Ochtendstond heeft goud in de mond
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bestuurder rijdt met auto tot in woonkamer: “Een wonder dat er niemand gewond raakte”

Een auto boorde zich zaterdagavond door de gevel van een woning in Kerkbrugge en kwam in de woonkamer tot stilstand. De ravage was enorm maar als bij wonder liepen noch de bestuurder noch de bewoners van het huis, die op het moment van het ongeval in huis waren, verwondingen op.

Nieuws

Auto knalt op gevel: wagen tot schroot herleid, woning zwaar beschadigd

n het Oost-Vlaamse Evergem is een automobilist uit diezelfde gemeente zaterdagvond om 20.50 uur met zijn auto tegen de gevel van de woning op de hoek van de Kerkbruggestraat en Elslo gereden. Zijn wagen is tot schroot herleid, maar de man komt er vanaf met de schrik.

Nieuws

Tweelingen zijn goudmijn voor onderzoek, en toch zit hun unieke databank zonder geld

Ze beseffen het zelf nog niet, maar de drie maanden ­oude tweeling Thijmen en Arthur zijn een onschatbare bron van informatie over erfelijkheid. Ze zijn de 10.000ste meerling die in Oost-Vlaanderen werd geregistreerd in zowat vijftig jaar tijd. De databank is een unicum in de wereld, maar dreigt teloor te gaan door geldproblemen. “We hebben dringend middelen nodig.”

Nieuws

Mama wi l dat leerlingen in middelbaar fluohesje ook ‘cool’ vinden

Als moeder van Joren (14) en Flore (13) ondervond Annie Goethals uit Ertvelde dat kinderen van de lagere school bereid zijn om als voetganger of fietser een fluohesje te dragen. “Als ze in het secundair onderwijs zitten, is dat minder evident. Ze vrezen dat ze door hun medeleerlingen zullen worden uitgelachen”, zegt Goethals.

Nieuws

Luc Bockstaele: “Onze kern wordt smal”

Eendracht Vinkt heeft tot op heden een wisselvallige periode achter de rug. De geel-zwarten verloren hun eerste twee wedstrijden maar wonnen nadien viermaal op rij. Vorige zondag verloren zij de derby bij Hansbeke. Morgen komt DKW Evergem op bezoek.

Nieuws

“Winnen zou belangrijk zijn voor jonge ploeg”

Het duel met staartploeg Aalst won Ertvelde-Evergem met 1-3, maar Lokeren, Waasland en Gent C waren voor Eevoc een maat te groot.

Nieuws

“Het enige wat we missen is ervaring”

Zondag ontvangt Evergem topploeg Avanti Brugge, opworp 17 uur. Lies Van de Veire gelooft na de zege van afgelopen week in een stunt.

Nieuws

Jaarmarkt in Ertvelde met Belgische trekpaarden

De jaarmarkt vindt plaats op dinsdag 26 oktober in Ertvelde Centrum, ter hoogte van Marktplein, Lindenlaan, Aardeken, Molenstraat, Heilige Geeststraat en Kuipstraat). Er is een prijskamp voor Welsh- en Shetlandpony’s en Belgische trekpaarden. Voor de kinderen zijn er gratis ponyritjes voorzien.

Wegen en verkeer

Vrachtwagens worden binnenkort ook fysiek uit centrum geweerd

Binnenkort kunnen vrachtwagens het centrum van Kerkbrugge-Langerbrugge niet meer binnen- rijden. Op het einde van de Burgravenlaan komt een portiek dat zwaar vervoer ook fysiek zal verhinderen verder te rijden. “Verkeersborden worden hier te vaak genegeerd.”

Nieuws

“We zijn al een tijd goed bezig”

Tigers Evergem deed met 59-68-winst op Brasschaat wat het moest doen. Coach Ewald Schepens blikt tevreden terug.

Nieuws
Download