Here, one pound!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Leden motorclub Sunriders nemen in groep afscheid van geliefde kameraad

De leden van MTC Sunriders uit Erpe namen zondagochtend afscheid van hun verongelukte kameraad Dirk Govaert (44) uit Okegem bij Ninove.

News

Sunriders nemen afscheid van geliefde kameraad

De leden van MTC Sunriders uit Erpe-Mere namen zondagochtend afscheid van hun verongelukte kameraad Dirk Govaert (44) uit Okegem bij Ninove. Hij overleed voorbije donderdag na een tragisch ongeval op de Steenweg N8 in Lierde. De Sunriders verzamelden op de plek waar het ongeval gebeurde en plaatsten een herdenkingskruis. Ook zijn stiefzoon was aanwezig. Het werd een emotioneel zeer beladen moment.

News

Leden motorclub brengen eerbetoon aan broeder

Er heerst grote verslagenheid bij de familie en de (motor)vrienden van Dirk Govaert, een 41-jarige man uit Okegem (Ninove) die omkwam na een frontale botsing. “Hij was een crème van een gast”.

News

Automobilist rijdt motorrijder dood na frontale botsing

Een man uit Okegem bij Ninove kwam donderdag om het leven bij een frontale botsing op de N8. Het ongeval gebeurde na een inhaalmanoeuvre van een tegenligger.

Traffic

Motorrijder komt om het leven na inhaalmanoeuvre, zwangere vrouw lichtgewond

Een 42-jarige man uit Okegem (Ninove) is donderdag om het leven gekomen bij een frontale botsing op de N8. Het ongeval gebeurde na een inhaalmanoeuvre van een tegenligger.

Traffic

Derde Partij: “Geen fusie”

De Derde Partij stelde haar volledige lijst voor. Op plaatsen 1 en 3 staan vader en zoon Fernand en Steven Vekeman. OCMW-raadslid Fernand zag een paar maanden geleden zijn zoon Steven vanuit de oppositie tot schepen verkozen.

News

Dertigste zomertocht van CSC-Lierde lokt 1.100 wandelaars

De recordtemperaturen lokten toch nog 1.100 hardnekkige wandelfans naar de dertigste wandeling van CSC-Lierde. Voorzitter Bert Wastyn mocht een trofee in ontvangst nemen van de secretaris van Wandelsport Vlaanderen (WSV). De club bood een receptie aan alle voorzitters van de wandelverenigingen van WSV aan. Op woensdag 12 september organiseert CSC-Lierde de twaalfde midweektocht.

Leisure and hobby

Druppels van zon - pilaargedicht juli 2018

Voor de foto met de aalbessen bij het pilaargedicht voor juli trok dorpsdichter Gaby Desmyter naar de tuin van Yves en Mieke Kuypers in St.-Maria-Lierde. "Een buitengewone tuin, om in te dwalen, te luisteren, om van te genieten, kleuren likkend en smakend de hartstocht en de liefde voor bloem, plant en boom, van deze twee Lierdese tuiniers", mijmert de Lierdese dorpsdichter.

News

FOTO. Kermiscomité Gemeldorp geeft goede doelen een duwtje in de rug

Naar jaarlijkse traditie deelde Kermiscomité Gemeldorp opnieuw drie cheques uit voor het goede doel. Dat deden ze in café Bij Metser in de Kouterstraat. De winnende doelen zijn Samana (ex-ziekenzorg) uit Sint-Maria-Lierde, wijkklas Gemeldorp (Deftinge) en Marcelle De Smet, verantwoordelijke kapel Gemeldorp (Deftinge).

News

VIDEO. Lierdeloop ontvangt recordaantal deelnemers

De Lierdeloop die dit jaar omwille van het WK-voetbal en de match van de Rode Duivels gevlucht was naar vrijdagavond, mocht een recordaantal deelnemers verwelkomen aan de start in Hemelveerdegem. Zowat 380 volwassenen en 120 kinderen namen deel aan deze eerste loop die meetelt voor het criterium Vlaamse Ardennen.

News
Download