Your digital mailbox
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Indrukwekkende herdenking voor oorlogsslachtoffers

NSB Kaprijke/Lembeke organiseerde gisterenmorgen, in beide deelgemeenten, een meer dan indrukwekkende herdenkingsstoet voor de oorlogsveteranen van WOI en WOII.

News

Kaprijke steunt opnieuw de Warmste Week

De Warmste Week van Studio Brussel komt er weer aan. Het gemeentebestuur van Kaprijke wil graag de lokale initiatieven een extra duwtje in de rug geven. Organisatoren kunnen tot 200 euro per actie bijverdienen.

News

NSB herdenkt oorlogsslachtoffers met stoet

NSB organiseert op zondag 11 november een herdenkingsstoet zowel in Kaprijke en als in Lembeke waarbij de oorlogsveteranen van beide wereldoorlogen vertegenwoordigd worden door hun nakomelingen of kennissen. Ze dragen goudkleurige plaatjes voor hen die overleden zijn tijdens de oorlogen, zilverkleurige plaatjes voor hen die het overleefd hebben. Er werden 212 plaatjes gemaakt.

News

Schepencollege kent zijn bevoegdheden

Het heeft even geduurd, maar sinds kort kent het nieuwe Kaprijke schepcollege haar bevoegdheden. Toekomstig burgemeester Pieter Claeys maakte een lijst van maar 37 beleidsdomeinen bekend. Hijzelf neemt de algemene coördinatie op zich.

News

College kent bevoegdheden

Het heeft even geduurd, maar binnen het nieuwe schepencollege zijn de bevoegdheden verdeeld.

News

Nog twee dagen werken in de Kerkstraat

De werkzaamheden in de Kerkstraat in Lembeke zijn bijna voltooid. Op woensdag 7 en donderdag 8 november 2018 zal aannemer Tasoz bvba uit Lokeren de laatste boringen uitvoeren ter hoogte van het kruispunt Vaartstraat/Kerkstraat/Lembeke-Dorp. Gedurende deze twee dagen gelden de verkeersmaatregelen van de afgelopen week even opnieuw.

News

Eerste Vlaamse bruidsparen ooit poseren in historische tempels Cambodja (maar door iets te veel bloot liep het bijna mis)

Vijf Meetjeslandse bruidsparen hebben deze week fotogeschiedenis geschreven: samen met bruidsfotograaf Gino Vergauwe kregen ze als allereerste ooit de toestemming voor een huwelijksreportage in de wereldberoemde tempels Angkor Wat in Cambodja.

News

Jaar na hartaanval ziet Walter (53) zijn redder terug: “Mooi moment waarmee ik afgelopen jaar kan afsluiten”

Een jaar nadat Walter Van De Walle (53) bijna het leven liet tijdens de Lembeekse Bosduathlon, kon de Lotenhullenaar zijn redder eindelijk bedanken.

News

Huis al voor de vijftiende keer geramd door wagen: “Maar dit ongeval tart alle verbeelding”

Voor Carlos de Sutter uit Lembeke is het stilaan een gewoonte: al voor de vijftiende keer reed een wagen of vrachtwagen binnen in zijn huis. “Maar wat we deze keer meemaakten, tart alle verbeelding.”

News

Weinig vrouwen verkozen tot raadslid

Van de zeventien nieuw verkozen raadsleden zijn er slechts vier vrouwen. Het aantal vrouwen in de raad bedraagt daardoor iets minder dan een kwart.

News
Download