Start het gesprek
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Verdwijnt 24.000 kubieke meter asbestafval binnenkort ondergronds?

Sinds het failliet van Modernite in 1987 ligt 24.000 kubieke meter asbestafval onaangeroerd op de voormalige fabriekssite langs de Hekkestraat in Hofstade. OVAM en de eigenaar zijn in onderhandeling over een finale oplossing: het afval ondergronds opslaan.

Nieuws

Buurtparking in de maak op molenerf van familie Fies

“Baardegem is gered”, klinkt het opgetogen bij het Faubourg-jaarmarktcomité. Op het molenerf van Pros Fies, een man met een groot hart voor de gemeenschap, gaat Aalst een parking aanleggen die het nijpend tekort aan parkeerplaatsen moet opvangen.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

“Hij stond er vaak alleen voor bij de opvoeding”

Raan Colman, de raadsman van Wim G., benadrukte dat zijn cliënt wel degelijk spijt heeft van wat er is gebeurd. “Hij is misschien niet erg spraakzaam, maar hij beseft zeer goed dat hij de dood van zijn dochter heel zijn leven met zich zal moeten meedragen. Hij weet ook dat hij het vroeger beter anders had gedaan. Maar hij stond er bij de opvoeding van Maythe vaak alleen voor. De moeder van Maythe was daar nooit sterk genoeg voor. Ze hebben samen nog twee andere kinderen die beiden geplaatst zijn in een pleeggezin. Als koppel leefden ze heel geïsoleerd en zonder sociaal netwerk.”

Nieuws

“Bij mislukking alleen naar onszelf kijken”

Wint Lindemans Aalst vanavond met 3-0 of 3-1 van Zoersel, dan plaatst het zich als vierde ploeg voor de Final 4. Bij verlies moeten de Ajuinen hopen dat Waremme zondagmiddag Guibertin verslaat.

Nieuws

Vader schudt baby door elkaar met fatale gevolgen: "Weerzinwekkende feiten"

Een 37-jarige vader uit Gent riskeert vijf jaar cel voor de dood van zijn eigen baby. Het meisje, dat op het moment van de feiten nog geen vijf maanden oud was, werd herhaaldelijk door elkaar geschud, de arm gebroken en geknepen.

Nieuws

Personeel OLV moet tot 5.000 euro terugbetalen

1.004 OLV-werknemers weten hoeveel loon ze moeten terugbetalen na een berekeningsfout van het ziekenhuis. “Elk krijgt een oplossing op maat”, belooft de directie.

Nieuws

“Ik ben geboren en getogen in Luik”

Na de verrassende thuisnederlaag tegen Brussels rest Aalstar geen keuze meer. In de strijd voor de derde plaats moet Aalstar winnen in Luik. Justin Kohajda (21) kijkt als Luikenaar uit naar het treffen in de Vurige Stede. Kohajda heeft Hongaarse roots aan vaderszijde en Portugese aan moederszijde.

Nieuws

“Wij zouden graag ongeslagen blijven”

Frederik De Winne ontsnapte met leider Erembodegem op Nederhasselt op de valreep aan een eerste nederlaag.

Nieuws
Download