Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Meetjeslandcafés worden toeristische infopunten

In aanwezigheid van gedeputeerde voor Toerisme Eddy Couckuyt kregen de tien Meetjeslandcafés in café Kasteeldreef in Lovendegem hun erkenning als toeristisch infopunt. “Met de gemeentelijke infopunten erbij beschikken we vanaf nu over 23 infopunten”, zegt voorzitter van Toerisme Meetjesland Rita De Coninck. “Na de zomer bekijken we in hoeverre er nog nieuwe infopunten kunnen bijkomen.”

Nieuws

Waarschootse en Zomergemse vissers welkom aan gemeentelijke visvijver

De Lievegemse vissers hoeven de fusie niet af te wachten om een hengeltje uit te gooien aan de gemeentelijke visvijver van Lovendegem. Ondertussen komt er ook schot in het masterplan Sport.

Nieuws

Homes Buitenlucht en Astrid maken plaats voor park en petanquebaan

Twee van de drie vroegere homes, Astrid en Buitenlucht, worden momenteel afgebroken. De derde, Line, wordt binnenkort het onderkomen van enkele psychiatrische patiënten. “De overstap naar het nieuwe woon-zorgcentrum Lovenbos was moeilijk, maar ondertussen ben ik er aan gewend.”

Vrije tijd en hobby

Zeventien gezinnen investeren samen in energiezuinige woonwijk

Klimaatacademie Meetjesland organiseerde zaterdag verscheidene rondleidingen bij Cohousing Vinderhoute. “De bedoeling is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de ecologische en praktische voordelen van cohousing”, zegt Elif Stepman.

Nieuws

Nog geen uitspraak in zaak buurman tegen basisschool

De gemeentelijke basisschool probeert al meer dan duizend dagen nieuwe klaslokalen te bouwen. Hoewel de bouwvergunning in orde is, verhindert één buurman de start van de bouwwerken.

Nieuws

Dorp richt zich met actie tot ene buurman die bouw nieuwe klasjes tegenhoudt: “Stop alsjeblieft met uw verzet”

Jong en oud kwam woensdag na schooltijd hun stem horen. Ze zijn het beu dat één buurman al meer dan 1.000 dagen de aanbouw van nieuwe klassen tegenhoudt. “De eindeloze procedureslag moet stoppen. Dit gaat om de toekomst van onze kinderen.”

Nieuws

Volledig dorp keert zich tegen buur die al 1.000 dagen bouw van nieuwe klasjes tegenhoudt

Jong en oud kwam woensdag na schooltijd naar het Oost-Vlaamse Lovendegem om hun stem laten horen. Ze zijn het beu dat één buurman al meer dan 1.000 dagen de aanbouw van nieuwe klassen tegenhoudt. “De eindeloze procedureslag moet stoppen. Dit gaat om de toekomst van onze kinderen.”

Nieuws

De stemmen zijn geteld: dit zijn de 30 nieuwe straatnamen in Lievegem

Door de fusie van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem moeten 30 straten of straatdelen veranderen van naam. De nieuwe namen zijn nu bekend. Enkel voor de Populierstraat in Lovendegem is er nog geen oplossing.

Wegen en verkeer

Ze moesten er jaren op wachten, maar nu prijkt eindelijk kunstwerk van graffiti op lelijke pijler waar dit peloton elke dag afspreekt

Fietsen en graffiti zijn niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar vrijdagmiddag werd daar verandering in gebracht op het jaagpad langs de Brugse Vaart. “Eindelijk prijkt er een mooi graffitikunstwerk op die lelijke brugpijler.”

Vrije tijd en hobby

Op Lievegem is het nog even wachten maar de eerste vereniging van de nieuwe gemeente is er wel al

Lievegem schiet pas volgend jaar uit de startblokken, maar die nieuwe gemeente inspireert nu al tot nieuwe ideeën én verenigingen. In zaal de Priem, op de grens van Waarschoot, Zomergem en Lovendegem, gaat straks spellenclub De Ronde Tafel van start.

Nieuws
Download