Place a request or ask a question to your neighbours
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

René en Denise zijn zestig jaar getrouwd

René Denijs en Denise Romeyns vierden hun diamanten jubileum met familie, vrienden en een delegatie van het gemeentebestuur. René werd geboren op 23 november 1937 in Elst en Denise op 7 mei 1937 in Leopoldsburg. Hun huwelijk had plaats op 4 juli in het expojaar 1958 in Elst. Het koppel heeft vijf kinderen.

News

CD&V trekt met vernieuwde en verjongde lijst naar kiezer

De CD&V-lijst kreeg een verjongingskuur. Van de 23 kandidaten zijn er bovendien twaalf die zich voor het eerst kandidaat stellen.

News

42 kindjes verrassen Mama Sonja

Onthaalmama Sonja Samijn (52) beleefde vorige week de verassing van haar leven. Voor haar verjaardag kreeg ze een blij en emotioneel weerzien met 42 onthaalkindjes die ze in een carrière van 19 jaar als onthaalmoeder onder haar hoede heeft gehad.

News

Oud-burgemeester Devleeschouwer neemt derde plek in op Open VLD-lijst

Nadat voormalig waarnemend burgemeester Stefaan Devleeschouwer, na een ongeluk waarbij hij in dronken toestand een Brakelaar had aangereden, was opgestapt als burgemeester en nadien als schepen, krijgt het stemmenkanon nu toch een verkiesbare plaats op de lijst.

News

N-VA mikt op vijf zetels

N-VA-Brakel blaakt van vertrouwen en stapt met veel ambitie naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. “We mikken op vijf zetels”, zegt lijsttrekker Jan Haegeman.

News

Leraar-kok De Geeter hangt krijtje en pannen aan de wilgen

Leraar-kok Patrick De Geeter (59) van de Michelbeekse hotelschool gaat met pensioen. De Zottegemnaar begon in ‘94 als praktijkleraar in Stella Matutina. Met zijn laatstejaars bouwde hij een stevige traditie op door sterrenchefs uit te nodigen. De laatste in dat rijtje was Lionel Rigolet, schoonzoon van Pierre Wijnants van sterrenrestaurant Comme Chez Soi, de zaak waar De Geeter ooit als kok begon.

News

Meer dan honderd paarden op ruiterommegang ondanks hitte

Het is kermis in Nederbrakel en dan organiseert Landelijke Rijvereniging Sint-Pieter zijn ruiterommegang. Ondanks de hitte zakten toch 94 ruiters en zeven gespannen af om zich te laten wijden door pastoor Alain Babylon, die zich liet bijstaan door Eric Van Steenberge. Sint-Pieter viel op met zijn jeugdige deelnemers.

News

Laatstejaars gooien afstudeerhoedjes de lucht in

Het behalen van het diploma of getuigschrift werd door de laatstejaarsleerlingen van de secundaire school Stella Matutina in Michelbeke gevierd met het typische afstudeerhoedje. De zesde- en zevendejaars gooiden samen hun hoedje vol vreugde in de lucht. Ouders, leerlingen en leerkrachten werd een receptie aangeboden.

News

Kleuterjuf Liliane met pensioen

Woensdag wuifde basisschool Het Groene Lilare juf Liliane Plasmans uit Zottegem uit. Zij gaat met pensioen na een carrière als kleuterjuf, waarvan de laatste 34 jaar in Opbrakel. Haar collega's hadden naast een ontbijt en een receptie ook een heuse ‘Sorry Voor Alles’-show ineen gestoken. “Maar voor mij zal het een hele verandering worden, want mijn hobby was de school”, zegt juf Liliane.

News

Meer identiteitscontroles en extra patrouilles

De voorbije weken en maanden werd Brakel bijna wekelijks geteisterd door vandalisme. Zowel op het recreatiedomein De Rijdtmeersen als in de straten gingen vandalen te keer. De politie zal nu overgaan tot extra identiteitscontroles en patrouilles.

Alert
Download