Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Bekercampagne op vreemde bodem”

Vandaag snijdt KSCD de voorbereiding aan. Eerder was er al de galamatch tegen KAA Gent aan de Hofkouter. De volgende drie dagen wordt er getraind. Zondag is er de verplaatsing naar Westkapelle voor de eerste ronde van de Beker van België.

Nieuws

Nationale rommelmarkt op 'Gavere Zomert'

Kunstig Gavere en de Culturele Raad van Gavere organiseren op vrijdag 21 juli opnieuw een 'Nationale Rommelmarkt'. Wat wordt te koop aangeboden?Tweedehands kledij en spulletjes, vintage, brocante van op de zolder of uit de kelder. Wat niet? Nieuwe goederen, etenswaren, drank en wapens. Wil je zelf een stand uitbaten? Inschrijvingsprijs: 1 euro per begonnen meter. Stand opstellen van 7 tot 8.30 uur. De plaatsen worden toegewezen door opzichters. Inschrijven via e-loket: digitaal op www.gavere.be of via balie in De Poort aan de Markt.

Rommelmarkt

Initiatie beachrugby

Heb je altijd willen weten waarom rugby zo populair is? Leer de basistechnieken tijdens de initiatieles, op donderdag 20 juli vanaf 19.30 tot 20 uur, op de terreinen van Gavere Zomert. De organisatoren verwelkomen jonge en minder jonge geïnteresseerden op het terrein. Inschrijven via e-loket: digitaal op www.gavere.be.

Nieuws

174ste Gentse Feesten

U bent er klaar voor. Wij, van de redactie 'De Gentenaar', zijn er ook klaar voor. De artiesten en de stad zijn er klaar voor. Welkom in het leukste Gent van het jaar. Vanavond beginnen ze, de 174ste Gentse Feesten. U bepaalt hoe ze worden, niet de affiche.Lees dagelijks meer in 'De Gentenaar'!

Nieuws

Café Caché lokt 2.000 bezoekers

De tweede editie van Café Caché lokte volgens de organisatoren ruim tweeduizend bezoekers naar het domein Borgwal in Vurste.

Nieuws

Woeste vader voert actie aan psychiatrische instelling: “Iedereen moet weten dat vampiermoordenaar hier komt wonen”

De vader van de vermoorde Stephanie Reybroeck (31) uit Vurste is woest. Haar “vampiermoordenaar” Kris V.M. (38) is maandag vrijgelaten uit de gevangenis met de strikte voorwaarde dat hij zich laat behandelen in een gesloten psychiatrische instelling. “Dit is de eerste stap naar internering, terwijl dat monster door psychiaters volledig toerekeningsvatbaar werd verklaard”, zegt hij.

Nieuws

Kermisbarbecue in cafetaria Sporthal Asper met live optredens

Carine en Steve van cafetaria Sporthal Asper, in de Veldstraat in Asper, organiseren op zaterdag 8 juli vanaf 19 uur een kermisbarbecue met live optredens. Volgende artiesten zijn aangekondigd: om 21.30 uur Yves Bianco, om 22.30 uur Eveline Cannoot, om 23.30 uur Filip D'haeze en om 00.30 uur Yves Segers. Kaarten vooraf reserveren kan via 0474 55 50 93.

Vrije tijd en hobby

Dorpsfeesten Feestcomité Asper-Dorp

Het Feestcomité Asper-Dorp organiseert van vrijdag 7 juli tot en met woensdag 12 juli dorpsfeesten in Asper-Dorp. Op het programma o.a.: op zaterdag 8 juli ommegang Sint-Martinus, vinkenzetting, kermisbarbecue en fuif en cocktailbar in Den Bruel. Op zondag 9 juli vinkenzetting, de traditionele paardenommegang en de 21ste Kwintieworp. Maandag 10 juli eucharistieviering voor de gesneuvelden van beide wereldoorlogen. En op woensdag 12 juli vinkenzetting.

Nieuws

Sint-Martinusommegang Asper

Op zaterdag 8 juli komen ruiters en bedevaarders om 7 uur aan de kerk van Asper samen voor de start van de eeuwenoude Sint-Martinusommegang door Asper. Rond 8 uur is er de bedevaartmis aan de Sint-Martinuskapel op de stationswijk (Pontweg) Asper. Het Davidsfonds Asper en het Beschermcomité Sint-Martinusommegangen Asper zijn de bezielers van deze ommegang.

Nieuws

4de editie 'Breydel Tourfeest', i.s.m. Het Nieuwsblad en Résidence Pierre, in Troyes

Breydel trekt naar de Champagnestreek om er de zesde etappe van de Tour de France, van Vesoul naar Troyes, mee te beleven. Het belooft een heus Belgisch getint volksfeest te worden waaraan tal van wielerliefhebbers en feestvierders kunnen deelnemen. "Op donderdag 6 juli starten de activiteiten aan het kasteel van Vendeuvre-sur-Barse", vertelt Ivan De Keyser, zaakvoerder Breydel. "Rond 16.30 uur zien we er de renners live voorbijrijden. De Tour de France wordt er ook uitgezonden op groot scherm en 'Studentenfandare Gendt' zorgt tussendoor voor extra ambiance rond de Breydel foodtruck en champagnebar. Vanaf 18 uur trekken we naar Résidence Pierre in Rosières-près-Troyes voor het avondprogramma. Naast de indrukwekkende reuzenpan, waarbij we een Breydelgerecht voor minimaal 1.000 personen bereiden, zorgen verschillende live optredens, van o.a. Dimitri & De Kasten en Filip D'Haeze & Eveline Cannoot, voor de animatie. Afsluiten doen we met DJ Bjorn Verhoeven en DJ Dimitri Van Tomme. De aanwezigheid van Johan Museeuw en andere wielericonen maakt het wielerfeest compleet. Op vrijdag 7 juli breien we een vervolg aan het Tourfeest en staan nog tal van activiteiten (waaronder een passage van de Tourkaravaan en renners) - gelinkt aan de 7de touretappe van Troyes naar Nuits-Saint-George - op het programma. Sinds 2005 organiseert Breydel jaarlijks ‘Breydelfeesten’, waarvan tien keer in Gavere, de thuishaven van Breydel. De Breydelfeesten zijn uitgegroeid tot populaire volksfeesten waarbij in een reuzenpan van 3,40 diameter, op houtvuur, een Breydelgerecht voor minimaal 1 000 personen wordt bereid. Sinds 2011 gaat Breydel met deze formule ook ‘on tour’ door gans Vlaanderen. Het concept van het eerste uur blijft aangehouden: mensen samenbrengen in een gezellige sfeer rond de reuzenpan. Dit jaar organiseert Breydel voor de vierde keer de Breydelfeesten rond het Tourgebeuren. Na Plivot (2014 - FR - champagneregio), Meensel-Kiezegem (2015 - het geboortedorp van Eddy Merkcx) en Impe (2016 – thuishaven Lucien Van Impe) is nu Troyes (FR) de locatie voor het Breydel Tourfeest. De opbrengsten gaan altijd naar een goed doel. Sinds enkele jaren is dit het project ‘Conpapa’ van de Belgische NGO TRIAS (www.trias.ngo), dat de plaatselijke aardappelboeren in de Andes (Ecuador) helpt met het professionaliseren van hun kleinschalige teelt." Meer info op www.breydel.be.

Vrije tijd en hobby
Download