Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Natuurpunt maait in Den Dotter

Natuurpunt Haaltert gaat op zaterdag 1 juli de grote ezelsweide in natuurgebied Den Dotter maaien. Gezien het arbeidsintensief karakter van de klus, zijn extra helpende handen zeker welkom.

Vrije tijd en hobby

“Ticket voor de Tour staat los van het BK”

Denderhoutemnaar Jérôme Baugnies (30) behoort als één van de betere klimmers van zijn team verrassend nog niet bij de Tourselectie. Enkel een sterk BK kan hem nog aan boord kan loodsen.

Nieuws

Bij deze jobs krijg je tegelijk loon én uitkering

Er bestaat in Vlaanderen een job waarmee je tegelijk geld verdient én een werkloosheidsvergoeding krijgt. Burgemeesters en schepenen die werkloos zijn, hebben nog altijd recht op hun uitkering, bovenop hun nochtans al behoorlijk loon. “Ik kan me beter laten ontslaan, dan heb ik meer tijd voor politiek”, zegt de burgemeester van Glabbeek, Peter Reekmans, die het probleem aankaart.

Politie en veiligheid

“Kweekvijver jong talent”

Met de naamswijziging van Denderstreek-Labiekes naar Jarface Development Team zette de Denderhoutemse club van voorzitter Paul Van Der Straeten (66) vorig jaar al een historische stap, maar dat vormt geen eindpunt voor de stokoude traditieclub.

Nieuws

Roger Coppens droeg fakkel in de politieraad over

Roger Coppens, vorig Burgemeester van Haaltert, heeft begin deze maand zijn ontslag gegeven in de Politieraad, waarin Haaltert samen met Denderleeuw de werking van de politiezone regelt.

Politie en veiligheid

“Droomde al heel lang van gewestelijke titel”

De Denderhoutemse juwelierszoon Bob Roelandt (B+2/6) ging uit de bol nadat Denderleeuw via derbywinst in Ninove tegen TC De Players zich tot gewestelijk kampioen kroonde. “Hier droomde ik al lang van. Ik stond versteld dat er zoveel Denderleeuwse fans opdaagden, wat het groepsgevoel nog aanwakkerde. Players werd versterkt met Mats Herremans en na de enkels stond het 2-2. Zelf haalde ik het na ruim drie uur. We verloren dit seizoen slechts één dubbel en bevestigden onze reputatie. Ik haalde het samen met mijn leerling Rune Willaert. Onze eerste man Bert De Roo verloor nog geen enkele interclubmatch.”

Nieuws

Verbestel krijgt extra loon bovenop dat van haar ambt

Een anonieme briefschrijver heeft kritiek omdat OCMW-voorzitter en schepen Gina Verbestel (Open&Liberaal) naast haar ambtsloon ook een compensatievergoeding, een soort werkloosheidsvergoeding, krijgt uitbetaald van het gemeentebestuur.

Nieuws

Vanaf lente 2018 trajectcontrole langs N460

Er komt in het voorjaar van 2018 een trajectcontrole in het centrum van Haaltert en Kerksken. Op de gewestweg N460 van Aalst naar Geraardsbergen wordt de gemiddelde snelheid gemeten over een afstand van bijna zeven kilometer. Dat langs dat tracé twee maximumsnelheden gelden — vijftig op het ene deel, zeventig op het andere — blijkt geen bezwaar.

Nieuws

Opmerkelijk vonnis: Youtube-pedofiel mag niet meer op internet

Yves D.N. (61) uit Haaltert is veroordeeld tot vier jaar cel waarvan de helft met uitstel voor het online aanranden van minderjarigen. Opmerkelijk: hij mag van de correctionele rechter geen toestellen meer gebruiken waarmee hij op het internet kan.

Nieuws
Download