Also enjoy the little things
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Buurtcomité houdt geef- en neemmarkt

In Feestzaal Overmere organiseerde buurtcomité Raapveld voor de vierde keer een geef- en neemmarkt. “Mensen hebben vaak dingen in huis die ze niet meer gebruiken, maar die zeker nog niet naar het containerpark hoeven”, zegt Marleen Pieters. “Ze konden die spullen bij ons brengen. Andere mensen konden die gratis meenemen. Ze mochten in ruil iets meebrengen dat zij niet meer gebruiken.”

News

Provincie onderhandelt over verwerving Nieuwdonk

Domein Nieuwdonk wordt hoogstwaarschijnlijk overgedragen aan de provincie. Die moet haar aandelen verkopen aan de gemeenten in intercommunale DDS. Een ruil met het recreatiedomein is in de maak.

News

Familie van omgekomen Berlarenaar al zwaar op de proef gesteld

André Verbeken (56), de broer van de man die woensdag overleed bij een ongeval in Nederland, is aangedaan. Zelfs al hadden ze niet zo veel contact.

News

VIDEO. Recreatiedomein Nieuwdonk naar provincie

Als alles loopt zoals voorzien dan is de provincie Oost-Vlaanderen vanaf volgend jaar de nieuwe eigenaar van het recreatiedomein Nieuwdonk in Overmere. Dat komt omdat de Vlaamse provincies vanaf 2019 een aantal bevoegdheden verliezen.

News

64-jarige Vlaming komt om het leven bij frontale crash in Nederland, echtgenote gewond

De 64-jarige Etienne Verbeken uit de Broekstraat in Berlare is woensdagnamiddag om het leven gekomen bij een ongeval in het Nederlandse Rilland. De bestuurder week van zijn rijvak af en botste met een bestelwagen. Hij overleefde de klap niet.

News

Slaatje Praatje wint Prijs Armoedebestrijding

Slaatje Praatje, de mobiele sociale kruidenier gegroeid uit de OCMW's van Buggenhout, Wichelen, Berlare, Laarne en Waasmunster, wint de Federale Prijs Armoedebestrijding 2018. Die is goed voor 15.000 euro.

News

VIDEO. Sociale Kruidenier Slaatje Praatje wordt gelauwerd door Koningin Mathilde

Armoedeorganisatie Slaatje Praatje heeft de Federale Prijs voor Armoedebestrijding gewonnen. Slaatje Praatje is een sociale kruidenier die actief is in Laarne, Wichelen, Berlare, Waasmunster en Buggenhout. Om de twee weken komt de kruidenier met een marktkraam naar die gemeenten. Bewoners die het financieel moeilijk hebben kunnen er dan voor een zachte prijs hun inkopen doen. Koningin Mathilde zelf overhandigde de prijs, en ze gaf ook een cheque van 15.000 euro.

News

Gemeenten werken aan beter onthaal in groot natuurgebied

De gemeenten Berlare, Laarne, Wetteren en Wichelen willen de bezoekers aan Kalkense Meersen Donkmeer nog beter onthalen. Ze stelden daarvoor een charter op.

News

Lagom biedt kookworkshops en ruimte voor feestjes aan

Aan het Donkmeer opent Sven Bogaert dit weekend Lagom: een kookatelier, maar ook een plaats waar u feestjes en vergaderingen kunt organiseren.

News

6.000 euro voor Werkgroep FInado

De Provincie Oost-Vlaanderen wil het draagvlak voor internationale solidariteit verbreden en de directe verbondenheid met het Zuiden versterken. De Provincie verleent dan ook 377 869 EUR subsidies aan 66 projecten in het Zuiden.

News
Download