East or west, home's best
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Weer of geen weer, Schijt-je-rijk gaat door

Parklife is jammer genoeg afgeblazen omwille van het stormweer. Maar in de Jeugdwegel achter de post is er vanaf 16 uur gelukkig wel een alternatief. Daar organiseert de Chiro terug een "koe in actie" evenement, en als het brave beest je welgezind is, ga je misschien met een Ipad of één van de troostprijzen naar huis.

News

Registreer je als orgaandonor en Make Belgium Great Again

Nu zondag 23 september zal, net zoals in 240 andere gemeenten, de dienst Burgerzaken uitzonderlijk open zijn van 9 tot 12 uur voor wie zich positief wil registreren voor orgaandonatie (ingang via het gemeenteplein, luifel). Dit naar aanleiding van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’, dat dinsdag voor de eerste keer uitgezonden werd.

News

Autoloze wijkdag brengt buren bij elkaar

Op voorstel van de kindergemeenteraad organiseert de gemeente sinds twee jaar een autovrije wijkdag. Dit jaar namen vijf buurtcomités deel aan deze autoloze zondag. Kinderen palmden de straat in met rolschaatsen, steps, fietsen en allerlei spelen.Bewoners schoven aan met zelfgemaakte taarten en desserts en haalden de banden met oude en nieuwe buren aan.

News

Sluikstorter, lach: u wordt gefilmd!

De afvalverwerker- en ophaler IVM koopt twintig verplaatsbare camera's om in zijn werkingsgebied van 19 steden en gemeenten sluikstorters op heterdaad te betrappen. Onder andere De Pinte en Merelbeke zijn vragende partij.

Alert

Koppen lopen op de braderie

De zon was naar gewoonte van de partij, de liefhebbers vonden interessante koopjes op de rommelmarkt en de winkeliers en verenigingen hadden hun beste beentje/stand opgezet. Kortom, een gezellige sfeer en voor velen een leuk weerzien na een welverdiende vakantie.

Jumble sale

Bobby Setter (79) doet het nog één keer:“Ik ben pas om vijf uur gaan slapen”

Hij was eigenlijk al zes jaar gestopt. Maar als je gemeente 150 jaar bestaat, wil je nog wel eens een efforke doen. En dus speelden Bobby Setter en zijn band vier uur lang te dans in het Parkbos.

News

De Pinte kermist verder tot dinsdag

Na de extra activiteiten op vrijdag en zaterdag naar aanleiding van de honderdvijftigste verjaardag van de gemeente, gaat de kermis op zondag verder met het traditionele programma. In de Baron de Gieylaan en Pintestraat heeft tussen 10 en 18 uur de 41ste braderie plaats met standen van lokale middenstanders en verenigingen. In de Groenstraat en Pintestraat is er een brocante- en kinderrommelmarkt. In de namiddag is er onder meer een kinderdorp en straatanimatie (14 uur) en een concert van het Harmonieorkest De Pinte (15 uur).

Leisure and hobby

Centrum heeft er 3 nieuwe zaken bij

Het centrum van De Pinte wordt in één klap verrijkt met drie nieuwe handelszaken: een ijssalon, een koffiehuis en een keurslager.

News

Kermisweekend wordt apotheose van "150 jaar De Pinte"

In de feesttent in het Parkbos viert men een heel weekend '150 jaar De Pinte'. De Pinte zorgt, in samenwerking met het Paardenkoerscomité en Zeverrock, voor een brede waaier aan activiteiten in de tent van de paardenkoers op de Kalande. Op vrijdag zingt De Pinte voluit samen met Allez Chantez. Op zaterdag kan men aanschuiven op de dansvloer voor een spetterende avond met 't Klein Vertier en de Bobby Setter Band. KLJ en Celtic Spirit Dancers warmen alvast de beentjes op vanaf 16u00 met enkele volksdansen.

Leisure and hobby

(Pas) vanaf begin oktober hinder op de N60

Vanaf 12 september, een twee weken later dan eerder voorzien, wordt de nieuwe afrit voor de wagens komende uit de richting Kortrijk naar Nazareth/Oudenaarde aangesloten op de E17. Deze werken worden uitgevoerd in de berm en op de pechstrook. Het verkeer op de E17 zal er ter hoogte van de werken vanaf de nacht van 11 op 12 september, en dit tot 5 oktober, over drie versmalde rijstroken worden geleid, met een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Traffic
Download