Easily launch an idea of initiative
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Het lijkt wel alsof wij tevreden moeten zijn met de kruimels”

Vanavond is er een debat in Zele, georganiseerd door Unizo en handelaarsvereniging 9240.be. In de gemeente dingen negen partijen naar de gunst van de kiezer. Vier van hen haken af voor het debat omdat ze te weinig spreektijd krijgen.

News

Onvrede bij Leef&Groen over gebrek aan aanplakborden

In tegenstelling tot vorige verkiezingen heeft de gemeente Herzele geen borden geplaatst waar de politieke partijen hun affiches kunnen aanplakken, tot groot ongenoegen van Leef&Groen.

Alert

Nieuwe kunstgrasveld getest en goedgekeurd: “Toppie!”

Al is de officiële inwijding van het vernieuwde sportcomplex in Borsbeke pas eind deze maand gepland, toch werd het nieuwe kunstgrasveld in de Pastorijstraat het voorbije weekend al ingespeeld. De eer viel te beurt aan de jeugdploegen van KVC De Toekomst.

News

Lijst CD&V en Partners vlak voor deadline klaar

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar CD&V en Partners is er op de valreep toch in geslaagd om een volledige kandidatenlijst samen te stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

News

Lijst CD&V en Partners compleet

Het heeft veel voeten in de aarde gehad maar CD&V en Partners zijn er op de valreep toch in geslaagd om een volwaardige kandidatenlijst samen te stellen. Met niet minder dan 15 nieuwe kandidaten kreeg de lijst dan ook een grondige verjonging. Bovendien vindt de partij zich sterk genoeg om na 18 jaar oppositie terug een coalitie te vormen. Lijsttrekker is Ronny Herremans uit Ressegem, gevolgd door Sabrina De Lange (Herzele). Daarna volgen Geert Opdecam (Herzele), Linda De Roeck (Steenhuize), Sabine Floréal (Borsbeke), Tom Eeckhout (Hillegem), Danny De Backer (Borsbeke), Paul De Vuyst (Borsbeke), Herwig De Latte (Herzele), Paul Boelaert (Borsbeke), Dimitri Vion (Borsbeke), Melissa Van Herreweghe (Borsbeke), Linda De Lombaert (Borsbeke), Annemie Thienpont (Borsbeke), Gino Plas (Ressegem), Linsy Podevin (Steenhuize), Leslie Haut (Steenhuize), Eva Van Puyvelde (Sint-Lievens-Esse), Cindy Van Aerde (Hillegem), Ingrid Vlaeminck (Hillegem), Clément Borloo (Herzele), Geert Vandevelde (Sint-Lievens-Esse), Katrien Minoodt (Sint-Lievens-Esse) en Antoine De Jaeger (Herzele). Lijstduwer is Danny Van Melkebeke uit Ressegem.

News

‘School Cleanup’ in GO! BS De Trampoline

GO! BS De Trampoline volgt met spanning de ‘Ocean Cleanup’ van Boyan Slat. Onder het motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’ dachten de juffen samen met de kleuters en leerlingen van het 1ste leerjaar na over hoe we beter voor het milieu kunnen zorgen. Hiervoor kwam de prins van Viesvuilland op bezoek. Tijdens een interactieve voorstelling, aangeboden door Fost Plus, maakten de leerlingen spelenderwijs kennis met afvalpreventie, sorteren en recycleren. Op een leuke manier leerden de kinderen om enerzijds afval te voorkomen en er anderzijds voor te zorgen dat het gemaakte afval op de juiste plaats terechtkomt. De kinderen wilden direct zelf in de slag. Omdat de oceanen niet direct haalbaar leken, opteerden ze voor een afvalbrigade die al meteen de handen uit de mouwen stak en het zwerfafval op en rond de school verzamelde.

News

Herzelenaren mogen zich uitspreken over autodelen

News

Zebravoetbalacademie gaat van start

Op zondag 16 september start de voetbalacademie van KVC De Toekomst Borsbeke op het splinternieuwe kunstgrasveld. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

News

Treinramp en andere Herzeelse oorlogsverhalen in boek gegoten

Binnenkort rolt het boek De Groote Oorlog in Herzele van de persen, een realisatie van heemkundige kring De Hellebaard. “Het geweld, de vluchtelingen, de treinramp van 1918”, het komt allemaal aan bod.

News

Atheneum Herzele en KAZ-klas verwelkomen bijna 200 nieuwe leerlingen

De eerste schooldag werd zeer succesvol ingezet op de campus van het GO! Herzele. Net geen 200 nieuwe leerlingen startten aan het Atheneum Herzele en in de KAZ-klas.Maar liefst 115 eerstejaars startten hun middelbare schoolcarrière in 1 KAZ-klas en in 1 OK! “Met de vernieuwende lesaanpak van onze school kiezen wij duidelijk voor een project van de toekomst”, stelt directeur Sandy Maegerman. “De spectaculaire stijging van onze leerlingaantallen bewijst dat meer en meer ouders bewust kiezen voor onze unieke manier van lesgeven waarbij de nadruk ligt op onderwijs op maat van elke leerling”, voegt zij er aan toe. In de 1ste graad worden de leerlingen in kleinere groepen begeleid door een coach. Die coach houdt leerlingcontacten en bekijkt samen met de leerling het leerproces, het welbevinden en de schoolloopbaan.Een extra troef dit schooljaar is de start van de richtingen ‘lichamelijke opvoeding & sport’ én ‘wetenschappen optie sport’ Maar liefst 40 nieuwe leerlingen kiezen voor deze sportrichtingen. Het Atheneum Herzele en de KAZ-klas plukken bij de start van dit nieuwe schooljaar duidelijk de vruchten van hun keuze voor vernieuwend onderwijs.

News
Download