Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

BMW-bestuurder maakt pijnlijk foutje bij verlaten van parking

Een bestuurder van een BMW kende enkele gênante momenten op de Astridlaan in Geraardsbergen. Bij het verlaten van een parking nam de bestuurder per ongeluk de verkeerde uitgang, met alle gevolgen van dien. De BMW balanceerde op een stenen omheining, maar viel gelukkig niet naar beneden.

Nieuws

Volwassenenonderwijs TISJ cvo wordt Kisp Geraardsbergen

TISJ cvo en Volwassenenonderwijs Kisp slaan per 1 september de handen in elkaar. De campus voor volwassenenonderwijs aan de Kleine Karmelietenstraat wordt verder uitgebouwd als Kisp Geraardsbergen.

Nieuws

130 jaar zwemplezier in open zwembad Den Bleek

Het stedelijk open zwembad Den Bleek is aan het feest want het viert zijn 130ste verjaardag met een opendeurweekend op 24 en 25 juni . Tijd dus voor een overzicht in woord en beeld van de geschiedenis van het oudste open zwembad van Vlaanderen.

Vrije tijd en hobby

“Aspelare top vijf van mijn mooiste zeges”

Na eerdere zeges in Grandglise en Beloeil won Vianenaar David Motte maandag ook in Aspelare. “Deze zege behoort tot mijn top vijf van mooiste overwinningen. We reden maandag liefst 75 kilometer in de aanval, wat dus wel een straffe training was op een selectieve omloop. Ik wist ook met wie ik op pad was, want net als mijn vluchtkompaan Koen Van Geyt koester ik een verleden als Granfondo-renner. Ik kijk uit naar de IWT, zeker nu die in eigen streek wordt verreden. Begoochelingen maak ik me niet. Daarvoor is het niveauverschil met profploegen als Topsport en Wanty-Gobert te groot.”

Nieuws

Zorgbib krijgt ergonomische boekenkar

De zorgbib is een rijdende bibliotheek met aangepaste boeken voor senioren. Serviceclub Rotary en de school KA Geraardsbergen zorgen nu voor een ergonomische boekenkar die voor een vlotte rondgang van de bibliotheekronde gaat zorgen.

Nieuws

Onbegrip in Geraardsbergen: “Trajectcontrole Oudenaardsestraat is compleet onnodig”

De Oudenaardsestraat (N493) in Geraardsbergen krijgt trajectcontrole. “Compleet onnodig”, reageert het stadsbestuur. “De N42 zou een veel logischere keuze geweest zijn.”

Wegen en verkeer

“Straffe training op een selectieve omloop”

In de 96ste Grote Prijs van Terjoden maakte David Motte (31) al een steengoede indruk. Een dag later plukte de 31-jarige Hernenaar in Aspelare de overwinning na een monstervlucht aan de zijde van zijn Granfondo-maatje Koen Van Geyt.

Nieuws

Interactieve expo "Open Kaart" in natuurcentrum De Helix

In het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix in Grimminge loopt vanaf zondag 25 juni de interactieve en participatieve expo "Open kaart. Regio onder de loep".

Vrije tijd en hobby

David Motte vloert Koen Van Geyt

Vianenaar David Motte schreef de sterk bezette elitekoers van Aspelare op zijn naam waardoor de renner van Van Eyck zich klaar toont voor de IWT Oetingen van volgende week woensdag.

Nieuws

“Ik rijd graag bergop”

De Zandbergse nieuweling Maxim Nonneman werd in Deftinge als derde afgevlagd en illustreerde er zijn uitstekende vorm. “De vlucht van Sebastien Van Poppel en Dylan Van Den Borre werd met behulp van de ploeg teniet gedaan. Bij het ingaan van de slotkilometer zat ik op kop van onze vluchtgroep, wat geen goede zet bleek. Witse Meeussen ritste weg en ik was te verrast om de reageren. Ik sprintte naar de derde plaats. Ik trainde nog nooit op de spurt, maar sedert mijn debuut werd ik elk jaar sneller. Ik rijd nochtans graag bergop. Vooral de klimkoers in Herbeumont staat in rood aangekruist, maar ook naar Polleur en de Ronde van Luxemburg kijk ik uit.”

Nieuws
Download