Het komt allemaal wel goed
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Punten pakken in de eerste weken”

Vigor Wuitens Hamme opent het seizoen op 3 september op eigen veld tegen promovendus Chatelet. Eén week later trekken de Wuitens naar Oosterzonen, dat vorig seizoen slechts in extremis het behoud kon verzekeren. “Het zal er nu meer dan ooit op aan komen om onze start niet te missen”, weet Daniël De Paepe.

Nieuws

Leefschool opent ‘grootste verkeerspark van Vlaanderen’

Leefschool 't Veertje opende gisteren op het schoolterrein aan de Pater Vertentenstraat een indrukwekkend verkeerspark. “Allicht het grootste op een school in Vlaanderen”, bevestigde politie-inspecteur Philip De Wilde, die met zijn Vlaamse kleuterfietsproject toch wel een zicht heeft op de zaak.

Politie en veiligheid

Meubelmaker gaat de lucht in met houten vliegtuig

Gisteren maakte Ivan Baeyens, een geboren Zelenaar die al zeventien jaar in Hamme woont, zijn grote droom waar: de 38-jarige meubelmaker mocht immers meevliegen met een houten Boeing-Stearman PT 17.

Nieuws

“Bejaarde buurman (89) balde zijn vuisten”

Volgens Hilde De Maeseneer, de advocate van Hans W., kent de burenruzie al een lange voorgeschiedenis. “In het begin waren er helemaal geen problemen tussen hen beiden”, pleitte de raadsman. “Ze schoten zelfs goed met elkaar op. Maar na een tijdje veranderde dat. De straat waarin ze woonden, staat vol met rijhuisjes en er heerst een sfeer zoals in een appartementsblok. De isolatie laat er te wensen over en een beetje verdraagzaamheid is aangewezen. Roger M. maakte steeds meer opmerkingen over lawaai en over het kabaal dat de kinderen in het huis van zijn buurman maakten. Hij stoorde zich ook aan het geluid van de voordeur en het zwembad in de tuin van Hans W. Hij ging zelfs meten op welke afstand dat stond van de grens met zijn grond. Op die bewuste zomerdag vorig jaar kwam Roger M. voor de zoveelste keer zijn beklag doen. Hij balde daarbij zelfs zijn vuisten naar mijn cliënt. Die heeft hem dan een lichte duw gegeven waardoor zijn buurman ongelukkig gevallen is.”

Nieuws

Keizer Carnaval riskeert half jaar cel na gewelddadige burenruzie op straat

Keizer Carnaval Hans W. (46) uit Hamme riskeert een half jaar cel voor opzettelijke slagen aan zijn bejaarde buurman. Het 89-jarige slachtoffer werd tegen de grond gewerkt na een ruzie op straat. “Hij daagde mij heel de tijd uit”, verdedigt W. zich.

Nieuws

Wuitens hebben spaarpot van bijna 17 miljoen euro

Woensdag legt de CD&V-Open VLD-meerderheid de jaarrekening van 2016 voor aan de gemeenteraad. “Het overschot is gunstiger dan geraamd in het budget”, zegt schepen van Financiën Ann Verschelden (CD&V). “We gingen vorig jaar geen nieuwe leningen aan en ontvingen meer inkomsten van de personenbelasting. Een aantal geplande investeringen zijn wel niet uitgevoerd.” Schepen van Openbare Werken Koen Mettepenningen (CD&V): “Zo moeten we wachten op de onteigeningen voor de aanleg van het fietspad langs de gewestweg N446 in Zogge. Voor de renovatiewerken van het gemeentehuis zijn we gebonden aan het verslag van Erfgoed.”

Wegen en verkeer

Kapellestraat krijgt eenrichtingsverkeer naar Markt en parkeerplaatsen verdwijnen

De Kapellestraat, de centrumstraat die het Tweebruggenplein met de Hamse Markt verbindt, krijgt zowel onder- als bovengronds een grondige renovatiebeurt.

Wegen en verkeer

Kinderkrib Zonnebloem kost handenvol geld

Uit de jaarrekening van 2016 die het OCMW woensdag 21 juni voorlegt aan de gemeenteraad blijkt dat de gemeentelijke sociale dienstverlening maar liefst 117.000 euro bijdraagt aan de exploitatie van de crèche De Zonnebloem, waar dagelijks 33 kindjes worden opgevangen. “Dit exploitatieverlies is vooral te verklaren door de intensieve personeelskosten”, legt OCMW-voorzitter Paul Verschelden (Open VLD) uit. “Het spreekt voor zich dat we als gemeente en Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn investeren in het welzijn van onze inwoners. De exploitatiekosten voor het woonzorgcentrum Meulenbroek bedroegen in 2016 een half miljoen euro en ook in de serviceflats spendeerden we ruim 200.000 euro.”

Nieuws

“Mikken op de top vier en zitten op schema”

Dweight Deblende kende een uitstekend weekend met Kastel, dat zondag Blicquy aftroefde met 13-4. “We lieten een vijf op zes optekenen en blikken terug op een geslaagd weekend. Zaterdag depanneerde Daily Samyn ons in Halle. Zondag konden we rekenen op Jonathan Peelman, die niet graag aan de koord speelt en daarom bij de tweede ploeg aan de slag is, waar hij naar hartenlust mag keren. Zondag keerde Peelman één bal over en presteerde hij opnieuw sterk. De voorbije weken zaten we vaak met een probleem op groot, maar zaterdag deed Matthias Baert het daar goed en zondag vulde Sven Van Hemelrijck die positie uitstekend in.”

Nieuws
Download