Al wie da ni hopt, is...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

500 bordjes moeten koeien redden van trage dood

Zwerfvuil doodt nog altijd veel te veel koeien. Daarom lanceren de Boerenbond en de Landelijke Gilden een sensibiliseringscampagne langs de vele weilanden in onze regio. Goed voor 500 borden. Joke Schauvliege plaatste gisteren de eerste twee.

Nieuws

Zeppelin opent knuffelboerderij voor kinderen met beperking

Het gaat hard voor De Zeppelin, de nieuwe provinciale school voor buitengewoon onderwijs in Assenede. Vanaf 1 september kunnen ook kinderen met een verstandelijke beperking er terecht. De school wil zelfs al uitbreiden, met een knuffelboerderij.

Nieuws

Kobe Vanoverschelde sneller dan Gertjan De Sy

57 renners gingen van start in Bassevelde. Vrij snel in de wedstrijd vormde zich met Ken De Fauw, Rieno Stofferis en de Ier Mark O'Callaghan een leidend trio. Dit groepje kreeg vier ronden verder het gezelschap van een omvangrijke kopgroep. Daaruit vielen later O'Callaghan en de Nederlandse kampioen Hans Dekkers weg.

Nieuws

“Het gaat steeds beter”

Oosteeklonaar Steven Caethoven (36) heeft de smaak van het winnen opnieuw te pakken. In Poeke behaalde Steven een derde overwinning. Eerder was hij de beste in Beselare-Zonnebeke en in Lovendegem.

Nieuws

Aangepast werkschema voor ploeg wegen- en verkeer

Door de aangekondigde hitte van deze week heeft het gemeentebestuur van Assenede beslist een specifieke werkregeling in te voeren voor zijn buitendienst Wegen- en Verkeer.

Nieuws

Drie lichtgewonden op N49

Voor de derde keer in korte tijd gebeurde een kop-staartaanrijding in Assenede, deze keer op het kruispunt van de N49 met Nieuw-burg. Drie wagens die richting kust reden, stonden gistermiddag te wachten aan de lichten toen een achteropkomende VW Golf niet tijdig kon remmen. Er werden drie lichtgewonden naar het AZ Alma in Eeklo overgebracht. De verkeershinder viel mee.

Nieuws
Download