Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bas vervolledigt viergeslacht

Een dikke maand geleden werd Bas Dobbelaere geboren. Daarmee vervolledigde hij het eerste viergeslacht in de familie Dobbelaere. De papa is Wouter Dobbelaere (32), die in Knesselare woont, Bart Dobbelaere (55) is de opa en Laurent Dobbelaere (81) is de fiere overgrootvader. Grootvader en overgrootvader wonen allebei in Maria-Aalter.

Nieuws

Wildkamperen, vanaf nu mag het ook op deze locaties

Voortaan kan je in het Meetjesland op maar liefst vier nieuwe locaties je tentje legaal opslaan. “Positief voor het lokale toerisme en ideaal om de streek op een ecologische manier te leren kennen”, klinkt het.

Nieuws

Werkstraf voor trap op knie

Een 26-jarige man uit Knesselare is in beroep veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur omdat hij na een caféruzie een caféklant zijn knie brak.

Nieuws

Inwoners zien nieuwe straatnaam niet zitten en komen zelf met leuker voorstel

Er komen nog enkele wijzigingen in de voorgestelde nieuwe straatnamen door de fusie tussen Aalter en Knesselare. Zo heeft het voorstel voor de Kerkstraat in Aalter het niet gehaald net als dat voor de Porcelijnegoedstraat in Knesselare.

Wegen en verkeer

Sjotten voor goede doel

Woon-zorgcentrum Onderdale uit Ursel zette zijn beste beentje voor ten voordele van het goede doel en dat was letterlijk te nemen. “We daagden de collega's van de andere woon-zorgcentra van vzw Zorg-Saam uit voor een voetbaltoernooi op de terreinen van Sparta Ursel”, zegt directeur Elke Vastiau. “De opbrengst gaat integraal naar het Congolese project dat we adopteerden, namelijk Tosalisana.”

Nieuws

Vrijspraak toch in strafregister beland

Een 42-jarige man uit Beernem is er in de Gentse politierechtbank goed van af gekomen dankzij zijn advocaat. De man werd er namelijk vervolgd omdat hij in Knesselare met een glas te veel op achter het stuur werd betrapt. Bovendien was het volgens de dagvaarding zijn tweede zware overtreding binnen de drie jaar omdat hij eerder al vluchtmisdrijf pleegde. Dat bleek namelijk volgens zijn strafregister. Maar zijn advocaat Thomas Bailleul vroeg het vonnis in verband met dat vluchtmisdrijf op en trok grote ogen. “Mijn cliënt werd daar namelijk voor vrijgesproken”, zegt hij. “Terwijl het wel in zijn strafregister is gekomen en hij daardoor ook een veel strengere straf riskeerde.” De advocaat wees de politierechter er op dat die eerdere veroordeling dus niet correct was. In plaats van een minimumboete van 3.200 euro en rijverbod van drie maanden kwam de man er nu veel goedkoper van af. Hij werd veroordeeld tot een boete van 1.600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van acht dagen.

Melding

Clara en Roger zijn zestig jaar getrouwd

Roger Standaert en Clara Goossens uit de Kruisstraat vierden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum en werden daarvoor ontvangen in het gemeentehuis van Knesselare. Ze waren buren en werden verliefd. Ze werden gezegend met drie kinderen en twee kleinkinderen. Het geheim van hun lange samenzijn? “Elkaar verstaan”, klinkt het.

Nieuws

Leni vervolledigt viergeslacht

Door de geboorte van Leni De Muynck werd meteen ook een viergeslacht gevierd in de familie. De mama is Eveline Versluys (25), de oma is Myriam Claeys (56) en de overgrootmoeder is Andrea De Baets (74). De kersverse spruit doet een dutje op de schoot van Andrea.

Nieuws

Man riskeert werkstraf voor trap op knie van caféklant

Een 26-jarige man uit Knesselare riskeert in beroep een werkstraf omdat hij de knie van een caféklant heeft gebroken.

Nieuws

Koppel Filip en Davy hebben elk de beste frituur van hun gemeente: “Onze liefde voor de frituur wakkerde de liefde voor elkaar aan”

Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.”

Nieuws
Download