Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sirius leert honden en mensen met elkaar praten

Hondenschool Sirus uit Beervelde (aan de surfput) organiseerde deze week een workshop 'Taal van de hond". Want het lijkt misschien ontzettend evident, maar honden en mensen communiceren niet op dezelfde wijze.Rony Mestdagh, één van de instructeurs, gaf hondenbaasjes en -bazinnen allerlei tips om hun trouwe viervoeters beter te leren begrijpen. Veel mythes werden doorbroken. Geen van de deelnemers gaat nu nog zeggen dat een kwispelende hond, per definitie ook een blije hond is.

Nieuws

Jeugdploeg in de kijker: dubbele confrontatie tussen Dynamo Beervelde en SV Zaffelare

Bijtend koud was het zaterdagmorgen in Beervelde. Mini sneeuwvlokjes vielen uit de lucht en de strakke wind maakte het helemaal niet aangenaam. De jongste voetballertjes (U7) speelden een verkorte wedstrijd, want sommige kinderen stonden letterlijk te beven op het terrein. De U13 hadden dan weer last van het terrein. De verraderlijke ondergrond stond garant voor enkele slippartijen.

Nieuws

't Kapelleken wordt in 2019 aangepakt

In 2019 wordt een gescheiden riolering aangelegd in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen fietspaden en twee verkeersplateau’s. Donderdagnamiddag organiseerde het gemeentebestuur hierrond een infomarkt, die volgens schepen Jean-Pierre Raman op een ruime publieke belangstelling kon rekenen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Hap en Tap. Scampi's met kataifi en tataki van tonijn

Binnen 2 weken is 't Pasen. Nu houd ik wel van Pasen, maar ben daar op mijn blog niet zo mee bezig als met Kerst. Dus geen Paasmenu. Wat niet wil zeggen dat je er geen Paaswaardige recepten vindt. Zoals deze scampi's met kataifi en tataki van tonijn: mooi, lekker en bijna helemaal vooraf klaar te maken. Enkel de scampi's moet je nog afbakken, terwijl je gasten in de tuin chocolade eieren aan het rapen zijn.

Nieuws

“Het wordt een gevoelsgeladen derby”

Dynamo ontvangt zondag de buren van Laarne-Kalken aan 't Klein Gent. Na twee nederlagen op rij heeft de ploeg van trainer Luc Cocquyt een hypotheek gelegd op de eindrondekansen.

Nieuws

Lochristi is een landelijke woongemeente met hogere inkomens

Misschien was u er zelf ook opgekomen, maar Lochristi wordt in de vernieuwde versie van de typologie van de gemeenten als "landelijke woongemeente met hogere inkomens" omschreven. Belfius stelt deze informatie ter beschikking aan de gemeentebesturen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vlaanderen wordt zo ingedeeld in een aantal clusters, gaande van woongemeente met vergrijzende bevolking tot goed uitgeruste gemeente met toenemend aantal jongeren, enzovoort. De grootste uitdagingen voor de besturen zijn overigens mobiliteit, vergrijzing en de kloof tussen inkomens.

Nieuws

Al 31 roodharigen willen zich laten fotograferen voor Reynaertproject

Na de oproep van een paar weken geleden zijn er ondertussen al 31 personen die zich gemeld hebben en die zich willen laten fotograferen voor het project Rossekoppen dat de cultuurdienst van de gemeente organiseert naar aanleiding van het Reynaertjaar. Maar geïnteresseerden mogen zich nog altijd melden.

Nieuws

Petra De Sutter praat over (over)leven

HVV De Geuzen Lochristi houdt op donderdag 22 maart een voordrachtavond met Petra De Sutter, de gynaecologe die jarenlang als vrouw in een mannenlichaam leefde. Om 20 uur kan men in het Fazantenhof terecht.

Nieuws

Kasseitje zoekt nog twee ploegen voor jubileumquiz

Wijkcomité Kasseitje is nog op zoek naar twee teams van maximum 4 personen om deel te nemen aan de 15de editie van de quiz van het Kasseitje. Die vindt nu vrijdag 16 maart al plaats in de cafetaria van Floréac, in de Stationsstraat 111. Vlug zijn is dus de boodschap.

Nieuws
Download