Zoek in de burenlijst op naam, adres, interesses of beroep
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Super wat die hulpverleners telkens opnieuw doen”

De Nederlandse Nandy Broekhoven en haar gezin, vorige maand slachtoffer van een ongeval op de E17, ontmoetten in de brandweerpost in Kruishoutem de hulpverleners die hen uit het wrak redden. Ze plaatste eerder op Facebook een ode aan haar helden.

Politie en veiligheid
Nieuws

Nokere Koerse zet andermaal het dorp op stelten

Met de wielerwedstrijd Danilith Nokere Koerse wordt elk jaar opnieuw de rust in de dorpskom van Nokere bruusk verdreven. Maar geen inwoner die daar om maalt. “Want Nokere Koerse is onze hoogdag”, klinkt het in koor.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Onze troef uitgespeeld”

De Nederlander Fabio Jakobsen schreef de Danilith Nokere Koerse op zijn naam. De ploegmakker van Pieter Serry was sneller dan Amaury Capiot en de Fransman Hugo Hofstetter in een spurt met een uitgedund peloton. De Oost-Vlaming had zelf eerder al zijn duit in het zakje gedaan.

Nieuws

“Massaspurt is uitgesloten”

Wie in Nokere een gokje wil wagen, zal het nodige prospectiewerk moeten doen. Blijft Nokereberg het territorium van de spurters, of nemen de echte kasseispecialisten het over? Na het gedokker over heel veel kinderkopjes krijgen we het antwoord. Frederik Backaert geeft alvast de nodige tips.

Nieuws

Davidsfonds bezoekt schatkamer in Sint-Eligiuskerk

In het kader van de "Nacht van de Geschiedenis" organiseert het Davidsfonds Kruishoutem op dinsdag 20 maart om 20 uur een bezoek aan de schatkamer in de Sint-Eligiuskerk in Kruishoutem. Voorzitter Herbert Lecomte: "De schatkamer bevat heel wat waardevol zilverwerk van de hand van Oudenaardse zilversmeden. We krijgen meer informatie over de traditie om op de feestdag van Sint-Eligius paarden en mensen te zegenen en over de mythische baardheilige Oncomena, die destijds in Kruishoutem een bijzondere cultus had. Chris Van Der Meeren verzorgt een lezing over het historische retabelschilderij in de linkerzijbeuk". De deelname bedraagt 7 euro of 5 euro voor leden van het Davidsfonds.

Vroeger en nu
Nieuws

Deze man garandeert al dertig jaar de veiligheid van renners en publiek tijdens Nokere Koerse: “We kunnen ons geen foutje veroorloven”

Wanneer op de Markt van Deinze de 73ste editie Nokere Koerse op gang wordt geschoten, houdt alvast één man zijn hart vast. Rony De Sloovere is als koersdirecteur al bijna drie decennialang verantwoordelijk voor de veiligheid van renners en publiek.

Politie en veiligheid
Nieuws

“We kunnen ons geen foutje veroorloven”

Als morgen woensdag op de Markt van Deinze de 73ste editie Nokere Koerse op gang wordt geschoten, houdt één man zijn hart vast. Koersdirecteur Rony De Sloovere is al bijna drie decennia lang verantwoordelijk voor de veiligheid van renners en publiek.

Nieuws

Jaar celstraf voor poging tot inbraak en bendevorming

Drie mannen van Roemeense afkomst verschenen voor de correctionele rechter in Oudenaarde wegens een poging tot inbraak en lidmaatschap van een criminele organisatie. Een getuige zag op 11 december vorig jaar twee mannen lopen op de terreinen van de firma Kruisbeton De Sloovere in de industriezone aan de Stokstraat in Kruishoutem. De gealarmeerde politie trof in de buurt een verdacht voertuig aan, met de drie beklaagden aan boord. “Er werden ook een stoorzender, een tang, zaklampen, mutsen en handschoenen gevonden”, lichtte aanklager Karen Haegeman toe. “Bleek dat de omheining rond het terrein van de firma Kruisbeton De Sloovere was doorgeknipt. In de gsm van een van de verdachten stonden adressen van negen firma's in België. Het toont aan wat hun bedoelingen waren.”

Politie en veiligheid
Nieuws

Zeven World Tourteams aan de start

Danilith Nokere Koerse mag op woensdag 14 maart op de markt in Deinze zeven World Tourteams verwelkomen. Dat zijn BMC, Quick Step Floors, Lotto-Soudal, Team Sky, Katusha-Alpécin, Team Sunweb en Bora-Hansgrohe. Op de voorlopige deelnemerslijst prijken de namen van Bryan Cocquard, Moreno Hofland, Kristoffer Halvorsen, Thierry Dupont, Phil Bauhaus, Dimitri Claeys, Nathan Van Hooydonck, Pieter Serry, Lawrence Naesen, Adam Blythe en Stijn Devolder als opvallendste deelnemers.

Nieuws

“Zege tegen Volkegem een hele opsteker”

Door de thuiszege tegen Volkegem (3-0) en het verlies van leider Vurste Semmerzake is Nokere Kruishoutem A met twee punten voorsprong opnieuw leider. “De 3-0 was een opsteker na de zware teleurstelling van vorige week”, analyseerde Yordy Vanhoutte, die twee goals maakte. “We mogen nu geen punten meer verliezen. Iedere match moeten wij beginnen met een echte winnaarsmentaliteit. In Boekel wacht ons zaterdagavond een moeilijke opdracht.”

Nieuws
Download