Hoplr is not a place for political preferences
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Herinnering aan Wereldoorlog I siert gevel Molenaarswoning

NSB Buggenhout bracht op een gevel van de Molenaarswoning op de Patattemolensite een kunstwerk aan dat herinnert aan de Eerste Wereldoorlog en de Slag om Opstal en de Hoge Linde op 26 en 27 september 1914.

News

Leerlingen verwerken vredeswensen in sokkel kunstwerk

“Vrede op aarde” en “geen oorlog meer”. Dat zijn twee van de wensen van de leerlingen van Vrije Basisschool Opstal die verwerkt zullen worden in de sokkel van een kunstwerk. Over vijftig jaar worden ze weer bovengehaald.

News

Musicaltalent Quito (15) heeft nieuwe hoofdrol beet

Opdorpenaar Quito Vanroose (15) speelt een van de hoofdrollen in ‘13’, een musical volledig bezet door tieners. De jonge Opdorpenaar, vierdejaars aan de Antwerpse Kunsthumaniora, is niet aan zijn proefstuk toe.

News

Restant viert 35-jarig bestaan met drie producties en naaktkalender

News

Echt Antwaarps Teater te gast bij Rode Kruis

Het Echt Antwaarps Teater zette twee voorstellingen van ''k Wil maar ik kan niet' op de planken van GC De Pit.

News

Bloedige Slag om Buggenhout wordt herdacht met kunstwerk en... bier

De Nationale Strijdersbond (NSB) wijdt honderd jaar na de Wapenstilstand in 1918 op de Patattenmolensite een kunstwerk in dat de gesneuvelden herdenkt van de Slag om Buggenhout, eind september 1914. Tegelijk lanceert de NSB het bier Opstal 1918 - 2018.

News

Geld gezocht om kerststal te verfraaien: Kindje Jezus krijgt gezelschap van nieuwe herders en schaapjes

De kerststal die van half december tot midden januari al jaar en dag op het kerkplein staat, is aan een opwaardering toe. Kris Van Den Berge neemt het voortouw en lanceert, via Facebook, een inzamelactie om de verfraaiing te financieren.

News

Reveil in Opstal

Ruime belangstelling donderdagavond op het kerkhof van Opstal, waar voor het eerst 'Reveil' werd georganiseerd: een sfeervolle herdenking van dierbaren die de gemeenschap ontvallen zijn.

News

NSB herdacht oud-strijders

NSB-Buggenhout herdenkt elk jaar de oud-strijders, afwisselend op een van de begraafplaatsen. Dit jaar gebeurde dit op het erepark in Opdorp.

News

Halloweentocht 'akelig' dichtbij

Zaterdagavond, 3 november, organiseert Handbalclub Elita Lebbeke-Buggenhout de achttiende editie van haar halloweentocht. De 5 km lange tocht trekt langs donkere wegen met enge decors en verschrikkelijke monsters. In het griezeldorp aan start en finish wordt gezorgd voor spektakel, food en drankjes.

News
Download