Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

André en Simonne vieren diamanten bruiloft

André Neyt (83) en Simonne Stevens (80) vierden onlangs op het gemeentehuis hun diamanten huwelijksjubileum. André is van ’t Pauwken, Simonne komt dan weer van de andere kant van Destelbergen, van de Haenhout. In het Feestpaleis in Beervelde zag de jubilaris “een schoon blondje”, dat hij niet meer wou laten gaan.

Nieuws

Leenstraat heropend: "Tramstraat op termijn de as van het centrum naar de R4"

Na wat vertraging bij de werken is afgelopen vrijdag de Leenstraat officieel heropend. Schepen van Openbare Werken Rose Leirens (Open VLD) maakte van de gelegenheid gebruik om de mobiliteitsproblematiek van Heusden toe te lichten. "Op termijn moet de Tramstraat met verkeer in beide richtingen opnieuw de gewestweg zijn die het centrum van Heusden met de R4 verbindt."

Wegen en verkeer

Lotto-feestje in tankstation Desimpel: winnares is jonge Oost-Vlaamse vrouw

6,5 miljoen euro: het is het fabelachtige bedrag dat een jonge Oost-Vlaamse vrouw op 25 april won in het tankstation Desimpel op de Laarnebaan in Heusden. Na een tankbeurt sprong ze binnen voor een Lotto Quick Pick bij uitbaatsters Debbie en Joyce, en het was meteen bingo: goed voor de tweede grootste Lotto-jackpot ooit in Oost-Vlaanderen. Deze ochtend mochten klanten komen meedelen in de vreugde, bij een hapje en een drankje. Caroline Vangoidsenhoven van de Nationale Loterij mocht de symbolische cheque in het tankstation overhandigen.

Nieuws

Elsie Sierens, Jacques Bouckaert en Sofie Vanden Hove top-3 op lijst Open VLD

Open VLD is klaar met de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Elsie Sierens is kandidaat-burgemeester op één. Zij haalde in 2012 als nieuwkomer op de vijftiende plek 302 stemmen. Oudgedienden Jacques Bouckaert (in 2012 goed voor 451 stemmen op plaats 4) en Sofie Vanden Hove (in 2012 goed voor 356 stemmen op de zesde plaats) staan nu op de tweede en de derde plaats.

Nieuws

Klant wint Lotto-jackpot van 6,5 miljoen euro bij tankstation

U foetert ook wel eens wanneer u tijdens een tankbeurt uw euro's digitaal ziet wegtikken op het schermpje van de benzinepomp? Een klant van Tankstation Desimpel aan de Laarnebaan in Heusden zal daar in de toekomst minder last van hebben: een passage in de bijhorende shop leverde hem of haar liefst 6,5 miljoen euro op. Het bedrag van de volledige jackpot van de Lottotrekking van 25 april, nadat er geen winnaar was op vrijdag de dertiende. Vrijdag komt de Nationale Loterij er een feestje vieren.

Nieuws

FOTO. Basisschool Wonderwijs nodigt uit ten dans

Vrije basisschool Wonderwijs genoot vorig weekend van de jaarlijkse schooloptredens. Een beetje op een andere leest geschoeid dit keer, en dat had te maken met het jaarthema "Ik + jij = wij(s)". Niet de kindjes op het podium en de ouders en grootouders glimmend van trots en plaatjes schietend in het publiek, maar iedereen samen op de dansvloer. "Mag ik deze dans van u?" was de vraag die letterlijk mocht beantwoord worden. Huppelen op YMCA, zakdoeken zwaaien met Les Lacs du Connemara of die gekke pasjes bij de Hucklebuck? dj Benny en dj Kelly haalden de Wonderwijzers zo van hun stoel!

Nieuws

78 CurieuzeNeuzen zijn benieuwd naar de luchtkwaliteit in uw gemeente

Hier en daar zag u al aan ramen in uw gemeente het geplooide bord van CurieuzeNeuzen staan. Deze meetactie kadert binnen het domein van luchtkwaliteit. Ze wordt gecöordineerd door de dienst leefmilieu. Een van de 78 meetpunten is dat ter hoogte van de bibliotheek in Destelbergen. Doel van de actie is de luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland en dit tot op straatniveau.Het gemeentebestuur meet mee : Destelbergen installeert een eigen meetpunt ter hoogte van de Bibliotheek Destelbergen. Tor 26 mei wordt de luchtkwaliteit er gemeten via duizenden meersets over heel Vlaanderen. Eind september worden alle resultaten vrijgegeven en zal de luchtkwaliteit in Vlaanderen op een accurate manier in beeld kunnen worden gebracht. De overige 77 meetpunten zijn privé-initiatieven van bewoners, vertelt de bevoegde schepen Elsie Sierens (Open VLD).

Nieuws

Duiveltjes U8 van FC Destelbergen winnen Jeugdcup Het Nieuwsblad

De duiveltjes (U8) van FC Destelbergen hebben op Hemelvaartdag in Maldegem de finale van de Jeugdcup van Het Nieuwsblad gewonnen. Ze versloegen met 6-8 FC Sint-Laureins. De ploeg werd getraind door Ludovique Vandevyver en Kristof Doom en bestond uit allemaal zevenjarigen: Louis Vandevyver, Jelle Biesemans, Florent De Noyette, Gust De Troyer (doelman), Dario Doom, Rune Van Der Vloedt en Gilles Van Heghe waren de helden van de dag. Proficiat !

Nieuws

Coworkingproject moet goed gevoel brengen in Tramstraat

Met een variatie op de hit van Lionel Richie en de slogan "Is it you we are looking for?" werd dinsdagavond in het voormalige Caramella-gebouw vooraan in de Tramstraat de aftrap gegeven van een cocreatie-initiatief. Een project van Edville, in samenwerking met Veneco en ondersteund door het gemeentebestuur. Iets minder dan 40 mensen voelden zich letterlijk geroepen, daaronder nagenoeg het volledige college van burgemeester en schepenen, samen met enkele gemeenteraadsleden en lokale politici.

Wegen en verkeer

Dag van De Gever: een nieuw leven voor uw hemd, uw vaas of uw blender in de Kringwinkel

Een drukke ochtend in het recyclagepark Destelbergen - Stapsteenweg, en dat was een kolfje naar de hand van de medewerkers van de Kringwinkel: Sayed en Jules. Zij snuffelden met uw toestemming in uw volgestouwde wagen om te kijken of er nog bruikbaar gerief tussen zat dat een tweede leven kan beginnen in de Kringwinkel. Met succes: wijnrekjes, een bladzuiger, een blender, een hippe broodrooster en een retrosokkel voor een even retro vaas. "De Dag van de Gever" is in Destelbergen een gezamenlijk initiatief van De Kringwinkel Open Plaats en IVAGO.

Nieuws
Download