Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO. Parochie Brakel-Lierde viert Nieuwjaar

Elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen handelen ze op de parochie Brakel-Lierde niet af in een drafje. Na een eucharistieviering in de kapel van Stella Matutina in Michelbeke waarin onder meer deken Hans Vandenholen en pastoor Alain Babylon voorgingen, werden in de feestzaal heel wat sketches opgevoerd. Ereburgemeester Herman De Croo (Open VLD) genoot er samen met 120 parochianen met volle teugen van.

Nieuws

“Puntje afsnoepen”

Met het bezoek van leider Roeselare heeft subtopper Hemelveerdegem bij de start van de heenronde meteen een grote uitdaging. “We wonnen de heenmatch met 1-3 door de hoge foutenlast van de thuisploeg te benutten”, herinnert hoekaanvaller Geert Haelterman zich. “Bovendien haalden we toen een hoog niveau. Roeselare was dan nog niet efficiënt genoeg. Ondertussen is dat jong team ongetwijfeld zeer positief geëvolueerd. We zullen knokken voor de punten. De druk ligt echter niet bij ons. De studenten Gil Van Muylem, Brent Van Huffel en Ruben en Sander Roeland trainden niet voluit. We moeten realistisch zijn. Als we vandaag de koploper een punt afsnoepen, mogen we tevreden zijn.”

Nieuws

Senioren moeten meer bewegen, “en dat kan zelfs voor de televisie”

Meer dan de helft van de volwassenen beweegt te weinig en daar willen ze in de Vlaamse Ardennen iets aan doen. Daarom worden bewegingscoaches ingeschakeld.

Nieuws

Geen broederstrijd bij San Siro Deftinge

In de 1/8ste finales van de Beker van België verloor de eerste ploeg van San Siro Deftinge de topper bij Zwalm met de cornerballen. Zwalm klom via doelpunten van Dieter Temmerman en Levi Wallez op een 2-1 voorsprong, maar de ploeg van coach Yves Speliers sleepte via treffers van Bart de Vos cornerballen uit de brand. Hierin lieten de bezoekers zich op één fatale misser betrappen. De tweede ploeg van San Siro Deftinge plaatste zich wel voor de kwartfinales, waarin zij het niet tegen haar zusterploeg maar tegen Zwalm dient op te nemen.

Nieuws

Nieuwe gezondheidskalender voor elke senior

De gemeente- en OCMW-besturen van onder meer Lierde, Brakel, Zwalm, Horebeke, Gavere, Kluisbergen, Kruishoutem, Oosterzele, Oudenaarde en Zingem vinden het zeer belangrijk om zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van ouderen. Zij willen hen wegwijs maken in een gezonde levensstijl. Daarom hebben ze het afgelopen jaar opnieuw deelgenomen aan de gezondheidscampagne "Langer genieten is…" op initiatief van Logo Gezond+ vzw.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Bekertopper Zwalm - Deftinge

Vanavond worden de 1/8ste finales van de Beker van België afgewerkt. De topper is de derby tussen Internolux Zwalm en de eerste ploeg van San Siro Deftinge. Beide teams staan in de top vier en zijn serieuze kandidaten voor een plaats in de play-offs.

Nieuws

Parochie Brakel-Lierde viert Nieuwjaar

Op woensdag 10 januari nodigt Parochie Brakel-Lierde zijn parochianen uit voor de jaarlijkse nieuwjaarswens. Om 18.30 uur is er eerst een eucharistieviering in de kapel van Stella Matutina, Groenstraat 15 in Michelbeke. Aansluitend is er een gezellig samenzijn in de feestzaal van de school.

Nieuws

Gelukkig Nieuwjaar!

Met een foto van een "verrunseld" blad wenst de Lierdese dorpsdichter Gaby Desmyter u op een poëtische wijze een gelukkig nieuwjaar!

Nieuws

Ze moesten er 9 jaar op wachten, maar nu zijn de eerste bewoners ingetrokken in nagelnieuw woonzorgcentrum

Sinds anderhalve week verblijven er vijf bewoners in het gloednieuwe woonzorgcentrum Kartuizerhof. Directeur Peter Mornie startte met een klein team om de bewoners in het nog niet afgewerkte centrum een thuisgevoel te bieden. De lijdensweg van de bouwaanvraag sinds 2008 is vergeten. Het Kartuizerhof biedt 96 kamers en 32 assistentiewoningen annex herstelflats.

Nieuws
Download