Family members can register at the same address
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

JOEPLAFOTO. Dierenplezier bij de kleuters

Ook de kleuters krijgen natuurlijk de speel- en spelvreugde die ze verdienen bij Speelpleinwerking Joepla. Gisteren kregen ze daar overigens speciaal bezoek: cavia's en konijnen, want niets zo schattig als kleine dieren voor de jongsten. Met zijn allen, mens en dier: geflitst voor de Joeplafoto van de dag.

Traffic

JOEPLAFOTO. Jill en Tara

Speelplein Joepla, het is de ideale plek om eeuwige vriendschappen te smeden. U kent het wel: best friends forever. De bff's voor onze lens zijn Jill (9) en Tara (10). Zulke supervriendjes bombarderen we graag tot Joeplakids. Schattig.

News

JOEPLAFOTO. Roisin en Lena

Ondertussen zitten we al aan week 3 bij speelpleinwerking Joepla. Een vierde van de vakantie voorbij, zeggen zwartkijkers. Maar vakantiesnoeten zijn er genoeg te flitsen, natuurlijk. We openen met Roisin (9) en Lena (11), nog zo'n meisjesduo dat het naar zijn zin heeft op de gocarts. De eerste nominatie van de week.

News

HANS. Vive Le Vélo

Naast de liefde voor oude (race)motoren, heeft beeldend kunstenmaker Hans van Hilst ook een groot hart voor de koers. Vanwege echter onbetaalbaar maar bovenal onrealistisch voor de man met de kapotte knieën bleef er slechts één mogelijkheid over om een dergelijk, toch wel prijzig te noemen, exemplaar te bezitten, namelijk zelf maken.

News

Picasso Village sluit na een maand: "Het is mooi geweest"

Het WK voetbal zit erop. Ook voor Picasso Village, waar vandaag de gigantische schermen worden gedemonteerd. Al vielen er gisterennamiddag al veel gaten in het terrein, en werd alles wat niet te vast zat al opgeborgen. Onder het oog van 16 supporters die buiten voor het groot scherm nog de finale tussen Frankrijk en Kroatië volgden, samen met een man of 30 die voor de laatste wedstrijd in de tent beschutting zocht voor de brandende zon. "Het is mooi geweest, een lange periode, maar eens je in de flow zit, denk je daar niet aan", vertelde Ben Bundervoet tussen het opruimwerk door.

News

FOTO-VIDEO. Gers Pardoel en Regi scoren op Euphoria Festival 2018

Geen voetbal in Picasso Village vrijdagavond, maar dat werd netjes ingevuld met het Euphoria Festival 2018, een fijn tussendoortje net voor het slotweekend van de finale van het WK . Een stevige line-up met heel wat gerenommeerde dj’s en muziekstijlen, maar zeker geen echte volkstoeloop zoals voor onze Rode Duivels. Gescoord werd er wel zonder bal, en dat was vooral de verdienste van twee topspitsen: Gers Pardoel en Regi.

News

JOEPLAFOTO. Louise en Amber

Vandaag trekken we een blikje girlpower open op het speelplein. Want even leek het hier of er daar alleen maar jongens rondhuppelden, in voetbalshirts. Louise (7) en Amber (6) breken de ban, en verzilveren zo hun nominatie voor Joeplakindjes van de dag. Op Lochristi Blogt, natuurlijk.

News

Nele Van Hoyweghen spreekt vandaag de Verenigde Naties toe in New York

Vele geëngageerde jongeren dromen er misschien van, maar voor Nele van Hoyweghen uit Lochristi is het vandaag echt: de negentienjarige Lootse studente bio-ingenieur spreekt vandaag de Verenigde Naties toe in New York. Zoals u hier eerder kon lezen, doet ze dat vanuit haar functie als jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad. Op de derde commissievergadering, tijdens het High Level Politicial Forum (HLPF), zal ze het hebben over het belang van jongerenparticipatie.

News

Euphoria Festival 2018: voetbal maakt even plaats voor dance

Na het voetbal dreunen er meestal ook wel stevige beats door de boxen van Picasso Village, maar vandaag vergeten ze daar even het enerverende balspelletje en concentreren ze zich volop op de muziek. Met “Euphoria Festival 2018” haalt Lochristi nog maar eens een dancefestival binnen. Opnieuw de handjes in de lucht dus, en niet voor de minsten: The Blom Brothers, Regi, Wout en Gers Pardoel zijn vier van de toppers die vandaag voor de goals moeten zorgen. Vanaf 16 uur wordt er opgewarmd met de huisdj’s van Picasso zelf, Markee vs Tom en Kevin.

News

HAP EN TAP. Gevulde inktvisjes, kokkels, chorizo, paprika, venkel

Om deze gevulde inktvisjes op tafel te toveren, is wel een inspanning nodig. De boodschappen zijn niet direct voor de hand liggend en ook het koken vergt wat inspanningen, maar het is élke moeite meer dan waard: een feestje voor al je zintuigen!Laat het smaken!

News
Download