Checking the neighbourhood?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Overdreven snelheid op N60 en Oude Steenweg

Tijdens een snelheidscontrole op de N60 vorige zondag overdag door de politie Schelde-Leie reden bijna 7 procent van de wagens te vlug. Acht bestuurders werden geflitst aan snelheden hoger dan 139km/u. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en ze zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. De N60 is de weg met het hoogste aantal ongevallen binnen de politiezone (83 in 2017!).

Traffic

10 nieuwe namen bij CD&V

Zoals aangekondigd voert fractieleider en federaal volksvertegenwoordiger Vincent Van Peteghem de CD&V-lijst in De Pinte aan. Daar staan tien nieuwe namen op.

News

OKRA sluit jubileumjaar af met optreden van SCALA

Het zestigjarig bestaan van OKRA De Pinte ging niet ongemerkt voorbij. Maar het hoogtepunt wordt ongetwijfeld het optreden van SCALA op zaterdag 23 juni.

News

Eddy en Joe op weg naar Compostella

Eddy Bosschaert hernam zijn tocht die twee jaar geleden strandde in Chablis. Ook Joe Rogge is ondertussen op weg naar Compostella.

News

Benefietconcert Nona: Liefde in Lied en Lyriek

Volgende zaterdag 9 juni om 20h brengt het Amandi Consort o.l.v. Patrick Moeyaert in de kerk van De Pinte een concert met werken waarin de liefde centraal staat. Dit optreden wordt georganiseerd door de v.z.w. Nona, een vereniging die solidariteit wil omzetten in de praktijk.Met kleinschalige initiatieven proberen ze kinderen in Roemenië een mooie toekomst te bezorgen.

News

Asperges koken en smullen

De gezinsbond richt een culinaire doe-avond in met als thema "asperges". Er bestaan witte asperges, groene asperges en paarse asperges. Veel topchefs geven de voorkeur aan witte asperges vanwege hun nootachtige smaak. Hun groene en paarse broertjes bevatten echter nog meer beschermstoffen: ze zitten vol vezels, bevatten verschillende vitamines en mineralen zoals ijzer en kalium en zijn een zeer goede bron van foliumzuur, onder meer cruciaal voor een gezond hart en voor de goede ontwikkeling van een foetus.

News

Evelyne Gomes trekt lijst Open VLD

Tijdens hun jaarlijkse Oesterbar stelde de lokale Open VLD afdeling hun voorzitter, Evelyne Gomes (48), voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.

News

Plussers'Impuls richt voordracht in over pijn

Wat is pijn? Hoe komt het dat men pijn voelt en er ook op reageert? Zijn er verschillende soorten pijn? Kan men pijn meten? Welke behandelingen zijn er zo al? Wat is de pijnladder van de Wereldgezondheidsorganisatie? Hoe worden neurogene pijnen behandeld?Wat doet men in de pijnkliniek?

News

Potloodjesschool huldigt nieuw kleutergebouw in

In september vorig jaar startte in de Vrije Basisschool een groot tweejarig verbouwingsproject. De eerste fase met de bouw van vier nieuwe kleuterklassen is nu zo ver gevorderd dat tijdens het schoolfeest volgende zondag ‘de bijenkorf’ – zo heet het nieuwe kleuterhuis – plechtig kan ingehuldigd worden. Nadien dienen de klassen wel nog verder te worden afgewerkt. Tijdens de zomer begint men dan aan de laatste fase.

News

‘Potloodschool’ huldigt nieuw kleutergebouw in

De bouw van vier nieuwe kleuterklassen voor de Vrije Basisschool is zo ver gevorderd dat tijdens het schoolfeest, nu zondag, ‘De Bijenkorf’ kan worden ingehuldigd. Nadien moeten de klassen nog voort worden afgewerkt.

News
Download