Download onze app voor Android of iPhone
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Vlaams Belang Denderleeuw met sterk vernieuwde lijst naar kiezer

Vlaams Belang Denderleeuw trekt met een fel vernieuwde lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. 18 van de 27 kandidaten zijn nieuwe gezichten. De ambitie van het Vlaams Belang is van Denderleeuw een veilige gemeente maken mét zorg voor de zwakkeren en met een goed werkend gemeentebestuur waar Vlaams Belang deel van uitmaakt.

Nieuws

VIDEO. Meremans ondervraagt Weyts over sluizen Geraardsbergen

In het Vlaams parlement heeft Marius Meremans uit Dendermonde minister Ben Weyts aan de tand gevoeld over de stuwen en sluizen in Geraardsbergen, Ninove, Denderleeuw en Aalst.

Nieuws

Vandalen hebben het gemunt op auto’s en dieren: “Ik begon heel hard te huilen. Wie doet nu zoiets?”

Buurtbewoners van de Kouterbaan en de Visserstraat in Denderleeuw zitten met de handen in het haar. Ze vonden hun auto terug met platgestoken banden en fikse krassen in het koetswerk. De herstellingskosten lopen hoog op. Of het om dezelfde vandalen gaat als diegenen die een kip afslachtten, is nog niet duidelijk.

Nieuws

Atheneum zet bodyguards in tegen pesten

De basisschool van het Atheneum zet zes leerlingen in als ‘bodyguards’ die ingrijpen bij conflicten tussen leeftijdsgenoten op de speelplaats. Zorgjuf Janne De Nys kwam op het idee. “Drie kinderen kwamen naar ons toe omdat ze zelf een conflict hadden. We gaven hen geen straf, maar wel een opdracht: zelf tussenbeide komen als er conflicten waren op de speelplaats. Nadien hebben we nog drie leerlingen toegevoegd aan het groepje die dat ook wel wilden doen. Ze nemen hun taak erg ernstig en ze zijn fier”, zegt ze.

Nieuws

Nieuw fenomeen verontrust hulpdiensten: schijngevechten

Schijngevechten, het blijkt een gloednieuw fenomeen onder jongeren te zijn. Schijngevechten zijn gevechten die opgezet spel zijn. Het is net echt, en net daarom zorgt het vaak voor bezorgdheid.

Nieuws

Open VLD is verdeeld in twee kampen over aansluiting bij Lijst van de Burgemeester

Er is heel wat aan de gang binnen Open VLD Denderleeuw. Volgens minister De Croo (Open VLD) sluit Open VLD zich aan bij de Lijst van de Burgemeester, maar gemeenteraadslid Guy Van Dalem ontkent dat. “Open VLD doet niet mee, enkel en alleen de kandidate van Open VLD.”

Nieuws

Open VLD sluit aan bij Lijst van de Burgemeester

Open VLD komt in Denderleeuw niet meer als partij op bij de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, maar sluit zich aan bij de Lijst van de Burgemeester (LvB) .

Nieuws

VIDEO. Vier gewonden na crash tegen huis

Bij een auto-ongeval in Denderleeuw zijn vier gewonden gevallen. In de Rodestraat is een auto met volle vaart tegen een huis gereden. De auto moest plots uitwijken voor een andere auto die aan het parkeren was. De bestuurder en drie passagiers werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis van Aalst. De woning van het huis moest door de crash gestut worden.

Wegen en verkeer

Regen zet domper op feestvreugde tijdens bloemenmarkt

Na het grote succes van de bloemenmarkt onder een stralende zon vorig jaar kreeg de tweede editie zondag te kampen met heel wat regen. Een reden voor de bezoekers om wat minder lang buiten te blijven plakken, maar de aanwezigen kochten wel wat. Iedereen maakt zich blijkbaar stilaan klaar om het zonnetje opnieuw te verwelkomen.

Nieuws

Chauffeur belandt onder eigen bestelwagen op parking Delhaize

Een chauffeur van een brood- en banketbakkerij die achter zijn zware bestelwagen stond te wachten om te lossen aan de loskade van warenhuis Delhaize in Brakel, raakte zaterdag om 7.25 uur zwaargewond toen de bestelwagen plots aan het rijden ging.

Wegen en verkeer
Download