Hou je buurt veilig
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fier op dubbel viergeslacht

Grootmoeder Clara is in de wolken met de komst van de kleine Charlotte. “Ze werd op 24 augustus jongstleden geboren, woog 3,220 kilogram en was 51 centimeter groot” glundert mama Tineke Noteboom uit Sint-Jan-in-Eremo. “Voor mijn grootmoeder uit Boekhoute meteen het tweede viergeslacht in amper een half jaar tijd. In januari is het derde kleinkindje al op komst. We kijken er beslist naar uit.”

Nieuws

Twee agenten geschorst voor “ontucht”, onderzoek naar ongewenste seksuele handelingen met agente

Na een anonieme brief over ongewenste seksuele handelingen onder collega’s, zijn twee agenten van het interventiekorps van de zone Assenede-Evergem geschorst. Het Gentse parket onderzoekt de feiten en de mogelijke betrokkenheid van een derde agent. Een vrouwelijke collega zou op het commissariaat van Evergem slachtoffer geworden zijn van ontucht door enkele van haar collega’s.

Politie en veiligheid

Kringwinkel Assenede moet openingstijden afbouwen

Door een nijpend personeelstekort zal de Kringwinkel Assenede vanaf 1 januari nog maar twee in plaats van vijf dagen open zijn.

Nieuws

Bokser valt op met overwinning én tattoo van legendarische woonblok: “Het Rabot zit onder mijn vel”

Concurrent David Kis had op het Gents Boksgala vrijdagavond niets te zeggen tegen thuisspeler Kevin Vanderheyden (29). De overmacht van de Gentenaar, die nu in Assenede woont, was compleet. Maar wat nog meer opviel dan zijn vuisten: zijn tattoo. “De blokken van het ­Rabot vertellen mijn hele leven.”

Nieuws

Boekhoute sluit opnieuw aan met de overwinning

In de A-reeks van de vierde provinciale won Boekhoute thuis van Destelbergen, Sint-Denijs-Bassevelde van zaterdag werd afgelast. Donk en Oostakker vernederden respectievelijk Sint-Amandsberg en Avrasya Gent.

Nieuws

Assenede laat kleinste voorsprong uit handen glippen

Na nul op twaalf is FC Assenede er nog eens in geslaagd een punt te behalen. Uit bij Belzele, de veertiende in de stand, kwam het kort na de rust op voorsprong, halfweg de tweede helft bracht Van Leene de bordjes in evenwicht. Assenede blijft op de laatste plaats, Evergem heeft twee en Belzele heeft drie punten voorsprong.

Nieuws

5 december: Dag van de Markt

Het gemeentebestuur van Assenede organiseert op dinsdag 5 december, samen met de marktkramers, de ‘Dag van de Markt’.

Nieuws

Maldegem staat voor moeilijk bekerduel

Vanavond worden de 1/16de finales van de Beker van België afgewerkt. AZ Maldegem (leider in tweede nationale) staat voor de moeilijke uitwedstrijd bij reeksgenoot San Siro Deftinge dat ook in de top vijf staat.

Nieuws

“Mijn team presteerde te wisselvallig”

Na de 0-3 nederlaag tegen Lede werd verwacht dat Assenede staartploeg Aalst vlot zou verslaan. De polderploeg had echter vijf sets nodig.

Nieuws

Trucker ramt vrachtwagen aan rode lichten, chauffeur afgevoerd naar ziekenhuis

Door een ongeval met twee vrachtwagens was de expresweg in Assenede ter hoogte van het kruispunt met de Holstraat een tijdlang afgesloten.

Wegen en verkeer
Download