Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Spektakel op Hamse kerktoren

Vandaag woensdag om 10.30 uur voeren monumentenwachters herstellingswerken uit aan de toren van de Sint-Pieterskerk op het Hamse Marktplein. Het wordt een spectaculair gebeuren, waarbij de wachters aan touwen de toren afdalen.

Nieuws

“Sterk Bilzen houdt ons van topaffiche”

Een lucratieve thuismatch tegen Roeselare, Robur wist wat tegen Bilzen-Waltwilder op het spel stond. De Moerzekenaars zagen echter in het verre Limburg hun bekerdroom uit elkaar spatten. De plaatselijke fusieclub knikkerde hen immers met 3-1 uit het tornooi.

Nieuws

“Eén vrouwenploeg in Vlaanderen”

De 13-jarige Kastelse Jutta Onselaere keerde met een bronzen medaille terug uit het Spaanse Valencia waar het EK muurkaatsen werd afgewerkt.

Nieuws

“Uitgeblust na een knalseizoen”

Voorzitter Kristof Saey tilde niet zwaar aan het puntenverlies tegen rode lantaarn Herdersem.

Nieuws

“Bij Van Hooydonck op bezoek”

Het Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team boekte na de winst van nieuweling Arjan Poleij in de GP Marc Madiot in Frankrijk weer winst in een UCI koers. Tim Bierkens haalde het in de Omloop van de Vlaamse Gewesten in Wuustwezel.

Nieuws

“Moet het in mijn eentje oplossen”

Na een verloren wintercampagne is ‘veldrijder’ Jonas Smet aan zijn beste wegseizoen ooit bezig. Zowel in Denderbelle als in Tielt kwam hij de voorbije week als winnaar over de streep. Daardoor zit hij nu al aan vier zeges. “Het scenario van de twee wedstrijden was gelijkaardig. Telkens was er een vroege aanval waar ik niet bij was. Maar samen met een aantal anderen kon ik de kloof dichten. In Denderbelle bleven we in de finale nog met vier over waaruit ik ben weggesprongen, in Tielt was het een grotere groep. In de spurt weet ik dat ik meestal te kort kom. Daarom speel ik de finale al mijn troeven uit”, aldus Smet die weldra als belofte aan het veldritseizoen begint.

Nieuws

“Amper nog een elftal op de been”

Vigor Wuitens Hamme ligt uit de Beker van België. Een verrassing is dat niet echt. De ploeg moest op het veld van RWDM liefst 7 basisspelers missen. Daarnaast viel Mitch Dekuyper al snel uit. Hij zal voor lange tijd buiten strijd zijn. Speler-trainer Jamaique Vandamme, Lander De Keersmaeker, Jari Mariën, Stijn De Wilde, Jorrit D'Haeseleer, Gilles Van Remoortere en Brian Vercruysse lagen al voor de wedstrijd in de lappenmand. “We moesten dus met een echte noodploeg naar Molenbeek en kwamen daar tegen een thuisploeg uit die behoorlijk intimiderend speelde. Al in de eerste minuut zat het spel er op de wagen. Maar uiteraard is dat niet de oorzaak van ons falen. We hadden gewoon te weinig kwaliteit om een echte kans te maken”, bekende manager De Paepe zag zijn team vanuit de tribunes amper één kans bij elkaar voetballen. “Aanvallend konden we te weinig brengen en als je na een halfuur zonder je enige echte aanvaller verder moet dan weet je dat het hopeloos wordt.”

Nieuws

Niels en Raymond schitteren op Hamme Zomert

De negende editie van het muziekfestival werd een onvervalste topper. Het talrijk opgekomen (en enthousiast) publiek werd al meteen in de sfeer gebracht door Niels Destadsbader. De ‘ideale schoonzoon’ vierde overigens precies zijn 29ste verjaardag en had er duidelijk zin in. De toeschouwers genoten van zijn grote hits, uiteraad met als climax zijn Zomerhit 2017 ‘Skwon Meiske’. Zoveel hitgevoeligheid kregen we ook van ‘good old’ Raymond van het Groenenwoud, die met succesnummers als ‘Meisjes’ en ‘Vlaanderen boven’ het Marktplein in lichterlaaie zette. The Amazing Flowers illustreerden daarna dat ze inderdaad tot de beste coverbands van de lage landen behoren. De eer om af te sluiten was voor het Soundsplash Party Team. Nu uitkijken dus naar de lustrumviering van volgend jaar!

Nieuws

“Topaffiche tegen Roeselare zou mooi zijn”

Robur is nog één wedstrijd verwijderd van een topaffiche tegen KSV Roeselare. De Moerzekenaars moeten zondag dan wel in de vierde ronde de Limburgse neoderde-amateurklasser Bilzen-Waltwilder zien uit te schakelen.

Nieuws

“Voor een ticket tegen Cercle Brugge”

Vigor Wuitens trekt vanavond - aftrap om 19 uur - naar het Edmond Machtensstadion in Molenbeek waar in de vierde ronde van de Croky Cup RDWM gastheer mag spelen voor blauwzwart.

Nieuws
Download