Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Alvatsite wordt nadrukkelijker betrokken bij ontwikkeling Oude Briel

De provincie lichtte de stand van zaken rond het project Oude Briel toe. Als de ontsluitingsweg in de Mandekensstraat er komt, kan er een watergebonden industrieterrein ingericht worden. Ook de Alvatsite in Buggenhout wordt grondig bestudeerd.

Nieuws

VIDEO. Deze gemeente wacht al dertien jaar geduldig op een nieuwe stationsomgeving (maar is het nu beu)

De burgemeester van Buggenhout, Tom Van Herreweghe, haalt zwaar uit naar de spoorwegmaatschappijen NMBS en Infrabel. Buggenhout wacht al meer dan 13 jaar op een nieuwe stationsomgeving, maar krijgt nu te horen dat er voor 2021 zeker niets zal gebeuren. De maat is vol voor Van Herreweghe.

Nieuws

Nieuwe stemhokjes in de maak

Wanneer de Buggenhoutenaars eind volgend jaar een nieuwe gemeenteraad kiezen, zullen ze dat doen in spiksplinternieuwe stemhokjes. Dat besloot de huidige gemeenteraad unaniem.

Nieuws

Buggenhoutse ‘patékes’ kunnen toch op minikamp na brand

Vijftien ‘patékes’, de jongste groepsleden van KSA Buggenhout, beleefden een topweekend in Lebbeke. Oorspronkelijk zouden ze naar Opstal gaan, maar een brand stak daar een stokje voor.

Nieuws

Asbest in bodem na brand: KSA-kamp moet uitwijken

De brand die woensdagmiddag een loods in de Dreef in Opstal vernielde, heeft de volksgezondheid van de omwonenden in gevaar gebracht maar heeft wel de bodem verontreinigd. Die bevat nu asbest en wordt daarom afgegraven of vacuüm gezogen. Een gepland kamp van de Buggenhoutse KSA-Patékes verhuist noodgedwongen naar Lebbeke.

Nieuws

Bewoners Molenstraat eisen beter wegdek

De bewoners van de Molenstraat zijn het beu te kijken op zwaar verkeer, onstabiele betonplaten en verkeersonveilige situaties. Twee mama's maakten hun klachten duidelijk tijdens de jongste gemeenteraad.

Wegen en verkeer

Gezin dat nog maar pas in ons land woont getroffen door brand: “Alles wat we hebben is in vlammen opgegaan”

Een zware brand heeft woensdag een hangar in de Dreef in Opstal volledig in de as gelegd. In het woongedeelte verbleef een familie die nog maar twee maanden in ons land is. De bewoners bleven ongedeerd “maar we zijn wel al onze meubels en kleren kwijt”.

Politie en veiligheid

Immense rookpluim door zware brand in opslagplaats in Opstal

In de Dreef in Opstal bij het Oost-Vlaamse Buggenhout is woensdagmiddag een opslagplaats volledig uitgebrand. De rookpluim is tot kilometersver in de omtrek te zien.

Politie en veiligheid

VIDEO. Proces Kanaalmoord wordt op 11 december opnieuw gehouden voor hof van beroep

Het proces van de Kanaalmoord zal op 11 december nog eens opnieuw gevoerd worden voor het hof van beroep van Gent. In de zaak staan twee mannen terecht voor de moord op Eric Van Spitael uit Buggenhout.

Nieuws

Dader ‘Kanaalmoord’ mét advocaat voor hof van beroep

Yves H.(45) uit Buggenhout, door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld werd tot dertig jaar cel voor de moord op Eric Van Spitael (43), heeft voor zijn proces voor het hof van beroep in Gent een advocaat in de arm genomen. H. sloeg het hoofd in van het slachtoffer in zijn huis aan de Hoge Jan in Buggenhout en dumpte het lichaam in het kanaal Willebroek-Brussel. Hij kreeg tijdens de feiten de hulp van Jurgen R. (41) uit Dendermonde. Die kwam er vanaf met twee jaar cel voor lijkverberging, een straf waartegen ook het parket van Dendermonde beroep aantekende.

Politie en veiligheid
Download