Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Emotioneel afscheid van doodgereden Nikita (16): “Het huis is leeg, stil en anders”

Honderden vrienden, klasgenoten en familieleden hebben zaterdagmiddag afscheid genomen van Nikita, het 16-jarige meisje dat maandag om het leven kwam bij een ongeval op weg naar school. Het werd een emotioneel afscheid, waarop haar lievelingsmuziek gespeeld werd, en waarop ontroerende teksten van haar vriendinnen en haar zus voorgelezen werden. “Het huis is stil, leeg en anders.”

Nieuws

Gemeente koopt woning Damstraat 19 om kruispunt te herinrichten

Destelbergen koopt een woning van 185 000 euro in de Damstraat, om op die manier het kruispunt Kouterstraat-Damstraat overzichtelijker en dus verkeersveiliger te maken. "Wordt dit een trend of een beleidsvisie?", vroeg N-VA fractieleider Wim Raman zich af. "Nee, het is gewoon een opportuniteit die zich voordoet", aldus schepen van mobiliteit Rose Leirens (Open VLD)

Wegen en verkeer
Nieuws

“De Omloop is de lastigste koers van het voorjaar”

Iljo Keisse heeft er een aparte voorbereiding opzitten met wedstrijden in Argentinië en Colombia. Vandaag en morgen is de ervaren renner van Quick Step Floors de gids van Fernando Gaviria.

Nieuws

Destelbergen geografisch bij ruime eerstelijnszone...maar wat is het precies?

In de gemeenteraad werd een engagementsverklaring goedgekeurd voor de toetreding tot de eerstelijnszone Destelbergen-Laarne-Lochristi-Melle-Merelbeke-Wetteren-Wichelen. Een schaalvergroting zeg maar, want in totaal blijven maar een zestigtal eerstelijnszones over in Vlaanderen, met gemiddeld 125 000 inwoners. De N-VA en SP.A-oppositie had wel haar bedenkingen over de concrete invulling daarvan, waarover tot nu toe maar weinig informatie was doorgestroomd naar de raadsleden. "Een hele affaire", vatte schepen van gezondheidszorg André De Groote (CD&V) het eerst beeldrijk samen.

Nieuws

Verwarming stuk... maar toch warme gemeenteraadszitting

De centrale verwarming in het gemeentehuis van Destelbergen is stuk. Niet het ideale moment natuurlijk, nu de thermometer flirt met het vriespunt. Kou moesten de gemeenteraadsleden donderdagavond evenwel niet lijden, integendeel: het was warmer dan anders in de raadzaal en in de hal. Niet door verhitte discussies, maar wel door een systeem met blazers dat de warme lucht het oude kasteel injoeg. Enig nadeel: het gezoem ervan overstemde al eens de debatten. Gelukkig was er op de publieke banken een partijvoorzitter - van de oppositie dan nog wel - die er nauwkeurig op toezag dat de deuren van de raadzaal dicht bleven. Een constructieve oppositie, heet dat dan. Vrijdag wordt de verwarming volgens secretaris Gert Deryckere hersteld.

Nieuws

Drie gouden medailles opsteker voor Sportac

Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) zetten op de wereldbekermanche in Puurs opnieuw hun beste beentje voor. Beide Oost-Vlaamse topgymnasten behaalden de gouden medaille met een score van 29,410. Dat was duidelijk beter dan het Oekraïense (28,640) en het Portugese duo (26,580).

Nieuws

Dr. Colemont op de barricades tegen dikkedarmkanker

In het kader van het preventief gezondheidsbeleid organiseerde Destelbergen in het verleden al meerdere acties rond onder meer borstkankerpreventie, valpreventie, griepvaccinatie en geestelijke gezondheid. Dit jaar focust men op de preventie van dikkedarmkanker met een lezing van dokter Colemont, zonder meer het Vlaamse boegbeeld van de campagne tegen deze ziekte en oprichter van de vzw Stop Darmkanker. Een levensbelangrijke avond dus, die u volgende week maandag 26 februari om 20 uur kan meemaken in zaal Berghine op de Dendermondesteenweg.

Nieuws

School verongelukt meisje verwerkt drama: “We voeren intense en helende gesprekken”

Eén dag na het dodelijke ongeval waarbij de 16-jarige Nikita Everaert uit Destelbergen het leven liet, richtte Edugo in Lochristi, de school waar het meisje in het vijfde jaar sociaal technische wetenschappen (STW) zat, op twee plaatsen een ‘rouwplek’ in.

Nieuws

Noémie en Lore starten met goud in eerste wereldbekermanche

Noémie Lammertyn - de drie afgelopen jaren gelauwerd als sportvrouw van het jaar in Destelbergen - is opnieuw schitterend aan de Wereldbeker Acrogym begonnen. Samen met turnpartner Lore Vanden Berghe haalde ze afgelopen zondag goud in de eerste manche van de wereldbeker in Puurs. Ook het duo Casse-Gofaux hield het goud meteen in eigen land. In september kroonde het Destelbergens-Latemse duo zich nog tot eindwinnaar in de Wereldbeker, nadat ze drie van de vier wedstrijden op het hoogste schavotje eindigden.

Nieuws
Download