Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Parkbos wordt ook een beetje een KOTK bos

Het MJR team neemt ook volgend jaar met 11 ploegen deel aan de 1000 km tegen kanker tijdens het Hemelvaartsweekend. Het inschrijvingsgeld voor één ploeg, 5000 €, werd alvast verzameld door 1000 boompjes te verkopen en aan te planten in het Parkbos. Kotmadam Katrien Devos plantte de eerste boom.

News

Joe Rogge signeert zijn boek over het Sint-Pietersstation

Dit weekend signeert Pintenaar en gepensioneerde NMBS medewerker Joe Rogge zijn nieuwste boek over de Gentse stations in de Standaard Boekhandel. Met "Het Sint-Pietersstation en de ontwikkeling van de zuidkant van Gent" is Joe aan zijn derde boek toe. Denis Pieters zorgde voor de rijkelijke illustratie van het boek met afbeeldingen van oude postkaarten en foto's.

News

Geen mannen toegelaten op deze cursus zelfverdediging: “Je laat je tegenstander toch niet zien wat je kan?”

Nimema. Niet met mij. “De maatschappij verandert. Er is steeds meer agressie, ook tegen vrouwen.” Daarom beginnen Andries Deschans en Ben Roers met cursussen zelfverdediging, speciaal voor vrouwen. “Zo’n opleiding is geen kost. Het is een investering.”

News

1000 bomen voor 1000 kilometer tegen Kanker

Op zondag 16 december gaat het MJR TEAM tussen 11 en 16 uur bomen planten in het Parkbos. Deze bomen worden verkocht aan 5 euro per stuk. Met acties zoals deze boomplantdag wilt het MJR team 55000 euro verzamelen ten voordele van "kom op tegen kanker" om zo elf ploegen in te schrijven voor de tiende editie van de 1000 km van KOTK.

News

Een vijfde ster voor de fairtrade gemeente

Sinds 2009 is De Pinte een Fairtradegemeente en sinds vorig weekend zelfs een vijfsterren Fairtradegemeente. De vijfde ster die men daarvoor moest behalen was die van de Fairtradefans. Vijfentwintig procent van de inwoners dienden te verklaren dat ze minstens vier keer per jaar bewust Fairtradeproducten kopen of verbruiken. Tijdens heel wat activiteiten de voorbije jaren werden de fans geteld en vorige zondag, tijdens de negentiende geschenkenbeurs van de wereldwinkel, meldde inwoner nr 2633 zich. De tienjarige Celeste Versee werd dan ook door de actiegroep ft-gemeente en door de vrijwilligers van de wereldwinkel vergast op een mand vol (h)eerlijke producten.

News

Klucht over de familie Goetgebuer verhuist van televisie (opnieuw) naar het theater: “Dit stuk heeft geen bloot nodig”

Ze zijn terug: Gordula en haar drie broers Belzemien, ­Coben en Constant Goetgebuer. Ze hebben op de oever van de Leie een boerderij en zien hun rustige leven omslaan door de komst van hun jonge nichtje Leontine uit Parijs.

News

Thaleia ontvangt 55.000 euro steun van de provincie

Een kleinschalig woonproject van de vzw’s Home Thaleia en Kalliope, bedoeld voor zeven mensen met een handicap, krijgt 55.000 euro subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen.

News

Steven Goegebeur vrijdag ten voordele van Home Thaleia

In zijn derde zaalshow brengt Steven Goegebeur op onnavolgbare wijze het relaas van een man die eindelijk het licht heeft gezien. In een wervelende vertelling over hoe om te gaan met ‘de toekomst’. Komt de toe-komst ons toe? Moeten we alles plannen of leven we van dag tot dag? En vooral; kunnen we de toekomst veranderen? Volgens de Man van Morgen wel.

News

Negentiende geschenkenbeurs van de wereldwinkel

De vrijwilligers van de Wereldwinkels van Nazareth en De Pinte ontvangen je volgend weekend met een koffie of een glaasje wijn, terwijl je kiest uit een ruim assortiment aan (h)eerlijke voeding, handgemaakte producten, geschenkartikelen, juwelen en geschenkenmanden.

News

Leerlingen Don Bosco steken handje toe in het repaircafé

News
Download