Download our app for Android of iPhone
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vader en dochter Van Bockstal vechten het onder elkaar uit

News

Eerste knelpunt: wie krijgt wat?

Na een korte nacht zaten boegbeelden Filip Anthuenis (Open VLD) en Filip Liebaut (CD&V) maandagmiddag opnieuw rond de tafel om hun toekomstige zesjarige samenwerking verder te bespreken. De verdeling van de mandaten wordt alvast een eerste knelpunt.

News

Anthuenis en Liebaut in conclaaf in Lokeren, verdeling mandaten eerste knelpunt

Na een korte nacht zaten boegbeelden Filip Anthuenis (Open VLD) en Filip Liebaut (CD&V) maandagmiddag opnieuw rond de tafel om hun toekomstige zesjarige samenwerking verder te bespreken. De verdeling van de mandaten wordt een eerste knelpunt.

News

Eerste Rapencross meteen goed voor bijna zesduizend toeschouwers: “Een aanwinst voor het veldrijden”

Iets minder dan zesduizend toeschouwers waren zaterdag van de partij voor de eerste internationale editie van de Rapencross. Veel gezinnen maakten er een echte familieuitstap van.

News

ANALYSE. Anthuenis blijft burgemeester in zelfde coalitie

Open VLD van burgemeester Filip Anthuenis tekent een licht verlies op (34,7%, dat is min 2,31%) voor deze verkiezingen. Hij zal burgemeester blijven in dezelfde coalitie. Coalitiepartner CD&V stijgt met 2% naar 21,38%. De twee coalitiepartners samen gaan er dus met een zetel op vooruit. “Ons bestuur is beloond, ondanks aanvallen langs alle kanten”, zeggen de meerderheidspartners. “Wij kunnen het licht zien schijnen voor elkaar, we besturen de stad al twaalf jaar en doen er nog zes jaar bij. Dat is schriftelijk bekrachtigd.”

News

Nog een uurtje geduld voor eerste resultaten

Er zijn nog geen resultaten bekend van de stembusslag in Lokeren. De telling in enkele bureaus is pas later begonnen. Pas rond 18u30 worden de eerste resultaten verwacht.

News

Telling is begonnen

Alle stembureaus in Lokeren zijn om stipt 13 uur dicht gegaan. Nergens werden deze voormiddag problemen gemeld. Alle stembrieven worden nu verzameld en naar het hoofdtelbureau gebracht. Tegen 17u30 hopen we via deze pagina al een eerste indicatie van het resultaat te geven.

News

Filip Anthuenis rekent op een nieuw mandaat

Filip Anthuenis kwam met zijn hele gezin, met de fiets, zijn kiesplicht vervullen in het wijkschooltje aan de Kerkhofstraat. De uittredende burgemeester hoopt straks aan een vierde bestuursperiode als burgervader te kunnen beginnen.

News

Björn Rzoska wil verantwoordelijkheid nemen

Björn Rzoska kwam deze ochtend in zijn woonplaats Eksaarde samen met zijn echtgenote zijn stem uitbrengen voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen. Rzoska en zijn Groen-Sp.a kartellijst willen verantwoordelijkheid nemen in het volgende stadsbestuur.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Lokeren

Open VLD’er Filip Anthuenis, die eind november 53 wordt, is al achttien jaar burgemeester. In 2001 volgde hij zijn vader Georges op. Hij liet zijn mandaat als volksvertegenwoordiger vallen om zich voluit op Lokeren te gooien. Dat wil hij ook na 14 oktober doen.

News
Download