Je kan ook een privé chat starten met een buur
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Laatste hoogmis voor koster-organist

Koster-organist Patrick Stevens speelt zondag zijn laatste officiële misviering en wordt gehuldigd na bijna twintig jaar dienst in de parochie Lede. “Nu kan ik samen met mijn familie van een welverdiende rust genieten.”

Nieuws

“Omloop vijftig keer verkend”

Reikhalzend keek Ledenaar Tom Van Asbroeck (27) uit naar de vernieuwde Omloop Het Nieuwsblad. Twee valpartijen en een niet te vermurwen ploegleider zorgden er evenwel voor dat de fans hun poulain zaterdag niet moeten opwachten aan de Halsesteenweg.

Nieuws

“Nu de vijfde plaats behouden, dan is ons seizoen geslaagd”

Dat Lede in een goede periode zit, maakte het al duidelijk door in drie van zijn jongste vier matchen de volle buit te pakken. Dankzij de 0-3 zege van vorig weekend tegen Nazareth haalt Dynaco 12 op 15 en klimt het naar een met Gent gedeelde vijfde plek.

Nieuws

Breuk in waterleiding zet bewoners zonder drinkwater

Een waterleiding die bij wegenwerken op de Grote Steenweg (N9) in Oordegem werd beschadigd, zette dinsdag grote delen van Oordegem en zowat heel Bavegem zonder drinkwater. Watermaatschappij Farys deelde op twee plaatsen water uit.

Wegen en verkeer
Nieuws

Buren, vrienden en supporters volgen ‘hun’ olympiër op groot scherm: “Formidabel wat An presteert”

Het had heel wat voeten in de aarde, maar het lukte gisteren dan toch: de runs van bobsleeër An Vannieuwenhuyse op de Winterspelen in het Koreaanse Pyenonchang werden live op groot scherm uitgezonden in haar thuisbasis Lede. Vrienden, buren en supporters verzamelden in De Bron om ‘hun’ olympiër aan te moedigen: “Een unicum voor Lede!”

Nieuws

Just Niet wint voor vierde keer op rij

Feestcomité-voorzitter Elsie Van den Abbeele mocht gisteravond vier carnavalsgroepen bekronen die elk in hun categorie de eerste prijs wegkaapten. LKV Just Niet won in categorie A.

Nieuws

“Weer scoren doet enorm deugd”

Hoewel met veel vertrouwen aan het seizoen begonnen, liep het lang niet goed voor aanvaller Robin Nelis. Maar de laatste drie weken heeft hij met vijf treffers zijn torinstinct helemaal teruggevonden.

Nieuws

Hanne Maudens: “Hopelijk ooit eens voorbij de zeven meter”

Ooit eens voorbij de kaap van de zeven meter springen, dat is het doel op middellange termijn van verspringster Hanne Maudens. De atlete van Vlierzele Sportief pakte in de Topsporthal de nationale titel in een nieuw persoonlijk record: 6,45 meter.

Nieuws

Brandweer de boom in om katje te redden

Zondagmorgen kreeg brandweerpost Lede een oproep uit de Klinkaard in Oordegem. Daar zat een jong katje al een nacht in een hoge boom. Renske De Bremme hoorde het poesje klagen en verwittigde de hulpdiensten. Brandweerman Philip Arnauts en luitenant Walter Van der Meersche haalden met behulp van een ladderwagen het diertje naar beneden.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

LKV Just Niet vierde keer winnaar in categorie A

Bij de grote groepen won LKV Just Niet voor de vierde keer op rij de eerste prijs vóór LKV Goedemor en LKV Kweet'nt nog nie. In categorie B ging de hoofdprijs naar LKV d'Engelen. Tweede werd LKV Special, derde LKV Oetsjewaaa en vierde LKV Veur De Leut. In categorie C haalden LKV De Kontenbonkers het vóór LKV De Slekketisjen, Grat Af en D'Au Mollekes. LKV Foert won in categorie D en kreeg ook de originaliteitsprijs.

Nieuws
Download