Place your neighbourhood activities in the calendar
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Rotary Krekenland te paard voor het goede doel

De Rotary Club Krekenland pakt op 26 augustus uit met aan nagelnieuw concept. De opbrengst van hun allereerste Krekenlandse ruiterhappening gaat naar vzw Manege Dennenhof uit Landegem.

News

Gestolen luxefietsen met waarde van 40.000 euro vanuit Roemenië terug naar België gebracht

In het onderzoek naar een bende Roemeens-Moldavische dieven die gespecialiseerd was in het stelen van dure koersfietsen en mountainbikes, en die in het voorjaar werd opgerold, heeft het parket Halle-Vilvoorde nu een hoop gestolen fietsen naar België kunnen laten terugbrengen. Die waren begin april teruggevonden in een fietsenwinkel in het Roemeense Piatra Neamt.

Alert

Wespen dwingen brandweer tot overuren

Het is alle hens aan dek bij de brandweerkorpsen. Door de uitzonderlijk hete en droge zomer zijn er heel veel wespen. Bij Hulpverleningszone Meetjesland moeten de wespenteams elke dag de baan op. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

Alert

Ingetogen afscheid van familie die om het leven kwam na tragisch ongeval in Maldegem: “Slaapzacht, en tot ziens”

In crematorium Westlede in Lochristi is dinsdagvoormiddag afscheid genomen van de vier slachtoffers van het tragische verkeersongeval in Maldegem. De aula waar de plechtigheid plaatsvond was veel te klein voor al de mensen die hen nog een laatste groet wilden brengen.

News

Louis Clincke sprint naar brons op eerste WK Para-Cycling

Lembekenaar Louis Clincke verraste op het wereldkampioenschap Para-Cycling in het Italiaanse Maniago door een bronzen medaille te behalen in de wegrit. Clincke, die vijf jaar geleden slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeval, was zichtbaar geëmotioneerd na de wedstrijd. “Je wil jezelf ergens opnieuw in kunnen bewijzen na zo’n zwaar trauma. Hier kunnen we iets doen wat we graag doen.”

News

Omleiding voor verbouwing Lotus Bakeries

Lotus Bakeries start met de verbouwingswerken aan de voormalige kantoorgebouwen in de Gentstraat. “Om deze werken vlot te laten verlopen wordt een omleiding voorzien” zegt schepen van mobiliteit Wim De Waele.

Traffic

Kleuters maken tekeningen voor overleden klasgenootjes: “We zullen Meysam en Maité nooit vergeten”

Tientallen kleuters brachten afgelopen zaterdagmorgen tekeningen naar hun schooltje in de Zuidstraat. Tekeningen, briefjes en boodschappen voor hun vriendjes Meysam en Maité, die afgelopen week om het leven kwamen op de N49 in Maldegem.

News

Verstomming, ongeloof, verslagenheid; er zijn geen woorden genoeg om verdriet te beschrijven na tragisch ongeval op E34

Het dodelijk ongeval van dinsdag zinderde gisteren nog na in het woon-zorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Laureins, de plek waar Maaike Verstuyf werkte. “De verslagenheid is bijzonder groot”, zegt gemeentesecretaris Linda Turpyn.

Traffic

MeetjesBAND verkent landsgrens met Nederland

Het eerste weekend van augustus staat voor de Landelijke Gilden van Kaprijke en Sint-Jan-Bentille helemaal in het teken van de fiets. “Onze MeetjesBAND trekt dit jaar de grens over”, vertellen de organisatoren.

News

Het is één van de gevaarlijkste kruispunten in Vlaanderen. Waarom blijven er dan nog steeds doden vallen?

Het kruispunt waar dinsdag vier leden van dezelfde familie om het leven kwamen, staat op de lijst van de allergevaarlijkste verkeerspunten in Vlaanderen. Toch zijn er pas in 2020 verbeteringswerkzaamheden gepland. Hoe komt het dat zoiets zo lang kan aanslepen? En zijn de gemeentes Maldegem en Kaprijke nu van plan om het kruispunt voorlopig te sluiten, voor er nog meer doden vallen?

News
Download