Keep the conversation constructive
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Dit is uw nieuwe gemeentebestuur voor de komende zes jaar

Net als in de meeste gemeenten werd donderdagavond de nieuwe gemeenteraad van Destelbergen geïnstalleerd. Het leek een beetje de eerste schooldag, met heel veel nieuwe gezichten die aarzelend rondkeken waar hun plaatsje wel zou zijn, en nieuwe schepenen die voor de foto nog wat worstelden met hun lint dat ze net van burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) hadden gekregen. Die kreeg op haar beurt de sjerp symbolisch overhandigd van haar voorganger Marc De Pauw. "Het is echt heel nederig dat ik in de voetstappen van Marc treed. Het doet vreemd aan om zo een icoon hier nu in het publiek te zien zitten", klonk het bij haar eerste dankwoordje aan haar nieuwe bestuur.

News

60.000 vrachtwagens grond om meer ondieper te maken: “Ramp voor mens en milieu”

De rust van de groenste plek van Destelbergen, het Damslootmeer, lijkt danig te worden verstoord. Bij de Provincie Oost-Vlaanderen is een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning om het meer ondieper te maken en de oevers te verstevigen door liefst 750.000 kubieke meter grond aan te voeren.

News

Buurt opgeschrikt door plannen om Damslootmeer ondieper te maken

De rust van de groenste plek van Destelbergen, het Damslootmeer, lijkt danig te worden verstoord. Bij de Provincie is een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning om het meer ondieper te maken en de oevers te verstevigen door liefst 750.000 kubieke meter grond aan te voeren.

News

Ontroerde burgemeester Marc De Pauw neemt na 24 jaar afscheid: "Het was mij een eer"

Burgemeester Marc De Pauw (Open Vld) heeft donderdagavond zijn 24-jarig burgemeesterschap van Destelbergen afgesloten. Met een korte bedankingsspeech naar alle raadsleden van meerderheid en oppositie. Terwijl zijn vrouw Brenda vanop afstand aan de dubbele deur van de raadzaal discreet toekeek. "Alles is altijd correct en in een goede verstandhouding verlopen in deze raad. Het was mij een eer", waren zijn laatste woorden in de laatste zitting van de legislatuur. Marc De Pauw houdt het meestal zakelijk en toont weinig emoties, maar bij het definitieve afscheid van de gemeentelijke politiek die hij als een "goed bestuurder- "- zijn handelsmerk - leidde, kreeg hij het wel even moeilijk.

Alert

Elsie Sierens (Open Vld) is de nieuwe burgemeester van Destelbergen

Elsie Sierens (51) is nu ook officieel de nieuwe burgemeester van Destelbergen. In de vooravond mocht ze samen met 16 andere collega’s uit Oost-Vlaanderen de eed afleggen in het Vlaams Administratief Centrum voor waarnemend provinciegouverneur Didier Detollenaere. Vanavond zit burgemeester De Pauw voor het laatst de gemeenteraadszitting voor. Destelbergen-Heusden neemt vanavond ook afscheid van vier schepenen en een aantal raadsleden. Later meer.

News

FOTO. Kerstmarkt in Heusden

Destelbergen had er één vorige week, en die viel compleet in het water op een herfstige gure avond. De kerstmarkt op het Dorpsplein van Heusden was dus uw tweede kans om de kerstsfeer te beleven in uw eigen buurt. Met oesters, champagne, heel veel lekkere hapjes en cadeautips voor uw laatste eindejaarsaankopen. En overdekt... het was ook zaterdag ook geen overbodige luxe.

News

"Sportyves tegen Kanker" levert 27.472 euro op voor kankeronderzoek

"Yves, dit bedrag is voor jou. Het toont aan dat er nog veel warmte is in de wereld". Het waren de slotwoorden van de geëmotioneerde organisatoren Esther Verhamme en Mieke Mertens, toen ze mochten bekendmaken dat "Sportyves tegen Kanker" voorlopig 27.472 euro opleverde. Daarbij moet nog de opbrengst van de catering, de dranken en de voedselkraampjes van zaterdag, worden gerekend. Belfius, de vroegere werkgever van Yves herzag zijn plan om een halve euro per km bij te passen, en schonk meteen een bonus van 4.350 euro.

News

FOTO. IJskoud maar hartverwarmend "Sportyves tegen Kanker" is gestart

"Sportyves tegen Kanker", het Warmste Week-initiatief van Esther Vanhamme en Mieke Mertens, plusdochter en partner van de betreurde schepen van Sport Yves De Lausnay is om 10 uur gestart. Met vriestemperaturen, maar vooral met een erg warm hart zette het loop- en wandelevenement rond het Damvalleimeer in met "Mia" van Gorki, want Yves was in zijn sportieve vrijetijd vooral een echte Buffalo. Esther en Mieke mochten de lopers op sleeptouw nemen voor het eerste rondje, en vanaf dan ging het razendsnel vooruit. Tegen half twaalf had lopend Destelbergen en Heusden al meer dan 1200 km op de teller.

News

FOTO. Dit is uw nieuwe bestuursploeg

De euforie en de ontgoocheling zijn stilaan gaan liggen na de gemeenteraadsverkiezingen, de echte start van de nieuwe bestuursploeg nadert nu heel snel. Volgende week donderdag legt Elsie Sierens (Open VLD) de eed af als nieuwe burgemeester, en op 3 januari volgt de installatieraad in het gemeentehuis. Ondertussen is het nieuwe college van burgemeester en schepenen al druk in de weer. Deze week ontmoetten ze elkaar bij Chaflo & Co, het moment ook voor een eerste groepsfoto. Wim Raman, Filip Demeyer, Michaël Vercruyssen, Renaat De Sutter en Eva Rombaut hangen binnenkort het schepenlint om, Gert Deryckere is algemeen directeur, de nieuwe benaming voor gemeentesecretaris na de inkanteling van het OCMW in de raad.

News

Heemkundige Kring De Oost-Oudburg stelt 55ste jaarboek voor

Heemkundige Kring De Oost-Oudburg stelde voor zo'n 135 leden donderdagavond zijn 55ste jaarboek voor. Net niet zo lijvig als vorig jaar - toen was het ook een recordeditie - maar toch goed voor een boeiende historische en culturele kijk op het collectieve verleden van een aantal gemeenten uit haar werkgebied. Destelbergen was in de vernieuwde zaal Berghine de gastheer van dit jaar. "Hoe ouder men wordt, hoe meer men zich aangesproken voelt door foto's en verhalen over ons eigen verleden", stelde uittredend cultuurschepen André De Groote.

News
Download