You can also report offensive messages
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Heraanleg Markt: “Zwakke weggebruikers in de kou” (Groen)

De druk gebruikte overgangen door voetgangers en kinder- of rolwagengebruikers over de gewestweg N442 zijn niet goed uitgewerkt. Ze vormen obstakels voor mensen met een beperkte mobiliteit en zijn gevaarlijk voor iedereen. Ook de zebrapaden zijn niet OK. Dat zegt lijstduwer Groen Jo Maebe.

Traffic

Topman fraudebestrijding met pensioen… en meteen de politiek in

De politieke luwte die dokter Jo Maebe inbouwde, had alles te maken met zijn benoeming tot inspecteur-generaal bij de controledienst van het Riziv. Nu hij met pensioen is, treedt hij opnieuw op het politieke voorplan voor Groen.

Alert

Parochieploeg Impe verwacht honderden bezoekers op 39ste feesten

Met nog enkele tenten recht te zetten was het vrijdagavond alvast een flink tandje bijsteken om alles in orde te hebben voor dit weekend. In de schoolgebouwen achter de kerk organiseert de parochieploeg immers de jaarlijkse tweedaagse feesten.

News

Academie wordt vanaf 1 september kunstacademie

Radio maken, een schrijfcursus of tekenlessen volgen: het kan vanaf het nieuwe schooljaar in de Leedse academie, die dankzij een nieuw decreet ook lessen beeldende kunst mag aanbieden.

News

Werken Markt naderen voltooiing

Na het plaatsen van de laatste natuurstenen start Viabuilt volgende week met de voegvulling. Hiervoor wordt vloeibare mortel over het marktplein verspreid. Dat zal minstens een week in beslag nemen. “Het voegen kan maar enkele uren per dag gebeuren, gezien de snelle verharding,” aldus de aannemer. De gouverneur verleende eerder al toelating voor besproeiing om de overtollige mortel te verwijderen. Verder dienen de uitschuifbare paaltjes nog in dienst te worden gesteld, de leuning aan de trap Huize Moens geplaatst, volgt nog de keuring van het LED-bord en de installatie van de fontein.

News

Justien Grillet op de lage horden

Op het BK in Brussel zette hordeloopster Justien Grillet haar kandidatuur voor het EK in Berlijn tweemaal in de verf. “Ik heb wel al aan enkele grote kampioenschappen meegedaan, maar nu is het mijn allereerste bij de elite. Spannend.”

News

Daders inbraak boekhandel Conscience krijgen straffen van twee tot vier jaar

De Roemeense dieven die er in de nacht van 26 februari 2017 in boekhandel Conscience aan de Rammelstraat vandoor gingen met de brandkast en de sigarettenvoorraad werden na intens speurwerk bij de kraag gevat. Ze werden voor een waslijst aan inbraken veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg van Gent.

Alert

“Oude 8 van Lede” met aangepast parcours in Vlaamse kermissfeer

Met flink wat ambiance aan café De Bierstube waar start en aankomst plaats vinden proberen de organisatoren van het wielercriterium dat vrijdag 3/8 georganiseerd wordt de sfeer van een Vlaamse kermis hoog te houden. Na afloop van de drie wedstrijden gratis optreden van De Helaasheid der Zingen.

News

Ledenaars begraven tijdsdoos die pas over 100 jaar open mag

Naast de pas gegoten sokkel voor het nieuwe standbeeld op de Markt van Lede werd maandag een tijdsdoos ingegraven. Pas over honderd jaar mag die geopend worden.

News

Johan De Ryck stapt over van Open VLD naar lijst van Dirk Rasschaert

Dat onlangs gepensioneerd radioman Johan De Ryck uit Wanzele nu pas in de politiek zou stappen is niet helemaal correct. De Wanzelenaar was sedert jaren bestuurslid van de Leedse Open VLD. Trouwens op de website van de partij staat hij vandaag nog steeds vermeld als stemgerechtigd lid en verantwoordelijk voor de lokale burgerkrant. Correcter is dus dat De Ryck breekt met de partij die hij jarenlang diende. Het aanbod om lijstduwer te worden bij De Coöperatie, de lijst van Dirk Rasschaert, eveneens ex-VLD’er , kon hij naar eigen zeggen niet weigeren. Dat de beslissing van De Ryck tot gevolg zou hebben dat Lee Matinée allicht verdwijnt, zoals elders te lezen, klopt niet. “Al sedert vorig jaar wordt de formule in vraag gesteld. Deels omwille van de tijdsinvestering, deels ook omdat het blik met bekende Ledenaars stilaan leeg is,” zegt de voorzitter van de Leedse Persclub Rudi De Koker.

Alert
Download