Peace allemoale en fuck ol de haters
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Leerlingen wijkscholen huldigen Kemelbrug in

De gemeente Denderleeuw, Infrabel en leerlingen van de wijkscholen van Leeuwbrug en Hemelrijk hebben vrijdag de nieuwe Kemelbrug officieel ingehuldigd.

Nieuws

“Beginnen tegen Aalst: leuk voor supporters”

Chris Janssens viert bij zijn tweede Denderleeuwse passage zijn competitiedebuut op bezoek bij zijn gewezen club Eendracht Aalst. “Slechts een poosje na mijn gedwongen vertrek in Aalst vernam ik hoe de vork echt aan de steel zat. Dat is intussen ook al vier jaar geleden, zodat ik liever niet terugkeer op de ware toedracht van mijn vertrek. Openen met een derby op Aalst is bijzonder leuk voor de supporters. Een eerste competitiematch is nooit makkelijk. Deze geladen derby wordt uiteraard extra moeilijk. Dender zette een sterk seizoen neer, maar we starten nu opnieuw van nul. Iedereen moet dus opnieuw vol aan de bak. Zeker acht ploegen viseren de top vier.”

Nieuws

VIDEO. Na anderhalf jaar werken is nieuwe Kemelbrug klaar

Na anderhalf jaar is de nieuwe Kemelbrug in Denderleeuw klaar. Het is een stalen brug geworden die zowel auto's als fietsers en voetgangers kunnen gebruiken. De brug is grotendeels betaald door Infrabel. De brug ligt dan ook over de spoorweg.

Wegen en verkeer

Kanaar Bizaar opnieuw 16+

Zaal Lecompte vormt vandaag, vrijdag, het decor voor de ondertussen al zeventiende editie van de Kanaar Bizaarfuif. “Het begon zestien jaar geleden als een kleine fuif die we eigenlijk elk jaar wat probeerden te laten groeien”, vertelt medeorganisator Jens Van Vaerenbergh. “De fuif is het startschot van de zomervakantie. We kozen opnieuw voor een mix van grote namen en lokaal dj-talent." Met diMaro en TLP a.k.a. Troubleman staan er ook dit jaar enkele topnamen op de affiche. Ook X-TOF, Peter How, Bleiz, O'Leary en Secret B zullen er het beste van zichzelf geven. De organisatie verwacht zo'n 1.000 tot 1.500 bezoekers. Net als vorig jaar is het festival ook enkel toegankelijk voor jongeren vanaf 16 jaar. “De regels rond het schenken van alcohol maken het voor een organisatie niet gemakkelijk”, gaat Van Vaerenbergh verder. “Er worden daarom alleen kaarten verkocht aan jongeren ouder dan 16 jaar.” De opbrengst gaat naar de werking van BBC Olympia. De deuren openen om 21 uur. Een ticket kost 5 euro in voorverkoop, 6 euro online en 7 euro aan de kassa.

Nieuws

Eerst vrouw kwijt, dan werk en dan rijbewijs

Het verhaal van Rudy V.D.B. uit Denderleeuw wekte donderdagmiddag in de politierechtbank van Aalst bij alle aanwezigen medelijden op. En dat ondanks zijn zware overtredingen van dronken rijden en sturen zonder rijbewijs. “De problemen bij mijn cliënt begonnen in 2014”, deed zijn advocaat het relaas. “Zijn echtgenote was al jarenlang chronisch ziek en had veel verzorging nodig. Ze werd daarom elke week tot tweemaal toe opgehaald door een ambulance. Maar de vrouw werd verliefd op de chauffeur van die ziekenwagen en vroeg de scheiding aan.” Een zware klap voor duivenmelker Rudy V.D.B., die volgens zijn advocaat door de liefdesbreuk in een depressie verzeilde. “Daardoor verloor hij ook zijn werk bij de firma waar hij al achtentwintig jaar voor werkte. Hij begon te drinken met een reeks verkeersinbreuken als gevolg.”

Wegen en verkeer

“Droomde al heel lang van gewestelijke titel”

De Denderhoutemse juwelierszoon Bob Roelandt (B+2/6) ging uit de bol nadat Denderleeuw via derbywinst in Ninove tegen TC De Players zich tot gewestelijk kampioen kroonde. “Hier droomde ik al lang van. Ik stond versteld dat er zoveel Denderleeuwse fans opdaagden, wat het groepsgevoel nog aanwakkerde. Players werd versterkt met Mats Herremans en na de enkels stond het 2-2. Zelf haalde ik het na ruim drie uur. We verloren dit seizoen slechts één dubbel en bevestigden onze reputatie. Ik haalde het samen met mijn leerling Rune Willaert. Onze eerste man Bert De Roo verloor nog geen enkele interclubmatch.”

Nieuws

Grootste rommelmarkt van Vlaanderen stevent af op nieuw record

Welle wordt zondag opnieuw omgetoverd tot één grote rommelmarkt. De ‘Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen’ is op weg naar een recordeditie, met zo’n 1.200 standhouders.

Rommelmarkt

WIN. Duotickets voor Circus Barones in Denderleeuw

Dit jaar presenteert het rondreizende Circus Barones een nieuwe show onder de noemer “Whow! Circus Wonderland!”. Op dinsdag 20 juni en woensdag 21 juni strijkt het circus neer aan de Parking Stadion in de Stadionlaan in Denderleeuw. Het Nieuwsblad mag 20 duotickets weggeven voor de voorstelling van dinsdag 20 juni om 18 uur.

Nieuws

“Finale tegen TC Players”

De Denderhoutemse kapitein Bob Roelandt (B+2/6) haalde het met Denderleeuw van Hof Ter Burst in de halve finale, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. “Bert De Roo vloerde Yannick Van Der Plas na twee spannende sets. Cedric Stainier verloor van Daan Eerdekens. Ik klopte Rutger Hofman, maar Rune Willaert ging de boot in tegen Miel Sweerman. In het dubbel verloren De Roo-Stainier de eerste set terwijl ik aan de zijde van Willaert de eerste set verloor met 4-6. Virtueel waren we uitgeschakeld, maar we vochten terug. We wonnen onze supertiebreak met 10-5 terwijl naast ons De Roo-Stainier het met 10-3 haalden. In de finale treffen we TC Players in Ninove.”

Nieuws

Vier personen naar ziekenhuis na brand

Twee politiemensen, een tiener en een zwangere vrouw moesten gisteren preventief naar het ziekenhuis na een brand op de eerste verdieping van een appartementsgebouw in de Jan Verhavertstraat in Denderleeuw. De vier raakten licht bevangen door de rook.

Politie en veiligheid
Download