Boom! The site is down! No, no, it's just a joke...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuwe infoborden leiden toeristen door recreatiegebied

Voortaan vinden dagtoeristen beter hun weg in het natuurgebied langs de Schelde in Moerzeke. Vzw Moerzeekse Recreatie Vereniging heeft infoborden geïnstalleerd. Daarop zijn niet alleen de fiets- en wandelknooppunten uitgetekend, maar worden ook de veerdiensten over de Schelde aangegeven. “De borden zijn een meerwaarde en maken het gebied toeristisch toegankelijker”, zegt voorzitter Pierre Borms.

News

“Pijnlijke valpartij voor Sébastien Van Poppel”

De internationale juniorenvierdaagse van Kontich begon schitterend voor het Hamse jeugdteam. De ploeg won de ploegentijdrit en na de zaterdagrit pakte Sébastien Van Poppel de gele, de groene en de witte trui.

News

VIDEO. Fantasia Festival zet waterkanonnen in tegen de warmte

In Hamme-Zogge vindt dit weekend, op zaterdag, voor de 5de keer het Fantasia Festival plaats. Het dancefestival zal dit jaar nog groter zijn op alle mogelijke manieren: meer artiesten, meer podia, meer bezoekers en meer ruimte. De organisatie wapent zich ook tegen de hitte, onder andere met waterkanonnen.

News

Dit festival is Tomorrowland in het klein: “Na Tomorrowland bieden wij de beste line-up van het land”

De vijfde editie van het Fantasia Festival wordt zaterdag groter, veiliger, indrukwekkender en met nog meer gerenommeerde artiesten op de vier podia.

News

Priester van vijf parochies viert zilveren jubileum

Zaterdagavond 7 juli wordt het Hamse kerkplein overrompeld door honderden sympathisanten die het zilveren priesterjubileum zullen vieren van pastoor Dick Den Blauwen.

News

Gezelligheid troef tijdens landelijk feest op Donkhoeve

Landelijke Gilde, KVLV en KLJ zetten hun schouders onder de traditierijke Hoevefeesten. De Donkhoeve in de Meerstraat was het decor voor een gezellig feest. 's Morgens namen heel wat fietsers deel aan de zoektocht in de omgeving. De talrijke bezoekers genoten vanaf de middag bij het zomerse weer van de hoeve-barbecue, de KLJ-optredens, The Gentle Band en de expo van oldtimertractors.

Leisure and hobby

Plaats voor 150 sociale woningen op oude bedrijfssite

Sociale huisvestingsmaatschappij De Zonnige Woonst neemt een privépartner in de arm voor de bouw van een groot woonproject op de bedrijfssite Tasibel, tussen het Koning Albertplein en de Nijverheidsstraat.

News

Centrumstraten dicht

Vandaag, maandag, en morgen 3 juli voert een aannemer herstellingen uit aan de riolering in de Plezantstraat. Fietsers krijgen doorgang, maar automobilisten moeten een uitweg zoeken via De Ring. Via die omleiding blijven de handelaars in deze centrumstraat bereikbaar. Het kruispunt Slangstraat-Spoorwegstraat krijgt een nieuw wegdek en wordt gedurende drie dagen afgesloten voor alle verkeer. De betrokken straten blijven wel bereikbaar via de Gasmeterstraat, Stationstraat, Hoogstraat, De Ring en de Guillaumestraat.

Traffic

CD&V heeft volledige kandidatenlijst klaar

CD&V heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Burgemeester Herman Vijt trekt de lijst, gevolgd door Christel Vanhoyweghen, voorzitter van Spoor2. De schepenen Luk De Mey, Koen Mettepenningen en Ann Verschelden bezetten de volgende plaatsen.

News

Eerste humanioraleerlingen keren terug naar Broedersschool

In juni 1968 studeerden voor het eerst in het bestaan van de Hamse Broederssschool O.-L.-Vrouw van Oostakker-Lourdes negen leerlingen af in de humaniora. Ze keerden samen met enkele oud-leerkrachten en hun broeder overste Marc Etienne (92) naar de school in de Slangstraat terug. Nadien waren ze de eregasten op de proclamatie van 78 afgestudeerde scholieren in de KOHa-school.

News
Download