60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Pas in allerlaatste seconde ten onder”

Op twee wedstrijden van het eind lijkt Gembas Knesselare na het nipte 79-77 verlies op Zottegem B veroordeeld tot de degradatie. Steven Van de Vyver moest het doen zonder afwezigen Bram Van landschoot, Jo Cruyt en Jan Vervenne. “De wet van Murphy is er inderdaad mee gemoeid,” aldus een ontgoochelde Gembas-coach. “Zottegem deed met Arthaud Veys, Jeroen Tuypens, Mathieu Troubleyn en Gauthier Colpaert bovendien beroep op liefst 4 spelers uit hun A-kern. Toch hadden we gedurende 39 minuten de leiding. Een luttele seconde voor afblazen maakten ze de winning goal, waarna we nog een driepunter van de wanhoop zagen stranden op de ring.”

Nieuws

Ondernemers in Vier-programma Leeuwenkuil zien ‘muziek’ in plannen van Andy De Greve

Muziekproducer Andy De Greve uit Knesselare kon dinsdagavond alle ondernemers overtuigen in het Vier-programma Leeuwenkuil. De 100.000 euro die hij als investering binnenhaalde, zal hij gebruiken om internationaal verder te groeien.

Nieuws

Jongeren kopen bijna overal zonder problemen alcohol

Dat handelaars in Aalter het niet altijd nauw nemen met de leeftijdscontrole bij aankoop van alcohol blijkt uit een onderzoek van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs.

Nieuws

“Nog niet veroordeeld”

Met 75-78 verloor Gembas van Panters Baasrode B. De kansen om volgend seizoen in eerste provinciale te blijven, zijn weer wat geslonken. Steven Van de Vyver legt uit. “Zolang het mathematisch mogelijk blijft, strijd ik verder voor de redding. Panters was in die zin afgelopen zaterdag een zwaar gemiste kans. Na een vooral defensief zwakke eerste helft kregen we de wedstrijd na de rust echt onder controle. We leken bij 75-71 af te stevenen op een zege. Ik geef niet graag commentaar op de scheidsrechters, maar dit keer was één van hen toch niet echt bij de les. We kregen ‘2 and ones’ tegen, daar waar de fout telkens in de dribbel werd gemaakt. Hoe dan ook weer een gemiste kans.”

Nieuws

Inwoners halen opgelucht adem: eindelijk kunnen ze weer hun vertrouwde préparé en gehakt kopen

Na een grondige verbouwing opent nu donderdag Slagerij Gaudissabois de deuren in De Briel. Pieter Gaudissabois en zoon Guilaume kregen gelukkig de gehaktrecepten van hun voorganger.

Nieuws

Elsie en Robert vierden gouden bruiloft

Robert Van Hulle en Elsie D'hooge uit de Hoekestraat vierden hun gouden bruiloft. Ze leerden elkaar kennen in de parochiale feestzaal in de Kloosterstraat. Hij was melkophaler, zij was huisvrouw en boerin. Samen kregen ze vier kinderen en acht kleinkinderen. Het geheim van hun geluk? “Elkaar goed begrijpen en hoe ouder je bent, hoe meer je voor elkaar moet zorgen”, klinkt het.

Nieuws

Schrijf een kaartje voor Erna, die 25 jaar geleden haar zoon Andy verloor in een verkeersongeval: “Het gemis wordt groter met de jaren”

Op 3 april zal het 25 jaar geleden zijn dat Erna Verscheure haar zoon Andy verloor in een tragisch ongeval. Bij het oversteken van een weg werd hij weggemaaid door een dronken bestuurder. “Het gemis wordt groter met de jaren”, zegt ze.

Wegen en verkeer
Nieuws

Dronken bestuurder rijdt auto van jongeman in de prak en scheurt ervandoor maar slachtoffer weet hem bliksemsnel te vinden

De auto van een jongeman uit Ursel is klaar voor de schroothoop na een ongeval met vluchtmisdrijf. Een tegenligger ramde hem en reed daarna gewoon weg. Jonas speurde hem zelf op en confronteerde hem samen met de politie met de feiten.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Groep wil er absoluut blijven voor gaan”

Zaterdag om 20.45 uur krijgt Gembas Baasrode over de vloer. Steven Van de Vyver weet dat het 5 voor 12 is.

Nieuws

Meer dan dertig ongevallen door plotse gladheid op de weg: zes lichtgewonden

De sneeuw en aanvriezende regen verrasten vrijdagmiddag heel wat weggebruikers. In het Meetjesland gebeurden meer dan 34 verkeersongevallen. Meestal ging het om slippende wagens die tegen elkaar of in de gracht waren beland.

Nieuws
Download