Always nice when you're here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Wederik stemt voor het eerst, en op zichzelf

De stemmen zijn uitgedeeld. Nu kan het tellen beginnen. In Kalken ging Wederik Blancquaert voor het eerst stemmen. En tegelijk was hij ook kandidaat voor een plaats in de gemeenteraad voor Groen. Hij is de jongste van alle kandidaten in Laarne en Kalken. In maart is Wederik 18 geworden. "Ik mocht voor de eerste keer mijn stem uitbrengen en zocht een alternatief voor de traditionele partijen. Mijn tante is OCMW raadslid voor Groen in Merelbeke en via haar leerde ik het programma van Groen nationaal kennen. Toen Groen in Laarne startte was ik enthousiast om daar aan mee te werken. Ik wil ook de stem van de jongeren met progressieve ideeën in mijn gemeente laten horen".Nu moet Wederik nagelbijtend wachten op de resultaten. Volg het hier op onze website..

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Laarne

Met 15 op 23 gemeenteraadsleden heeft de coalitie Open VLD met CD&V een ruime meerderheid. N-VA volgt op korte afstand als derde partij en zou graag in de meerderheid inbreken. Open VLD en CD&V lijken tevreden met elkaar of springt het toch af?

News

Kopstukken zijn schietschijf

News

VIDEO. Meer dan veertig straten in Laarne en Kalken zonder stroom

Een groot deel van de gemeente Laarne heeft donderdagochtend een tijdlang zonder stroom gezeten. Bij wegen-werken is een kabel geraakt, waardoor het licht uitging in maar liefst 43 straten. Netbeheerder Eandis slaagde erin het defect snel op te lossen. Maar voor de lokale handelaars en de gemeentediensten was het toch even improviseren.

News

FOTO. Leerlingen konden ervaren hoe het is om te moeten vluchten voor het oorlogsgeweld

Een 200-tal leerlingen uit de derde graad van de Laarnse en Kalkense scholen konden woensdag ervaren hoe het voelt om alles te moeten achterlaten en te moeten vluchten voor de gruwel van de oorlog, dit tijdens een inleeftocht van 4 kilometer in Kalken. Het educatieproject werd uitgewerkt door de Vereniging voor Lokale Geschiedenis van Kalken en Laarne en regisseur Luc Pauwels (van o.a. 'Kerstmagie'). Een 40-tal gekostumeerde acteurs en figuranten verleenden vrijwillig hun medewerking. Jeugdverenigingen leenden hun tenten en kookmateriaal uit, lokale handelaars leverden attributen aan en plaatselijke verenigingen droegen hun steentje bij door onder meer de voedselbedeling te voorzien of met ezeltjes de tocht mee te lopen.

News

Infoavond: Terug (professioneel) actief na kanker

Een onvermijdelijke uitdaging na een kankerbehandeling is het terug professioneel actief worden. Vzw OIGO (Opgeven Is Geen Optie) die zich inzet om het comfort van kankerpatiënten te verbeteren organiseert daarom op donderdag 25 oktober om 19u30 een infoavond in feestzaal restaurant "Dorp 49" in Kalken.

News

KWB infoavond rond verkeerswetgeving

Wat is jouw kennis van de huidige verkeersregels? Durf jij de uitdaging aan? Ga dan naar de infoavond rond verkeerswetgeving georganiseerd door KWB Kalken op dinsdag 16 oktober om 19u30 in zaal Breugel, Kalkendorp 26 in Kalken. Je kan er meedoen aan de interactieve workshop over verkeersregels in de buurt, rijvaardigheid, veilig op een veilige fiets en een verkeersquiz. Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

News

Laarne herdenkt Eerste Wereldoorlog met inleeftocht voor de scholen

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de wapens zwegen na vier jaar oorlog voeren. De Gemeente Laarne en de Vereniging voor Lokale Geschiedenis van Kalken en Laarne slaan de handen in elkaar om samen met verschillende lokale partners, verenigingen en vrijwilligers een uitgebreid programma rond honderd jaar Eerste Wereldoorlog aan te bieden. Het programma bestaat uit twee luiken, één voor de scholen en één voor het gewone publiek (twee lezingen en een theatervoorstelling). Het luik voor de scholen kwam er na intens overleg met alle scholen in Kalken en Laarne, is op maat gemaakt voor de derde graad en behandelt lokale oorlogsgeschiedenis.

Then and now

Jaar cel met uitstel voorduo dat inbraak ‘vergat’

News

Marc en Jeanette vierden gouden jubileum

Marc Van Damme en Jeanette Van Hecke vierden hun 50-jarig huwelijksjubileum. Ze werden door het gemeentebestuur uitgenodigd op het gemeentehuis om hen de gelukwensen van het koningspaar te overhandigen en hen een passend geschenk aan te bieden.

News
Download