Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik wil iedere week vooruitgang zien”

SK Lovendegem is zo goed als zeker van het behoud na een 2-1 zege tegen FC Meetjesland. De ploeg van voorzitter Antoine Nachtergaele is ook al klaar met haar huiswerk voor volgend seizoen.

Nieuws

Twintigjarige bekent 30 inbraken, maar niet overval met geweld: “Ik was die nacht in de bossen aan het wandelen”

Een 20-jarige man uit Lovendegem ontkent dat hij iets te maken heeft met de gewapende overvallen op frituur 't Patatje in Lovendegem en de Het Godshuis in Sint-Laureins. Wel was hij betrokken bij een 30-tal andere inbraken.

Politie en veiligheid
Nieuws

Rijden in tegengestelde richting en diepe bandensporen in grasbermen: gemeente heeft het gehad met rijgedrag postbodes

In Lovendegem is schepen Vincent Laroy (Open VLD) de vele klachten over het rijgedrag van sommige postbodes beu. Hij heeft dan ook Bpost aangeschreven. “En ik heb ook gevraagd aan de politie om het nodige te doen.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Cédric Nuytinck: “Qatar belangrijker dan BK”

De Belgische nummer één Cédric Nuytinck speelde het zondag in Aalst klaar om de Vlaamse titel te veroveren. De verwachte finale tegen Robin Devos kwam er niet omdat die competitieverplichtingen had in Oostenrijk. Nuytinck speelde in een kwartetje onder de vier A-spelers een mini-competitie. Hij verloor verrassend met 4-2 tegen Kilomo Vitta, maar nam vlot de maat tegen Tim Janssens en Laurens Devos.

Nieuws

“We werden weer niet genoeg beloond”

SK Lovendegem kwam tegen FC Kleit dicht bij haar eerste zege in 2018. De geel-blauwen leidden aan de rust met 2-0, maar moesten zich na 90 minuten met één punt tevredenstellen.

Nieuws

Welles-nietesspelletje over welk brandweerkorps nu de meeste interventies doet

Nogal wat politici van Lovendegem zijn niet opgezet met een uitspraak van Filip Gijssels, burgemeester van Kaprijke en voorzitter van de brandweerzone Meetjesland. Die had verklaard dat de brandweer van Zomergem in 2017 meer interventies deed in Lovendegem dan de Gentse brandweer. Gijssels kwam inmiddels wel terug op die woorden.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

13de Boombalfestival gaat door op elan van vorig jaar

Eind augustus zal het Boombalfestival opnieuw plaatsvinden in Lovendegem aan de Boterhoek. De vernieuwde – grotendeels gratis – formule van vorig jaar blijft behouden.

Nieuws

VC Toesjee schenkt mooi bedrag aan weeshuis in Nepal

Volleybalclub Toesjee overhandigde 416 euro aan een weeshuis in Kathmandu, Nepal. “Onze leden kochten hun oude truitjes van de club. Op die manier konden we een mooi bedrag schenken”, zegt voorzitter Stijn Lernout. “In het weeshuis verblijven momenteel 43 straat- en weeskinderen”, zegt initiatiefnemer Bharat Shrestha.

Nieuws

SP.A Lievegem boven de doopvont gehouden

De SP.A-afdelingen van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem fusioneren. Voortaan presenteren zij zich als SP.A Lievegem. “De drie afdelingen vonden elkaar snel. Wij willen van de fusie een positief verhaal maken”, zegt voorzitter Patrick Dossche.

Nieuws

“We kunnen moeilijk kansen creëren”

SK Lovendegem zette het nieuwe kalenderjaar niet goed in. De geel-blauwen gingen na de 4-0 nederlaag bij FC Poesele op eigen veld met 0-1 tegen Zeveren Sportief onderuit. SK Lovendegem is weggezakt naar de twaalfde plaats en trekt zondag naar FAC Waarschoot dat één punt meer telt.

Nieuws
Download