Hoplr, the private social network for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Salamanders fietsen week lang richting Ventoux

Wielertoeristenclub De Salamanders uit Gavere zijn zaterdagochtend vertrokken voor een tocht van ruim duizend kilometer richting Mont Ventoux. Het twintigtal renners met drie begeleiders fietst zeven dagen lang zo’n 150 kilometer richting Carpentras, in de buurt van de bekende berg. Die zullen ze de laatste dag van hun tocht bedwingen. Jaarlijks organiseren De Salamanders zo'n fietstocht.

Leisure and hobby

Zonovergoten derde editie van Café Caché

De derde editie van Café Caché in domein Borgwal in Vurste heeft opnieuw een succeseditie achter de rug."De nieuwe locatie van de kinderanimatie, het voetbal, de optredens en het prachtige weer hebben ervoor gezorgd dat we het aantal van vorig jaar gehaald hebben”, klinkt het bij organisator Gert Matthys. Als afsluiter van de vierdaagse vond de eierworp uit de duiventoren plaats.

News

Gevangenisstraffen tot twee jaarvoor gewapende wraakactie in flat

De vijf vrienden uit Deinze en Gavere die in november 2017 een gewapende wraakactie ondernamen op een flatbewoner in De Pinte zijn gisteren veroordeeld tot celstraffen tot twee jaar met uitstel. “De tijd van mooie woorden is gedaan. Als ze zich nu niet bewijzen, vliegen ze de Nieuwewandeling in.”

News

Lijk uit Schelde gehaald in Gavere

Het Oost-Vlaamse Gavere werd donderdagochtend rond 8.30 uur opgeschrikt toen een wandelaar op het jaagpad langs de Schelde een levenloos lichaam in het water vond.

News

Gavere Durft/N-VA heeft als eerste volledige lijst klaar

Het kartel Gavere Durft/N-VA heeft als eerste partij in de gemeente zijn volledige verkiezingslijst met 23 kandidaten rond.

News

29 procent minder inbraken dan vorig jaar

In de eerste helft van dit jaar werden in de politiezone Schelde-Leie 29 procent minder inbraken (incl. pogingen) geconstateerd tegenover 2017. In vergelijking met 2016 is dat zelfs een daling met 48%! In De Pinte werden dit jaar in het eerste semester 21 inbraken vastgesteld, vorig jaar waren dat er nog 27 en in 2015 zelfs 35.

Alert

Kasseien vreten en voetbal kijken op Breydel Tourfeest

Vleeswarenproducent Breydel organiseert samen met wielervereniging Cazeau Pédale van vrijdag tot en met zondag La Fête Franco-Belge en het Breydel Tourfeest.

News

Wraakactie loopt uit de hand: twee mannen springen in paniek van eerste verdieping

Na een vechtpartij op een fuif besloten vijf vrienden uit Deinze en Gavere wraak te nemen voor hun gewonde vriend. Ze trokken naar het appartement van de ‘dader’ in De Pinte, maar die was niet thuis. Drie andere mannen werden het slachtoffer van de gewapende raid. De vijf stonden gisteren voor de rechter en riskeren een jarenlange celstraf.

News

Omelet met frietjes en ander lekkers van vroeger om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken

Tussen 8 en 11 november 1918 vormde de Scheldevallei in Nazareth en Gavere het decor voor een van de laatste veldslagen van Wereldoorlog I. Om alle oorlogsslachtoffers te herdenken zijn er van 1 juli tot eind december 2018 de Vredesfeesten.

News

Energiezorgplan zorgt voor 100 ton minder CO2-uitstoot per jaar

Een kleine honderd ton minder CO2 uitstoten per jaar, het is de gemeente Gavere gelukt dankzij het energiezorgplan dat in samenwerking met Eandis tot stand kwam.

News
Download