Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Benjamin Verraes wint 69ste editie Grote Prijs Willy Hamerlinck

Editie "soixante-neuf" - zoals de speaker een aantal keer omriep - van de GP Willy Hamerlinck werd dinsdagnamiddag gewonnen door Benjamin Verraes (Josan-To Winning Cycling Team). Het was voor de 31-jarige West-Vlaming zijn twintigste zege van het seizoen. Streekrenner Iljo Keisse werd nipt geklopt in de groepsspurt. De renner van Quickstep - Floors daagde na een kwartier nog niet op voor de podiumceremonie, waardoor het schavotje van de tweede plaats onbezet bleef.

News

Heusdenkoers: "Viani is naar het schijnt de favoriet. Het zegt mij wel iets"

Het is gebeurd: voor de 69ste keer is Heusdenkoers van start gegaan vlak voor taverne Britannia. Honderdenelf deelnemers, met een handvol profrenners, en meerdere Argentijnen en Chilenen en zelfs een Boliviaan op de startlijst. Alle aandacht ging bij de start natuurlijk naar de topper die in extremis aan het deelnemersveld werd toegevoegd, olympisch en Italiaans nationaal kampioen Elia Viviani. Niet iedereen is koerskenner natuurlijk, veel mensen komen ook gewoon voor de unieke ambiance. "Viani, dat zou de favoriet zijn. De naam zegt mij wel iets", zegt een bruingebrande dame die net haar welverdiende vakantie achter de rug heeft. Bij de talrijke bookmakers toppen Viviani en zijn ploegmaat Iljo Keisse natuurlijk. Twee keer uw inzet terug als zij straks het zegegebaar maken in de Tramstraat. Straks meer.

Leisure and hobby

“We blijven het proberen”

De Binck Bank Tour houdt Heusdenkoers, het paradepaardje van Sportclub Klaver 7, in een wurggreep. Belgisch kampioen Yves Lampaert kun je vandaag niet spotten aan de Brittania, de streekkinderen Iljo Keisse, Otto Vergaerde en Dimitri Claeys wel.

News

Heusdenkoers haalt met Elia Viviani in extremis nog een topper binnen

Morgen is het opnieuw het hoogfeest van de kermiskoersen in en om Heusden. In laatste instantie is er aan het deelnemersveld nog een topper toegevoegd: niemand minder dan Elia Viviani, ploegmaat van die andere blikvanger, Iljo Keisse draait mee rondjes en finisht (hopelijk) rond half zes in de Tramstraat. "Het is trouwens via Iljo dat we de Italiaanse ster van Quick Step-Floors nog hebben kunnen strikken", laat secretaris Bart Clauwaert ons met gepaste fierheid weten.

Leisure and hobby

FOTO. Oldtimers rollen over de rode loper

Master of ceremony Guy De Schuyter was zondagmiddag alweer in zijn nopjes, zelfs een walm van een uitlaat van een oldtimer kon de pret niet bederven toen liefst 338 oldtimers over de rode loper bolden in het centrum van Heusden. Ze kregen stuk voor stuk de eer die zij verdienden, met een beetje technische uitleg en een kwinkslag bovenop. Techniek in combinatie met retrostijl, het maakt iedereen gelukkig. Na et ontbijt en de rondrit die onder meer naar het Canadees Oorlogsmuseum in Adegem leidde, was het tijd voor de parade voor de Britannia, ofte de "Concours d' Elégance". Voor wie het allemaal te vlug ging, was er nadien nog tijd en (een heel klein beetje) ruimte om de bolides van dichtbij te bewonderen. Kijken mocht, aankomen liefst niet.

News

Wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op G-koers in Heusden

Heusdenkoers, dat is al langer meer dan de eliterenners die dinsdag hun rondjes rijden. Het wielerspektakel begint al op zaterdag 11 augustus, met de dameskoers om 16 uur, en die wordt om 13 uur voor het tweede jaar op rij voorafgegaan door de G-koers, waarin onze lokale vedetten Griet Hoet en Anneleen Monsieur natuurlijk aantreden in de tandemklasse. Goed nieuws voor de organisatie is dat de kersverse wereldkampioen Kris Bosmans (klasse C3) én de bronzen medaillewinnaar Louis Clincke (C4) van afgelopen zondag in het Italiaanse Maniago aan de start staan.

Leisure and hobby

Net geen podium voor Heusdens-Melse tandem Griet Hoet en Anneleen Monsieur

Onze regiorensters Griet Hoet en Anneleen Monsieur hebben geen eremetaal kunnen veroveren op het WK Para-cycling in het Italiaanse Maniago. De dames finishten vrijdag in de tijdrit over 27,2 km als vierde, en haalden daarmee net het podium niet. "Opnieuw gestrand op de vierde plaats, dat is zuur, net als vorig jaar in Zuid-Afrika", aldus het tandemduo dat op vijftien seconden van het podium strandde. In de wegrit zondagmiddag finishten Hoet en Monsieur in hun reeks op de zesde plaats, en dat hebben ze vooral te danken aan hun doorzettingsvermogen.

News

"Er wagen zich zelfs nog zwemmers in het Damvalleimeer"

Waarschuwingen, we slaan ze nogal eens in de wind. Ondanks de strenge richtlijnen op en rond het Damvalleimeer na een bacteriële besmetting die al van de eerste week van juli aan de gang is en al tientallen vogels het leven kostte, wordt er nog gevist en zelfs gezwommen in het mooiste stukje natuur van Destelbergen. "Onverantwoord", zegt schepen van Leefmilieu Elsie Sierens (Open VLD). De gemeente plaatste nieuwe waarschuwingsborden op vier strategische plaatsen en verhoogt ook het toezicht. Voor de veiligheid van mens en dier.

News

GP Maurice Raes, dan Heusden Koers, vanaf nu Grote Prijs Willy Haemerlinck

Volgende week dinsdag is het weer zover: de hoogdag van Heusden en de 20 000 wielerliefhebbers die afzakken naar het wereldkampioenschap der kermiskoersen. Wie Heusden Koers zegt, denkt aan ere-voorzitter Willy Haemerlinck, nog altijd de meest opgemerkte personaliteit in de volgwagen in de Tramstraat. Willy krijgt op zijn 85ste de eer die hij verdient: vanaf nu draagt de koers zijn naam. Een mooi gebaar naar de man die de koers zijn uitstraling gaf die hij vandaag nog altijd heeft.

Leisure and hobby

Benefietetentje voor "Red een Kind"

Heusden Kermis komt eraan, en dat betekent dat u al eens de voeten onder tafel mag steken en zelf niet hoeft te koken. Het kan al bij het begin van het kermisweekend op zaterdag 11 augustus. Beni Monsecour en zijn team bereiden dan voor u heerlijk stoofvlees met frietjes, ten voordele van zijn weeshuisproject Red een Kind. Heel wat eters hebben zich al aangemeld, maar inschrijven is nog steeds mogelijk voor het benefieteetfestijn in de zaal van De Matroos in de Magerstraat 13 in Heusden. Lekker eten, en er een fantastisch project mee steunen, waar wacht u nog op?

News
Download