Jouw gegevens zijn veilig en beschermd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Roger en Jozef maken Hermeline waterdicht

In Hijfte zijn de renovatiewerken aan zaal Hermeline volop aan de gang. Zoals bekend maakte een nieuw opgerichte werkgroep begin mei, tijdens een aperitiefconcert van de liveband Xeado plannen bekend om de zaal te renoveren. Op die manier kon men voorkomen dat de zaal door de eigenaars te koop werd gesteld.

Nieuws

VROB zorgt ook voor radiobelevenis in Zaffelare

Het weekend staat in het teken van de Zaffelaarse Belevenissen. Het programma, met kleppers als Laura Tesoro en Niels Destadsbader , kreeg u hier al eerder. Maar ook evenementenradio VROB is opnieuw van de partij. Blikvangers zijn zuster Ria, die al voor de tweede keer te gast is bij Peter Vervaet, en ook oud-wielervedetten Luc Colijn en Paul De Brauwer. Niet vergeten dat VROB dit keer uitzonderlijk te beluisteren is op 94.0 Mhz, of online natuurlijk op www.vrob.be.

Nieuws

HAP EN TAP. Ontbijtring met kalkoenspek

In het weekend mag het al eens iets meer zijn: meer tijd om te ontbijten, meer mensen aan tafel om samen gezellig te brunchen,... Voor zo'n momenten is er deze ontbijtring. Je maakt hem in de tijd dat je anders heen en terug naar de bakker rijdt. Ja, hij is gevuld met eitjes. We geloven dat de besmette eieren ondertussen allemaal uit de supermarkt verdwenen zijn. ;)

Nieuws

FOTO. Hoezo, geen begonia's meer? Wandel hier mee door de velden

"Mijn oma zegt me dat er hier vroeger in het dorp een festival was met begoniabloemen', zo vertelde een 'nieuwe inwoonster' uit Lochristi ons een van de afgelopen dagen tijdens een kennismakingsgesprek op een terras in het dorp. Waarop meteen het gesprek begon van hoe het vroeger was, en dat er nu veel minder kwekers zijn dan vroeger. Minder dan vroeger, dat klopt, maar er zijn wel nog een aantal begoniakwekers. Voor fotografe Lut alvast een reden om een namiddag op zoek te gaan naar begoniavelden. Het is dezer dagen overigens de periode dat de bloemen geplukt worden, om hier en daar in het land begoniatapijten te gaan leggen, zoals recent op de Grote Markt in Brussel.

Vroeger en nu

Haal boven lint en schaar: drie openbare gebouwen openen de deuren

September en oktober dreigen drukke maanden te worden voor wie wil kennis maken met een aantal openbare gebouwen die sinds kort in gebruik genomen zijn, of in de nabije toekomst in gebruik genomen worden. Tussen 1 september en 28 oktober gooien drie gebouwen de deuren voor het publiek open: de vernieuwde sporthal Veerleveld, het Lokaal Diensten Centrum Fazantenhog aan de OCMW-site in de Bosdreef, en de nieuwe (reeds in gebruik zijnde) gebouwen van de politiezone Regio Puyenbroeck in de Dekenijstraat. Hopelijk hebben ze op het gemeentehuis een voldoende voorraad driekleurig lint en scharen.

Politie en veiligheid

NEOS vist op garnalen in Oostduinkerke

Garnalen schaars en duur? Dan gaan we ze zelf opvissen uit de zee. Het zou een beweegreden kunnen zijn, maar NEOS Lochristi had de daguitstap naar Oostduinkerke, de kustplaats bij uitstek als het aankomt op garnalenvisserij natuurlijk al langer gepland. NEOS trekt naar Oostduinkerke op zaterdag 9 september.

Vrije tijd en hobby

Zaffelaarse Belevenissen zoekt extra helpers en geeft duotickets voor comedyavond weg

De voorbereidingen voor Zaffelaarse Belevenissen draait op volle toeren. De organisatie is nog op zoek naar extra helpers, vooral voor zondag 20 augustus: "Dan is er het optreden van Laura Tesoro en Niels Destadsbader, toch twee namen die het binnen de populaire muziek in Vlaanderen momenteel erg goed doen" aldus organisator Thierry Van Hecke. "Nu Niels ook nog de zomerhit van Radio 2 won, vermoeden we dat de opkomst nog groter dan verwacht zal zijn. We zijn dus op zoek naar extra medewerkers." zet ook zwaar in op veiligheid:

Nieuws

27 kunstenaars stellen tentoon tijdens Ambachtelijk Weekend

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus organiseert Toerisme Waasland opnieuw het Ambachtelijk Weekend. Dan kan men in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen de specialiteiten bekijken van meer dan 350 ambachtslui, kunstenaars en creatievelingen. In Lochristi kan men het werk van 27 kunstenaars bewonderen.

Vrije tijd en hobby

Zomerhit 2017 komt naar Zaffelaarse Belevenissen

Organisator Thierry Van Hecke van Zaffelaarse Belevenissen moet zondagavond wel hoog door het plafond gegaan zijn toen hij vernam dat Niels Destadsbader en Miguel Wiels de grote Radio 2 Zomerhit 2017 binnenhaalden. Alweer extra aandacht voor zijn Zaffelaarse Belevenissen van komende zondag . "Zaterdag is het de verjaardag van zowel Niels als Laura Tesoro, en ze hebben al laten weten dat ze die verjaardag zondag in Zaffelare gaan vieren" liet Thierry eerder al weten. Nu Niels samen met Miguel Wiels ook nog de Zomerhit binnenhaalde, krijgt het programma van zondag nog meer glans.

Nieuws
Download