Hoplr is 100% Belgisch!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Verenigingen krijgen bosmaaier cadeau

De sportclubs die trainen op buitenterreinen in eigen beheer, kregen een bosmaaier cadeau van de sportdienst. “Die verenigingen hebben extra werk en uitgaven om hun infrastructuur zelf te onderhouden”, zegt schepen van Sport Carine Verhelst (SP.A). “Door het verbod om te sproeien tegen onkruid is de werklast alleen maar groter geworden en moet nog meer een beroep gedaan worden op vrijwilligers.”

Nieuws

“Beter doen dan vorig jaar in competitieslot”

Seppe Vernaeve is naast Jonas De Mol, Atalay Bardakcy en de twee jonge guards Matthias Van Hoyweghen en Paul Tessier één van de vijf blijvers bij Panters Baasrode, dat met Ronse-Kluisbergen een staartploeg op bezoek krijgt. Die ploeg weert zich als een duivel in een wijwatervat in de degradatiestrijd. “Ronse-Kluisbergen won zijn twee jongste wedstrijden en wordt dus een te duchten tegenstrever. We wonnen zelf wel in Aalst, maar dat liep toch niet van een leien dakje. Tegen de rode lantaarn hadden we eigenlijk wel een vlottere zege verwacht. We wonnen intussen wel drie uitwedstrijden op rij, waardoor de kwalijke uit-traditie intussen toch wel gebroken is.”

Nieuws

“Sportief revanche nemen”

Voor Oudegem B is het duel met Borsbeke-Herzele slechts een prestigeslag. Toch wil libero Evelien De Bock sportief revanche nemen voor de 3-1-nederlaag in de heenmatch. Hoekaanvaller Lore Lauwereys hoopt met Hebo dan weer te bewijzen dat het teamis uitgegroeid tot een echte subtopper.

Nieuws

“Seizoen al geslaagd”

“Door met onze jonge groep de bekerfinale en de play-offs te halen, is ons seizoen nu al geslaagd”, zegt de Oudegems voorzitter Gerdi De Kimpe. “Onze tweede plaats in de reguliere competitie biedt echter nieuwe perspectieven. We starten immers met een bonus van vier punten, slechts twee eenheden minder dan Asterix Avo. Ons team had na de examenperiode een dip, maar in onze matchen tegen achtereenvolgens Zoersel en Oostende haalden we opnieuw het gewenste niveau. Net op tijd.”

Nieuws

Play-offs voor vrouwen in versneld tempo

Voor het eerst plaatsten vier Oost-Vlaamse vrouwenploegen zich voor de play-offs van Liga A. Asterix Avo, Oudegem, Michelbeke en VDK Gent zijn van de partij. De eerste matchen beginnen al dit weekend. Elk team moet tegen zijn drie concurrenten een thuis- en uitwedstrijd spelen. Omdat onder meer middenblokker Bieke Kindt van Oudegem, maar ook speelsters van Asterix Avo, vanaf half april beschikbaar moeten zijn voor een nationaal jeugdteam, worden de play-off versneld afgewerkt.

Nieuws

Buurt is tegen komst van zesde windmolen: “Straten zonder voetpad of riolering, maar er zou wel een windmolen bijkomen?!”

Het bedrijf W-kracht vroeg een vergunning aan voor de bouw van een windturbine in de Wissenstraat in industrieterrein Hoogveld. Op een infovergadering bleek de buurt compleet tegen te zijn. Er zullen heel wat bezwaren worden ingediend.

Wegen en verkeer
Nieuws

Onder de scanner? In dit ziekenhuis kan je voortaan filmpje kijken tijdens onderzoek

Het Dendermondse ziekenhuis Sint-Blasius investeerde twee miljoen euro in een nieuwe mri-scanner. Die biedt meer comfort dan de vorige scanner, die vijftien jaar oud is. Zo kan de patiënt tijdens het onderzoek (natuur)films bekijken.

Nieuws

Onder de scanner? In Sint-Blasius kan je voortaan filmpje kijken tijdens onderzoek

Het Dendermondse ziekenhuis Sint-Blasius investeerde twee miljoen euro in een nieuwe MRI-scanner. Die biedt meer comfort dan de vorige, die vijftien jaar oud is. Zo kan de patiënt tijdens het onderzoek (natuur)films bekijken.

Nieuws

“We moeten alleen naar onszelf kijken”

“De wedstrijd op leider Zelzate heeft nog maar eens aangetoond dat we nog alleen naar onszelf moeten kijken en niet meer naar de tegenstander of de andere ploegen”, zegt Joffry De Brabander.

Nieuws
Download