Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Plaats voor 32 bedrijven in nieuwe kmo-zone (en er komt nog 40 hectare bij)

De Maldegemse ondernemer Patrick Van Hyfte bouwt momenteel samen met de gekende Willy Naessens Group 32 nieuwe KMO-eenheden aan de Krommewege. “We waren nog niet begonnen of de eerste units waren al verkocht”, klinkt het.

Nieuws

Man bouwt flitspaal in tuin om hardrijders tegen te gaan

In de tuin van Boudewijn De Schepper (69) uit Broekelken in Adegem staat sinds kort een flitspaal. Geen foutje van de politie, maar een kunststukje van de zestiger. “Ze rijdens hier soms dubbel zo snel dan het mag. Ik kon niet langer niets doen.”

Politie en veiligheid

FOTO. Para-cyclingwedstrijd lokt veel volk

Familiefietsclub Twit Peird, de gemeente Maldegem en Parantee-Psylos organiseerden een grote para-cyclingwedstrijd. Op een omloop in het centrum van het dorp namen mensen met een fysieke of mentale beperking het tegen elkaar op. Na de para-cyclingwedstrijd vond het Meetjeslandse Cycling Kampioenschap voor Recreanten -40 en + 40 plaats.

Nieuws

Dronken bestuurster rijdt tegen woning

De politie kreeg zaterdagochtend om 6.10 uur melding van een verkeersongeval in de Edestraat, meer bepaald op de smalle verbindingsweg tussen de kerk en de Edestraat.

Wegen en verkeer

FOTO. Braadfeest N-VA lokt veel volk

N-VA organiseerde de vijfde editie van het 'Half Oest' Braadfeest. "Dit jaar wisselden we onze vertrouwde stek in het Vossenhol voor het 'Oud Stadhuis' in het centrum van het dorp", zegt fractieleider Nicole Maenhout. "Het werd een gezellig samenzijn, waar tal van Maldegemse burgers op afkwamen. De manier bij uitstek om wat bij te praten en nieuwe mensen te leren kennen."

Nieuws

Thuis voor een Beeld - Radio 2 zomertoer op maandag 21 augustus in Maldegem

De wedstrijd Thuis voor een Beeld van de Provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2 Oost-Vlaanderen is aan de laatste editie toe. Sinds 1995 konden Oost-Vlaamse gemeenten jaarlijks strijden voor een kunstwerk aangeboden door de provincie. In 2008 won Maldegem het beeld Into the Wild van Nadia Naveau na een spannende strijd tegen Deinze, door het Sint-Annapark op één uur tijd om te toveren in een heus Indianendorp. Als afsluiter van Thuis voor een beeld toert Radio 2 deze zomer langs de winnende gemeenten. Op maandag 21 augustus houdt de zomertoer halt in Maldegem.

Nieuws

Rechtenstudent wint 10.000 euro in ‘Miljonair’

De Maldegemse rechtenstudent Hristo Gentier (19) heeft gisterenavond in de derde aflevering van de nieuwe VTM-quiz ‘Miljonair’ 10.000 euro gewonnen, dat is het grootste bedrag tot nu toe.

Nieuws

Man gaat van rechte weg, knalt op elektriciteitspaal en stapt toch zelf uit autowrak

Een man (23) raakte vrijdagnacht als bij wonder slechts lichtgewond, nadat hij in de Bogaardestraat tegen een elektriciteitspaal knalde.

Nieuws

VIDEO. Grote zangstonde in het Maeyensbos

Een zestigtal enthousiastelingen zakte zaterdagavond af naar het Maeyensbos in de Oude Weg voor de zevende editie van ‘Zing met ons mee’. Onder leiding van de hypermuzikale Jan Wauters zongen de deelnemers rond het kampvuur tal van klassiekers. “We genieten er enorm van om mensen al zingend samen te brengen rond het kampvuur”, zegt Marc Maeyens, samen met Greta Boels, Gothard De Coninck en Jan Wauters de drijvende kracht achter dit leuke evenement.

Nieuws

FOTO. Grote zangstonde in het Maeyensbos

Een zestigtal enthousiastelingen zakte zaterdagavond af naar het Maeyensbos in de Oude Weg voor de zevende editie van ‘Zing met ons mee’. Onder leiding van de hypermuzikale Jan Wauters zongen de deelnemers rond het kampvuur tal van klassiekers. “We genieten er enorm van om mensen al zingend samen te brengen rond het kampvuur”, zegt Marc Maeyens, samen met Greta Boels, Gothard De Coninck en Jan Wauters de drijvende kracht achter dit mooie evenement.

Nieuws
Download