Hoplr is een veilig en privaat buurtnetwerk
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Drie NCD-schepenen op CD&V-lijst

De leden van CD&V keurden de modellijst goed waarmee de partij in oktober naar de gunst van de Buggenhoutse kiezer dingt. Opvallend is dat met Nadine Sertijn op twee, Geert Hermans op drie en Geert Mannaert op vijf, drie huidige NCD-schepenen de CD&V-lijst bevolken. Pierre Claeys trekt de lijst en is kandidaat-burgemeester, duwen doet Dirk Stallaert.

Nieuws

CD&V klaar met lijstvorming gemeenteraadsverkiezingen

CD&V heeft zijn huiswerk gemaakt: de lijst met 23 kandidaten die in oktober naar de gunst van de kiezer dingen, is klaar. Goedekeurd ook door een poll onder de leden.

Nieuws

Vernieuwing kerkomgeving

De vernieuwing van de kerkomgeving schiet op. De voorbije dagen werd met man en macht gewerkt om de parkeerruimte klaar te hebben tegen de komende dinsdag, wanneer op het kerkplein de renners voorgesteld werden, die woensdag in Buggenhout in de Ronde van België starten (Kerkstraat) en aankomen (Provincialebaan).

Nieuws

't Muziek serveert Disney

't Muziek soigneert zijn sympathisanten met een fantastisch Disneyconcert. Ook het instaporkest en de samenspelklas van de lokale Academie zijn van de partij.

Nieuws

Twee dagen gratis feest tijdens Ronde van België

Met een ploegenvoorstelling en de start en aankomst van de eerste rit van de Ronde van België - Baloise Belgium Tour, zet Buggenhout zijn liefde voor de koers extra in de verf. Een gratis tweedaags volksfeest onderstreept het kleurrijke gebeuren.

Nieuws

Sister Mary bezocht Vastenvoettocht

De Sint-Vincentiuskloostergemeenschap kreeg bezoek van de Indiase Sister Mary. “De zuster is de drijvende kracht achter een van de projecten die de vzw Vanakam lopen heeft in Zuid-India. Ze was directrice van een meisjesschool met drieduizend leerlingen. En ze heeft nieuwe plannen”, zegt Luc Van Driessche, medeorganisator van de jaarlijkse Vastenvoettocht. Vastenvoettocht steunt Vanakam.

Vrije tijd en hobby

Kanaalmoord: “De echte waarheid zullen we nooit kennen, maar we kunnen dit nu eindelijk afsluiten”

Yves H. en Jurgen R. krijgen respectievelijk dertig en twee jaar cel voor hun aandeel in de Kanaalmoord. Daarmee bevestigde het hof van beroep de straffen van eerste aanleg. “De echte waarheid zullen we nooit kennen, maar nu kunnen we dit eindelijk afsluiten.”

Nieuws

30 jaar cel voor dader van Kanaalmoord in Buggenhout

Het hof van beroep in Gent heeft hoofdbeklaagde Yves H. in de zaak van de zogenaamde “Kanaalmoord” veroordeeld tot 30 jaar cel. De moord op Eric Van Spitael vond plaats op 7 januari 2010 in Buggenhout. Kompaan Jurgen R. kreeg twee jaar cel voor de hulp bij het verbergen en dumpen van het lijk in het kanaal in Ruisbroek.

Nieuws

Proces over moord op garagist van start

In de correctionele rechtbank van Dendermonde is woensdag het proces van de moord op garagist Wim Van Cauteren uit Lebbeke van start gegaan. De man werd in 2014 in opdracht van zijn vrouw Katrien R. in zijn bed doodgeschoten door hun vriend Gino V.R.

Melding
Download