Leer je buren kennen via Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Piv Huvluv en Peter Decroubele te gast in Zindering

Op zondag 24 september brengen Carine & Christian een nieuwe aflevering van ‘Zindering’, het maandelijks gastprogramma van UP-TO-DATE op Radio Tequila, 105,1 FM. ‘Zindering’ wordt telkens uitgezonden op de laatste zondagochtend van de maand tussen 11 en 12 u. Gasten deze maand zijn –Peter Decroubele, VRT-journalist, en Piv Huvluv, ‘Vlaanderens meest authentieke stand-up comedian’. Het thema van deze aflevering is ‘muziek & comedy ‘.

Nieuws

FOTO. Jozef Cantré in mudel

Dit najaar belicht het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) voor het eerst in meer dan bijna veertig jaar het werk van de Gentse beeldhouwer en houtsnijder Jozef Cantré (1890-1957). Op vrijdagavond 22 september stelde curator Peter Pauwels de retrospectieve tentoonstelling ‘Jozef Cantré. beeldhouwer & houtsnijder’ voor. De tentoonstelling loopt in mudel tot 7 januari 2018. Jozef Cantré woonde van april 1930 tot juni 1933 in Astene in Huize Zonnewonne, een klein huis aan de steenweg van Gent naar Kortrijk. Eind 1930 trok schilder Hubert Malfait in het andere deel van de tweewoonst in met zijn gezin. Cantré was goed bevriend met de Deinse kunstschilder Albert Saverys.

Nieuws

Café op de Markt ruimt plaats voor appartementen

Café The Philo op de Markt ruimt de komende maanden plaats voor een nieuwbouwcomplex. Projectontwikkelaar CV4 bouwt vijf appartementen en een winkel langs de kant van de Markt en één patiowoning langs de kant van de Mouterijdreef.

Nieuws

Café The Philo ruimt plaats voor appartementen

Café The Philo op de Markt ruimt de komende maanden plaats voor een nieuwbouwcomplex. Projectontwikkelaar CV4 bouwt vijf appartementen en een winkel langs de kant van de Markt en één patiowoning langs de kant van de Mouterijdreef.

Nieuws

“Zeer aan elkaar gewaagd”

Met dezelfde kern van vorig seizoen neemt Krekenland het vandaag op tegen het nagenoeg ongewijzigde Deinze. Coach Ko De Ruijter verwacht een spannende tweestrijd.

Nieuws

Geslaagde Strapdag op Basisschool DRIESsprong

Als verkeersveilige school namen alle kinderen van Basisschool DRIESsprong vrijdag enthousiast deel aan de Strapdag. In aanwezigheid van burgemeester Jan Vermeulen en schepen vanoOnderwijs Trees Van Hove dansten alle kinderen het Straplied. Er werd uit volle borst meegezongen. De DRIESsprongers kwamen op de Strapdag te voet, met de fiets, step, … of zelfs op rolschaatsen of met hun skateboard, … naar school. Er werd door de werkgroep verkeer een heus avonturenparcours uitgezet. De hele dag konden alle klassen zich naar hartenlust vlot en veilig op wieltjes bewegen. Een geslaagde actie van deze Octopusschool in samenwerking met het stadsbestuur.

Nieuws

Dematra neemt Eraltrans uit Sint-Truiden over

Dematra, de specialist in distributie en warehousing uit industriezone De Prijkels Deinze/Nazareth, neemt het handelsfonds over van sectorgenoot Eraltrans uit Sint-Truiden. Deze strategische overname past volledig in de groeistrategie van Dematra, dat hiermee kiest voor een verdere diversificatie en schaalvergroting.

Nieuws

Nieuw natuurgebied van 1.200 ha op komst: ”Wandelaars en fietsers zullen niet meer door woonwijk moeten”

Eén groot aaneengesloten natuurgebied, van Gent over Sint-Martens-Latem tot in Deinze. Met de Leie als levensader. Dat ambitieuze plan wil Natuurpunt realiseren tegen 2040. Vooraleer ‘Natuurpark Levende Leie’ een feit is, moet wel nog een pak gronden worden gekocht.

Vrije tijd en hobby

Vlaams ziekenhuis scoort indrukwekkend hoog op doorlichting en krijgt daarvoor nu een internationaal kwaliteitslabel

Met een globale eindscore van 96 procent kreeg directeur Frank Lippens van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze het NIAZ-kwaliteitslabel overhandigd van directeur Van Dun van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg.

Nieuws

Arbeiders vallen door verrot gewelf zes meter diep in mestsilo

Twee arbeiders van een firma uit Deinze raakten gistermorgen zwaargewond op een varkensbedrijf in Dentergem. Toen het duo rotte gewelven van een silo wilde halen, brak een van die gewelven door. Ze vielen zes meter naar beneden.

Nieuws
Download