Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

SP.A eist in klimaatpetitie onmiddellijke sluiting van kerncentrale Doel I

De sp.a lanceert zondag een klimaatpetitie “SOS Klimaat” om drie eisen kracht bij te zetten, waarvan de onmiddellijke sluiting van Doel I de meest opmerkelijke is.

Nieuws

Scholen vallen in de prijzen met oorlogsprojecten

Zes scholen uit het Waasland zijn bekroond voor hun deelname aan Klasprojecten WO I, georganiseerd door het provinciebestuur.

Nieuws

De Gekke Haan hip bij artiesten én bedrijven (al spelen ze er meestal gewoon komedies)

Er was deze week veel bekend volk in De Gekke Haan, tijdens de voorstelling van de cast die de musical Iedereen Beroemd op de planken zal brengen. Het theatertje in Kallo is steeds meer in trek bij artiesten én bedrijven.

Nieuws

Vier Brabantse clubs in nationale finales

Maandag worden de nationale finales van de 46ste Jeugdcup Het Nieuwsblad afgewerkt op het eerste terrein van eersteklasser RC Waasland-Beveren. De 32 finalisten blijven over van 1.659 teams (goed voor ruim 20.000 spelers) die inschreven.

Nieuws

Nationale finales op RS Waasland-Beveren

Op maandag 21 mei worden de nationale finales van de 46ste editie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad afgewerkt. De zestien wedstrijden worden afgewerkt op het eerste terrein van eersteklasser RC Waasland-Beveren.

Nieuws

VIDEO. Voorstelling musical "Iedereen Beroemd" met Jelle Cleymans in Kallo

In Kallo is donderdagochtend de cast voorgesteld voor de nieuwe musical Iedereen Beroemd, naar de gelijknamige film. De musical vertelt het verhaal van een vader die er alles aan doet om zijn dochter een betere toekomst te geven. Die rollen zijn weggelegd voor Sven De Ridder en Joke Emmers. Jelle Cleymans maakt zijn debuut als componist. De drie gaven al een voorsmaakje in het knusse theater De Gekke Haan.

Nieuws

FOTO. Aardbeirun

De populaire aardbeirun, een vaste waarde tijdens de aardbeifeesten, ging dit jaar voor de 27ste keer van start in de centrumstraten van Melsele.

Nieuws

Fortengordel: Forté Muziek in de forten

Op zondag 20 mei is Fort Liefkenshoek een van de 24 forten die hun poorten openen tijdens de Fortengordel. Er valt van alles te beleven in het kader van het thema ‘vrede’. Het fort is die dag te bezoeken van 9.30 tot 18 uur.

Nieuws

VIDEO. Waasland-Beveren moet 25.000 euro boete betalen na wangedrag van fans

Waasland-Beveren zal de boete van 25.000 euro die de club kreeg van de Pro League dan toch moeten betalen. De club kreeg de boete nadat enkele supporters zich hadden misdragen tijdens de derby tegen Lokeren, in december vorig jaar. Ze gooiden bierbekers en een aansteker naar de scheidsrechter en Lokerenspeler Julian Michel. De wedstrijd werd ook tot twee keer toe stilgelegd. Waasland-Beveren was in beroep gegaan tegen de boete, maar ze kregen ongelijk van het BAS.

Nieuws

Doelland zoekt naar een nieuwe toekomst voor het Scheldedorp: “De haven kan beter ‘inbreiden’”

Architect en docent Joris Van Reusel uit Berchem werkt met zijn collega Daan De Volder en hun studenten aan Doelland. Het project onderzoekt of er een toekomst is voor het Scheldedorp en het Wase hinterland. Vanavond worden de conclusies voorgesteld tijdens een debatavond in Melsele.

Nieuws
Download