Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Van berusting, spiegels en mirakels

Nog thuiswedstrijden tegen Lochristi en HO Kalken en nog uitmatchen naar directe concurrenten Zottegem en Voorde. Geen sinecure maar men heeft het lot in eigen handen. Drie winstmatchen lijken nodig om een tweede degradatie op rij te ontlopen. In voetbal kan alles maar in een elftal waar een halve basisploeg vertrekt en waar scoren een zorgenkind is valt enig realisme niet weg te cijferen. Je voelt een zeker berusting en wegebbend geloof. Maar niemand wil het openlijk uitspreken. Wel in discretie. Het overlijden van de voorzitter kwam men nooit te boven. Te weinig mensen moesten te veel werk doen. Het is hoogdringend voor iedereen: voor de spiegel gaan staan en verantwoordelijkheid opnemen.

Nieuws

“Insinuaties vermijden”

Sowieso staan bij Eendracht Zele en SK Berlare hun onderlinge duels met rood aangestipt. Door de strijd om het behoud wint de derby van zondag nog aan belang. Dat enkele spelers volgend seizoen voor de ‘buur’ gaan spelen zorgt voor nog extra pigment.

Nieuws

“Veel vlotter dan verwacht”

De mannen van JTV Dero Zele-Berlare hebben de eer de eerste kampioenen in Oost-Vlaanderen te zijn. De eersteprovincialer versloeg zaterdag in Zaffelare Lowavol Lochristi Wachtebeke en kan niet meer bijgebeend worden door naaste achtervolger Oudenaarde.

Nieuws

Geen twijfel mogelijk, 'Oost-Vlaamse halloumi' mag blijven: “Ik ben er fier op, ook al hebben we hem aan de keukentafel bedacht”

Het heeft twee jaar geduurd, maar nu is het duidelijk: Berloumi kan niet verward worden met halloumi. David De Coster, die de grillkaas met Berlaarse melk maakt, is opgelucht.

Nieuws

“Het worden nog bange weken”

“Als er slechts een paar spelers op niveau zijn - en ik behoorde er niet toe - dan wordt het moeilijk”, bekent Kjell Tolenaars na het 3-0 verlies in Drongen.

Nieuws

VIDEO. Zucht van opluchting bij producenten 'Vlaamse halloumi'

Een Berlaarse kaasmakerij mag dan toch de naam Berloumi behouden voor zijn grillkaas. Een instantie uit Cyprus vindt dat er te veel verwarring is met Halloumi, de bekende traditionele kaas uit Cyprus en sleepte het bedrijf voor de rechter.

Nieuws

Oscarine blaast 103 kaarsjes uit

Oscarine Haentjes is deze week 103 jaar geworden. Ze werd in 1915 geboren in Schellebelle. Haar moeder overleed toen ze tien was en ze werd grootgebracht door haar grootmoeder. Oscarine werkte een tijd als naaister bij lingeriefabrikant Van De Velde en had nadien een eigen naaiwinkel in Kalken. Ze heeft twee kinderen. In 1968 verhuisde het gezin naar Overmere. Ze blijft al enkele jaren in Ter Meere.

Nieuws

Burgemeester bevallen van zoontje: “Eerst volop genieten, daarna gaan we er vol tegenaan”

De burgemeester van Berlare, Katja Gabriëls, is woensdag bevallen van een zoontje.

Nieuws

Twee keer Zele-Berlare in KOVV-beker

Door Kalken met 3-0 te verslaan, haalde eerstedivisieploeg Oudenaarde A een ticket binnen voor de finale van de Trofee Walraeve. Dat deed eersteprovincialer Oudenaarde B voor de KOVV-beker met 1-3 winst tegen Moerbeke. De vrouwen van Forza EVO D'Hondt deden niet onder voor hun twee mannenteams. Met een 3-0 zege tegen Asterix B pakten ze een ticket voor de finale van de Trofee De Doncker.

Nieuws

“We geven ook de strijd om de titel nog niet op”

De vrouwen van Zele Berlare plaatsten zich voor de finale van de rrovinciale beker. In de halve finale klopten de poulains van Johan Symoens competitieleider Gimme Waasland in vijf sets.

Nieuws
Download