Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Peter Goossens mag zijn keuken in Hof Van Cleve nog wat groter maken

De toekomst van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve in de Riemegemstraat in Kruishoutem is verzekerd. De gemeenteraad gaf definitief groen licht voor de regularisatie van het restaurant dat in agrarisch gebied ligt en daardoor zonevreemd is.

Nieuws

“Te weinig transparantie maar voldoende kennis om te oordelen over fusie”, oordeelt gouverneur na klacht oppositie

Oost-Vlaams provinciegouverneur Jan Briers geeft de Open VLD-partijen van Kruishoutem en Zingem gelijk in een klacht over inzagerecht in het fusiedossier. “Maar de raadsleden konden met voldoende kennis oordelen over de fusiebeslissing”, stelt hij.

Nieuws

Zes Oost-Vlamingen aan de start in Namen

Op zondag 17 december wordt op en rond de Citadel in Namen de zesde manche van de wereldbeker afgewerkt. Zes Oost-Vlamingen kregen hun selectie in de bus. Bij de junioren en de beloften mag ons land twee ploegen afvaardigen. Daardoor kunnen Anton Ferdinande bij de junioren en Andreas Goeman bij de beloften van start gaan in de nationale B-ploeg.

Nieuws

Hier moeten sluikstorters goed opletten

In Kruishoutem wordt vanaf vandaag een verplaatsbare camera ingezet om de pakkans van sluikstorters te verhogen. Het cameraproject is een initiatief van de afvalintercommunale Imog, in samenwerking met de gemeenten en de politiezones.

Politie en veiligheid

12 jaar cel voor jarenlang misbruik van dochtertjes

Een man uit Kruishoutem is door de correctionele rechtbank in Oudenaarde veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twaalf jaar en bijkomend tot tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

Nieuws

Slagersfamilie verlaat Nokere na meer dan eeuw

Na meer dan 100 jaar ruilt de slagersfamilie Detremmerie de Nokerse dorpskern voor een nieuwe winkel in de ambachtelijke zone Hoogmolenin Kruishoutem. Met Liselot Detremmerie en Kris Plancke staat de vierde generatie aan het roer.

Nieuws

Sinterklaas bezoekt voor vijftigste keer de Marolle

De Wijkraad Marolle moet beslist een streepje voor hebben bij Sinterklaas want voor de vijftigste keer op rij al was hij er te gast. Samen met zijn allerbeste Pieten ging Sinterklaas bij meer dan honderd kinderen aan huis. Op het einde van de dag spoedde het hele gezelschap zich naar De Zandvlooi. Daar wachtten de kindjes van de spelers van FC De Zandvlooi de Sint op en werd hij er als een echte vedette verwelkomd. "En Sinterklaas beloofde om volgend jaar opnieuw op bezoek te komen", verklapte Jozef Verzele, voorzitter van de Wijkraad Marolle.

Nieuws

Flandriens sluiten seizoen met rit naar de Kust

Met een fietstocht naar de kustplaats Heist hebben de fietsers van De Flandriens Kruishoutem een punt achter het seizoen gezet. "Dit seizoen hebben we 1.532 kilometer gefietst en dat vooral in en rond de Vlaamse Ardennen", zegt Nest Bauters. De Kruishoutemse Flandriens staan elk seizoen ook in voor de begeleiding van Okra-fietsers.

Nieuws

Okra geeft shownamiddag met Bart Herman

Okra Kruishoutem organiseert op vrijdag 3 november een shownamiddag met Bart Herman. Dit evenement vindt plaats in het cultureel centrum De Mastbloem in de Waregemsesteenweg 22 in Kruishoutem. De show start om 14 uur en de inkom bedraagt 25 euro. Kaarten kan je bekomen via 0474/49.74.69 of francine.de.wever@hotmail.com.

Nieuws

Nieuw sociaal woonproject in hart van Kruishoutem

Met een symbolische eerstesteenlegging is gisteren het startschot gegeven voor de bouw van een nieuw sociaal woonproject langs de Brugstraat in Kruishoutem. Het bouwproject omvat zeven koop- en zeventien huurwoningen.

Nieuws
Download