Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dankmoment voor leerlingen van Sint-Macharius

Tijdens de Warmste Week zette Vrije Basisschool Sint-Macharius van Laarne zijn beste beentje voor. Via een wandelmarathon zamelden de jongeren samen meer dan tienduizend euro in voor de actie LoLa4life, ten voordele van de vzw's OIGO en Koester. Onlangs werd een dankmoment georganiseerd. Dankzij hun inspanningen werd het mogelijk de dagzaal op de afdeling Oncologie een make-over te geven.

Nieuws

Dankmoment voor Vrije Basisschool Sint-Macharius

Tijdens de Warmste Week van 2017 zette de Vrije Basisschool Sint-Macharius van Laarne letterlijk zijn beste beentje voor. Via een wandelmarathon zamelden de leerlingen samen meer dan 10.000 euro in voor de actie LoLa4life ten voordele van de vzw's Oigo en Koester. Zelfs de allerkleinsten deden mee en stapten rondjes op de speelplaats. Dankzij hun inspanningen werd het mogelijk de dagzaal op de afdeling oncologie van het UZ Gent een bijzondere make-over te geven.

Nieuws

“WIJ-vrouwen” organiseren kermiscafé ten voordele van kansarmoedeproject

De “WIJ-vrouwen”, de vrouwenafdeling van CD&V Laarne-Kalken, organiseren op de kleine jaarmarkt van Sinksenkermis (maandag 21 mei) een heus kermiscafé in de Kasteeldreef in Laarne ter hoogte van huisnummer 7. De opbrengst van dit kermiscafé gaat integraal naar het kansarmoedeproject van beweging.net Laarne-Kalken. Het project heeft tot doel om schoolkinderen die opgroeien in kwetsbare gezinnen te ondersteunen.

Vrije tijd en hobby

Informatienamiddag “Erven, schenkingen en successierechten”

Weinig mensen denken nu al aan de voorbereiding van hun erfenis. Want ja, er zijn leukere dingen in het leven. Maar toch is het nuttig hier al even bij stil te staan. Het erfrecht wordt bovendien vanaf september 2018 in een nieuw jasje gestoken! Regels over het erfrecht en schenkingen zullen op sommige punten drastisch veranderen. Vanuit de stelling: een goed geïnformeerd burger is er minstens twee waard richt Woonplus een informatiemoment in voor inwoners van Wetteren, Laarne en Wichelen.

Nieuws

Dienstverlening Verko belemmerd door nationale vakbondsactie

De aangekondigde vakbondsactie van vandaag, woensdag 16 mei, heeft ook een impact op de afvalrondes in de regio Dendermonde-Wetteren. Een derde van de inzameldienst legt het werk neer. Verko geeft vandaag prioriteit aan de ophaling van GFT en papier en karton.

Nieuws

Afvalrondes wellicht verstoord door nationale vakbondsactie

De aangekondigde vakbondsactie op woensdag 16 mei in Brussel zal wellicht ook een impact hebben op de afvalrondes in de regio Dendermonde-Wetteren. Verko kan nu nog niet inschatten waar het afval zou kunnen blijven staan, maar stelt alles in het werk om eventuele gevolgen tot een minimum te beperken.

Nieuws

Bewoners zitten met vliegenplaag omdat aannemer grote hoop afval niet op tijd kan afvoeren

Laarne werd afgelopen dagen ‘overspoeld’ door vliegen. Verschillende inwoners meldden overlast. De vliegen kwamen van een afvalhoop op een bedrijf in de bedrijvenzone Veldmeers. Volgens de zaakvoerder is het probleem nu grotendeels van de baan.

Nieuws

Informatieavond “Ik koop, ik leen”

U denkt eraan een woning te kopen en een lening af te sluiten? Ga dan zeker op 29 mei naar Laarne naar de informatieavond 'Ik koop, ik leen: hoe kan de notaris mij helpen?'.

Nieuws

Van burgerinitiatief naar energiecoöperatie

Steeds meer steden en gemeenten ondertekenen het Burgemeestersconvenant en engageren zich bij Europa om samen met hun bevolking tot 40% minder CO2 uit te stoten tegen 2030. Samen met Vormingplus Waas-en-Dender, Rescoop.Vlaanderen en het Oost-Vlaams Energielandschap organiseren de gemeenten Laarne, Wetteren en Wichelen (samen met Dendermonde en Hamme) daarom op dinsdag 22 mei in Dendermonde een informatie- en inspiratieavond over de rol die burgercoöperaties daarin kunnen spelen en hoe een energiecoöperatie op te starten. Jan De Pauw van Rescoop.Vlaanderen legt uit wat een burgercoöperatie precies inhoudt en reikt handvatten aan om er zelf een op te starten.

Nieuws

Kermis in Laarne

Het is binnenkort weer kermis geblazen in de kasteelgemeente, met zoals gewoonte voor iedereen wat wils. Het pinksterweekend lokt ieder jaar heel wat volk naar Laarne, en dat hoeft niet te verwonderen want er staat zoals steeds heel wat op het programma. De Kleine Jaarmarkt, de St Machariusprocessie, de hondenkoers op Pinkstermaandag en de paardenmarkt op dinsdag zijn hoogvliegers.

Vrije tijd en hobby
Download