Your digital mailbox
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Opnieuw tientallen transmigranten opgepakt in Kruibeke, burgemeester vraagt hulp

Op en rond de snelwegparking in Kruibeke zijn donderdagochtend vroeg opnieuw tientallen transmigranten opgepakt, op zoek naar transport richting Engeland. De Kruibeekse burgemeester Jos Stassen is ten einde raad. De situatie is onhoudbaar geworden, zegt hij.

News

Proeven van andere culturen op wereldfeest Umunsi

News

Eerste keer deelnemen aan wedstrijd en meteen Belgisch kampioen barbecuen

Zondag vond het Belgisch kampioenschap BBQ plaats op de Grote Markt in Sint-Niklaas. 42 teams staken de kolen aan en strijdden in verschillende categorieën voor het eremetaal. Het Bazelse restaurant Hofke Van Bazel schoot de hoofdvogel af.

News

Auto naar de carwash, leerlingen naar het zwembad

Basisschool Reynaert in Kruibeke zette gisteren een actie op poten om geld in te zamelen. Dat geld zullen ze gebruiken om de leerlingen te leren zwemmen.

News

Grapjassen veranderen CD&V-slogan: “Zo ver wil ik niet gaan voor Kruibeke’

Wie van Kruibeke naar Burcht rijdt, komt ter hoogte van de Watermolenstraat een campagnebord tegen van CD&V lijsttrekker Filip Vercauteren. Vercauteren voert actie met de slogan Ik sta klaar voor Kruibeke. Eén, of meer, slechtgemanierde vandalen hebben die slogan met behulp van een klein stukje papier omgetoverd tot Ik kom klaar voor Kruibeke.

News

Fietstocht en expo loodsen je door carrière van jeugdboekenreus Gregie De Maeyer

Gregie Fietst is een fietstocht die je dit weekend langs speciale plekjes uit het leven van Gregie De Maeyer in Kruibeke leidt. De creatieve duizendpoot overleed immers twintig jaar geleden. Hij laat een arsenaal aan werken na, die vandaag en morgen te bezichtigen zijn.

Leisure and hobby

Weggelopen Servisch gezin teruggevonden, advocaten hekelen “schandalige klopjacht”

Het Servische gezin dat weggevlucht was uit een open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas, is teruggevonden door de lokale politie van Kruibeke. Dat bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ze worden nu opnieuw opgesloten in het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel. Naast Francken pleit nu ook minister van Binnenlandse Zaken en partijgenoot Jan Jambon voor de zogenaamde ‘pauzeknop’ voor de wettelijke termijn voor opsluiting van gezinnen met kinderen.

Alert

“Kunnen problemen alleen oplossen als ze ook effectief gemeld worden”

Burgemeester Jos Stassen (Groen) roept inwoners van Rupelmonde op om strafbare feiten te melden aan de politie, en er niet alleen op Facebook over te klagen. Op dat kanaal is er momenteel heel wat onvrede te lezen over aanhoudende pesterijen en agressie.

Alert

VIDEO. Spelletje ''Wie is het?'' bij affiches SamenVoorKruibeke

We kennen het zo goed als allemaal wel. Het gezelschapspelletje 'Wie is het?'. De inwoners van Kruibeke kunnen het nu ook op straat spelen. Met de verkiezingsaffiches van SamenVoorKruibeke. De partij van burgemeester Jos Stassen. Op de affiches is voorlopig enkel de onderkant van de kandidaten te zien met een korte slagzin. Op die manier hoopt SamenVoorKruibeke de kiezer op een ludieke manier te prikkelen. Het raden kan nog tot zaterdag, dan worden ook de bovenkanten van de affiches geplakt.

News

Extra politiepatrouilles en wildcamera's aan Natuurhuis

Het gemeentebestuur neemt een reeks extra maatregelen na de recente brandstichtingen in natuurgebied De Roomkouter. Er komen onder meer extra politiepatrouilles 's nachts, wildcamera's en verlichting met bewegingssensoren.

Alert
Download