Look around you once in a while
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Erpe-Mere vecht vergunning voor windturbines aan bij Europa

Ook al krijgt Electrabel de steun van de Raad van State voor de bouw van twee windturbines op de Seskenskouter, toch geeft de gemeente Erpe-Mere haar verzet niet op. “We kwamen met onze raadsman overeen om desnoods met Europese regelgeving de vergunningen aan te vechten,” zegt burgemeester Hugo De Waele (CD&V).

News

Deze keer bracht vrijdag de 13de ongeluk: achterbouw brandt uit net voor vakantie

Een elektrische storing is vermoedelijk de oorzaak van een woningbrand die gisteren uitbrak aan de Leedsesteenweg in Erpe. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de aanbouw is vernield. “We zouden net op reis vertrekken naar Spanje”, zeggen de bewoners.

Alert

Dader vluchtmisdrijf geeft zich aan, slachtoffer weet van niks

Een automobilist die in februari een fietser aanreed in Mere en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is gevonden. Dat postte de lokale politie op Facebook. “Maar ons brengen ze niet op de hoogte”, zegt het slachtoffer.

Alert

Sabotage bij boomkwekerij: 180.000 (!) liter water stroomt riool in. “En dat net nu water zo schaars is”

Luc Verhoeven (56), zaakvoerder van boomkwekerij Arboral in Erpe, zit met de handen in het haar. Saboteurs sneden een waterslang door waardoor liefst 180.000 liter water zomaar via de riolering wegspoelde. “En dat terwijl water hier een kostbaar goed is, zeker met deze droogte.”

News

Voorbijganger voorkomt dat woning in de vlammen opgaat

In de tuin van een woning in de Zadelweg in Bambrugge is woensdagnacht een felle brand ontstaan. Een toevallige passant kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning.

News

Voorbijganger voorkomt dat woning in de vlammen opgaat in Bambrugge

In de tuin van een woning in de Zadelweg in Bambrugge is woensdagnacht een felle brand ontstaan. Een toevallige passant kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning.

News

Ook volgende wedstrijd(en) Rode Duivels op Steenberg

De organisatoren van de Zomerconcerten laten weten dat ook de volgende wedstrijd(en) van de Rode Duivels worden uitgezonden op het domein Steenberg, te beginnen met de kwartfinale tegen Brazilië op vrijdag.

News

VIDEO. Maatregelen moeten ziekte van Newcastle bij pluimvee indijken

Om de ziekte van Newcastle een halt toe te roepen heeft het Federaal Voedselagentschap een aantal tijdelijke maatregelen afgekondigd. De ziekte van Newcastle is een vorm van vogelpest. En ze werd ondertussen al op 10 plaatsen in ons land vastgesteld, onder meer bij deze hobbykweker uit Erpe-Mere. Er komt nu een verbod op het verkopen, weggeven of uitwisselen van heel wat vogelsoorten. Ook het samenbrengen van vogels op bijvoorbeeld beurzen of markten wordt verboden. De maatregelen blijven nog van kracht tot einde van de maand.

Leisure and hobby

FOTO. Steenberg uit de bol na winning-goal Rode Duivels

De spectaculaire ommekeer in de WK-wedstrijd van de Rode Duivels zorgde voor euforie op het domein Steenberg waar heel wat supporters waren afgezakt.

News
Download