Hoplr is a private initiative that is initiated by neighbourhood residents
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vuilnismannen Verko leggen opnieuw het werk neer

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar heeft een deel van de afvalophalers bij intercommunale Verko gestaakt. Een onopgelost conflict uit het verleden ligt aan de basis van de actie. Een deel van het afval bleef staan, al reed meer dan de helft van de ploegen wel uit.

News

‘Tweelingbroer’ Freddy brengt hulde aan Eddy Wally: “Hij maakte van het leven een feest”

Stel dat Eddy Wally een twee-eiige tweelingbroer heeft met de naam Freddy, die al die jaren in de schaduw van de succesvolle entertainer heeft geleefd. En stel dat die broer het na Eddy’s dood op zich zou nemen om de herinnering aan de legende uit Ertvelde levend te houden met een respectvolle show die iedereen blij maakt. Zou dat geen gewéldig idee zijn?

News

Klucht over de familie Goetgebuer verhuist van televisie (opnieuw) naar het theater: “Dit stuk heeft geen bloot nodig”

Ze zijn terug: Gordula en haar drie broers Belzemien, ­Coben en Constant Goetgebuer. Ze hebben op de oever van de Leie een boerderij en zien hun rustige leven omslaan door de komst van hun jonge nichtje Leontine uit Parijs.

News

Dertig essen worden gekapt

De gemeente Melle wil langs de Scheldeweg dertig essen rooien omdat ze zouden zijn aangetast door een schimmel en omdat ze het waterafvoersysteem van een stuk landbouwgrond zouden beschadigen. De geplande kap stuit op protest.

News

Nieuw schepencollege zit vol bekende gezichten

Het kartel CD&V/N-VA heeft bekendgemaakt wie Melle vanaf 1 ja­nuari zal besturen. Het nieuwe college telt vijf schepenen in plaats van de huidige zes. Geen ­geste, wel een verplichting opgelegd door de Vlaamse overheid.

News

Bekende gezichten in nieuw Mels schepencollege

Het kartel CD&V/N-VA heeft bekendgemaakt wie Melle vanaf 1 januari zal besturen. Het nieuwe college telt vijf schepenen in plaats van de zes die er nu zijn. Maar dat is een verplichting van de Vlaamse overheid.

News

Twee jaar cel voor ‘ontsnappingskoning’

De correctionele rechtbank heeft ‘ontsnappingskoning’ Niek B. veroordeeld tot twee jaar cel. De man, die al drie keer wist te ontsnappen uit de gevangenis, had de hand in een hele reeks diefstallen en inbraken.

News

Burgemeester controleert of u wel flink uw groentjes eet

1.021 inwoners van Melle beantwoordden zopas allerlei vragen over hun gezondheid en levensstijl, in een enquête van het gemeentebestuur. De kans bestaat dat ook u straks wordt gevraagd zo’n “lokale gezondheidsenquête” in te vullen. Want de Vlaamse overheid wil alle steden en gemeenten een gezondheidsrapport over hun bevolking laten maken.

News

Kris Coenegrachts, directeur crematorium Westlede, met pensioen: “Als ik sterf, mogen ze met mijn lichaam doen wat ze willen”

Kris Coenegrachts (67), de directeur van crematorium Westlede in Lochristi, gaat op de dag voor Allerheiligen met pensioen. Coenegrachts was er dertig jaar directeur. “Een crematorium is niet meer wat het dertig jaar geleden was. De technologie is enorm geëvolueerd.”

News

Afscheidsinterview met gouverneur Jan Briers: “Onze provincie groeit dankzij onderwijs en West-Vlamingen”

Het is niet met volle goesting, maar Jan Briers stopt als gouverneur van Oost-Vlaanderen. Hij wordt 65 en moet met pensioen. Briers gaat meer doen dan vanuit zijn zetel naar de koers kijken. En voor hij zijn ambtswoning op de Vlasmarkt ruilt voor zijn molenhuis in het schilderachtige Baaigem, geeft hij zijn mening over leven in het centrum van Gent. “Het circulatieplan is zaligmakend. We moeten blijven inzetten op de strijd tegen fijn stof.”

News
Download