Welcome in the neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

In veld gesleurd en verkracht na avondje stappen in jeugdhuis. “Sinds die nacht is alles veranderd voor haar”

Een havenarbeider uit Schellebelle riskeert vijf jaar cel voor de brutale verkrachting van een twintigjarig meisje. Hij had het slachtoffer een lift aangeboden aan het jeugdhuis in zijn straat en trok een paar kilometer verder met haar een veld in.

News

Vera (57) is beste orgeldraaier van ons land

Vera Steenput (57) is de nieuwe Belgische kampioen orgeldraaien. Ze won afgelopen weekend in Heist-op-den-Berg de wisselbeker met de bijhorende titel, die ze twee jaar mag dragen.

News

VIDEO. Dendermondse wordt Belgisch kampioen orgeldraaien

Het Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien is afgelopen weekend voor de negende keer georganiseerd in Heist-op-Den-Berg. Dertien kandidaten streden er om de titel. De jury beoordeelde ze op muziekkeuze, de uitvoering en de interactie met het publiek. De organisatie wil met het kampioenschap het orgeldraaien levend houden. En de winnaar, of liever winnares, is deze Vera Steenput uit Dendermonde. De enige vrouw onder de kandidaten en nu officieel voor twee jaar de beste orgeldraaier van België.

News

Open VLD stelt kandidaten voor

Nadat Open Vld Dendermonde reeds enkele sleutelposities en kandidaten bekendmaakte wil de partij zes sterke kandidaten voorstellen.

News

CM Dendermonde wil dat stadsbestuur van gezondheid een prioriteit maakt

CM Dendermonde stelde haar memorandum voor aan het stadsbestuur. Basisidee is dat het stadsbestuur op alle vlakken een beleid moet voeren dat de gezondheid van de inwoners bevordert. In het bijzonder pleit CM voor een duurzaam gezondheidsbeleid met de focus op gezonde lucht en fijn stof.

Leisure and hobby

Hulpverleningszone Oost stelt huisdierenstickers ter beschikking

Brandweerzone Oost verdeelde huisdierenstickers onder de zeven gemeentebesturen die er deel van uitmaken.

Alert

Het meisje dat door haar moeder misbruikt werd: “Natuurlijk besefte ik dat het niet oké was. Maar ik durfde me niet te verzetten, het was mijn eigen mama”

Een moeder uit Dendermonde riskeert geïnterneerd te worden omdat ze haar eigen minderjarige dochter twee jaar lang heeft verkracht. De vrouw geeft dat toe, maar steekt het op “een vlaag van zinsverbijstering”. Het slachtoffer zelf vraagt vooral erkenning. “Ik ben niet het enige meisje dat door haar moeder werd misbruikt. Ik hoop dat er door mijn verhaal nog meer slachtoffers een klacht durven in te dienen.”

News

Minderjarige dochter twee jaar lang verkracht door moeder ‘in vlaag van zinsverbijstering’

Een 60-jarige moeder uit Mespelare (Dendermonde) staat terecht voor het jarenlang verkrachten van haar eigen dochter. Dat deed ze naar eigen zeggen ‘in een vlaag van zinsverbijstering’. Feiten die de moeder tot op vandaag probeert te verzwijgen voor de vader. Het openbaar ministerie vraagt om haar internering.

News

Het stinkt weer rond het Hoogveld

De buurt rond het Hoogveld in Dendermonde had de voorbije dagen opnieuw te kampen met geurhinder. Inwoners van Baasrode schreven een open brief waarin ze het bedrijf Empro Europe met de vinger wijzen, maar volgens het stadsbestuur is de oorzaak niet bij een bedrijf te zoeken.

News

Politievakbonden voeren actie voor beter statuut

Voor de gemeenteraad woensdagavond in Dendermonde overhandigden de vakbonden NSPV en ACOD aan burgemeester Piet Buyse een bundel waarin ze een betere behandeling van de politieagenten eisen.

Alert
Download