Wie dat we hier hebben!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gekantelde vrachtwagen verplettert voertuig: twee zwaargewonde slachtoffers

Een gekantelde vrachtwagen zorgde gisterenavond voor een drama op de Keibergstraat. Twee vrouwen uit Brakel raakten zwaargewond toen hun wagen verpletterd werd door de vrachtwagen die zijn bocht had gemist. Het is voorlopig onduidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren. “Mijn gedachten gaan eerst en vooral uit naar de slachtoffers, die allebei zeer bekend zijn in het verenigingsleven”, aldus waarnemend burgemeester Devleeschouwer.

Wegen en verkeer

“Tot middag stevig getraind”

Trainer Steven Huysveld was zaterdagavond terug thuis na een vakantie in Zuid-Frankrijk. Zondagvoormiddag werden de spelers van Olsa opgeroepen voor de eerste training. Slechts drie kernspelers waren afwezig.

Nieuws

Toepkapel in running voor bescherming

Vlaams minister-president en minister voor Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) heeft de Sint-Jozefkapel of Toepkapel voorlopig beschermd als monument, samen met het kapelhof en het oorlogsgedenkteken.

Nieuws

Brakelse Biervrienden laten proeven van vijftig bieren

De Brakelse Biervrienden John Schotsaert, Joris Bakkaus en Peter Vanderstuyf organiseren samen met BLES-Zottegem hun derde Brakelse Bierhappening.

Nieuws

Hier beloont de politie “Bobette” met een roze sleutelhanger

Dames die tijdens een verkeerscontrole negatief blazen krijgen voortaan in vijf Vlaamse politiezones een roze Bobette-sleutelhanger als beloning. Het is de vrouwelijke variant van het al bestaande bobgadget en zet nuchter rijdende dames in de kijker.

Politie en veiligheid

Commotie rond nieuwe ‘Bobette’-sleutelhanger

Vrouwelijke bestuurders die safe blazen tijdens een alcoholcontrole krijgen vanaf donderdag een roze Bobette-sleutelhanger. Voorlopig delen slechts enkele politiezones de vrouwelijke variant van het al bestaande gele gadget uit. Toch is er nu al heel wat commotie rond.

Politie en veiligheid

OLSA-speler naar Brazilië voor voetbaltornooi Neymar JR's Five

Gisteren vertrok voormalig OLSA-speler Thomas Van Den Berghe (24) uit Michelbeke naar het Instituto Neymar Jr in Praia Grande in Brazilië voor het voetbaltornooi Neymar JR's Five. De winnaar van die finale mag het opnemen tegen Neymar Jr himself.

Nieuws

FOTO. 117 deelnemers ruiterommegang Sint-Pieter

117 ruiters en gespannen tekenden paraat voor de ruiterommegang ter ere van Sint-Pieter in Nederbrakel. Sinds 1890 laten ruiter en paard er zich jaarlijks op kermiszondag zegenen. Pastoor Alain Babylon nam deze taak zondag op zich. Terwijl de ruiters door Nederbrakel trokken, verzorgde de Koninklijke Harmonie De Eendracht een wandelconcert.

Nieuws

Brakel krijgt hulp in strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten

Met de slogan Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond, en vooral met enkele gerichte acties wil Brakel de strijd aangaan met sluikstorten en zwerfvuil.

Nieuws

Supporterslokaal Café Bierpotje volgt Frederik Backaert elke minuut van zijn eerste Tour

Wielrenner Frederik Backaert uit Michelbeke start zaterdag aan zijn allereerste Ronde van Frankrijk. Parijs halen en eens mee glippen met een lange vlucht zijn z’n doelen. Het supporterslokaal café Bierpotje bij Serge en Marga “ademt” Frederik uit.

Nieuws
Download