Hoplr is 100% Belgian!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Unizo wil blauwe zone in Hoogstraat terug

De lokale handelaars van Haaltert, verenigd in Unizo, maakten aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen hun verwachtingen voor de volgende beleidsperiode over. Ze verwachten meer ruimte om te ondernemen, parkeergelegenheid en vooral het herinvoeren van de blauwe zone in de Hoogstraat. "Wielerwedstrijden op zaterdag betekenen grote omzetverliezen voor de handelaars."

News

“Ik twijfel: trek ik Braziliaans of Belgisch shirt aan?”

De Braziliaanse Terezinha Mendes De Lima (39), die met haar partner Marnick Sienaert café Torenhof in Denderhoutem uitbaat, kijkt vanavond vanop haar eigen tribune. “Maar ik twijfel welk shirt ik aantrek.”

News

Kaatsen spreekt jeugd aan

Het jaarlijks prepupillentornooi van de Vlaamse Kaatsentiteit vond op 29 juni in Terjoden plaats. KC Terjoden was voor het eerst gastheer en organisator en zag dat de kaatssport in haar contreien verre van dood is. Terjoden – dat recent opnieuw een jeugdwerking opstartte – was fier dit tornooi te mogen organiseren.

News

Nieuw geval van ziekte van Newcastle vastgesteld bij pluimveehandel in Haaltert

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft een nieuw geval van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij pluimvee van een pluimveehandel in de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert. Dat meldt het FAVV. Sinds 26 april stelde het Voedselagentschap al tien besmettingen vast bij hobbyhouders.

News

Denktank helpt verkeersproblemen Ede op te lossen

Veel doorgaand verkeer dat vaak te snel rijdt, parkeerproblemen en over de stoep rijden: dat zijn zowat de grootste mobiliteitsproblemen waarmee het gehucht Ede kampt. Omwonenden ventileerden hun zorgen tijdens een overlegmoment.

News

Volksfeest achter De Berwinne

Met de Vlaamse Feestdag van 11 juli in het vooruitzicht organiseert het 11-julicomité al op zondag 8 juli een mooi volksfeest. Dat zal losbarsten in en achter De Berwinne aan de Middelkouter. Muziek en barbecue staan centraal.

News

Haaltert feest op de Markt

Haaltert neemt deel aan de nieuwe editie van ‘Vlaanderen Feest’ en heeft daarom een feestelijke editie van de vrijdagmarkt voorzien op 6 juli. Aan Den Deysel treden DJ André, Lindsey en Yves Segers op.

News

Schoolbus op lijn 82 al volop in vakantie

Lijn 82 van de De Lijn, een verbinding tussen Aalst, Haaltert, Kerksken en Heldergem die vooral door scholieren wordt gebruikt, is al sinds dinsdag met vakantie en dat is niet naar de zin van alle gebruikers. Een grootvader liet aan onze redactie weten dat hij donderdagochtend zijn kleinkind begeleidde naar de halte om naar school te rijden, maar er geen bus kwam opdagen. “Ongehoord. Het schooljaar is toch nog niet gedaan?”, zuchtte hij. Woordvoerster Marianne Thysebaert van De Lijn bevestigt dat de verbinding al in vakantieregime is. “Dat is afgesproken met alle scholen die op dat traject liggen”, zegt ze. “Die hebben ons gemeld dat er vanaf die datum geen leerlingen op school worden verwacht, alleen nog om de rapporten af te halen. Als er een school is die een ander regime hanteert, leggen wij alsnog bussen in, maar dat bleek in dit geval niet nodig. Het is niet de bedoeling dat we met lege bussen rijden.”

News

Jeugdig muzikaal talent uit Denderstreek klaar voor de hitparade

Hou je radio en tv in de gaten: eerstdaags word je gebombardeerd met nieuw en jong muzikaal geweld: de CoolKids. Drie jonge streekgenoten hielpen mee aan het project.

News

Komen er volkstuintjes in Haaltert? Alvast voer voor discussie

Het gemeentebestuur van Haaltert zal de mogelijkheid onderzoeken om een project rond volkstuintjes op te starten. Een mogelijke locatie vormde alvast voer voor discussie.

News
Download