Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Lebbeke telt vier speelstraten

De gemeenteraad gaf groen licht aan een reglement dat het invoeren van een speelstraat mogelijk maakt.

Nieuws

Organisatoren van fuif bieden buren op voorhand excuses aan

Chiro Krokojo organiseert op zaterdag 29 juli op De Mot, Flor Hofmanslaan in Lebbeke, de 22ste uitgave van de Openluchtfuif. Deejays gaan er aan de slag op twee podia. Uiteraard veroorzaakt een fuif van dit slag flink wat (geluids)overlast. Daarom dropten de organisatoren de voorbije dagen een excuusbrief in de bussen van de omwonenden. Ze rekenen op begrip en nodigen de buren uit op de BBQ en het afsluitende kampvuur op zondag 30 augustus. De organisatoren verwachten zaterdag vierduizend bezoekers. Tot 03.00 uur mag de fuif ‘vollen bak’ ambiance brengen, een uur later moet complete stilte volgen.

Nieuws

“Nieuwe regels maken onze sport leuker voor de jeugd”

In Terjoden namen flink wat kaatstoppers deel aan een testmatch die volgens nieuwe kaatsregels werd gespeeld. Initiatiefnemer Johan Van Der Stricht wil de kaatssport met de voorgestelde wijzigingen moderniseren en attractiever maken voor de jeugd.

Nieuws

Jens Moens start met ambitie: “Rol als vrijbuiter”

Woensdag start de vijfdaagse rittenkoers Ronde van Vlaams-Brabant. Voor Wiezenaar Jens Moens (Van Eyck Sport) staat de afspraak als lid van een Vlaams-Brabantse club in rood aangekruist als wisselkopman voor Tom Timmermans.

Nieuws

VIDEO. Hier vragen ze maatregelen om de graffiti-plaag het hoofd te bieden

Volgens enkele bewoners van de wijk Meysveld in Lebbeke, kampt de gemeente met een graffitiplaag. Verschillende speeltuintoestellen zijn er besmeurd. Bewoners die klachten hebben over graffiti moeten meteen de politie verwittigen, zegt de burgemeester. De gemeente verwijdert dan de graffiti. Maar de bewoners van het Meysveld vragen extra maatregelen.

Vrije tijd en hobby

FC Lebbeke speelt eerste oefenwedstrijd thuis

FC Lebbeke speelt haar eerste oefenwedstrijd thuis op woensdag 26 juli op het gemeentelijk sportcentrum vanaf 19.30. Tegenstander is FC Dender.

Nieuws

“Dit scenario hadden we echt niet verwacht”

De nieuwe secretaris Jurgen Van Den Steen, al 35 jaar verbonden aan de club, beseft dat het er na het verlengde weekend beroerd uit ziet voor Wiezen dat nu al vijf punten achterstand telt op de veilige twaalfde plaats.

Nieuws

Lies Chevalier stapelt successen op in rolstoeltennis

Lies Chevalier, lid van Tennisclub Hof ter Burst, verbaast vriend en tegenstander met haar prestaties.

Nieuws

“Dit was totaal onverwacht”

Dries De Smet heeft zijn entree op de internationale atletiekscene niet gemist. De 19-jarige student handelsingenieur, aangesloten bij AC Lebbeke, veroverde op het EK junioren in het Italiaanse Grosseto na een tactische race zilver op de 1500 meter.

Nieuws

Dries De Smet goed voor zilver

Tijdens het Europees kampioenschap voor junioren (U20), georganiseerd in het Italiaanse Grosseto, sleepte Dries De Smet van KAC Lebbeke, een zilveren medaille in de wacht op de 1.500 meter.

Nieuws
Download