A second please, patience is a virtue!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Herzele en Sint-Lievens-Houtem krijgen jonge pastoor

De Gentse bisschop Luc Van Looy heeft Herbert Vandersmissen (37) tot pastoor van de parochiegemeenschappen Herzele en Sint-Lievens-Houtem benoemd. De benoeming heeft meteen verschuivingen tot gevolg in de parochies van dekenij Herzele.

News

Infosessie: Kom bij de brandweer!

Op dinsdag 18 december om 20 uur gooit brandweerzone Vlaamse Ardennen de deuren open voor alle geïnteresseerden! Een infoavond wordt georganiseerd in de kazerne van Oudenaarde voor kandidaten uit Brakel, Herzele, Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Het doel is om zoveel als mogelijk informatie te verstrekken aan de aanwezigen met betrekking tot de vacante plaatsen voor vrijwilligers.

Alert

Schepencollege wordt vrouwelijker dan ooit

Burgemeester Johan Van Tittelboom (Open VLD) maakte de namen en bevoegdheden bekend van het nieuwe schepencollege dat op 1 januari in Herzele aan de slag gaat. Het nieuwe kernbestuur telt drie nieuwe schepenen en is vrouwelijker dan ooit.

News

Judoclub Herzele blikt tevreden terug op 2018

De succesvolle Herzeelse Judoclub reeg ook in het bijna afgelopen jaar de successen aan elkaar. Coach Michel Van Assel blikt dan ook tevreden terug.

News

Nieuwe kleedkamers en doucheruimtes voor sportterreinen de Warande

Het Herzeelse gemeentebestuur start met opwaardering van de Warande-sportterreinen aan de Tramzate die ze anderhalf jaar geleden hebben aangekocht. De hoge kostprijs, 587.000 euro, lokte wel discussie uit in de gemeenteraad.

News

Leerlingen bouwplaatsmachinist en wegenbouwmachinist volgen unieke VDAB-stage

GO! Atheneum Herzele gaf de voorbije weken de leerlingen bouwplaatsmachinist (5deen 6de jaar) en wegenbouwmachinist (7de jaar) de kans om unieke stages te volgens op de Zottegemse VDAB-site.Slechts 3 scholen in Vlaanderen bieden deze bijzondere studierichting aan. Jaar na jaar ziet het Atheneum Herzele de leerlingaantallen in deze specifieke bouwrichtingen sterk toenemen. Dankzij de nauwe samenwerking met de VDAB krijgen alle leerlingen de kans om een professionele opleiding te volgen onder begeleiding van leerkrachten van de school én instructeurs van de VDAB.Na deze stageperiode behalen alle geslaagde leerlingen het attest van mini-graver en hydraulische machines, wat hen een extra meerwaarde geeft op de arbeidsmarkt.

News

VIDEO. Carrefour Zele, Parein Beveren en Anso Geraardsbergen winnen Hospitality Award

De meest klantvriendelijke buurtwinkel van het land vindt u in ... Zele. De plaatselijke Carrefour heeft daar de Hospitality Award gekregen, voor de derde keer al in vijf jaar tijd. Dat komt omdat de winkel onder meer boodschappen aan huis levert. Het winkelpersoneel pikt ook minder mobiele mensen thuis op om samen te gaan winkelen.

News

Herzeelse radiomarathon in glazen huis

MFL-Herzele (Muziek Financiert Leven in Herzele) pakt dit jaar uit met een nieuwe stunt. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zal schepen Benjamin Rogiers, gesteund door zijn sidekicks Els Coppens en Caroline De Vadder, maar liefst 36 uur lang opnieuw radio maken op Radio Star.

News

Jeugdgemeenteraad verkozen

Tijdens de jongste jeugdgemeenteraad, het adviesorgaan met kinderen en jongeren uit de derde graad basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs van alle Herzeelse scholen, werden de nieuwe schepenen en burgemeester voorgesteld. Mattis De Winne (BSGO De Trampoline) is de nieuwe jeugdburgemeester. Makaryos Raafat (VBS Borsbeke) is jeugdschepen Bibliotheek, Charlotte Van Delsen (VBS Borsbeke) werd tot jeugdschepen Verkeer verkozen, Lander Vanhamme (Atheneum Herzele) is jeugdschepen Sport en Spel, Lore Dewaele (Atheneum Herzele) is jeugdschepen Tettergazet en Noa Praet (VBS Herzele) is jeugdschepen Milieu en Natuur. De jeugdgemeenteraad betrekt kinderen en jongeren bij het gemeentelijk beleid en geeft hen de kans om hun opmerkingen, wensen en ideeën kenbaar te maken aan de beleidsverantwoordelijken. Op het einde van het werkjaar organiseert de raad ook een groot feest aan de Burcht voor alle Herzeelse kinderen en jongeren.

Babysitting

Motorrijder die vrouw met hoge snelheid van de weg maaide, was onder invloed

De dertigjarige K.S. reed veel te snel, testte positief op alcohol en bleek bovendien onder invloed van cannabis toen hij op 12 maart vorig jaar een ongeval met bijna fatale afloop veroorzaakte op de Provincieweg. Dat bleek woensdag in de politierechtbank van Oudenaarde, waar de motorrijder een boete en twee maanden rijverbod kreeg.

Alert
Download