Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kasteel Izegrim wordt kenniscentrum jeugdzorg De Zonnebloem

In het kasteel Izegrim aan de Zonnebloemlaan wordt een Kenniscentrum in de Jeugdzorg uitgebouwd. Hogeschool Odisee en Zorggroep Eclips slaan daarvoor de handen in elkaar en zullen er op termijn ook 15 kwetsbare jongeren opvangen.

Nieuws

Sparta Moerbeke verdedigt zijn leidersplaats

Sparta Moerbeke leek ontheemd door de verhuizing naar het stedelijke Adriaansstadion, maar zondag gaat het tegen Doggen als leider in de Zonnebloemstraat op zoek naar een achtste zege op rij.

Nieuws

Geen sociale kruidenier, wel sociale groepsaankoop

PVDA pleitte naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Armoede voor een sociale kruidenierszaak. OCMW-voorzitter David Larmuseau (CD&V) ziet meer heil in een weggeefwinkel en sociale groepsaankopen om armoede structureel aan te pakken.

Nieuws

Ledenaantal jeugdbewegingen stijgt met 16 procent

Tijdens de Dag van de Jeugdbeweging deelde jeugdschepen Fernand Van Trimpont (CD&V) mee dat in Geraardsbergen bijna 900 kinderen in een jeugdbeweging zitten. "Tegenover de telling in 2013 is het ledenaantal gestegen met 16 procent." Om dat succes te vieren kregen de jongeren tijdens de Dag van de Jeugdbeweging een duurzame brooddoos.

Nieuws

Judoka Laura Piccinni pakt brons op provinciaal kampioenschap

Judotalent Laura Piccinni zet haar sportieve opmars verder en pakte nu brons op het provinciaal kampioenschap.

Nieuws

Treinverkeer stilgelegd na brand in locomotief

Het treinverkeer van en naar Geraardsbergen raakte donderdag tussen 6 uur en 8 uur ernstig verstoord na een brand in de stuurpost van een goederentrein.

Nieuws

Brand in locomotief Geraardsbergen: treinverkeer herneemt

Het treinverkeer tussen Geraardsbergen en Denderleeuw, Geraardsbergen en Lessen en Geraardsbergen en Zottegem raakte donderdagochtend tussen 6 uur en 8 uur ernstig verstoord na een brand in de locomotief van een goederentrein. Intussen zijn de grootste problemen van de baan.

Nieuws

Rookontwikkeling in goederentrein in: beperkte hinder voor treinverkeer

In het station van Geraardsbergen is donderdagochtend rookontwikkeling ontstaan in een stuurpost van een goederentrein. Dat zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. De brandweer is ter plaatse.

Politie en veiligheid

“We overdonderden onze tegenstander”

Tim Van Driessche scoorde in de Kriebel dertig punten en hielp Wezenvrienden aan de overwinning tegen Kortrijk. “We startten agressief en overdonderden Kortrijk dat niet wist van welk hout pijlen te maken. Voor mezelf liep het dit jaar niet altijd zoals gewenst en dat wrong. Met deze dertiger krik ik het vertrouwen op. Alle passen kwamen op de juiste bestemming aan en Kortrijk kwam in de eerste helft niet verder dan 25 punten. In de tweede helft controleerden we, al lieten we onze royale bonus wat afbrokkelen. We trekken nu naar leider Izegem. Vorig jaar klopten we tot vier keer toe de leider. Ook nu willen we graag verrassen.”

Nieuws
Download