Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Afvalzakken uitzonderlijk welkom in recyclagepark

Na de sneeuwval die op maandag 11 en dinsdag 12 december de operationele werking van de Verko-ophaaldienst in Berlare en Hamme belemmerde, deed de intercommunale een oproep om het niet-opgehaalde afval aan de straatzijde te verwijderen en opnieuw aan te bieden bij de volgende ophaalbeurt van dezelfde afvalfractie. “Niet alle inwoners geven gevolg aan die oproep, waardoor het afval in heel wat straten gewoon blijft buitenstaan en voor veel ergernis zorgt”, stelt Verko-woordvoerster Anika Buyst. “Verko wil daarom graag een oplossing bieden en bereidt zich na overleg met de Oost-Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij voor om de niet-opgehaalde huisvuilzakken nog tot en met zaterdag gratis te aanvaarden in het recyclagepark. Wie van deze dienstverlening wil gebruikmaken, dient het huisvuil aan te bieden in de reglementaire gele zakken en kan hiermee alleen terecht in het recyclagepark van de eigen gemeente. De inzameling zal gebeuren in de grofvuilcontainer. Wie zich alleen met een gele zak aanmeldt, hoeft geen toegangsgeld te betalen.”

Vrije tijd en hobby

“Dat nog eens overdoen”

Na de derby's tegen Dender en op Oudenaarde staat er zondag weer een burenduel tegen Eendracht Aalst op het programma. De Wuitens wonnen de heenmatch in Aalst met onder meer 2 treffers van Gilles Van Remoortere. Die wil dat graag nog eens overdoen.

Nieuws

“Herfstkampioen, dat doet enorm deugd”

ARB Hamme versloeg de nummer twee FT Bornem-Puurs met 5-2. “Het was een heel volwassen wedstrijd van onze kant”, aldus doelman Kenny Sergeant. “We hebben van in het begin van de match in handen genomen. De eerste kans was voor Puurs, maar die hebben ze niet benut. Daarna is onze motor aangeslagen en zijn we voorgekomen. Bij de rust stond het 3-1. In de tweede helft hebben we de match onder controle gehouden en onze voorsprong verder uitgediept. We zijn nu hersftkampioen. Dat doet deugd, al wil dat niet zeggen dat we er al zijn. Nu is het even de riem eraf en de batterijen opladen voor de terugronde.”

Nieuws

Beweging.net serveert soep op de stoep

In tal van Vlaamse gemeenten en steden en dus ook in onze regio houdt Beweging.net in december de actie ‘Soep op de Stoep’. “Warme soep, lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Dat is de basis van Soep op de Stoep, een jaarlijkse actie van Welzijnszorg”, luidt het motto. In Hamme serveerden de vrijwilligers van de plaatselijke afdeling hun verse soep op de zaterdagmarkt.

Nieuws

“Hebben onze doelstelling voor de heenronde bereikt”

Na de nipte en hard bevochten winst op Oudenaarde ronden de Wuitens de heenronde af met 22 punten. Daarmee is het gestelde objectief van twintig eenheden overschreden. Mitch Dekuyper scoorde kort voor rust het enige doelpunt.

Nieuws

Bijna duizend carnavalisten vallen voor prinses Ellen

Bij de vijftigste carnavalsviering van Moerzeke en Kastel in het weekend van 10-11-12 februari 2018 mag Ellen De Clippeleir (35) de scepter zwaaien.

Nieuws

Grote rosse vleermuis gespot

Voor het eerst is in onze regio een grote rosse vleermuis opgemerkt. Joris Everaert van vzw Durme spotte deze uiterst zeldzame vleermuissoort langs de Schelde in Hamme.

Nieuws

VIDEO. Uiterst zeldzame grote rosse vleermuis gespot in Hamme

In Hamme is de uiterst zeldzame ‘grote rosse vleermuis’ waargenomen. Het is nog maar de tweede keer dat deze soort in België is gespot.

Nieuws

Bewoners moeten ramen en deuren dichthouden na uitslaande loodsbrand in Theet

In Theet, bij het Oost-Vlaamse Hamme, is vrijdagochtend omstreeks 11.15 uur een zware brand uitgebroken in een loods. De bewoners in de buurt krijgen de raad deuren en ramen gesloten te houden.

Nieuws
Download