Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuw overstromingsgebied maakt wandelen en fietsen langs deze rivier mooier dan ooit

De aanleg van overstromingsgebied in het kader van het Sigmaplan creëert nieuwe mogelijkheden voor fiets- en wandeltoerisme. Natuurvereniging Durme vzw heeft een folder klaar met enkele mooie routes.

Nieuws

Leerlingen van 87 jaar geleden komen terug naar kleuterschooltje: “Ik weet vooral nog dat we veel op de koer speelden”

De leerlingen die 87 jaar geleden als eersten plaatsnamen op de schoolbanken van het kleuterschooltje in de Boteraard in Zogge, hebben een reünie gehouden. Onder hen Maria De Cock, bijna 92 jaar intussen, die ook haar zoon, kleindochter en achterkleinkinderen naar hetzelfde schooltje stuurde.

Nieuws

“Winst dankzij onze sterke mentaliteit”

Amper twee dagen na de bekermatch stond voor ARB Hamme de uitmatch naar IP Hannut op het programma. De thuisploeg maakte het Hamme niet gemakkelijk. “We namen een geweldige start, want na één minuut opende El Kharroubi de score”, aldus Kris De Bondt. “De betere kansen waren voor ons, maar de afwerking net niet goed genoeg, of we vonden doelman Genchi op onze weg. Op slag van rust maakte El Hammouchi de 0-2. Na de herneming drukte de thuisploeg ons tegen het eigen doel. Na enkele knappe reddingen moest Sergeant zich toch gewonnen geven. Aibour scoorde de 1-3, daarna werd het 2-3. Een nipte zege dankzij een sterke mentaliteit.”

Nieuws

“Drie komende verplaatsingen zullen bepalend zijn”

VW Hamme slaagde er tegen Heist niet in om de turbulente week toch nog met een positieve noot af te sluiten. De Wuitens begonnen alweer erg scherp, maar slaagden er niet in de kansen te verzilveren. De eerste stilliggende fase leverde voor de bezoekers wel een doelpunt op.

Nieuws

Scoren lukt niet meer voor de Wuitens

De fel geteisterde thuisploeg, die zeven basisspelers moest missen, is er niet in geslaagd om het puntje, nodig om de barrageplaatsen te ontlopen, te pakken.

Nieuws

Verlies van vrienden leidt tot eerste solo-cd

De Hamse professionele acteur, entertainer en muzikale duizendpoot Ron De Rauw (56) presenteert na een jarenlange carrière in groepsverband eindelijk zijn eerste solo-cd.

Nieuws

“Ons lot nog altijd in eigen handen”

De Wuitens hebben een turbulente week achter de rug. De woelige verplaatsing naar Deinze, de extrasportieve problemen, het verbreken van de afspraak met de Griekse investeerder en de stap opzij die voorzitter Steukers zette, beheersten de gesprekken.

Nieuws

Rode Kruis leert kinderen veiliger sporten

Het Hamse Jeugd Rode Kruis ontving tientallen leerlingen van de KOHa-scholen voor een doe-dag in en rond het Rode Kruiscentrum. Jongens en meisjes van het eerste tot en met het zesde leerjaar gingen aan de slag in allerlei workshops rond veiligheid, preventie en gezondheid. De instructies, oefeningen en spelletjes stonden allemaal in het teken van veilig sporten.

Nieuws

Burgers krijgen inspraak voor herbestemming kerk

Het kerkbestuur en de gemeentebesturen van Hamme en Waasmunster hebben de Sint-Annakerk voorgedragen als tweede pilootkerk voor het project ‘Kerk in het midden’. Het provinciebestuur wil met dit initiatief de plaatselijke besturen in plattelandsgebieden begeleiden om aan kerken een neven- of herbestemming te geven. “Om pilootkerk te kunnen worden, moet er een goedgekeurd kerkenbeleidsplan zijn”, stelt de Hamse schepen van Ruimtelijke Ordening Frans Van Gaeveren (Open VLD) uit Sint-Anna.

Nieuws

Loftwoningen in oude veldhospitaal

Nu de ruwbouw van residentie Wuitenhart achter het gemeentehuis bijna is afgewerkt, rijzen binnenkort nog eens vijftien flats aan de overkant van de Nieuwstraat uit de grond. Het oude veldhospitaal zal plaats bieden aan drie loftwoningen.

Nieuws
Download