Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Hopen op zon en volk: Hoe doden foorkramers de tijd tijdens “kalmste Halfvastenfoor ooit”?

Het gaat niet goed met de Halfvastenfoor. “Meer dan de helft minder volk dan vorig jaar”, klinkt het overal, en dat was ook al geen topper. Lege kramen en attracties, dus houden de forains zich bezig. Met de smartphone of met de rottweiler. Marijke van de ballenschiettent bracht haar strijkplank mee. En toch blijven ze lachen, want er volgt nog een halve kermis. “En als de zon schijnt, gaan de portemonnees open.”

Nieuws

NTGent ontvangt haatmail (en enkele steunbetuigingen) na controversiële oproep: “Conglomeraat van misdadige zwakzinnigen”

Het Gentse NTGent ontving na de ophef rond een zoekertje waarin ze op zoek ging naar IS-strijders dagenlang haatmail. Ook op sociale media werden dreigementen geuit aan het adres van het Gentse theater. “Dat is niet fijn, maar we willen al die mensen uitnodigen op de voorstelling”, klinkt het. Het Gentse theater is door de ophef ook benaderd door buitenlandse media, die interesse toont in de productie.

Nieuws

Evergem snelt Gent te hulp: Einstein Atheneum start sneller dan voorzien nieuwe campus in Oostakker

Het Einstein Atheneum in Evergem schiet Gent te hulp in de scholencrisis. Vanaf september moet een nieuwe campus van het atheneum in Oostakker het capaciteitsprobleem helpen op te lossen. Dat is een jaar sneller dan verwacht: “We willen de ouders niet in de kou laten staan.”

Nieuws

De Sleutel start lessen om verslaving aan smartphones tegen te gaan: “Gamen is het nieuwe roken”

Ouders en kinderen trekken aan de alarmbel: steeds meer kinderen zijn verslaafd aan games en schermen. Daarom lanceert De Sleutel, een centrum dat hulp verleent aan verslaafden, samen met de Gentse universiteit een nieuwe lessenreeks. “Maar uiteindelijk zijn het de ouders en leerkrachten die het goede voorbeeld moeten geven.”

Nieuws

Jeugdbeweging werft met eentalig Turkse, Engelse en Franse folders: “Dat neemt veel wantrouwen van ouders weg”

Allochtone jongeren aantrekken door eentalig Turkse, Engelse en Franse folders te verspreiden. Ziedaar het proefproject van de Gentse KSA. “Anders bereiken we sommige ouders gewoonweg niet”, zegt woordvoerder Brecht Goerlandt. Vlaams Belang spreekt van ‘om­gekeerde integratie’, maar minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) geeft de jeugdbeweging groen licht.

Nieuws

“Hij stond er vaak alleen voor bij de opvoeding”

Raan Colman, de raadsman van Wim G., benadrukte dat zijn cliënt wel degelijk spijt heeft van wat er is gebeurd. “Hij is misschien niet erg spraakzaam, maar hij beseft zeer goed dat hij de dood van zijn dochter heel zijn leven met zich zal moeten meedragen. Hij weet ook dat hij het vroeger beter anders had gedaan. Maar hij stond er bij de opvoeding van Maythe vaak alleen voor. De moeder van Maythe was daar nooit sterk genoeg voor. Ze hebben samen nog twee andere kinderen die beiden geplaatst zijn in een pleeggezin. Als koppel leefden ze heel geïsoleerd en zonder sociaal netwerk.”

Nieuws

“Zeker van de overwinning”

Sasha Weemaes beschikt over een stel snelle benen en dat bewees hij aan het eind van Handzame Challenge. De Waaslander van EFC-L&R-Vulsteke klopte de Brit Matthew Walls en zijn ploegmakker Thimo Willems in de spurt van een kleine kopgroep.

Nieuws

“Wij zullen top moeten zijn”

Na de onverwachte maar verdiende winst thuis tegen pouleleider Knack Roeselare sluiten Marko Klok en zijn discipelen het eerste deel van de nacompetitie af tegen Haasrode-Leuven.

Nieuws

“Zonder enige druk”

Op de eerste speeldag van de play-off moeten Audry Frankart en zijn discipelen meteen op bezoek bij torenhoog titelfavoriet Asterix Avo Beveren. “In principe geen slechte zaak”, aldus de Gentse keuzeheer.

Nieuws

“Op onze hoede”

Na het 3-3 gelijkspel tegen Schelde volgt voor Sint-Denijs Sport nu de derby tegen HT Zwijnaarde. “Net als tegen Destelbergen slikten we tegen Schelde vermijdbare doelpunten”, sakkert coach Wesley Van Audenaerde. “Plots hadden we een black-out, waarbij de organisatie totaal wegviel. We slikten nog twee goals. Daarna slagen er we toch nog in om dat recht te trekken. Dat is natuurlijk wel positief ,want zo konden we toch nog een puntje uit de brand slepen. Ook al hadden we eigenlijk gewoon een thuiszege moeten boeken. We hebben een heel getalenteerde spelersgroep, maar helaas slagen we er onvoldoende in om constant te presteren, waardoor we ook niet in aanmerking komen voor de prijzen. We zullen dan ook op onze hoede moeten zijn. HT Zwijnaarde is zonder meer een sterke ploeg die elk team in verlegenheid kan brengen.”

Nieuws
Download