Keep the good new year intentions alive!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Groen wil landelijk karakter beter ontwikkelen

Groen Horebeke stelde zaterdag haar elf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Het gaat om het behoud en de ontwikkeling van het landelijk karakter van onze gemeente.”

News

Groen wil dekenij niet verkopen

De dekenij van Horebeke mag niet worden verkocht. Dat vindt Groen. Het gemeentebestuur probeerde het pand al twee keer openbaar te verkopen, maar dat lukte niet.

News

FOTO. Samenwerkingsprotocol Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezones, MUG-diensten en Gouverneur

De Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen, Politiezone Brakel, Politiezone Ronse, Politiezone Vlaamse Ardennen, Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem, AZ Glorieux Ronse, AZ Sint-Elisabeth Zottegem en AZ Oudenaarde ondertekenden woensdag in de brandweerkazerne van Zottegem hun samenwerkingsprotocol. Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen Jan Briers was verontschuldigd en zal het protocol deze week nog ondertekenen. Later meer in Het Nieuwsblad.

Alert

Ruzie tussen partijen heeft onverwacht resultaat: kijk, een nette gemeente!

Wie was er nu eerst met het voorstel om Horebeke te laten toetreden tot de statiegeldalliantie. Groen zegt dat het eerst was, Volksbelangen van de burgemeester zegt er al een maand eerder mee bezig te zijn. Het resultaat is dat beide zwerfvuil zijn beginnen rapen.

News

Politie gaat ook in zone 30 flitsen

De politiezone Brakel kondigt aan dat ze voortaan ook in de zone 30 zal flitsen. Deze nieuwigheid in het flitsbeleid van de politiezone is het resultaat van metingen en tellingen en van vragen van omwonenden en de gemeentebesturen.

Alert

Buurtcomité zet padden en kikkers over

Na hun winterslaap denken amfibieën alleen aan paren. Bij duisternis, regen en hoge vochtigheid kruipen de dieren uit hun schuilplaats en trekken ze instinctief naar water. Wie geluk heeft, kan zonder problemen naar een voortplantingspoel trekken. De iets minder fortuinlijke dieren moeten soms een verharde weg oversteken en het verkeer trotseren. Het buurtcomité Rovorst en Natuurpunt kern Rondom Burreken helpen voor de vierde keer de amfibieën veilig op weg naar hun geboortepoel. Mensen die willen helpen, mogen contact nemen met Natuurpunt of bij het buurtcomité Rovorst.

Leisure and hobby

“Verder druk zetten op Maarkedal”

Na de 6-0 tegen Zingem B, speelt Horebeke zondag de inhaalmatch tegen Bevere B. Is de ploeg klaar om weer de drie punten te pakken?

News

<B>De heerser van Horebeke</B> geeft na halve eeuw scepter aan z’n dochter

De langstzittende burgemeester van het land stopt er mee. Na 54 jaar vindt Jozef Browaeys het wel. Hij laat zich opvolgen door zijn dochter Cynthia. Eerst nog verkiezingen, oké. Maar dat is een formaliteit. Browaeys ís Horebeke. Hoe hij dat doet? “Dienstbetoon. Al mag ik dat niet meer zo noemen.” Een bouwvergunning die sneller moet? Bel Browaeys. Is er ergens een feest? Daar is Browaeys. De volkse stijl. “En die zal ik gewoon voortzetten”, zegt de dochter.

News

Langstzittende burgemeester geeft na 54 jaar fakkel door: “Maar ik blijf meewerken achter de schermen”

Joseph Browaeys (Volksbelangen) stopt op 31 december met politiek. Hij zal dan 54 jaar burgemeester zijn van Horebeke, een dorp van 2.000 inwoners in de Vlaamse Ardennen. Zijn partij duidde zijn dochter aan als lijsttrekker voor de verkiezingen.

Alert

Groene Pluim voor basisschool 2geltje

De Groene Pluim van Groen Hobram (Horebeke-Brakel-Maarkedal) gaat naar vrije basisschool 2geltje uit Horebeke. “2gltje streeft naar diversiteit en openheid”, luidt het bij Groen. “De school heeft een warm en familiaal karakter, waar iedereen zich thuis kan voelen. De directie streeft ernaar het witte karakter te doorbreken door samenwerking met Gentse concentratiescholen.”

Leisure and hobby
Download