Volg ons ook op Facebook of Twitter!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

FOTO: 500 Halloweenwandelaars op griezeltocht

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Gezinsbond Hillegem een Halloweentocht. De 500 deelnemers al of niet verkleed, genoten van de creepy verrassingen onderweg . Na afloop was er op Hoeve De Meierij nog een afterparty met de coverband RebAund.

Nieuws

“Onze kern is smal”

Met het duel tussen Meerbeke en Borsbeke-Herzele staan twee promovendi die nog niet wonnen tegenover elkaar. Mevocs hoekaanvaller Lara Barrezeele (20) hoopt dat haar team toont wat het echt waard is. Lore Lauwereys (29) rekent op Hebo's eerste zege.

Nieuws

“Mikken naar het record van Eric Schoefs”

Vandaag begint Herzelenaar Ayrton De Pauw in de Velodrom aan het EK. Voor de kilometer past Ayrton, maar sprint en keirin staan wel op zijn programma.

Nieuws

Helft minder woninginbraken, maar wel meer intrafamiliaal geweld

Het aantal woninginbraken in Herzele is in een jaar tijd gehalveerd. Het aantal verkeersongevallen met gewonden daalde lichtjes, maar gevallen van intrafamiliaal geweld en drugsdelicten zijn toegenomen. Dat zijn een paar vaststellingen uit het politierapport dat korpschef Jan De Sutter en commissaris Peter Souffriau voorstelden aan het gemeentebestuur.

Politie en veiligheid

“We moeten dringend herbronnen”

Coach Jos Cooman was niet te spreken over de 5-3-nederlaag op Gentbrugge. “Slechts twee spelers van vorige week stonden tegen Gentbrugge aan de aftrap. We breidden de kern dit seizoen uit met vier nieuwe spelers, maar toch blijft het week na week moeilijk om een ploeg tussen de lijnen te brengen. Zo kweek je geen automatismen. We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd met een treffer van Filip Roels. Frederik De Brabander kon vlak na rust de 1-2 scoren, maar toen was het volledig over. Vrijdag tegen Temse moet uit een ander vaatje getapt worden. We moeten dringend herbronnen.”

Nieuws

“Resultaten zijn frustrerend”

Na drie nederlagen op rij, waarin Borsbeke-Herzele weliswaar twee punten sprokkelde, werd het vorig weekend met 3-1 verslagen door leider Roeselare. “Ik kan allerminst klagen over de inzet en prestaties van mijn speelsters. Ik ben zelfs fier op mijn team, maar de resultaten zijn ontgoochelend en frustrerend”, zegt coach Bert Dierick. “Nadat Roeselare de eerste set won met 25-21 waren de andere sets een dubbeltje op zijn kant. Hebo won met 26-28, maar daarna trok Bevo met 27-25 en 26-24 aan het langste eind. Omdat we tegen de top vier van onze reeks speelden, panikeren we niet. Het tij zal wel keren. Het is voor mijn grotendeels nieuw team nog wat zoeken.”

Nieuws

“Ik denk dat de groep er klaar voor is”

De Herzeelse coach Ronald Neys rekent op een thuiszege tegen Bonanza B nadat de leidersplaats werd kwijtgespeeld aan Vlierzele.

Nieuws

“Trots dat we internationaal scoren”

Zaterdag wordt in Tielt gestreden voor de Vlaamse judotitels. Judoclub Herzele vaardigt zes judoka's af en mikt vooral hoog met Brecht Van Assel (-73) en Jonathan De Durpel (-100).

Nieuws

Katrin Dekoninck & Steven Van Der Heyden in De Pastorie

Vrijdag opent in De Pastorie in Ressegem de tentoonstelling “ADEM, Een ontmoeting tussen woord en beeld” van Katrin Dekoninck & Steven Van Der Heyden. Katrin Dekoninck is een all-round kunstenares die de zoekende mens in al zijn eerlijkheid en eenzaamheid weergeeft. Ze beroert de toeschouwer via kleisculpturen, tekeningen, schilderijen en animaties. Steven Van Der Heyden zorgt met zijn gedichten, geschreven in interactie met de beelden van Katrin, voor een ontmoeting in woord en beeld.De tentoonstelling ADEM in De Pastorie, Sint-Mauritsplein te Ressegemn is te bekijken op vrijdag 13 oktober van 10 vanaf 20u en verder op zaterdagen 14, 21 en 28 oktober en op zondagen 15, 22 en 29 oktober van 10u00 - 17u00. Op weekdagen enkel op afspraak. De toegang is gratis. Info: cultuur@herzele.be, 053 737 434www.katrindekoninck.bewww.stevenvanderheyden.be

Nieuws

Knappe prestatie van Herzeelse noodploeg

Herzele-coach Jos Cooman won met 6-4 van Indoor Gent. “We leverden een knappe prestatie af met een noodploeg. Slechts drie spelers uit de vorige wedstrijd waren beschikbaar. Ik vroeg de mannen om kort bij mekaar te spelen en de ploeg deed dat schitterend. De vervangers integreerden zich prima en de ploeg vormde een hecht blok. Gelegenheidskapitein Filip Roels stuurde de ploeg en tekende zelf voor de 1-0 met een mooie schuiver. Bert Boelaert scoorde 2-1 na een dubbelpas met Gianni Limpens. Filip Roels dribbelde naar de 3-2. Bert Boelaert nette 4-3 na een één twee met Tom Van Der Veken die zelf de score opdreef. Bert Boelaert legde de 6-4-eindstand vast met een mooie lob.”

Nieuws
Download