Mis niets meer uit je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Na hevige discussies: nieuw ontmoetingshuis wordt De Palaver

Na veel gepalaver is de kogel eindelijk door pastoor Merckx zijn kerk. De naam van het nieuwe ontmoetingshuis in Denderleeuw wordt De Palaver. “Een gezellige plek waar alle Denderleeuwenaren terechtkunnen.”

Nieuws

Nieuw ontmoetingshuis wordt niet vernoemd naar pastoor

De Steiger, De Palaver, Den Oversteek, ‘t Klaverblad, Tanara of kon Ontmoetingscentrum Merckx toch nog? De finale van de Denderleeuwse gemeenteraad donderdag stond in het teken van de discussie over de naam van het nieuwe ontmoetingscentrum in de kerk Hemelrijk.

Nieuws

“Voldoende tempo maken”

Met een treffer en een assist trok Ridwane M'Barki Dender over de streep op bezoek bij Chatelet. De Dilbekenaar ging beroepshalve aan de slag bij de bank van Bpost, maar de bank van FCV Dender ruilt hij liever in voor het veld.

Nieuws

“Uit deze zege moeten we vertrouwen putten”

Toly Kazakis stuurde Helios Zottegem met een 99-55 rammeling huiswaarts waardoor de steile Denderleeuwse verwachtingen ingelost werden. “Uit deze riante zege moeten we vertrouwen putten. In de eerste helft serveerden we zeker nog niet ons beste basket. Zottegem scoorde vrij vlot en wij zochten naar onszelf. In de tweede helft domineerden we en raasden over de bezoekers heen. We hadden deze zege ook wel absoluut nodig, want we zouden graag promoveren en lieten al iets te veel steken vallen. Nu moet ook Knesselare eraan. Zelf paste ik me vlot aan bij mijn nieuwe ploeg. Denderleeuw is een warme familieclub. Ik verloor bij Erpe-Mere een seizoen door blessures.”

Nieuws

Als zelfs Elton John je nummer 'fabulous vindt': toekomst lacht Vlaamse Amery (21) toe

Amper 21 jaar is hij, maar Amery uit Denderleeuw wordt nu al vergeleken met Marvin Gaye en The Weeknd. Radiozenders MNM en Studio Brussel draaien zijn nieuwste nummer I Need Lovin’ en zelfs Elton John toont zich fan. “Hij noemde het nummer ‘fabulous’.”

Nieuws

Buurt voert actie voor andere naam ontmoetingshuis: “Pastoor verdient eerbetoon”

Enkele inwoners van Denderleeuw zijn het niet eens met de voorstellen die weerhouden zijn als naam voor het toekomstige ontmoetingshuis. Zij willen dat het centrum vernoemd wordt naar gewezen pastoor Merckx en zullen daarvoor zelfs actie voeren.

Nieuws

Hier moet u volgend jaar zijn voor het BK wielrennen voor nieuwelingen

Het BK voor nieuwelingen komt volgend jaar naar Denderleeuw en Liedekerke. De gemeentebesturen en wielerclub vzw De Liedekerkse Pijl slaan de handen in elkaar. “De band tussen beide gemeenten is altijd al intens geweest”, zegt erevoorzitter Etienne Schouppe.

Nieuws

BK wielrennen komt volgend jaar naar Denderleeuw en Liedekerke

Het BK voor nieuwelingen komt volgend jaar naar Denderleeuw en Liedekerke. De gemeentebesturen en wielerclub vzw De Liedekerkse Pijl slaan de handen in elkaar. “De band tussen beide gemeenten is altijd al intens geweest”, zegt erevoorzitter Etienne Schouppe.

Nieuws

“De situatie is nog niet dramatisch”

Denderleeuw gaat in de zaal Lecompte op zoek naar een derbyzege tegen Helios Zottegel B. Coach Werner Van Nimmen hoopt op een reactie na de nederlaag op Bavi Gent.

Nieuws

“Deze wedstrijd moeten we winnen”

Gil Figys werd de twee jongste weken verrassend als rechtsachter uitgespeeld. De middenvelder uit Sint-Pieters-Leeuw beseft dat na het povere gelijkspel tegen Oudenaarde op bezoek bij staartploeg Châtelet-Farciennes geoogst moet worden.

Nieuws
Download