hoplr, altijd in jouw buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Rupel Boom is een sterke tegenstander”

Twee thuismatchen zonder doelpunten, dat is de realiteit bij Olsa Brakel. Zondag komt er een derde kans. Rupel Boom komt op bezoek. De spelers, de entourage en ook de supporters kijken er naar uit. “We hopen natuurlijk te winnen”, zegt verdediger Niels Ringoot. “Ik verwacht Rupel Boom nochtans als een sterke tegenstander. Deze ploeg verloor zondag thuis tegen Torhout, maar was één week vroeger in de uitwedstrijd tegen Pepingen-Halle goed voor vier doelpunten.”

Nieuws

“Kwaliteitsverschil tussen Olsa en AA Gent”

Als trainer met een vruchtbaar verleden bij een pak voetbalploegen, is Danny Herregodts tegenwoordig de sportief verantwoordelijke bij Oudenhove, titelfavoriet in derde C. Toch duikt hij ook regelmatig op in het vrouwenvoetbal. Zijn dochter Youna doet het heel goed bij Olsa Ladies. Geen wittebroodsweken voor haar, maar wel op post om tegen AA Gent te spelen.

Nieuws

Vrouw beboet omdat ze bijkluste als prostituee

De strafrechter in Oudenaarde veroordeelde een 24-jarige vrouw uit Brakel tot een boete van 1.200 euro.

Nieuws

“Organisatie staat er en dat is ook positief”

Tot dusver kon Olsa Brakel thuis niet scoren. Twee matchen op eigen terrein zonder doelpunten, de supporters willen het graag anders zien. Ook tegen Temse bleef de nul op het bord. Er was wel pech mee gemoeid toen aanvaller Jelle Delie vroeg het terrein moest verlaten.

Nieuws

Zonder goals en met een gemiste strafschop

Net als in de vorige thuismatch tegen Pepingen-Halle kwam er geen beweging op het scorebord. Het werd nochtans een wedstrijd met voldoende aanvalsgeweld en een gemiste penalty bij de bezoekers.

Nieuws

FOTO. Primusclassic van start op Marktplein

De Primusclassic, de voormalige wielerwedstrijd Impanis-Van Petegem, ging stipt om 12.15 uur van start op het Brakelse Marktplein. Uiteraard met de nodige aandacht voor Michelbekenaar Frederik Backaert. Ook voormalig wereldkampioen Mark Cavendish kon op de steun van het publiek rekenen. Dat publiek werd door het gemeentebestuur gestrakteerd op bier en frietjes. Dergelijke actie snijdt in de inkomsten van de Brakelse horeca-uitbaters.

Nieuws

Kasseifeesten met nog grotere rommelmarkt

Gezinsbond In De Rand organiseert zondag de negentiende editie van de Kasseifeesten. Opnieuw wordt de blikvanger de kilometerslange rommelmarkt.

Rommelmarkt

“Eiken balken vervangen is noodzakelijk”

Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) kent een bedrag van 177.403 euro toe voor de restauratiewerken aan de Sint Apolloniakerk. Waterinsijpeling veroorzaakt schade aan het koor en het schip.

Nieuws

“Over onze zege was er geen discussie”

In Torhout pakte Olsa de driepunter, die ook een week vroeger tegen Pepingen was verwacht. “We hadden iets recht te zetten”, zegt trainer Steven Huysveld. “Over onze zege was er geen discussie. De match in Torhout is altijd een moeilijke verplaatsing. We speelden goed. Met vier op zes zijn wij wellicht vertrokken voor een degelijke reeks.”

Nieuws

FOTO. Opendag brandweerpost Brakel

Brandweerpost Brakel had de collega's van andere hulpverleningsdiensten ingeroepen om ter gelegenheid van hun verhuis, twinitg jaar geleden naar de kazerne in de Neerstraat, te organiseren. Ze kregen steun van de politie en het Vita Rescueteam. Samen demonstreerden ze een verkeersongeval met geknelde en gewonde personen.

Politie en veiligheid
Download