Volg ons ook op Facebook of Twitter!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Stukje snelweg met voorrang voor fietsers

Het nieuwe stuk fietspad op de spoorwegbedding in de Kluisbergense deelgemeente Ruien werd zopas plechtig geopend. Binnenkort kan je van Oudenaarde naar Kortrijk fietsen op de oude spoorwegbedding.

Wegen en verkeer

W-festival is schot in de roos

Het W-festival heeft een goede editie achter de rug. 15.000 muziekliefhebbers vonden de weg naar het vliegveld van Amougies. De opkomst was zo groot dat alle eetkramen zaterdagavond uitverkocht waren. De organisatie deed er alles aan om gisteren in extra catering te voorzien.

Nieuws

Kevin Pauwels klopt Nederlander Hans Becking in de spurt

De manche van de Beneluxcup op de Kluisberg werd zondagnamiddag gewonnen door veldrijder Kevin Pauwels. Hij klopte de Nederlander Hans Becking, 14de in de UCI stand en vorige week nog tweede in de mountainbike van Vlaanderen, in de spurt.

Nieuws

Kevin Pauwels klopt Nederlander Becking in de spurt

De manche van de Beneluxcup op de Kluisberg werd zondagnamiddag gewonnen door veldrijder Kevin Pauwels. Een groep van acht renners zonderde zich al vroeg in de wedstrijd af. Halfkoers probeerde Bart De Vocht, dit jaar al winnaar van twee manches in dit regelmatigheidscriterium, de boel te laten ontploffen, maar De Vocht kwam zichzelf tegen en zakte weg. Pauwels nam toen het initiatief over. Samen met de Duitser Sulte-Lünzum en Hans Becking ging hij de slotronde in. De Duitser moest nog lossen. In de spurt haalde Pauwels het met klein verschil.

Nieuws

“Eindelijk weer toppers op de Kluisberg”

Twaalf jaar nadat er met het EK de laatste internationale topwedstrijd werd georganiseerd, wordt er zondag op en rond de Kluisberg met de vijfde manche van de Benelux cup weer een UCI-mountainbikewedstrijd gereden.

Nieuws

Vliegveld Amougies maakt zich op voor new wave festival

Er heerst een grote drukte op het vliegveld van Amougies, want aan de rand van land- en startpiste krijgt een festivaldorp vorm. Vorig jaar werd de eerste editie van W-Festival gehouden in Wortegem-Petegem, dit keer gebeurt alles op een historische locatie.

Nieuws

Baggerwerken in natuurreservaat komen te laat: vissen drijven dood op het water

In het uitgedroogde Paddenbroek, het gemeentelijk natuurreservaat aan de voet van de Kwaremont, zijn in opdracht van de provincie baggerwerken begonnen. De situatie is er eerder hopeloos: tientallen vissen drijven dood op het water.

Vrije tijd en hobby

Sloopfirma weerlegt verdachtmakingen N-VA Kluisbergen: “Geen asbest gemeten tijdens ontploffing elektriciteitscentrale”

N-VA Kluisbergen stelt in zijn huis-aan-huis blaadje dat geen rekening werd gehouden met de gezondheid van de inwoners bij de ontploffingen van de voormalige elektriciteitscentrale van Ruien. “Mogelijk zijn er asbest of andere gevaarlijke afstoffen vrijkomen”, luidt het. “Klopt niet”, zegt de sloopfirma. “Metingen tonen aan dat er niks van asbest is vrijgekomen.”

Nieuws

ketels in steigers om asbest te verwijderen

Na de afbraak van de grote schoorstenen en de koeltoren blijven nog twee hoge constructies staan op het terrein van de oude centrale van Ruien. “Het zijn de restanten van de ketels van groepen 1 en 2, de oudste van de site die in 1958 in gebruik zijn genomen”, zegt Kris Martens van Martens Democom. “Van bij het begin hebben we een afbraakmethode ontwikkeld omdat in die twee oude ketels nog asbest gebonden stenen zitten. We bouwen nu een stelling rond ketel 1, waar volgende week dan doeken rond komen. We maken een soort sarcofaag die ervoor zal zorgen dat er geen asbest in de lucht kan ontsnappen. De methode is ons opgelegd door de overheid en was ons al opgelegd van bij de overdracht van Electrabel naar ons. Na afbraak van ketel 1 zullen we hetzelfde toepassen op ketel 2. De andere ketels zijn al afgebroken. Daar had Electrabel eerder al asbestsaneringen gedaan, zodat we daar op een andere manier konden afbreken.”

Nieuws
Download