Niet tevreden, geld terug!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Onbekende verminkt kadavers op boerderij, eigenaar vreest dat het daarbij niet blijft

Op een geitenboerderij in Oordegem, bij Lede, hebben onbekenden twee nachten op rij kadavers verminkt. De hoorns, de poten en staart van de dode dieren werden afgesneden.

Nieuws

”Veel oude bekenden”

Na de trip naar Lebbeke wacht Lede zondag de tweede derby op rij. Dan komt immers Ninove op bezoek. De ploeg van Alain Merckx had ook al een moeilijke seizoenstart. Voor beiden staat er dus meer dan louter drie puntjes op het spel.

Nieuws

“Geen huwelijk tussen CD&V en N-VA”

In een reactie op een krantenartikel waarin een huwelijk tussen CD&V en N-VA werd gesuggereerd, stelt N-VA dat er zowel met CD&V als met Open VLD al gepraat is maar dat er van een voorakkoord geen sprake is. “Noch met de een, noch met de ander”, aldus N-VA voorzitter Tim Moens.

Nieuws

Straf met uitstel voor uitbater en medewerkers van ‘seks-B&B’

De uitbater van B&B Burgemeestershof in Wetteren is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel omdat hij zijn kamers verhuurde aan Afrikaanse prostituees. Drie andere mannen, onder wie iemand uit Lede, die de meisjes vervoerden en klanten ronselden, kregen straffen tot vijf jaar.

Nieuws

Straf met uitstel voor uitbater ‘seks-B&B’

De uitbater van B&B Burgemeestershof in Wetteren is veroordeeld tot een jaar cel met uitstel omdat hij zijn kamers verhuurde aan Afrikaanse prostituees. Drie andere mannen die de meisjes vervoerden en klanten ronselden, kregen straffen tot vijf jaar.

Nieuws

“De wedstrijdleiding was heel zwak”

Zaterdagavond moest Lede de wedstrijd afsluiten met tien man. Klaas van Den Bossche keek tegen een rode kaart aan. Hij ging in duel met hoog opgetrokken knie en raakte met de voet de knie van Brian Van Der Jeugt. Voor de Lebbeekse aanhang betekende die ingreep een donkerrode kaart. Lede vond dat een gele kaart zou volstaan hebben, want er was volgens meerdere spelers geen sprake van opzet. “Zoiets is niet de stijl van onze kapitein”, maakte T2 Kevin Piro aan iedereen duidelijk. “De wedstrijdleiding was heel zwak, naar beide kampen toe. Eerst werd er te laks gefloten en dan werd er gecompenseerd met een rode kaart die bepalend was.”

Nieuws

Jef Vermassen: "Ik weet wie er achter de Bende van Nijvel zit"

"Ik denk dat ik weet wie de Bende van Nijvel is. We moeten zeker en vast zoeken in de richting van Staatsveiligheid van die tijd en de Groep Diane. Het is een vervlechting van criminele milieus en van administraties van toen." Dat heeft advocaat Jef Vermassen zondagavond verklaard aan TV Oost naar aanleiding van de presentatie van zijn nieuwe boek. De advocaat pleit voor een nieuwe verlenging van de verjaringstermijn van het onderzoek.

Nieuws

Ledenaars op boekvoorstelling Vermassen

Ruim 300 genodigden vulden de zalen van De Lozen Boer in Lochristi waar Jef Vermassen vrijdagavond zijn boek “Meester, ik heb geen tranen meer” officieel voorstelde. Inleidende sprekers waren klinisch psycholoog, rouwexpert en jeugdvriend van de strafpleiter, Manu Keirse, psychotherapeute Lut Celie en hoogleraar Rik Torfs. Dochter Jasmine Vermassen zorgde voor een pakkende muzikale hulde aan haar vader. Ook een aantal Ledenaars kwamen aanschuiven voor een opdracht in het boek (29,99 euro).

Nieuws

“Mijn mannen maakten al veel progressie”

Met een vernieuwd team snoepte Lede leider Zele-Berlare een punt af. “We konden zelfs aanspraak maken op een 2-3 zege, maar de thuisploeg won de belle”, betreurt coach Kelly De Brandt.

Nieuws

Asbest in kelder OCMW-gebouw: personeel verhuist naar gemeentehuis

De diensten van het OCMW die in het gebouw aan de Rammelstraat in Lede waren gehuisvest, verhuizen volgende week naar het gemeentehuis. Reden: het gebouw voldoet niet meer aan de wettelijk vereiste normen.

Nieuws
Download