Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Ik zal geen risico nemen”

Sparta Petegem komt voor de topper van zondag op eigen veld tegen FC Rupel-Boom vermoedelijk met een noodploeg aan de aftrap. De leider heeft niet alleen twee geschorsten en één langdurig geblesseerde, er zijn verder ook heel wat twijfelgevallen met blessures.

Nieuws

“Zes op zes levert ons uitstekende positie op”

SK Deinze staat na de thuiszege tegen VW Hamme voor twee uitwedstrijden. De nummer vier uit de rangschikking trekt vanavond naar ASV Geel, dat twee plaatsen lager staat. Volgend weekend reizen de oranjehemden naar SK Heist, dat op gelijke hoogte staat met SK Deinze.

Nieuws

CD&V trekt met burgemeesterstandem Jan Vermeulen en Johan Cornelis naar gemeenteraadsverkiezingen

De CD&V-afdelingen van Deinze en Nevele werpen als grootste partij in beide gemeenten hun burgemeesters als tandem in de strijd. Als de CD&V opnieuw de burgemeester mag leveren, schuift de partij Jan Vermeulen (47), huidig burgemeester van Deinze, naar voren.

Nieuws

‘Classics for Specials’ krijgt publieksprijs als ‘Zorgverhaal van het jaar’

‘Classics for Specials’, zorg out of the box, kon dinsdag de publieksprijs van 2.500 euro in de wacht slepen, doordat er massaal gestemd werd op dit bijzondere zorgverhaal. Een boost voor de verdere samenwerking en ontplooiing van het project. Op de wekelijkse repetitie van het orkest werden de muzikanten op de hoogte gebracht van de overwinning en bedankt voor de steun. Op naar de 10e editie.

Nieuws

Voorleespret in de bib voor kleuters van 4 tot 6

Op enkele zaterdagvoormiddagen in het voorjaar brengt de bibliotheek van Deinze een half uurtje dikke voorleespret. Kleuters van vier tot zes jaar kunnen dan met een vriendje, broertje of zusje gaan luisteren in de bibliotheek naar mooie verhalen. Reserveren is niet nodig. Iedereen is vrij om te gaan luisteren en aan te schuiven in de leeshoek van de bibliotheek. De toegang is gratis.

Nieuws

Gilles en Leander nemen in Zuid-Afrika deel aan de “Tour de France” voor mountainbikers: “Een serieuze hap uit ons spaargeld maar in ruil krijgen we een brok levenservaring”

De broers Gilles (24) en Leander (20) Poté uit Bachte-Maria-Leerne zijn vertrokken naar de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad. Aan de voet van de beroemde Tafelberg nemen ze vanaf zondag 18 maart deel aan de Absa Cape Epic 2018.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Emy (18) naar halve finales Humo’s Rock Rally: “Zo veel stress! Ik had zelfs geen eetlust meer”

Emy Kabore (18) maakt zich op voor de halve finales van de Humo’s Rock Rally. De jonge soulzangeres uit Astene is nog maar twee jaar bezig met muziek, maar schreef intussen al twintig nummers en wordt zelfs vergeleken met Tracy Chapman. “Amy Winehouse is een van mijn idolen”, zegt de jongedame.

Nieuws

Brahim van MNM komt schilderwerken bewonderen

Een ploeg van radiozender MNM, mét sterreporter Brahim, streek donderdagnamiddag neer in het Erasmusatheneum in Petegem. Aanleiding was de vierde actiedag voor het schilderonderwijs in Vlaanderen, onder het motto SOS Schilder op School.

Nieuws

“Zo veel stress! Ik had zelfs geen eetlust meer”

Emy Kabore (18) maakt zich op voor de halve finales van Humo’s Rock Rally. De jonge soulzangeres uit Astene is nog maar twee jaar bezig met muziek, maar schreef intussen al twintig nummers en wordt zelfs vergeleken met Tracy Chapman. “Amy Winehouse is een van mijn idolen”, zegt de jongedame.

Nieuws

“Eindronde nog niet op zak”

De titelstrijd in tweede provinciale A lijkt beslecht. Adegem won vorig weekend bij Meetjesland. Naaste achtervolger Zeveren Sp. kwam thuis tegen Poesele niet verder dan een gelijkspel en volgt nu al op acht punten van de leidersploeg.

Nieuws
Download