Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Brandweerman die dronken brokkenpiloot klem reed: "Niet onze job, maar zo iemand moet van de weg”

Een brokkenpiloot die zaterdagnacht terugkeerde naar de plaats van het ongeval werd klemgereden door de brandweer. “Zo iemand moeten we, als het kan, van de weg halen voor er drama’s gebeuren”, zegt brandweerluitenant Walter Frulleux.

Politie en veiligheid

Fabio Van Den Bossche outstanding

Nicolas Wernimont, vorige week ziek uit het omnium gestapt, was onvoldoende hersteld en gaf verstek voor de pistemeeting van zaterdag.

Nieuws

Man crasht tegen restaurant, vlucht weg en wordt klemgereden door brandweer

Een man die in Laarne tegen de gevel van een restaurant knalde en vervolgens op de vlucht sloeg, is klem gereden door de brandweer van Wetteren. Mogelijk richtte hij nog schade aan.

Politie en veiligheid

Kerstconcert Davidsfonds

Davidsfonds afdelingen Laarne en Kalken organiseren op dinsdag 26 december om 19 uur voor de 27ste keer hun kerstconcert in de Sint-Denijskerk in Kalken. Deze keer is Willem Vermandere te gast. Tickets kosten 20 euro en kunnen besteld worden via brajo@skynet.be (tel 09/ 367 55 39) of vaneeckhoute.poppe@telenet.be (tel 09/ 230 31 78).

Nieuws

Toegangsweg recyclagepark nog dit jaar heraangelegd

De toegangsweg naar het recyclagepark in Laarne wordt heraangelegd. Momenteel moet je door ‘door berg en dal’ om je afval kwijt te geraken. “Nalatigheid”, klinkt het.

Nieuws

Gemeente Laarne neemt CNG wagen in gebruik

Het gemeentebestuur van Laarne ondertekende eerder het burgemeestersconvenant. Daardoor engageert het gemeentebestuur zich om tegen 2030 40% minder CO² uit te stoten. Hiervoor werd een actieplan uitgewerkt. Eén van de maatregelen die werden opgenomen in dat plan, is om de eigen voertuigenvloot stelselmatig te vervangen door minder vervuilende wagens en vrachtwagens. De eerste auto die na het ondertekenen van het burgemeestersconvenant werd aangekocht, is er een op CNG (aardgas). Via een raamcontract van Eandis werd gekozen voor een Fiat 500L

Nieuws

Team C*tien gaat volgend jaar opnieuw deelnemen aan de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker

Team C*tien, dat volgend jaar voor de derde keer op rij zal deelnemen aan de 1.000 km van Kom Op Tegen Kanker, is op 16 december vanaf 18u te bezoeken op de Kerstmarkt van Kalken. Het team zal er warme soepen, dranken en hapjes verkopen voor het goede doel, en alle steun is natuurlijk welkom.

Nieuws

Gemeente koopt NEZO-site

De gemeente Laarne gaat de voormalige NEZO-site aan de Hooistraat in Kalken kopen om er een natuureducatief centrum voor de Kalkense Meersen te bouwen. Een onteigening blijkt niet nodig.

Nieuws

Cécile en Leonard vierden goud

Leonard Raes en Cecile Leus werden n.a.v. hun 50-jarig huwelijksjubileum ontvangen in het gemeentehuis door het gemeentebestuur. Daar werden hen de gelukwensen van het koningspaar overhandigd en mochten ze een passend geschenk in ontvangst nemen.

Nieuws

Proefproject met Buurttelefoon voor senioren

De Buurttelefoon, voor en door senioren, gaat deze week van start als proefproject in twee gemeenten in het Waasland en twee in de Gentse Rand.

Nieuws
Download