Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Even uit de file om te feesten

De Filefuif van deejay Sani en Christoff Van Gaeveren op de parking aan de door files getergde gewestweg N446 tegenover de Ardoystraat werd een leuke verpozing voor wie even de verkeersellende moe was. Terwijl traag de honderden auto’s en vrachtwagens – vaak toeterend – voorbij ‘reden’, kozen de positivisten voor een drankje en hapje bij sfeermuziek van de bekende Hamse deejay, die het originele idee pas enkele dagen geleden lanceerde via de sociale media. De opbrengst van de instuif kan dankzij de inbreng van heel wat sponsors in december geschonken worden aan de Warmste Week van Studio Brussel.

Wegen en verkeer

Hier viert Herman Brusselmans zijn 60ste verjaardag

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober is het Hamse Boekenweekend aan zijn tiende editie toe. Onder de toepasselijke noemer ‘Tien jaar Volgeboekt’ is een twintigtal auteurs te gast in cultureel centrum Jan Tervaert voor een gesprek op de grote scène.

Nieuws

“De Filefuif is een ideale tussenstop om alle verkeersellende wat weg te spoelen”

Terwijl honderden automobilisten per uur aanschoven in de ellenlange file op de gewestweg N446 (wegens de afgesloten N41 in Elversele) bouwden sommige anderen een feestje tijdens de Filefuif.

Wegen en verkeer

Tien jaar Boekenweekend met 60 jaar Brusselmans

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober is het Hamse Boekenweekend aan zijn tiende editie toe. Onder de toepasselijke noemer ‘Tien jaar Volgeboekt’ is een twintigtal auteurs te gast in cultureel centrum Jan Tervaert voor een gesprek op de grote scène.

Nieuws

Creatieve campus in het centrum van het dorp

Het gemeentebestuur maakte het eerste ontwerp voor de totale herinrichting van het Marktplein bekend. Het doorgaand verkeer wordt gebannen en de vele in- en uitvalsmogelijkheden moeten een groene wandel- en fietsas vormen naar de Durmekaai.

Nieuws

“Blijven kansen creëren”

SK Deinze heeft na twee opeenvolgende nederlagen tegen SV Oudenaarde en FC Oosterzonen-Oosterwijk nood aan een driepunter. De ploeg van coach Regi Van Acker is weggezakt naar de achtste plaats en trekt zondag naar VW Hamme dat twee punten meer telt.

Nieuws

“We hebben iets recht te zetten”

De komst van Deinze wordt voor VW Hamme bijzonder belangrijk. Blauw-zwart moet en wil zich herpakken na de eerste nederlaag op Dessel en bovendien wil niemand tegen ex-ploegmakker Olivier Romero opnieuw onderuit gaan. Ook Jules Vits niet.

Nieuws

Dj-grapje gretig opgepikt: ‘Filefuif’ om ergernis langs gewestweg te verzachten

De ellenlange files in Hamme-Zogge, Sint-Anna en Waasmunster en de chaos op de gewestweg N446 en de zijstraten na de afsluiting van de N41 leiden niet alleen tot verkeersagressie, maar ook tot creatieve initiatieven, zo blijkt.

Nieuws

Yellow Armada wordt onderdeel van Roba

De atleten van de Yellow Armada, de atletengroep van trainer Dany Van de Putte met onder meer Nina Lauwaert, Sander Verminck, Tommy Kinders, Cedric Van de Putte en Jan Adriaensen, verlaat AC Hamme en sluit aan bij het Vlaams-Brabantse ROBA.

Nieuws
Download