Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Geert Neirynck (Project) staptuit de politiek

Alert

Aanpassing identiteitskaart stoot in gemeenten op veel onbegrip: “aan 1.500 per week zijn we minstens 20 weken bezig”

Vanaf 1 januari moeten de bijna 200.000 inwoners van de nieuwe Vlaamse fusiegemeenten naar hun gemeentehuis om de chip van hun identiteitskaart of Kids-ID te laten aanpassen.

News

Bistro Julien: amper vier maanden open al mooie score bij Gault&Millau

Amper vier maanden nadat chefkok Davy Devlieghere en zijn vriendin Marie-Julie Haeck de deuren openden van hun gastronomische Bistro Julien beloont GaultMillau de aanpak van de beloftevolle chef met een score van 13,5 op 20.

News

Lovendegem wordt het politieke en administratieve hart van Lievegem

Lovendegem wordt vanaf 1 januari het politieke hart van Lievegem. Later volgt ook de administratie, al kan de bouw van het nieuwe administratief centrum (ACC) nog even op zich laten wachten: pas na Nieuwjaar wordt het dossier uit de koelkast gehaald.

Alert

Gemeentelijke basisschool krijgt tijdens werken tijdelijk onderkomen in Bergstraat

De gemeenteraad van Lovendegem besliste donderdagavond dat er een tijdelijk schooltje wordt neergepoot in de Bergstraat tijdens de bouwwerken aan de school in de Vredesdreef. “Wij zijn heel blij met die locatie”, zegt directeur Lode Wytynck.

News

Nieuw logo voor fusiegemeente en daarin worden de drie ‘oude’ gemeenten niet vergeten

De kleuren van de drie gemeenten met daaronder de slagzin ‘Lievegem ziet het zitten’, dat is het nieuwe logo van de fusiegemeente. Het werd voor het eerst voorgesteld aan het gemeentepersoneel. Voor hen was er extra aandacht, mét bedankingen door de burgemeesters van de drie gemeenten, voor het harde werk in het fusieverhaal.

News

Lievegem krijgt twee schepenen Openbare Werken

CD&V en Open VLD, die vanaf 1 januari samen de nieuwe gemeente Lievegem besturen, hebben de bevoegdheden van het schepencollege verdeeld.

News

“Bij start nieuwe gemeente wilden we zo groot mogelijke coalitie vormen”

CD&V, dé winnaar van de verkiezingen in Lievegem, kiest Open VLD als bruid. Burgemeester Tony Vermeire ontkent dat er een voorakkoord was. “Maar dat we al meer dan een jaar samen de fusie hebben voorbereid, heeft zeker meegespeeld in onze keuze.”

News

Burgemeester Tony Vermeire (CD&V) legt keuze voor coalitiepartner Open VLD uit: “Bij start nieuwe gemeente wilden we zo groot mogelijke coalitie vormen”

CD&V, dé winnaar van de verkiezingen in Lievegem, kiest Open VLD als bruid. Burgemeester Tony Vermeire ontkent dat er een voorakkoord was. “Maar dat we al meer dan een jaar samen de fusie hebben voorbereid, heeft zeker meegespeeld in onze keuze.”

News

ANALYSE. CD&V kiest voor Open VLD om Lievegem mee te besturen

CD&V kiest voor Open VLD om mee de nieuwe fusiegemeente te besturen. Dat maakte burgemeester Tony Vermeire (CD&V) bekend. “De twee grootste partijen van de verkiezingen slaan de handen in elkaar”, zegt Vermeire.

News
Download