Follow us on Facebook or Twitter!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Werken vanuit je living in Kruisem

De nieuwe partij Groen&Co kwam donderdag met een creatieve insteek voor de Nationale Thuiswerkdag. In de fusiegemeente Kruisem stelde ze zes verschillende locaties open, waar van ‘thuis’ uit gewerkt kon worden.

News

Niemand wil in Trieststraat wonen, dus kiezen inwoners zelf nieuwe straatnamen

Ruim twintig straten zullen in Kruisem een nieuwe naam krijgen. Daar hebben ook de inwoners mee voor gezorgd. Zij konden nog enkele wijzigingen aanbrengen op wat de gemeente voorstelde. “Zo wilde niemand in de Antoon Trieststraat wonen.”

Traffic

“Vertrouwen na eerste zege”

Nokere-Kruishoutem heeft zijn start in tweede B niet gemist (3-1). De kampioen van vorig seizoen deed Eendracht Machelen, nochtans ook goed bezig, knielen. Trainer Wouter Degroote was achteraf een stille genieter.

News

Brandstichter viseert kippenbedrijven

In de nacht van zaterdag op zondag waren er twee branden in kippenbedrijven die amper 300 meter van elkaar liggen. Meer dan vermoedelijk het werk van een brandstichter. De politie patrouilleert langs alle pluimveebedrijven in de streek.

Alert

Brandstichting in kippenbroeierij en -slachterij

De voorbije nacht werd de brandweer opgeroepen voor branden in een kippenbroeierij en een kippenslachterij. De branden zijn vermoedelijk aangestoken.

Alert

Kartel wil politieke motor van vernieuwing worden

Open VLD/N-VA/Plus heeft haar volledige kandidatenlijst klaar. Het kartel gaat voor politieke verjonging. De lijst wordt getrokken door Geoffrey Verleyen.

Alert

Met de bus naar Kamping Kitsch

Zaterdagnamiddag vertrok vanop het Nieuw Plein een bus met feestvierders richting het festival Kamping Kitsch in Kortrijk. Het festival staat bekend als ‘het marginaalste festival van het land’, en dat zag je ook aan de kleren van het 25-tal feestneuzen. De bus werd voor de tweede maal ingelegd door de Ere-Eierboer Steven De Sloover, zodat Kruishoutemnaren veilig heen en weer naar Kortrijk konden.

News

“Een mooie uitdaging”

Door de reeksindeling speelt Nokere-Kruishoutem slechts één derby, tegen Eendracht Machelen. Hetzelfde geldt voor de bezoekers. De twee kijken elkaar op de eerste speeldag in de ogen.

News

N494 ter hoogte van Lulstraat onderbroken

Op dinsdag 28 augustus wordt het kruispunt van de Lulstraat met de N494 afgesloten. Het verkeer tussen Deinze en Kruishoutem wordt afgeleid naar de N35 via de E17. Er geldt een afzonderlijke omleiding voor doorgaand fietsverkeer via de Marollestraat - Kallemoeie en Souverainestraat.

Traffic

Elektrische fietsen voor bewoners Sint-Petrus en Home Vijvens

De vzw Vijvens organiseerde in februari een pannenkoekenverkoop voor de aankoop van een elektrische fiets voor haar woonzorgcentrum Sint-Petrus in Kruishoutem. Woordvoerster Wendy Moerman: "Dankzij aanvullende sponsering konden we de fiets aankopen. Ook voor het woonzorgcentrum Home Vijvens hebben we een elektrische fiets dankzij een schenking van één sponsor. De fietsen werden intussen al uitvoerig getest door de bewoners en hun familie. Dat resulteerde in aangename fietstochten in de streek. Sommige bewoners konden zo nog eens langs hun ouderlijk huis fietsen".

Leisure and hobby
Download