Het is allemaal zo simpel niet
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Thuiscomposteren in een notendop

Ondanks de barre winterprik begint het bij velen te kriebelen om bij de eerste zonnestralen in de tuin aan de slag te gaan. Wellicht weet je dan dat compost krachtvoedsel is voor bloemen, planten en bomen maar misschien weet je niet hoe er aan te beginnen? Je leert er alles over op de info-avond volgende dinsdag, georganiseerd door IVM, Vlaco en de Gemeente De Pinte.

Nieuws

“Die knullige foutjes moeten er dringend uit”

JV De Pinte zakte vorig weekend naar de derde plaats en moet nog hard werken om niet uit de top vijf van de rangschikking te vallen. De promovendus trekt zondag naar SV Voorde, dat vorige zondag verrassend won bij Eendracht Elene-Grotenberge.

Nieuws

Ramkrakers veroordeeld tot 4 jaar cel

Een achtkoppige Roemeense bende is dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel voor enkele diefstallen en ramkraken, waaronder één (mislukte) op een benzinestation in De Pinte. De bende had het gemunt op sigaretten en smartphones en richtte telkens grote schade aan. Begin juni vorig jaar werden ze na intensief speurwerk ingerekend.

Nieuws

“Driepunters gingen best aardig binnen”

BBC Latem-De Pinte blijft verbazen. Afgelopen zaterdag kon het nu ook de waarschijnlijke kampioen BBC Sijsele met 75-68 zonder punten huiswaarts sturen . Een voorlopige tweede plaats in een reeks waar de nummers twee en zeven op een zakdoek bij elkaar hangen, is ondertussen het tussentijdse resultaat.

Nieuws

“Opnieuw stapje hogerop”

Na het verlies in de topper tegen Kalken met 1-2 zakt JV De Pinte in de algemene rangschikking naar de derde plaats. Jelte De Coninck, die volgend seizoen naar KVV Zelzate trek en zaterdag oude bekende Dave Van Waes terugzag, analyseerde de match.

Nieuws

Lichte aanpassing proefopstelling N60

Daar de maatregelen tegen sluipverkeer en voor een vlottere doorstroming op de N60 soms te drastisch bleken voor de lokale bewoners gebeurden begin deze maand enkele bijsturingen.

Wegen en verkeer
Nieuws

“Wat we nu meemaken is plezant”

Zaterdag om 20.30 uur ontvangt BBC Latem-De Pinte koploper BBC Sijsele. Dat de ploeg van coach Kenneth Desloovere samen met Belgrade en Woluwé de tweede stek in de rangschikking vasthoudt, is misschien wel de verrassing van de competitie.

Nieuws

Naar de 100 dagen met een totebag van Drugpunt

De intergemeentelijke drugpreventiedienst Leie Schelde schenkt alle zesdejaarsleerlingen uit De Pinte, Deinze en Zulte bij hun 100-dagenviering een katoenen zak met als opschrift "drunk? make sure everybody gets home safely". Gemeenteraadslid Simon Suys (Ruimte): "we zijn niet tegen alcohol maar willen vooral dat iedereen veilig thuis geraakt". Schepen van welzijn Peter Dick (Open VLD) vult hem aan: "je gaat uit met je vrienden. Loopt het een beetje uit de hand? Hou elkaar in het oog en help elkaar om veilig naar huis te gaan". De zesdejaars van GO! atheneum Erasmus, nog met kleine oogjes van de voorgaande avond/nacht, apprecieerden in elk geval de wijze raad en...de totebag.

Nieuws

Politie Schelde-Leie tevreden over ANPR-camera's

De politiezone Schelde-Leie maakt ruim een jaar na de ingebruikname van de ANPR-camera’s een eerste balans op.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download