Alleen jij en je buren hebben toegang tot de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Deinse stadsdichter trakteert

De Deinse stadsdichter Luc C. Martens en DéCéDé, het dichtersconvent Deinze, trakteren de inwoners op vrijdag 19 januari om 19.30 uur in de pop-up koffiebar Café Interieur aan het station op poëzie, muziek en kunst.

Nieuws

“We hadden het moeilijk in balverlies”

Sparta Petegem kwam in een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd opnieuw niet verder dan een gelijkspel. De Spartanen dienden zich na de puntendeling tegen SV Temse tevreden te stellen met een 1-1 gelijkspel tegen SK Ronse. De leidersploeg heeft nog een voorsprong van vijf punten op naaste achtervolger FC Rupel-Boom.

Nieuws

“Heel sterk na de rust”

SK Deinze won met 0-1 bij FC Oosterzonen-Oosterwijk en staat op een zucht van de top vier. Bij winst in de inhaalwedstrijd bij Eendracht Aalter klimmen de oranjehemden naar de derde plaats. “Wij hadden het in de eerste helft moeilijk om openingen te vinden”, aldus coach Regi Van Acker.

Nieuws

De ‘Bietenoogst’ zien en sterven

Vanaf 16 januari plaatst het Mudel, het Museum van Deinze en de Leiestreek, twee personen in de kijker. Met ‘Bietenoogst zien en sterven’ toont het museum, naast zijn meesterwerk ‘Bietenoogst’, alle werken uit de eigen collectie van de hand van Emile Claus. De expo ‘Dank u Hermine!’ stelt dat weer het legaat van Hermine Van der Vennet in de kijker. Helemaal bijzonder is het aanbod Krokuskriebels: baby-yoga en kindermassage in Mudel.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Inschrijven voor sport- en jeugdkampen krokus- en paasvakantie 2018

Tijdens de krokus- en paasvakantie organiseren de Jeugddienst en de dienst Sport- en Recreatie van Deinze een hele reeks sport- en jeugdkampen voor kleuters en kinderen. Vanaf dinsdag 16 januari kan daarvoor ingeschreven worden.

Nieuws

Rijverbod voor tien bestuurders

De politiezone Deinze-Zulte hield dit weekend een verkeersactie voor het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Ondanks de ruime media-aandacht en de aangekondigde deelname van diverse politie-eenheden bleken maar liefst 10 van de 468 gecontroleerde bestuurders op het grondgebied van Deinze en Zulte te veel gedronken te hebben. Van vier automobilisten – die in hun bloed een alcoholgehalte van 0,95, 0,76, 0,77 en 0,84 promille bleken te hebben – werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Vijf bestuurders kregen een rijverbod van zes uur, een persoon van drie uur. Twee andere bestuurders kregen een pv voor bezit van verdovende middelen en vijf wegens het niet beschikken over een geldig schouwingsbewijs. Zes anderen kregen een pv voor het niet bezitten van een verzekeringsbewijs en vier voor inbreuken op de technische eisen. In totaal werden 32 pv's op de 468 gecontroleerde bestuurders uitgeschreven, dat is bijna 15 procent.

Politie en veiligheid
Wegen en verkeer
Nieuws

GroenRood in Nevele en Deinze

Oppositiepartij GroenRood Deinze en de afdeling Groen Nevele bezegelden dit weekend hun fusie. In zaal De Engel te Sint-Martens-Leerne maakten de voorzitters in aanwezigheid van nationaal Groen-voorzitster Meyrem Almaci bekend dat beide groepen onder de naam GroenRood naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Ronse pakt verdiend punt tegen de leider

Sparta Petegem kwam in een tweede opeenvolgende thuiswedstrijd niet verder dan een gelijkspel. De Spartanen moesten zich na de puntendeling tegen SV Temse tevredenstellen met een 1-1 gelijkspel tegen SK Ronse. Een verdiend punt voor de ploeg van coach Bert Dhont die bewees over minstens evenveel voetballend vermogen als de leidersploeg te beschikken.

Nieuws

Nieuwjaarsfeest bij OKRA

OKRA Deinze Centrum & Petegem nodigt uit naar het jaarlijks Nieuwjaarsfeest op zondagmiddag 21 januari 2018 in zaal Rekkelinge in Deinze. Die dag vieren zij hun 600e lid.

Nieuws

Groen trekt met open progressieve lijst naar gemeenteraadsverkiezingen

Vrijdagavond kregen Groen Deinze en Nevele in zaal De Engel in Sint-Martens-Leerne het bezoek van hun nationale voorzitster Meyrem Almaci. Zij bezegelde de fusie van de beide afdelingen, die onder de naam 'GroenRood' naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober trekt. Men keert daarmee terug naar een recept dat in Deinze al twee keer ongeveer 11 à 12 % van de stemmen opleverde. Groen heeft echter de jongste tijd de wind in de zeilen, met nationale opiniepeilingen die de partij ver boven de tien procent van de stemmen geven.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download