Are we home yet?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

FOTO. Herdenking wapenstilstand in Aalter en Lotenhulle

Zowel in Aalter als in Lotenhulle is op 11 november de wapenstilstand herdacht van de 1ste wereldoorlog precies 100 jaar geleden. Er werden bloemen neergelegd aan verschillende monumenten gevolgd door een Eucharistieviering met dodenappel. Na de viering en bloemenhuldes was er een academische zitting in de raadzaal van het gemeentehuis. Gedurende deze zitting werden eervolle onderscheidingen uitgereikt aan verschillende personen voor hun toewijding in de schoot van de afdeling NSB Aalter. Nadien was er een maaltijd voorzien in het Biezemhof. Ik dank Henk Wauters en Kyandro Van de Veire voor hun medewerking en fotomateriaal..

News

FOTO. 800 senioren aanwezig op het jaarlijkse seniorenfeest

Jaarlijks nodigt het gemeentebestuur de senioren uit op de koffie en een prachtige show. Zie artikel in de regionale krant van woensdag 07 september. Hier alvast nog een paar foto's van deze mooie namiddag.

News

Boomgaardstraat binnenkort weer open

De werken in de Aalterse centrumstraten schieten goed op. Vooral in de Boomgaardstraat krijgt het straatbeeld meer en meer zijn definitieve vorm.

News

Boomgaardstraat binnenkort weer open

De werken in de Aalterse centrumstraten schieten goed op. Vooral in de Boomgaardstraat krijgt het straatbeeld meer en meer zijn definitieve vorm.

News

Aanpassing identiteitskaart stoot in gemeenten op veel onbegrip: “aan 1.500 per week zijn we minstens 20 weken bezig”

Vanaf 1 januari moeten de bijna 200.000 inwoners van de nieuwe Vlaamse fusiegemeenten naar hun gemeentehuis om de chip van hun identiteitskaart of Kids-ID te laten aanpassen.

News

Aalter viert laatste seniorenfeest voor de fusie

Het jaarlijkse seniorenfeest lokte zo'n achthonderd Aalternaren naar het Sportpark. Volgend jaar zullen het er door de fusie met Knesselare een pak meer zijn.

News

Eenden verorberen waterplanten Kraenepoel

Om te vermijden dat nog meer waterplanten verdwijnen, werden in de Kraenepoel negen kooien geplaatst. Eenden zien de planten namelijk als een delicatesse.

News

Restaurant Woestyne: “Punt extra in Gault&Millau is beloning voor hard werken”

Het Aalterse restaurant Woestyne van het jonge stel Tim Vervynckt en Angelique Maenhaut maakt in de nieuwe Gault&Millau een mooie sprong van 13 naar 14.

News

Campagne " Helm op Fluo top " zet kinderen aan om fluohesje en fietshelm te dragen.

Op maandagmorgen 5 november werd de actie geopend door het leerlingenparlement en werkgroep verkeer van Emmaus basisschool. De leerlingen van het leerlingenparlement deden dit met een dansje op het fluolied. Bedoeling is de veiligheid van jonge voetgangers en fietsers, die in de donkere wintermaanden extra kwetsbaar zijn, op weg naar school en naar huis te vergroten. Een fluohesje maakt dat ze beter en van op een grotere afstand zichtbaar zijn. Voor elke dag waarop de leerlingen tijdens de actieperiode met een fluohesje naar school komen, krijgen ze een sticker op een spaarkaart. Een fietshelm is goed voor een extra sticker. Aan de hand van die stickers kunnen ze een toegangsticket voor het Serpentarium in Blankenberge, Planckendael of de Zoo in Antwerpen sparen. Sparen kan ook in klasverband. De actie Helm op Fluo top loopt van maandag 5 november tot vrijdag 1 maart 2019.

News

Bert Gabriëls speelt ‘gelukzoeker’

Kiwanis Gent Gravensteen organiseert op 17 november voor de 15de keer haar Comedy Night in het Auditorium van het Gemeentehuis te Aalter. De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel, met name ‘School en ziek zijn’ en de ‘Vierklaver’.

News
Download