Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Afvalophaling start ook volgende week om 6 uur 's ochtends

Omwille van de aanhoudende zomerse temperaturen zal de ophaaldienst van Verko ook volgende week, van maandag 26 juni tot en met vrijdag 30 juni 2017, om 6 uur ’s ochtends starten met de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren. Verko verzoekt de inwoners van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen om het afval aan de straatzijde aan te bieden vóór 6 uur ’s ochtends of na 20 uur de avond voordien.

Nieuws

Aantal inbraken daalt gestaag maar vandalisme blijft een groot probleem

Het aantal diefstallen uit voertuigen lag in het afgelopen jaar hoger dan normaal. Vandalisme blijft een probleem. Er wordt wel minder ingebroken. De politie roept de bevolking op om verdachte handelingen meteen te melden.

Politie en veiligheid

Nieuwe toeristische brochure: "Beleef Wetteren, Wichelen en Laarne"

Toerisme Wetteren, Wichelen en Laarne hebben een nieuwe gezamenlijke brochure. De unieke brochure "Beleef Wetteren, Wichelen en Laarne" is vanaf nu gratis te verkrijgen in het toeristisch infokantoor van Wetteren (Markt 23) en in de gemeentehuizen van Laarne een Wichelen. De brochure is het werk van de drie gemeenten en toont wat ze allemaal te bieden hebben als toeristische streek.

Nieuws

Sint-Pietersfeest in Kalken

Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli feest de Stichting Sint-Pietersfeest naar jaarlijkse gewoonte een heel weekend lang. De evenementen gaan door in de omgeving van het pleintje in de Kruisenstraat te Kalken.

Nieuws

Kaartclub "Vierde Aas Troef" bestaat 25 jaar

In Laarne is het een traditie dat verenigingen uitgenodigd worden op het gemeentehuis wanneer ze 25 jaar bestaan. Zo ook kaartvereniging "Vierde Aas Troef". De vereniging startte het 25ste jaar met 32 leden. Eenmaal per maand "wiezen" ze de tweede zondagvoormiddag van de maand in Dienstencentrum 't Binnenhof in de Molenstraat, en er wordt een klassement bijgehouden. Vorig jaar werd Henri Scheire kampioen. Nieuwe leden zijn nog steeds welkom zegt voorzitter Lucien Van Peteghem. Je kunt hem bereiken op het nummer 09/ 368 00 88.

Nieuws

Laarne is nu een echte heksengemeente

De Heksengilde van Laarne werd opgericht in 2004 door "opperheks" Vera Bertin als aanzet naar het jaar 2007 waarin de heksenprocessen van 1607 werden herdacht met de grootse historische evocatie "HEKSenVuur" in en rond het Kasteel van Laarne. "Net zoals de Stroppendragers ambassadeurs zijn voor de stad Gent, kon een "Heksengilde" hetzelfde betekenen voor Laarne en Kalken" dixit Vera.

Vroeger en nu

Tijdelijke aanpassing dienstregeling afvalinzameling

Omwille van de voorspelde zomerse temperaturen zal de ophaaldienst van Verko van dinsdag 20 juni tot en met vrijdag 23 juni 2017 om 6 uur ’s ochtends starten met de afvalinzameling in de regio Dendermonde-Wetteren. Verko verzoekt de inwoners van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle, Wetteren en Wichelen om het afval volgende week aan de straatzijde aan te bieden vóór 6 uur ’s ochtends of na 20 uur de avond voorheen, zoals vermeldt op de ophaalkalender.

Nieuws

Opnieuw wil burgemeester een snelwegparking dicht: “Steeds meer vluchtelingen”

Na de burgemeester van Wetteren wil nu ook burgemeester Ignace De Baerdemaeker (Open VLD) van Laarne de snelwegparking in zijn gemeente dicht. Zo wil hij de groeiende vluchtelingenstroom droogleggen. “We zien nu al talloze vluchtelingen door de velden naar de parking in Kalken wandelen.”

Vrije tijd en hobby

René en Maria vierden gouden huwelijksjubileum

René Van Parys en Maria Van den Bossche uit de Schoolstraat in Laarne vierden hun gouden huwelijksjubileum. Ze werden voor die gelegenheid uitgenodigd op het gemeentehuis waar ze de gelukwensen van het koningspaar in ontvangst mochten nemen en bedacht werden met een passend geschenk.

Nieuws
Download