende aan Vuntebeek in zicht

Goed nieuws voor de bewoners van de Oude Heirbaan in Melle. Na jaren van waterellende en discussies tussen overheden zal de Provincie een pompgemaal bouwen aan de Vuntebeek. Dat moet het aantal overstromingen drastisch beperken.

News

Man achter het stuur overleden aan hartfalen

Een 76-jarige man uit Melle is gisterenmiddag op het kruispunt van de Burggravenlaan en de Parklaan in Gent, vlakbij station Sint-Pieters, overleden aan hartfalen. De man stond rond 14.30 uur aan te schuiven met zijn wagen. Een achterligger merkte echter dat er iets niet klopte. De bestuurder van die auto stapte uit en stelde vast dat de zeventiger uit Melle bewusteloos aan het stuur zat. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en probeerden de man nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. “Het gaat om een natuurlijk overlijden. Er zijn geen andere voertuigen of personen bij het voorval betrokken”, klinkt het bij de politie. Door het overlijden was er beperkte verkeershinder in de buurt, maar grote problemen bleven uit.

Alert

Welkom in de Tuin van Eden (Hazard)

Zomer en feest op het plein aan de Vogelhoek: ze zijn de jongste jaren synoniemen geworden. Vorig jaar werd het plein een strand, dit jaar is het een ‘groene oase’. Met een knipoog naar het WK voetbal natuurlijk.

Leisure and hobby
Download