Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Prins Laurent onder de indruk van herdenkingsconcert WO I

Prins Laurent was zaterdag aanwezig tijdens het herdenkingsconcert van Wereldoorlog I in de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk in Rupelmonde.

Nieuws

VIDEO. Prins Laurent woont evocatieconcert bij in Rupelmonde

Hoog bezoek zaterdagavond in de kerk van Rupelmonde. Niemand minder dan Prins Laurent woonde er een evocatieconcert bij ter nagedachtenis van de eerste wereldoorlog. De Rupelmondse brassband 'Strijd naar 't Recht' bracht een uniek concert, dat ondersteund werd door exclusief beeldmateriaal uit de oorlog van '14-'18.

Nieuws

“Voor tweede plaats”

“De topwedstrijden volgen elkaar in snel tempo op. Vorige week nog trokken we aan het kortste eind tegen leider Panda's Lokeren en deze week staan we oog in oog met VDK Gent, ook één van de tenoren in eerste provinciale”, zegt Sophie Van Nimmen.

Nieuws

Volksfeest voor De Ronde én voor zieke Finn: “Zijn behandeling kost 9.000 euro per week”

De doortocht van de Ronde Van Vlaanderen gaat net als vorig jaar gepaard met een volksfeest. Dat vindt dit jaar plaats in de Reynaertschool en wil ook de zieke Finn een hart onder de riem steken. De organisatie hoopt Lance Armstrong te ontvangen.

Nieuws

Brassband herdenkt oorlog in bijzijn van prins Laurent

Brassband Strijd naar ‘t Recht herdenkt op zaterdag 17 maart de Eerste Wereldoorlog in de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk van Rupelmonde. Prins Laurent zal het concert bijwonen.

Nieuws

Bram Vereecken is nieuwe boswachter in polders en haven

Bram Vereecken (38) houdt als boswachter sinds kort een oogje in het zeil in de natuurgebieden in Kruibeke en rond de Waaslandhaven.

Nieuws

“Sint-Gillis niet onderschatten”

Na het gelijkspel tegen Vrasene staat Kruibeke derde. Vijf speeldagen voor het einde van de competitie kan het titeldebat nog alle kanten uit, al kan geen van de ploegen uit de top zich puntenverlies permitteren. Zondag krijgen de groen-witten het bezoek van Sint-Gillis, dat op amper drie punten volgt van Kruibeke. Bram Maes keert terug uit schorsing en wil zijn ploeg aan de volle buit helpen. “Op Vrasene kwamen we al vrij snel op voorsprong, maar jammer genoeg kwamen ze nog terug”, aldus Maes. “Na rust waren er aan beide kanten nog enkele kansen, zodat een gelijkspel terecht was. Uiteraard ben ik heel blij dat ik weer op het veld kan staan. Sint-Gillis is een ploeg die we zeker niet mogen onderschatten. Ze staan niet zomaar vijfde en in de heenronde zijn we daar gaan verliezen. Al hebben ook wij een mooie reeks neergezet, het team doet het uitstekend. Jammer genoeg hebben we drie geschorsten, het zal dus puzzelen worden voor onze coach.”

Nieuws

VIDEO. Meer dan 4300 leerlingen en 260 vrijwilligers pakken zwerfvuil aan

In Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht trekken dezer dagen meer dan 4.300 leerlingen en 260 vrijwilligers de straat op, om zwerfvuil op te ruimen. Dat is nodig. Vorig jaar verzamelden alles scholen en vrijwilligers samen maar liefst 2,7 ton afval.

Nieuws

Vrijwilligers bedankt met hapje en drankje

Van 3 tot 11 maart was het Week van de Vrijwilliger. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, organiseerde het gemeentebestuur van Kruibeke een receptie, waarop de vrijwilligers elkaar konden leren kennen via een korte quiz. Ze werden ook getrakteerd op een hapje en drankje.

Nieuws

‘Overbuur’ onthult kunstwerk dat inwoners zelf gekozen hebben

Niet de notabelen maar wel buurtbewoonster Hilda Veyt mocht zaterdag het kunstwerk Kasteel Parkwijk onthullen. Het kunstwerk kreeg een plekje op het grasveld in de Bazelstraat.

Nieuws
Download