Better a good neighbour than a distant friend
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Biljartlegendes nemen het tegen mekaar op in Eeklo

Nog tot en met zondag 24 juni kleurt het podium in de theaterzaal van het cultuurcentrum De Herbakker biljartgroen. De Koninklijke Eeklose Biljartclub organiseert er voor de derde keer in haar 64-jarige bestaan een internationaal biljartevenement op topniveau, ‘Trophy of the Legends’.

Leisure and hobby

Stad en horeca slaan handen in elkaar: gezelligheid en ambiance op Markt

De stad en de gezamenlijke markthoreca hebben mekaar gevonden. Ze werken vijf weekends lang (en hopelijk ook zo veel mogelijk duivelse voetbaldagen) samen op een parkeervrije Markt. Met dank aan coördinator Paul Van Hijfte-Ysebaert, voormalig cafébaas.

News

Rik Vandewege exposeert in eigen atelier

Rik Vandewege stelt zijn creaties tentoon in zijn atelier in Balgerhoeke 162a in Eeklo. Hij maakt sculpturen in hout, zink en messing, schilderijen met acrylverf op papier gemonteerd op hout en ok-ok prachtige keramiek. De expo is te bezoeken op afspraak. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen op tel. 09-377.79.20. Meer info is te vinden op www.rik.vandewege.be.

News

Jocelyne Vervaet treedt aan voor eigen volk

Zondag verzamelen de triatleten in Eeklo voor een nieuwe editie van de Bouwpunt Triatlon, een kwarttriatlon waarin niet mag gestayerd worden. Bij de vrouwen hoopt de Maldegemse Jocelyne Vervaet op haar vertrouwd parcours op een mooie ereplaats.

News

Stad hakt eindelijk verkeersknopen door: “We willen geen baanwinkelgemeente worden”

Vijftien jaar na het eerste mobiliteitsplan heeft Eeklo een nieuw plan klaar voor een fietsvriendelijker, bereikbaarder, veiliger en duurzamere stad. Daarin worden enkele forse knopen doorgehakt. Het plan wordt maandag aan de gemeenteraad voorgelegd.

News

Sander kan geen choquerend filmpje over mishandelde kippen meer zien: “Wij hebben al jaren een diervriendelijke oplossing, maar geen geld”

De schrijnende beelden die dierenrechtenorganisatie Animal Rights verspreidde over de werkwijze in sommige kippenkwekerijen in Vlaanderen zijn ook de Eeklose ondernemer Sander Mollet niet ontgaan: “Ik heb al vijftien jaar een diervriendelijke oplossing.”

News

Over de koppen lopen op Lekker Diep

Het afterworkdeephousefestival Lekker Diep lokte weer veel volk naar de Huysmanhoeve. Het massaal opgedaagde publiek leefde zich helemaal uit op de muziek van dj's Nick Bril, Olaf Norman en Heckman. Op zaterdag 30 juni organiseert Diep op de site van psychiatrisch Centrum Sint-Jan ‘Diep Open Air’, het perfecte feestje om de zomervakantie mee te beginnen.

News

Stad en OCMW pakken kansarmoede bij kinderen aan

Het aantal geboortes in kansarmoedegezinnen is ook in Eeklo toegenomen. In de periode 2015-2017 werd gemiddeld 16,8% van de kinderen in zulke gezinnen geboren. Een nieuw project biedt hiervoor kansen en oplossingen aan.

News

Tandem-Duiveltjes winnen tegen Opa-nama

De kleuters van basisschool De Tandem in Eeklo volgen de actualiteit op de voet en in het kader van het WK voetbal nodigden ze hun ouders en grootouders uit voor een match in tricolore outfit. De Tandem-duiveltjes wisten liefst vier keer te scoren, de (groot)ouders scoren slechts één keer.

News

Drieduizend euro voor jongeren met diabetes

Rotary Maldegem en Inner Wheel Meetjesland organiseerden een lenteconcert in AZ Alma. Voorzitters Chris Valcke en Chris Sanders overhandigden de opbrengst daarvan, drieduizend euro, aan de Diabetesliga voor de jongerenwerking. “Jonge mensen met diabetes willen een zo normaal mogelijk leven”, klonk het. “We steunen initiatieven die de levenskwaliteit van jonge mensen met diabetes verbeteren.”

News
Download