Hoplr is volledig gratis en vrij van reclame
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“De situatie is nog niet dramatisch”

Denderleeuw gaat in de zaal Lecompte op zoek naar een derbyzege tegen Helios Zottegel B. Coach Werner Van Nimmen hoopt op een reactie na de nederlaag op Bavi Gent.

Nieuws

“Deze wedstrijd moeten we winnen”

Gil Figys werd de twee jongste weken verrassend als rechtsachter uitgespeeld. De middenvelder uit Sint-Pieters-Leeuw beseft dat na het povere gelijkspel tegen Oudenaarde op bezoek bij staartploeg Châtelet-Farciennes geoogst moet worden.

Nieuws

Vanaf januari trajectcontrole tussen Den Doorn en Albatros

De aangekondigde trajectcontrole op de Expresweg (N45) van Ninove naar Denderleeuw gaat van start in januari. Ninove, Haaltert, Denderleeuw en Aalst zijn al even vragende partij hiervoor in de hoop het aantal ongevallen zo te reduceren.

Wegen en verkeer

Gemeente met bedenkelijke veiligheidsreputatie grijpt in: “Dit moet veranderen”

De stationsomgeving van Denderleeuw kampt al enige tijd met een hoog onveiligheidsgevoel. In een analyse van de federale politie scoort Denderleeuw niet slecht, maar onlangs nog bleek uit een test van Het Nieuwsblad dat zo’n zestig procent van de inwoners zich er niet veilig voelt. Dat wil het bestuur nu aanpakken.

Politie en veiligheid

VIDEO. Denderleeuw ontvouwt actieplan om onveiligheidsgevoel bij inwoners weg te nemen

Het gemeentebestuur van Denderleeuw werkt aan een actieplan om de stationsbuurt op te waarderen en het onveiligheidsgevoel bij de bewoners weg te nemen.

Wegen en verkeer

“Gemengde gevoelens”

Na een uitstekende eerste helft zakte FCV Dender in het Van Roystadion alweer weg tegen het stugge Oudenaarde dat verdiend een puntje mee graaide. De ingevallen Ridwane M'Barki sleepte met een laat doelpunt een 2-2-gelijkspel uit de brand voor de thuisploeg.

Nieuws

Fonck doet het zonder SP.A en mét deelneemster The Voice Kids

Burgemeester Jo Fonck stapt volgend jaar naar de verkiezingen als lijsttrekker van een politiek ‘project’. Zijn partij SP.A komt niet op. “De inwoners hebben geen nood aan een nieuwe partij, maar aan een project over partijgrenzen heen”, zegt hij.

Politie en veiligheid

Joker M'Barki sleept een puntje uit de brand

Dender zette een sterke eerst helft neer en trok met een verdiende voorsprong naar de kleedkamers. Oudenaarde eiste na rust het betere spel op, maar zag in de slotfase de zege door de vingers glippen door een treffer van invaller M'Barki.

Nieuws

VIDEO. Burgemeester Jo Fonck met eigen lijst naar de kiezer

In Denderleeuw stapt burgemeester Jo Fonck volgend jaar met een compleet nieuw project naar de kiezer: De "Lijst van de Burgemeester." LVB is een verzameling van lokale personen met verschillende overtuigingen én achtergronden. Voor een groot deel van de kandidaten is het ook de eerste keer dat ze op een kieslijst zullen staan. De lijst moet volgens de burgemeester continuïteit brengen in de Denderleeuwse politiek, na een paar uiterst woelige jaren.

Politie en veiligheid

KMO-zone achter e5 mode wordt groengebied

De provincie en het gemeentebestuur willen het gebied ten noorden van de Steenweg in Denderleeuw, dat nu ingekleurd is als KMO-zone, een nieuwe bestemming geven. Zo blijft de open kouter bewaard.

Nieuws
Download