Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jeanine en Ronny zijn halve eeuw gehuwd

Jeanine Van Maldeghem (73) en Ronny De Guchtenaere (70) leerden elkaar kennen in de Gentse dancing De Hazewind. Ze trouwden drie jaar later. Ze vierden hun gouden jubileum met hun zoon en twee kleindochters. Ronny werkte voor een bedrijf dat zonneweringen produceert en Jeanine in het studentenrestaurant van UGent.

Nieuws

“Overtreffen onze verwachtingen”

Promovendus Ertvelde United won de topper op het veld van Sint-Laureins (0-1) en bezorgde zichzelf een nieuwe topaffiche in het eigen Arteveldestadion tegen VSV Gent, met de eerste plaats als inzet. “Wij blijven onze eigen verwachtingen overtreffen”, geeft trainer Lionel Goris toe.

Nieuws

“Eindelijk in top drie”

In derde nationale klom The Oliver Boys Gent naar de derde plaats na een 9-6 overwinning in de topper en derby tegen VK Design Evergem. “Een verdiende zege na een collectief sterke prestatie”, aldus secretaris Patrick Morel.

Nieuws

SP.A en Open VLD samen op één lijst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober staan SP.A en Open VLD in oktober samen op één lijst in Evergem. Op die manier hopen ze de huidige N-VA/CD&V-meerderheid te breken.

Nieuws

Michiel De Zutter: ”Promovendus is lichtjes favoriet”

In derde provinciale ontvangt het ambitieuze Sint-Laureins zondagmiddag de huidige nummer twee van de rangschikking Ertvelde United aan 't Singelken.

Nieuws

“Thuis niets meer laten liggen”

Met Watervliet krijgt de nummer drie uit de stand zondagmiddag een ploeg uit de onderste regionen op bezoek.

Nieuws

‘Toffe sfeer helpt heel veel”

Zondag ontvangt Tigers Evergem Basket Meetjesland. Opworp om 17.00 uur. De thuisploeg, die deze week trainde zonder de op skivakantie zijnde coach Ewald Schepens, vecht verder om operatie redding tot een goed eind te brengen.

Nieuws

“Ondanks examens is mijn kern voltallig”

Na twee 3-0 nederlagen op het eind van de heenronde hervat het voorlaatst geklasseerde Ertvelde-Evergem de competitie met een thuiswedstrijd tegen staartploeg Aalst. “Het verschil tussen beide teams bedraagt zeven punten. Mits winst wordt de kloof voor Kangoeroes nagenoeg onoverbrugbaar”, stelt coach Francis Pauwels. “We staan dus voor een zeer belangrijke match. Als groep is mijn team gegroeid. We missen echter nog altijd hoekaanvalster Eva Geerts. Ze sukkelt al lang met een schouderblessure, maar kon de trainingen hervatten. Eva moet zich nog inwerken, maar kan misschien worden ingebracht in het achterveld. Ondanks de examens is mijn kern voltallig.”

Nieuws

“Moeten hoog niveau halen om te winnen”

Met Kortrijk krijgt Ertvelde-Evergem vandaag een titelkandidaat op bezoek. “We verloren de heenmatch met 3-0, maar maakten toen een degelijk debuut in tweede divisie”, herinnert coach Luc Verkimpe zich. “Eevoc staat in de linkerkolom en is zo goed als zeker van het behoud. We staan geenszins onder druk en kunnen dus ontspannen spelen. We zullen echter een hoog niveau moeten halen om te winnen. Omdat het sponsoravond is, hoop ik dat mijn mannen na onze verrassende 1-3 nederlaag tegen Denderhoutem een tandje bijsteken. Het is alvast positief dat ik opposite Gregory Van Acker recupereer. Ook alle andere spelers zijn fit.”

Nieuws

Etienne en Anny vieren gouden jubileum

Etienne Vindevogel (72) en Anny Martens (73) uit de Rode Bremdreef vierden hun gouden bruiloft. De jubilarissen kregen twee dochters en drie kleinkinderen. Etienne was bankier en verzekeringsmakelaar, maar is ook als beeldhouwer bekend. Anny was 36 jaar lerares in de vrije basisschool van Ertvelde. Ze benutten nog zeker dit jaar hun jubileumgeschenk om de Deense hoofdstad Kopenhagen te bezoeken.

Nieuws
Download