Enkel buren kunnen lid worden op basis van adresverificatie
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Buurtcomité zet padden en kikkers over

Na hun winterslaap denken amfibieën alleen aan paren. Bij duisternis, regen en hoge vochtigheid kruipen de dieren uit hun schuilplaats en trekken ze instinctief naar water. Wie geluk heeft, kan zonder problemen naar een voortplantingspoel trekken. De iets minder fortuinlijke dieren moeten soms een verharde weg oversteken en het verkeer trotseren. Het buurtcomité Rovorst en Natuurpunt kern Rondom Burreken helpen voor de vierde keer de amfibieën veilig op weg naar hun geboortepoel. Mensen die willen helpen, mogen contact nemen met Natuurpunt of bij het buurtcomité Rovorst.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Verder druk zetten op Maarkedal”

Na de 6-0 tegen Zingem B, speelt Horebeke zondag de inhaalmatch tegen Bevere B. Is de ploeg klaar om weer de drie punten te pakken?

Nieuws

<B>De heerser van Horebeke</B> geeft na halve eeuw scepter aan z’n dochter

De langstzittende burgemeester van het land stopt er mee. Na 54 jaar vindt Jozef Browaeys het wel. Hij laat zich opvolgen door zijn dochter Cynthia. Eerst nog verkiezingen, oké. Maar dat is een formaliteit. Browaeys ís Horebeke. Hoe hij dat doet? “Dienstbetoon. Al mag ik dat niet meer zo noemen.” Een bouwvergunning die sneller moet? Bel Browaeys. Is er ergens een feest? Daar is Browaeys. De volkse stijl. “En die zal ik gewoon voortzetten”, zegt de dochter.

Nieuws

Langstzittende burgemeester geeft na 54 jaar fakkel door: “Maar ik blijf meewerken achter de schermen”

Joseph Browaeys (Volksbelangen) stopt op 31 december met politiek. Hij zal dan 54 jaar burgemeester zijn van Horebeke, een dorp van 2.000 inwoners in de Vlaamse Ardennen. Zijn partij duidde zijn dochter aan als lijsttrekker voor de verkiezingen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Groene Pluim voor basisschool 2geltje

De Groene Pluim van Groen Hobram (Horebeke-Brakel-Maarkedal) gaat naar vrije basisschool 2geltje uit Horebeke. “2gltje streeft naar diversiteit en openheid”, luidt het bij Groen. “De school heeft een warm en familiaal karakter, waar iedereen zich thuis kan voelen. De directie streeft ernaar het witte karakter te doorbreken door samenwerking met Gentse concentratiescholen.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Sint-Cecilia begint jubileumjaar met concert

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Horebeke bestaat 150 jaar. Morgen, zondag, vindt het nieuwjaarsconcert plaats in de kerk van Sint-Maria-Horebeke. Alle plaatsen zijn de deur uit, maar je kan wel nog deelnemen aan de nieuwjaarsreceptie in en rond de kerk. Daar kan je in primeur de jubileumchampagne proeven en het nieuwe uniform van de muzikanten bekijken. Het hoogtepunt van het harmonie-jaar wordt een feestelijke dag op 18 augustus met een eetfestijn en een concert met Belle Perez. De bestuursploeg kreeg met Karel Bauters ook een nieuwe voorzitter.

Nieuws

Gemeentebestuur deelt fietslichten uit aan scholen

Het gemeentebestuur van Horebeke heeft gisteren ledlichtjes uitgedeeld aan alle schoolkinderen in de gemeente.

Nieuws

“Doelman Bauters trof raak met verre uittrap”

Horebeke nam thuis de maat van FC Kluisbergen B (3-0). Er is de achterstand van zes punten op leider Maarkedal, die één match meer speelde. De grote blikvanger was zondag doelman Humphrey Bauters, die .... scoorde na amper drie minuten.

Nieuws

Sarah is huisarts, maar haar huisbezoeken legt ze niet langer af met de auto

Sarah van Laer uit Horebeke rijdt anderhalf jaar met een speed pedelec, een snelle elektrische fiets. “Mijn beste aankoop ooit”, zegt de huisarts overtuigd. “Maar zoals op elke fiets moet je zes paar ogen hebben als je rijdt. De infrastructuur is onvoldoende in ons land.”

Nieuws

Petra De Sutter daagt Jozef Browaeys uit

In Horebeke zal vruchtbaarheidsexperte en senator Petra De Sutter de plaatselijke lijst van Groen trekken. “Groen Horebeke wil een progressief alternatief bieden en pleit voor vernieuwing en openheid van bestuur”, zegt ze.

Nieuws
Download