Download onze app voor Android of iPhone
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

GO! De Tandem heeft nieuw directieteam

Een nieuw directieteam wil het GO! in Eeklo verder op de kaart zetten: Kristof De Baere wordt directeur van basisschool De Tandem en leefschool Het Droomschip. Nick Van Vooren wordt directeur van atheneum en leefschool De Tandem.

Nieuws

Villa Steyaert ruimt baan voor assistentieflats

Op de hoek van de Tieltsesteenweg en de Moeie komt het bouwproject Villa Moeie, met aan de straatzijde 27 assistentieflats en op de plaats waar nu nog Villa Steyaert staat, nog eens acht assistentieflats. De eerste bewoners worden medio 2019 verwacht.

Nieuws

“Eindelijk minder fraaie hoek aangepakt”

Het nieuwe bouwproject Villa Moeie is voor burgemeester Koen Loete (CD&V+) een welkome investering in de stad. “Niet alleen wordt hiermee een minder fraaie hoek bij het binnenkomen van onze stad vanuit de richting Aalter aangepakt, het zorgt er bovendien voor dat nieuwe, oudere inwoners zich hier komen vestigen omdat hier alles op wandelafstand is.” De burgemeester wijst erop dat dit project het zoveelste in de rij is, de voorbije jaren. “Men doet graag negatief over Eeklo, maar ik stel vast dat de voorbije jaren op meer dan tien plaatsen bouwprojecten of wijken uit de grond zijn gerezen. Op de Klaverhoek, in de John Buyckstraat, de Broeders van Liefdewijk, de Dullaert, de nieuwe wijk in de Zandvleuge...”

Nieuws

Dansfestival verhuist naar tuinen psychiatrisch centrum

Dansfestival Diep moest weg uit het Heldenpark maar vond vlakbij een nieuwe locatie: de tuinen van het psychiatrisch centrum Sint-Jan.

Vrije tijd en hobby

‘Nieuw’ Herbakkersfestival schot in de roos

Het Herbakkersfestival nieuwe stijl heeft de lakmoesproef goed doorstaan: de ingevoerde nieuwigheden op vlak van veiligheid, catering, afvalbeheersing en vip-onthaal werden als zeer positief ervaren. Ook de inkleding van het festivalterrein viel in de smaak.

Nieuws

FOTO. Boma zorgt voor supersfeer in Zonneheem

De twintigste editie van Zomer in Zonneheem was een grandioos succes. "Ook deze keer was er voor elk wat wils", zegt Roger De Kneef. "Zo organiseerden we onder meer een speelnamiddag voor grootouders en kleinkinderen, een barbecuefestijn en een groot tuinfeest. De laatste dag verwelkomden we Marijn Devalck, die met zijn show 'Boma on the rocks' onze feestelijke driedaagse afsloot."

Nieuws

Stad wil fraaier worden en dus moeten ‘te opzichtige’ immoborden weg

Alle immokantoren in Eeklo kregen een brief van de stad met enkele te volgen richtlijnen, voornamelijk op het vlak van publiciteit. “We stellen een wildgroei in het straatbeeld vast en die moet afgeremd worden”, klinkt het.

Nieuws

Meubelbedrijf ruimt plaats voor staalreus

In de Kroonstraat werd gestart met de afbraak van het voormalige meubelbedrijf Goethals. Dat meubelbedrijf, een van de vele in de toenmalige meubelstad Eeklo, ging bijna honderd jaar geleden van start als Bruggeman-Goethals en produceerde de toen felbegeerde massieve eiken meubels. In de jaren tachtig werd de productie stopgezet en werd een deel van de fabriek omgevormd tot privéwoning, een ander deel werd ingericht als garage, eerst van de familie Cauwels, nadien werd het autobedrijf Simoens.

Vroeger en nu
Download