Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tom Van Asbroeck: “Gunstige signalen voor contractverlenging”

Tom Van Asbroeck werd pas ter elfder uur opgeroepen om de start te nemen in de Ronde van Spanje. Het belette hem niet om zondag al meteen naar de zevende plaats te spurten en om dinsdag knap derde te eindigen.

Nieuws

Oordegem viert kermis met sport en vermaak

Naast het traditionele wielercriterium van Sport & Nering en de ereprijs Benoni Van De Steen volgende zaterdag, biedt onder meer café ’t Kouterhof een gevuld kermisprogramma met barbecue en optredens. Van vrijdag tot dinsdag zal Oordegem dus 'bruisen'.

Vrije tijd en hobby

Dwars door Lede met Vlieg bleef droog

Gelukkig bleven de buien achterwege vorige dinsdag toen de tientallen fietsers aan de Sporthal de start namen voor een tocht van 15 of 30 kilometer ‘langs Leedse wegen’. De gemeentelijke sportdienst, de sportraad en de bibliotheek zorgden niet enkel voor een sjaaltje als attentie maar hadden bovendien een verrassende animatie voorzien onderweg: aan het Woonzorgcentrum kregen de deelnemers een leuke muzikale circusact.

Nieuws

NoXs met rock-covers op laatste zomerconcert

Vrijdag 18 augustus besluit de Leedse formatie NoXS de vier zomerconcerten die het Feestcomité tijdens de vakantiemaanden organiseerde. Voor ambiance met rock-covers uit de jaren zeventig zorgen Guy, Yves, Tomas, Jan en Jean vanaf 21 uur in het parkje achter Huize Moens.

Vroeger en nu

Politie waarschuwt voor dieven die smoesje verzinnen over hond

De politie van Erpe-Mere/Lede heeft via de Facebookpagina gewaarschuwd voor dieven die met een list hun slag proberen te slaan. Twee verdachten werden verhoord, maar zijn weer vrij onder voorwaarden.

Politie en veiligheid

“We gaven een degelijke repliek”

“Ons doel in deze bekercampagne was het halen van de derde ronde tegen Oudenaarde en daarin zijn we geslaagd”, verwoordde middenvelder Yorick Verplancke het.

Nieuws

Politie waarschuwt voor nieuwe list tijdens inbraak: “Ze maken je wijs dat hun hond ontsnapt is”

De politiezone Erpe-Mere/Lede heeft onlangs twee inbrekers opgepakt die zich met een smoes bij mensen thuis hebben binnengewerkt. Via Facebook waarschuwt de politiezone nu voor de nieuwe vorm van inbraak.

Politie en veiligheid

Rammelstraat wordt voor 6de keer leuke Rommelstraat

Dat de bewoners van de Rammelstraat om geen initiatief verlegen zitten is inmiddels bekend. En ook dit jaar, op 15 augustus organiseren ze een garage- en opritverkoop. Met een leuke en uitnodigende affiche. Overigens zijn de heerlijke wafels ook dinsdag te smullen.

Wegen en verkeer

Brandweer blust snoeiafval

Vrijdagavond omstreeks 21 uur moest brandweerpost Lede uitrukken naar de Benedenstraat in Wanzele, vlak bij de grens met Serskamp. Daar brandde een grote hoop snoeiafval.

Politie en veiligheid

Team Korsakov wint midzomerquiz Impe

In het Parochiaal Centrum ging de vijfkoppige ploeg van Korsakov met de eer en de hoofdprijs lopen in een gevarieerde, leuke, maar toch pittige quiz die het tweede weekend van de parochiefeesten inluidde.

Nieuws
Download