Bewoners die hun profiel aanvullen krijgen sneller reacties
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Meer boetes, minder ongevallen: Gentse politie betrapt steeds meer bestuurders onder invloed

De politie van Gent betrapte vorig jaar twee keer zo veel bestuurders onder invloed van alcohol als twee jaar geleden. Het aantal ongevallen onder invloed van alcohol daalt.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

Proces rond verkoop OCMW-gronden meteen op de lange baan: “Ze stellen deze zaak gewoon uit tot na de verkiezingen”

Het proces rond de verkoop van 450 hectare grond van het Gentse OCMW duurde gisteren amper één minuut. De advocaten van de boeren en die van het OCMW raken het niet eens over wanneer ze het proces willen voeren, waardoor het meteen werd uitgesteld. “Ze schuiven het op de lange baan”, klinkt het bij de boeren. “Wij laten de rechtbank in alle sereniteit haar werk doen”, klinkt het bij OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A).

Nieuws

Stad verbetert veiligheid aan Sint-Pietersstation, maar Fietsersbond wil méér: “Het aantal aanrijdingen zal hier alleen maar toenemen”

Twee maanden na een zware aanrijding tussen een fietser en twee voetgangers vlak bij het Sint-Pietersstation, neemt de Stad veiligheidsmaatregelen. “Goede ingrepen”, zegt de Fietsersbond. “Maar ontoereikend voor een plek die alleen maar drukker zal worden.”

Wegen en verkeer
Nieuws

Virtueel naar het verloskwartier (omdat ziekenhuis niet alle aanstaande ouders een rondleiding kan geven)

De kraamafdeling van AZ Maria Middelares heeft zo veel vragen voor rondleidingen van aanstaande ouders, dat ze uitpakt met een website. Met een paar muisklikken navigeren papa’s en mama’s in spe van het verloskwartier naar een kamer en komen ze zo goed als alles te weten over wat hen straks te wachten staat.

Nieuws

Daphné Aers sluit Gentse krokettenbar

Daphné Aers sluit vrijdag haar krokettenbar in de Gebroeders Vandeveldestraat. Vorig jaar deed ook de krokettenbar in Eeklo al de deuren dicht. “De combinatie met het runnen van mijn krokettenbedrijf TNS werd te zwaar.”

Nieuws

Gentse krokettenbar sluit deze week

Daphne Aers sluit haar krokettenbar aan de Gentse Gebroeders Vandeveldestraat. Vorig jaar ging haar krokettenbar in de Boelare in Eekjo al dicht. Ze kon het naar eigen zeggen niet meer combineren met het werk voor haar krokettenbedrijf TNS.

Nieuws

Vijf dagen circuspret in de stad

Voor het vierde jaar op rij halen Vooruit en het Circuscentrum vijf dagen lang circus in al zijn vormen naar het hart van de stad. Geen acts met tijgers die door vuurkorven springen – die zijn sinds 2014 verboden – maar wel knappe staaltjes acrobatie, energieke spektakels met verfklodders en uitputtend gesleur met zandzakken.

Nieuws

KDB Cup haalt het kruim van het internationale jeugdvoetbal naar Drongen

Straffer, groter, interessanter. Het zijn maar enkele woorden die passen bij de affiche van de derde editie van de Kevin De Bruyne Cup. Voorzitter Paul Naudts is terecht zo fier als een pauw en vertelt honderduit over zijn geesteskind.

Nieuws

“Andermaal racistische spreekkoren tegen ons”

De partij op bezoek bij Poesele werd in de 87ste minuut stopgezet. Avrasya-coach Mevlut Sonmez blikt terug op dit tumultueus verlopen duel. “Ikzelf was afwezig door privé-omstandigheden. Mijn hulpcoach was wel van de partij en 's avonds zaten we nog samen met het bestuur. Gedurende de hele wedstrijd waren mijn spelers andermaal het slachtoffer van racistische spreekkoren. In de slotfase was er een botsing waarbij mijn doelman heel zwaar beledigd werd door een thuisspeler. Hij gaf helaas zijn opponent een slag en werd uitgesloten. Vervolgens betraden de plaatselijke fans de neutrale zone. Logisch dat de ref besloot om de partij stop te zetten.”

Nieuws

“Score had zelfs veel hoger kunnen oplopen”

VSV won makkelijk met 5-2 van Wachtebeke. “Uiteindelijk was het een makkelijke partij voor ons, waarbij we al heel snel op voorsprong kwamen”,aldus Filip Duquet. “We bouwden verdiend de voorsprong uit tot 3-0 en Wachtebeke werd nog voor rust na een rode kaart terecht herleid tot tien. Bij de pauze waarschuwde ik nog dat de partij allerminst gespeeld was, maar vervolgens slikken we toch twee goals. Je merkte dat mijn twee centrale verdedigers geen overtreding wilden begaan bij de fase die de 3-2 inluidde, omdat ze anders de topper van volgend weekend zouden missen door een gele schorsing. Die partij tegen Ertvelde speelde toch wel in de hoofden. Vervolgens maakten we wel nog twee doelpunten en beslisten we zo de wedstrijd. De score had nog veel hoger kunnen oplopen, al werd het dus nog even spannend na die 3-2.”

Nieuws
Download