Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Noémie Lammertyn: “We moeten vooral Rusland vrezen”

Bij de Belgische medaillekandidaten op de Wereldspelen in Wroclaw kunnen we niet voorbij aan het acrogymduo Lore Vanden Berghe (18) uit Sint-Martens-Latem en Noémie Lammertyn (14) uit Destelbergen.

Nieuws

FOTO. Pussy Willow, Destelbergen rockt op de Gentse Feesten

Goede gewoontes, daar wijkt een mens best niet van af: zo vergaat het ook de Destelbergense coverband “Pussy Willow”. Op de tweede dag van de Gentse Feesten mochten ze opnieuw hun ding doen op een van de toppleinen, Sint-Baafs. Hun naam – verwijzend naar wilgenkatjes – klinkt wat onschuldiger dan hun rock die ze het publiek injagen. “Destelbergen on the Rocks” is het credo van de broers Christian, Frederik and Philippe Van Hoorebeke die de wilgenkatjes eerst lieten bloeien in 2010. Met succes. Onze huisfotograaf van De Gentenaar bracht een rockende reportage mee naar huis.

Nieuws

Willy en Anni startten hun romance bij de bakker

Het leek wel de ochtend van de ingeweken burgers op het gemeentehuis gisteren: ook het gouden koppel Willy De Meester (72) en Anni Dhondt (71) uit de Wellingstraat hebben al een paar grenzen overschreden voor ze hier hun thuis vonden. Hij is van Sint-Margriete, zij is van De Pinte. Hun gezamenlijk levensverhaal startte meer dan een halve eeuw geleden in Melle.

Nieuws

Gentse Belleman schreeuwt huwelijksvreugde van Marie-Lou en Freddy uit

Onuitgegeven momentje zaterdagochtend in de raadzaal van het gemeentehuis, toen de Gentse Belleman er zijn keel openzette om het jubileum van Freddy Corryn (72) en Marie-Lou Van de Putte (70) uit de Moesdonkstraat feestelijk in te luiden. Geen ‘goeie Gentsche Fieste’ maar wel heel veel huwelijksgeluk voor het gouden koppel uit de Moesdonkstraat., al sluit het een het ander natuurlijk niet uit. En jubileaschepen André De Groote, die werd meteen even aangesproken als burgemeester van Destelbergen. Goed voor het tweede unicum van de dag.

Nieuws

FOTO. Ook binnen bij Tureluur is het prettig spelen

De speelpleinwerking Tureluur sluit rond deze tijd haar tweede week af. Het weer dat doet momenteel een beetje moeilijk, maar dat maakt het vakantieavontuur voor de Bengels er niet minder leuk om: het Jeugd- en Gemeenschapscentrum is de "binnenplek" van de Bengels. Die ligt er vaak piekfijn en een beetje plechtstatig bij wanneer er een of ander plechtig moment te beleven valt, maar voor Tureluur mag het ook best eens lekker rommelig zijn: massa's speelspullen, een ballenbad om in weg te duiken, van die plastic kuipjes om in te rollen, klimrekken... of gewoon een stevige tafel om bovenop te zitten en een gezelschapsspelletje te spelen. Meer moet dat niet zijn om een toffe vakantie te beleven onder het alziende oog van Tuur.

Nieuws

Oud-strijdersgraven maken plaats voor eremonumenten 100 jaar Groote Oorlog

Op de begraafplaatsen van Destelbergen en Heusden worden niet-herstelde en vervallen oud-strijdersgraven vanaf 1 mei 2018 ontruimd. Een delicate en gevoelige kwestie, zoals al eerder bleek na een "miscommunicatie" over een reeks graven die vorig jaar ten onrechte als vervallen concessie waren uitgeplakt. Een en ander gebeurt nu gestructureerder: tot eind dit jaar zijn in het gemeentehuis, op de begraafplaatsen en online lijsten raadpleegbaar van alle oud-strijders op beide locaties. Een monnikenwerk gerealiseerd door vrijwilligers van GeMuDes. Betrokkenen of belanghebbenden kunnen de lijst rustig nakijken. Het eindpunt van het initiatief is de oprichting van twee mooie ere-monumenten voor alle slachtoffers, dat meteen de eeuwherdenking van 100 jaar Groote Oorlog beëindigt.

Nieuws

Dendermondesteenweg terug open, Koedreef blijft dicht voor autoverkeer

U heeft het wellicht zelf al gemerkt: sinds eind vorige week is de Dendermondesteenweg vlak voor het centrum van Destelbergen opnieuw volledig open. Net op tijd voor het bouwverlof dus. De Koedreef is nog niet afgewerkt, en is intussen alleen terrein voor voetgangers en fietsers. Wie naar de parking Bergenmeers moet, maakt dus de komende weken nog een ommetje langs de Kerkham. Tegen midden september zal alles afgewerkt zijn, zegt schepen van Openbare Werken Rose Leirens (Open VLD) aan onze redactie.

Wegen en verkeer

“Waarom zouden we niet kunnen stunten tegen Oranje?”

Floriant Merelbeke heeft er een topseizoen opzitten en dat valt ook te merken in de selectie van de Diamonds. Stephanie Versele (29) en Saar Seys (19) zorgen voor de Oost-Vlaamse inbreng bij de nationale korfbalploeg op de Wereldspelen.

Nieuws

FOTO. Schoonheidszorgen bij de Kabouters van Tureluur

De speelpleinwerking van Tureluur, dat is de vaste dagelijkse stek voor honderden kinderen. Vandaag duwden we het hekje van Kabouterland open..en waanden we ons zowaar in een schoonheidssalon. Nagels lakken, met keuze uit tientallen kleurtjes en flesjes, het blijft de favoriete tijdsbesteding van kleuters die de mama's graag imiteren. Wie het niet voor de nagelstudio had, kon ook gewoon op de miniglijbanen binnen plezier maken. Wie liever buiten speelde, kon een spelletje blind proeven van onder meer speculoospasta, of zwemmen als een visje op het droge. Want kinderfantasie is natuurlijk eindeloos. Later op de week steken we opnieuw over en kijken we binnen bij de Bengels in het Jeugd-en Gemeenschapscentrum.

Vrije tijd en hobby

Sneldicht voor reus Louise: "Als mensen"

Iedereen deelt mee in het feestweekend van het Eenbeekeinde. Ook onze dorpsdichter Pieter Viktor Kindt, fiere inwoner van de wijk, viert op zijn manier. Met wat hij een "sneldicht" noemt, ter ere van 70 jaar Koninklijke Gebuurtekring Eenbeekeinde II, en ter ere van Louise. En van al die mensen die een beetje samen reuzen worden tijdens zo'n evenement. Klik, lees en geniet van "Als mensen."

Nieuws
Download