Place your neighbourhood activities in the calendar
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Ontbijt voor mantelzorgers

Een team van het lokaal dienstencentrum en van Netwerk Zorgzaam Herzele heeft alle 520 Herzeelse mandelzorgers - burgers die zorgen voor een zieke of bejaarde uit hun omgeving - bedacht met een leuke attentie: een ontbijtpakket met koffiekoeken, croissants,vers broodbeleg en fruit. “We dragen onze mantelzorgers op handen”, zegt OCMW-woordvoerster Anja Cosijns.

News

FOTO. Massale belangstelling voor opendeur zorgdorp Ter Leen

Na de officiële opening van het WZC Ter Leen afgelopen vrijdag, mocht het groot publiek zondagnamiddag een kijkje nemen in het volledig zorgdorp Ter Leen. Naast geleide bezoeken zorgde Radio Star voor een streepje muziek afgewisseld met interviews met medewerkers van Ter Leen. Voor de kinderen waren er kinderspelen en een springkasteel.

News

VIDEO. Opnieuw zoekactie naar verdwenen Brian Borms uit Zele

De politie heeft nog maar eens gezocht naar de vermiste Brian Borms uit Zele. De speurders doorzochten opnieuw een stuk veld in Overmere, niet ver van waar ze eind maart al een grote zoekactie hadden gehouden. De onderzoekers kozen voor die plaats na een tip van een buurtbewoner. Veel heeft de zoekactie helaas niet opgeleverd.

I'm looking for

Carrefour Herzele heropende met groter assortiment en milieubewust concept

Carrefour Herzele onderging de afgelopen week een ware metamorfose. Zaakvoerders Dominique en Willem Naesssens en hun dochter Amélie willen hiermee beantwoorden aan de veranderende behoeften van de klanten en hierbij ook aandacht besteden aan het milieu. Klantvriendelijkheid en winkelcomfort staat hoog in het vaandel en daarom komt er ook een Drive-afhaalpunt.

News

VIDEO. Johan Van Tittelboom gaat voor vierde ambtstermijn als burgemeester

Johan Van Tittelboom, de burgemeester van Herzele, gaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor een vierde ambtstermijn op rij. De Open VLD'er is nu al één van de langst zittende burgervaders van onze streek. Als hij in oktober de Herzelenaars opnieuw achter zich krijgt, en hij de rit uitdoet tot 2024, dan zal hij 24 jaar burgemeester zijn geweest.

News

Gewezen N-VA’ers vinden nog net plaatsje op Open VLD-lijst

Bij bestuurspartij Open VLD hebben twee gewezen N-VA’ers nog net een plaatsje bemachtigd op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zoals verwacht trekt burgemeester Johan Van Tittelboom de lijst.

News

Open VLD stelt kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen voor

Tijdens een Kick off in De Steenoven stelde Open VLD de 25 kandidaten voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen voor. Lijsttrekker is huidig burgemeester Johan Van Tittelboom. Op de tweede plaats staat Hilde Van Impe gevolgd door Benjamin Rogiers. 4. Kristof Callebaut, 5. Heidi Knop, 6. Ann Van Ruyskensvelde, 7. Jürgen Neyrinck, 8. Hans Noé, 9. Els Coppens, 10. Elke Carryn, 11. Stijn Van Den Driessche, 12. Anneke Van Wijnendaele, 13. Jo Govaert, 14. Sofie Guns, 15.Michelle Erauw, 16. Niels Leroy, 17. Steffie Vlaeminck, 18. Hildeke De Groot, 19. Veerle Aelvoet, 20. Frank Van Den Bossche, 21. Walter De Mezel, 22. Luc Hoorens, 23. Stefaan Lauwaert, 24. Rita Vandenoostende, 25. Jan Van Damme.

News

Stationsstraat is gevaarlijkste straat van Herzele

Met meer dan twintig ongevallen per honderd meter in een jaar is de Stationsstraat onbetwist de meest verkeersonveilige straat van Herzele. Dat blijkt uit een studie die partij Leef de voorbije maanden maakte. Het Herzeelse schepencollege wil op termijn de straat leefbaarder maken.

Traffic

GO! Atheneum Herzele beloont voorbeeldige leerlingen met SODA-attest

Het Atheneum Herzele reikte aan 45 leerlingen een SODA-attest uit tijdens een plechtige proclamatie in CC De Steenoven. Dit SODA-label staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude.Een SODA-attest krijgen kan vanaf het derde middelbaar en is een beloning voor leerlingen uit het technisch en beroeps secundair onderwijs met een positieve professionele attitude. Vier keer per jaar krijgen de leerlingen bij hun klassieke rapport met cijfers een tussentijdse stand van zaken voor SODA. Zij moeten een A behalen voor de vier dimensies.Binnen de onderwijsvernieuwingen die de voorbije jaren werden doorgevoerd aan het Atheneum Herzele staat het positief motiveren en belonen van de leerlingen centraal. Dankzij een samenwerking met de bedrijfswereld krijgen leerlingen met een SODA-attest meer werkkansen voor vakantiejobs, stageplaatsen, weekendwerk en zelfs vaste jobs. Het behalen van een SODA-label is dus een win-win situatie voor de school, de leerling én de bedrijfswereld.

News
Download