Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Dertig jaar Zonnewende met extra groot kampvuur

In de Pismolenstraat vindt zaterdag de dertigste editie van Zonnewende plaats. Voor de feesteditie wordt een extra groot kampvuur aangestoken dat de kortste nacht van het jaar zal verwarmen.

Nieuws

Motte sneller dan ploegmakker Moens

De Zuid-Afrikaan Barend Burger en Stijn Verbeke tekenden voor de eerste aanval. Verbeke hield het het langst vol. Op 50 kilometer van het einde probeerden ook Frederik Van Boven en Pieter De Paepe hun slag te slaan. Ook dat mislukte. De volgende aanval was wel de goede: de ploegmakkers Jens Moens en David Motte (Van Eyck Sport) trokken samen met Guy Ten Hartog en man in vorm Fabio Sinoy (winnaar van Romsée-Stavelot-Romsée) in de aanval.

Nieuws

Vergeet Coo, deze waterval van 50 meter lang zal getijdengebied voor het eerst doen volstromen

Vergeet Coo, vanaf zaterdag kun je vlak bij het veer tussen Kruibeke en Hoboken dagelijks een vijftig meter lange waterval aanschouwen bij hoogtij. De opening van deze in- en uitwateringsinstallatie van het getijdengebied wordt zaterdag uitvoerig gevierd.

Nieuws

Waterval zal polder voor het eerst doen volstromen

Vergeet Coo, vanaf zaterdag kun je vlak bij het veer tussen Kruibeke en Hoboken dagelijks een vijftig meter lange waterval aanschouwen bij hoogtij. De opening van deze in- en uitwateringsinstallatie van het getijdengebied wordt zaterdag uitvoerig gevierd.

Nieuws

Taxi brandt uit op E17

Op de E17 in Kruibeke in de richting van Antwerpen is maandagnamiddag een taxi uitgebrand. De chauffeur en zijn drie passagiers konden de BMW op tijd verlaten. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de wagen al in lichterlaaie. Het vuur was snel onder controle, maar de taxi is rijp voor de schroothoop. Door de brand werden twee van de drie rijstroken tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Wegen en verkeer

Massa bezoekers op opendeurdag brandweer

De opendeurdag van de brandweerpost bracht zondag een massa bezoekers op de been. Zo'n 2.500 mensen konden zelf een fictief brandje blussen, een reanimatie uitvoeren op een pop of een blindloopparcours volgen. Voor de kinderen was er een springkasteel en een schminkstand. De brandweerlui zelf lieten zich van hun mooiste kant zien tijdens een modeshow met interventiekleding.

Politie en veiligheid

Heel juli gratis met waterbus

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli doet de waterbus feestelijk haar intrede, maar in minder dan een week tijd zijn zo goed als alle 3.700 gratis tickets voor dat feestweekend al de deur uit. “Daarom breidt het Havenbedrijf nu het aanbod gratis tickets uit”, zegt Antwerps schepen van Haven Marc Van Peel (CD&V). Tot eind juli stapt iedereen bijgevolg gratis aan boord van de waterbus tussen Het Steen in Antwerpen en het veer in Kruibeke. Een ticket reserveren voor de afvaart van de waterbus in juli kan online: www.dewaterbus.be. Info over het vaarschema in juli vindt u op dezelfde website.

Nieuws
Download