Secondje, het wachten loont de moeite!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemeente viert jaar lang 150-jarig bestaan

Op 2 juni 1868 werd De Pinte, tot dan een wijk van Nazareth, een zelfstandige gemeente. De nieuwe gemeente werd genoemd naar de herberg ’t Pyntken, waar nu het Sociaal Huis is gevestigd.

Nieuws

“We verdienden beter dan de één op zes”

JV De Pinte diende de rol met leider KVV Zelzate te lossen. De promovendus kwam op het slechte veld van KE Appelterre niet verder dan een 2-2 gelijkspel en volgt al op zeven punten van de Kanaalploeg. “We gaven een 0-1 en 1-2 voorsprong uit handen”, zucht coach Steven De Groot.

Nieuws

Jente Michels: “Werd gehinderd in slotronde”

Jente Michels mag terugblikken op een knap kampioenschap. “Ik was goed vertrokken maar in het zand maakte ik iets teveel fouten. Daardoor verloor ik wat terrein”, aldus de veldrijder van Milwaukee-Alpha Motorhomes.

Nieuws

Sfeerbeelden van de nieuwjaarsreceptie

De jaarlijkse receptie aangeboden door het gemeentebestuur was dit jaar meteen de aftrap van de festiviteiten rond het het 150 jarig bestaan van de gemeente. Onder leiding van tekstschrijver Luc ‘Valentino’ De Ruyck en Gino Dierick, kleinzoon van wijlen accordeonist Julien, zongen de aanwezigen het Pints volkslied ‘En we zijme van De Pinte’, op een melodie van ‘Maar! Die kat kom weer’. Luc schreef de tekst in 1955 en Gino bleef gans zijn muzikale carrière het liedje spelen, zodat het uitgegroeid is tot levend Pintse erfgoed.

Nieuws

“Contractbesprekingen verlopen vlot”

JV De Pinte verwerkte deze week de kleine nederlaag op het veld van buur KVE Drongen. De ploeg van coach Steven De Groot staat nog steeds op de tweede plaats en trekt morgen naar KE Appelterre dat op de negende plaats staat.

Nieuws

“Helemaal klaar voor duel met Oostkamp”

Zaterdag krijgt BBC Latem De Pinte met co-leider Oostkamp thuis een nieuwe zware test voorgeschoteld. Opworp 20.30 uur. Nadat hij door een operatie aan de linkerheup en nadien ook aan de rechterenkel zes maanden inactief was, lijkt guard Niels Lataire weer volop paraat. Al nuanceert hij onmiddellijk. “Vooral conditioneel heb ik nog een hele weg te gaan. Ik kamp nog steeds met allerlei kleine pijntjes, die telkens weer de kop opsteken. Hoe dan ook zijn we als ploeg na de goede verrichting tegen Melco Ieper helemaal klaar voor de komst van Oostkamp. Dat blijft uiteraard een topploeg, met heel veel shotvermogen. Ze zijn op alle posities gevaarlijk.”

Nieuws

Funky Femma organiseert inzameling voor Baby-Nest

Op zaterdag 27 januari houdt Funky Femma De Pinte haar volgende activiteit, ‘Bubbels voor Baby-Nest’. De jonge Femmagroep steunt tijdens haar nieuwjaarsreceptie het goede doel en is daarvoor op zoek naar praktische spullen voor kindjes van 0 tot 5 jaar: kleertjes, schoentjes, buggy's (dringend nodig!), eetstoelen, verzorgingskussens, pampers, kinderwagens, luiertassen, relaxen, bedjes, parken… Ook zwangerschapskledij is welkom, maar liefst geen speelgoed, want dat is er momenteel al meer dan genoeg.

Nieuws

Wijnen leren proeven en italiaans voor beginners bij de Gezinsbond

Wil je wat bijleren over wijnen of plan je deze zomer een trip naar Italië? In beide gevallen kunt u dit voorjaar terecht bij de Gezinsbond.

Nieuws

Sluipwegen N60 worden vanaf vrijdag afgesloten

Door het natte en koude weer in december hebben de werken voor de heraanleg van de verkeerswisselaar N60/E17 enige vertraging opgelopen. Er wordt dan ook maar vanaf maart/april een impact op het verkeer verwacht.

Nieuws

“Toch lichtjes ontgoocheld”

Met 72-74 verlies thuis tegen topploeg Melco Ieper neemt BBC Latem-De Pinte waardig afscheid van de Beker van Vlaanderen. Het gevoel blijft echter dat de ploeg van Kenneth Desloovere eigenlijk had moeten winnen.

Nieuws
Download