hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Groen lanceert Microbibs

Met de steun van jeugdschrijver Marc de Bel pakken de afdelingen van Groen in Horebeke, Brakel en Maarkedal uit met de HoBraMa Microbibs.

Nieuws

Gewond bij aanrijding

Op de Herreweg (N8), ter hoogte van het kruispunt met de Ruitersstraat, gebeurde gisteren om 12.35 uur een ongeluk. Een man met zijn Toyota richting Brakel reed, werd onwel achter het stuur. Daardoor botste zijn Toyota met een Peugeot die vanuit Brakel kwam. Bestuurster D.F. (39) van de Peugeot werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuws

Axandre Van Petegem: “Ik koers altijd beter als papa er niet bij is”

Axandre Van Petegem, de 15-jarige zoon van gewezen Ronde Van Vlaanderen winnaar Peter, heeft zijn allereerste zege beet. In Oosterzele wipte hij in de finale op en over Jens Vermoote, Jenno Berckmoes en Staf Galle, die even voordien ontsnapt waren.

Nieuws

“Het was om bij te wenen”

Voor Horebeke eindigde de laatste match in de eindronde op een anticlimax. Na winst thuis tegen Wichelen, ging men in Zandbergen onderuit.

Nieuws

Plezante Premie van Qmusic voor studiegenotes die kinderen thuis willen verplegen

Tess Debast uit Horebeke start in september met drie andere studenten verpleegkunde een dienst pediatrische thuisverpleging op. Met hun idee wonnen de meisjes zopas de Qmusic Plezante Premie, goed voor 7.500 euro.

Nieuws

“Weer met het mes op de keel”

Na de thuiszege tegen Wichelen, met een doelpunt van Jeroen Baert in de laatste minuut, staat Horebeke alweer voor een belangrijke opgave. Om in derde te blijven, moet in Zandbergen gewonnen worden.

Nieuws

“Laat doelpunt gaf geen zekerheid”

Hoewel was aangekondigd dat Horebeke bij winst de plaats in derde provinciale zou behouden, blijft het na de zege tegen Wichelen nog enkele dagen op de tanden bijten. “Berlare liet het in de derde amateurklasse afweten en dat is nadelig voor ons”, weet trainer Pascal Smessaert. “Ons laat doelpunt via Jeroen Baert gaf geen zekerheid van het behoud. We spelen zondag in Zandbergen de beslissende match.” Trainer Smessaert, sedert enkele weken aan het roer en voor de eerste keer trainer van een ploeg in de regio Ardennen, hoopt dat het zondag lukt. “Horebeke is een mooie ploeg, die in derde op zijn plaats is”, besluit hij.

Nieuws

“Als we winnen blijven we in derde”

Voor Horebeke, vrijgeloot in de eerste ronde, begint thuis tegen Wichelen de eindronde van de barragewedstrijden. Omdat op het A-terrein onderhoudswerken bezig zijn, speelt men op het B-terrein.

Nieuws

Politiezone Brakel vraagt mening inwoners

De politie van de zone Brakel vraagt de inwoners van Brakel, Horebeke, Maarkedal en Zwalm om een enquête in te vullen. "De digitalisering van de maatschappij is een feit", zegt persofficier Delphine Schelpe. "Jouw politiezone wil mee evolueren met deze trend om de communicatie met jou, als inwoners van de zone, te verhogen. Aan de hand van een vragenlijst zullen wij trachten na te gaan waar we kunnen verbeteren."

Politie en veiligheid

“We moeten een barrageplaats vermijden”

Voor Horebeke werd het in Balegem (0-7) een gezondheidswandeling.

Vrije tijd en hobby
Download