Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Leerlingen verrassen jarige juf met rozen

De leerlingen van vrije basisschool De Ark 2 hadden voor juf Hilde De Coninck, die onlangs zestig jaar werd en binnenkort met pensioen gaat, een mooie verrassing in petto. Ze verwelkomden haar 's morgens met een erehaag en zestig witte rozen. “Heel erg bedankt allemaal. Ik kon me geen mooiere verrassing wensen”, reageerde de juf enthousiast.

Nieuws

Maria en Etienne vieren gouden jubileum

Maria Van den Abeele en Etienne Ingels zijn vijftig jaar getrouwd. Uit hun liefde werden drie kinderen geboren: Bart, Dirk en Danny. Nu zijn er zes kleinkinderen en een achterkleinkind. Maria was huisvrouw en nam de opvoeding van de kinderen voor haar rekening. Etienne was werkzaam in de transportwereld. Je kan nog steeds bij hem terecht voor luchthavenvervoer. Ze zijn lid van Okra en 50+.

Babysitten

Blokpunt in Bibliotheek Maldegem

Studenten die op zoek zijn naar een rustige ruimte om te studeren kunnen vanaf 22 mei 2018 terecht in de hoofdbibliotheek van Maldegem. Om het studeren aangenamer te maken kunnen de studenten gratis water, koffie en thee en enkele leuke gadgets zoals markeerstiften en oordopjes verkrijgen. Het blokpunt in de bibliotheek is elke weekdag open van 10.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 18.30 uur. Dit zijn de officiële openingsuren van de bib. Wens je toch al vroeger te komen studeren, dan kan dit vanaf 8.30 uur via de dienstingang. Over de middag kan je ook gerust blijven verder studeren in de bib. Op zaterdag kan je er terecht van 9.00 tot 12.00 uur. Meer info via www.maldegem.be/blokpunten of via het evenement ‘Blokpunten Maldegem’ op Facebook.

Nieuws

Mila Van der Cruysse maakt tweede viergeslacht compleet

Onlangs stond Mila Van der Cruysse in het middelpunt van de belangstelling op haar eerste feestje. Tijdens de babyborrel was het hele viergeslacht aanwezig. Agnes Van der Plaetse, Annie Van Herzeele, mama Sarah Goethals en zusje Lotte zijn supertrots op hun mooie, flinke meid.

Nieuws

Yoren Grimonprez Junior Journalist Oost-Vlaanderen

Yoren Grimonprez werd uitgeroepen tot de grote winnaar van ‘Junior Journalist Oost-Vlaanderen 2018’ in de categorie tweede graad middelbaar. De leerling uit het 4de Latijn van het Maldegemse Couma haalde het van honderden andere deelnemers en kon de jury overtuigen met zijn Verdronken vriendschap, een zeer originele benadering van het thema vriendschap.

Nieuws

Lani Spiessens is tumblingkampioene

In sporthal 't Venneke in Ekeren vond het Vlaams kampioenschap tumbling plaats. Lani Spiessens (10) van turnclub Altis Eeklo en afkomstig uit Maldegem won voor het tweede jaar op rij het kampioenschap.

Nieuws

Gemeente verkoopt voertuigen en ander materiaal

De gemeente Maldegem verkoopt verschillende loten rollend- en niet rollend materieel waaronder enkele voertuigen, containers, een landbouwwagen, dossierkasten en een schepbak.

Nieuws

Van scholen over gezinnen en verenigingen tot oud-strijders: iedereen wil graf van gesneuvelde soldaten adopteren

De vzw België-Canada heeft haar tweede adoptieplechtigheid gehouden op het militair kerkhof van Adegem. 160 graven van gesneuvelden werden geadopteerd door verenigingen, een school, families en individuele peters en meters.

Nieuws

Verenigde Handelaars delen zevenhonderd zeepjes uit

De Verenigde Handelaars Maldegem Centrum (VHMC) verrasten shoppers met een moederdagactie. “We deelden liefst zevenhonderd zeepjes uit”, zegt ondervoorzitter Bart De Baets. “Ook ter gelegenheid van Vaderdag werken we een leuke actie uit. Dan trakteren we alle papa's op een gratis flesje Augustijn. Naar aanleiding van het WK plaatsen we in juni ook weer een groot scherm op de markt.”

Nieuws
Download