Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Het wordt match op het scherp van de snee”

Zondag 25 februari ontvangt Gent-Oost Eagles provinciegenoot St-Niklase Condors, opworp om 17 uur. Nu de ploeg van Philippe Beirnaert de top-vijf te pakken heeft, staat verliezen niet meer in het woordenboek. Topscorer Cedric Van Belle is zich daar van bewust. “Het wordt een match op het scherp van de snee. Zeker nadat wij ginds in de heenronde na een fel bevochten match met de volle buit aan de haal gingen. Condors zal zeker uit zijn op revanche. Wat ik van hen weet? Het is een jonge, vinnige en snelle ploeg, maar dat zijn kenmerken die ook wij hoog in het vaandel dragen. Offensief worden zij vooral gedragen door Kyle Robinson.”

Nieuws

Siebe Deweirdt meteen succesvol op de weg

Mellenaar Siebe Deweirdt reed een dijk van een winterseizoen in het VWEM. Na een break van pas twee weken stond Siebe, die de clubkleuren van het Meubelen Gaverzicht-Glascentra Cycling Team showde, aan de start van de oefenwedstrijd in Bottelare. Met slechts 16 renners aan de start, waarvan 10 onder hen de clubkleuren van Cycling Team Van Den Hauwe-Gentse Velosport droegen, werd het een moeilijke opdracht voor Deweirdt. “Ontelbare keren heb ik geprobeerd om weg te geraken. De renners van CT Van Den Hauwe sprongen meteen op mijn wiel. Een aantal keren scheurde het, maar ze pakten nooit over”, vertelde Deweirdt na de duidelijke spurtwinst.

Nieuws

“Snelheid uitgespeeld”

Nadat het de toppers tegen Latem-De Pinte B en Kortrijk verloor, haalde Gent-Oost Eagles met 84-98 bij Zwevezele wel de volle buit binnen. Voor Philippe Beirnaert wordt het behalen van de vijfde plaats meteen het hoofddoel.

Nieuws

FC Breughelhof wint vlotjes de bekertopper

In de kwartfinales van de bekercompetitie van de LVVB Melle loste de topper tussen competitieleider FC Breughelhof en naaste achtervolger FC Sambaboys de verwachtingen niet in. De ploeg van coach Kevin Verbeeck leidde aan de rust met 3-0 en diepte in de tweede helft de kloof verder uit.

Nieuws

“Zo snel mogelijk revanche nemen”

Met 73-96 cijfers ging GentOost Eagles afgelopen donderdag thuis tegen Kortrijk zwaar de boot in. Veel tijd om de wonden te likken is er niet, want nu zaterdag al trekt de ploeg uit Melle Vogelhoek richting Zwevezele, opworp om 20.15 uur. Voor enige duiding legden we ons oor te luisteren bij Ward Meylemans, die er geen doekjes om windt.

Nieuws

“Voor elkaar gestreden”

Het loopt op wieltjes bij BBC Latem-De Pinte. Net zoals de A-ploeg knokt ook BBC Latem-De Pinte B zich een weg naar de top. Afgelopen zondag won het met 61-73 de derby uit bij concurrent Gent-Oost Eagles.

Nieuws

“Onverhoopt resultaat”

Trainer Joachim De Zutter moest harken om een volwaardig elftal op de been te brengen tegen titelkandidaat VC Zwijnaarde. Het gelijkspel in Zwijnaarde was daarom verrassend.

Nieuws

Les Enfants Terribles vecht tegen degradatie

In de eerste afdeling van LVVB Melle kon Les Enfants Terribles niet met een stunt uitpakken. De blauwhemden verloren bij leider Real Gantoise en blijven op de voorlaatste plaats staan.

Nieuws

Lede wipt Gent Oost Eagles in kwartfinales

Met een 60-61 nederlaag tegen Lede nam Gent Oost Eagles in de kwartfinales afscheid van de Beker van Oost-Vlaanderen. De uitschakeling zorgde voor felle ontgoocheling bij coach Leen Vanhuffel.

Nieuws
Download