Zonder dwarsliggers geen rails
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Alpaca speelt hoofdrol in nieuw boek Marc De Bel

Alpaca Moppe van de Eco Snooze alpacaboerderij in Michielbeke speelt de hoofdrol in het nieuwe Boeboeksverhaal ‘De Mutsels van Moppe’ van Marc De Bel. De 21-jarige student Max Govaerts mag het boek illustreren.

Nieuws

‘Daltonbroers’ krijgen jaar extra gevangenis

De rechter in beroep heeft de broers Ruben (19) en Wim D.G. (43) elk veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zes jaar voor een reeks diefstallen en overvallen. Dat is een jaar meer dan in eerste aanleg.

Nieuws

Extra jaar cel voor ‘Dalton-broers’

De rechter heeft de broers Ruben (19) en Wim D.G. (43) in beroep elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van zes jaar, voor een reeks diefstallen en overvallen. Dat is een jaar extra dan in eerste aanleg.

Nieuws

Elias Van Breussegem wil moreel opkrikken

Elias Van Breussegem kroonde zich vorig jaar in Mol-Postel tot Belgisch kampioen tijdrijden bij de contractloze eliterenners. Vandaag kruist de renner van het geplaagde Veranda's Willems-Crelan Cycling Team de degens met specialisten zoals een Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Thomas De Gendt.

Nieuws

Gewond bij aanrijding

Op de Herreweg (N8), ter hoogte van het kruispunt met de Ruitersstraat, gebeurde gisteren om 12.35 uur een ongeluk. Een man met zijn Toyota richting Brakel reed, werd onwel achter het stuur. Daardoor botste zijn Toyota met een Peugeot die vanuit Brakel kwam. Bestuurster D.F. (39) van de Peugeot werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuws

KVLV gewest Brakel-Maarkedal wandelt in Lierde

KVLV gewest Brakel-Maarkedal organiseert op donderdag 22 juni een groepswandeling. De wandeling start om 14.30 uur aan de Kartuizerkerk in St.-Martens-Lierde. Dorpsdichter Gaby Desmyter gidst eerst de poëziewandeling waarna een kort bezoek met uitleg volgt aan de Kartuizerkerk. Een tweede deel van de wandeling loopt door St.-Martens-Lierde en Sint-Maria-Lierde met Marie Claire Geevaert als gids. Na de wandeling wordt verpoosd in de plaatselijke herberg "de Kartuizer" waar het gelijknamige bier kan worden geproefd.

Vrije tijd en hobby

Opnieuw kerkuilen geringd bij Guido Remory

Voor het vierde jaar op rij mocht het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA) afstappen bij Guido Remory in de Koestraat in Parike om jonge kerkuilen te ringen. Dit jaar vonden ze er drie jonge exemplaren in de uilenbak die er al veertien jaar hangt.

Nieuws

Nieuw element in onderzoek naar granaatgooiers: liet bende een motor uitbranden op drukke weg?

De granaatbende blijft de streek in de ban houden. Het parket van Oudenaarde onderzoekt nu ook of de motor die zaterdagnacht uitbrandde op de N45 iets te maken heeft wat een halfuur eerder in de Wielendaalstraat in Brakel gebeurde.

Nieuws

Granaten naar zijn winkel en huis gegooid, “maar bang? Ik heb nog in Zaïre gezeten met de para’s”

Voor de tweede keer in vier dagen tijd hebben onbekenden een granaat geworpen naar een eigendom van de Brakelse fietsenhandelaar Laurenzo Van Mello (47). Gisterochtend ketste het tuig af op de stoeprand voor zijn woning en ontplofte het aan de auto van de overbuur. Met heel wat schade tot gevolg. Woensdagnacht kreeg de man ook al een granaat naar zijn fietsenwinkel. “Ik hoop dat ze de daders snel vatten. Maar bang? Dat gaat. Ik heb nog in Zaïre gezeten met de para’s.”

Nieuws
Download