De naam Hoplr komt van cityhopping
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Mariaprocessie Lede in nieuw jasje

De Mariale processie van Lede wordt in een volledig nieuw jasje gestoken. In 2014, bij de laatste processie, werd beslist om de processie voortaan maar om de vijf jaar te organiseren en nu gaat het vernieuwsingsproces nog een stapje verder. Het processiecomité nam een regisseur onder de arm en gaat voor een modern massaspektakel vol technische snufjes.

Nieuws

Gezocht: 250 figuranten voor groots Mariaspektakel

In plaats van de traditionele ommegang plant het Leedse Processiecomité in 2019 een totaalspektakel op de Markt. Om deze productie, waarvoor een nieuwe regisseur werd aangetrokken, gestalte te geven zoekt het comité zo'n 250 figuranten.

Nieuws

Bromfietser gewond na frontale klap tegen auto

Aan de hoek van de Stationsweg en Klemendorp in Lede reed gisteren rond 13 uur een bromfietser van 18 jaar uit Lede frontaal in op een auto. De jongeman raakte daarbij ernstig gewond.

Nieuws

Nipte meerderheid voor toetreding tot statiegeldalliantie

Wat enkel als een signaaldossier werd aangekondigd kreeg tijdens de jongste gemeenteraad een vrij scherp debat waarbij de coalitiepartners CD&V en Open VLD lijnrecht tegenover mekaar stonden. De oppositie hielp het dossier alsnog goedkeuren.

Nieuws

Badmintonclub Dynamic bestaat 25 jaar

Tijdens de officiële ontvangst in het gemeentehuis van Lede onderstreepte voorzitter Koen Matthijs vooral de jeugdwerking van de club, die met zo'n tachtig jeugdspelers een stevige basis voor de toekomst heeft. Attenties waren er voor iedereen die zich voor de werking van de club inzet. Elke speler ontving een handdoek, “zodat ze nu zichzelf kunnen afdrogen en dat niet meer door de tegenstander hoeft te gebeuren”.

Nieuws

Fairtrade fietstocht rekent op mooi weer

Zondag 6 mei vertrekt om 14 uur achter Huize Moens de fairtrade fietstocht voor jong en oud. “Tijdens de tocht van 20 km kan je proeven van heerlijke fairtrade producten,” aldus de organisatoren. Zo rijdt men langs bij de Kortenboshoeve in Wetteren en houdt men ook halt aan de volkstuintjes naast het WZC Markizaat. Deelnemen onder de 12 jaar is gratis. Anderen betalen 2 euro per persoon. Info: cultuur@lede.be

Vrije tijd en hobby

Vrouw verkeert nog altijd in shock na homejacking afgelopen weekend: “Door mij rustig te houden, ben ik allicht ontsnapt aan bruut geweld”

Een vrouw uit de Reymeerstraat beleefde in de nacht van zaterdag op zondag de schrik van haar leven toen drie gemaskerde overvallers plots naast haar bed stonden en de kluis opeisten.

Nieuws

Amici Cantores houdt meiavond in ere

Aan de vooravond van de eerste mei trokken de zingende vrienden opnieuw door de gemeente om enkele van hun trouwe bekenden onverwachts te trakteren op een meiavondlied. “Een oud gebruik dat we zeker in ere willen houden”, zegt voorzitter Erik Van Rentergem. Het gemengd koor viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan met een jubileumconcert op 24 juni in gemeenschapscentrum De Volkskring.

Nieuws

Derdejaars leren schilderen op canvas

Kinderen van het derde leerjaar konden in het Knutselatelier verschillende workshops cultuurinitiatie volgen. De kunstgroep Experimentele Art gaf er les. “We hebben vier verschillende schilderijtjes uitgewerkt als voorbeeld. Als basis kunnen de kinderen dat overnemen en met acrylverf op canvasdoeken versterkt met karton hun fantasie laten werken”, zegt Simonne Présiaux.

Nieuws

Afdeling psychiatrisch centrum ontruimd wegens... verroest stuk ijzer

Een afdeling van het Psychiatrisch Centrum Ariadne in Lede is donderdagochtend even ontruimd na de vondst van een verdacht voorwerp.

Nieuws
Download