Experience your neighbourhood!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO&VIDEO. Eerste panna-veldje in Wontergem

Elke deelgemeente van Deinze krijgt straks zijn eigen, verplaatsbaar panna-veldje. Wontergem mocht de spits afbijten. Het allereerste panna-veldje, achter de kerk van Wontergem, werd vrijdagmorgen ingespeeld met een partijtje voetbal tussen burgemeester Jan Vermeulen en sportschepen Norbert De Mey en de kinderen van de lokale lagere school. De sportdienst is nu nog op zoek naar locaties in de andere deelgemeenten.

News

FOTO. Strapdag in de Deinse lagere scholen in het teken van het verkeer

De Deinse scholen konden in het kader van de Strapdag opnieuw kennismaken met de dodehoekspiegel. Ze leerden van vrachtwagenbestuurder Willy Cools van vzw Truck Fun hoe, waar en wanneer vrachtwagens het achteropkomend verkeer te zien krijgen. Dat is belangrijk omdat dagelijks heel veel scholieren met de fiets naar Deinze komen. Burgemeester Jan Vermeulen kwam ook even achter het stuur van de vrachtwagen op het Sint-Poppoplein zitten.

Traffic

Leiespiegel uitzonderlijk open op zondagmorgen voor registratie orgaandonatie

Het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel zal, na een oproep in het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’, op zondag 23 september uitzonderlijk geopend zijn tussen 10 en 12 u. voor registraties als orgaandonor. Dit kan ook via het E-loket gebeuren of door langs te komen bij de dienst burgerzaken.

News

Geen trottoirs en gevaarlijke bocht aan hun school, leerlingen zijn het beu en trekken de straat op

De ouderraad, leerkrachten en leerlingen van de vrije basisschool in de Leeuwstraat in Zeveren maakten van de ‘strapdag’ gebruik om de verkeersonveiligheid aan te kaarten in de straat waar de school is gehuisvest. In stoet stapten ze door het centrum van de gemeente.

Traffic

Regenboogmolentjes SP.A plus gestolen en vernield

De kandidaten van de SP.A plus-lijst van Deinze en Nevele stelden de voorbije dagen vast dat verschillende verkiezingsborden die getooid zijn met regenboogmolentjes gestolen of vernield werden.

News

Eerste ‘Pannaveldje’ ligt in Wontergem

Op de parking aan de parochiekerk van Wontergem speelden de kinderen van de Vrije Basisschool van Wontergem het eerste van een reeks van elf ‘Pannaveldjes’ in.

News

Luk De Bruyker met ‘Pappie, dagboek van het vergeten’ in Palace

In opdracht van het OCMW Gent schreef theatermaker acteur en columnist Luk De Bruyker het boekje ‘Pappie, dagboek van het vergeten’, dat verscheen naar aanleiding van Werelddag Dementie op 21 september 2017. Hij noteerde twee jaar lang de evolutie in de dementie van zijn vader en hun onderlinge relatie. Uit de vele kortverhalen distilleerde hij een avondvullende voorstelling. Die kan je meemaken op zaterdag 22 september om 20 uur in CC Palace op de Markt in Deinze. Tickets kosten €20. Het is een organisatie van vtbKultuur Deinze, in samenwerking met AGB Deinze.

News

VIDEO. Leernse Feesten

Vergis u niet. De Leernse Feesten, dat is kermis in Sint-Martens-Leerne. Het is inderdaad voor buitenstaanders niet altijd gemakkelijk de kermissen in Leerne uit elkaar te houden. Maar dit weekend is Sint-Martens-Leerne aan de beurt. Vooral op zaterdagavond dreigt het leuk te worden met eerst, om 21 u, De Gestemde Snaren. Twee mannen met twee stemmen brengen op twee gitaren akoestische oldies. Aansluitend komt Level Six op het podium, één van de hipste partybands van het ogenblik. Zij brengen originele medleys van de grootste hits van de voorbije jaren. De groep bestaat uit Jo Hens, bekend van 'Familie' en Katerine Avgoustakis, winnares van Star Academy. Samen met vier professionele muzikanten zorgen zij voor top entertainment.

Leisure and hobby

Ticketverkoop voor 'Het Gezin van Paemel' gestart

In januari 2018 werd in Deinze De Kwelm vzw opgericht, productiehuis en lanceerplatform van en voor professionele voorstellingen in de Oost-Vlaamse spreektaal. Vorige zondag organiseerde de stad Deinze een werfbezoek aan het in opbouw zijnde CC Leietheater, waarop men meer dan 2500 bezoekers mocht verwelkomen. De Kwelm vzw had die namiddag ook een stand in CC Leietheater, waar hun eerste groot project, 'Het Gezin Van Paemel' werd gelanceerd en de ticketverkoop daarvoor werd opgestart.

News

Huisvestingsmaatschappij start met bouw van 33 sociale koopwoningen

De sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk is gestart met de bouw van 33 sociale koopwoningen in Bachte-Maria-Leerne. De nieuwe verkaveling ligt tussen de Meirebeekstraat en de Leernsesteenweg.

News
Download