Hoplr supports the local community
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Groen voor het eerst in de gemeenteraad

In Laarne is de nieuwe gemeente- en OCMW-raad geïnstalleerd, werden de schepenen en de vertegenwoordigers voor de politieraad verkozen en werd het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst samengesteld.

Alert

Vuilnismannen Verko leggen opnieuw het werk neer

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar heeft een deel van de afvalophalers bij intercommunale Verko gestaakt. Een onopgelost conflict uit het verleden ligt aan de basis van de actie. Een deel van het afval bleef staan, al reed meer dan de helft van de ploegen wel uit.

News

Kies de 'Vogel van het jaar 2018'

Overmeerse Vogels organiseert alweer voor de negende keer de regionale verkiezing 'Vogel van het jaar'. ?Zoals steeds kan u ook nu weer uw stem uitbrengen op één van de 40 soorten die na rijp beraad werden uitgekozen om mee te dingen naar de prestigieuze titel 'Vogel van het jaar 2018'.

News

Afvalinzameling mogelijks verstoord

Een aantal medewerkers van Verko heeft op woensdag 2 januari 2019 het werk neergelegd. Deze ochtend werd een stakingspiket opgetrokken aan het recyclagepark van Appels (Dendermonde). Tientallen ophalers proberen toch de continuïteit van de afvalinzameling in deze drukke nieuwjaarsperiode te garanderen. Zo veel als mogelijk rondes worden afgewerkt, met een prioriteit voor papier en karton.

News

Arlette en Firmin zijn een gouden paar

Firmin Pringels en Arlette Baert uit de Termstraat vierden hun gouden huwelijksjubileum. Het gemeentebestuur nodigde hen uit op het gemeentehuis waar ze de gelukwensen van het koningspaar overhandigd kregen en ze bedacht werden met een passend geschenk.

News

Oudejaarsavond vieren met Los Flamingos

Vzw Los Flamingos viert de overgang van oud naar nieuw met dj's Maesive en NILZ in Jeugdhuis Sjatoo in de Colmanstraat. De vereniging schenkt de opbrengst aan het goede doel.

News

Nieuwe uitbaters voor recreatiedomein Prullenbos

Shana Van de Velde en Robin Wettinck zijn de nieuwe uitbaters van het recreatiedomein Prullenbos op de grens van Wetteren en Laarne. In het weekend van 5 januari nemen ze de uitbating over. Ze willen er heel wat activiteiten organiseren.

News

Nieuwjaarsdrink in Den Ijsbeer

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Stichting Sint-Pietersfeest haar nieuwjaarswens op vrijdag 4 januari 2019. Iedereen is vanaf 18 uur welkom in gelegenheidscafé 'Den Ijsbeer' op het Sint-Pieterspleintje - Koffiestraat 81 A in Kalken voor een hapje, een tapje en een gezellige babbel om het nieuwe jaar in te zetten.

News

Dienstverlening Verko tussen kerst en nieuwjaar

Tijdens de eindejaarsperiode garandeert Verko de dienstverlening betreffende de afvalinzameling. De op de afvalkalender vermelde ophaalrondes gaan, onder voorbehoud van extreme weersomstandigheden, door zoals voorzien. De recyclageparken en kringloopwinkels zijn gesloten op dinsdag 25 december 2018 en dinsdag 1 januari 2019, en er geldt een uitzonderlijke regeling op vrijdag 11 januari 2019.

News

Bulgaren op de loop na ongeval

De verkeerspolitie en de brandweer van Wetteren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek gegaan naar 3 Bulgaren die betrokken waren in een verkeersongeval op de E17 in Kalken. Omstreeks 3 uur ging de bestuurder van de wagen aan het slippen en belandde van de snelweg. De wagen reed de talud af en kwam enkele meter lager tot stilstand. De brandweer kwam er bij om eventueel geknelde personen te bvrijden maar bij aankomst bleek er niemand meer aan boord te zijn. De politie was intussen aan de weet gekomen dat het om een geseinde wagen ging die gestolen nummerplaten droeg. Aan boord zaten 3 Bulgaren. Na een zoektocht werd het trio aangetroffen onder een brug, verkleumd van de kou. De politie nam hen mee naar warmere oorden waar ze meer uitleg mochten geven. De drie hadden ook geen papieren bij zich.

Alert
Download