De naam Hoplr komt van cityhopping
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Derde keer goede keer: kunstwerk is eindelijk thuis

Twee keer is de plaatsing uitgesteld, maar gisteren kon dan toch het beeld House on Basement geïnstalleerd worden op de Groenlaan in Herzele. De gemeente won het werk van John Van Oers met de Radio 2-wedstrijd Een thuis voor een beeld.

Nieuws

Veroordeelde cafébaas krijgt hulp van trouwe klanten: “Zij willen mijn boete betalen”

De correctionele rechtbank van Oudenaarde heeft cafébaas Dirk Vlaeminck van het populaire café Torengalm uit Herzele veroordeeld tot een maand sluiting en 3.000 euro boete wegens overtreding van het rookverbod. “Maar ik was toch al van plan een vakantie te boeken en mijn klanten helpen de boete te betalen”, reageert hij.

Nieuws

Klanten in de bres voor veroordeelde cafébaas: “Zij betalen mijn boete”

De correctionele rechtbank van Oudenaarde heeft cafébaas Dirk Vlaeminck van het populaire café Torengalm in Herzele veroordeeld tot een maand sluiting en 3.000 euro boete wegens overtreding van het rookverbod. “Ik was toch al van plan een vakantie te boeken en mijn klanten helpen me de boete betalen”, reageert hij.

Nieuws

Gezocht: vrijwilligers om steenuil te redden

Natuurpunt Herzele en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA) zijn samen op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het redden van de steenuilen. Dat is de kleinste uilensoort die voorkomt in ons land.

Vrije tijd en hobby

Len wint Christmas Special U12A

Om de heenronde van het seizoen af te sluiten organiseerde trainer Bart Pardaens voor zijn U12A-ploeg van KVC De Toekomst Borsbeke een heuse Christmas Special

Nieuws

Gery en Henriette zijn diamanten paar

Gery Coppens en Henriette Bosman -Van den Berge werden in de bloemetjes gezet voor hun diamanten huwelijksjubileum. Ze leerden elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden en huwden op 14 december 1957 in Steenhuize -Wijnhuize. Ze hebben twee zonen, twee kleinzonen en een kleindochter.

Nieuws

Radio Star weldra te horen in zeven gemeenten

De Herzeelse lokale radio Radio Star krijgt niet enkel een definitieve erkenning, maar ook een groter bereik. Voortaan is de radio dus te beluisteren in Sint-Lievens-Houtem, Erpe-Mere, Lede en in grote delen van Zottegem, Oosterzele en Wetteren.

Nieuws

Sofie De Vuyst: “Omloop wordt mijn grote wederoptreden”

Het was lange tijd stil rond de figuur van Sofie De Vuyst. De renster uit Herzele heeft er een lang herstel opzitten na haar zware val op training in juni. “Ik ben nog volop aan het revalideren maar ik kijk al uit naar mijn eerste koers.”

Nieuws

Infrabel en gemeente raken het niet eens over voetgangerstunnel

De directie van spoorwegmaatschappij Infrabel en het gemeentebestuur van Herzele zitten niet op hetzelfde spoor wat veiligheidsinvesteringen betreft in de stationsomgeving. Infrabel wil een voetgangerstunnel bouwen in de Stationsstraat, maar dan moet het autoverkeer verhuizen en dat laatste ziet Herzele niet zitten.

Wegen en verkeer

Gezocht: uitbater voor ‘gemeentecafé’

Het Herzeelse gemeentebestuur neemt het heft in handen om het slapende horecaleven in het centrum weer tot leven te wekken. De burgemeester wil het leegstaande café Hof Van Weenen laten fungeren als ‘gemeentecafé’. Er wordt een uitbater gezocht.

Nieuws
Download