Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Overzetten van vis verloopt niet vlekkeloos: “Alles moest heel snel gaan”

Het overzetten van vis van een deel van de vijver op domein Steenberg is niet helemaal volgens het boekje verlopen. Vissers die een handje toestaken, betreuren de manier waarop de vissen werden behandeld.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Minionderneming Sint-Jozefsschool haalt Vlaamse finale

Wood3D, de minionderneming van de leerlingen van 5 Handel van de Sint-Jozefsschool, won de Oost-Vlaamse finale van ‘Dé Minionderneming van het Jaar’ en mag naar de Vlaamse finale op 25 april. Ze haalden het in de provinciale finale van vijf andere scholen. Ze wisten de jury te overtuigen met hun houten 3D-light fotoboxen, houten geschenkkaarten en andere gadgets, ontworpen in samenwerking met Fablab Mere.

Nieuws

Inwoners van Erpe-Mere hebben grootste vertrouwen in hun gemeentebestuur

In Erpe-Mere geeft de helft van de inwoners aan veel vertrouwen te hebben in het gemeentebestuur, in Haaltert is er een omgekeerde tendens met een schrijnend laag vertrouwen. In Aalst is het vertrouwen van de burger in 2017 gestegen in vergelijking met 2014.

Nieuws

Twaalfde nationale titel voor Kathleen Steenhaut

In het ijzig koude Gesves (Namen) pakte Kathleen Steenhaut haar twaalfde nationale titel. Op het nationaal kampioenschap veldlopen voor masters zette de 51-jarige atlete van Vlierzele Sportief alle tegenstand netjes opzij.

Nieuws

VIDEO. Schietincident in Bambrugge is uit de hand gelopen burenruzie

Na een schietincident zondag in Bambrugge, deelgemeente van Erpe-Mere, heeft de politie één persoon opgepakt. De feiten speelden zich zondagmiddag af in een appartementsgebouw aan de Oudenaardsesteenweg. Een burenruzie is daar helemaal ontspoord.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Jongen van 15 betrapt achter stuur van auto

Een jongen van 15 jaar is zaterdag in Erpe-Mere betrapt terwijl hij aan het rijden was met de auto. Onverantwoord, gevaarlijk en ook verboden, want je mag in ons land pas rijden vanaf 17 jaar.

Nieuws

Geboorteboomplanting tussen sneeuwvlokken

Een vijftigtal gezinnen was present op de geboorteboomplanting op domein Steenberg, georganiseerd door Gezinsbond, en dit ondanks het gure weer. “Er waren vorig jaar 180 geboorten in Erpe-Mere en we zijn blij met de opkomst”, zegt bestuurslid Addy Meuleman. De ouders kregen informatie over de werking van de Gezinsbond en achteraf volgde een receptie vanwege het gemeentebestuur.

Nieuws

FOTO. Geboorteboomplanting

Een vijftigtal gezinnen trotseerden het gure weer voor de geboorteboomplanting van de Gezinsbond op het domein Steenberg. Ze kregen er info over de werking van de Gezinsbond en achteraf werd een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

Nieuws

Jonge schrijnwerker Stijn vindt gat in de mark: “Eiken doodskist nu ook voor uw hond, kat of konijn”

Beroep: fabrikant van doodskistjes voor dieren. Schrijnwerker Stijn Van Den Bossche (28) uit Ottergem is wellicht een van de weinige Belgen die dat op zijn visitekaartje kan zetten. “Het overlijden van een huisdier komt vaak hard aan. Een gepersonaliseerde doodskist of urn kan het afscheid draaglijker maken”, verklaart hij.

Nieuws

VIDEO. Geen trajectcontrole meer op E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere

Er is geen trajectcontrole meer op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere en dat nog zeker tot het najaar. De camera's zijn verwijderd omdat de bruggen waaraan ze bevestigd waren, gerenoveerd worden. De werken aan de bruggen starten op 9 april. Maar, wie denkt dat hij nu stevig het gaspedaal kan induwen op dat stuk van de E40 heeft het fout. De politie zet een mobiele flitscamera in. De trajectcontrole tussen Wetteren en Erpe-Mere is de oudste van Vlaanderen.

Wegen en verkeer
Nieuws
Nieuws
Download