Kijk af en toe eens om je heen
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

“Kleine jongen tussen de grote blokken”

Oliver Naesen staat op heel wat pronostiekbriefjes met stip aangeduid als kandidaat voor het podium in Antwerpen. Naesen is ontspannen. “Ik start niet met de druk dat het moet. Die ligt bij de grote ploegen, die met een pak renners aan de start komen. Op een omloop zoals die in Antwerpen zal het heel moeilijk worden om als enkeling het verschil te maken en de tactiek van de grote blokken te doorbreken. Ik voel me zeker niet aangesproken om dat te doen, maar zal wel meeschuiven als dat kan. Ik rij in elke koers om te winnen, of dat nu de kermiskoers van Puivelde is of een rit in de Tour, dan wel het Belgische kampioenschap”, aldus de oudste van de Naesen-broers.

Vrije tijd en hobby

“Met veel renners van ploeg in de juiste flow”

Het WB-Veranclassic-Aqua Protect team is aan een superjaar bezig. Vooral dankzij enkele Vlaamse renners. Eén van hen is Lawrence Naesen. Hij won al in Puivelde en Ruddervoorde en stond vorige week in Brugge op het podium.

Nieuws

“Ik ben blij en ook een beetje fier dat ik tot dit kransje behoor”

Preben Van Hecke beleefde twee jaar geleden in Tervuren zijn mooiste moment uit zijn profloopbaan. Hij pakte er de nationale titel en staat dus voor eeuwig in de wielerboeken. Het BK zal voor hem dus altijd een speciale betekenis hebben.

Nieuws

Omgekomen motard had levenslang rijverbod

M.D., de 42-jarige motorrijder die dinsdagavond bij een zwaar ongeval om het leven kwam op de N442 in Overmere, had een levenslang rijverbod. Hij moest zijn rijbewijs binnenkort inleveren. De man moest zich al ettelijke keren verantwoorden voor de politierechtbank en kreeg half januari te horen dat hij na de zoveelste verkeersinbreuk nooit nog een voertuig mocht besturen. In september zou hij zelfs nog eens voor de rechter hebben moeten verschijnen. Dinsdagavond reed D. tegen de flank van een auto die in de Molenstraat in Overmere wilde draaien. Alle hulp kwam te laat. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar dat is niet gelukt.

Politie en veiligheid

VIDEO. Gevleugelde koppel bewaakt ponton in zwemvijver met hand en tand

Twee visdieven bedreigen de zwemmers in het water van recreatiedomein Nieuwdonk in Overmere. Voor alle duidelijkheid: visdieven zijn geen mensen die vissen stelen, maar vogels. En die vogels kunnen agressief uit de hoek komen als hun nest wordt bedreigd. Een koppel van die vogels heeft nu net een ponton middenin de zwemzone uitgekozen als nieuwe broedplaats. Een natuurvereniging neemt nu maatregelen om de zwemmers te beschermen.

Vrije tijd en hobby

Leren reanimeren en defibrilleren

Het Rode Kruis van Berlare organiseert een themales reanimeren en defibrilleren op woensdag 21 juni van 19 tot 22 uur. De opleiding bestaat uit drie delen. “In het eerste deel leren we het slachtoffer benaderen. Dat doen we onder meer door het bewustzijn en de ademhaling te controleren”, legt Sven Meuleman uit. “Daarna leer je reanimeren met onze simulatiepoppen. Tot slot leren we de ingeschrevenen werken met een AED.” Inschrijven kan telefonisch of via mail. Er is plaats voor vijftien deelnemers. De les vindt plaats in de Baron Tibbautstraat 45A in Overmere. Info: 0491-35.92.57, vorming@berlare.rodekruis.be of via act.rodekruis.be.

Nieuws

Duiker gereanimeerd op recreatiedomein Nieuwdonk

Een ervaren duiker werd zondag onwel tijdens een oppervlakteproef in recreatiedomein Nieuwdonk. Begeleiders van de duikclub en de hulpdiensten konden het slachtoffer reanimeren. De 47-jarige man werd voor medische verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De ervaren duiker werd onwel waarop de aanwezige begeleiders-redders van zijn duikclub 't Zeepaardje uit Dendermonde onmiddellijk startten met de reanimatie. “De hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse om de reanimatie met succes verder te zetten en het slachtoffer over te brengen naar het ziekenhuis voor verdere medische verzorging en opvolging. Zoiets wil je nooit meemaken en mijn gedachten zijn bij de man en zijn familie”, zegt Kris Verwaeren, algemeen directeur van DDS, die het domein beheert. “Omdat iedereen snel heeft gereageerd, durven we hopen dat het slachtoffer snel kan herstellen.”

Politie en veiligheid

Politie wacht dronken chauffeur thuis op na vreemd rijgedrag

Donderdagavond laat kwam de melding van een alerte bestuurder in Uitbergen over een ander voertuig met een nogal vreemd rijgedrag binnen bij de politie van Berlare-Zele.

Politie en veiligheid
Download