Nodig je buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kruidentuin Drongengoed is weer een pareltje geworden

Dankzij de nieuwe vzw ‘Vrienden van het Drongengoed’ is de kruidentuin naast de Drongengoedhoeve weer een pareltje geworden met meer dan 120 soorten geneeskrachtige en keukenkruiden. Maar de vzw heeft nog plannen.

Nieuws

Kloosterstraat na jaar weer open

De Kloosterstraat is na een heraanleg van twaalf maanden opnieuw open gegaan voor het doorgaand verkeer. Op 22 september volgt een feestelijk openingsweekend.

Nieuws

WEDSTRIJD : 5 lezers eten gratis Sentse paling of ribbetjes

Sint-Laureins viert feest op 1 augustus. Samen met Radio2 gaat de gemeente tweeëntwintig jaar terug in de tijd. De radiozender, ooit samen met de provincie Oost-Vlaanderen en Imewo, organisator van de wedstrijd “Een thuis voor een beeld” loopt in augustus alle winnaars af om er een dag lang radio te maken in de buurt van het gewonnen beeld.

Nieuws

‘Koper’ gaat aan de haal met crossmotor

Een onbekende man ging woensdag aan de haal met een crossmotor in de Kruisstraat in Knesselare. De man vluchtte ermee tijdens een testritje.

Nieuws

Luchtdopen boven Sint-Laureins

De gemeente Sint-Laureins won in 1995 het beeld “Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen” naar aanleiding van de Radio2-wedstrijd “Een Thuis voor een beeld”. De beeldengroep werd destijds geplaatst in de Oudemanskreek in Waterland-Oudeman vlak naast restaurant De Roste Muis. Het beeld werd zowat het uithangbord van alles wat met toerisme in Oost-Vlaanderen te maken heeft.

Nieuws

Bjorg Lambrecht bevestigt klimtalent

De Rus Pavel Sivakov (BMC Development Team) won de Giro della Valle d'Aosta. Knesselarenaar Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal U23) eindigde tweede.

Nieuws

Deze slagerij is enkel voor luxebeesten

Liefhebbers van een mals stukje runds- of varkensvlees hebben er met de Vleeshouwerij in Knesselare sinds kort een topadresje bij. Zaakvoerder Dominique Van Kerrebroeck (35) leerde de stiel van zijn ouders, die de bekende beenhouwerij De Hooiaard in Gent uitbaatten. “Je hoeft geen kilo’s vlees te eten. Maar als je dan wel vlees eet, ga dan voor kwaliteit.”

Nieuws

Hoge gasten op Ursel Avia

Ursel Avia, de officieuze opendeur van Vliegclub Ursel, kon dit weekend weer op een pak bezoekers rekenen.

Nieuws

Infovergadering over fusie lokt amper geïnteresseerden

De eerste infovergadering over de nakende fusie tussen Aalter en Knesselare kon gisteravond maar heel weinig bewoners boeien.

Nieuws

Belgisch bieretiket aangepast om boze hindoes

Brouwerij The Musketeers uit het Oost-Vlaamse Ursel heeft het etiket van het speciaalbier ‘Jack’s Precious IPA’ aangepast. De hindoegemeenschap vond het niet kunnen dat de god Ganesha op het etiket werd afgebeeld. Na intens overleg tussen de brouwers, de Europese vertegenwoordiger van de hindoes en de Belgische hindoegemeenschap werd beslist om het etiket zodanig aan te passen dat er geen rechtstreeks verband meer is met de godheid.

Nieuws
Download