Lokaal? Ge zijt zelf lokaal!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Greg Van Avermaet haalt trofee dit jaar zelf op

Wielerheld Greg Van Aevermaet zal vrijdag aanwezig zijn op het jaarlijkse Sportgala in de sporthal van Sint-Gillis. De voorbije twee jaar werd Van Avermaet telkens Sportman van het Jaar, maar de trofee werd twee keer door familie opgehaald. Dit jaar komt de renner zelf, hij krijgt de speciale Trofee Voor Uitzonderlijke Prestatie na zijn gouden medaille op de Olympische Spelen.

Nieuws

“Rechtop stappen geeft je een mentale boost”

Kristel Gevaert, directeur bij de stichting To Walk Again - opgericht door sportman en rolstoelgebruiker Marc Herremans - start in Dendermonde een regionale afdeling op.

Nieuws

Koppel runt B&B in regio zware bosbrand Portugal: “Bang afwachten of het vuur onze richting zal uitkomen”

Aalstenaar Herwig Bomon en zijn vrouw Lieve Burssens uit Dendermonde hebben een Bed & Breakfast in het bosgebied in Portugal dat bedreigd wordt door een vlammenzee. “We houden ons hart vast, maar voorlopig komt de brand onze richting niet meer uit.”

Nieuws

“Pure kolder”: vrijdag nieuwe wegmarkering, maandag asfalt afgeschraapt

In Oudegem krijgt de gewestweg Oudegemse baan deze week een nieuwe laag asfalt. Vreemd genoeg werden eind vorige week nog nieuwe wegmarkeringen aangebracht. “Een verspilling van belastinggeld”, zegt Open VLD’er Gino Van der Vreken.

Nieuws

Afval uurtje vroeger opgehaald wegens hitte

Zowel de vuilnisophalers van intercommunale Verko, die actief is in de regio Dendermonde, als die van ILvA, die de rest van de Denderstreek bedienen, starten hun ophaalrondes deze week een uurtje vroeger. “Wegens de zomerse temperaturen zal de ophaaldienst dinsdag (vandaag, nvdr.) tot en met vrijdag om 6 uur 's ochtends al starten met de afvalinzameling”, zegt Anika Buyst van Verko. De ILvA-ploegen starten al om 5 uur ’s morgens met de ophaling van het huisvuil. Zo zijn ze een uurtje vroeger terug van hun ronde en vermijden ze de namiddaghitte.

Vroeger en nu

VIDEO. Nieuw laagje verf voor steenweg en pas toen zagen arbeiders wat er niet klopt

De wegmarkering op de Steenweg van Aalst in Oudegem heeft een nieuw laagje verf gekregen. Niets bijzonders, zou u denken, ware het niet dat de steenweg momenteel wordt vernieuwd. Het oude wegdek met de nieuwe verf verdwijnt en een nieuwe laag asfalt komt in de plaats. Het Agentschap Wegen en Verkeer slaat mea culpa en geeft toe dat het stuk weg geen nieuwe markering hoefde te krijgen.

Wegen en verkeer

VIDEO. Dendermondse aan hoofd van To Walk Again

Kristel Gevaert uit Dendermonde is de nieuwe directeur van To Walk Again, de vzw die personen met een verlamming helpt bij hun revalidatie. Gevaert zit zelf al jaren in een rolstoel en wil de zogenoemde staprobot naar haar thuisstad halen. Zo'n staprobot helpt verlamde personen bij het opnieuw leren stappen, maar kost honderdduizenden euro's. Meteen een uitdaging voor de kersverse directeur.

Nieuws

Verf voor nieuwe wegmarkeringen besmeurt geparkeerde auto's

Op het Grootzand in Grembergen liep het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen vrijdag niet zoals het hoort. Daar raakten enkele auto's besmeurd met verf, die er ook bij een bezoek aan de carwash niet weg te wassen bleek. Enkele bewoners stapten naar de politie en lichtten Wegen en Verkeer én de aannemer in. “In Aalst is het eens gebeurd, maar daar ging de verf er met een wasbeurt wel af”, zegt Sylvie Syryn, woordvoerder van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. “Mensen die klachten hebben, kunnen ons contacteren. Wij helpen hen dan verder. Als ze het verband met de werken kunnen aantonen, zullen ze vergoed worden door de verzekeraar van de aannemer.”

Wegen en verkeer

‘YouTube-pedofiel’ krijgt vier jaar cel

Yves D.N. (61) uit Haaltert is maandag door de Dendermondse rechter veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar met probatie-uitstel. De man stond terecht voor aanranding van minderjarigen via een chatbox. Hij benaderde de jongeren online en probeerde hen er dan onder meer van te overtuigen om hun kledij uit te trekken.

Nieuws

Café Jardin zet zomer in

Café Jardin in de Kerkstraat in Dendermonde is sinds gisteren opnieuw open. Tot het einde van de zomer zijn er optredens en activiteiten in de tuin van cultuurcentrum Belgica.

Nieuws
Download