Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Boombalfestival voor het eerst helemaal gratis

Ze haalden al een tien voor sfeer en gezelligheid, maar dit jaar gaat het Boombalfestival nog een flinke stap verder. Het verhuist naar de boomgaard en bovendien wordt het helemaal gratis. “We willen dé ontmoetingsplaats worden voor jong en oud.”

Nieuws

Ondernemer was al kasteelheer, maar koopt nu ook bekend Frans wijndomein

Philippe Van de Vyvere, grote man achter havenholding SeaInvest en kasteelheer van Vinderhoute, heeft onlangs het bekende Franse wijndomein Phélan Ségur gekocht. Met de transactie zouden verschillende tientallen miljoenen euro gemoeid zijn.

Vrije tijd en hobby

“Groep beseft dat er nog veel werk is”

SK Lovendegem kon in de eerste ronde van de bekr niet stunten. De geel-blauwen verloren op eigen veld met 0-4 van VV Zelzate, een topper in eerste provinciale.

Nieuws

Nieuw administratief centrum krijgt ook cultuurzaal en ondergrondse parking

Het Antwerpse architectenbureau BRUT mag samen met het Antwerpse ingenieursbureau ABT de plannen ontwerpen voor het nieuwe administratief centrum in Lovendegem.

Nieuws

“Meteen prettig weerzien”

SK Lovendegem speelt zondag om 16 uur in de eerste ronde van de Beker van België op eigen terrein tegen KVV Zelzate, dat vorig seizoen op de tweede plaats in eerste provinciale eindigde. SK Lovendegem degradeerde als rode lantaarn naar tweede provinciale.

Nieuws

Fietser zwaargewond na botsing met bromfiets, bestuurder neemt de benen

Een 61-jarige fietser uit Lovendegem is gisteren zwaargewond geraakt bij een ongeval op de N9 in Mariakerke. De bestuurder van de aanrijdende motorfiets bleef niet ter plaatse.

Wegen en verkeer

Dieven alweer aan de haal met onderdelen van BMW's

Dieven sloegen in de nacht van dinsdag op woensdag tweemaal toe bij eigenaars van BMW's in Lovendegem. Het stelen van onderdelen van BMW’s is de jongste tijd een echte plaag aan het worden.

Politie en veiligheid

WEDSTRIJD : 5 lezers eten gratis Sentse paling of ribbetjes

Sint-Laureins viert feest op 1 augustus. Samen met Radio2 gaat de gemeente tweeëntwintig jaar terug in de tijd. De radiozender, ooit samen met de provincie Oost-Vlaanderen en Imewo, organisator van de wedstrijd “Een thuis voor een beeld” loopt in augustus alle winnaars af om er een dag lang radio te maken in de buurt van het gewonnen beeld.

Nieuws

Luchtdopen boven Sint-Laureins

De gemeente Sint-Laureins won in 1995 het beeld “Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen” naar aanleiding van de Radio2-wedstrijd “Een Thuis voor een beeld”. De beeldengroep werd destijds geplaatst in de Oudemanskreek in Waterland-Oudeman vlak naast restaurant De Roste Muis. Het beeld werd zowat het uithangbord van alles wat met toerisme in Oost-Vlaanderen te maken heeft.

Nieuws

Wie woont er in de molen in Vinderhoute die eenzaam waakt over het natuurgebied van de Oude Kale?

Het is een beeld waar je stil van wordt. De molen die eenzaam waakt over het natuurgebied van de Oude Kale. Zijn wieken zijn gestokt – de tijd precies ook. Het enige wat beweegt, zijn de kauwen die af en aan vliegen naar hun nest onder het dak. Daar staat ook een spreuk: De hemel geeft. Wie vangt, die heeft. Benieuwd wat dat betekent.

Vrije tijd en hobby
Download