Belgische chocolade, frietjes en hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gezocht: hoofdrolspelers voor groots theaterspektakel aan kasteel

Het Kasteel van Opdorp vormt volgend jaar het decor van Karmeliet, een groots theaterspektakel gecreëerd door Camerata Productions over de fictieve ontstaansgeschiedenis van het Karmelietenbier. De vzw zoekt nog twee actrices voor hoofdrollen.

Vroeger en nu

Gezocht: hoofdrolspeelsters voor groots theaterspektakel aan kasteel

Het Kasteel van Opdorp vormt volgend jaar het decor van ‘Karmeliet’, een groots theaterspektakel gecreëerd door Camerata Productions over de fictieve ontstaansgeschiedenis van het Karmelietenbier. De vzw zoekt nog twee actrices voor de hoofdrollen.

Vroeger en nu

VIDEO. Groots theaterspektakel gaat op zoek naar oorsprong Karmelietbier

Een theaterstuk over bier, dat hebben we nog niet gezien. Maar volgend jaar kan u er naar gaan kijken in Buggenhout. En als we Buggenhout en bier zeggen, dan zeggen we natuurlijk ook Karmeliet. Het bier van de lokale brouwerij Bosteels is één van de uithangborden van de gemeente. En dat wordt nu vereeuwigd in een openluchtspektakel. Het wordt een fictief theaterstuk met heel wat water, vuur, paarden én een Buggenhoutse cast.

Nieuws

Bijna zeventien procent van chauffeurs reed te snel in de Kasteelstraat

De lokale politie voerde op maandag 21 augustus snelheidscontroles uit in zones waar een beperking tot 50/km per uur van kracht is; Van de in totaal 1.234 gecontroleerde veoertuigen waren er 72 in overtreding.

Wegen en verkeer

Sympathisanten KNSB nodigen 'De Patrouilleurs' uit

Sympathisanten Koninklijke Nationale Strijdersbond (KNSB) nodigen op zondagnamiddag 3 september De re-enactmentgroep De Patrouilleurs uit.

Nieuws

Meer dan één op tien chauffeurs lapt snelheidsbeperking aan zijn/haar laars in Buggenhoutse Hauwerstraat

De politiezone Buggenhout-Lebbeke voerde op donderdag 17 augustus snelheidscontroles uit. Telkens in zones waar een beperking tot 50 km/uur van kracht is. Van de 212 gecontroleerde voertuigen waren er veertien in overtreding. Meer details ...

Wegen en verkeer

Opdorp: bloemen verfraaien landelijke omgeving

De Oost-Vlaamse Landelijke Gilden verfraaiden de landelijke omgeving met kleurrijke bloemen. Ook in Opdorp, waar het pad naar de ijskelder langs de Damstraat, doet terugdenken aan de zomen van landbouwpercelen van vijftig en meer jaar geleden. Kleur en 'onkruid' troef.

Nieuws

KNSB-Buggenhout op bezoek in 'Flanders Fileds'

Ter gelegenheid van de herdenking van de gruwelijke Slag van Passendale, die begon in de ochtend van 31 juli 1917, trokken KNSB-Buggenhout en Sympathisanten, naar het West-Vlaamse Zonnebeke.

Nieuws

'Samen' opnieuw aan de wandel in Dodentocht

Ook het team van 'Samen', 'stappers' en een omkaderende ploeg, stond opnieuw aan de start van de Bornemse Dodentocht die trouwens ook opnieuw de bosgemeente aandeed. Goed dus voor een foto vooraf geruggesteund door Sint-Nikolaas.

Vrije tijd en hobby

Dodentocht bezette centrum Buggenhout

Er was zaterdagvoormiddag geen parkeerplaatsje meer te vinden in het ruime centrum van Buggenhout. Alles had vandoen met de doortocht van de Dodentocht. Traditiegetrouw konden de deelnemers zich bij Centrum De Pit voorzien van spijs en drank en verzorgde het Rode Kruis pijnlijke benen, voeten en andere ledematen.Talrijk waren de familieleden, vrienden en supporters die hun oogappels kwamen aanmoedigen.

Vrije tijd en hobby
Download