Hoplr is not a place for political preferences
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Opslagplaats naast Delhaize gaat in vlammen op

In de nacht van zaterdag op zondag brak rond 4.30 uur brand uit in een magazijn in de Nieuwstraat. Ook het aanpalende gebouw van de Delhaize liep rook- en waterschade op.

News

Mieke Suys wil Gentse triatlon niet missen

Zondag worden aan de Gentse Blaarmeersen honderden triatleten verwacht voor een nieuwe editie van de Mister T Sporta Triatlon. Start Amber Rombaut als topfavoriet, dan wil ook Mieke Suys zich niet onbetuigd laten om een nieuwe podiumplaats te pakken.

News

Over de getuigen op hun huwelijk moesten Jorn en Rosalie niet lang nadenken

Het huwelijk van Jorn en Rosalie is nu al niet-alledaags en origineel te noemen omwille van drie redenen : het huwelijksaanzoek, de trouwdatum en de keuze van de getuigen. “En zeggen dat ik dacht dat het er niet meer van zou komen.”

News

Cédric Nuytinck pakt verdiende eindwinst

Cédric Nuytinck schreef de twintigste editie van de ‘Ostend Masters’ op zijn naam. Op de verschillende speeldagen kwamen maar liefst 5.000 toeschouwers opdagen. De Belgische nummer één wipte in de kwartfinale van dit internationaal tornooi de Duitser Bastian Steger, die vorig jaar het tornooi kon winnen. Nuytinck won met 4-3 na een spectaculair duel met zeven sets.

News

In hun onmiddellijke buurt vonden ze geen plaats meer, daarom starten deze ouders dan maar zelf met een steinerschool op den buiten

In Gent en Brugge zijn er al steinerscholen, maar straks komt er ook een in het Meetjesland. Als alles goed gaat, start de nieuwe school in september 2019. Een werkgroep die al een jaar bezig is met de voorbereiding, zoekt alleen nog een locatie én geld.

News

Boze buur spant al voor de derde keer procedure aan tegen uitbreiding school: “Hij beweert dat hij de kerktoren niet meer zal kunnen zien”

De boze buur van de Vinderhoutste basisschool heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de vrederechter die de uitbreiding van de school goedkeurde. “Het beroep is niet opschortend, dus begin volgend jaar starten we met de werken!”

News

Deze zomer al een mobiele radiostudio gespot van Radio 2 of Studio Brussel? Dan zijn die van de hand van Wim

Eventorganisator Wim Decraene uit Lovendegem trekt deze zomer door Vlaanderen met drie zelfgebouwde mobiele studio’s die hij speciaal voor enkele grote radiostations als Radio 2, MNM, Joe en Studio Brussel in elkaar stak. Dit weekend staat hij op de Balloonmeeting in Eeklo, volgende week is dat op Rijvers in Zomergem.

News

Eindelijk definitief: dertig nieuwe straatnamen in Lievegem zijn bekend

Door de fusie van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem moeten 30 straten of straatdelen veranderen van naam. De nieuwe namen zijn nu definitief en gaan in bij de fusie op 1 januari.

Traffic

“Feest met vijfduizend fans”

Het visitekaartje van Cédric Nuytinck oogt alweer wat mooier. De Belgische nummer één speelde het met de Dabang Masters klaar om de titel te veroveren in India. “Het was een avontuur zonder voorgaande.”

News

Les Pavés: over de kasseitjes naar feestadres in Molenstraat

Sofie Goethals heeft gelegenheidsrestaurant ‘Molenstraat 204’ op het gelijknamige adres verkocht aan twee jonge kerels uit Lovendegem. Zij willen het concept deels behouden, maar ze zullen het ook een eigen stempel meegeven. Een nieuwe naam, bijvoorbeeld: ‘Les Pavés’.

News
Download