Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kruispunt Patersstraat-Zuidmoerstraat drie weken dicht

De herinrichting van de Patersstraat, die begin juni startte, is aan de tweede fase toe.

Wegen en verkeer

“Thuis willen we alles winnen”

Zaterdag om 20 uur siert er met Meetjesland - Upkot Sparta Laarne B een nieuw Oost-Vlaams derby de agenda.

Nieuws

Zwakke weggebruikers in gevaar op gewestwegen

In 2015 vonden in Eeklo op gewestwegen gemiddeld het meest aantal ongevallen met fietsers en gewonden in Vlaanderen. In 2016 spande Maldegem de kroon op dat vlak, maar dan in het Meetjesland.

Nieuws

“Derde bekerfinale halen”

Zaterdag wordt er gebekerd in het kader van de 1/8ste finales van de Belgische beker. Het duel tussen MZV Eeklo als toekomstige topklasser en Doornik als huidige topploeg springt daarbij in het oog.

Nieuws

S-Pression en AZ Alma dansen tegen kanker

Om de oncologische dienst van AZ Alma een steuntje in de rug te geven, sloegen dansschool S-Pression en het ziekenhuis de handen in elkaar voor ‘LET's PINKY MOVE’, een dansinitiatie voor het hele gezin.

Nieuws

“We hebben gewonnen op karakter”

Met 75-76-winst op Deinze klimt Basket Meetjesland met 5 op 7 naar een met Scheldejeugd Temse en Bavi Gent gedeelde tweede plaats.

Nieuws

Fietspad spoorlijn voorziet ook deel over R4

De gemeente Evergem wil wel degelijk werk maken van het lange afstandsfietspad tussen Eeklo en Sleidinge. “Er is zelfs een extra deel voorzien over de R4 naar Gent”, zegt schepen Erik De Wispelaere (CD&V).

Wegen en verkeer

Reisreportage over Argentinië

Op donderdag 19 oktober om 20 uur komt Guido Vervoort in parochiaal centrum Sint-Jozef, in de Abdijstraat 31, vertellen over zijn reis door Argentinië.

Nieuws

FOTO. Oakland blaast vijftig kaarsjes uit.

Het gemengd koor Oakland bestaat vijftig jaar en werd daarvoor op het stadhuis feestelijk in de bloemetjes gezet. Speciaal voor de gelegenheid kreeg het Lotjen een Oakland-outfit. Na de officiële ontvangst trokken de leden naar restaurant De Koetshoeve voor een jubileumetentje. Op zondag 10 december geeft het koor om 15.30 uur een jubileumconcert in de Oostveldkerk.

Nieuws

Nieuw politiekantoor opent binnen twee jaar

Het nieuwe politiegebouw van Meetjesland Centrum, op het terrein achter het huidige politiekantoor, krijgt vorm. De politieraad en het personeel kregen de primeur van de maquette van een gebouw dat 7,8 miljoen euro kost en eind 2019 moet klaar zijn.

Politie en veiligheid
Download