Boem! De site ligt plat! Nee, nee, het is maar een grapje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Buurtbewoners restaureren zelf vervallen kapelletje

Het kapelletje aan de Molenhoek in Lotenhulle is opnieuw in al haar glorie te bewonderen. Het werd door de eigenaar gerestaureerd.

Nieuws

Daring Maria-Aalter met sociaal project

Daring Maria-Aalter vervult niet alleen een sportieve maar ook een sterk sociaal geïnspireerde rol. De club uit derde provinciale begeleidt al enkele jaren een groep van 15 mensen asielzoekers tussen 17 en 28 jaar. Daring Maria-Aalter wil hen nu vooral in de voetbalsport een serieuze duw in de rug geven. De club is hiervoor op zoek naar een coach en een begeleider om de groep vluchtelingen enkele uurtjes per week te trainen en te coachen. Bovendien is ook een sponsor die dit initiatief wil ondersteunen meer dan welkom. Voor info kan men terecht bij gerechtigd correspondent Gino Vermeire (gsm 0475/318581).

Nieuws

VIDEO. Jamaïcaanse zangeres promoot Aalters festival T Endezomer

Het Aalterse festival T Endezomer krijgt een duwtje in de rug vanuit onverwachte hoek. De Jamaïcaanse zangeres Bleue, die met reggaeband Pura Vida op het festival optreedt, heeft vanuit Kroatië een filmpje gedeeld – met poster van het festival – om haar performance te promoten.

Nieuws

Daring zoekt trainer voor ploeg met asielzoekers

Voetbalclub Daring Maria Aalter vervult niet enkel een sportieve, maar ook een bijzondere sociale rol. De club begeleidt namelijk al enkele jaren een groep asielzoekers (15 personen tussen 17-28 jaar) die hun geliefkoosde sport willen beoefenen, namelijk voetbal. Daarvoor zijn ze op zoek naar een trainer en een begeleider. Verder zoeken ze een sponsor die zich in dit project kan inleven. Contact en info: Gino Vermeire tel: 0475 31 85 81

Nieuws

Voetbalvelden lijden onder droogte

De droge zomer zorgt niet enkel voor bomen die in herfstfase gaan, ook het gras heeft eronder te lijden. Voetbalclub Eendracht Aalter weet er alles van.

Nieuws

“Heb een goed gevoel bij dit Sgolba Aalter”

Sgolba Aalter was in het tussenseizoen zeer actief op de transfermarkt. Naast het aantrekken van vier nieuwe spelers, Gillian Schouteet, Herbert Desmet, Stijn De Clerck en Sam Allemeersch, haalden manager Johan Boone en voorzitter Matthias De Jaegher ook Tibo T'Joncke binnen als nieuwe coach. Een ronkende naam als speler, zij het met geen ervaring als seniorencoach:

Nieuws

Camping esmeralda in de schuur van eden

Zondag 27 augustus is Camping Esmeralda in de schuur van Eden. Een rustige en leuke sfeer die nu eens uit bol kan gaan. Er zijn combitickets te bekomen BBQ en optreden. Haast u want er zijn er maar 4 over. Voor het optreden alleen is er geen probleem, er zijn ook nog versnaperingen en heerlijke Hotdogs te verkrijgen.

Nieuws

80 jarigen van Lotenhulle vieren feest in restaurant ‘t Robbeke in Lotenhulle.

Annette Van De Weghe, Yvonne Van de Steene en Hélène Delarue verstuurden 35 uitnodigingen naar de 80 jarigen van Lotenhulle.14 dames/heren gingen op deze uitnodiging in samen met hun partner. Ook aan de overleden klasgenoten die ons ontvallen zijn sedert 1987 toen werd gedacht. Het was een blij weerzien en een gezellige namiddag, iedereengenoot van de vele mooie herinneringen aan onze schooltijd. Zij zijn ook zeer dankbaar deze verjaardag te mogen meemaken, 80 jaar worden vinden we wel een niet onbelangrijke gebeurtenis.Tot slot aan dit blije weerzien en deze mooie dag zongen ze allen om hun geboortedorp niet te vergeten het mooie “Lied van LOO”.

Nieuws

Centrumstraten Aalter worden opgefrist

Nadat de nutsmaatschappijen in het najaar hun werk achter de rug hebben, wordt in januari van 2018 gestart met de heraanleg van de Bellemstraat, de Boomgaardstraat, de Markt en een deel van de Stationsstraat.

Wegen en verkeer

Gezin van vier lichtgewond na zware klap met vrachtwagen

Bij een zwaar ongeval in de Knokkeweg (N44) in Aalter gisterenvoormiddag ter hoogte van het kruispunt met de Brugstraat raakten vier personen gewond. De weg werd een tijdje afgesloten.

Wegen en verkeer
Download