Get rid of surpluses from your vegetable garden
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Advocaat “Vampierendoder”: “Zo’n gruwelijke feiten gepleegd door zo’n zachtaardige man, kan niet anders dan psychose zijn”

De 43-jarige man uit Vurste bij Gavere die zijn vriendin vermoordde omdat hij naar eigen zeggen dacht dat ze een vampier was, vraagt de rechtbank dat ze hem ontoerekeningsvatbaar verklaart. “Dit is zonneklaar”, zei advocate Christine Mussche. “Zo’n gruwelijke feiten gepleegd door zo’n zachtaardige man. Dat kan niet anders verklaard worden dan door een psychose.”

News

Procureur vraagt 30 jaar cel voor man die vriendin doodde “omdat hij dacht dat ze vampier was”

Een 43-jarige man uit Vurste bij Gavere die zijn vriendin vermoordde omdat hij naar eigen zeggen dacht dat ze een vampier was, riskeert in beroep 30 jaar cel voor moord. In eerste aanleg werd nog zijn internering bevolen voor doodslag. Maar het parket ging in beroep. De openbaar aanklager vindt niet dat er verzachtende omstandigheden zijn en de man de moord al zeker niet in een psychose uitvoerde.

News

Huidige meerderheid blijft met burgemeester Dierick aan de macht

De huidige bestuursploeg met Open VLD-VOG, CD&V en SP.A blijft ook de komende zes jaar aan het bewind in Gavere. Denis Dierick (Open Vld-VOG) blijft burgemeester.

News

Open Vld-VOG, CD&V en S.PA blijven aan de macht, Dierick burgemeester

De huidige coalitie tussen Open Vld-VOG, CD&V en S.PA blijft de komende zes jaar aan de macht. Groen werd uitgenodigd om mee te onderhandelen over een verruiming van die nipte meerderheid, maar beraadt zich voorlopig over die keuze.

News

ANALYSE. Nek-aan-nekrace tussen Open VLD-VOG en Gavere Durft/N-VA

De Gaverse kiezer heeft het de lokale politici niet makkelijk gemaakt. Open VLD-VOG heeft negen zetels, maar ook Gavere Durft/N-VA haalt zoveel zetels binnen. Daardoor komen sowieso opnieuw drie partijen in het bestuur terecht.

News

ANALYSE. Dit staat er op 14 oktober op het spel in Gavere

De Gaverse politiek heeft er een woelige legislatuur opzitten. Open VLD-VOG van burgemeester Denis Dierick, CD&V en SP.A vormen een coalitie. Vooral bij de liberalen was er geregeld heibel.

Alert

“Er zijn wel degelijk onregelmatigheden gebeurd in project Ommegang Asper”

Leefbaar Asper roept het gemeentebestuur op om afstand te nemen van het project Ommegang Asper. Het project werd door auditors van de Vlaamse Overheid doorgelicht en kreeg een negatief rapport. Het bestuur lijkt niet van plan om de oproep te volgen.

News

‘Sheriff van Gavere’ is 79 maar nog strijdlustig als een jong veulen: “Ik doe voort tot mijn 92ste”

Na 36 jaar in de politiek trekt Hugo Leroy (79), ‘de sheriff van Gavere’, opnieuw naar de kiezer. Niet bij zijn vertrouwde Open VLD-VOG, maar bij Gavere Durft/N-VA. “Ik wil nog meedoen aan de verkiezingen tot mijn 92ste.”

Alert

Bergkoning Thomas De Gendt gehuldigd op gemeentehuis

In het gemeentehuis van Gavere is Thomas De Gendt met zijn vrouw Evelyn Tuytens, kinderen Timo (4) en Amber (2), vrienden en buren gehuldigd voor zijn bijzondere exploot in de voorbije Ronde van Spanje. Hij werd de eerste Belg ooit die de bergtrui won in de Vuelta, en de eerste Belg in 35 jaar die in één van de grote rondes bergkoning werd.

News

Vurste heeft eigen volkstuintje

In Vurste werden dit weekend de eerste plantjes in de grond gestopt in een nieuwe volkstuin. De initiatiefnemers hopen met het tuinieren meer leven te krijgen in Vurste en van de tuin een plaats te maken voor mini-evenementen.

News
Download