Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“De applausvervanging was een opsteker”

Bij de thuiszege tegen Lochristi A (4-0) speelde Mathias Vanden Berghe met twee goals een beslissende rol. Het was dezelfde Vanden Berghe die, in zijn eerste seizoen bij Vlaamse Ardennen, enkele dagen voor de match in onze krant liet optekenen dat hij beter kon, dat het eigenlijk beter moest.

Nieuws

Na veertien jaar wachten op fietspaden gaat heraanleg van deze weg eindelijk van start

De startnota dateert van 2004, op 19 maart 2018 starten eindelijk de lang verwachte werken. De N457 wordt over een lengte van zes kilometer heraangelegd en er komen ook fietspaden. Kostprijs: 11.811.852,27 euro.

Wegen en verkeer
Nieuws

“We vechten nog altijd voor ieder punt”

Vlaamse Ardennen wil thuis tegen Lochristi de kans grijpen om over Lochristi te wippen. Er moet dan echter gewonnen worden, want men blaast met één punt achterstand in de nek van de tegenstander.

Nieuws

Jasper Balcaen: “Hopelijk loont het vele trainen op de gletsjer van Stubaital”

De Olympische Winterspelen liggen nog maar net achter de rug of daar zijn de Paralympische Winterspelen. Op vrijdag 9 maart steken ze in Pyeongchang van wal met twee Belgen. De 25-jarige Jasper Balcaen uit Maarkedal is één van hen.

Nieuws

“We waren een beetje te zwak in de aanval”

Vlaamse Ardennen ging op verplaatsing tegen Zele onderuit (3-0). “We verslikten ons in het grote terrein”, aldus erevoorzitter Robert Van Butsele. “We kregen nochtans enkele doelkansen, maar vonden een goeie en jonge thuisdoelman op onze weg. Toch moet gezegd worden dat wij een beetje te zwak waren in de aanval. De afwezigheid van Nicolas De Bruyne, met een enkelblessure drie weken buiten strijd, was daar niet vreemd aan.”

Nieuws

Ex-kampioen mountainbike verkoopt wielerkledij en haalt 3.746 euro op voor goed doel: “Mijn vrouw wou onze zolder leeg hebben”

Exact 3.746,60 euro. Dat is het resultaat van de verkoop van de koerskleding van voormalig wereldkampioen mountainbike en zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen Filip Meirhaeghe. Het geld gaat naar het ouderinitiatief ‘Give us a break’.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Wij trekken met een goed gevoel naar Zele”

Bij Ardennen is de trip naar Zele de volgende uitdaging. Na de 0-0 tegen Berlare hoopt men daar te scoren.

Nieuws

Ruiters verwelkomen zeshonderd eters

Rijvereniging Sint-Michiel Nukerke, met voorzitter Martin Bothuyne en secretaris Marnic De Baere, wisselde haar uniform om voor een outfit van kelner of dienster. De club verwelkomde op haar jaarlijkse eetfestijn in de parochiezaal van Etikhove ruim zeshonderd sympathisanten. Ze kwamen op het evenement samen om de ruiterclub te steunen en de vrienden van het paard een hart onder de riem te steken.

Nieuws

Slechts één Vlaming naar Paralympics in PyeongChang:“Het kost een huis om te kunnen deelnemen”

Na de valide sporters beginnen op 9 maart in PyeongChang de paralympiërs aan hun Spelen. Maar om er te kunnen deelnemen moet je naast super veel trainen ook veel geld vinden. En veel uit eigen zak betalen. “We krijgen wel een beetje steun, maar veel te weinig als je ziet wat dit alles kost”, zegt deelnemer Jasper Balcaen.

Nieuws

“Het kost een huis om te kunnen deelnemen”

Na de andere sporters beginnen op 9 maart in PyeongChang de paralympiërs aan hun Spelen. Maar om er te kunnen deelnemen, moet je naast super veel trainen ook veel geld vinden. En veel uit eigen zak betalen. “We krijgen wel een beetje steun, maar veel te weinig als je ziet wat dit alles kost”, zegt deelnemer Jasper Balcaen.

Nieuws
Download