Jouw feedback is altijd welkom!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Vrouw die vriend hielp ontsnappen uit gevangenis voor rechter

Een 45-jarige vrouw uit Assenede moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden omdat ze een vriend hielp ontsnappen uit het Penitentiair Landbouwcentrum in Ruiselede. Naar eigen zeggen dacht ze dat dit niet strafbaar was. Op 7 december vorig jaar nam Stefaan R. de benen uit het Penitentiair Landbouwcentrum. Dat is een gevangenis voor veroordeelden die niet vluchtgevaarlijk zijn en die zich dankzij het open regime kunnen voorbereiden op hun terugkeer naar de maatschappij.

Nieuws

Heraanleg Notelaarsbrug start eind maart, ook Oesterputbrug aangepakt

De heraanleg van de Notelaarsbrug in Boekhoute start eind maart. Snel daarna gebeurt hetzelfde met de Oesterputbrug. Landbouwers en fietsers reageren tevreden.

Nieuws

Stoet afsluiter van topeditie carnaval Assenede

De kleurrijke carnavalsstoet, die zondagnamiddag door het centrum van Assenede trok, bracht een massa volk op de been. “Dit was echt een topeditie”, zegt David Vercauteren van de Werkgroep Carnaval.

Nieuws

Lore laat viergeslacht stralen

Van een stralend viergeslacht gesproken: mama Sofie De Zutter (26) uit Sleidinge, oma Ann De Smet (50) uit Assenede en meme Roza Naert (76) uit Lochristi gaan met veel trots op de foto met baby Lore Vermeersch, de nieuwste ster van de familie.

Nieuws

Boekhoute blijft winnen

Door de vijfde opeenvolgende overwinning hijst VC Boekhoute zich terug aan de leiding van vierde provinciale A. Ook Bassevelde en Donk wonnen waardoor er zich een razendspannend slot in vierde provinciale aankondigt met Donk-Bassevelde als topper volgende week.

Nieuws

FOTO. Carnavalstoet Assenede in 145 foto's

Zondagnamiddag ging in Assenede de carnavalstoet uit onder een stralende zon. Dat zorgde meteen voor een ruime publieke belangstelling.Maar liefst een 34 tal deelnemende groepen vanuit onder andere Maldegem, Eeklo ,Sint Laureins, Gent, Bentille, Sint Amandsberg,Hofstade, Sas van Gent, Aardenburg en natuurlijk ook Assenede gaven het beste van zichzelf.

Nieuws

Auto botst tegen boom: “Plots hoorden we een enorme knal”

Een bestuurder is zondagavond met zijn wagen tegen een boom gereden in de Oosthoek in Assenede. “Rond kwart voor acht hoorden we plots een enorme knal”, zegt een buurtbewoonster. “Het leek wel alsof er iets ontplofte.”

Nieuws

Assenede komt net tekort

Op speeldag 22 in tweede provinciale verloor Assenede bij Zomergem, de negende in de stand. Ook Evergem en Belzele verloren waardoor de schade beperkt bleef. Toch komen de weken van de waarheid eraan met wedstrijden tegen Lovendegem, Merendree en... Evergem.

Nieuws
Download