Do not panic, your neighbourhood messages are loading!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Werken aan Gidsenplein en Boudewijn Lippenstraat

Vanaf donderdag 16 augustus start een externe aannemer in opdracht van het gemeentebestuur met het herstellen van een deel van het Gidsenplein. De kasseien ter hoogte van huisnrs. 42, 44 en 46 worden heraangelegd waardoor in dat deel van de straat geen doorgaand verkeer mogelijk is. De werken zullen duren tot vrijdag 7 september.Vanaf dinsdag 21 augustus (onder voorbehoud van weersomstandigheden) wordt ter hoogte van de Boudewijn Lippensstraat nr. 2 een rioolbuis onder de rijweg hersteld. Wegens deze werken zal het deel van de Boudewijn Lippensstraat van aan het kruispunt met de markt tot aan het kruispunt met de Stationsstraat tot en met 26 augustus afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Ook de bussen van de Lijn worden omgeleid.

Traffic

Nicole Maenhout trekt N-VA-lijst in Maldegem

N-VA Maldegem heeft de laatste kandidaten voor de verkiezingen in oktober bekendgemaakt. Alleen plaats 17 is nog vrij. “We zoeken nog iemand uit Adegem.”

News

Cycling 4 Disability koerst door centrum van Malderen

Op zondag 19 augustus is het centrum van Maldegem het decor voor de wielerwedstrijd Cycling 4 Disability. Vanaf 13 uur staan er wedstrijden in verschillende disciplines op het programma.

News

Unimog-treffen is schot in de roos

Op de site De Lille aan de Krommewege vond een groot Unimog-treffen plaats. “De afkorting Unimog staat voor Univeral Motorgerät. Omdat de kleine vrachtwagen, die vandaag de dag geproduceerd wordt door Mercedes-Benz, dit jaar zeventig jaar bestaat, besloten we om een happening te organiseren”, zegt Wineboud De Lille. “Alles bij elkaar verwelkomden we vijftig Unimogs en twaalf Man Kat-vrachtwagens.”

News

120 kinderen nemen deel aan zomervoetbalstage

De negentiende editie van de ‘Zomervoetbalstage’ was een grandioos succes. Maar liefst 120 kinderen namen deel en leerden op een speelse manier beter voetballen. “Om voor wat afwisseling te zorgen, kwamen ook volleybal, basketbal, tennis en zwemmen aan bod”, zegt sportpromotor Frederik Staelens. “De laatste dag stonden er wedstrijdjes tegen gastploeg KV Oostende op het programma.”

News

Wespen dwingen brandweer tot overuren

Het is alle hens aan dek bij de brandweerkorpsen. Door de uitzonderlijk hete en droge zomer zijn er heel veel wespen. Bij Hulpverleningszone Meetjesland moeten de wespenteams elke dag de baan op. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Alert

Maldegem neemt na 22 jaar afscheid van pastoor

Omdat zijn pensioen lonkt, neemt pastoor Stefaan De Paepe (72) afscheid van Maldegem. Hij wordt opgevolgd door Luc Mertens.

News

Woonzorgzone Maldegem laat ouderen langer thuis wonen

Het gemeente- en het OCMW-bestuur Maldegem willen met de oprichting van een woonzorgzone aan ouderen de mogelijkheid geven om langer zelfstandig te wonen.

News

Ingetogen afscheid van familie die om het leven kwam na tragisch ongeval in Maldegem: “Slaapzacht, en tot ziens”

In crematorium Westlede in Lochristi is dinsdagvoormiddag afscheid genomen van de vier slachtoffers van het tragische verkeersongeval in Maldegem. De aula waar de plechtigheid plaatsvond was veel te klein voor al de mensen die hen nog een laatste groet wilden brengen.

News

Café De Sportman gaat dicht

Er stroomt sinds deze week geen bier meer uit de tapkraan van café De Sportman langs Westeinde. Na 26 jaar houdt Kathy Van de Velde (53) het voor bekeken. “Door het rookverbod, het verminderende alcoholverbruik en twee clubs die hun activiteiten stopzetten, daalde mijn omzet”, zegt de cafébazin.

News
Download