Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Grijpdiefstal op Maaigemdijk

Maandagmorgen was er een grijpdiefstal ter hoogte van de Maaigemdijk in Bachte-Maria-Leerne. Een 18-jarige man was aan het lopen toen er achter hem twee mannen op een brommer opdoken. Het slachtoffer werd in de gracht geduwd en zijn rugzak werd ontvreemd. De daders reden weg richting Nevele.

Nieuws

VIDEO. Cookies & Cream als voorgerecht voor het muzikaal vuurwerk

Vorige week kwam een herrezen Isabelle A de Engie Parkies in het Kaandelpark opvrolijken. Deze woensdagavond, 26 juli, als voorspel voor het muzikaal vuurwerk, is het ambiance geblazen met de supercovergroep Cookies & Cream

Nieuws

Derby van de Leiestad

Onze Deinse ploegen deden het vorig seizoen op nationaal niveau helemaal niet slecht. Sparta Petegem eindigde in op de tweede plaats in de tweede nationale amateurreeks, nadat zij wekenlang hadden op kop gestaan. Ook KMSK Deinze eindigde in de subtop in de eerste nationale amateurreeks. Traditioneel meten beide ploegen zich net voor het nieuwe seizoen al even in de traditionele wedstrijd tijdens Deinze kermis. Dit jaar is dat op zondag 30 juli om 16 u op het Burgemeester Van de Wielestadion. Sparta ontvangt daarvoor, op woensdag 26 juli, wel nog eerst de beloften van SV Zulte Waregem om 19 u.

Nieuws

Gratis oliebollen voor bewoners woonzorgcentra

Om hen te laten meegenieten van de kermissfeer, kregen gisteren alle bewoners van de woonzorgcentra gratis oliebollen. Foorkramers zoals Johnny en Ania van frituur Booghs, Heide en Jeanine van hamburgerkraam Bertrand, Ronny en Mia van schietkraam Derieuw en Els en Alain van frituur Sharon en Sharis trokken met de vrijwilligers en leden van het comité, onder wie Hilde Beyaert, mee om de oliebollen in een tentje klaar te maken. Op de Dag van de Senioren nu donderdag kunnen ook de andere senioren tijdens het feest in de Brielpoort oliebollen smullen.

Nieuws

Twee bestuursters zwaargewond bij botsing

Op de Emiel Clauslaan gebeurde gisteren iets na 21 uur een zware botsing ter hoogte van restaurant ‘t Stoofke. De brandweer moest de twee jonge bestuursters bevrijden uit hun auto. Ze werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet geweten. In de Audi moest ook een hond gered worden. Die werd in een horecazaak opgevangen.

Wegen en verkeer

FOTO. Meer dan 5000 man voor K3 op openingsavond van Deinse Feesten

Meer dan 5000 kinderen, ouders en grootouders waren samengestroomd op de RAC-parking tegenover dienstencentrum Leiespiegel, Rond 17.30 u werden zij daar al vergast op een voorprogramma van Jeuk Live Band. Die staat reeds enkele jaren garant voor ambiance. De vogeltjesdans, Dimitri Vegas en Like Mike, Megamindy, Samson... alles passeert de revue. Maar de meesten waren natuurlijk gekomen om K3 aan het werk te zien en te horen. Keurig uitgedost in knalgele pakjes kregen zij het jonge publiek meteen op hun hand.

Vrije tijd en hobby

FOTO. 5.000 fans en K3 zetten Deinse Feesten in

Een warme zomerzon, een plein gevuld met 5.000 kinderen, papa's en mama's en fans van alle leeftijden in zomerse kledij en drie stralende zangeresjes in een zomers kanariegeel jurkje op het podium. Wat moet je meer hebben om je tien dagen durende Deinse Feesten sfeervol in te zetten?

Nieuws

FOTO. Plechtige opening van Deinse Feesten en kermis

Vrijdagnamiddag werd Deinze Kermis officieel geopend. De brandweerfanfare wandelde onder grote belangstelling over de Markt van Deinze. Fotograaf Ive Steyaert was er bij en maakte deze reportage.

Politie en veiligheid

760.000 euro voor fietsersbrug Volhardingslaan

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 760.000 euro uit voor de bouw van een fiets- en voetgangersbrug over de Volhardingslaan (N35) in Petegem.

Wegen en verkeer

Kruispunten op Oostkouter worden van vier naar twee teruggebracht

Er komt bij het uitwerken van de stadskernhernieuwing op de Oostkouter in Petegem geen knip in de Centrumlaan. Wel wordt het bestaande wegentracé gewijzigd. Nu geven vier wegen uit op de Oostkouterlaan, dat wordt teruggeschroefd naar twee. Dat zeggen burgemeester Jan Vermeulen en mobiliteitsschepen Bart Van Thuyne.

Wegen en verkeer
Download