Dat het maar rap schoon weer is!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe sleutelverantwoordelijke gezocht voor begraafplaats Evergem-centrum

Een aantal inwoners is aangesteld als ‘sleutelverantwoordelijke’ voor gemeentelijke begraafplaatsen. Zij bewaren de sleutels en openen en sluiten dagelijks de hekkens en poorten. Voor de begraafplaats in Evergem-centrum (Brielken) zoekt de gemeente een nieuwe verantwoordelijke.

Nieuws

“Mathematisch blijft de redding mogelijk”

Zaterdag trekt Tigers Evergem naar Houtem B, opworp 16.30 uur. Coach Ewald Schepens wil ook na de verloren thuismatch tegen Gent-Oost Eagles de handdoek nog niet gooien. “Niet alleen is Houtem B op papier zeker een haalbare kaart. Bovendien staan we ten aanzien van de Eagles nog altijd positief.”

Nieuws

Beslissing camera's voor volgende bestuursperiode

In Evergem staan op het recyclagepark al twee jaar twee camera's om na te gaan of de gebruikers hun afval in de juiste container gooien. Bovendien heeft de politie van de zone Assenede-Evergem een voertuig met de zogenaamde ANPR-camera waarmee de eigenaren van nummerplaten op auto's worden herkend.

Politie en veiligheid
Nieuws

Buurtbewoners tegen verkaveling: “We verliezen ons zicht op de vallei”

Buurtbewoners zijn niet te spreken over de plannen voor de verkaveling van tien bouwloten in Ralingen, tegenover het Kermisstraatje. Met twee versies van een bezwaarschrift en een petitie met 360 handtekeningen vragen ze het gemeentebestuur de verkavelingsvergunning te weigeren.

Nieuws

“Eindronde nog niet op zak”

De titelstrijd in tweede provinciale A lijkt beslecht. Adegem won vorig weekend bij Meetjesland. Naaste achtervolger Zeveren Sp. kwam thuis tegen Poesele niet verder dan een gelijkspel en volgt nu al op acht punten van de leidersploeg.

Nieuws

Vraag uw reisdocumenten en Kids-ID tijdig aan

Als je in de paasvakantie of deze zomer op vakantie vertrekt, mag je niet vergeten om tijdig je reisdocumenten aan te vragen. De verwerking van je aanvraag kan enkele werkdagen of weken in beslag nemen. Ga dus tijdig langs bij de gemeentediensten.

Nieuws

De Watergroep haalt 40 kilo vis uit innamekanaal

Wegens betonrot moet het innamekanaal van het waterproductiecentrum van De Watergroep in Kluizen grondig gerenoveerd worden. Voor de start van de werken werden de vissen uit dat bezinkkanaal gehaald.

Nieuws

“We creëerden tegen Ertvelde de beste kansen”

FC Kaprijke-Bentille pakte weer met een kleine stunt uit door het tweede gerangschikte Ertvelde United op een 0-0 gelijkspel te houden. De fusieploeg zakte ondanks deze puntendeling naar de voorlaatste plaats en zal hard moeten blijven knokken om het behoud te verzekeren.

Nieuws

Dierenhaters gaan drastisch te werk en vergiftigen twee honden in tuin van hun baasjes

Zowel in Droogte als in Tervenen waren de afgelopen weken dierenbeulen aan het werk. Twee honden stierven door vergiftiging en een kater kreeg bijna veertig hagelbolletjes in het lichaam nadat hij was beschoten.

Nieuws
Download