A second please, patience is a virtue!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe gemeentebesturen zijn uit de startblokken geschoten

De verkiezingen zijn verteerd, de bestuurscoalities gesmeed. Tijd om de gemeenteraden effectief aan het werk te zetten. Ancien of nieuwkomer, allemaal zweerden ze gisteravond bij de eerste zitting van de nieuwe legislatuur trouw aan de koning en de wetten van het Belgische volk.

News

Betere huisvesting gemeente- en OCMW diensten, armoedebestrijding en ouderenzorg voornaamste prioriteiten nieuw bestuur

“Gezien de beperkte financiële mogelijkheden zullen we voor een zes à acht prioriteiten de nodige middelen vragen,” concludeerde gemeenteraadsvoorzitter Jo Maebe (Groen) die tijdens de installatievergadering de krijtlijnen van het komende beleid toelichtte. “De verdere uitwerking gebeurt onder meer ook na inbreng van de bevoegde gemeentelijke diensten en de actieve organisaties in de gemeente.”

News

Open Lede te laat met voordrachtakte Bijzonder Comité Sociale Dienst

Nieuw in de komende bestuursperiode is de installatie van een Bijzonder Comité voor Sociale Dienst. Hierin zetelen acht leden van meerderheid en oppositie. Voorzitter wordt schepen Geertrui Van de Velde (CD&V). Stijn Wille gaf toe dat Open Lede te laat was met de voordrachtakte. Die moest volgens het nieuw gemeentedecreet immers ten laatste 8 dagen voor de installatievergadering ingediend worden. Na schorsing van de raad – tijd voor elke partij om een kandidaat in te dienen - moest bij geheime stemming een achtste lid worden aangeduid. Bij de namen die werden voorgedragen haalde CD&V-er André De Grauwe de meeste stemmen. Hij zal samen met partijgenoten Raïsa De Cuyper en Erik Vandormael, naast Johan De Ryck en Daisy De Grauwe voor De Coöperatie, Jef Lemmens voor Groen, Filip Bauters voor Lede Vlaams &Zinvol) en Daniel Van Kerckhove voor N-VA de sociale dossiers behandelen.

News

Zes nieuwkomers in de gemeenteraad

Voor sommigen betekent de verkiezing tot gemeenteraadslid een eerste mandaat, anderen zoals Stijn Droessaert en Kris Wijndale (beiden N-VA) deden de voorbije legislatuur al ervaring op in de OCMW raad. Voor Dany Moens en Rutger Goeman ( CD&V), An-Sofie D’Hondt (Groen), Joris Van der Linden (Lede Vlaams &Zinvol) en Reinout Grepdon en Sybille Buys (Open Lede), was de eedaflegging tijdens de installatievergadering van maandag alvast een primeur.

News

Dertig jaar geleden samen in de politiek gestapt, nu samen gestopt

Samen begonnen ze hun politieke carrière bij SP.A Lede, allebei stapten ze na enkele jaren over naar Open VLD en de voorbije legislatuur zetelden ze beiden als onafhankelijke raadsleden in de gemeenteraad. Nu nemen Norbert De Jonge (68) en Conny Vanderstraeten (51) afscheid van de politiek.

Alert

Welke acties ondernam de gemeente voor gedupeerde handelaars Markt?

Bij monde van An Van Wesemael vernam de N-VA tijdens de recente gemeenteraad graag welke acties de gemeente had ondernomen voor de handelaars op en rond de Markt tijdens de overlast die de heraanleg ervan met zich meebracht.

News

Oppositie uiterst kritisch over financieel plaatje van gemeente

Op de uitvoerige toelichting die schepen van financiën Dirk Rasschaert gaf over begroting en aangepast meerjarenplan, bood raadslid Marc Boterberg (Vlaams Belang) een even uitgebreid weerwerk. “Met stijgende verwondering en ergernis heb ik de documenten doorgemaakt.”

News

Extra steun voor project in Indiaas lepra-ziekenhuis

Drie Leedse laatstejaarsstudentes verpleegkunde aan het Sint-Augustinusinstituut te Aalst ontvangen van de gemeente een toelage ontwikkelingssamenwerking van 500 euro voor hun project in The Holy Family Hansenorium in het Indiaase Tiruchirapalli. Hannah D’Haese, Sharon De Vylder en Marisa Pesce willen een mooi bedrag inzamelen om ter plaatse aan te wenden. “De school gaat er al voor de zevende keer op stage en we willen een aantal patiënten helpen met de aankoop van een naaimachine, enkele boerderijdieren of de opstart van een klein winkeltje,” klinkt het. “De stage zelf is een confrontatie met de problemen in het Zuiden, de armoede, de vervuiling, de kloof tussen arm en rijk.”

News

Gemeente plaatst fietsenstalling aan de Kerchovelaan

Aan de achterkant van het station, kant de Kerchovelaan, zal de gemeente een overdekte fietsenstalling plaatsen. “Dat was een actiepunt binnen het goedgekeurde mobiliteitsplan,” aldus schepen van Openbare Werken Robert De Mulder (CD&V) tijdens de recente gemeenteraad. Tevens hoopt men hierdoor het fietsverkeer verder te stimuleren. De kosten bedragen 27.000 euro.

News

Ruimtelijk Uitvoeringsplan mogelijke brandweerkazerne Hoogstraat goedgekeurd

Of er op het terrein aan de Hoogstraat waar momenteel het nieuwe politiegebouw wordt opgetrokken ook een nieuwe brandweerkazerne zal verrijzen, is nog niet zeker, maar het ruimtelijk uitvoeringsplan van intercommunale Solva krijgt alvast groen licht van de gemeente.

Alert
Download