Snel even iets lenen? Geen probleem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Minnemeersbrug wordt volgende week geknipt

De Minnemeersbrug in Gent, de brug vóór het museum MIAT, wordt volgende week geknipt. In de week van 25 september wordt op de brug eenrichtingsverkeer ingevoerd, waarbij voertuigen alleen nog vanuit de Kongostraat naar Minnemeers kunnen.

Nieuws

Gentse parkeerautomaten pas eind dit jaar aangepast

Het zal nog enkele maanden duren voor de Gentse parkeerautomaten duidelijker aangeven dat je op een zondag of een feestdag niet moet betalen om te parkeren. Dat zegt het Mobiliteitsbedrijf. “De automaten aanpassen is niet zo eenvoudig.”

Wegen en verkeer

700 ritten per maand vanuit Gent via carpoolapp BlaBlaCar

Elke maand nemen zo’n zevenhonderd mensen vanuit Gent een ritje met de carpool-app BlaBlaCar. Dat blijkt uit nieuwe data van het jonge Franse bedrijf.

Nieuws

Maand lang geen boetes voor fietsers in Gentse voetgangersstraten

Tot eind oktober zal de Gentse politie geen boetes meer uitdelen aan fietsers die niet afstappen in de officiële voetgangersstraten. “We zullen enkel sensibiliseren.”

Wegen en verkeer

Ticketverkoop 44ste editie Film Fest Gent van start

Donderdag 21 september start de ticketverkoop van de 44ste editie van Film Fest Gent. Film fest Gent opent op dinsdag 10 oktober. De openingsfilm is de Belgische film 'Insyriated', in aanwezigheid van de regisseur Philippe Van Leeuw en hoofdactrice Hiam Abbass. Op een persconferentie maken de organisatoren vandaag ook de volledige programmatie bekend

Nieuws

Nieuwe school niet op tijd af, kleuters krijgen onderdak in rusthuis

Omdat de renovatie van Freinetschool de Tovertuin niet tijdig afgeraakte, volgen de kleuters noodgedwongen les in woon-zorgcentrum de Liberteyt in Wondelgem. In containerklassen in de tuin welteverstaan.

Nieuws

Man probeert vrouw te wurgen met wie hij twee keer trouwde

Twee keer trouwen met dezelfde vrouw en haar proberen te wurgen wanneer ze hoogzwanger is. Daar mocht een Turkse Gentenaar gisteren voor de rechter wat uitleg over komen geven.

Nieuws

Komt er donderdag eindelijk nieuwe rector voor Universiteit Gent uit de bus?

In Gent kiezen academisch personeel en studenten donderdag om 8 uur opnieuw voor een nieuwe rector en vicerector. Het is de negende stembusgang, nadat de vorige stemronde ongeldig werd verklaard door een probleem met campagnecommunicatie. Ongeveer 47.000 leden kunnen opnieuw kiezen voor het duo Rik Van de Walle en Mieke Van Herrewegh of voor hun uitdagers Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets.

Nieuws

Boek over beginperiode cinema Studio Skoop: “De Skoop was een familie en een huiskamer”

“Het afscheid van een generatie”, noemt Paya Germonprez (63) haar boek Skopiumschuivers, over de dolle jaren van Studio Skoop 1970-1982. Studio Skoop, nog altijd een charmante filmtempel, was in die jaren voor velen een artistieke leerschool, een broedplaats en een geliefde halte voor een drankje. Die pioniersjaren zinderen nog altijd na.

Nieuws

Buren nieuw oefencomplex KAA Gent klagen over zware voet spelers

Niet alle KAA Gent-spelers houden zich steeds aan de verkeersregels. Buren van het nieuwe oefencomplex in Oostakker klagen over overdreven snelheid. Met posters en reprimandes van Hein Van Haezebrouck doet de club daar iets aan.

Nieuws
Download