Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Processie heeft na vijf eeuwen eigen lied

Met je dialectlied 't Skroun brengen enkele Geraardsbergenaars een ludieke ode aan de Processie van Plaisance, de optocht van verenigingen met het schrijn van Sint-Bartholomeus. Zelfs de burgemeesters van Geraardsbergen en Lierde lenen er hun stem voor.

Nieuws

Saint-Saucisse keert terug naar de bron

Voor Saint-Saucisse, de afterparty van de Processie van Plaisance, kan u zondag terecht in bar The Preacher, een terugkeer naar de bron.

Nieuws

Voetbalclub neemt afscheid met een hartverwarmend cadeau

Racing Overboelare stopt de voetbalactiviteiten. Het geld dat nog in de clubkas zat investeert de club in de aankoop van acht defibrilatoren, voor andere voetbalverenigingen.

Nieuws

Ongerustheid over zakkend peil Oudenbergvijver

De Oudenbergvijver ligt ongeveer 100 meter boven de zeespiegel, wordt gevoed door bronnen en staat nooit droog. Toch is het peil al een tijd aan het zakken. Daarom trekt burgemeester Guido De Padt (Open VLD) aan de alarmbel.

Nieuws

vzw Moeraskat schenkt 1.200 euro aan Home Magnolia

Vzw Moeraskat schenkt naar aanleiding van zijn tweejarig bestaan een bedrag van 1.200 euro aan Home Magnolia als extra steun voor de opvang van jongeren met een moeilijke gezinssituatie.

Nieuws

Lou Deprijck groet René Magritte

Zanger Lou Deprijck schonk een standbeeld naar aanleiding van de 50ste verjaardag van het overlijden van kunstenaar René Magritte.

Nieuws

Gezin trekt naar Oostenrijk op zoek naar een verloren stukje familiegeschiedenis

Kristoff Van Santen uit Ophasselt verblijft momenteel met zijn echtgenote Isabel De Cooman en kinderen in het Oostenrijkse Jettsdorf. Niet zomaar op vakantie, maar op zoek naar een stukje familiegeschiedenis.

Vroeger en nu

Petitie opgestart voor behoud van de Pijntoren

In een petitie wordt gepleit voor het behoud van de opgegraven restanten van de Pijntoren op het stuweiland aan de Molenstraat.

Nieuws

Lessines eert René Magritte met "kindermuur"

De surrealistische kunstenaar René Magritte, geboren in Lessines, overleed een halve eeuw geleden. Zijn geboorstestad herdenkt dat dinsdag 15 augustus met de onthulling van een muur met kindertekeningen.

Nieuws

Verontreining Gaverwater door blauwalgen voorbij

De verontreining van de vijver van het provinciaal domein De Gavers in Onkerzele door blauwalgen is voorbij. Daardoor zijn watersporten op het meer opnieuw mogelijk.

Vrije tijd en hobby
Download