It'll be all right
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Parkeerverbod op Dorpsplein door WK Voetbal

Op 18 juni, 23 juni en 28 juni toont Plaza Café de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm op het Dorpsplein. Vier uur voor aanvang van de wedstrijd mag er niet geparkeerd worden op het plein. Dezelfde regeling geldt ook voor de wedstrijden die eventueel volgen.

News

Levensloop brengt ruim 143.000 euroop

Met een opbrengst van ruim 143.000 euro werden gistermiddag de stoutste verwachtingen van de organisatoren van Levensloop overtroffen. Nog voor de start van de 24 uur bewegen was al 108.700 euro ingezameld.

News

Zussen Evie en Dorine 120 dagen barmeisjes in een boomgaard

Aan Goeiingen 23 kunt u vanaf vandaag volop genieten in het groen en er uw dorst lessen in zomerbar 't Weiland. Die wordt op een boomgaard van de familie Van Der Linden uitgebaat door de zussen Evie (37) en Dorine Cambier (41). Zij hebben ook al een gin-, wine & bubblebus.

News

Levensloop voor Stichting tegen Kanker

Nadat Evergem in 2015 en 2016 een Levensloop organiseerde en 2017 een sabbatjaar was, vindt zaterdag 16 en zondag 17 juni aan sportcentrum Hoge Wal de derde editie plaats van dat evenement. Dat is 24 uur in groep of individueel bewegen en geld inzamelen voor de Stichting tegen Kanker. Nu al staat 92.000 euro op de teller. De doelstelling van minimum 100.000 euro is dus zeker haalbaar.

News

“Koning Fiets moet ook op de lagere scholen welkom zijn”

Als vertegenwoordiger van de fietsers diende Annie Goethals (45) uit Ertvelde tijdens de bijeenkomst van de gemeentelijke Verkeerscommissie een voorstel in om van Evergem de gemeente te maken waar men leert fietsen.

News

Ophaling tuin- en snoeiafval vanaf 18 juni

Van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni wordt het tuin- en snoeiafval opgehaald. Zet het afval ten vroegste op zaterdag 16 juni en ten laatste op maandag 18 juni om 6 uur buiten. Los of fijn tuinafval moet je verzamelen in de bruine gemeentelijke composteerbare zakken.

News

Wereldwinkel Evergem verhuist naar Kapellestraat

Wie in Evergem Fairtrade producten wil kopen, kan daarvoor zeker anderhalf jaar niet meer terecht in de Wereldwinkel aan Hoeksken. Het pand waarin de zaak zich bevindt, wordt gesloopt. Op dezelfde locatie gaat wellicht in het najaar van 2019 de nieuwe winkel open. Intussen wordt de Wereldwinkel wel opengehouden in een pand aan Kapellestraat, waarin mensen met een verstandelijke beperking begeleid wonen.

News

Afvalverwerker plaatst camera’s aan glasbollen: “Sluikstorter, lach maar! U wordt gefilmd”

De Meetjeslandse afvalverwerker IVM bindt de strijd tegen het sluikstorten aan met maar liefst 22 verplaatsbare camera's. Komende zomer worden er twee getest op locaties nabij een glasbol.

News

Zelfstandigen en politici in nieuw kermiscomité

Om persoonlijke redenen haakten vorig jaar de meeste leden van het kermiscomité van Ertvelde af. Wegens te weinig overblijvers werd in 2017 een sabbatjaar ingelast. Mario Boussaer, Maarten De Jonghe en Jeroen Cocquyt, drie uitbaters van een lokale horecazaak, slaan de handen in elkaar en vormen met gemeenteraadsleden Vicky Van Hyfte (Open VLD) en Kenny Ketels (N-VA) het nieuwe kermiscomité. “We zijn blij dat drie zelfstandigen op de kar sprongen. Met hen en nog andere ondernemers willen we de oogstkermis een nieuw elan geven. Uiteraard willen we daar ook de foorreizigers bij betrekken”, zegt Van Hyfte.

Leisure and hobby
Download