Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Vermist: wie heeft Nicky gezien?

Child Focus vraagt uit te kijken voor Nicky Van Der Waart uit Herzele. De jongeman is 27 jaar maar ziet er een pak jonger uit, hij lijkt wel 15 à 17 jaar. Hij is autistisch en spreekt gebroken Nederlands. Nicky heeft kort donkerblond haar, draagt twee oranje hoorapparaten en is 1,70 meter groot. Hij verdween afgelopen donderdag.

Nieuws

‘Daltonbroers’ krijgen jaar extra gevangenis

De rechter in beroep heeft de broers Ruben (19) en Wim D.G. (43) elk veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zes jaar voor een reeks diefstallen en overvallen. Dat is een jaar meer dan in eerste aanleg.

Nieuws

Extra jaar cel voor ‘Dalton-broers’

De rechter heeft de broers Ruben (19) en Wim D.G. (43) in beroep elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes jaar, voor een reeks diefstallen en overvallen. Dat is een jaar extra dan in eerste aanleg.

Nieuws

“Oogsten in de Giro”

De Herzeelse Sofie De Vuyst (30) toonde zich zaterdag in Terjoden de sterkste, maar ze zat in de tang, waardoor haar Nederlandse ploegmaat Monique Van De Ree net als vorig jaar won. “We reden met zessen twee minuten voorop, maar niet iedereen ging voluit. Enkel bij de premiespurten toonden de rensters zich gretig. Op de slotklim gooide ik mijn troeven op tafel, maar Evelien Debboudt en Van De Ree kreeg ik er niet af. De klimmetjes waren voor mij niet steil genoeg om het verschil te maken. Ik trok dan maar de sprint aan voor Van De Ree.”

Nieuws

Koppel bekomt in ziekenhuis van zwaar ongeval met vluchtmisdrijf op snelweg

Het koppel dat zondagmiddag op de E40 in Beernem van de baan werd gereden, stelt het relatief goed. De twee moeten wel nog een tijdje in het ziekenhuis blijven. “Dit had veel slechter kunnen aflopen”, zegt Ilse Van den Stock (49) uit Borsbeke.

Nieuws

Verontrustende nieuwe manier om in te breken in winkel

Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag granaten gegooid om te proberen binnen te breken in een fietsenwinkel in Herzele en een tuincentrum in Geraardsbergen. Dat bevestigt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. In Herzele konden de daders een twintigtal koersfietsen buitmaken.

Politie en veiligheid

Hallucinant: inbrekers gebruiken granaten om winkels binnen te dringen

Criminelen hebben in de nacht van woensdag op donderdag letterlijk het zwaar geschut bovengehaald om hun slag te slaan. Ze gooiden zowel naar de vitrine van Eurotuin in Ophasselt bij Geraardsbergen als naar de vitrine van fietsenwinkel Best Bikes in Steenhuize bij Herzele, amper drie kilometer verderop, een granaat. Het tuig explodeerde en richtte flink wat schade aan. Bij best bikes zijn ook 23 dure fietsen gestolen. De politie, het labo en ontmijningsdienst DOVO zijn momenteel ter plaatse.

Politie en veiligheid

WIN. Duotickets voor Circus Barones in Herzele

Dit jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Whow! Circus Wonderland!”. Van woensdag 7 juni tot en met zondag 11 juni strijkt het circus neer aan Burchtweide in Herzele. Het Nieuwsblad mag 20 duotickets weggeven voor de voorstelling van vrijdag 9 juni om 18 uur.

Nieuws

FOTO: Dag van de nieuwe inwoners in De Wattenfabriek

Zondag 28 mei om 12.30 u nodigde het gemeentebestuur van Herzele al haar nieuwe inwoners uit voor een gezellig samenzijn in De Wattenfabriek. Burgemeester Johan Van Tittelboom verwelkomde de aanwezigen en gaf een woordje uitleg over Herzele. De aanwezigen genoten van een aperitief en een lichte maaltijd met keuze uit vier soorten pasta’s. Alle nieuwe inwoners kregen ook een goodiebag mee met info over Herzele. Het afgelopen jaar verwelkomde Herzele 134 baby’s waaronder drie tweelingen. Er kwamen ook nieuwe inwoners bij zodat de gemeente momenteel 17.776 inwoners telt.

Nieuws
Download