hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Groene Pluim voor basisschool 2geltje

De Groene Pluim van Groen Hobram (Horebeke-Brakel-Maarkedal) gaat naar vrije basisschool 2geltje uit Horebeke. “2gltje streeft naar diversiteit en openheid”, luidt het bij Groen. “De school heeft een warm en familiaal karakter, waar iedereen zich thuis kan voelen. De directie streeft ernaar het witte karakter te doorbreken door samenwerking met Gentse concentratiescholen.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Sint-Cecilia begint jubileumjaar met concert

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Horebeke bestaat 150 jaar. Morgen, zondag, vindt het nieuwjaarsconcert plaats in de kerk van Sint-Maria-Horebeke. Alle plaatsen zijn de deur uit, maar je kan wel nog deelnemen aan de nieuwjaarsreceptie in en rond de kerk. Daar kan je in primeur de jubileumchampagne proeven en het nieuwe uniform van de muzikanten bekijken. Het hoogtepunt van het harmonie-jaar wordt een feestelijke dag op 18 augustus met een eetfestijn en een concert met Belle Perez. De bestuursploeg kreeg met Karel Bauters ook een nieuwe voorzitter.

Nieuws

Gemeentebestuur deelt fietslichten uit aan scholen

Het gemeentebestuur van Horebeke heeft gisteren ledlichtjes uitgedeeld aan alle schoolkinderen in de gemeente.

Nieuws

“Doelman Bauters trof raak met verre uittrap”

Horebeke nam thuis de maat van FC Kluisbergen B (3-0). Er is de achterstand van zes punten op leider Maarkedal, die één match meer speelde. De grote blikvanger was zondag doelman Humphrey Bauters, die .... scoorde na amper drie minuten.

Nieuws

Sarah is huisarts, maar haar huisbezoeken legt ze niet langer af met de auto

Sarah van Laer uit Horebeke rijdt anderhalf jaar met een speed pedelec, een snelle elektrische fiets. “Mijn beste aankoop ooit”, zegt de huisarts overtuigd. “Maar zoals op elke fiets moet je zes paar ogen hebben als je rijdt. De infrastructuur is onvoldoende in ons land.”

Nieuws

Petra De Sutter daagt Jozef Browaeys uit

In Horebeke zal vruchtbaarheidsexperte en senator Petra De Sutter de plaatselijke lijst van Groen trekken. “Groen Horebeke wil een progressief alternatief bieden en pleit voor vernieuwing en openheid van bestuur”, zegt ze.

Nieuws

Horebeke is één groot jachtgebied

Je wist het misschien niet, maar Horebeke heeft veel jachtgebied. Heel veel. Zelfs de begraafplaatsen en het voetbalveld zijn ingekleurd als jachtterrein.

Nieuws

Groen Horebeke vraagt meer... groen in gemeente

De gemeentetest van ‘Het Nieuwsblad’ gaf aan dat Horebeke niet zo goed scoort op het vlak van groen en natuur. De cijfers kwamen van Natuurpunt en waren gebaseerd op het gewestplan. Groen Horebeke vraagt het gemeentebestuur iets te veranderen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Hele dorp in de ban van de verstopte egel

De jeugd van Horebeke is in de ban van een pluchen egel. Rik Bossuyt, directeur van de vrije basisschool 2geltje, begon vorige week een speelgoedegel te verstoppen en plaatste op de Facebookpagina van de school een foto. Het begin van een succesverhaal.

Nieuws
Download