Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tegen dit gebouw liepen 21 procedures maar het staat er en het blijft er

Milieufront Omer Wattez delft opnieuw het onderspit in zijn strijd tegen het rusthuis dat naast de Kartuizersite gebouwd wordt. In het aanslepende dossier kreeg bouwheer bvba Verlien het gelijk aan zijn kant van de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVb).

Nieuws

Wordt dit de eerste vrouwelijke burgemeester in de geschiedenis van Lierde?

Open VLD pakt uit met een verrassing van formaat. Met Melissa Dooms (34) proberen ze de allereerste keer de burgemeestersjerp aan een vrouw te geven.

Nieuws

Begrafenissen en dopen blijven in Lierdese kerken

Begrafenissen en dopen blijven mogelijk in alle vier de kerken van de Lierdese deelgemeenten. Ze zijn alle eigendom van Lierde.

Nieuws

Nazareth zorgt voor verrassing door gelijkspel tegen Drongen

De eerste speeldag in eerste nationale leverde al een verrassing van formaat op. OH Drongen kwam op het veld van Nazareth niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Nieuws

“Match in Roeselare meteen zware opgave”

Na het afhaken van Jonas Van Den Brulle en omdat Kristof D'Heer door zijn werk weinig kan trainen, is Hemelveerdegem kwaliteit kwijt voor de receptie. “Ook setter Tom Scheirlinckx last een sabbatjaar in. Daardoor moest de 14-jarige Sander Roeland met zijn broer Ruben overgeheveld worden van de B-ploeg”, zegt hoekaanvaller Geert Haelterman. “Ook middenman Pieter-Jan Heyninck is nieuw en met Kris Evens hebben we een andere coach. De groep is positief ingesteld en traint met veel zin. We maken geleidelijk progressie. Met de match van dit weekend in Roeselare B hebben we meteen een zware opgave. Het is een echte test.”

Nieuws

Lierdese speelt concert in Ninove

Jenna Vergeynst uit Sint-Maria-Lierde kan je met het tangokwintet Tanguera aan het werk zien op zondag 17 september om 19 uur in de Kantfabriek in Ninove. Opgelet, Ninove is tot 19 uur autovrij, dus best parkeren buiten het centrum!

Nieuws

Eerste familiedag in OC De Lier

Open Vld en de Liberale dames uit Lierde slaan de handen in elkaar en organiseren hun 1ste familiedag op zaterdag 16 september in OC de Lier, (Nieuwstraat 21 in Sint-Maria-Lierde). Ze voorzien een leuke mix van activiteiten voor jong én oud. Vanaf 15 uur gaan de deuren open en is er de mogelijkheid Lierde te ontdekken met de huifkar.

Nieuws

San Siro Boys Deftinge

Voorzitter: Luc De PoorterCoach: Yves SpeliersIn: Dylan Lefrancq (Elsegem), Jonathan Van Achter (Elsegem)Uit: Christophe Dupont (Erwetegem), Stef Du Seuil (Erwetegem), Ortwin Helderwert (HL Nazareth), Jonathan Ulens (Erwetegem)Kern: Bilal Adgar, Dominiek De Pelsemaeker, Robin Desprets, Jonas Deville, Steve De Vlaeminck, Bart Devos, Robin Dujardin, Mounir El Abdoullaoui, Jeroen Schoukens, Senne Speliers, Jens Van De Pontseele, Xander Van Der Beck, Yani Van Der Eecken, Brecht Van De Watteyne.

Nieuws

Lierde werkt samen met Brakel voor kinderopvang

Lierde werkt voor de naschoolse kinderopvang op woensdagnamiddag vanaf deze maand samen met 't Narrenschip van Brakel.

Nieuws

Parochiefeesten met eetfestijn

Op zaterdag 2 september van 18 tot 21 uur en zondag 3 september van 11 tot 14 uur organiseert de parochieploeg Brakel-Lierde haar jaarlijkse parochiefeesten. De opbrengst is ten voordele van de nieuwe parochie.

Nieuws
Download