Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Volkegem was vorig seizoen het zwarte beest”

SV Maarkedal speelt, na de 1-8 uitzege tegen Bevere, thuis tegen Volkegem B. De naam ‘Volkegem’ roept negatieve herinneringen op.

Nieuws

“We zitten in een goeie flow”

De zes op zes werd een onverhoopt succes. Trainer Pascal Jouret had vooraf getipt op vier op zes. De ploeg heeft dus twee punten voorsprong op het tussentijdse schema. Misschien een reden om zonder druk zaterdag naar Berlare te gaan?

Nieuws

Woon-zorgcentrum Haagwinde breidt fors uit in hartje Maarkedal

Na realisatie van het bouwproject zal WZC Haagwinde in volle natuur beschikken over 77 wooneenheden, drie wooneenheden kortverblijf en zeven zorgflats.

Nieuws

Vergunning voor OB&D-stort alweer vernietigd, eigenaar vraagt nieuwe aan

De Raad van State heeft opnieuw de vergunning voor het OB&D-stort aan de rand van het Muziekbos vernietigd. Het buurtcomité juicht en vraagt dat alle gestorte gronden worden verwijderd. De eigenaar gaat echter voor een nieuwe vergunning en plant op 25 november 12.000 boompjes.

Nieuws

Maarkedal zoekt sluikstortende traiteur. “De hoeveelheid eten is zo groot dat het nooit van een particulier kan komen”

In het Oost-Vlaamse Maarkedal zoekt men koortsachtig naar een sluikstorter. Geen gewone sluikstorter, maar ­iemand die grote hoeveelheden voedsel in de lokale grachten smijt. Een kruiwagen spaghetti, tachtig ribbetjes en een hoop worsten, tientallen liters spaghettisaus. De hoeveelheden zijn zo groot dat de technische dienst een kraan nodig heeft om alles op te ruimen. De politie is ingeschakeld om de ­dader(s) te vinden en de gemeente deed een oproep op de sociale media.

Politie en veiligheid

“We hebben een sterke tweede helft gespeeld”

Trainer Pascal Jouret, die tijdens de rust een donderpreek hield na de tegen Robur met 0-0 afgesloten matige eerste helft, werd meer dan op zijn wenken bediend. De vier op zes, die in zijn gedachten speelde, werd zes op zes. De verwachtingen werden eigenlijk overtroffen (2-0).

Nieuws

“Ik hoop dat het zes op zes zal worden”

Ardennen speelt thuis tegen Robur. Een week na de tegen Drongen gewonnen thuismatch (5-3) koestert men goede vooruitzichten.

Nieuws

Café ’t Wit Paard verkocht maar schildering verdwijnt niet

Het vroegere café ‘t Wit Paard, gelegen op het kruispunt van de Weitstraat in Nukerke met de Ommegangstraat in Ronse, heeft een nieuwe eigenaar: Joost De Backer uit Oudenaarde.

Nieuws

Dankzij crowdfunding kan leraar eerste boek uitbrengen

Ontdooien heet het eerste boek van Joost Elet uit Ronse. Joost is een 34-jarige copywriter, performer, humorist en nu ook schrijver.

Nieuws

Frank De Bleeckere: “Iedere betrokkene heeft een voorbeeldfunctie”

Je kan er deze week niet naast kijken. Tal van acties en initiatieven zetten de ‘week van de official’ in de kijker. Gewezen topscheidsrechter Frank De Bleeckere is het boegbeeld van de campagne.

Nieuws
Download