Enkel buren kunnen lid worden op basis van adresverificatie
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik kon me geen mooier vertrek dromen”

FC Lembeke is al verzekerd van promotie naar tweede provinciale maar werkt zondag nog een in principe overbodige thuiswedstrijd af tegen WB Sint-Niklaas dat ook mag promoveren.

Nieuws

Goud voor Cyriel en Christiane

Cyriel Antheunis en Christiane Hoornaert delen al vijftig jaar lief en leed samen mogen ondertussen een gouden lintje om hun huwelijk binden. “We ontvangen jullie graag in galerie Stadhuys”, zei burgemeester Filip Gijssels. “Een sportief gezin dat houdt van voetbal en koersen.” Met Hans en Wim, een oud-scheidsrechter en ex-voetballer, kreeg het koppel twee zonen.

Nieuws

Zware brand vernielde warenhuis maar na elf maanden hard werken is nieuwe winkel klaar

Na elf maanden van hard werken heropent de Proxy Delhaize van Ken Last en Delphine De Smet op donderdag 17 mei opnieuw de deuren. “Woensdagavond kan iedereen al een kijkje komen nemen”, blikt het koppel vooruit.

Melding

Breng uw eigen klaproos naar Kaprijke en waak mee over de wereldvrede

Tijdens een kort maar plechtig moment huldigde schepen Stijn Coppejans de tijdelijke tentoonstelling van De Klaproos in op het Plein in Kaprijke. “Een werk dat symbool staat voor de wereldvrede”, vertelde de schepen.

Nieuws

Groen hekelt besluit assistentiewoningen

De gemeente Kaprijke werkte de jongste jaren aan een plan om 36 assistentiewoningen te bouwen op Aveschoot.

Nieuws

Gezellig wat lezen met een gratis kopje koffie: in de bibliotheek kan het

‘Ontmoet elkaar in de bibliotheek’. Met deze slogan en in een gezellig keuvelhoekje trekt de bib voortaan naar zijn bezoekers.

Nieuws

Ontmoetingsruimte in bib

‘Ontmoet elkaar in de bibliotheek’. Met deze slogan en in een gezellig keuvelhoekje trekt de bib voortaan naar zijn bezoekers.

Nieuws

178 per uur waar 70 mag

Bij controles uit van de zone Meetjesland Centrum werden zaterdag 2.060 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 287, of 13 procent, te snel. De hoogst gemeten snelheid was 178 per uur in de Oosteeklostraat in Kaprijke waar 70 per uur is toegelaten. Vier gecontroleerde chauffeurs reden onder invloed van drank of drugs. Hun rijbewijs werd ingetrokken.

Wegen en verkeer

Kaasschotels voor goede doel

Voor het derde jaar op rij pakt het Goede Doelteam uit met een bijzondere actie. “We verkopen kaasschotels voor Moederdag (12 mei) in Lembeke en voor Vaderdag (9 juni) in Kaprijke”, zegt Linde De Man van het Goede Doelteam. “Met de actie vangen we twee vliegen in een klap. De schotels worden bereid door plaatselijke middenstanders. De opbrengsten van de verkoop gaat naar Hachiko. Dankzij die vzw staan dagelijks 125 assistentiehonden klaar om hun baasje te helpen met allerlei taken. De duohonden waken over een beter leven voor onder andere kinderen met een motorische beperking of epilepsie. De opbrengsten gaan naar de organisatie.” De schotels kosten 12,5 euro en kunnen besteld worden bij het Goede Doelteam op tel. 0474-697.393. Wie geen kaasschotel lust, kan een vleesschotel bestellen.

Nieuws

FOTO. Ruime assistentiewoningen op plek van oud rustoord Sint-Jozef

Over zowat drie jaar hoopt Lembeke te beschikken over 36 nieuwe assistentiewoningen op de site van het bestaande rustoord Sint-Jozef op Aveschoot. “Op de zorgsite zullen dan ruim 150 mensen verblijven”, zegt OCMW-voorzitter Marnix Seels.

Nieuws
Download