Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

En nu... een muzikale versie met "Maestro Renard & Co"

Het Reynaertjaar gaat zijn laatste maanden in, maar de sluwe vos doorkruist Destelbergen en Heusden nog heel intens: nu vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober krijgt u zelfs een muzikale versie van "Maestro Renard & Co", door onze eigen Koninklijke Gemeenteharmonie. Tatertheater geeft het verhaal op een eigenzinnige en originele manier vorm. Een aanrader voor wie de sluwe streken van Reineke Fuchs - zo kennen we hem in het Duits - eens vanuit een andere hoek wil bekijken.

Nieuws

“Hopelijk zijn we nu vertrokken”

FC Destelbergen schiet met scherp. Vorige week won de ploeg van trainer David Verhelst met 2-4 in Beervelde. Zondag dropte men een half dozijn goals in de doelmond van Overmere (6-1).

Nieuws

Woonzorgcentrum Kouterhof rijft vierde Smiley binnen

Op de Dag van de Zorgkundigen zette wzc Kouterhof dit jaar zijn keukenpersoneel in de kijker. En terecht, want het woonzorgcentrum mocht als één van de eerste in Vlaanderen met een vierde opeenvolgende Smiley pronken, een label dat aantoont dat er een geloofwaardig systeem van voedselveiligheid wordt gehanteerd. Een brede glimlach dus ook bij directeur Caroline Laeremans: "We zijn er uiteraard trots op. Elke dag geven de keukenmedewerkers het beste van zichzelf, in 200 warme maaltijden. Niet alleen voor onze eigen 101 bewoners, maar ook voor de residenten van de serviceflats De Lijsterbes en De Vlierbes, voor het dagverzorgingscentrum De Triangel en voor het sociaal restaurant."

Nieuws

Artmusic wordt pizzeria 'Matteo e Aurelie' op Dendermondesteenweg

Het pand kent u ongetwijfeld en het verhaal erachter ook: wij sommen het nog eens voor u op, want de snackbar van enkele jaren geleden op de Dendermondesteenweg 753 werd een broodjeszaak, de broodjeszaak werd een vip-bar, Very Italian Passion. De Italiaanse passie werd twee jaargeleden muziekschool Artmusic, en jawel: vanaf nu keert het gebouw terug naar de horeca, met pizzeria Matteo e Aurelie. De tweede pizzeria op loopafstand in het centrum van Destelbergen, want aan het vernieuwde kruispunt met de Koedreef kan u uw honger stillen bij Mondo. Later leest u er hier meer over, ondertussen krijgt u nog eens het tweede meest gefotografeerde gebouw van Destelbergen in beeld.

Nieuws

Met Haasbilkwegel heeft Destelbergen er weer een trage weg bij

Vorig weekend werd onder de laatste zomerzon de Haasbilkwegel officieel ingewandeld, de wegel die de Damvalleistraat met de Damvalleisingel -rondom het Damvalleimeer - verbindt. Meteen ook een nieuwe, vierde, toegang tot het meer zelf. Wie interesse heeft voor toponymie: 'haas' verwijst uiteraard naar het dier dat er in het wild voorkomt, een 'bilck' is een lagergelegen en door grachten omsloten grasland in privégebruik. De naam "Haesbilck' komt voor het eerst voor in een koopakte uit het begin van de achttiende eeuw.

Nieuws

Kruispunt Koedreef en Dendermondesteenweg is opnieuw open

Het kruispunt Koedreef - Dendermondesteenweg in het centrum van Destelbergen is opnieuw opengesteld. Vanaf maandag zouden ook de verkeerslichten in een voorlopig regime opnieuw werken. Vandaag zondag was dat niet het geval, alhoewel het eerder was aangekondigd. Met de definitieve ontsluiting van de Koedreef komt er niet alleen een einde aan tien jaar ontwikkeling van de site Bergenmeers, maar wordt de Kerkham opnieuw een autoluwe straat. Vanaf komende week is de doorsteek vanuit de Kerkham naar de parking Bergenmeers ook opnieuw afgesloten met een slagboom.

Wegen en verkeer

Groene MOS-vlag wappert boven Pius X en boven Wonderwijs Haenhout

Acht Oost-Vlaamse scholen mochten eind vorige week voor twee jaar de groene MOS-vlag hijsen voor hun inzet en bekommernis om het milieu. Daaronder liefst twee scholen uit eigen gemeente: Vrije Basisschool Pius X op het Eenbeekeinde en de met sluiting bedreigde wijkschool Wonderwijs Haenhout. Voor beide een internationale erkenning voor hun sterke werking rond milieuzorg en duurzaamheid.

Nieuws

Inspectie is vernietigend maar ouders zijn vastbesloten: “Red ons wijkschooltje”

In Haenhoutschool Wonderwijs in Destelbergen zijn ouders een petitie begonnen voor het behoud van hun wijkschooltje. De lagere afdeling dreigt de deuren te moeten sluiten na een negatief inspectieverslag. “We zouden een volledige nieuwbouw moeten zetten, maar daar is geen geld voor”, reageert het schoolbestuur.

Nieuws

Schepen Rose Leirens (Open VLD) verlaat het politieke toneel

Rose Leirens, huidig schepen van Openbare Werken en groen, Mobiliteit, Lokale Economie en Toerisme stapt aan het eind van deze legislatuur uit de gemeentepolitiek. Na meer dan 12 jaar engagement zal ze zich niet meer verkiesbaar stellen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Wegen en verkeer

FOTO. Dichters strikken Reynaert in "Foxy Dances"

Het beste gehad van het Reynaertjaar in Destelbergen? De kans is erg reëel, want met "Foxy Dances", een initiatief van de cultuurraad van Destelbergen danste het JGC zondagochtend op een erg hoog niveau. Choreografieën van Balletschool An Van Den Broeck, beklijvende muziek van celliste Eline Duerinck en onze vier dorpsdichters die er - letterlijk - torenhoog bovenuit troonden, de Reynaertintriges verkondigend vanop hun respectieve kansels: voor cultuurminnend Destelbergen was het genieten in de bijna duisternis, ondanks het laaiend mooie weer buiten.

Nieuws
Download