Hoplr is a safe and private neighbourhood network
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Japanse duizendknoop is niet te stuiten

Langs veel wegen staan vandaag stokken in de bermen geplant, met touwen of lint eraan. Die duiden de plekken aan waar de Japanse duizendknoop staat, een exoot die langzaam maar zeker de inheemse planten bedreigt.

News

Marie-Jeanne en Willy officieel getrouwd

Gisteren trouwden Marie-Jeanne Huysman en Willy Naessens voor de wet. De plechtigheid had plaats met vrienden en familie in Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem. 's Avonds was er een feest voor 850 klanten van de zakenman. Wij mochten in de namiddag langsgaan voor een exclusief gesprek.

News

Marie-Jeanne en Willy nu officieel gehuwd

Marie-Jeanne Huysman en Willy Naessens zijn gisteren voor de wet getrouwd. De plechtigheid had plaats met vrienden en familie in Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem. ’s Avonds was er een feest voor 850 klanten van de zakenman. Wij mochten in de namiddag langsgaan voor een exclusief gesprek.

News

Doe eens wheelie op Oude Kwaremont

Met meer dan tweehonderd waren ze, de deelnemers van Red Bull All The Way. Op hun oldtimer-mopeds van 50CC zoefden ze in volle zon en als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van 163 kilometer van Brugge naar Oudenaarde, met uitdagingen op de Oude Kwaremont, de Muur van Geraardsbergen, de Koppenberg en de Paterberg. Op die Oude Kwaremont moest men een wheelie doen.

News

Meer tijd voor de natuur voor gepensioneerde Robin

Na veertig jaar in het onderwijs neemt Robin Vanheuverswyn (60) afscheid van de Vrije School Ruien. De directie, leerkrachten, leerlingen en oud-leerlingen zetten hem in de bloemetjes. Als gids en lid van Natuurpunt en milieuvereniging Omer Wattez bracht hij zijn leerlingen veel bij over de natuur. Ook verzorgde hij de PR van de school en stuurt hij regelmatig een mooie weerfoto naar deze krant.

Leisure and hobby

Hier komt de grootste batterij van het land

Ruien Energy Storage zal begin 2020 een batterijpark van 25 megawatt hebben, goed voor 1 hectare. De batterij zal worden gebruikt om energie te leveren aan het hoogspanningsnet van Elia als daar tekorten zijn. Kostprijs: meer dan 12 miljoen euro.

News

“Ontsluitingsweg Berchem zal veel verkeer uit centrum houden”

Het is zover, de kwart ring rond Berchem komt er. De ontsluitingsweg wordt aangelegd door Global Herpelgem en door de firma betaald. Eind 2019 moet alles klaar zijn.

News

“Centrale Ruien vergeten we nooit”

In het ontvangstgebouw van de vroegere elektriciteitscentrale begint vandaag zaterdag een tentoonstelling over de centrale van Ruien. Initiatiefnemers Marc Peirs en Maja Wolny blikken in de expo terug op leven en werken in Centrale Ruien. Honderd vijftig ex-werknemers mochten als eerste een kijkje nemen.

News

Steenbakkerij vervoert 72.500 kubieke meter klei over water en houdt 5.200 vrachtwagens van de weg

De bouw van de nieuwe stuw op de Boven-Schelde, op de grens van Berchem met Kerkhove, gestart begin 2015, schiet op. In november dit jaar worden de stuwen gelegd. De kleigrond die intussen wordt weggegraven krijgt in de steenbakkerij van Vande Moortel een neiuw leven in de vorm van bakstenen.

News

Precies tachtig jaar geleden daverde ons land op haar grondvesten: “De soep trilde gewoon uit onze borden”

80 jaar geleden werd ons land getroffen door de krachtigste aardbeving ooit gemeten in ons land. Het epicentrum lag toen in een bos in Zulzeke, een deelgemeente van Kluisbergen. Wij gingen langs bij Honoré Devos, nu 96, die zich de aardschok nog goed herinnert.

News
Download