Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Sportief revanche nemen”

Voor Oudegem B is het duel met Borsbeke-Herzele slechts een prestigeslag. Toch wil libero Evelien De Bock sportief revanche nemen voor de 3-1-nederlaag in de heenmatch. Hoekaanvaller Lore Lauwereys hoopt met Hebo dan weer te bewijzen dat het teamis uitgegroeid tot een echte subtopper.

Nieuws

Ewoud (letterlijk) op één been naar WK para-cycling: “Naar Rio met één doel: ticket bemachtigen voor Paralympics”

Wanneer u dit leest zit de Ewoud Vroman uit Woubrechtegem op het vliegtuig richting Brazilië voor het wereldkampioenschap para-cycling op de baan in Rio. Hij hoopt op een plaats binnen de eerste acht Paralympics 2020 in Tokyo.

Nieuws

Bizar telefoontje en bedreigingen aan politie brengen man voor rechter

Een 54-jarige man uit Herzele moet zich binnenkort verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde omdat hij woensdagavond de politie opbelde om doodsbedreigingen te uiten aan het adres van de ex-partner van zijn broer. Kort na de oproep werd hij door de politiediensten bij hem thuis aangetroffen maar hij weigerde om de deur te openen. In plaats daarvan posteerde hij zich aan het raam en van daaruit bedreigde hij de agenten met een voorwerp waarvan op dat moment niet kon uitgemaakt worden of het een vuurwapen was. Dat bleek achteraf niet het geval, maar de onzekerheid leidde tot commotie tijdens de interventie. Na lang aandringen en nadat de politie bijstand had gevraagd aan de politiezones Erpe-Mere en Geraardsbergen verliet hij zijn woning en kon hij overmeesterd worden. Hij werd onmiddellijk gedagvaard voor het plegen van een nodeloze oproep, bedreigen van politiemensen en weerspannigheid. Op 18 juni verschijnt hij voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Ondoordacht telefoontje en bedreigingen aan politie brengen man binnenkort voor de rechter

Een 54-jarige man uit Herzele mag binnenkort in de correctionele rechtbank van Oudenaarde gaan vertellen wat er in zijn hoofd omging toen hij woensdagavond de politie belde, zijn gewezen schoonzus bedreigde en vervolgens met een wapen zwaaide naar de agenten.

Politie en veiligheid
Nieuws

“Uitstekende sfeer”

In de terugronde verloor Borsbeke-Herzele slechts een van zijn eerste zes matchen. Met een sterke prestatie van vooral opposite Lynn Van Poucke versloeg het vorige week ook Gent. “Dankzij onze 3-1-zege rukten we op naar de vijfde plek. We tellen we nog slechts drie punten minder dan Aalter op rang drie”, weet Van Poucke. “In de eerste set walsten (25-12) we over VDK, maar daarna kregen we stevig weerwerk. Bovendien werd in de tweede beurt onze foutenlast hoger en we werkten ook niet meer gemakkelijk af. We herpakten ons in set drie, maar wonnen toch met een tikkeltje geluk met 27-25. Ondanks een noodplan met vier trainers is de sfeer goed. Als team blijven we sterk.”

Nieuws

6de klassers VBSH op bosklas in Durbuy

De jongens en meisjes van de 6de leerjaren van de vrije basisschool Herzele vertrokken maandag op bosklassen naar het centrum La Petite Merveille in Durbuy. Tijdens deze geïntegreerde openluchtklassen beleven de kinderen enkele niet dagdagelijkse activiteiten die de samenwerking en de vriendschapsbanden onder de leerlingen versterken. Ze genoten samen met de begeleiders juf Deborah, juf Nathalie, meester Maarten en meester Chris van een fantastische week met gevarieerde en avontuurlijke activiteiten zoals rappel en klimmen, avonturentocht met hangbruggen, deathride, speleologie, challengepark, geschiedkundige wandeling… De eerste lentezonnestralen (met af en toe een streepje nat) maakten van deze week een onvergetelijk moment van hun basisonderwijs.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Vrachtwagen kantelt in de gracht

Zondagochtend is op de Ressegemstraat in Herzele een kleine vrachtwagen in de gracht beland. De chauffeur raakte niet gewond en kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Omdat de vrachtwagen geen gevaar betekende op de weg, werd hij pas enkele uren na het ongeval getakeld.

Wegen en verkeer
Nieuws

Herzele sluit aan bij Statiegeldalliantie

Herzele heeft zich als eerste Oost-Vlaamse gemeente aangesloten bij de Statiegeldalliantie. In de Statiegeldalliantie verenigen zich milieuorganisaties, bedrijven, lokale overheden en burgerinitiatieven die zwerfafval beu zijn. Samen roepen ze de regering op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle petflessen en blikjes. Ondertussen sloten zich al meer dan 400 Vlaamse en Nederlandse organisaties aan. Zwerfvuil is en blijft een probleem, ook in Herzele. Dat zwerfvuil bestaat voor een groot deel uit petflessen en blikjes. Uit onderzoek blijkt dat statiegeld een groot deel van dat zwerfvuil kan voorkomen. Het invoeren van statiegeld resulteert in lagere kosten voor de gemeenschap, minder opruimwerk voor de gemeente en haar inwoners én een properder Herzele.

Nieuws

Sofie De Vuyst wint millimeterspurt

Het Doltcini-Van Eyck CT kende een vruchtbaar weekend met winst voor Sarah Inghelbrecht in Oostduinkerke en Sofie De Vuyst in Ooike.

Nieuws

Wagen over de kop, bestuurder gewond

Een jonge bestuurder uit Herzele is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt toen zijn Peugeot 206 CC in de Kasteelstraat in Woubrechtegem uit de bocht en over de kop ging. Het ongeval gebeurde kort na 1 uur. De Peugeot reed in de richting van Sint-Lievens-Esse en ging in een linkse bocht om nog onbekende reden aan het slippen. De wagen ramde een verkeersbord en kantelde. De politie en brandweer van Herzele waren snel ter plaatse, de inzittende moest uit de wagen geholpen worden. Hij was gewond, een MUG-team diende hem de eerste zorgen toe. Nadien werd hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws
Download