Hmz. Wat is dat hier weeral?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Restant soigneert jong en oud(er)

Tejater Restant brengt vanaf vandaag zes voorstellingen van ‘Raspoetin’ op de planken van zaal Pallieter in Opstal. “Een spannend toneelstuk voor kinderen van 9 tot 99 jaar”, zegt regisseur Frans Broothaerts. Niet minder dan negentien acteurs bevolken de ruime scène. Auteur Guy Didelez situeert de actie in heden en verleden. Reservatie via tel. 052-33.60.18 of reservatie@restant.be

Nieuws

VIDEO. Baloise Belgium Tour start dit jaar in Buggenhout

De Baloise Belgium Tour zal dit jaar starten in Buggenhout. Na Beveren vorig jaar is het dus dit keer de beurt aan Buggenhout om de Ronde Van België te ontvangen in onze streek. Op dinsdag 22 mei worden alle ploegen voorgesteld. Een dag later is er dan de eerste rit met een aantal plaatselijke ronden. De koers zal onder andere Lebbeke en Dendermonde doorkruisen. Starten doen de renners aan het station van Buggenhout. De aankomst is voorzien op de Provinciale Baan. Vorig jaar won Jens Keukeleire de Baloise Belgium Tour.

Nieuws

Vier vrouwen stellen tentoon in ACC

Elke weekend van februari -zaterdag en zondag van 15 tot 18 uur- loopt in het ACC een gezamenlijke tentoonstelling van werk van vier vrouwelijke kunstenaars. Wie zijn ze?

Nieuws

Snelheidscontroles in januari

De lokale politie controleerde in de loop van januari 2018 in Buggenhout de snelheid van 2.122 voertuigen. 163 (7,37 procent) van de chauffeurs reed te snel. Uitschieters? De Stationsstraat en de Hoge Jan.In dezelfde maande gebeurden in de bosgemeente 17 verkeersongevallen: twee met gewonden en 15 met stoffelijke schade. Zes geparkeerde voertuigen werden aangereden.

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

Buggenhoutse jeugd viert carnaval (1)

Op woensdag 7 februari trakteerden de kleuters en lagereschoolleerlingen van Sint-Vincentius hun ouders, grootouders en ook tal van nieuwsgierinen op een heuse carnavalsstoet.

Nieuws

Betta feliciteerde

0p zaterdag 3 februari organiseerde Betta vzw, de grootste vereniging van aquarium-, terrarium- en vijverhoudersn, jaar jaarlijkse clubfeest. Naast een lekkere maaltijd werden ook de clubkampioenen 2017 gevierd. Marc Veyt uit Buggenhout kreeg menige proficiat.

Nieuws

Dikke truien vragen om voorverwarming

De Spectrumschool wees haar leerlingen tijdens Dikketruiendag op hun ecologische voetafdruk, een move als intro inbegrepen. “Achteraf focusten we samen op waterzuivering en afvalsortering”, zegt coördinator Fabiola Van den Bossche. “De klas die uitblonk kreeg een energiecertificaat. Tijdens een wandeltocht in het Aquafin-wachtbekken vergaten we geenszins extra te bewegen. Zalig in de zon.”

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download