Te veel e-mails? Je kan ze eenvoudig uitschakelen bij instellingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Lokers kartel Groen-sp.a schuift Rzoska naar voor als kandidaat-burgemeester

In Lokeren gaan Groen en SP.A opnieuw samen naar de kiezer. Het kartel schuift Björn Rzoska, die fractieleider is voor Groen in het Vlaams parlement, naar voren als kandidaat-burgemeester.

Nieuws

Björn Rzoska gaat voor burgemeester

Voor de derde opeenvolgende keer gaan Groen en SP.A samen naar de gemeenteraadsverkiezingen. Björn Rzoska (Groen) zal de lijst trekken, ouderdomsdeken Jeanine Bellens (SP.A) wordt lijstduwer. De kartellijst kijkt ook verder dan de eigen leden.

Nieuws

Voor elk rusthuisbed zijn er al twee wachtenden, professor pleit daarom voor Zilverplan in elke gemeente

Samen met het aantal Wase senioren groeien de wachtlijsten voor een bed in de woonzorgcentra. Maar liefst 1.207 wachtenden hebben zelfs een hoog zorgprofiel. Dat blijkt uit een studie van Christel Geerts, professor aan de Vrije Universiteit Brussel.

Nieuws

City Trail zet warme kerst in

Als de weergoden een beetje meewerken, zullen 2.500 sportievelingen uit het hele land vanavond het stadscentrum overspoelen voor de vijfde editie van de Runners’ Lab City Trail, een recreatieve kerstloop door het feeëriek verlichte Lokeren.

Nieuws

Na 17 jaar geeft Jan Cools fakkel Lokerse Feesten door

De volgende editie van de Lokerse Feesten wordt de laatste onder leiding van Jan Cools. Timothy Heyninck neemt na de 44ste editie het roer over.

Nieuws

Boek vol spelletjes wijst kinderen op het gevaar van spoor(lopen)

De kinderen van basisschool Spoele mochten donderdagvoormiddag de schoolboeken even opzij leggen om een spelletje te spelen. Niet zomaar een spelletje, maar wel eentje dat hen wijst op het de gevaren rond treinen en spoorwegen. Vorige donderdag nog kon een aanrijding met een trein maar heel nipt worden vermeden toen drie kinderen een gesloten overweg in Herzele overstaken

Nieuws

Avondlijk spektakel in volle centrum: hijskraan moet lekke plezierboot uit rivier vissen

Het centrum van Lokeren werd maandagavond getrakteerd op een ongewoon spektakel. Een enorme hijskraan moest een lekgeslagen plezierbootje uit de Durme takelen.

Nieuws

Deze politieagenten maakten het verschil tussen leven en dood

Het Lokerse stadsbestuur huldigde maandag moedige politiemensen die door hun koelbloedig en deskundig optreden het voorbije jaar enkele mensenlevens konden redden. Weldra zullen alle Lokerse agenten een nog intensievere EHBO-opleiding krijgen.

Nieuws

“Hopelijk kan ik zonder blessures blijven lopen”

Fien Janssens (AVLO) behaalde samen met Elise Van Raemdonck en Justine Tinck zilver op de Relays bij de junioren.

Nieuws

Treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan weer over twee sporen

Het treinverkeer kan sinds donderdagmiddag weer over twee sporen tussen Lokeren en Gent-Dampoort, nadat een vrachtwagen woensdag de bovenleiding beschadigde in Lokeren. Dat meldt Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Reizigers moeten nog rekening houden met kleine gevolgvertragingen.

Wegen en verkeer
Download