Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“We speelden het tactisch goed uit”

De Deftingse coach Bart Verplancke stelde na de verrassende winst op Mere (1-2) het behoud helemaal veilig met de via de eindronde gepromoveerde nieuwkomer Deftinge. “We beenden Mere bij op de tiende plaats. We togen in de match snel op voorsprong en speelden het nadien tactisch goed uit. Tegen het sterke Denderleeuw gaven we ook al een goede repliek, maar we werden op de valreep genekt.”

Nieuws

“Mogen geen steek meer laten vallen”

De titelstrijd is nog lang niet beslecht. De topper tussen de co-leiders San Siro Deftinge en WDP Rollegem eindigde op een 4-4 gelijkspel. Beide toppers tellen in de rangschikking vier punten meer dan AZ Maldegem en vijf punten meer dan MVV Waregem. “Wij klommen in een evenwichtige partij in de slotfase via Yani Van Der Eecken op een 4-3 voorsprong,” aldus Yves Speliers.

Nieuws

"Op weg naar de nieuwe parochie"

Pastoor-moderator Alain Babylon nodigt iedereen uit naar de info- en gespreksavond om na te denken en te informeren over "de parochie van de toekomst". De ontmoetings- en gespreksavond vindt plaats op woensdag 14 maart om 19.30 uur in zaal Vierklaver in de Groenstraat in Michelbeke. "We verwachten mensen die momenteel betrokken zijn bij het leven en de werking in de vroegere parochies van Brakel en Lierde, de verenigingen, de scholen de zorginstellingen, alle geïnteresseerden", aldus pastoor Babylon.

Nieuws

DT Oudenaarde doet een slechte zaak

In eerste nationale deed DT Oudenaarde een slechte zaak in de strijd om een eindrondeticket. De nummer vijf kwam tegen OH Drongen via De Temmerman tweemaal op voorsprong. Berwouts sleepte voor de Gentenaars een 2-2 gelijkspel uit de brand. Oudenaarde staat nu al op vijf punten van de vierde plaats.

Nieuws

Dorpsdichter denkt aan de vrouwen

"Een heerlijke Vrouwendag… En met bijgaand poëzieke sta ik op een goed blaadje (?)", knipoogt de Lierdese dorpsdichter Gaby Desmyter naar alle vrouwen op deze Internationale Vrouwendag. "Maar laat in elk geval de mannen de afwas doen, de strijk, het bad klaar zetten en geniet van de dag."

Nieuws

Drie kinderen lichtgewond na ongeval

Bij een ongeval op het kruispunt van de N8 met de Hoogstraat raakten gisterenavond omstreeks 17.30 uur drie minderjarigen lichtgewond. Hun vader die aan het stuur zat, kwam er met de schrik vanaf. Het ongeval gebeurde toen hij op de N8 richting Ninove reed en botste met een wagen die uit de Hoogstraat de N8 wou opdraaien of oversteken. Ook de bestuurder van die wagen raakte niet gewond.

Wegen en verkeer
Nieuws

Drie broers - pilaargedicht maart 2018

"Drie broers" laat dorpsdichter Gaby Desmyter figureren in zijn pilaargedicht. Drie broers zag hij ook in het Mesdag Panorama, Scheveningen.

Nieuws

Lampionnentocht om goede oogst af te smeken

Het beschermcomité van de kapel en de basisschool en oudercomité Sint-Vincent hielden afgelopen zondag weer Walmke Brand in Deftinge. Het vreugdevuur werd voorafgegaan door een lampionnentocht. Die leidde naar twee oude boerderijen. Daar werd asse aangereikt voor een goede oogst. Nadien ging het richting brandstapel aan de kapel in de Muizenholstraat op de terreinen van Jan Martens.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Solidariteitsmaal parochie Brakel-Lierde

Op zondag 11 maart organiseert de parochie Brakel-Lierde in samenwerking met de Brakelse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking haar jaarlijks solidariteitsmaal. De opbrengst vloeit naar de Brakelse missiezuster Lieve Van Wijmeersch. Meer info: zie flyer.

Nieuws
Download