Staat jouw kerstboom al?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Afvalzakken uitzonderlijk welkom in recyclagepark

Na de sneeuwval die op maandag 11 en dinsdag 12 december de operationele werking van de Verko-ophaaldienst in Berlare en Hamme belemmerde, deed de intercommunale een oproep om het niet-opgehaalde afval aan de straatzijde te verwijderen en opnieuw aan te bieden bij de volgende ophaalbeurt van dezelfde afvalfractie. “Niet alle inwoners geven gevolg aan die oproep, waardoor het afval in heel wat straten gewoon blijft buitenstaan en voor veel ergernis zorgt”, stelt Verko-woordvoerster Anika Buyst. “Verko wil daarom graag een oplossing bieden en bereidt zich na overleg met de Oost-Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij voor om de niet-opgehaalde huisvuilzakken nog tot en met zaterdag gratis te aanvaarden in het recyclagepark. Wie van deze dienstverlening wil gebruikmaken, dient het huisvuil aan te bieden in de reglementaire gele zakken en kan hiermee alleen terecht in het recyclagepark van de eigen gemeente. De inzameling zal gebeuren in de grofvuilcontainer. Wie zich alleen met een gele zak aanmeldt, hoeft geen toegangsgeld te betalen.”

Vrije tijd en hobby

“Navok Nazareth heeft ons veel pijn gedaan”

De vrouwen van Zele-Berlare zijn hun koppositie kwijt na de onverwachte nederlaag bij Nazareth. “Twee weken geleden schakelden we Navok uit in de beker en ook in de eerste set liep het vlot, maar bij 21-21 in de tweede herneming stokte onze motor. Er lukte niks meer”, zegt Johan Symoens.

Nieuws

“Mijn voorbereiding op het langere werk”

Jente Samson (RIEM) was in Terneuzen de snelste op de halve marathon. “Nadat ik begin november mijn eigen organisatie aan het Donkmeer had, ben ik opnieuw beginnen opbouwen. Inmiddels tracht ik de basis te leggen voor wat langere wedstrijden in februari. Ik zag deze halve marathon als een goede prikkel. De wedstrijd werd nog knap lastig door de hevige wind. Ook was Sander Post nooit ver weg.”

Nieuws

“Niets te beleven”

“Het enige leuke wat ik vanavond heb kunnen doen, is aan onze supportershond Falco zes koekjes gegeven”, schertste duivel-doet-al Walter Segers na de 0-0 tegen Voorde. “Hij was alleen geïnteresseerd in de koekjes en hij had gelijk, want op het veld was er toch niets te beleven. We misten wel drie belangrijke spelers, maar dat mag geen verontschuldiging zijn. Het liet zich wel voelen, maar dan is het aan de rest om die leemte op te vullen. Er viel zelfs geen doelkans te noteren. We verliezen niet, dat is het enige positieve. Maar tegelijk ga je in dit driepuntensysteem ,met vier gelijke spelen op rij, meer achteruit dan vooruit. Het zal komende zaterdag heel anders moeten.”

Nieuws

Indoorkerstmarkt in feestzaal

Voor de derde keer al werd in de feestzaal in Overmere een indoorkerstmarkt georganiseerd. “Er werden spullen verkocht om in de kerstboom te hangen, maar ook knuffels en kleren”, zegt Marleen Pieters. “Voor wie van kerst houdt, was de tweedaagse the place to be. Er was ook aangepast eten en drinken.”

Nieuws

Uitgebreide schouwbrand vernielt woning

In de Kerkstraat in Overmere brandde de bovenverdieping van een woning uit door wat begon als een schouwbrand. Het huis is onbewoonbaar.

Nieuws

Sint vaart op Donkmeer

Feestcomité De Donk pakte voor een tweede keer uit met een sinterklaasmarkt. “De komst van de Sint willen we vieren en dat deden we met een sfeermarkt vol lekkers en verwennerij voor jong en oud”, zegt Tatjana Labio. “De Sint kwam per boot aan op de oevers van het Donkmeer. Er waren twee podia met optredens en een ontmoeting met Bumba en de Sint uiteraard.”

Nieuws

Burgemeester weerlegt kritiek op “te dure gemeentelijke renovatie van restaurant” (dat haar partner huurt)

Op de gemeenteraad ontstond commotie rond de renovatie van restaurant De Snoeck, een gebouw in eigendom van de gemeente. Volgens oppositieraadslid Piet Vandoolaeghe lopen de kosten te hoog op. De burgemeester sprak dat tegen.

Nieuws

Chiwawa sneuvelt in finale BK dubbel

Pieter D'Hondt en Frederic Van Biesen deden het schitterend in de nationale eindronde van het dubbelcriterium. De Oost-Vlaamse laureaten, die als vierde reekshoofd waren geplaatst haalden de finale, die ze na een kleine marathonmatch verloren van het Limburgse duo Jan Hulshagen en Jelmer Schroyen.

Nieuws

“Buren onderschatten zou erg dom zijn”

In Lokeren staat vanavond de derby tussen de plaatselijke Panda's en de vrouwen van Zele Berlare op de rol. Voor leider Panda's, dat dit seizoen nog maar één set liet liggen, is dit meteen het afscheid aan het thuispubliek dit kalenderjaar. Nadien moeten Els Verheyden en co maar liefst zeven keer op rij buitenshuis aantreden.

Nieuws
Download