Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Helft van mijn erfenis gaat naar kloosters in Congo, bib krijgt mijn archief”

In zijn kamer van het Sleidings woonzorgcentrum Ave Maria heeft Raphaël Van Hecke (93) nog slechts één boek. Dat is zijn brevier, waarin hij dagelijks nog veel leest. Alle andere literatuur is tentoongesteld in de hoofdbibliotheek van Evergem. Na die expositie staat de bejaarde pater franciscaan zijn literair archief ook af aan de bib.

Nieuws

Dorpslattenkoers trekt vijfdaagse kermis op gang

De rockabillyavond van zaterdag 19 augustus is de belangrijkste nieuwigheid van Wippelgemkermis. Van die activiteit wordt veel verwacht, maar wellicht blijft de lattenkoers van de dag voordien de grootste publiekstrekker van het vijfdaagse feestgebeuren.

Vrije tijd en hobby

Nieuwe telefoonnummers voor de gemeentelijke basisscholen

Het nieuwe schooljaar komt stilaan dichterbij en de gemeentelijke basisscholen nemen een nieuwe telefooncentrale in gebruik. De nummers van de vier scholen zullen daardoor wijzigen. De oude nummers worden nog wel een jaar lang automatisch doorgeschakeld tijdens een overgangsperiode.

Nieuws

Volkssportweekend met veel muziek

Met de dertigste editie van het Belgisch kampioenschap krulbollen als sportief hoogtepunt, vindt van zaterdag 12 tot dinsdag 15 augustus de vijftiende keer een volkssportenweekend plaats op Doornzele Dries. Omdat er nog meer randanimatie is dan de vorige jaren, worden bij goed weer over de vier dagen gespreid acht- tot tienduizend mensen verwacht.

Nieuws

't Lindeken feest vijf dagen in en om de sporthal

Met de gemeentelijke sporthal als trefpunt vieren de bewoners van Elslo en aanpalende straten al voor de 35ste keer hun Lindekensfeesten.

Nieuws

Evergem maakt werk van een duurzaam aankoopbeleid

Een aantal geëngageerde burgers en ambtenaren staken de koppen samen om te onderzoeken op welke manier het aankoopbeleid van gemeente en OCMW Evergem kan groeien naar een ‘duurzaam aankoopbeleid met een mondiale impact’.

Nieuws

Uitbater Carrefour gooit video van dief op Facebook: “Dit is er gewoon over”

Carlos Struyvelt, uitbater van de Carrefour Market in Elslo in Evergem, plaatste dinsdagmiddag een dief die in zijn winkel toesloeg zonder genade op internet. “Ik word dagelijks bestolen, maar een oud vrouwtje zo in de luren leggen is er gewoon over.”

Nieuws

Deze brok dorpsgechiedenis ligt tegen de grond

In het Dorp van Ertvelde ligt opnieuw een stukje geschiedenis tegen de grond. Het gebouw van dorpsbioscoop Ritz wijkt er voor 33 gloednieuwe assistentiewoningen. De bioscoop zelf sloot 21 jaar geleden al de deuren.

Nieuws

Vijf motorrijders naar ziekenhuis in één weekend

Een zwart weekend op de Evergemse en Asseneedse wegen: in vier ongevallen raakten in totaal vijf motorrijders gewond.

Nieuws
Download