Geen reclame in je feed, dat zal altijd zo blijven!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Ze overleefde een vreselijk ongeval met haar kinderen, nu zet deze mama zich in voor het goede doel

Elf jaar geleden ontsnapte ze samen met haar twee kinderen aan de dood bij een verkeersongeval. Als dank voor het leven strijdt Rebecca De Muynck mee tegen de vreselijke ziekte ALS: volgende zondag zamelt ze met een high tea à la Downton Abbey geld in.

Nieuws

Werken aan elektriciteitsnet in Bassevelde

Volgende week woensdag, 23 augustus, zijn er werken gepland aan het elektriciteitsnet in het Dorp van Bassevelde. Om die werken veilig te laten verlopen is er tussen 7.30 uur en 14 uur een geplande stroomonderbreking. Eandis vraagt om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Wegen en verkeer

Amper drie opgaves in Dodentocht

Groot-Assenede was heel sterk in de Bornemse Dodentocht. Amper drie dorpsgenoten moesten de strijd staken en dat is ver onder het algemeen gemiddelde. Jeroen Van der Hooft was de snelste polderjongen, hij finishte om 11.50 uur.

Nieuws

Wonen in een oude tramstatie? Liesbeth maakt er haar droomwoning van

De tramstatie van Bassevelde was jarenlang het mikpunt van vandalen, graffitispuiters en hangjongeren, maar nu lacht de toekomst het markante monument weer toe: Liesbeth Bobelijn (26) verbouwt het watertorentje met kolenhok tot haar droomwoning.

Nieuws

“Ik heb geen goede herinneringen aan een BK”

Vorig jaar had Dries De Bondt de winnende troefkaart op zak in Stabroek. Het Veranda's Willems CT heerste en verdeelde. De kans bestaat dat het Pauwels Sauzen-Vastgoedservice CT die rol overneemt. Steven Caethoven is een ernstige outsider.

Nieuws

Vijf motorrijders naar ziekenhuis in één weekend

Een zwart weekend op de Evergemse en Asseneedse wegen: in vier ongevallen raakten in totaal vijf motorrijders gewond.

Nieuws

GEZOCHT. Deelnemers aan de Dodentocht

Komend weekend gaat voor de 48ste keer de Dodentocht door in en om Bornem. Op vrijdag vertrekken duizenden wandelaars, ondersteund door 1.300 vrijwilligers voor een voettocht van honderd kilometer.

Vrije tijd en hobby

Geliefden Floris en Blancefloer hebben nu ook hun eigen liefdesbeeld

Het Tapijt van Assenede, het project dat met een tachtig meter lang wandtapijt het oude liefdesverhaal Floris ende Blancefloer opnieuw bekend moet maken, wordt mooier en mooier. Nu is er ook een sculptuur op 't Holleken.

Nieuws

Kleuter aangereden langs Oude Gentweg

Een jongetje van vier is gisterenavond rond 19.30 uur langs de Oude Gentweg op het kruispunt met de Groenstraat en ter hoogte van zijn eigen huis opgeschept door een auto en een tiental meter verder op de grond terechtgekomen. Over de toestand van de kleuter was gisteren nog geen duidelijkheid, maar het staat vast dat bij dit ongeval de MUG ter plaatse kwam. De vierjarige jongen kwam onverwacht de straat opgelopen op de plaats waar de bestelwagen van de papa stond geparkeerd. Een vrouw uit Assenede die met haar wagen aankwam kon de jongen niet meer ontwijken. De doos popcorn die de jongen vasthad, belandde een tiental meter verder in de berm.

Wegen en verkeer

De stem van Blauw (17) charmeert Qmusic

Blauw de Greve (17), een MUDA-studente uit Assenede, kreeg haar eerste airplay op Qmusic, mét mooie commentaar.

Nieuws
Download