Soon it will be spring again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Matoje Cars heropent in stijl

Op 21 augustus 2016 sloeg voor de zaakvoerders van Matoje Cars het noodlot toe. Een hevige brand legde die dag de garage in de Kleitkalseide volledig in de as. Na een overbruggingsperiode van twee jaar in een loods van de familie Van Hulle in de Urselweg heropende de garage feestelijk de deuren op haar stek in de Kleitkalseide. "We zijn heel dankbaar voor de hulp die we kregen", aldus Tonny Savat

News

Ze zijn ondertussen dertigers en veertigers maar willen nog eens een fuif ‘zoals in hun jonge jaren’

Het oude jeugdhuis Redekiel ging de voorbije zomer tegen de vlakte, maar dat belet enkele oud-leden niet om op 16 november een nostalgische avond te organiseren in de nieuwe jeugdstek aan de Courtmanslaan.

News

Matoje Cars herrijst als feniks uit de as

Twee jaar nadat een felle brand bijna alles in de as legde, opent de Kleitse garage Matoje Cars komend weekend opnieuw de deuren. “We zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we gekregen hebben.”

News

Welke roofvogels leven in het Meetjesland? Koop kalender 2019 van Natuurpunt en je weet het

Voor het derde jaar op rij brengt Natuurpunt en Partners de Meetjeslandkalender uit. Ludo Goossens, natuurfotograaf in hart en nieren, zorgde voor veertien prachtige beelden. In 2019 prijkt elke maand een Meetjeslandse roofvogel op de kalender.

News

CC Den Hoogen Pad prikt nieuwe datum voor voorstelling ‘Slachtinge’

De voorstelling Slachtinge, die op zaterdag 27 oktober in CC Den Hoogen Pad gepland stond, kon niet doorgaan door ziekte van één van de acteurs. In overleg met Theatermakerij Het Eenzame Westen werd nu een nieuwe datum geprikt, nl. zondag 2 december 2018 om 16.00 uur. Wie al een ticketje kocht voor de voorstelling op 27 oktober in CC Den Hoogen Pad wordt persoonlijk gecontacteerd. Wie nog geen ticketje heeft, kan dit nu online kopen via www.maldegem.be/webshop (onder tickets), aan het UiTloket in het gemeentehuis of aan het loket van CC Den Hoogen Pad in Adegem.Geniet van een komedie waarin kleine menselijke drama’s uitlopen in hilarische, bitterzoete taferelen, gebracht in het West-Vlaams door acteurs Maaike Cafmeyer, Lien De Graeve, Mathias Sercu en Tom Ternest.€ 15 (VVK), € 18 (ADK), € 14 (KABO), € 12 (GABO en -26 jaar)

News

Eerste Vlaamse bruidsparen ooit poseren in historische tempels Cambodja (maar door iets te veel bloot liep het bijna mis)

Vijf Meetjeslandse bruidsparen hebben deze week fotogeschiedenis geschreven: samen met bruidsfotograaf Gino Vergauwe kregen ze als allereerste ooit de toestemming voor een huwelijksreportage in de wereldberoemde tempels Angkor Wat in Cambodja.

News

Fotograaf Bert Potvliege exposeert naaktfoto's

Nog tot en met 11 november kun je in cultureel centrum Den Hoogen Pad de fototentoonstelling ‘Naakt’ van fotograaf Bert Potvliege bezoeken.

News

Adegems Volkstheater verspreidt ‘Geruchten’

Het Adegems Volkstheater brengt met ‘Geruchten’ een klucht uit de pen van succesauteur Neil Simon.

News

Filip kroont zich voor tweede keer tot Maldegemse Frikandellenkoning

In café Seven Seas vond afgelopen weekend de vierde editie plaats van de Maldegemse Frikandelleneetwedstrijd. Achttien liefhebbers van de betere frikandel namen het tegen elkaar op. Na een spannende wedstrijd kroonde Filip Antlitz uit Zomergem zich met zestien verorberde frikandellen tot winnaar.

News

FOTO. Filip Antlitz wint Maldegemse Frikandelleneetwedstrijd

Het voorbije weekend vond in café Seven Seas de vierde editie plaats van de Maldegemse Frikandelleneetwedstrijd. Achttien liefhebbers van de betere frikandel namen het tegen elkaar op. Na een spannende wedstrijd kroonde Filip Antlitz uit Zomergem zich met zestien frikandellen tot ‘Maldegemse Frikandellenkoning 2018’.

News
Download