Check het uit gasten!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe ziekenwagen voor AZ

Het AZ Lokeren nam een nieuwe ziekenwagen in gebruik. De ziekenwagen werd aangepast aan de nieuwe wetgeving om een beter onderscheid te kunnen maken tussen ambulances voor dringende hulpverlening en ambulances voor ziekenvervoer. De ziekenwagen, die ook extra comfort voor de patiënt biedt, kost 116.320 euro. Ook de kleding van de medewerkers van de spoedafdeling werd aangepast.

Nieuws

En de Gouden Veer voor beste bedelbriefschrijver gaat naar...

Mark Van Bogaert (61) heeft de Gouden Veer gekregen. Een onbekende prijs? Niet voor copywriters en auteurs van zogenaamde ‘bedelbrieven’. Al voor de twintigste keer werd de prijs voor de beste commerciële brief of mailing uitgereikt.

Nieuws

Scholen vallen in de prijzen met oorlogsprojecten

Zes scholen uit het Waasland zijn bekroond voor hun deelname aan Klasprojecten WO I, georganiseerd door het provinciebestuur.

Nieuws

Jasper Steverlinck een van nieuwe namen voor Lokerse Feesten

De affiche van de volgende editie van de Lokerse Feesten raakt steeds beter opgevuld. De organisatoren maakten vrijdag een lijst met 32 extra acts bekend. Jasper Steverlinck, in het verleden met Arid al aan de slag in Lokeren, is er één van.

Nieuws

Ook Sint-Lodewijkscollege in de prijzen

Ook de studenten van het vijfde jaar van het Sint-Lodewijkscollege vielen in de prijzen in de wedstrijd voor projecten rond Wereldoorlog I. Sinds 2014 werkten bijna 800 (ex-)leerlingen aan een eigen gedicht in het kader van de jaarlijkse Westhoekexcursie. De beste gedichten worden verzameld in de dichtbundel Soms denk ik aan de doden die in november wordt voorgesteld.

Nieuws

VIDEO. Lawine aan nieuwe namen voor Lokerse Feesten

De organisatoren van de Lokerse feesten hebben een lawine aan nieuwe namen gedropt. 32 in totaal om precies te zijn. Zaterdag 4 augustus wordt een echte urban dag mét onder meer Die Antwoord, deadmau5 én een reeks Belgen zoals Coely en Woody Smalls op de Mainstage . Jasper Steverlinck en Magnus vervoegen Simple Minds en Arsenal op 3 augustus. Warhaus speelt samen met dEUs, Kasabian en Manic Street Preachers op 10 augustus. De Lokerse feesten vinden dit jaar plaats van 3 tot 12 augustus aan de grote kaai in het centrum van de stad.

Nieuws

Daknam twee dagen lang in ban van trappistenbier

Daknam geeft zich tijdens het pinksterweekend weer helemaal over aan folklore, kunst, ambachten en trappist van het vat.

Nieuws

VIDEO. Grootschalige sensibiliseringsactie rond voedselveiligheid in Lokerse distributiesector

Het Federaal Voedselagentschap houdt een grootschalige controleactie in Lokeren. Zeven dagen lang controleert het FAVV in totaal zowat 350 bedrijven uit de voedingsdistributiesector. Het gaat om aangekondigde controles en een sensibiliseringsactie rond voedselveiligheid. Bij een gelijkaardige actie in Aalst vorig jaar bleek er in bijna drie op de tien zaken, hoewel soms ook heel klein, een probleem te zijn.

Melding

CD&V pakt uit met rist bekende Lokeraars als witte kieskonijnen

CD&V Lokeren zet twintig nieuwe gezichten op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben niet één maar een heel nest witte konijnen uit onze hoed getoverd.”

Nieuws

Het lijkt een thriller maar het is echt gebeurd: commissaris schrijft boek over notaris als oorlogsspion

Een notaris als oorlogsspion en twee broers die worden gefusilleerd omdat ze voor dat spionagenetwerk koerier spelen: het zijn geen ingrediënten van een spannende roman maar historische feiten die zich in de Eerste Wereldoorlog afspeelden in Lokeren en Moerbeke. Politiecommissaris-stadsgids Rudi De Clercq schreef er een boek over.

Melding
Download