Get to know your neighbours through Hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Kruibeke wint Stappenclash in Waasland

Tussen 1 en 31 mei namen zo'n 49.000 inwoners uit 207 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op in de 10.000-Stappenclash. Het doel van de wedstrijd was om het meeste stappen te zetten en zo dus meer te bewegen. Dat is nodig, omdat we met z'n allen te weinig actief zijn. “Vanuit Logo Waasland werd een extra prijs uitgereikt aan de meest actieve gemeente uit het Waasland: Kruibeke.”

News

Twee jaar cel voor ‘moderne Robin Hood’

Een man uit Rupelmonde is woensdag veroordeeld tot twee jaar cel voor extreem geweld. De zelfverklaarde ‘moderne Robin Hood’ mishandelde en ontvoerde een ramenverkoper na een discussie over verbouwingswerken. Omdat de betaalde ramen niet allemaal werden geleverd en geplaatst, trok de man naar het huis van de ramenverkoper in Heusden, bij Gent. Aan het huis spoot hij met pepperspray en samen met een kompaan bond hij de ramenverkoper aan handen en voeten vast in een bestelwagen. Het slachtoffer kreeg ook een zak over het hoofd. Na een uur rondrijden, slaagde de ramenverkoper erin zijn handen los te maken en uit de rijdende bestelwagen te springen.

News

Streekzoektocht doet forten en kastelen aan

Zo’n zevenduizend fietsers zullen de komende maanden op pad zijn tussen de forten en kastelen van Beveren en Kruibeke. Ze nemen dan deel aan de Nationale Streekzoektocht van Landelijke Gilden, die voor het eerst sinds 2000 nog eens naar het Waasland komt.

News

Horecazaak Westhinder failliet: gemeente moet weer op zoek naar nieuwe uitbater

De horecazaak op het lichtschip Westhinder aan de kade in Rupelmonde is failliet verklaard. De gemeente, die eigenaar is van de boot, hoopt snel een nieuwe kandidaat te vinden om het schip uit te baten. “Mensen met ideeën mogen zich altijd melden.”

News

Vroegere raadszaal is nu studio voor Repmond Rock Radio

De Kruibekenaren kunnen nog tot volgende week zondag luisteren naar Repmond Rock Radio, een tijdelijke zender die met een veertiendaagse marathon de 25ste verjaardag van het Rupelmondse festival extra kleur geeft.

News

Populaire Waterbus krijgt extra haltes

Door het succes van de zuidelijke route van de Waterbus, tussen Hemiksem, Kruibeke en Steenplein, wordt het traject volgend jaar uitgebreid met drie haltes richting haven. Zo wordt het mogelijk om van Kruibeke naar Kallo te varen.

News

VIDEO. Ontploffing met brand in bedrijf in Kruibeke

In Kruibeke heeft zich om half 3 dan weer een explosie voorgedaan, in het houtverwerkend bedrijf 'Wood Industry' aan de Kasteleinstraat. De ontploffing in een opslagsilo voor zagemeel werd meteen gevolgd door een brand, die ook oversloeg in een container, gevuld met houtafval. Er raakte niemand gewond. De aanwezige werknemers konden het bedrijf tijdig verlaten. Vorig jaar in maart werd dezelfde installatie van het bedrijf ook al eens getroffen door een stofexplosie, gevolgd door brand. Over de oorzaak is voorlopig niks geweten.

News

Schuttersclub mikt op goede doel

Schuttersclub 't Vliet uit Zwijndrecht organiseerde voorbije zaterdag de eerste keer een schutterstoernooi op liggende wip in de tuin van café De Voermansrust. In totaal namen zo'n 97 schutters deel aan het evenement. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

News

Ook inwoners zijn nu overtuigd: “Amai, wat hebben wij toch een schone polder”

Tientallen regionale en internationale natuurliefhebbers vieren volgende week, tijdens een driedaags symposium, het natuurproject Scalluvia in de Polders van Kruibeke. De metamorfose van de polder is naar verluidt dan ook spraakmakend.

News

VIDEO. Werknemers Bpost leggen spontaan het werk neer

De postbodes van het verdeelcentrum van Bpost in Temse hebben woensdagochtend spontaan het werk neergelegd. Ze willen met de actie de stijgende werkdruk en het nijpende personeelstekort aanklagen. Door de actie zijn er in Temse en in Kruibeke géén pakjes en reclame rondgedragen. De kranten zijn wel bedeeld.

News
Download