Geen paniek, ‘t is maar chaos!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Burgemeester op bezoek bij koning

Vijftien jaar was het geleden dat de koning – toen nog Albert – alle burgemeesters van het land uitnodigde voor een receptie in het kasteel van Laken. Vorige maandag werd de traditie opnieuw leven in geblazen. Uiteraard was ook burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) van de partij. Of hij steun zocht voor zijn nieuw gemeentehuis, dan wel de vorst lid maakte van de Goei Sloebers behoort tot het “colloque singulier”.

Nieuws

Kleuters slapen op school voor afscheid van juf

Voor de laatstejaarskleuters van gemeenschapsschool De Kleine Prins was het vrijdag een bijzondere avond: zij namen immers afscheid van hun juf Peggy. Dat gebeurde met een eetfestijn, een fuif en een overnachting op school.

Nieuws

Record aantal kinderen leven zich uit op Roefeldag

Zo’n 415 kinderen konden zich zaterdag in en rond het Sportcomplex uitleven op een gevarieerd aanbod van 21 attracties, gaande van rodeostier, klimmuur of andere indianenruns. Veel bijval kende ook de stand van de brandweer: naast een rooktent was er ‘de schaar’ waarmee het jonge volkje zelf een fiets kon ‘verknippen’ (foto 2). “Net zoals wij dit doen bij auto’s,” leerden ze van de brandweerlui die met z’n vijven aanwezig waren. “Dit jaar heeft Roefeldag een recordopkomst,” aldus de organisatoren van Jeugd- en Sportdienst die samen met een zestigtal medewerkers de dag in goede banen leidden.

Politie en veiligheid

Hitte maakt van melkboer waterboer

Zoals velen onder ons heeft Jean-Pierre De Corte uit Lede de voorbije dagen gepuft onder de hitte. Maar hij heeft er onverdroten voor gezorgd dat zijn klanten geen dorst leden.

Nieuws

“Ben niet kansloos want ik kan op kasseien rijden en spurten”

Ledenaar Jasper De Buyst (23) start zondag in Antwerpen met ambitie. De nationale driekleur moet naar Lotto-Soudal verhuizen, maar liefst trekt de gewezen pistier de tricolore zelf aan. Zoals hij in 2010 in Geel op een gelijkaardige omloop als junior deed.

Nieuws

Dertig handelszaken op 3de pop-up handelsbeurs

Toen de Leedse Middenstandsraad (MRL) startte met het initiatief was het afwachten of de formule zou aanslaan. Maar het succes overtrof de verwachtingen: de deelnemende handelaars kregen een ruim publiek en ook de verkoop draaide positief uit. De beurs gaat door op zondag 25 juni en niet op maandag zoals verkeerdelijk in de krant van vrijdag werd gemeld.

Nieuws

Wie wint zondag Kubb tornooi ‘Slag om Lee’?

In sportcomplex De Ommegang kunnen sportievelingen van alle leeftijden en ook verenigingen en clubs zondagnamiddag opnieuw uitmaken wie de ‘Slag om Lee’ wint. De Sportdienst van de gemeente organiseert er zijn inmiddels befaamd tornooi. “Voor 10 euro bezorgen we je 6 dorstlessers naar keuze en kan je naar hartenlust spelen in een aangename, gezellige omgeving. Geloof me, jullie zijn meer dan welkom,” klinkt het. Inschrijven kost 10 euro per ploeg van minstens drie deelnemers. Info: Jan Vandemaele, sportpromotor. 053/60.68.64.

Vrije tijd en hobby

Tim Moens nieuwe fractievoorzitter N-VA Provincieraad

De provincieraadsfractie verkoos woensdag Oordegemnaar Tim Moens als nieuwe fractievoorzitter. Hij volgt Jeroen Lemaitre op. Fractieondervoorzitter Annemie Demuyt zal Tim bijstaan in zijn taak.

Nieuws

Leedse gezinnen ook welkom in ‘Huis van het kind’

Vanaf 1 september zullen gezinnen van Lede ook gebruik kunnen maken van de dienstverlening in het fysieke Huis van het Kind van Erpe-Mere. Dat kwamen beide gemeentebesturen overeen in een samenwerkingsovereenkomst die de Leedse gemeenteraad bekrachtigde. In het Huis van het Kind aan de Dorpstraat 14 kan men terecht voor preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en acties ter bevordering van de sociale cohesie en ontmoeting. “Wij voorzien twee coördinatoren binnen een gemeenschappelijke stuurgroep die voor de dagelijkse werking instaat”, aldus schepen Geertrui Van de Velde (CD&V). Beide gemeenten engageren zich voor een jaarlijkse financiële inbreng van 0,75 euro per inwoner.

Nieuws
Download