Carpe diem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Het trauma van bompa De Clercq dat Mathias wil doen vergeten

“Het historische onrecht tegen mijn bompa rechtzetten.” Het is een van de drijfveren van Mathias De Clercq (Open VLD) om zich koste wat het kost in het Gentse stadsbestuur te wringen. Maar wat is dat onrecht precies? Het is een verhaal uit 1976, met in de hoofdrollen de immens populaire Willy De Clercq, de “respectloze” Placide De Paepe en de verraders van de Belgische Socialistische Partij.

News

Doorbraak in Gent: vierkoppige monstercoalitie in de maak

Het kartel SP.A/Groen, Open VLD en CD&V gaan formele gesprekken aan in Gent. Een vierkoppige monstercoalitie lijkt in de maak. “Voor Gent een positief project op poten zetten”, aldus de vier partijen. Daarnaast heeft Filip Watteeuw (Groen) voor het eerst duidelijk verklaard dat hij “kandidaat-burgemeester is”.

News

Na de deurenkomedie en onderhandelingen “op een discrete locatie”: Gentse formateurs uit elkaar zonder akkoord

Er is vandaag duchtig onderhandeld om de politieke patstelling in Gent te doorbreken: het huidige kartel SP.A-Groen wil graag het voortouw blijven nemen met Filip Watteeuw (Groen) als burgemeester, maar ook Mathias De Clercq (Open VLD) claimt de sjerp en sloeg daarvoor de handen in elkaar met CD&V van Mieke Van Hecke. Beide politieke blokken claimden dan ook de formateursrol en stuurden elkaar een uitnodiging om te onderhandelen. Na die ‘deurenkomedie’ werd er vanmiddag dan toch onderhandeld op een “discrete locatie”, maar daar werd geen akkoord bereikt.

Alert

Termont bijt van zich af tegen journalisten: "Volg eens een cursus Nederlands"

Wat denkt Daniël Termont, de uittredende burgemeester van Gent, van de coalitievorming in zijn stad? Zijn partijgenoten van SP.A gaven het initatief uit handen aan Groen, maar Open VLD'er Matthias De Clercq probeert dat met CD&V te kapen. Een duidelijk geïrriteerde Termont wilde niet reageren en beet van zich af tegen aandringende journalisten. "Volg eens een cursus Nederlands."

News

Brandje in Blok A van UZ Gent: geen gevaar voor patiënten

In een van de gebouwen van het UZ Gent is dinsdagmiddag brand uitgebroken. In Blok A verblijven geen patiënten. De toren wordt afgebroken en het is tijdens de werken dat het vuur zou zijn ontstaan. Negen arbeiders raakten lichtgewond en werden opgevangen op de spoeddienst. Patiënten of studenten waren nooit in gevaar.

News

Nieuw in de gemeenteraad: een Ivago-arbeider, een vrouw met hoofddoek, een juwelier en een 22-jarige bediende

De teerling is geworpen, de nieuwe gemeenteraadsleden voor Gent zijn bekend. Er belooft alvast een frisse wind door het stadhuis te waaien. Liefst 22 nieuwe gezichten doen hun intrede. Maak kennis met de vier opvallendste figuren: een IVAGO-arbeider, een vrouw met hoofddoek, een juwelier en een 22-jarige bediende.

News

Bekendste (oud)flik van Gent verovert zitje in gemeenteraad: “Veiligheid wordt topprioriteit”

Vorig jaar nog woordvoerder van de Gentse politie, vanaf januari gemeenteraadslid. Manuel Mugica Gonzalez (61) gaat de gemeentepolitiek in met een missie: “Ik wil de stem zijn van de politie. In het verleden is te weinig naar hun bekommernissen geluisterd.”

Alert

Martine De Regge (SP.A) na 24 jaar schepen af: “Op naar een nieuwe job”

Bijna dertig jaar lang zat ze in de gemeenteraad, waarvan 24 jaar als schepen. Nu moet socialiste Martine De Regge op haar 62ste op zoek naar een nieuwe job.

News

PVDA onderhandelt met kartel: “Linkse coalitie met CD&V mogelijk”

Ook PVDA roert zich in de strijd om de Gentse burgemeesterssjerp. De partij pleit voor een linkse coalitie met het rood-groene kartel en CD&V. “Gentenaars zitten niet te wachten op een loopgravenoorlog over wie de sjerp krijgt”, zegt kopman Tom De Meester.

News

Uit het niets naar 3.981 stemmen: is deze Gentse de verrassing van de verkiezingen?

In december nog een nobele onbekende zonder partij, maar in oktober al de dertiende populairste politicus van Gent. Hafsa El-Bazioui tekent voor een van de verrassingen na de verkiezingen in Gent. Met net geen vierduizend stemmen komt ze uit het niets de gemeenteraad binnen.

News
Download