Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ex-Miss Belgian Beauty bouwt te grote garage

Presentatrice Rani De Co­ninck en haar partner zijn in beroep veroordeeld voor een bouwovertreding van vijf jaar geleden.

Nieuws

“Knokken voor de plaatsen”

De ploeg van voorzitter Alain Van Hauwaert heeft de wind in de zeilen. Het is de enige ploeg in de reeks die nog het maximum heeft.

Nieuws

Ex-Miss Belgian Beauty Rani De Coninck krijgt boete voor bouwovertreding

Ex-Miss Belgian Beauty Rani De Coninck is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot een boete van 3.000 euro. De garage van haar villa in Destelbergen bleek gebouwd zonder vergunning.

Nieuws

West-Vlaanderen vruchtbare grond voor Iljo Keisse

Na de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke was Destelbergenaar Iljo Keisse nu ook de beste in de 85ste Textielprijs in Vichte. Keisse ging zijn gewezen ploegmakker Nikolas Maes, de Nederlander Jan Willem Van Schip, Timothy Stevens en ploegmakker Pieter Serrry vooraf.

Nieuws

Gouden koppel Roland en Rita

Nog meer feestgedruis zaterdagmorgen in de raadzaal van het gemeentehuis: Roland Mareen (77) en zijn echtgenote Rita Robberecht (73) uit de Dendermondesteenweg 585 mochten er aanschuiven voor de schepenen voor hun 50ste huwelijksverjaardag. De jubilarissen vonden een gulden middenweg om te komen wonen, want Roland is van Zaffelare en Rita is afkomstig uit Oostakker. Omdat hun beide ouders caféuitbaters waren, is het niet moeilijk om uit te vissen waar ze mekaar voor het eerst ontmoetten: juist, op café. Beroepshalve was Roger timmerman, zijn echtgenote hield zich bezig met de opvoeding van hun vier kinderen. Ondertussen is de familiestamboom ook al stevig aangegroeid, met liefst acht kleinkinderen.

Nieuws

Gaëlle Debruyne is eerste eredame van Miss Oost-Vlaanderen

Zondag is Gaëlle Debruyne uit Destelbergen bij de verkiezing van Miss Oost-Vlaanderen eerste eredame geworden. Daardoor stoomt ze rechtstreeks door naar haar droom, de verkiezing van Miss België. Emilie Van Ooteghem is de nieuwe Miss Oost-Vlaanderen, Nieke De Vuyst uit Ressegem is de tweede eredame.

Nieuws

"Uit goeie grond": Luisteren naar het tuinbouwverleden in het Reinaertpark

Op de plantenbeurs gisteren in het Reinaertpark was Erfgoedcel Viersprong de centrale gast. Oost-Vlaams gedeputeerde Sander Vercamer mocht er met de schepenen André De Groote en Elsie Sierens het interactieve audiopunt onthullen, waarvan er ook eentje te vinden is in Lochristi, Melle, Merelbeke, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem. Goed voor een resem verhalen uit het rijke tuinbouwverleden van de regio. Een en ander is gekoppeld aan een reeks fiets- en wandeltochten "Bloeiend Oost-Vlaanderen" waarmee je de streek zelf actief kan verkennen.

Vrije tijd en hobby

FOTO. Zestiende plantenbeurs in Reinaertpark start onder stralende zon

Na een weekje storm en regen zijn de weergoden eindelijk tot inkeer gekomen, meteen goed voor een stralende zondag waarop ook de 16de editie van de Plantenbeurs werd georganiseerd in het Reinaertpark achter het gemeentehuis. Niets dan tevreden gezichten dus, bij het gemeentebestuur, bij de exposanten en bij de talrijke bezoekers die al voor de middag present waren. Want wie eerst komt, eerst maalt. Erfgoedcel Viersprong was dit keer de centrale gast op de Plantenbeurs, naar aanleiding van de onthulling van het audiopunt van het "Uit Goede Grond"-project van de zes gemeenten van de Erfgoedcel. Verleden en heden vloeiden naadloos in elkaar over op deze laatzomerse zondag.

Vrije tijd en hobby

Diamant voor Marcel en Emerence

Nog maar eens een drukke zaterdagochtend op het gemeentehuis, waar Marcel Poelman (82) en Emerence Beyl (80) uit de D'Haenestraat hun diamanten huwelijksjubileum mochten vieren. Het koppel leerde elkaar 63 jaar geleden kennen op Beervelde kermis. Met hun enige zoon Patrick (55) zetten ze de familiestamboom lustig voort, want ondertussen hebben ze vier kleinkinderen, vier zonen zelfs, en zijn er al drie achterkleinkinderen met een vierde op komst. De Poelmans zijn dus de komende generaties nog aan zet.

Nieuws
Download