Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Jaar cel voor tiener die schoolgenote verkracht tijdens oudejaarsfuif

Een tiener uit Maarkedal die een minderjarige schoolgenote tijdens een oudejaarsfuif in Waregem meelokte en brutaal verkrachtte, is in beroep veroordeeld tot veertig maanden cel, waarvan een jaar effectief.

Nieuws

Strafvermindering voor brutale verkrachting op fuif

Een tiener uit Maarkedal die een minderjarige schoolgenote op een oudejaarsfuif in Waregem meelokte en brutaal verkrachtte, is in beroep veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan een jaar effectief.

Nieuws

“Dit betekent voor mij een grote sprong voorwaarts”

Margo Van Puyvelde springt van het ene verbazingsmoment naar het andere. Enkele dagen nadat de ASVO-atlete vernam dat ze een plaatsje kreeg in de nationale ploeg voor de Europabeker in Finland, liep ze in Leiden het minimum voor het EK in Polen.

Nieuws

FOTO. Verpleegster, er staat een paard (met schoentjes) in mijn kamer

Winselot, een 22-jarig Amerikaans minipaard, ging op bezoek in het OCMW-rusthuis van Maarkedal. Hij bezocht er zelfs oudjes die hun bed moeten houden op hun kamer. “Ze fleurden helemaal op”, zegt Carine Van Welden, Winselots baasje.

Nieuws

Zonder compassie hun laatste spaargeld afgetroggeld

Door zich als een keurige, betrouwbare zakenman voor te doen, troggelde bouwondernemer Ludo Meysman (62) uit Maarkedal tientallen mensen grote voorschotten af voor werken die hij uiteindelijk nooit heeft uitgevoerd. Ondanks eerdere veroordelingen en meer dan twintig faillissementen heeft hij de voorbije jaren voor een slordige 500.000 euro opnieuw een veertigtal mensen opgelicht. Zelfs zijn eigen dochter sleurde hij in zijn wanpraktijken mee. Het gerecht in Oudenaarde besliste gisteren om de sjoemelaar voor de rechtbank te slepen. “Die man is zo harteloos. Dit móét stoppen.”

Nieuws

Proef eens een krekelkroket of meelworm bij bakje friet

Genoeg van de traditionele frikandel, vleeskroket of hamburger? Liesbet Minne en haar vriend David Creëlle maken sinds een paar jaar insectenhapjes. Een krekelkroket, een meelworm springroll al dan niet met dipsaus of een Bugsball. Keuze genoeg.

Nieuws

‘Het Nieuwsblad’ wint Bourlezcup

De vierde editie van de Bourlezcup werd gewonnen door de sportredactie van ‘Het Nieuwsblad’. Een wedstrijd tegen de reserven van KSV Maarkedal, waar goede passen geven niet altijd lukte en waar sommigen tot de pijnlijke vaststelling kwamen dat de conditie niet is wat ze moet zijn. Maar vooral een wedstrijd waar iedereen veel plezier aan beleefde, geen vuile fouten werden gemaakt, er al eens gelachen werd en waar veel leuke momenten en foto's tevoorschijn kwamen. O ja, 't was 2-3 voor de collega's.

Nieuws

Baasjes met handen in het haar: “Wie steelt nu een 16-jarige blinde hond?”

Waarom werd de ‘bejaarde’ stratier Hruska gestolen? Dat vragen zijn baasjes uit Maarkedal zich af. De hond is zestien jaar oud, zo goed als blind, doof en kan niet goed meer stappen. “Mogelijk willen dieven zijn chip stelen voor een illegale pup.”

Politie en veiligheid

“Uitschakeling zorgt voor ontgoocheling”

Bij SV Maarkedal is het lied uitgezongen. De ploeg die maanden geleden in Vierde B werd getipt als titelkandidaat, maar in Olsene de betere moest erkennen, werd al uitgeschakeld in de eerste match van de eindronde. De kern, met klinkende namen uit het nationaal voetbal, kon het in de competitie in het algemeen en in de match in het bijzonder tegen Aaigem niet waarmaken.

Nieuws
Download