Get useful reports from city services or utility companies soon
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Sint-Michielsruiters houden Nukerkse ommegang in ere

De vrienden van het paard gaven elkaar zondag rendez-vous in Nukerke voor de traditionele paardenzegening en ruiterommegang. Organiserende rijvereniging Sint-Michiel leidde de ruiterprocessie van 77 ruiters en enkele gespannen. Het jaarlijkse feestgebeuren genoot van uitzonderlijke belangstelling bij de slotplechtigheid op het dorpsplein. Koninklijke fanfare De Bijenkorf blies er de vrolijke noot.

News

Jeugdige vrijwilligers op kamp bij senioren van Haagwinde

In woon-zorgcentrum Haagwinde liepen tussen de residenten zo’n twintig jongeren rond tijdens een weekje jeugdkamp, georganiseerd door geëngageerde vrijwilligers. “De feestzaal werd Retrocafé Kadee bij Pé & Mé, met herinneringen van weleer. Onze senioren hebben het naar hun zin. Ze werden verrast met gezelschapsspelen”, zegt Stephanie Deconinck van het animatieteam.

News

Pas vakantie en nu al kopzorgen voor nieuw schooljaar: De Lijn laat jongeren in de kou staan

De zomervakantie is nog maar pas begonnen, of de eerste zorgen voor volgend schooljaar steken al de kop op. Twintig kinderen van Maarke, een deelgemeente van Maarkedal, zullen twee jaar lang niet met de bus op school geraken. Door de wegenwerken moet de lijnbus een omweg volgen en zal hij het dorp niet meer aandoen. “We willen een oplossing voor 1 september”, zeggen de bezorgde ouders.

News

Na jaren touwtrekken groen licht voor bouw Maalzaak: “Uitstel kost ons een pak geld”

In een arrest van 12 juni 2018 zet de Raad voor Vergunningsbetwistingen definitief het licht op groen voor de bouw van het jeugd- en bewegingscentrum de Maalzaak. “Door politieke spelletjes kost het nu twintig procent meer”, zegt de meerderheid.

Alert

Nieuwe wandelroute Z+ laat je zitten zoals je het nooit dacht te kunnen

Op zondag 10 juni wordt Z+, een nieuwe wandelroute in onze gemeente, officieel geopend. Z+ staat voor ‘zitten met een plus’. Op vijf locaties langs deze route werden unieke zitobjecten geplaatst, stuk voor stuk zitelementen die de landschapsbeleving iets extra geven.

News

FOTO. Samenwerkingsprotocol Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezones, MUG-diensten en Gouverneur

De Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezone Brakel, Politiezone Ronse, Politiezone Vlaamse Ardennen, Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, AZ Glorieux Ronse, AZ Sint-Elisabeth Zottegem en AZ Oudenaarde ondertekenden woensdag in de brandweerkazerne van Zottegem hun samenwerkingsprotocol. Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen Jan Briers was verontschuldigd en zal het protocol deze week nog ondertekenen. Later meer in Het Nieuwsblad.

Alert

Vijf miljoen steun voor programma Water-Land-Schap

De projecten Maarbekeekvallei (Maarkedal) en Burenwater (Kruishoutem-Deinze) krijgen Vlaamse steun. Ze passen binnen het programma Water-Land-Schap.

News

‘Op stap door Nukerke’ ontdekt Hoppeland

Een dertigtal geroutineerde wandelaars van club ‘Op stap door Nukerke’ verbond natuur met cultuur tijdens de deelname aan de jaarlijkse Hoppelandmars in en om Poperinge. De Nukerkse ambassadeurs werden bekoord door de hoppestad en vergaapten zich aan de unieke hopvelden. De succesrijke wandeluitstap werd afgesloten in het historisch centrum van de hop met nadere kennismaking met het Hommelbier.

News

Kwamarant brengt ‘Op blote voeten in het park’

Toneelvereniging Kwamarant uit Schorisse, Maarkedal speelt vandaag, morgen en vrijdag 13 en zaterdag 14 april het stuk ‘Op blote voeten in het park’ van Neil Simon. De productie speelt zich af in hun vertrouwde omgeving in de Wante. Die werd gerenoveerd en verdient een inwijding waar nog lang over gesproken zal worden. Kwamarant wil daar met Alies Reynaert, Werner Vervecken, Stijn Bousard, Christel De Baere, Sam Meersman en Yves Noppe voor zorgen. De komedie gaat over Paul en Charlotte, een pasgetrouwd stel. De spontane Charlotte zoekt een appartement voor hen uit waar de ordelijke, behoudende Paul de haren van ten berge rijzen.

News
Download