Plaats je buurtactiviteiten in de kalender
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Deze selectie is al een overwinning waard”

Naast het estafetteteam bestaat de nationale delegatie op het WK in Londen uit twaalf atleten. Daarbij ook Eline Berings, die nog een tijdje op het fiat moest wachten. Andere blikvangers zijn Bashir Abdi en Thomas Van Der Plaetsen.

Nieuws

Zes Gentse talenten lonken naar medaille

Van vrijdag tot en met zondag gaan zes junioren uit de drie Gentse roeiclubs in Willebroek op jacht naar eremetaal. Zij nemen daar deel aan de Coupe de la Jeunesse en krijgen weerwerk van meer dan vierhonderd talentvolle tegenstanders uit dertien landen

Nieuws

“Mooie derby in voorbereiding”

Zondag wordt in het Burgmeester Van De Wielestadion in Deinze de vriendschappelijke wedstrijd tussen SK Deinze (1ste amateurklasse) en buur Sparta Petegem (2de amateurklasse) afgewerkt. Aftrap van dit geladen burenduel om 16 uur.

Nieuws

Bijlokekaai wordt fietsstraat: volgende week starten werken

Volgende week starten arbeiders van de Stad Gent met de aanleg van een nieuwe fietsstraat: de Bijlokekaai en de Baertsoenkaai. Voor het eerst wordt niet het wegdek rood geschilderd, maar komt er een rode asfaltlaag.

Wegen en verkeer

Eerste 'werkentest' voor circulatieplan: werven in 11 Gentse straten

Het is even geleden, maar volgende week start in Gent-centrum een reeks wegwerkzaamheden. Het zijn de eerste werken sinds de start van het circulatieplan. De officiële werkenstop wordt er zelfs even voor opgeschort. Tegen 1 september zal alles klaar zijn, belooft de Stad.

Wegen en verkeer

Vrienden overleden fotograaf: “Jeroen is vermoord door motorbende”

Het blijft voorlopig een raadsel wie begin deze week fotograaf Jeroen Verstraete vermoordde in zijn kasteel in Sint-Amandsberg. Zijn vrienden sluiten niet uit dat hij het slachtoffer werd van een vete met een motorbende.

Nieuws

Nieuwe trend: koude koffie maakt intrede in Gent

Nieuwe trend gesignaleerd in Gent: koffiebars verkopen steeds vaker koude koffie, 'cold brew' voor de kenners. Hip, maar is het ook te drinken?

Nieuws

Parkkaffee probeert vrede te bewaren (na klachten van buren)

Parkkaffee, het populaire maar ook gecontesteerde evenement in de Groenestaakstraat in Mariakerke, is sinds maandag opnieuw open. Vier volle weken, tot en met 20 augustus, in plaats van negen, nadat de Stad na klachten van buren besliste dat vier weken een middel was om de overlast te beperken.

Vrije tijd en hobby

Eline Berings mag toch naar WK in Londen

“Ik heb er wel een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk kreeg ik groen licht om in de WK-selectie voor Londen opgenomen te worden”, aldus een overgelukkige Eline Berings, die vorige zaterdag op amper vier honderdsten van de gevraagde limiet strandde.

Nieuws

“Mijn beste resultaat ooit op een WK”

Ruben Claeys, het boegbeeld van KR Sport Gent, en Bruggeling Pierre De Loof, zoon van Pierre-Marie die Olympisch zilver won in 1984, losten zondag te Plovdiv op het WK U23 met een vijfde plaats in de dubbeltwee hun steile verwachtingen in.

Nieuws
Download