Thuis in je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

FOTO. Schepen De Waele organiseert Spaanse avond

Voor de zesde keer organiseerde schepen Christophe De Waele (OPEN VLD) een Spaanse avond. Deze keer was de eetzaal van het atheneum het decor voor het gezellige Spaanse feest. Bezoekers genoten van lekkere paella, bereid door Hasta La Vista uit Wondelgem. Op muzikaal vlak werd de avond opgeluisterd door Los del Sol. Na het verorberen van de paella stroomde de dansvloer vol en leefden tal van aanwezigen zich uit op de zwoele Spaanse ritmes van deze energieke band. Ook Vlaamse parlementslid Herman De Croo (OPEN VLD) was van de partij.

Nieuws

Ambachtendag op de Huysmanhoeve

Op zondag 25 juni kan je op de Huysmanhoeve kennismaken met oude ambachten. Veertig ambachtslieden geven onder meer demonstraties vlegeldorsen, klompen maken, hout draaien, vilten, lederbewerking, potten bakken en manden vlechten.

Vrije tijd en hobby

“Bijtende beestjes zitten overal, tot in mijn bed”

Het huis van Godelieve Steenkiste (59) in de Schaperijstraat in Eeklo wordt geteisterd door wantsen, een keverachtig insect dat zorgt voor jeukende beten. Ze buiten krijgen is niet vanzelfsprekend. “De stad en de brandweer kunnen mij niet helpen”, zegt ze. “Ik ben ten einde raad.”

Politie en veiligheid

Zuidmoerstraat drie weken dicht

Eandis plant ingrijpende werken in de Zuidmoerstraat en daarom is er van 26 juni tot en met 14 juli slechts gedeeltelijk of helemaal geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Tijdens de eerste fase van de werken (van 26 juni tot en met 6 juli) is het niet mogelijk om vanaf het station de Zuidmoerstraat in te slaan. Vanuit de Visstraat wordt rechts afslaan in de Zuidmoerstraat onmogelijk. Er geldt een omleiding via de Kaaistraat. Van 4 juli tot en met 14 juli wordt de Zuidmoerstraat volledig afgesloten tussen de Gulden Sporenstraat en Euerardstraat. Er geldt dan een omleiding via de Gulden Sporenstraat-Jan Breydelstraat-Euerardstraat en omgekeerd.

Wegen en verkeer

“We zijn klaar voor de volgende 50 jaar”

Provinciale School voor Buitengewoon Lage Onderwijs (PSBLO) De Zonnewijzer in Eeklo bestaat vijftig jaar. Zo’n 500 mensen vierden dat afgelopen weekend tijdens het schoolfeest. “Ondanks het M-decreet steeg ons aantal leerlingen”, zegt directeur Luc Eeckhout.

Nieuws

FOTO. Maatjes happen in de jachthaven

Liefhebbers van de betere maatjes zakten vrijdagavond massaal af naar de jachthaven om de nieuwe maatjes te proeven. “De maatjes zijn zit jaar van een heel goede kwaliteit”, zegt visser op rust Cornelis Oreel, die ook dit jaar de maatjes leverde. “Ze hebben een vetgehalte van 21 % en zijn dus heel lekker.”

Nieuws

Bouw van gloednieuw politiekantoor start volgend jaar

Met de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Van Damme - Politiesite’ zit het dossier van het nieuwe politiekantoor van Meetjesland Centrum in de laatste rechte lijn. “Begin volgend jaar starten de werken.”

Politie en veiligheid

EINDELIJK: bouw van gloednieuw politiekantoor start volgend jaar

Met de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Van Damme - Politiesite’ zit het dossier van het nieuwe politiekantoor van Meetjesland Centrum in de laatste rechte lijn. “Begin volgend jaar starten de werken.”

Politie en veiligheid

Koen Loete trekt weer CD&V-lijst

Burgemeester Koen Loete (vandaag 50) trekt volgend jaar de CD&V-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Lokaal partijvoorzitter Eglantina Bodurri maakte dat nu al bekend om roddels over een vertrek van Loete uit Eeklo in de kiem te smoren.

Nieuws
Download