Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Subsidies ter ondersteuning van vrijetijdsinitiatieven voor personen in armoede

Jaarlijks verdeelt de stad 7.000 EUR onder projecten die drempels tot vrijetijdsparticipatie verlagen. Dit jaar werd het subsidiebedrag verdeeld onder volgende organisaties.

Nieuws

“Timmy Joos is me altijd blijven steunen”

De jonge achterman William Cassart blikte met Baasrode overtuigend Isières in ,zodat de Scheldeploeg nu stevig op de derde plaats prijkt. “Timmy Joos stuwde de ploeg naar een knappe driepunter en is meer dan ooit de patron van de ploeg. Als jonkie had ik het aanvankelijk moeilijk, maar het bestuur bleef me vertrouwen schenken. Timmy Joos bleef me ook steeds steunen, wat belangrijk is voor een jonge speler. Ik wisselde met hem van positie en dat bleek een gouden switch. Kerksken lijkt ongenaakbaar, maar in de play-offs blijft alles mogelijk, met slechts twee luttes waarin één offday fataal kan zijn. Zelf zal ik volgend jaar nog sterker en krachtiger voor de dag komen.”

Nieuws

Politie zet schildpadden in om auto's en vrachtwagens te stoppen

De politie van Dendermonde heeft enkele nieuwe aanwinsten. Geen agenten, maar ‘turtles’, stalen blokken in de vorm van een schildpad. Die worden ingezet om evenementen beter te beveiligen. Met hun scherpe tandjes en kantjes moeten ze auto's en vrachtwagens doen stoppen.

Politie en veiligheid

Beerput Huis De Cop blijkt schatkamer voor archeologen

Beerputten zijn vaak schatkamers voor archeologen, zo bleek opnieuw op de Grote Markt van Dendermonde. Onderzoek in het exemplaar van het Huis De Cop leert er heel wat over het dagelijkse leven in het vijftiende- en zestiende-eeuwse Dendermonde.

Nieuws

“Ik hoop op stek in finale”

Vandaag starten in het Italiaanse Grosseto de Europese kampioenschappen voor junioren. Voor Dries De Smet is het, wat het EK betreft, een echte vuurdoop. “De finale van de 1500 meter halen, is de eerste betrachting”, aldus de ambitieuze atleet van AC Lebbeke.

Nieuws

“Overgangsjaar maar toch strijden we mee”

Gregory Van Impe botste met Baasrode zowel in Aalst als Brussel tegen het schier onklopbare Kerksken aan.

Nieuws

Sam Brassart Koning op de Houtmarkt

Ook zonder zijn zieke aanvoerder David De Vits veroverde landskampioen Kerksken het 92ste Kampioenschap van Vlaanderen op de Aalsterse Houtmarkt na een 7-3-zege tegen Baasrode. Sam Brassart werd uitgeroepen tot de beste speler van het tornooi.

Nieuws

Laatste jonge asielzoeker zegt Abdijschool vaarwel

Na twintig maanden sluit het opvangcentrum van Fedasil voor minderjarige vluchtelingen in de Abdijschool de deuren. Hasi Bullah (16) uit Afghanistan, de laatste bewoner, werd vrijdag met tranen uitgezwaaid.

Vroeger en nu

Kerksken op recordjacht

Met het Kampioenschap van Vlaanderen in Aalst op zaterdag en de Brusselse Grote Markt op zondag staat de belangrijkste tornooiweek van het jaar voor de deur. David De Vits vierde met Kerksken vorig jaar de dubbel en wil dat graag overdoen.

Nieuws

Psychiatrisch Centrum investeert fors in nieuwbouw

Nadat in 2013 al het Maricolenklooster werd gesloopt, maken nu ook de wasserij en nog twee paviljoenen plaats voor een nieuwbouw voor het Psychiatrisch Centrum Zoete Nood Gods in Lede. Al in het najaar zou de bouw van het nieuwe complex, dat ruim 30.000 vierkante meter beslaat en elf miljoen euro kost, kunnen starten.

Nieuws
Download