No ads in your feed, and it will always stay that way!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Familievereniging Vervaet/Van der Vaet plant grote bijeenkomst in september

De familievereniging Vervaet/Van der Vaet is de laatste jaren naarstig bezig geweest om de geschiedenis van alle naamgenoten op te zoeken. Op zaterdag 22 september vanaf 14 uur houden zij een grote familiebijeenkomst in het domein Puyenbroeck (De vier seizoenen). Aangezien de afstammelingen Vervaet/Van der Vaet zich massaal in de gemeenten Wetteren, Heusden, Laarne-Kalken, Melle … hebben gevestigd, is de vereniging nog op zoek naar verwanten in die streek.

Leisure and hobby

Walter de Moor is 50 jaar misdienaar in de Sint-Macharius parochie

Walter De Moor werd 50 jaar geleden - hij was toen 8 jaar - misdienaar in de Sint-Macharius parochie in Laarne. Dat was op aanraden van onderpastoor Thevenie, en het was zuster Anita die hem de knepen van het vak bijbracht. Het moet zijn dat hij zijn job uitstekend deed want in 1978 benoemde de toenmalige pastoor Bosteels hem tot koster in de kasteelgemeente. Op woensdag 15 augustus om 9u30 wordt Walter in de bloemetjes gezet tijdens een eucharistieviering in "zijn kerk".

News

VIDEO. Vrachtwagen brandt uit op snelwegparking in Kalken

In Kalken, op de snelwegparking van de E17, in de richting van Antwerpen, is maandagochtend een vrachtwagen volledig uitgebrand. Het is nog niet duidelijk hoe dat is kunnen gebeuren. De cabine van de vrachtwagen werd volledig in de as gelegd. En ook een nabijgelegen trailer liep schade op. De vrachtwagenchauffeur, een Rus, bleef gelukkig ongedeerd. Het verkeer op de E17 ondervond geen hinder door de brand.

Traffic

“Iedereen krijgt kansen”

HO Kalken trekt voorlopig de positieve lijn van vorig seizoen door. De interprovinciale eindrondeploeg uit de voorbije campagne won in de eerste ronde van de Beker van België bij SV Bornem en krijgt zondag het bezoek van FC De Kempen.

News

Vrachtverkeer moet weg uit Broekstraat in Laarne en Heusden

Wetteren gaat de richtingaanwijzers naar de R4 vanaf het bedrijventerrein Stookte verwijderen en een tonnagebeperking invoeren in de Schoorstraat.

Traffic

“Verschrikkelijk ontgoocheld”

Julie De Wilde moest het in de sprint afleggen tegen Marith Vanhove. De zilveren medaille kon de Laarnse niet troosten. Op het podium vocht ze tevergeefs tegen de tranen.

News

“Ik vergelijk me graag met Anna van der Breggen”

Niet alleen de jongens maar ook de meisjes strijden zondag, met start in Denderleeuw en aankomst in Liedekerke, voor de Belgische driekleur bij de nieuwelingen. Julie De Wilde wordt alom getipt als één van de topfavorieten.

News

Adriënne en Jozef vierden diamant

Jozef Bracke en Adriënne Praet vierden hun 65-jarig huwelijksjubileum in feestzaal Breughel in Kalken. Het gemeentebestuur kwam hen daar opzoeken om hen te feliciteren en hen een passend geschenk aan te bieden.

News

Julien en Anette zijn een gouden paar

Julien Verhofsté en Anette Van Acker uit de Bontinckstraat in Kalken vierden hun gouden huwelijksjubileum in feestzaal Breughel in Beervelde. Daar kregen ze het bezoek van het gemeentebestuur om hen te feliciteren en er werd hen ook een passend geschenk aangeboden.

News

Pasar Zomert in Kalken

Met "Pasar Zomert" wandel je langs de mooiste plekjes in Oost-Vlaanderen. Elke weekavond wordt in groep gewandeld op een andere plek in de provincie, goed voor 44 geleide wandelingen. Natuurbeleving en ontmoeting staan centraal. Op vrijdag 27 juli strijken ze neer in Kalken waar je kennis kunt maken met het uitgestrekt uniek natuurgebied de Kalkense Meersen. Het is er heerlijk vertoeven en biedt kansen tot het spotten van prachtige fauna en flora.

Leisure and hobby
Download