Get to know your neighbours through Hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Huis brandt uit terwijl bewoner jaarmarkt bezoekt

In Wanzele, een deelgemeente van Lede, is vanmorgen de benedenverdieping van een woning volledig uitgebrand. De bewoner was op dat moment niet thuis. Hij was gaan feesten op de jaarmarkt in het naburige Sint-Lievens-Houtem. Gelukkig konden enkele buren de brandweer verwittigen. De woning is onbewoonbaar verklaard. De man kan voorlopig bij familie terecht.

Alert

Vredesboom aan kerkhof als blijvende herinnering aan oorlogsslachtoffers

Zondag 11 november plantte de gemeente aan de ingang van het kerkhof een zomereik, getuigenboom als symbool van kracht en lang leven. Aan de voet van de boom konden de aanwezigen klaprozen zaaien, symbool van bloed en gruwel.

News

Ochtendherdenking wapenstilstand druk bijgewoond

Tientallen Ledenaars waren zondagmorgen tegen 6 uur naar de Markt gekomen om er Aaricia Kindt (15) Amazing Grace te horen blazen. Net als vele andere pipers in het Westelijk halfrond wou zij hiermee het moment herdenken waarop 100 jaar geleden in Compiègne de overgave van Duitsland werd getekend. De 11 november Vriendenkring van Wanzele gaf de korte plechtigheid mede de nodige luister en sereniteit.

News

Memoires van Engelse frontsoldaat belanden door stom toeval in Oordegem

Een literair pareltje dat via een ongelooflijk toeval in Oordegem belandde, zo kan je De Onvolkomen Herinnering van Erik Van Achter omschrijven.

News

“Flats horen niet thuis in Spoorstraat”

Aan de Spoorstraat komen volgend jaar 25 eengezinswoningen. In dezelfde verkaveling staat de gemeente de bouw van zeven appartementen toe. “Die plannen staan haaks op de intenties van de nieuwe coalitie rond goede ruimtelijke ordening”, zeggen buurtbewoners.

News

Sokkel oorlogsmonument klaar voor herdenking

Meteen heel wat belangstelling voor de nieuwe sokkel die donderdagmiddag al volledig was opgebouwd. Dit gebeurde door de technische dienst van de gemeente. Bovenop de sokkel prijkt inmiddels ook de banner. Hierop de afbeelding van het oorspronkelijke monument. Een replica hiervan zal later geplaatst worden.

News

Doedelzakspeler Aaricia (15) reageert op wereldwijde oproep en blaast ‘Amazing Grace’

Een wereldwijde oproep om het moment te herdenken waarop de Duitse capitulatie honderd jaar geleden in Compiègne werd ondertekend, krijgt dankzij Aaricia Kindt ook navolging in Lede. Zondag om 6 uur speelt zij Amazing Grace op de Markt.

News

Foto op sokkel doet dienst als voorlopig oorlogsmonument

Een foto op een sokkel die de gemeente liet overkomen uit China — kostprijs ruim 55.000 euro — doet in Lede dienst als voorlopig oorlogsmonument.

News

Reveil brengt muziek en woord op Leeds kerkhof

Donderdag 1 november om 17.00 uur brengen The Antonio Crooner Quartet en Mariet De Kegel van de Sokkenstopperij het West- Vlaamse initiatief Reveil ook naar Lede. Muziek en woord op het kerkhof aan de Molenbergstraat.

News

Vrijwilligers herstellen vernield boomkapelletje

Aan de Hofveldstraat in Lede is zaterdag een vernieuwd boomkapelletje opgehangen.

News
Download