Het is bijna weer nieuwjaar
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Sterke prestatie tegen Petegem gaf een boost”

Na de thuiszege tegen leider Petegem (3-0) maakt Olsa Brakel de verplaatsing naar hekkensluiter Bornem. Tussen de twee tegenstanders bestaat er een wereld van verschil. Betekent dit dat Olsa gewonnen spel heeft?

Nieuws

“Ervaren minder druk dan de tegenstanders”

Na de 0-3 nederlaag tegen leider Asterix en de 3-0 zege van Oudegem tegen Oostende werd Michelbeke op de slotdag van de reguliere competitie alsnog naar de derde plek verwezen. Richa begint nu aan de play-offs. Met ook nog Asterix, Oudegem en Gent als tegenstanders, die van de nacompetitie voor de titel voor het eerst een exclusief Oost-Vlaams onderonsje maken.

Nieuws

Play-offs voor vrouwen in versneld tempo

Voor het eerst plaatsten vier Oost-Vlaamse vrouwenploegen zich voor de play-offs van Liga A. Asterix Avo, Oudegem, Michelbeke en VDK Gent zijn van de partij. De eerste matchen beginnen al dit weekend. Elk team moet tegen zijn drie concurrenten een thuis- en uitwedstrijd spelen. Omdat onder meer middenblokker Bieke Kindt van Oudegem, maar ook speelsters van Asterix Avo, vanaf half april beschikbaar moeten zijn voor een nationaal jeugdteam, worden de play-off versneld afgewerkt.

Nieuws

Quad over kop

Vrijdag gebeurde er om 17.15 uur een ongeluk met een quad op de Oudenaardsestraat (N8) ter hoogte van café Carrera. J.P. uit Brakel had een manoeuvre van een BMW te laat opgemerkt en diende het stuur om te gooien. Hierbij ging de quad over kop. De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuws

Villa maakt plaats voor nieuw administratief centrum

De gemeenteraad heeft met de vastlegging van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor het gemeentehuis het licht op groen gezet voor de bouw van een modern administratief centrum.

Nieuws

“Onze speelsters legden zichzelf te veel druk op”

Om in de reguliere competitie met zekerheid op de tweede plek te eindigen, had Michelbeke op de laatste speeldag nog punten nodig. Het verloor zijn thuismatch tegen leider Asterix Avo A echter met 0-3. Omdat concurrent Oudegem zijn duel met Oostende met 3-0 won, werd Richa alsnog voorbijgestoken.

Nieuws

“Afwezigheid van Joye een pluspunt voor ons”

Voorzitter Stephan Van den Berghe had gelijk. Is hij afwezig, dan wint zijn ploeg meestal. Hij was in het buitenland en Olsa zette de leider opzij (3-0). Kevin Haezebroeck maakte het derde doelpunt.

Nieuws

“Schade opgelopen”

Sparta Petegem incasseerde op het veld van Olsa Brakel haar derde competitienederlaag. “De eerste tegentreffer was het gevolg van een missertje in onze defensie,” aldus coach Wim Van Acker.

Nieuws

"Op weg naar de nieuwe parochie"

Pastoor-moderator Alain Babylon nodigt iedereen uit naar de info- en gespreksavond om na te denken en te informeren over "de parochie van de toekomst". De ontmoetings- en gespreksavond vindt plaats op woensdag 14 maart om 19.30 uur in zaal Vierklaver in de Groenstraat in Michelbeke. "We verwachten mensen die momenteel betrokken zijn bij het leven en de werking in de vroegere parochies van Brakel en Lierde, de verenigingen, de scholen de zorginstellingen, alle geïnteresseerden", aldus pastoor Babylon.

Nieuws

Leerlingen Stella Matutina massaal in pyjama

De derde nationale pyjamadag van Bednet ging op Stella Matutina niet ongemerkt voorbij. De oproep van de leerlingen van 3STW om vorige vrijdag in pyjama naar school te komen werd massaal opgevolgd. 3STW verkocht zelfgebakken cupcakes. De opbrengst vloeit naar Bednet, die langdurig zieke leerlingen via livestreaming les laat volgen met hun klas.

Nieuws
Download