hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Leerlingen Atheneum in tricolore naar school

De leerlingen van de basisschool van het Atheneum kwamen maandag allemaal in zwart, geel en rood naar school. Ook de jongens en meisjes van het tweede leerjaar bij juf Myriam. “Ik speel zelf ook voetbal”, zegt Julie. “Ik heb een outfit van onze Rode Duivels waarmee train en die trok ik aan. Maar ik heb ook een hoed en een klapper om lawaai te maken. Ik hoop dat de Duivels ver geraken op het WK.”

News

Cultuurcafé verhuist naar Huis Van Winckel

Het Dendermondse Huis Van Winckel, naast cultuurcentrum Belgica, moet een nieuwe polyvalente cultuursite worden in het stadscentrum. Ook het cultuurcafé krijgt er een onderkomen.

News

VIDEO. Grembergse leerlingen ontwerpen eigen Rode Duivelsvlaggen

Ook in de basisschool in Grembergen hangt de voetbalsfeer in de lucht. De kinderen laten er hun verbeelding de vrije loop en ontwerpen hun eigen vlaggen. Resultaat: tientallen combinaties van de nationale driekleur, drietanden en heel veel voetballen natuurlijk.

News

Ambiance door livemuziek op Bruisrode Pleint

Er was veel sfeer op het dorpsplein in Baasrode tijdens Bruisrode Pleint. “De muziekgroepen op het podium zorgen voor de ambiance”, zegt bezoeker Louis Dauwe. “Er is veel volk en zo tonen we dat Baasrode leeft.” Middenstandsvereniging Bruisend Baasrode organiseerde het evenement, de verenigingen spijsden hun kas door de verkoop van drank en eten.

News

Luxemburgse lauweren voor het Dendermondse 3MD

De atleten van het Dendermondse 3MD hebben het in de 70.3 Ironman van Luxemburg uitstekend gedaan. Bij de AgeGroupers ging de zege naar Vincent Van de Walle. Bij de vrouwen moest Frauke Timmerman enkel onderdoen voor SMO-atlete Charlene Ottevaere.

News

Jan (29) en Dieter (30) zijn zo verzot op treinen dat ze drie wagons kochten

Jan Neirinckx (29) en Dieter Van Landuyt (30) zijn zo verzot op treinen dat ze samen drie Belgische treinstellen uit de jaren vijftig kochten. Die zullen worden ingezet op de oude spoorlijn van Baasrode naar Puurs.

Then and now

Brand verwoest woning Pascal na kortsluiting: “Ik mag er niet aan denken wat er was gebeurd als ik nog later was thuisgekomen”

In de Oude Baan in Oudegem heeft donderdagnamiddag een zware brand gewoed. Een defect aan een droogkast zorgde voor het onheil. De huisbaas kwam net thuis toen hij de brand opmerkte. Het huis is onbewoonbaar, na veel rook- en waterschade.

Alert

Huis onbewoonbaar na brand door defect aan droogkast

In de Oude Baan in Oudegem heeft donderdagnamiddag een zware brand gewoed in een woning. Een defect aan een droogkast zorgde voor het onheil. Het huis is onbewoonbaar, na veel rook- en waterschade.

Alert

Vrouw & Maatschappij duimt voor studenten

Om de studenten een hart onder de riem te steken, laten Vrouw & Maatschappij en Jong CD&V overal raamaffiches ophangen. “Daar staat een duim op en het motto ‘Dendermonde Duimt’ om te tonen dat we in onze jeugd geloven”, zegt Nele Cleemput. “We geven tegelijkertijd ook enkele tips mee aan de studenten, zoals genoeg ontspanning en het eten van gezonde tussendoortjes.”

News

School zet sportzaal open voor (dans)clubs

De Dendermondse school GO talent! krijgt liefst 230.000 euro subsidie om de sportzaal op de Leopold II-laan te renoveren. Nadien wordt de zaal buiten de schooluren opengesteld voor clubs en verenigingen.

News
Download