Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bob en Bobette begraven de strijdbijl

De rechtszaak die het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) dreigde aan te spannen omtrent de roze Bobette-sleutelhangers die de politie van de zone Geraardsbergen/Lierde verspreidt, is afgewend. Na overleg tussen de lokale politie van Geraardsbergen/Lierde en het BIVV werd besloten om de strijdbijl te begraven.

Politie en veiligheid

Marie-Jeanne is honderd: “Van werken ga je niet dood”

“Van werken ga je niet dood.” Met haar honderd jaar is Marie-Jeanne De Backer uit Sint-Maria-Lierde daar het levende bewijs van. “Ik heb in mijn leven hard gewerkt. Ook tegenslagen gehad. Maar ik ben nooit bij de pakken blijven zitten.”

Nieuws

VIDEO. 100-jarige door gemeentebestuur in bloemetjes gezet

Marie-Jeanne De Backer uit Sint-Maria-Lierde werd precies 100 jaar geleden op 23 juli 1917 geboren. Voor burgemeester Jurgen Soetens (CD&V) was het zondag een primeur om een eeuwelinge op het gemeentehuis te ontvangen.

Vroeger en nu

Dorpsdichter Desmyter dicht over Dreefstraat in Deftinge

Een tussentijds pilaargedicht kondigt de Lierdese dorpsdichter Gaby Desmyter aan als "De Dreefstraat in Deftinge". Geniet van zijn pilaargedicht en bijhorende foto in "zijn" Deftinge.

Nieuws

Hier beloont de politie “Bobette” met een roze sleutelhanger

Dames die tijdens een verkeerscontrole negatief blazen krijgen voortaan in vijf Vlaamse politiezones een roze Bobette-sleutelhanger als beloning. Het is de vrouwelijke variant van het al bestaande bobgadget en zet nuchter rijdende dames in de kijker.

Politie en veiligheid

FOTO. Kermiscomité schenkt driemaal 250 euro

Zoals elk jaar deelde het kermiscomité Gemeldorp zijn winst uit van de meiboomplanting. Drie van de zes kandidaten kregen elk 250 euro. Een cheque ging naar Victo vzw, een organisatie die jonge ouders bijstaat van bij de zwangerschap tot na de bevalling, het Rode Kruis Geraardsbergen-Lierde en rolstoelgebruiker Lucien De Backer, die na een fietsongeluk verlamd raakte vanaf zijn nek.

Nieuws

De maalderie - pilaargedicht juli 2017

"De molen draait en maalt de dagen zolang de as en het schoepenrad niet versleten zijn!" Dorpsdichter Gaby Desmyter uit Deftinge schreef het pilaargedicht "De maalderie" en nam er een foto bij van de Wurfeldermolen in Maaseik.

Nieuws

Jongeman rijdt tegen boom

Woensdag gebeurde er om 15 uur een ongeluk op de Gentsesteenweg (N42). Een 21-jarige bestuurder verloor de controle over het stuur van zijn Ford Fiesta en kwam tegen een boom tot stilstand. De jonge chauffeur werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De wagen werd getakeld.

Nieuws

CD&V Lierde wordt CD&Voor Lierde

CD&V Lierde gaat in 2018 naar de kiezer als CD&Voor Lierde, met de nadruk op ‘oor’.

Nieuws

FOTO. CD&V-Lierde wordt CD&Voor Lierde

"Voor alle Lierdenaren een oor hebben", zo stapt CD&Voor Lierde met lijsttrekker burgemeester Jurgen Soetens naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Fractieleider Antoine Van de Maele wordt lijstduwer. Schepen Erna Antoine zal de eerste vrouw zijn op de lijst. Weldra meer in Het Nieuwsblad.

Nieuws
Download