Belgian chocolate, french fries and hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Derek ruilt rust van Place Musette voor ruige rock

Tien jaar al doet Dirk ‘Derek’ Dhaenens op de Gentse Feesten de programmatie van Place Musette. Samen met andere artiesten brengt hij er vooral rustige, Franse muziek. Maar donderdagavond sleurde Derek zwaarder materiaal naar het groot podium van het Walter De Buckplein.

News

Dit zijn de mannen die den draak van Gent doen branden

Dit zijn de mannen die den draak doen branden, de eeuwenoude traditie vereren en de Gentenaars charmeren. Korneel en Pieter drukken elke avond op het knopje, helemaal boven in het belfort. Het gejuich van de enthousiaste Gentenaars krijgen ze er gratis bij. “Een zalig gevoel, elke avond opnieuw.”

News

Jolien D'hoore bijt in proloog de tanden stuk op Katie Archibald, Marianne Vos en Pernille Mathiesen: “Giro zat nog in de benen”

Organisator Geert Stevens voegde gisteren een wereldtopper toe aan de imposante erelijst van de BeNe Ladies Tour. De Schotse Katie Archibald, olympisch en wereldkampioene op de piste, won de proloog in Oosterhout. Jolien D'hoore eindigde als vierde.

News

Shania De Prijck doet voor eigen volk gooi naar Vlaamse titel

Vijf jaar geleden lokte men de aspiranten al naar Lierde voor de strijd om het Vlaamse eremetaal. Op een selectieve omloop van 3,1 km strijdt men er op de nationale feestdag opnieuw voor goud, zilver en brons bij jongens en meisjes.

News

Roma sturen kinderen op pad om achter bars Gentse Feesten te kruipen en daar herbruikbare bekers te stelen

De herbruikbare bekers op de Gentse Feesten zijn een doelwit voor dieven geworden. “Op de Vlasmarkt werden ’s morgens vlak voor sluitingsuur mensen betrapt die zich hadden verstopt om nadien de bekers te stelen”, zegt feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD). Volgens de Gentse politie gaat het om kinderen van Romazigeuners.

Alert

Burleskartieste Zoe Bizoe zegt optreden op Gentse Feesten af na aanval met Duvelglas

De Gentse burleskartieste Zoe Bizoe is woensdagavond in het NH Hotel Gent Belfort gewond geraakt nadat iemand een Duvelglas tegen haar hoofd stuk gooide. Zoe Bizoe, die dit jaar ook het gezicht is van de Trefpuntaffiche van de Gentse Feesten op het Walter De Buckplein, moet daardoor haar twee geplande burleskshows van zaterdag en zondag afgelasten. Zoe Bizoe zou vrijdag de presentatie van de concerten op het Walter De Buckplein doen. Ook dat gaat niet door.

News

Mexicaan die tijdens Gentse Feesten hotel niet meer vindt, overnacht dan maar op politiecommissariaat

De zesde dag van de Gentse Feesten, bezocht door 115.000 mensen, verliep vrijwel vlekkeloos. Enige uitzondering: een Mexicaan die zijn hotel niet meer terugvond en momenteel nog steeds verblijft op het politiecommissariaat.

Alert

In het hol van de leeuw: N-VA krijgt heel debat over zich heen op de Gentse Feesten

Vier uur politiek debat terwijl het buiten dertig graden is, ook dat zijn de Gentse Feesten. Onze man zat het politieke Gentse Feestendebat woensdag helemaal uit en zag dat N-VA de volle laag kreeg. “Ik verafschuw uw partij”, klonk het. Anneleen Van Bossuyt kreeg het hele panel over zich heen en moest het ondergaan.

Alert

'Stikstof' ontleedt maatschappij sneller dan Gentse politiek

Het Brusselse rapcollectief ‘Stikstof’ deed woensdagavond tijdens Boomtown in 45 minuten waar de Gentse lijsttrekkers eerder op de dag vier uur voor nodig hadden: de maatschappij ontleden.

Alert
Download