Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man (60) bezwijkt aan verwondingen na nachtelijke vechtpartij

Een 60-jarige man uit Aalst is woensdag overleden aan de gevolgen van een nachtelijke vechtpartij in de Watertorenwijk, nu bijna twee weken geleden. Twee twintigers sloegen Willy Michiels in elkaar en lieten hem voor dood achter. De man belandde in coma en overleed aan zijn verwondingen. “Willy was iemand die nooit zou vechten.” Twee verdachten zijn aangehouden.

Nieuws

Twee twintigers opgepakt na dodelijke vechtpartij in Aalst

In Aalst is een zestigjarige man overleden na een dodelijke vechtpartij. De feiten dateren van 16 juli, maar het slachtoffer is gisteren bezweken aan zijn verwonding. De twee mannen (27 en 29) sloegen het slachtoffer in elkaar, waarna hij in coma belandde.

Nieuws

Gouden bruiloft Roeland - Morel

Op 1 juli 2017 vierden François Roeland en Nadia Morel hun 50ste huwelijksverjaardag.

Nieuws

Beste prestatie van het seizoen voor Cedric Bosse

Cedric Bosse draait al een tijdje mee in de hoogste kaatsregionen. Vooraleer hij naar Galmaarden afzakte was hij al actief bij Acoz, Thieulain en Maubeuge. Stress kent de achterman niet, of de tegenstander nu Thy of Kerksken noemt. Zondag was hij tegen Kerksken outstanding en lag hij aan de basis van het behaalde punt. “Bosse kan soms wat onregelmatig acteren, maar hij blijft één van onze meest valabele spelers,” zegt coach Felix.

Nieuws

“Deelname was al een overwinning op zich”

Kato Van Den Brulle (VAC) uit Aalst is ondanks haar tegenvallende prestatie trots op haar deelname op het EK. “Ik vind het natuurlijk super dat ik daar heb mogen staan. Anderzijds was de finale bij aanvang van het seizoen de doelstelling en dat objectief heb ik niet gehaald vanwege de blessure die ik op het BK opliep. In feite wordt mijn volledige seizoen gekenmerkt door allerlei kleine kwaaltjes. Aangezien mijn trainer Kurt Boffel en ikzelf op de laatste test voor het EK merkten dat mijn deelname vanwege de pijn allicht niet meer haalbaar zou zijn, ben ik vooral opgelucht dat ik toch kon meedoen”, aldus Van Den Brulle.

Nieuws

Halle en voorzitter Steve Duyck zijn op weg naar de redding

Door een 7-13-overwinning tegen concurrent Brussegem heeft Halle een reuzenstap richting het behoud gezet. “En het had zelfs een driepunter kunnen worden”, aldus Steve Duyck. “Op een bepaald ogenblik stond het immers 3-9 en hadden we het moeten afmaken, al voeg ik er onmiddellijk aan toe dat we van de zeven spelen op 40-40 er zes in ons voordeel konden doen kantelen. Tegen Ninove was het de match voordien dan weer andersom toen we van de zeven 40-40 spelen er zes verloren.” De Halse voorzitter is optimistisch. “We gaan er geraken en met de volgende twee thuismatchen tegen Conjoux en Blicquy zullen dicht bij de veilige oever beland zijn.”

Nieuws

“Nieuwe regels maken onze sport leuker voor de jeugd”

In Terjoden namen flink wat kaatstoppers deel aan een testmatch die volgens nieuwe kaatsregels werd gespeeld. Initiatiefnemer Johan Van Der Stricht wil de kaatssport met de voorgestelde wijzigingen moderniseren en attractiever maken voor de jeugd.

Nieuws

VIDOE. Opnieuw prachtig bloementapijt in Moorsel voor Pikkeling

Er ligt weer een prachtig bloementapijt in Moorsel voor de Pikkeling. Dat oogstfeest gaat woensdagavondf van start. Het internationaal folkloristisch oogstfeest is sinds dit jaar bovendien cultureel immaterieel erfgoed, maar bij de vrijwilligers zelf durven ze het ook wel liefkozend het feest van de blote voeten noemen.

Nieuws

650.000 euro voor renovatie sociale woningen

Iets meer dan 650.000 euro, dat is wat het Agentschap Innoveren & Ondernemen van Vlaams minister Muyters, dat het Vlaams EFRO-programma beheert, toekent aan de Aalsterse Sociale Huisvestingsmaatschappij Dewaco Werkerswelzijn. De middelen zullen gebruikt worden voor werken aan de woningen van de Rozendreef.

Nieuws

Aanhouding na brand in huurhuis

Een brandend bed op de eerste verdieping van een huurwoning heeft dinsdagochtend de bewoners van de Oude Watermolen in Aalst opgeschrikt. De huurder van het huis zou het vuur zelf aangestoken hebben, maar verwittigde naar verluidt ook zelf de hulpdiensten. De melding liep rond 5 uur bij de brandweermannen van Aalst binnen. Bij hun aankomst kwam er al rook door een raam op de eerste verdieping. De Oude Watermolen is vanaf de Moorselbaan enkel te bereiken via een wandelpaadje, het maakte de opdracht van de hulpdiensten er niet makkelijker op. Toch was het vuur gelukkig snel onder controle. “We hebben de matras meteen naar buiten gebracht. De schade bleef beperkt tot het bed maar de muren en het plafond van de kamer zijn wel volledig zwart door de rook”, zegt luitenant Peter Dreelinck. Het parket kan brandstichting nog niet bevestigen. “We kunnen wel zeggen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt en dat iemand werd aangehouden. Er zijn geen gewonden”, aldus woordvoerder Annelies Verstraete.

Politie en veiligheid
Download