Hou het gesprek constructief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Rotonde Zwartegat afgesloten tot eind oktober

De aannemer zal maandag de Weefstraat verder opbreken vanaf de Bosstraat tot en met de rotonde. Die zal tot minstens eind oktober niet bereikbaar zijn. Er is in een omleiding voorzien via de Bommelstraat, de Keistraat en verder richting Klapstraat of Kortrijkseheerweg.

Wegen en verkeer

Bouw geluidsschermen E17 start begin 2018

De start van de werken, oorspronkelijk voorzien voor midden 2017, heeft wat vertraging opgelopen. Wim Vanbiervliet (Ruimte): "we lieten door Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (Sp.a) de vraag naar de stand van zaken stellen aan minister Ben Weyts (N-VA). Uit zijn antwoord blijkt dat de vertraging het gevolg is van bijkomend onderzoekswerk dat diende verricht te worden gezien de brug over de Grote Steenweg niet was voorzien om schermen te dragen".

Nieuws

Techniekacademie startin september ook in De Pinte

Tussen 13 september en 6 december zullen in de gemeente twaalf workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter de gemeente.

Nieuws

Thuisleverdienst Beedrop koopt voormalige bibliotheek

De voormalige bibliotheek van De Pinte krijgt een nieuwe invulling. Thuis­lever­service Beedrop heeft het pand gekocht en wil van daaruit volledig Vlaanderen veroveren.

Nieuws

Anna en Cyriel Waege 65 jaar gehuwd

Ten huize Waege werden Anna Robbens (84) en Cyriel (87) door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet voor hun diamanten bruiloft.

Nieuws

Camping Polderbos

Op de vooravond van de Vlaamse Feestdag opent ‘Camping Polderbos *****’ opnieuw haar deuren: een gezellige namiddag vol muziek en activiteiten voor het hele gezin.

Nieuws

JV De Pinte fiere gastheer voor de Buffalo’s

AA Gent vat voor de vierde opeenvolgende maal zijn voorbereiding aan met een vriendschappelijke wedstrijd op het veld van Jong en Vlug De Pinte.

Nieuws

Driekoningenstoet steunt opvang vluchtelingen

De organisatoren van de Driekoningenstoet, de achtstemmige zanggroep De Kleine Kantorij en het Buurtplatform de Kleine Landeigendom, overhandigden de opbrengst van de stoet, een 670 €, aan de vrijwilligerswerking van het Lokaal Opvanginitiatief voor vluchtelingen van het OCMW.

Nieuws

Atletiek De Pinte gaat een aangename drukke zomer tegemoet

Ook deze zomer heeft atletiek De Pinte VZW afdeling KAAG heel wat activiteiten gepland. Men start reeds op zondag 25 juni. Op vrijdagavond 7 juli wordt voor de 34ste maal de avondjogging te Zevergem georganiseerd. En op zondag 6 augustus is er de derde Moerkensheidejogging..

Nieuws

“Sociale inspectie verpest vaderdagfeest”

Een klant die met zijn familie deelnam aan een feestbrunch in domein Oudenberg in Geraardsbergen en de eigenaar van de zaak zijn misnoegd over de wijze waarop de Sociale Inspectie en de Belastingdienst zijn binnengevallen tijdens een vaderdagfeest. “Dit was pesterij. Klanten moesten uren wachten op hun eten en ze doorzochten zelfs het springkasteel waar de kinderen speelden.”

Vrije tijd en hobby
Download