60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Handjes met boodschap tegen armoede

In het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede organiseerde Welzijnsschakel Ommekeer een actie voor alle scholen van Erpe-Mere.

Nieuws

Het eerste BIN van deze inbraakgevoelige gemeente is eindelijk een feit

Zelden zo'n massale opkomst gezien voor de oprichting van een BIN, een buurtinformatienetwerk, dan in Erpe-Mere. 150 gemotiveerde burgers woonden de start bij van Bamburst, het eerste BIN in de gemeente.

Nieuws

“Voetbal is maar een spel”

Na de nederlaag op Munkzwalm is Bambrugge leider af. Op de Lindenkouter moet Racing uitgerekend tegen buur Burst op zoek naar eerherstel waardoor het optimaal kan profiteren van het treffen tussen de titelrivalen Geraardsbergen en Jong Zulte.

Nieuws

Blavier opent kijkwoning met marketingkantoor

Woningbouwer Blavier, tot voor enkele jaren vooral in Wallonië actief, richt zich steeds meer op de Vlaamse bouwmarkt en opent in Erpe-Mere een kijkwoning die ook als kantoor fungeert.

Nieuws

WZC St. Vincentius wint eigen tornooi

WZC Sint-Vincentius Aaigem , WZC Markizaat Lede, WZC Ter Leen Herzele en WZC Schelderust Wetteren namen de voorbije maanden deel aan een inter-rusthuizentornooi.

Nieuws

“Vertrouwen ongeschonden”

Na zes overwinningen op rij sneuvelde Bambrugge op het terrein van zijn zwarte beest Munkzwalm met een 4-3-nederlaag. Linkermiddenvelder Michael Keymolen trof twee keer raak en zit al aan zes goals, maar de leidersplaats is tegenwoordig voor Jong Zulte.

Nieuws

“Ik ben heel blij met mijn beslissende goal”

Midvoor Yannick De Rouck (30) zorgde op de Oudendijk tegen Edeboys na twee assists met de winnende treffer in de slotfase voor een enorme opluchting en de 4-3-zege. De Vlierzelenaar ruilde Ninove voor Burst waar hij zich in zijn sas voelt. “Het niveau ligt iets lager, maar het is prettig voetballen in mijn achtertuin. Ik ben blij met mijn winnende treffer. Met een zeven op achttien zakten we wat weg. Met deze driepunter erbij rukken we op naar de achtste plaats en naderen we de top vijf waar we toch graag willen plaatsnemen. Deze zege was een must. We liepen vlotjes 2-0 uit, maar een balverlies kostte ons een tegentreffer en we lieten de kans liggen vanop de stip om verder uit te lopen. Net voor rust slikten we de gelijkmaker en alles viel opnieuw te herdoen. Na de derde tegentreffer was er even paniek. Als spits word je afgerekend op statistieken. Mijn treffer deed dan ook deugd, maar vooral de ontlading bij de hele spelersgroep blijft me bij. We ambiëren zeker niet de titel, maar in de subtop zouden we graag meedraaien. We kampten dit seizoen met een blessuregolf en die speelt ons parten. Daartegenover staat dat andere spelers zich aandienen en hun kans grijpen zodat we straks dus over een bredere kern beschikken. Je voelt dat we als ploeg steeds beter aan elkaar klitten. We trekken nu naar Bambrugge voor een derby waarin we niets te verliezen hebben. Bambrugge staat na de jongste nederlaag onder zware druk, want een nieuwe misstap betekent mogelijk de doodsteek in de strijd voor de eerste periodetitel.”

Nieuws

Stralend weer voor wandeling Milieuraad

Ter gelegenheid van de dag van de trage wegen, organiseerde de Milieuraad een wandeling. Het zonnige weer zorgde voor een prachtig kader.Aan 'Hof Schuurke werd iedereen onthaald met lekkere ontbijtkoeken waarna de wandeling kon starten.

Vrije tijd en hobby
Download