Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Laag geboortecijfer veroorzaakt daling inschrijvingen in gemeenteschool

De gemeentelijke basisschool ziet het aantal nieuwe inschrijvingen licht dalen. Deze daling is vooral te merken in het kleuteronderwijs. Oorzaak is het lage geboortecijfer in 2014.

Nieuws

Bijkomende infrastructuur voor dienst 112

De Dienst 112 Lochristi is reeds 5 jaar operationeel en ziet het aantal oproepen en interventies jaarlijks stijgen, waardoor een tweede interventieploeg noodzakelijk lijkt. Om deze tweede interventieploeg naar behoren te laten werken moet de bestaande accommodatie uitgebreid. Het gemeentebestuur wil hiervoor de nodige middelen uittrekken, maar de oppositie vindt dat niet alleen Lochristi zou moeten opdraaien voor de kosten.

Nieuws

Reinaertfeesten presenteren opnieuw een boksgala

Dit weekend hebben in Hijfte de Reinaertfeesten plaats. Ook dit jaar staat een boksgala op het programma op vrijdag. De stratenloop een steakfestijn, een brunch, een oldtimershow en een optreden maken de affiche bijna rond.

Nieuws

Aankoop loods moet voor gemeente opslagprobleem oplossen

Met de aankoop van een bedrijvencomplex van 11.000 vierkante meter kan de gemeente Lochristi haar nijpend opslagtekort op korte termijn oplossen.

Nieuws

FOTO. Gemeenteraad bezoekt bedrijvencomplex en beslist het een uur later aan te kopen

Maandagavond net voor de zitting van de gemeenteraad, kregen de raadsleden de gelegenheid om het bedrijvencomplex te bezoeken, waarover ze een uur later moesten beslissen over de aankoop ervan.

Nieuws

Lochristi trekt bijna 130.000 euro uit voor asfalteringswerken

Het fietspad in de Koning Albertlaan wordt volledig voorzien van een rode asfaltlaag. Door scheuren in de asfaltlaag in de Oude Veldstraat moeten er herstellingswerken uitgevoerd.

Wegen en verkeer

Transportbedrijf vrijgesproken voor vermeende ontslagbrief

Een transportbedrijf uit Lochristi dat ervan werd verdacht een personeelslid bij zijn aanwerving meteen een ontslagbrief te hebben laten schrijven, om pas enige tijd later de datum in te vullen, is vrijgesproken op basis van twijfel.

Nieuws

Laatste gemeenteraad voor Els van Caelenberg

"Het was vandaag de laatste gemeenteraadszitting die ik als raadslid bijwoon", zei N-VA raadslid Els Van Caelenberg op het einde van de raadszitting maandagavond. Beroep, opleiding en gezinsleven maakt de combinatie met politiek vrijwel onmogelijk

Politie en veiligheid

NEOS Lochristi trekt er op uit naar Bosnië-Kroatië-Montenegro

Woensdag 28 juni stelt NEOS Lochristi het jaarprogramma 2017-2018 voor. Dat gebeurt 's namiddags vanaf 14u30 in de bibliotheek van Lochristi, aan de Koning-Boudewijnlaan. De diverse bestuursleden zullen er elk een deel van de programmatie voorstellen. Er komt ook een spreker uitleg geven over de meerdaagse reis die NEOS Lochristi volgend jaar wil ondernemen naar Bosnië-Kroatië-Montenegro. Wie daar in geïnteresseerd is komt alvast de grote lijnen en het concept van de reis te weten.

Nieuws

HANS. Biodiversiteit

Soms gebeuren er in een kort tijdsbestek dermate veel onbegrijpelijke dingen dat het hoegenaamd onmogelijk wordt om er de meest relevante uit te kiezen. Eindeloze Vluchtelingenstromen, onmenselijke aanslagen, bossen die nodeloos gekapt dreigen te gaan worden, versleten kerncentrales die langer open zullen blijven dan verstandig is, of de vraag of er in ons dichtgeslibde land nog een mega-shoppingcentrum bij moet komen.

Nieuws
Download