What do you think of collective buying?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Zijn liedje hielp haar door haar ziekte, nu mag Louise (21 maanden) persoonlijk haar idool Stan van Samang bedanken

Honderden keren zong Liesbeth Loomans ‘Een ster’ aan het bedje van haar doodzieke dochtertje Louise. Vrijdagavond ging ze naar Stan van Samang in cultureel centrum De Herbakker in Eeklo om hem in levende lijve te zeggen hoeveel zijn liedje voor haar, haar gezin en vooral Louise heeft betekend.

News

Afscheidnemend burgemeester Loete: “We laten een financieel gezonde stad achter”

Afscheidnemend burgemeester Koen Loete (CD&V+) en schepen voor Financiën Freddy Depuydt (SP.A) hebben het budget voor 2019 voorgesteld. “Ondanks dat we er de volgende keer niet meer bijzijn, is dit de normale gang van zaken.”

News

Krokettenbedrijf verdubbelt productie tijdens feestdagen tot kwart miljoen: “We werken vooral met Belgische grondstoffen”

Met nog een kleine twee weken voor Kerstmis is het alle hens aan dek bij TNS Kroketten in Eeklo. Elke dag rollen daar zo’n 240.000 artisanale kroketten en hapjes van de band om binnenkort op de feesttafels te belanden. Dat is dubbel zoveel als normaal.

News

Laatste schoenmaker van de stad doet zijn deur dicht, maar zegt de stiel nog geen vaarwel

Schoenmaker Bavo Dumon (45) sluit volgende week zijn zaak aan de Eeklose Markt om te verhuizen naar Maldegem. Daarmee verliest de Herbakkerstad zijn enige nog resterende schoenlapper. “Ik ben geboren in een schoendoos”, vertelt de man.

News

Céline Vanhoenshoven (21)is Miss De Luxe 2019

News

Brandende houtkachel veroorzaakt woningbrand

In een woning in de Boelare brak woensdagavond een accidentele brand uit. Niemand raakte uiteindelijk gewond, maar de materiële schade is behoorlijk groot.

News

Aanleg gestart van hockeyterrein in kunstgras en dat is ook voor andere sportploegen goed nieuws

Het sportpark aan het nieuwe Verbauwenbad krijgt verder vorm. Deze week werd gestart met de aanleg van een kunststof hockeyveld en een rugbyterrein.

News

FOTO. Stad zet gepensioneerde ambtenaren in de bloemetjes

De stad Eeklo nam afscheid van enkele gemotiveerde medewerkers. Naar aanleiding van hun pensioen werden chauffeur- begeleider Hubert Holsteyn, Ronny Lecoutere van de technische dienst en stadsarchitect Filip De Pau door het stadsbestuur gehuldigd. Er werden ook twee eretekens uitgereikt. Schepenen Rita De Coninck en Christophe De Waele kregen het ereteken Ridder in de Orde van Leopold II.

News

Inwoner wil Engelse taal weg uit winkelstraten

Eeklonaar Fons Van Holderbeke is het voorbije weekend gestart met de WOE-actie. WOE staat voor “Weer onnodig Engels”

News

Strijkkwartet Luce wil na tien jaar zelf centraal op affiche staan

Al tien jaar zorgen Sarah Depauw, Isabelle Janssens, Matthias Demoen en Petra Van Belleghem van strijkkwartet Luce regelmatig voor muzikale ondersteuning van koren. Maar nu willen ze zelf eens centraal op het podium staan op een eigen concert.

News
Download