Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Leerlingen Zeppelin verzetten zich tegen uitwijzing klasgenootje

De Armeense familie Arakelyan verblijft al negen jaar in België, maar dreigt nu toch te worden uitgewezen. Het gezin kan wel rekenen op de steun en sympathie van de basisschool Zeppelin van het Sint-Catharinacollege, waar de kinderen les volgen.

Nieuws

“Met dank aan de steun van onze vriendinnen”

Maarten Van Der Sypt trok Wezen-Vrienden met een twintiger over de streep tegen Condors Sint-Niklaas. “Vloeiend verliepen de combinaties en de afwerking nochtans niet. We haalden het in feite met werkbasketbal. We leidden wel de hele wedstrijd, maar in de slotfase werd het nog spannend. We konden gelukkig rekenen op de vocale steun van onze thuisaanhang. Zowel mijn vriendin Katrien als Tess, de vriendin van Christophe Maes, ontbreken nooit en nemen steeds het voortouw bij de enthousiaste aanmoedigingen. Anaël Ahanda pakte uit met vier dunks en gooide de angst overboord om offensief zijn stempel te drukken. Philip Beeckmans is ook terug.”

Nieuws

Strooidienst is op pad

De stedelijke strooidiensten zijn gestart met fase 3, wat betekent dat er wordt gestrooid op alle straten en wijken. Naargelang de toestand op de wegen kan er worden overgegaan naar een andere fase.

Nieuws

Sportgala huldigt kampioenen

Tijdens het jaarlijkse sportgala werden de sportkampioenen gehuldigd die individuele of teamtitels behaalden op provinciaal, Vlaams, Belgisch en zelfs Europees niveau. Er was ook een trofee ‘sportverdienste’ voor Hilaire Van der Scheuren, de Atembeekse sportdirecteur van het wielerteam Wanty-Groupe Gobert.

Nieuws

Wereldkampioen Fréderic Caudron te gast in Geraardsbergen

Op donderdag 14 en vrijdag 15 december wordt er topbiljart gespeeld in Geraardsbergen. Biljartclub Ons Huis Geraardsbergen staat er in voor de organisatie van een BTS-tornooi driebanden dat vrijdag zijn apotheose kent. Donderdagavond worden de laatste kwartfinales gespeeld waarbij de winnaar van het duel tussen Kurt Ceulemans en Jef Philipoom vrijdagavond in de halve finale uitkomt tegen wereldkampioen Fréderic Caudron. In de tweede kwartfinale van donderdag zullen Eddy Leppens en Ronny Daniels uitmaken wie in de halve finale uitkomt tegen Eeklonaar Steven Van Acker. Vrijdag zien de winnaars van de twee halve finales elkaar terug in de finale. Beide avonden gaan van start om 19 uur.

Vrije tijd en hobby

Luchtmacht concerteert voor goede doel

De Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht speelt een benefietconcert voor de Welzijnsschakel Steksken en het vrouwenopvangcentrum De Aansluiting.

Nieuws

Politie zet negen vrijwilligers in voor diefstalpreventie

De politie doet voortaan een beroep op negen vrijwilligers die na een intensieve opleiding aan de slag kunnen als adviseur voor diefstalpreventie.

Politie en veiligheid

Nick Dobbelaere is lijsttrekker voor PVDA

De Geraardsbergse afdeling van de PVDA trekt met Nick Dobbelaere als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De PVDA peilt in de aanloop naar die verkiezingen naar de mening van de bevolking via De Grote Bevraging.

Nieuws

"Ook vandaag kerstmarkt"

Naar aanleiding van de sneeuwval deze morgen is de veiligheidscel van de stad bijeengekomen. Daar werd beslist om de kerstmarkt te laten doorgaan op zondag 10 december vanaf 14 uur.

Nieuws

Radio Delta kreeg dan wel geen nieuwe zendvergunning, maar vindt toch manier om te blijven uitzenden

De Geraardsbergse Radio Delta kreeg vorige week dan wel geen nieuwe zendvergunning, maar blijft wel bestaan door een samenwerking met de Zottegemse Radio M fm.

Nieuws
Download