Introduce yourself to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Henriëtte Scheire (Vlaams Belang) : "Kiezer niet teleurstellen"

Henriëtte Scheire (67) zorgde er met haar erg korte kandidatenlijst toch voor dat Vlaams Belang opnieuw in de gemeenteraad zit. In 2012 donderde de partij meteen met de drie kandidaten uit de raadzaal, Henriëtte Scheire zal nu op haar eentje de belangen van haar kiezers verdedigen. "Uiteraard ben ik en mijn kleine team zeer verheugd met de uitslag", zegt de verpleegster die in plaats van te vieren in een partijlokaal aan haar nachtdienst bezig was.

News

Marieke Kindt (SP.A-Groen): "Jammer dat er met de winnaars niet gesproken is"

Grote tevredenheid bij Marieke Kindt, lijsttrekker van SP.A-Groen. Het kartel van de twee partijen heeft zijn vruchten afgeworpen, want er wachten hen geen drie maar vijf zitjes in de gemeenteraad. "Super tevreden, wij wilden absoluut groeien, maar wij wilden ook in de meerderheid zitten. In de verandering met N-VA in de meerderheid geloven we niet. Jammer dat er niet met de echte winnaars gesproken is, dan werd de verandering plezant."

News

Carolien Ongena (CD&V): "Kiezer opteert voor een onervaren ploeg, ik wens ze veel geluk"

Ontgoocheling bij CD&V dat na vier legislaturen naar de oppositie verwezen wordt. "Ik zit achttien jaar in de politiek, en ben nog nooit in de oppositie beland. We zijn de grootste stijger in het aantal absolute stemmen, maar we kunnen het niet verzilveren in zetels. De verliezende partij stapt nu in de meerderheid, zo zit politiek in mekaar. Ik wens de coalitie van de onervarenheid veel geluk."

Alert

Wim Raman (N-VA) wordt eerste schepen: "Twee grootste partijen vormen coalitie, logisch"

N-VA beet in 2012 door de zure appel na exponentiële winst, verliest nu twee zetels maar gaat in coalitie met Open VLD. "We hebben een zevende zetel nipt gemist, dat is jammer. Maar de twee grootste partijen vormen samen de meerderheid, ik denk dat dat een logisch verhaal is."

News

Elsie Sierens is eerste vrouwelijke burgemeester van Destelbergen

Elsie Sierens (Open VLD) volgt uittredend partijgenoot Marc De Pauw op als burgemeester van Destelbergen. De liberalen vormen een coalitie met N-VA, waarmee meteen een einde komt aan vier legislaturen met vaste partner CD&V. Elsie Sierens is ook de eerste vrouwelijke burgemeester uit de geschiedenis van de gemeente.

News

Stemmen bijna geteld: Open VLD houdt stand, N-VA verliest twee zetels, CD&V één, winst voor SP.A-Groen

Met de resultaten van zeven van de negen telbureaus lijken de verhoudingen voor de komende zes jaar in Destelbergen vast te liggen. Open VLD heeft het "machtsvacuüm" dat ontstaan is door het verdwijnen van vier stemmenkanonnen overleefd, de partij houdt acht zetels. Huidig coalitiepartner CD&V verliest één zetel, N-VA verliest er twee. Het kartel SP.a-Groen haalt 21,5 % en zal vijf zetels binnenrijven. Vlaams Belang haalt de kiesdrempel én een zetel met 7,2 %. We wachten nog op de resultaten van twee stembureaus.

News

ANALYSE. Elsie Sierens (Open VLD) eerste vrouwelijke burgemeester in Destelbergen

De gemeenteraadsverkiezingen in Destelbergen hebben een nieuw politiek hoofdstuk ingeleid. Na vier legislaturen met vaste coalitiepartner CD&V kiest Open VLD voor een nieuwe doorstart samen met N-VA. Elsie Sierens (Open VLD) wordt de eerste vrouwelijke burgemeester uit de geschiedenis van de kastelengemeente.

Alert

FOTO. "Het ordewoord van deze verkiezingen? Spannend!"

Uw Nieuwsbladsite trok op deze hoogdag van de democratie zondagochtend langs de stembureaus in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum, het woonzorgcentrum Kouterhof in Heusden, de zaal van Pius X in de Bredenakkerstraat - waar de komst van een fotograaf even voor paniek en dringende telefoons zorgde - en de Burgstraat, waar het tegen de middag al erg rustig was. We ontmoetten ook de vier belangrijkste lijsttrekkers waarvan er drie kandidaat-burgemeester zijn. "We hebben ons best gedaan, we kunnen er nu niets meer aan veranderen. Maar het wordt ongemeen spannend", was de meestgehoorde commentaar.

News

DE LAATSTE RONDE van lijsttrekster Elsie Sierens (Open VLD)

De voorbije week kon u de belangrijkste programmapunten van de respectieve partijen lezen. Hopelijk klare taal in de soms eindeloos lange opsommingen van de toekomstplannen in uw gemeente. Morgen kiest u uw nieuwe bestuurders kiest, tijd dus voor nog méér klare taal: de lijsttrekkers krijgen van ons het laatste woord. In tien vragen bekennen ze kleur, en voorspellen ze hoe het zondagavond zal eindigen. Voor henzelf, maar ook voor de collega's. Elke dag één bijdrage, in willekeurige volgorde. Klik en lees hieronder al de verkiezingsuitslag, volgens Elsie Sierens van Open VLD.

News

DE LAATSTE RONDE van lijsttrekker Wim Raman (N-VA)

De voorbije week kon u de belangrijkste programmapunten van de respectieve partijen lezen. Hopelijk klare taal in de soms eindeloos lange opsommingen van de toekomstplannen in uw gemeente. Morgen kiest u uw nieuwe bestuurders, tijd dus voor nog méér klare taal: de lijsttrekkers krijgen van ons het laatste woord. In tien vragen bekennen ze kleur, en voorspellen ze hoe het zondagavond zal eindigen. Voor henzelf, maar ook voor de collega's. Elke dag één bijdrage, in willekeurige volgorde. Klik en lees hieronder al de verkiezingsuitslag, volgens Wim Raman van N-VA.

News
Download