Okay, time for a neighbourhood party?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kerstboominzameling op dinsdag 8 januari

Na de feestdagen is het weer tijd om de kerstversiering en kerstboom op te ruimen. Wie zijn of haar kerstboom niet in de tuin kan planten, kan de boom op dinsdag 8 januari van 18.00 uur tot 20.00 uur gratis afleveren op de markt in Maldegem en op de parking aan CC Den Hoogen Pad.

News

Huisartsenwachtpost Meetjesland opent op 4 januari

nwoners uit de regio Meetjesland (en ruime omgeving) die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen vanaf vrijdagavond 4 januari 2019 terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland opent dan de deuren in een gloednieuwe plek bovenop de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo.

News

VBS De Papaver koopt grond voor nieuwe vleugel

Bij vrije basisschool De Papaver sluiten ze het jaar af met een positieve noot. Onlangs kon de school immers een stuk grond van 1.404 vierkante meter kopen. Op termijn zal daar een nieuwe vleugel van de school opgetrokken worden.

News

Nicovrienden klaar voor zesde LRC-cyclocross

De Nicovrienden lieten niks aan het toeval over en staan alweer paraat voor de organisatie van hun zesde nieuwjaarscyclocross rond eetcafé ’t Spoor op ’t Schare in Boekhoute.

News

FOTO. Kerstman verrast handelaars en hun klanten

Afgelopen weekend kregen de Maldegemse centrumhandelaars bezoek van de Kerstman en zijn twee als eland verklede helpers. De zaakvoerders en hun klanten werden door hem getrakteerd op een flesje Augustijn, een doosje snoep of een zeepje. De Kerstman verplaatste zich met een mooie sleekoets, die veel bekijks had.

News

Hoogspanningsmasten verdwijnen

Tegen eind dit jaar zullen er ten noorden van Maldegem 28 hoogspanningsmasten verdwenen zijn. Ondertussen blijkt dat de lampen in de nieuwe 380kV-masten op verschillende plaatsen niet synchroon werken.

News

Julian (14) is Belgisch kampioen indoor skydiven

Voor de veertienjarige Julian De Bruycker kan 2018 niet meer stuk. De jonge Eeklonaar werd immers eerste op het Nederlands en Belgisch kampioenschap indoor skydiven, een discipline die hij al sinds zijn vijfde beoefent.

News

Spilfiguur in cannabisplantages riskeert 36 maanden cel

Na uitgebreid onderzoek in 2015 en 2016 heeft de politie vier plantages opgerold in onder meer Vichte en Maldegem, goed voor meer dan tweeduizend cannabisplanten. Twaalf verdachten verschenen dinsdagmorgen in de Kortrijkse correctionele rechtbank.

Alert

Nachtclub wordt winter lang omgetoverd tot après-skibar

De bekende nachtclub KluB LuXXX baadt dezer dagen helemaal in een winterse sfeer. Uitbater Gregory Vandenbossche spaarde kosten noch moeite en bouwde zijn zaak volledig om tot een grote, gezellige après-skibar met alles erop en eraan.

News

Laatste schoenmaker van de stad doet zijn deur dicht, maar zegt de stiel nog geen vaarwel

Schoenmaker Bavo Dumon (45) sluit volgende week zijn zaak aan de Eeklose Markt om te verhuizen naar Maldegem. Daarmee verliest de Herbakkerstad zijn enige nog resterende schoenlapper. “Ik ben geboren in een schoendoos”, vertelt de man.

News
Download