Welkom in de buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Collectief veel sterker dan de week voordien”

In de topper tegen Oudegem zette Michelbeke vorige week een ondermaatse prestatie neer. Richa herstelde zich zondagnamiddag door het weliswaar laag geklasseerde Lendelede met 0-3 te verslaan.

Nieuws

Rookmelder en buren vermijden woningbrand

Dankzij het kordate ingrijpen van buren werd zaterdag een woningbrand vermeden. Er hing een dichte rook in het huis, maar er was niemand thuis. De brandweer kon wel een hondje redden uit het huis.

Politie en veiligheid
Nieuws

FOTO. Rookmelder en buren vermijden woningbrand

Een kom met eten die op het fornuis was blijven staan, veroorzaakte zaterdag om 15 uur ei zo na een woningbrand in een halfopen bebouwing in de Brakelstraat in Sint-Maria-Oudenhove. Op het moment dat de dichte rook de branddetectoren bereikte, waren de bewoners niet meer thuis. Gelukkig hoorden de buren het alarm. Zij verwittigden de brandweer. Uiteindelijk bleef het beperkt tot veel rook in de woning. Het hondje des huizes werd door de brandweer van Brakel gered.

Politie en veiligheid
Nieuws

FOTO. Parochie Brakel-Lierde viert Nieuwjaar

Elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen handelen ze op de parochie Brakel-Lierde niet af in een drafje. Na een eucharistieviering in de kapel van Stella Matutina in Michelbeke waarin onder meer deken Hans Vandenholen en pastoor Alain Babylon voorgingen, werden in de feestzaal heel wat sketches opgevoerd. Ereburgemeester Herman De Croo (Open VLD) genoot er samen met 120 parochianen met volle teugen van.

Nieuws

“Voorlaatste Lendelede zeker niet onderschatten”

Na een sterke heenronde, die met een 2-3-zege tegen leider Asterix werd afgesloten, kreeg Michelbeke bij de start van de tweede competitiehelft een opdoffer. Het werd immers in eigen huis met 0-3 verslagen door Oudegem. Om zich in de top vier te handhaven, moet Richa zich herpakken en morgen de volle buit meegraaien in zijn duel met Lendelede.

Nieuws

Senioren moeten meer bewegen, “en dat kan zelfs voor de televisie”

Meer dan de helft van de volwassenen beweegt te weinig en daar willen ze in de Vlaamse Ardennen iets aan doen. Daarom worden bewegingscoaches ingeschakeld.

Nieuws

“Twee oefenduels in plaats van competitie”

Omdat Olsa de competitiematch tegen Torhout al in de kerstperiode heeft gespeeld (1-1), mogen de spelers een week langer rusten. Alhoewel. Rusten is een beetje veel gezegd, want de technische staf heeft twee oefenwedstrijden ingelast.

Nieuws

Intentie om geluidsarm vuurwerk te verplichten

De gemeente Brakel wil voortaan geluidsarm vuurwerk bij kermissen en feestelijke gebeurtenissen.

Nieuws

Duizend Brakelaars toosten op nieuwe jaar

Traditiegetrouw werden de Brakelaars uitgenodigd op een nieuwjaarsreceptie. Die vond plaats op de vernieuwde Markt. Zowat 1.200 mensen hadden zich ingeschreven, maar die daagden niet allemaal op. De plaatselijke herbergiers en het mobiele frietkraam mochten van het gemeentebestuur zo’n duizend inwoners trakteren.

Nieuws

“Foutenlast lag gewoon veel te hoog”

Omdat de inzet van het duel tussen Michelbeke en Oudegem toch de tweede plek was, werd een spannende match verwacht. Dat werd de provinciale derby evenel niet. Ook na het inbrengen van Freja De Middeleer draaide Richa vierkant. Het verloor uiteindelijk met 0-3.

Nieuws
Download