Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Alleen deze school in Waasland haalt Groene Vlag binnen

Kleuter- en basisschool Dol-Fijn is de enige Wase school die van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) een Groene Vlag kreeg. De school werd bekroond voor haar jarenlange inspanningen voor milieu en duurzaamheid.

Nieuws

Op school werd een grote zak wiet gevonden, en toch blijft grootschalige razzia mogelijk onbestraft

Een drugsrazzia in het Atheneum in Sint-Niklaas in 2015 riskeert nietig verklaard te worden omdat 304 leerlingen ‘onwettig’ vastgehouden zouden geweest zijn in de sportzaal. Dat werd vrijdag beweerd door de advocaten van de dealers in de rechtbank.

Nieuws

“Buren onderschatten zou erg dom zijn”

In Lokeren staat vanavond de derby tussen de plaatselijke Panda's en de vrouwen van Zele Berlare op de rol. Voor leider Panda's, dat dit seizoen nog maar één set liet liggen, is dit meteen het afscheid aan het thuispubliek dit kalenderjaar. Nadien moeten Els Verheyden en co maar liefst zeven keer op rij buitenshuis aantreden.

Nieuws

“Zondag wacht ons een serieuze test”

Met Grembergen krijgt SKL Doorslaar een concurrent voor een plaats in de top vijf over de vloer.

Nieuws

”Het is eens wat anders dan gewoon in de klas zitten”

Zowat 17.000 Vlaamse scholieren ruilden donderdag de schoolbanken in voor een ‘echte’ werkdag bij een zelfstandige of in een bedrijf. Het loon dat ze verdienden, gaat naar projecten van jongeren in het Zuiden en naar een aantal projecten in België.

Nieuws

Zaakvoerster schoonheidsinstituut ziet parkeerplaatsen verdwijnen door aanleg van fietspad

Door de op til staande aanleg van een fietspad tussen Doorslaar en het centrum van de stad ziet Sindy Vissers de parkeerplaatsen voor haar schoonheidsinstituut aan Doorslaardam halveren. De zaakvoerster vindt met haar klachten naar eigen zeggen geen gehoor op het stadhuis.

Wegen en verkeer

Gemeentehuis bijna met grond gelijk gemaakt

Het voormalige gemeentehuis, waarin tot voor enkele weken nog een filiaal van de stedelijke bibliotheek was ondergebracht, behoort bijna tot de verleden tijd. Nog deze week gaat het volledig tegen de grond.

Nieuws

Met shuttle naar HeartBeats

Het HeartBeats-evenement van serviceclub Fifty-One Lokeren wijkt dit jaar uit naar het Feestpaleis in Beervelde. Het evenement vindt plaats op vrijdag 20 oktober.

Nieuws

Huwelijkskaravanen blijven gemoederen beroeren

De huwelijkskaravaan die tijdens het voorbije weekend de omgeving van de Turnhoutsebaan in Borgerhout op zijn kop zette, had ook verre uitlopers tot in Lokeren.

Nieuws

“Flankspelers deden de match kantelen”

SKL Doorslaar knoopte in de kleine versie van de Waaslandse derby met winst aan. De Lokeraars konden op een trefzekere Issa Traoré rekenen om bij Yellow Blue Beveren de punten weg te kapen. De goalgetter scoorde driemaal in de 1-4-overwinning. “Onze overwinning kwam er niet zonder slag of stoot”, geeft trainer Lenny Janssens toe. “De wedstrijd had twee gezichten. Aanvankelijk was Beveren baas. Met twee pogingen op het kader kwamen we bijzonder goed weg. Tijdens de rust voerde ik enkele wijzigingen door. Omdat ik hun backs kwetsbaar vond, zijn we met twee zuivere flankaanvallers gaan spelen. Vanuit die spelwijze zijn we over Beveren gewalst. Offensief lukte ineens alles en Issa was bijzonder scherp in de zestien. Eigenlijk verdient mijn volledige ploeg een pluim voor de ommekeer. Misschien waren dit wel onze beste 45 minuten van het seizoen. Hoewel de eerste weken ons spelniveau nog niet top was, begonnen we met tien op twaalf. Tegen Sint-Gillis en Bazel voetbalden we beter, maar bleven we steken op een op zes. Toch hebben we niet gepanikeerd. Met onze veertien punten staan we waar we moeten staan. We schuiven mee in de top vijf. Toen ik na ons gelijkspel tegen Waasmunster op de openingsspeeldag van een gouden punt sprak, keken velen verbaasd. Intussen zijn wij de enige ploeg die al iets pakte tegen de leider. In de toekomst zal die ploeg nog punten verspelen, maar wie wil aansluiten zal weinig mogen laten liggen. Wij proberen ons staande te houden in de buurt van waar we nu staan.”

Nieuws
Download