Residents who fill out their profile get faster responses
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Parket eist tot 40 maanden cel voor Roemenen die krantenwinkels beroofden

Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag gevangenisstraffen van 30 en 40 maanden gevorderd tegen vier Roemeense mannen die verschillende uitbaters van krantenwinkels en een apothekeres zouden beroofd hebben. Twee van hen gaven de feiten toe, de derde ontkende elke betrokkenheid en de vierde verscheen niet op zijn proces. Het vonnis valt op 6 november.

News

De Potter haalt uit naar eigen Open VLD: “Stop moddergooien naar CD&V/N-VA”

Zijn Open VLD ging dan wel 3 procentpunt vooruit, oud-burgemeester Edouard De Potter (foto) heeft genoeg van het moddergooien. Hij verwijst naar de affiches van Wim Delvoye, al stond die niet op de lijst.

News

ANALYSE. Kartel verliest, maar wil voort alleen besturen

CD&V/N-VA gaat 3,9 procent achteruit en strandt op 46,6 procent. Het kartel verliest twee zetels, maar behoudt met 11 zetels op 21 de absolute meerderheid. “We zijn blij en niet blij”, reageert Frank De Vis (N-VA). “We hadden een verlies van één zetel ingecalculeerd, want elke meerderheid die voor een derde ambtstermijn gaat, verliest wel iets. Onze dertiende zetel in 2012 was ook nipt.”

News

BREAKING. CD&V/N-VA staat twee zetels in het verlies maar behoudt absolute meerderheid

CD&V/N-VA lijkt na vier van de vijf telbureaus geteld toch 3,8 procent en twee zetels prijs te geven. Het kartel zou wel zijn absolute meerderheid behouden. Open VLD en vooral Groen gaan erop vooruit, SP.A stagneert. Dat meldt de VRT.

News

LIVE. CD&V/N-VA stevent af op nieuwe absolute meerderheid

Met één op de vijf stembureaus geteld, lijkt CD&V/N-VA op weg naar een nieuwe absolute meerderheid. Open VLD en Groen tekenen 6,4 en 6,5 procent winst op, SP.A deelt in de klappen.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Melle

De kaarten lijken al geschud in Melle. Tenzij iemand een ferme joker uit de mouw schudt, zal het kartel CD&V/N-VA wellicht opnieuw een absolute meerderheid behalen. En zo verlopen de verkiezingen zoals het politieke debat in de voorbije zes jaar: het kartel tegen de rest.

Alert

Afficheoorlog met een artistiek tintje: burgemeester wordt ‘The Joker’ bij Wim Delvoye

Kunstenaar Wim Delvoye, die al enkele jaren op voet van oorlog staat met burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V) en het gemeentebestuur, heeft affiches gemaakt waarbij hij De Maeseneer afbeeldt als the Joker uit de film Batman.

News

CD&V en N-VA tegen al de rest

De kaarten lijken al geschud in Melle. Tenzij iemand een ferme joker uit de mouw schudt, zal het kartel CD&V/N-VA wellicht opnieuw een absolute meerderheid behalen. En zo verlopen de verkiezingen zoals het politieke debat in de voorbije zes jaar: het kartel tegen de rest.

Alert

Raad van State vernietigt milieuvergunningen windmolens langs E40 na klacht Wim Delvoye

De Raad van State heeft de milieuvergunningen nietig verklaard voor drie windmolens langs de E40 in het Oost-Vlaamse Melle en Wetteren. Die windmolens bevinden zich in de omgeving van het als monument beschermde kasteel De Bueren van kunstenaar Wim Delvoye. “Uit het dossier blijkt niet dat werd onderzocht of het windturbinepark een aanzienlijke invloed uitoefent of kan uitoefenen op het bijzonder beschermd gebied”, stelt het arrest van de Raad van State.

News

Causerie "Etiquette & De Butler": dienen en bediend worden met stijl

Een butler? U denkt dat hij alleen nog overleeft in die prachtige Engels films? Niets is minder waar. Wie er alles wil over vernemen en het verhaal wil horen van een dame die een carrièreswitch van jewelste maakte en nu anderen dient, is welkom op één van haar causerieën in Lochristi. "Etiquette & De Butler", alles wat u al altijd had willen weten, maar nooit durfde te vragen aan Corine Beyst. Lees hieronder hoe u kan inschrijven.

News
Download