We want neighbourhood messages without advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuw administratief centrum en ruimte voor cultuur én feesten in elke deelgemeente

Fusiegemeente Lievegem is vertrokken. De nieuwe gemeenteraad is geïnstalleerd, en ook de beleidsnota is klaar. Dienstverlening op maat, veilige wegen en het verenigings-leven staan centraal.

News

“Muziek zorgt hier voor zowel gemoedsrust als fysieke ontspanning”

De BNP Paribas Fortis Foundation schenkt 8.350 euro aan dienstverleningscentrum De Triangel. Met dat geld zullen basale instrumenten gekocht worden. “Die zijn heel rustgevend en fysiek ontspannend voor mensen met ernstige, meervoudige beperkingen.”

News

Politiezone heeft ‘nieuws’ voor de inwoners (onder meer over de nieuwe naam)

Op 1 januari 2019 fusioneert de politiezone Deinze-Zulte met de politiezone LoWaZoNe (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele). De nieuwe naam wordt politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. In de nieuwe zone wordt de informatie naar de burger versterkt.

Alert

Na alweer inbrakengolf: personeelstekort bij politie speelt in de kaart van inbrekers

Nadat inbrekers vorige week al toesloegen in de omgeving van Arisdonk in Waarschoot, was het afgelopen weekend de beurt aan de Bloemekenswijk in Lovendegem. “We kregen negen meldingen binnen van inbraken of pogingen tot”, zegt commissaris Marc Van Wabeke.

Alert

Daar is het eerste fusiebiertje al...

Lievegemse wijn was er al en nu is er ook een Lievegems biertje. Drie brouwers uit Lovendegem, Waarschoot en Zomergem lanceren Trio, een vlot drinkbaar biertje dat je vanaf deze week kunt proeven.

News

Gemeentehuis vanaf 1 januari drie avonden per week open,toch vreest Groen afbouw van dienstverlening

Straks kan je in Lievegem drie avonden per week voor een rijbewijs of een identiteitskaart naar het gemeentehuis. Toch vreest Groen dat de dienstverlening wordt afgebouwd.

News

Lievegem vergoedt bewoners van wie straatnaam wijzigt

News

Restaurantuitbaters zijn aan het eind van lange lijdensweg: “Hoe één kortsluiting zo'n zware gevolgen kan hebben”

Vier woningen in de Kasteeldreef raakten zes maanden geleden beschadigd door een brand. Ook de uitbaters van restaurant ‘t Lanterfanterken waren één van de slachtoffers. “Of hoe een kortsluiting in een diepvriezer zo’n zware gevolgen kan hebben.”

News

Tijd dringt voor eerste Meetjeslandse Steinerschool

De Vlierbloesem, zoals de eerste Steinerschool in het Meetjesland zou heten, is nog altijd op zoek naar een locatie.

News

“Trajectcontrole enige en beste oplossing tegen snelheidsduivels”

Na analyse van de snelheidspreventieborden in Lovendegem werd duidelijk dat op sommige plaatsen nog altijd geracet wordt door bepaalde bestuurders. Vooral in de Koning Leopoldstraat, waar een zone vijftig en een zone zeventig liggen, loopt het de spuigaten uit met snelheden tot 211 kilometer per uur.

News
Download