Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fietsers ontevreden in wielerstad Geraardsbergen

Om van de internationaal bekende wielerstad Geraardsbergen ook een fietsvriendelijke omgeving te maken moet er volgens de resultaten van de Stadsmonitor nog een tandje bijgestoken worden. Zo vindt 42 procent van de Geraardsbergenaars het onveilig om in de stad te fietsen, het Vlaamse gemiddelde bedraagt maar 28 procent. Geraardsbergen scoort daarmee het slechtst van de vier steden in de Denderstreek: in Aalst (36 procent), Dendermonde (38 procent) en Ninove (41 procent) wordt fietsen (iets) minder vaak als onveilig ervaren.

Wegen en verkeer
Nieuws

Reanimatiepoging voor ‘Beleef je eigen Ronde’

Het tijdregistratiesysteem dat op verschillende hellingen van de Ronde van Vlaanderen werd geïnstalleerd, doet het niet goed. Toerisme Oost-Vlaanderen gaat nu samenwerken met West-Vlaanderen om te zien hoe ze het systeem kunnen reanimeren.

Nieuws

Nieuwe reanimatiepoging voor ‘Beleef je eigen Ronde’

Het tijdregistratiesysteem dat op verschillende hellingen van de Ronde van Vlaanderen werd geïnstalleerd, doet het niet goed. Toerisme Oost-Vlaanderen gaat samenwerken met West-Vlaanderen om te zien hoe ze het systeem kunnen reanimeren.

Nieuws

Ledenboek kruisboogschutters blijkt genealogische schat

Christ Van Cauwenberge bestudeerde het ledenboek van de kruisboogschuttersgilde van Sint-Joris en dat leverde, verspreid over 250 jaar, de namen op van 1.823 gildeleden. Een genealogische bron van onschatbare waarde.

Nieuws

VIDEO. Dienst Intensieve Zorgen ASZ Geraardsbergen opnieuw in gebruik

De dienst Intensieve Zorgen van het ASZ in Geraardsbergen is opnieuw open.Sinds 19 februari al, bijna een maand dus, was de dienst gesloten door een vocht- en schimmelprobleem. Oorzaak daarvan was een gat in een ingewerkte dakgoot van het ziekenhuis. Het probleem is nu opgelost. De dienst Intensieve Zorgen is intussen volledig gedesinfecteerd. Patiënten die dringende zorgen nodig hadden werden tijdens de sluiting opgevangen op de campus van Aalst of in één van de andere omliggende ziekenhuizen. Uit stalen en controles blijkt dat geen enkele patiënt één of andere besmetting heeft opgelopen door het probleem.

Nieuws

Geraardsbergen lonkt naar het WK 2021: “Zonder Muur maar met finish op Edingseweg”

Vlaanderen is kandidaat om het wereldkampioenschap wielrennen te organiseren in 2021. Waar de aankomststreep wordt getrokken, is nog niet bepaald, maar als het van burgemeester Guido De Padt (Open VLD) afhangt, ligt die op de Edingseweg in Geraardsbergen.

Nieuws

“Tegen mijn vroegere maats, heel speciaal”

Philip Beeckmans is zaterdag in de Kriebel aan één van zijn laatste thuiswedstrijden bezig bij Wezen-Vrienden. “Ik woon in het Gentse en de combinatie van een drukke job en de verre verplaatsingen naar Geraardsbergen deed me de knoop door hakken om de club te verlaten.”

Nieuws

VIDEO. Geraardsbergen wil gaststad van WK wielrennen 2021 worden

Als het van Geraardsbergen afhangt, komt het WK wielrennen in 2021 naar de Oudenbergstad. Pas in september beslist de internationale wielerunie UCI waar het WK gereden wordt. Maar de stadsdiensten van Geraardsbergen hebben alvast een stevig en gedetailleerd dossier voorbereid. Geraardsbergen denkt aan een plaatselijke lus van 17 kilometer, met een passage op de Vesten en aankomst op de Edingseweg.

Nieuws

Stilgelegde stuwwerken na vijf maanden nog steeds niet hervat

De bouw van een nieuwe stuw op de Dender in Geraardsbergen ligt nu al vijf maanden stil na een klacht van Milieufront Omer Wattez. Pas binnen enkele weken zal duidelijk worden wanneer die werken worden hervat.

Nieuws

Politie controleert huisnummers

De buurtpolitieteams van de lokale politie Geraardsbergen/Lierde gaan op pad om te controleren of alle huizen goed leesbare huisnummers hebben én of die duidelijk uithangen. Na een preventieve inforonde volgt voor wie niet in orde is eventueel een GAS-boete.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download