hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Mijn ploeg heeft les goed opgepakt”

Na thuiswinst tegen Condors pakt BBC Latem De Pinte B nu met 86-97 ook de volle buit bij Erpe-Mere. Een tevreden coach Koen Eerdekens analyseert.

Nieuws

Oderhoudswerken aan de spoorwegbrug in de Baron de Gieylaan

In de maanden oktober en november worden er werken uitgevoerd aan de spoorwegbrug in de Baron de Gieylaan. Deze werken gebeuren in opdracht van Infrabel. De oude afsluiting zal langs beide kanten van de brug verwijderd worden en vervangen door een nieuwe. Tijdens de uitvoering van de werken zal er beurtelings verkeer zijn op de spoorwegbrug met behulp van verkeerslichten. Voetgangers en fietsers zullen steeds doorgang hebben.De werken starten op 30 september en duren 35 werkdagen.

Wegen en verkeer

“We hebben eindelijk die eerste zege beet”

JV De Pinte behaalde op eigen veld tegen KE Appelterre een historische 2-0 zege. Het was voor de promovendus de eerste driepunter in eerste provinciale in de zeventig jaar lange clubgeschiedenis.

Vroeger en nu

“Tegen ervaren Black Boys wordt het moeilijk”

Zaterdag trekt BBC Latem De Pinte B naar Black Boys Erpe-Mere. Dat het niet gemakkelijk wordt, beseft nieuwkomer bij Maarten Verborgt maar al te goed.

Nieuws

“We incasseren veel te veel doelpunten”

JV De Pinte staat met nul punten op zes onderin de rangschikking en heeft dringend nood aan een overwinning om uit de gevarenzone weg te geraken. De rood-witten krijgen zaterdag het bezoek van Appelterre dat ook nog puntloos is.

Nieuws

Mantelzorgpremie keert terug

De gemeenteraad keurde éénparig het voorstel goed van Schepen van Welzijn Peter Dick (Open VLD) om vanaf volgend jaar opnieuw een mantelzorgpremie in te voeren. Zorgbehoevende Pintenaars die thuis wonen en regelmatig hulp ontvangen kunnen een maandelijkse gemeentelijke tussenkomst aanvragen van 25 euro. Voor hulpbehoevende kinderen jonger dan 18 jaar wordt de bestaande sociaal-pedagogische toelage opgetrokken van 200 tot 300 euro om hem op hetzelfde niveau te brengen.

Nieuws

“Start niet gemist met twee zeges op een rij”

Veel gemakkelijker dan verwacht maakte BBC Latem De Pinte A brandhout van de bezoekers uit Mons Hainaut B die met een kurkdroge 100-42 huiswaarts werden gestuurd. Een fiere trainer-coach Kenneth Desloovere relativeert.

Nieuws

“Niemand was top maar we deden wat we moesten”

Met 62-58 hield BBC Latem De Pinte B net genoeg bonus over om St-Niklase Condors nipt van zich af te houden. Voor trainer-coach koen Eerdekens was dit een noodzakelijke thuisoverwinning tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Nieuws

"Geen sprake van inbrakengolf of -bende"

Het feit dat er tijdens het vorig weekend een inbraak was in een tuinhuis in de Langevelddreef en in een huis in aanbouw in de Keistraat is nog geen reden om van een inbraakgolf te spreken. "Men heeft ook geen enkel verband gevonden tussen beide feiten" aldus politiewoordvoerder Kathy Lefever.

Politie en veiligheid
Download