Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vergeten put weldra gevuld

Een put in het trottoir aan het Plein in Kaprijke wordt binnenkort gevuld. “Het werd tijd”, vindt oppositielid Yves De Baets, “want die was er al maanden.”

Nieuws

Matz maakt viergeslacht compleet

Sinds eind vorig jaar is onze streek een viergeslacht rijker.

Nieuws

“Deze zware omloop nodigt uit om aan te vallen”

Zondag strijden de nieuwelingen in Les Lacs de l'Eau d'Heure voor de Belgische titels. De eerste- en tweedejaars rijden er hun eigen kampioenschap op een zware omloop.

Nieuws

Halve eeuw FC Kaprijke-Bentille

Voetbalclub FC Kaprijke-Bentille bestaat dit jaar een halve eeuw. “Dat feit willen we niet onopgemerkt laten voorbij gaan” zegt clubvoorzitter Wim De Waele.

Nieuws

Vrijliggende fietspaden moeten N456 veiliger maken

Omdat op de gewestweg 456 tussen het kruispunt met Lovendonk (Sleidinge) en de bebouwde kom van Lembeke veel ongevallen gebeuren, dringt het Evergems gemeentebestuur al lang aan op de realisatie van veilige fietspaden. Met Kaprijke, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Aquafin is nu een samenwerkingsakkoord gesloten om een studie te maken voor de realisatie van vrijliggende fietspaden.

Wegen en verkeer

Vijfitg jaar voetbal in Kaprijke

Voetbalclub FC Kaprijke-Bentille viert op zaterdag 29 juli vijftig jaar voetbal in Kaprijke. Er is in het Sportcentrum van Kaprijke vanaf 14 uur doorlopend een tentoonstelling over de geschiedenis van de fusieclub.

Nieuws

Gemeentebestuur in beroep tegen vergunningen voor windmolens in Kaprijke

De NV Engie Electrabel kreeg recent van de hogere overheden groen licht voor de inplanting van drie windturbines op het grondgebied van Kaprijke. Ze ontving zowel een milieuvergunning als een stedenbouwkundige vergunning voor de exploitatie van het windmolenpark. Na een eerder ongunstig advies gaat het gemeentebestuur van Kaprijke nu in beroep tegen de beide beslissingen.

Nieuws

Oude kranten, tijdschriften en seksfilms gestolen aan krantenwinkel

Ann Vandekeere, uitbaatster van een krantenwinkel in het dorp van Lembeke, is boos. Afgelopen weekend werd een deel van haar onverkochte persartikelen gestolen. “Het is niet voor het eerst dat ik slachtoffer word van kattenkwaad”, vertelt de vrouw.

Nieuws

WEDSTRIJD : 5 lezers eten gratis Sentse paling of ribbetjes

Sint-Laureins viert feest op 1 augustus. Samen met Radio2 gaat de gemeente tweeëntwintig jaar terug in de tijd. De radiozender, ooit samen met de provincie Oost-Vlaanderen en Imewo, organisator van de wedstrijd “Een thuis voor een beeld” loopt in augustus alle winnaars af om er een dag lang radio te maken in de buurt van het gewonnen beeld.

Nieuws

Luchtdopen boven Sint-Laureins

De gemeente Sint-Laureins won in 1995 het beeld “Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen” naar aanleiding van de Radio2-wedstrijd “Een Thuis voor een beeld”. De beeldengroep werd destijds geplaatst in de Oudemanskreek in Waterland-Oudeman vlak naast restaurant De Roste Muis. Het beeld werd zowat het uithangbord van alles wat met toerisme in Oost-Vlaanderen te maken heeft.

Nieuws
Download