Hoe meer zielen, hoe meer vreugd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gezocht: de Warmste Vrijwilliger van Oost-Vlaanderen!

Ken jij iemand die zich vrijwillig inzet voor mensen die het moeilijker hebben? Of ben je zelf zo’n échte goedzak? Nomineer dan jezelf, je vriend of vriendin, buur, begeleider, leraar … voor zaterdag 7 oktober 2017.

Nieuws

Gezocht: horeca-ambassadeurs voor B(l)oeiend Oost-Vlaanderen

Toerisme Oost-Vlaanderen en tien Oost-Vlaamse sierteeltgemeenten gaan op zoek naar Toeristische Ambassadeurs van B(l)oeiend Oost-Vlaanderen. Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt wijst op het belang van horeca-ambassadeurs. "Veel toeristen en gasten komen vaak in een horecazaak terecht met tal van vragen over de streek die ze bezoeken. Met de gratis opleiding ‘Toeristisch Ambassadeur van B(l)oeiend Oost-Vlaanderen’ leert de horecamedewerker de Oost-Vlaamse sierteeltstreek kennen en kan hij of zij de bezoekers onmiddellijk op weg helpen."

Nieuws

“Laarne moet niet onderdoen voor kunstgemeente Sint-Martens-Latem”

Het kunstenaarscollectief Lak@rt organiseert zaterdag en zondag weer een kunstenroute. Veertig kunstenaars tonen hun werken in elf locaties in Laarne en Kalken. De eerste editie lokte 1.300 bezoekers.

Nieuws

Linda staat 40 jaar achter de tapkast van café Sportvriend

Het was feest zaterdagavond in café Sportvriend op de wijk Eesvelde in Kalken. Cafébazin Linda Leus staat er immers 40 jaar achter de toog en de klanten waren uitgenodigd om mee te komen vieren. En ze waren met velen. Aan drank en hapjes was er geen gebrek, er stond zelfs een mobiel frietkraam, en ook live muziek mocht uiteraard niet ontbreken. De aanwezigen waren het unaniem eens: het was een geweldig feest!

Nieuws

Cultureel seizoen 2017-2018 brengt grote namen naar Laarne

Het nieuwe culturele seizoen 2017-2018 staat voor de deur. De gemeentelijke vrijetijdsdiensten stelden een gevarieerd aanbod samen van lezingen, voorstellingen en films. Heel wat grote namen vinden zo hun weg naar Laarne! De aftrap van het nieuwe seizoen vindt plaats op vrijdag 25 augustus om 17 uur met een geanimeerde picknick in de voortuin van de bibliotheek (bij slecht weer binnen) in de Keistraat. Groot en klein kunnen op een dekentje genieten van een lekker picknickpakket en zich laten verrassen door verschillende acts.

Nieuws

VZW OIGO organiseert jubileumconcert “Music for hope”

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan organiseert VZW OIGO, in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Ste Cecila uit Zele, op vrijdag 1 september, het concert "Music for Hope".

Nieuws

Vaardekenskermis van 25 tot 27 augustus

De wijk De Vaart leunt aan tegen Kalkendorp. De onmiddellijke omgeving van Kalkenvaart was eeuwenlang het economische centrum van Kalken door de aanwezigheid van en de drukte rond het haventje (tot omstreeks WO II) en de inplanting van de tramstelwerkplaats (vanaf eind 19de eeuw). De wijk had door de jaren heen meerdere kermissen, en één daarvan was Vaardekenskermis, traditioneel het laatste weekend van augustus. De kermis verdween rond 1980 maar met de oprichting van feestcomité De Keille, 14 jaar geleden, wordt Vaardekenskermis opnieuw ingericht met eigentijdse accenten. Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het weer zover.

Vrije tijd en hobby

Opletten voor poging tot oplichting

Met de regelmaat van een klok krijg je in je mailbox verdachte mails, soms geschreven in schabouwelijk Nederlands, waarin je gevraagd wordt naar een website te surfen om bvb je bankkaart te vernieuwen, waarin gemeld wordt dat je nog een verkeersboete openstaan hebt, of een factuur voor water, elektriciteit etc... niet betaald werd. Je kan het zo gek niet bedenken. Soms wordt zelfs gedreigd met een incassobureau of een deurwaarder. Maar die mails hebben maar één bedoeling: je geld afhandig maken. En jammer genoeg zijn er nog steeds goedgelovige mensen die erin trappen en soms duizenden euro's kwijtspelen. Wij ontvingen vandaag een nieuwe variant van zo'n mail.

Nieuws

15 snelheidsduivels naar politierechtbank

In juni en juli werden in de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen in totaal 27.749 voertuigen gecontroleerd op snelheid door de bemande camera’s van de lokale politie. Er werden niet minder dan 1.120 PV's opgesteld voor overdreven snelheid en 15 chauffeurs zullen moeten verschijnen voor de politierechtbank.

Politie en veiligheid

Roger en Rita zijn 50 jaar gehuwd

Roger De Wilde en Rita Van De Velde uit de Kasteeldreef vierden hun gouden huwelijksjubileum. Ze werden door het gemeentebestuur ontvangen in het gemeentehuis waar heel wat familie, vrienden en kennissen het kersverse gouden paar kwamen feliciteren. Natuurlijk mochten ook de gelukwensen van het koningspaar en een passend geschenk niet ontbreken.

Vrije tijd en hobby
Download