Wij gaan voor buurtberichten zonder reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Acht maanden cel voor ‘kraanman’ die collega per ongeluk doodde met twee ton buizen

Eeklonaar E.B. (37), die in juni 2016 op een werf in Sint-Laureins een kraan verzette en daardoor twee ton buizen op een collega liet vallen, is maandag veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel. De man had niet de juiste attesten om met de kraan te rijden, en wordt door de rechtbank dus als verantwoordelijke aangeduid voor de dood van zijn collega.

Nieuws

Laadpalen officieel in gebruik genomen

Vorig jaar werden op de markt en aan het Krügerpark laadpalen geplaatst. Onlangs werden die ook officieel in gebruik genomen. Dit jaar komen er aan de stationsparking ter hoogte van het ballonmonument en aan het nieuwe zwembad nog twee laadpalen bij. Voorts plant de stad in 2019 nog een laadpaal in de Pastoor De Nevestraat en een aan het OCMW-gebouw in de Zuidmoerstraat.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Lukas Verstraete zoekt inspiratie voor nieuwe strip

De jonge kunstenaar Lukas Verstraete gooide vorig jaar hoge ogen met zijn eerste stripalbum op reuzenformaat ‘Een boek waarmee men vrienden maakt’.

Nieuws

Kinderen slapen op school na uitstap naar Oostende

Juf Goedele en juf Dinah organiseerden een uitwisselingsproject met de kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar van leefschool Het Droomschip. Ze deden samen een uitstap naar Mu.Zee in Oostende, waar ze onder andere een eigen kunstwerk maakten. Na school mochten de Zeeduivels (derde kleuterklas) en de Zeeleeuwen (eerste leerjaar) op school blijven slapen.

Nieuws

Uitslaande brand legt magazijn in de as

In Zandvleuge, bij het Oost-Vlaamse Eeklo is vrijdagochtend een magazijn volledig vernield na een uitslaande brand. Ook drie wagens bleven in de brand. Er raakte niemand gewond.

Nieuws

Actiecomité en N-VA vinden het tijd voor afspraken over autovrije Markt

Komt er nog iets van de autovrije Markt in Eeklo, mét zomerse activiteiten? N-VA en het plaatselijke actiecomité dringen aan op duidelijkheid.

Nieuws

Film op bedankingsavond voor vrijwilligers

Op een gezellige bedankingsavond in cultuurcentrum De Herbakker zette de stad haar vrijwilligers in de bloemetjes. Eerst werden ze getrakteerd op een hapje en een drankje en daarna genoten ze samen van de film Demain tout commence. “Het is de vierde keer dat we op deze manier onze vrijwilligers bedanken”, zegt schepen Rita De Coninck (CD&V+). “Een aanpak die aanslaat, want elk jaar verwelkomen we meer volk op onze bedankingsavond.”

Nieuws

Stad en politie houden enquête over veiligheid

350 Eeklonaren, door een steekproef geselecteerd, krijgen binnenkort een vragenlijst in de bus met een pak vragen over verschillende veiligheidsthema's. “Deze Veiligheidsmonitor bevraagt de bevolking over zijn onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden”, legt burgemeester Koen Loete (CD&V+) uit. “Dit initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de stad.”

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

“Veldlopen als springplank voor de piste”

Zondag vinden in het Naamse Gesves de Belgische kampioenschappen veldlopen voor de masters plaats. In de categorie M60 is Lucien Heyde helemaal niet kansloos. De 61-jarige atleet uit Eeklo, die met dezelfde trainer als Louise Carton samenwerkt, schreef deze winter probleemloos de CrossCup in zijn leeftijdscategorie op zijn naam.

Nieuws

Ex-N-VA’er Michel De Sutter nu ingelijfd door SMS: “Ik had de luxe om te kiezen”

Zoals verwacht koos de politiek dakloze Michel De Sutter voor SMS om op 14 oktober naar de kiezer te trekken.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download