Geen paniek, ‘t is maar chaos!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Na Libidus lanceert brouwer twee nieuwe ‘liefdesbieren’

Nadat Sleidingenaar Joeri Cools (44) eind vorig jaar onder de noemer Libidus zijn blond bier Pearl op de markt bracht, zijn vanaf morgen ook het fruitbier Quarts en de donkere Onyx verkrijgbaar in de bierhandel.

Nieuws

Persdeken (86) zakt in elkaar terwijl hij stuk schrijft

Albert Forré, de Meetjeslandse persdeken, is gistermorgen op 86-jarige leeftijd overleden. Hij werd onwel terwijl hij een stukje aan het schrijven was. Hij had maandagavond nog trouw de gemeenteraad van Eeklo bijgewoond.

Nieuws

Ex-veldrijder opent eigen fietsenwinkel

Deinzenaar Bart De Keukelaere (23) opent zaterdag zijn eigen fietsenwinkel Touvelo. “Al van toen ik 12 was, wilde ik fietsen verkopen en herstellen”, zegt de ex-veldrijder.

Nieuws

Bouwpercelen bevroren tot 2040

Om de snelle bevolkingsgroei tegen te gaan, schrapt de gemeente Evergem enkele woonuitbreidingsgebieden (WUG’s). “WUG’s buiten het grootstedelijk gebied Gent mogen niet meer worden aangesneden”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Patrick Huyghe (N-VA). “Oostveld (Sleidinge), Kleine Moerstraat (Belzele) en Biezenkouter (Ertvelde) zijn uitzonderingen. Die gebieden zijn gereserveerd voor sociale woningbouw.”

Nieuws

Acties rond terreurdreiging op Rock voor Specials

De gigantische dries van Doornzele vormt volgende week opnieuw het decor voor Rock voor Specials. Ook het festival voor mensen met een beperking ontsnapt niet aan de terreurdreiging: alle vrijwilligers worden gescreend en de hoofdweg wordt afgesloten met betonblokken.

Nieuws

Nog geen verbod op smartphones, maar zwembaden zijn alert

Een fotootje nemen in het zwembad, het lijkt heel onschuldig. Toch zijn er mensen die misbruik maken van de vaak niet op te merken camera op hun smartphone om onbekenden te fotograferen. Ook in onze regio zijn zwembaden op hun hoede.

Vrije tijd en hobby
Download