We want neighbourhood messages without advertising
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Bewoners Vennepark zijn ongerust: losse stukken asbest zomaar achtergelaten

In de sociale woonwijk Vennepark worden op dit moment de woningen gesaneerd op asbest. Maar volgens de bewoners gebeurt dat niet op de reglementaire manier. De werkmannen hebben in sommige huizen ook nog asbest achtergelaten.

News

VIDEO. Is er asbest vrijgekomen bij renovatiewerken aan het Vennepark?

In Berlare eist SP.A een groot onderzoek naar de renovatie van sociale woonwijk Vennepark. Volgens SP.A en ook enkele buurtbewoners is er bij dakwerken asbest vrijgekomen, nadat werkmannen het niet zo nauw namen met de veiligheidsvoorschriften. Maar de sociale huisvestingsmaatschappij ontkent dat.

News

Superstraf voor ‘onverbeterlijke wegpiraat’ van tabellen geveegd

Verkeersrecidivist Benjamin Dupont heeft aan de beroepsrechter een fikse korting op zijn historisch hoge celstraf van 12,5 jaar gevraagd én gekregen. “We geloven in beterschap”, zei de rechter, die zijn celstraf terugbracht tot 2,5 jaar cel.

News

VIDEO. Gemeentebelangen voor het eerst naar de kiezer in Groot-Berlare

En Berlare heeft er nog een nieuwe politieke partij bij. Gemeentebelangen trekt op veertien oktober voor het eerst naar de kiezer, met huidig schepen Wim Arbijn als lijsttrekker.

Alert

VIDEO. Politiek landschap in Berlare nog meer versnipperd met komst van SVV

Onafhankelijk gemeenteraadslid Piet Vandoolaeghe trekt als lijsttrekker van SVV naar de Berlaarse kiezer. SVV of Stem Van het Volk is al de vierde nieuwe partij in de Donkgemeente. Op de lijst staan bewust evenveel mannen als vrouwen. Oorspronkelijk maakte ook ex-schepen en ex-open-Vld'er Kris Malfliet deel uit van SVV, maar hij kiest nu toch voor een andere carrière. Met Lopke Bruylandt en Sharon Beeckman staan er ook twee 18-jarigen op de lijst. Vandoolaeghe mikt met SVV op 900 stemmen en een zitje in de gemeenteraad.

Alert

“Derbywinst zorgt meteen voor wat rust”

SK Berlare won met 2-0 van Heikant-Zele. “In het begin hadden we het even moeilijk door het snelle uitvallen van Jean Blondeel, die een belangrijke pion is voor de verdediging, maar de jonge Robbe Vanhee is heel goed ingevallen”, zegt Gilles Pottie. “We zijn dan toch goed in de match gekomen en na de rust hebben ons betere voetbal en onze fysieke conditie het verschil gemaakt. Dat ik kon scoren is mooi meegenomen, want dat doe ik niet zo vaak. Die bal viel ideaal voor mijn voet. De openingsmatch winnen is altijd speciaal en nu was het ook nog een zuivere derby. De zege zorgt meteen voor wat rust en dat is welkom na twee seizoenen met telkens een degradatie.”

News

Extra show The Story of Neil Diamond in Stroming

Er komt een tweede show van The Story of Neil Diamond in oktober in cc Stroming.

News

Zes nieuwe picknickplaatsen aan Schelde en Durme

Het Regionaal Landschap Schelde en Durme en de Vlaamse Waterweg openden in samenwerking met zes Wase gemeenten evenveel nieuwe picknickplekken in de omgeving van de Schelde en de Durme. Daaraan werd een mooi aanbod van muzikale en toeristische animatie gekoppeld, met uitgestippelde wandel- en fietstochten. In Hamme (foto) is de picknickplaats gelegen aan de Scheldedijk in Driegoten.

Leisure and hobby

Einde van de zomer gevierd in Kasteelpark

In Berlare is het einde van de zomer steeds een feest. “In de kasteelboomgaard waren er hapjes, optredens en een speciale speelinstallatie van Den Draad”, zegt cultuurconsulent Leen De Greve. “Op het podium stonden Sisters on Sofa, O Bain-marie, Booty Call en Chez Kit. Het Spaanse gezelschap Espactacle Spectacular zorgde voor een levensgroot labyrint. Jeugdverenigingen stonden in voor de catering.”

Leisure and hobby

‘Probleem’ bij SP.A en Groen: te veel vrouwen op de kartellijst

SP.A en Groen trekken in Berlare samen naar de kiezer. Bij het samenstellen van de lijst ondervond het kartel toch een uitzonderlijk probleem. Het zijn vooral vrouwen die zich willen engageren, terwijl het aantal mannen achterblijft. “De pariteitswetten van 2002 leggen op dat het verschil tussen het aantal kandidaten van elk geslacht niet groter mag zijn dan één. De eerste twee kandidaten op elke lijst moeten bovendien van verschillend geslacht zijn. De kandidaten die toezeggen om op onze lijst te staan, zijn vooral vrouwen.” zegt SP.A-voorzitter Cindy Roelandt. “Waarschijnlijk zijn vooral de vrouwen in Berlare geneigd om hun nek uit te steken voor een progressief beleid. We hebben de gesprekken met verschillende sterke potentiële vrouwelijke kandidaten eventjes on hold moeten zetten omdat we te weinig mannelijke kandidaten hadden om de pariteit te verzekeren.”

News
Download