Binnenkort is het weer lente!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Eindelijk nog eens winst buitenshuis”

Eendracht Aalter brak met de negatieve statistieken buitenshuis. De rood-witten wonnen met 1-5 bij SV Voorde en nestelden zich in de linkse kolom van de rangschikking.

Nieuws

Man die blinde en bejaarde dame oplichtte tijdens werkstraf krijgt 21 maanden cel

Paul V.H. uit Aalter, die intussen in Kortemark woont, is vrijdag door de Gentse rechter veroordeeld tot 21 maanden cel en een boete van 2.000 euro voor verscheidene feiten. Hij lichtte in 2016 een bejaarde dame op die hij tijdens het uitvoeren van een werkstraf bijstond, en bedreigde en belaagde zijn ex-vriendin.

Nieuws

WTC Aalter-Brug eert kampioenen

In de gemeentelijke feestzaal van Aalter-Brug hield Wielertoeristenclub Aalter-Brug haar jaarlijkse ledenontbijt. Behalve bijbabbelen was er ook plaats om de kampioenen van het voorbije seizoen in de bloemetjes te zetten. Patriek Van de Walle spande duidelijk de kroon, hij reed in 2017 liefst 23.826 kilometer.

Nieuws

“We gaan op zoek naar 9 op 9”

Op zondag 18 februari om 17 uur gaat Sgolba Aalter thuis tegen Panters Baasrode op zoek naar een negende overwinning op rij. We spraken met een enthousiaste Stijn de Clerck die de reeks winstmatchen liefst niet onderbroken ziet.

Nieuws

21 maanden cel voor man die ex stalkte en halfblinde dame oplichtte

Een man uit Aalter, die intussen in Kortemark woont, is vrijdag veroordeeld tot 21 maanden cel en een boete van 2.000 euro voor verschillende feiten. Tijdens het uitvoeren van een werkstraf, na een vorige veroordeling voor oplichting, lichtte hij een bejaarde halfblinde dame op. Hij stond ook terecht voor stalking en belaging van zijn ex-vriendin.

Nieuws

Bruggeling wint brons in Londen met ‘Yellow’

Dinsdagavond verkoos Google Europe het puzzel-spel van Bruggeling Bart Bonte (46) tot het op twee na beste van het afgelopen jaar. “De reclame die dit meebrengt, zal alvast een pak extra downloads opleveren.”

Nieuws

“Povere uitreputatie opsmukken”

Eendracht Aalter verloor vorig weekend met het kleinste verschil bij KVV Ardennen en trekt zondag naar SV Voorde dat op de elfde plaats staat. De rood-witten staan drie plaatsen hoger en hebben vijf punten meer dan hun gastheer.

Nieuws

Boomgaardstraat tijdelijk onderbroken

Door de uitbreidingswerken aan parking de Warande wordt de Boomgaardstraat op maandag 19 februari voor één dag onderbroken. Volgende verkeersmaatregelen worden genomen. Het eenrichtingsverkeer in de Bellemstraat (tussen de Boomgaardstraat en de Vrijhofstraat), de Boomgaardstraat en de Boomgaard wordt tweerichtingsverkeer. In de Boomgaardstraat, Boomgaard en Vrijhofstraat wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten. U rijdt om via de Kestelstraat, Processieweg, Molenstraat, Weibroekdreef en Stationsstraat.

Wegen en verkeer
Nieuws

Gemeentebestuur huldigt verdienstelijke inwoners

In het gemeentehuis van Aalter werden een pak inwoners gehuldigd voor hun verdiensten in 2017. Paul Vlieghe, bijvoorbeeld, werd in de bloemetjes gezet voor zijn 162 bloedgiften. De familie Verdonck werd geëerd omdat ze zich al jaren belangeloos inzet voor de Gammetoenwerking. Sint-Elooi Lotenhulle-Poeke bestaat dan weer 125 jaar. Het bedrijf Botha bestaat zelfs 185 jaar. De raadzaal was bijna te klein om iedereen te ontvangen.

Nieuws
Download