Oost west, thuis best
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Irena De Vos viert haar honderdste verjaardag

Feest in het woonzorgcentrum Sint-Petrus in Kruishoutem. Irena De Vos, die er sinds december 2004 verblijft, werd honderd jaar en uiteraard mocht dat niet onopgemerkt voorbijgaan. De eeuwlinge werd door het gemeentebestuur gehuldigd. Irena De Vos, die afkomstig is van de Marolle, wordt omringd door twee kinderen, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Nieuws

Man vraagt zich af waarom voordeur altijd plots openstaat. Tot hij dit filmpje maakt

Van zijn buurman kreeg Ben De Keukelaere woensdagavond de waarschuwing dat zijn voordeur plots wagenwijd openstond. En dat was zeker niet de eerste keer. Pas toen de man uit Deinze zag dat zijn kat zich vreemd gedroeg aan de deur, besefte hij wat er aan de hand was.

Nieuws

Jolien Verschueren houdt fandag

De supportersclub van de Kruishoutemse veldrittrots Jolien Verschueren organiseert op zaterdag 8 juli een fandag. “In tegenstelling tot vorig jaar, toen enkel een ‘meet and greet’ met Jolien Verschueren werd georganiseerd in Ooike, gaan we dit jaar voor de echte fandag. Een dag waarbij Jolien probeert iets terug te doen voor haar talrijke supporters”, zegt Stan Lacroix van de supportersclub.

Nieuws

Open VLD verzamelt 320 handtekeningen voor aanvullende petitie

Open VLD Zingem heeft een aanvullende petitie ingediend tegen de fusieplannen tussen Kruishoutem en Zingem. Eind februari had het Zingemse schepencollege 447 ontoereikende handtekeningen ongeldig verklaard wegens twijfel over de geldigheid ervan.

Nieuws

Jeugdauteur Marc de Bel verrast met feest voor dertig jaar schrijversschap

Marc de Bel werd in cultuurcentrum De Mastbloem gevierd voor zijn dertigjarige schrijverscarrière. Het gemeentebestuur maakte van het jubileumfeest gebruik om de Kruishoutemse succesauteur uit te roepen tot ereburger.

Nieuws

Familie Van den Abeele is dubbel viergeslacht rijk

Met de geboorte van Remi had de familie Van den Abeele meer dan reden om te vieren. Meteen ook was een dubbel viergeslacht een feit. Samen het broertje Gust, papa Jonas, opa Marc en overgrootvader Gilbert Van den Abeele maakt de jongste telg Remi het nieuwe viergeslacht rond. Gilbert Van den Abeele en zijn echtgenote Maria Boonaert uit Nokere zijn overigens acht kinderen, negentien kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen rijk.

Nieuws

Hier staat de allereerste publieke laadpaal van Oost-Vlaanderen

Op het Nieuw Plein in Kruishoutem werd vrijdag een elektrische laadpaal in gebruik genomen. Het is de eerste die netbeheerder Eandis in Oost-Vlaanderen heeft geplaatst. In elke Vlaamse gemeente moet er minstens een laadpaal komen.

Nieuws

“Ik heb ploegenspel perfect afgewerkt”

De ‘Trofee van Vlaanderen in Gits’ staat sinds zondag op de palmares van Brecht Dhaene. Het was de tweede zege van het seizoen voor de Kruishoutemnaar.

Nieuws
Download