Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

VIDEO. Twee gewonden bij zware botsing in Denderleeuw

Twee autobestuurders zijn zondagavond gewond geraakt bij een zware botsing in Denderleeuw. Het ongeval gebeurde iets voor negen uur op de Steenweg in Denderleeuw.

News

Ex-buurman levert stof voor dichtbundel

De Ninoofse stadsdichter Willie Verhegghe heeft zijn nieuwe poëziebundel Dode paarden, dode dichters voorgesteld. Opmerkelijk daarin is het verhaal van zijn ex-buurman August Berges, een soldaat van de Groote Oorlog.

News

Kerkhoven worden voorbereid op 11 november

Komende zondag 11 november is er dit jaar niet alleen de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand, maar wordt daarbovenop 100 jaar Groote Oorlog herdacht. De kerkhoven in de regio worden dan ook volop voorbereid voor de herdenkingsplechtigheden. In Ninove werden bij de oud-strijders Belgische vlagjes met daarop '1940-1945' geplaatst, in Denderleeuw legde het bestuur dan weer chrysanten aan hun graven. In Haaltert ten slotte bracht men op hun graven een plakkaatje met daarop een klaproos en de boodschap 'Nooit meer oorlog' aan.

News

“Die man sloeg me zonder aarzelen op het hoofd”

Jan De Dier, gewezen burgemeester van Denderleeuw, werd vorig weekend overvallen in de hal van zijn appartement in Oostende. Een man sloeg hem neer, griste de handtas van zijn ex-partner mee en vluchtte weg. Voorlopig is de dader spoorloos.

News

Beelden acht camera's aan station voortaan permanent gemonitord

De acht gemeentelijke camera's aan het station van Denderleeuw kunnen voortaan permanent gemonitord worden door het Security Operations Center (SOC) van Securail. Een samenwerkingsovereenkomst met de NMBS daarover werd goedgekeurd in de gemeenteraad.

News

Grootste griezels keren terug naar Welle

Tien jaar na de laatste halloweenwandeling in Welle kunnen de Wellenaren zich woensdag opnieuw om ter griezeligst verkleden en samen op pad gaan tijdens de G-Riezeltocht.

News

“Was het dan ook ’s nachts oorlog?”

In Denderleeuw wordt op 11 november het einde van de Groote Oorlog herdacht. In aanloop naar die dag loopt vanaf morgen zondag een tentoonstelling. Enkele klassen verkenden die vrijdag al.

News

VIDEO. Aanhangers Vlaams Belang Denderleeuw protesteren tegen cordon sanitaire

In Denderleeuw hebben zo'n 100 leden en sympathisanten van Vlaams Belang donderdagavond actie gevoerd.  Dat deden ze met een loeiende sirene aan het gemeentehuis. De betogers vragen respect voor de wil van de kiezer. 26 procent van de inwoners van Denderleeuw heeft op 14 oktober op Vlaams Belang gestemd. Maar door het cordon sanitaire mag de partij niet mee besturen. Vlaams Belang vindt dat de kiezer niet gehoord wordt en dat de vraag om meer veiligheid genegeerd wordt.

News

Vlaams Belang protesteert tegen cordon sanitaire

Voor het begin van de gemeenteraad protesteerde donderdag een delegatie van het Vlaams Belang tegen een mogelijke linkse coalitie. “Breek het cordon. Wij zijn het volk”, scandeerden ze.

News

Boekenruilkastjes: leuk initiatief maar na drie dagen leeggeroofd

De plaatsen waar gloednieuwe boekenruilkastjes staan worden vanaf vandaag vrijdag dagelijks gecontroleerd. Donderdag was het exemplaar aan het station al leeg. De verantwoordelijke schepen denkt dat het systeem nog niet genoeg bekend is.

News
Download