Wanneer is het eten klaar?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Sporthal voldoet niet: degradatie dreigt voor basketteam

Een jaar nadat basketbalclub Onderons Grembergen een noodkreet heeft geslagen over de gebrekkige sportinfrastructuur, is er nog altijd geen beterschap in zicht. De beloofde renovatie van de sporthal in de Scheldedreef blijft uit. Intussen speelt de club op een terrein dat te klein is.

Nieuws

“Aanvallers en zelfvertrouwen”

De competitie is nog geen eenderde ver maar toch kan je de komende verplaatsing van Dendermondenaar naar Sint-Gillis-Waas met niet eens zoveel overdrijving al de match van de laatste kans noemen. Zondag, tegen Aalter, werd die van de voorlaatste in elk geval verknoeid door een gebrek aan inzet en overtuiging.

Nieuws

“Een wedstrijd met twee gezichten”

De Dendermondse coach Dieter Synquintyn zag zijn team de derby van Waasmunster verliezen met 18-24. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. Waasmunster is wel een topploeg, maar in de eerste helft lieten we ons naar de slachtbank leiden. Ik zag geen winnaarsmentaliteit en we bereikten de rust met een 6-14-blamage. In de tweede helft herpakten we ons goed. We lieten zelfs een knappe 12-10 optekenen. Individueel zit het snor, maar de jongens moeten zich nog meer achter de ploeg scharen. Als enkele spelers het gaspedaal lossen, loopt het uiteraard fout. We zijn aan het bouwen met een jonge ploeg. Bij een degradatie dreigen we spelers kwijt te raken.”

Nieuws

“18 projecten in 2018”

Het stadsbestuur van Dendermonde wil achttien projecten realiseren in 2018. Uitschieters zijn de aanpak van het parkje met het standbeeld van schilder Franz Courtens. De man is 75 jaar geleden gestorven en wordt herdacht met onder meer een expo.

Nieuws

Jeggpap Jazzband neemt na 55 jaar afscheid van publiek

De Jeggpap Jazzband stopt ermee. Na 55 jaar wordt het tijd voor iets anders, maar de muzikanten houden nog twee afscheidsconcerten. Eentje in cc Belgica en eentje waar het voor hen allemaal begon, in de Honky Tonk jazzbunker.

Nieuws

VIDEO. Dendermonde en Wetteren meest fietsonveilige gemeentes

Wetteren en vooral Dendermonde zijn de meest onveilige fietsgemeentes in de regio. Dat blijkt uit een onderzoek van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). In 2016 gebeurden er in totaal 50 ongevallen met zwakke weggebruikers in Dendermonde, en dat enkel langs gewestwegen. De fietsers in Dendermonde en de Fietsersbond zijn niet verrast door deze cijfers.

Wegen en verkeer

VIDEO. Marius Meremans N-VA-lijsttrekker in Dendermonde

Marius Meremans trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar de N-VA-lijst in Dendermonde. Dat heeft de politicus aangekondigd op een bijeenkomst van de lokale N-VA-afdeling in deelgemeente Baasrode.

Nieuws

Dames pakken uit met eerste hondenweide

Op de grond in de Werkplaatsstraat die de vzw Doggy’s Free Run huurt van de NMBS, komt de eerste hondenweide in Dendermonde.

Nieuws

“We moeten meer in onszelf geloven”

Eendracht Aalter behaalde vorig weekend een noodzakelijke driepunter tegen SV Voorde maar die overwinning vraagt om bevestiging. De rood-witten trekken morgen naar rode lantaarn KAV Dendermonde dat in zeven wedstrijden nog geen enkele zege behaalde.

Nieuws
Download