Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Burgemeesters in debat over gemeentefusies

Op uitnodiging van de Leedse Persclub komen Christophe D’Haese van Aalst, Kenneth Taylor van Wichelen en Roland Uyttendaele van Lede op de praatstoel zitten van Lee Matinée.

Nieuws

Gianni doet gooi naar titel ‘Bierventje’

Hoewel enige kandidaat voor de titel, zal Gianni Boeykens (17) van LKV D’au Mollekens toch zijn beste beentje moeten voorzetten wil hij de titel van Bierventje 2018 dragen. Hij moet immers 60% behalen inzake kennis van Lee carnaval en uiteraard in het bierproeven zelf moet hij voldoening geven. De verkiezing die vrijdag 8 december vanaf 20 uur doorgaat in zaal De Bron is een organisatie van de Orde van de Leedse Hovaardige Boer. Info: Leon Van den Berge 0479 / 83 87 67.

Nieuws

Lede nipt achter Erpe-Mere als vijfsterrengemeente

Met een eindscore van 6.91 volgt Lede net op Erpe-Mere dat met een score van 6.96 tot vijfsterrengemeente van de Denderstreek werd uitgeroepen. Op het onderdeel buurtwinkels haalt Erpe-Mere het met 7.7 tegen een score van 4.8 voor Lede. Op 7 van de 10 onderzochte thema’s scoort Lede echter beter.

Nieuws

OCMW presenteert theaterstuk "Als Heimer komt…"

OCMW in samenwerking met de seniorenraad presenteren op maandag 30 oktober om 20 uur in GC De Volkskring een theater cursief over liefde en Altzheimer onder de titel “Als Heimer komt”. Kaarten vvk en kassa 6 euro (Uitpas met kansentarief 1,5 euro) bij gemeente en OCMW.

Nieuws

“Er zijn belangrijke weken in aantocht”

“De verplaatsing naar Mariekerke wordt heel belangrijk”, zegt Jonas De Landtsheer.

Nieuws

Geplande werkgroep kerkenplan start voorjaar 2018

Zoals voorzien in de beslissing van het college op 12 september en bevestigd in een bijlage bij gemeenteraadsbesluit van 19 september, zal in nauw overleg met het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur (CRKC) een lokale werkgroep opgericht worden tijdens de eerste jaarhelft van 2018.

Nieuws

“We mikken op de linkerkolom”

Dankzij drie overwinningen op rij is Lede opgerukt naar de derde plek. “Hoewel Jolien De Rijck en Alexandra Boëv voor een andere club kozen, heeft Dynaco een goede ploeg”, stelt Bo Verbeiren (20). Zij fungeerde vroeger als middenblokker, maar is nu opposite. “Met Katrien D'Hondt en Kaat Vermeulen van Lede B hebben we jong talent bij en onze nieuwe coach Guy Mannaert heeft veel ervaring. We mikken op de linkerkolom. Vorig weekend wonnen we tegen Kalken de eerste set met 25-9. We vierden te vlug de teugels en moesten in set twee na 3-9 lang achtervolgen. Met 27-25 trokken we aan het langste eind en in de slotset was Lede opnieuw de betere ploeg.”

Nieuws

“Ewout Bekaert viel uitstekend in”

Met zijn nochtans fel gewijzigde en verjongde kern versloeg Lede dit weekend het ervaren Moerbeke met 1-3. “Omdat we met onze nieuwe coach een zeer goede voorbereiding hadden, verwachtte ik een betere competitiestart”, zegt hoekaanvaller Bert Marres (21). “We zijn veel ervaring kwijt, maar Karel De Roo bewees al dat hij een goed alternatief is voor opposite Lars Moerman. Na twee nederlagen versloegen we Deinze met 3-1. Tegen Moerbeke wonnen we de eerste set met 22-25. Spectrum bracht de stand vlot in evenwicht. In set drie haakte ik af wegens een letsel aan de duim, maar Ewout Bekaert viel uitstekend in. We wonnen met 23-25 en walsten (16-25) in de slotset over de thuisploeg.”

Nieuws

OCMW-raad geeft definitieve goedkeuring aan dossier assistentiewoningen

Tijdens de OCMW raad van 24/10 gaven de raadsleden unaniem hun goedkeuring aan het dossier dat voorziet in de bouw van 48 assistentiewoningen op de plaats van het huidige Villa Letha.

Nieuws

Over pakweg de Hoenderbochtweg en zo

Omdat onze voorouders er blootsvoets liepen, heet de Barrevoetsehoek zoals de straat heet. En in de Rammelstraat rammelden de krakende karren over de kasseien. Vandaar.

Nieuws
Download