Download our app for Android of iPhone
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuw leven voor schoolproject e-thesis dankzij heemkundige kring

Voormalig geschiedenisleraar Lieven De Ruyck uit Landegem startte in 2002 met het vakoverschrijdende digitale project e-thesis in de laatste graad secundair onderwijs van zijn school. Het was hem opgevallen dat thesissen waar veel en lang aan werd gewerkt, achteraf bijna niemand meer bereiken. Om die reden spoorde hij studenten aan om hun afgewerkte thesis op een website te plaatsen. Zijn eigen scholieren leerden tegelijk werken met een website en hoe een thesis het best wordt aangepakt. Dat was nuttige informatie voor de latere studies.

News

'Concert in Blue’ met Harmonieorkest Deinze

Een concert om jouw in de sfeer van eindejaar te brengen? Daarvoor trek je op zaterdag 22 december naar de Sint-Pauluskerk in Petegem. Harmonieorkest Deinze brengt daar zijn eindejaarsconcert ‘In Blue’. Zij worden versterkt door jazz-zangeres Vanessa Matthys uit Deinze en het Vanessa Matthys Quartet met daarbij o.a. Dominique Vantomme. Verder is ook pianist Mattias van Hoecke van het Gertrude Perkins Trio te gast.

News

FOTO. Het verhaal achter Donza Response, deel 2

'De Fotografen' liepen vier dagen mee met Donza Response en maakten niet alleen een karrenvracht foto’s maar beleefden af en toe net geen hachelijke, maar toch memorabele ogenblikken. Ive Steyaert en Catherine Lamont vertellen hun verhaal in vier afleveringen. Ive klom daarvoor in zijn pen en samen met Cat(herine) liet hij wel duizendmaal de ontspanner klikken.

News

Reünie retoricastudenten 1968 van Sint-Hendrik(s)

19 klasgenoten, waarvan 13 aanwezig en 2 overleden leden vertegenwoordigd door hun echtgenote, woonden na 50 jaar de reünie bij van hun retoricaklas uit 1968. Voor velen was het de eerste keer dat ze elkaar sinds die tijd terugzagen, al was er na 25 jaar al een eerste reünie geweest. De initiatiefnemers Alex Van Maldeghem en Eddy Lefevre organiseerden voor deze feestelijke bijeenkomst een bezoek aan het vroegere Sint-Hendrikscollege, nu Leiepoort campus Sint-Hendrik. Ze werden er rondgeleid door gewezen directeur Paul Schaubroeck en financieel directeur Dirk Seghers. Afgesloten werd met een receptie in de onlangs tot auditorium omgevormde kapel en een lunch in De Sterre in Bachte-Maria-Leerne.

News

SK Deinze ziet thuisoverwinning ontglippen door gecontesteerd afgekeurd doelpunt

Het was bijna hét moment voor verdediger Arnaud De Greef. Met een schitterend afstandsschot vloerde hij keeper Gies van Dender ('50). Zelfs trainer Francky Cieters van Dender was stomverbaasd toen de lijnrechter de vlag in de hoogte stak en het doelpunt werd afgekeurd. Trainer Regi Van Acker van KMSK Deinze had het achteraf over 'die artiest aan de overkant'. Dender was in een gelijkopgaande eerste helft al op voorsprong gekomen door een kopbal van Kenneth Houdret ('33). De afwezigheid van de geblesseerde kernspelers Le Postollec en Challouck liet zich voelen bij SK Deinze.

News

Verzoekplaten op kerstavond

Misschien heb je wel gasten op kerstavond. Dan kan je jouw gasten verrassen met een warme kerstplaat en een kerstboodschap door jouw radio af te stemmen op Radio Tequila. Vanaf 19 u serveert Henny Naessens jullie een mix van heerlijke kerst- en tafelmuziek.

News

Wereldwinkel en Gezinsbond steunen Guatemala

Op de opening van de geschenkenbeurs van Oxfam Wereldwinkel Deinze en de Gezinsbond afdeling Petegem in het oude stadhuis op de Markt schonken de bestuurders van beide socio-culturele organisaties een cheque van 1.000 euro aan een goed doel. In dit geval aan projecten die worden uitgevoerd door DIFAM in Guatemala. Daar is Meigemnaar Patrick Van Speybroeck al meer dan 25 jaar actief. Zo hielp hij daar mee aan het plaatsen van waterfilters en zorgde ervoor dat een Guatemalteekse universitair hier stage kon lopen tijdens zijn verblijf bij zijn moeder. De geschenkenbeurs loopt het ganse weekend.

News

Wouter Berlaen en Tine Embrechts in het Zults in de kerk van Gottem

Op zaterdag 22 december vindt in de St-Canarus-Kerk van Gottem een uniek concert plaats. Niemand minder dan Wouter Berlaen van Zulte, daarbij bijgestaan door de bevallige Tine Embrechts, brengt er een memorabele voorstelling van zijn nieuwste plaat, geen CD maar een ouderwetse vinylschijf, “Kort & krachtig”, of ‘t Beste van de reste”. Voor Wouter inmiddels het vierde album. Het werd opnieuw een pretentieloze en originele dialectpopschijf. “Oltijd blijv’n goan”, Wouter, zouden we zeggen. Ook op Radio 1, in de Ultratop van Radio 2 en op Radio Tequila is hij geregeld te horen. En op 22 december dus ook in de kerk van Gottem.

News

Aperitiefconcerten voor goede doel bij FoodBart

Bart Vandekerckhove van de hamburgerbar FoodBart organiseert in de komende weken nog twee aperitiefconcerten voor het goede doel in zijn zaak. “Op zondagen 16 en 23 december kan je vanaf 11 uur ’s morgens in onze zaak in de Kortrijkstraat, aan De Knok, genieten van toffe muzikale optredens en een aperitiefje”, zegt Bart Vandekerckhove. De opbrengst komt ten goede aan het Fonds Jan Filliers. Op zondag 9 december mocht singer-songwriter Sara Van Cauwenberghe de spits afbijten. Het werd een succes. Nu zondag komt de Deinse band Op ’t Gemakske langs en op zondag 23 december is het de beurt aan Bossie, ook al een brok muzikaal talent uit Deinze. Na de concerten gaan we met zoveel mogelijk muzikanten naar Wachtebeke om onze cheque af te geven.”

News

Carlos Alleene in gesprek met auteur Peter Verhelst

In 2016 ging de lezingenreeks ‘Een uur cultuur’ van start. Carlos Alleene en Yves Van Durme gingen tijdens deze reeks al in gesprek met spraakmakende gasten van diverse culturele achtergrond zoals Johny Vansevenant, Tinneke Beeckman, Mia Doornaert, Kurt Van Eeghem, Ignaas Devisch en Herman Brusselmans. Ook in het najaar van 2018 wordt de succesvolle reeks verdergezet. Er zijn opnieuw drie spraakmakende Vlamingen uitgenodigd voor een boeiende babbel. Op 28 oktober kwam culturele duizendpoot Johan de Boose langs. Op 18 november was het de beurt aan professor-emeritus hedendaagse geschiedenis en kenner van het Belgische koningshuis Mark Van den Wijngaert. Op zondagmorgen 16 december sluit auteur Peter Verhelst de rij af met een gesprek over zijn indrukwekkende oeuvre.

News
Download