Hopla, there you are again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Leegstaande boerderij wordt zorghoeve waar senioren hun eigen groenten oogsten

Een hoeve waar 25 senioren op hun oude dag hun eigen groentjes kunnen oogsten en genieten van elkaars gezelschap: dat is het plan met deze leegstaande boerderij op de grens tussen Meldert en Baardegem. Dezelfde ondernemers willen een zogenaamd Thomashuis voor mensen met een verstandelijke beperking oprichten.

Leisure and hobby

Na vier jaar aan gewerkt, vier dagen feest voor Utopia

Eindelijk is het zover: Utopia opent de deuren. Vier dagen zal er in en rond Utopia gefeest worden. De Aalstenaars kunnen dan kennis maken met hun nieuwe Academie voor Podiumkunsten en hun nieuwe hoofdbibliotheek. Ruim vijfhonderd jaar nadat de eerste druk van het boek Utopia van Thomas More van de drukpers van Aalstenaar Dirk Martens rolde, krijgt de stad een eigen, tastbaar Utopia.

News

LijstA-kandidate moet Franstalige Facebookpost verwijderen

Mimie Bokangu die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomt voor LijstA, heeft haar slagzin ‘Tout pour Alost’ moeten verwijderen van haar persoonlijke Facebookpagina.

News

Grote Markt heel even ‘overnachtingskamp’

“Van de vijftig vluchtelingen die we begeleiden in Aalst, wonen er veertig in slechte omstandigheden”, klaagt het bij het buddynetwerk voor vluchtelingen in Aalst aan. Met een actie op de Grote Markt riepen ze zaterdag het stadsbestuur op de problematiek serieus te nemen.

News

Gendarmerie krijgt versterking van bijzondere jeugdzorg

Jongeren uit de bijzondere jeugdzorg gaan het tuin-team van de Gendarmerie versterken. Ze gaan ook de zolderruimte ombouwen tot een gezellige cafetaria. De vzw Ruyskensveld, het vroegere Ter Muren, die deze jongeren begeleidt, is namelijk de nieuwste partner van de Gendarmerie.

News

Supporters met ballen bekijken het nuchter

Op donderdag 14 juni werd het startschot gegeven van het WK voetbal 2018 in Rusland. Logo Dender vzw en stad Aalst roepen alle WK-supporters op om met een nuchtere blik naar het WK én naar alcohol te kijken.

News

Strijd om Siesegemkouter gaat door: nu is ook milieuvergunning van Schelfhout vernietigd

Na de bouwvergunning wordt nu ook de milieuvergunning van het bedrijf Bouwmaterialen Schelfhout op de Siesegemkouter vernietigd. De actiecomités winnen opnieuw een veldslag, maar volgens Schelfhout is de strijd nog niet gestreden.

News

Onthaalouder doet emotionele oproep na dood baby Daniel: “Pas op met koortswerende middelen”

Ruim twee weken nadat Daniel Mbonzi (zes maanden) is overleden in een crèche in Aalst, doet de uitbater van het kinderdagverblijf een oproep. “Wees voorzichtig koortswerende middelen, want ze nemen wel de symptomen weg, maar nooit de oorzaak.”

News

Zes maanden celstraf gevraagd voor dodelijk ongeval aan winkelcentrum

Een 26-jarige bestuurster riskeert zes maanden cel voor een ongeval dat op 12 april van vorig jaar het leven kostte aan motorrijder Johan Herrmann (29) uit Gent. De man werd aangereden ter hoogte van de inrit van winkelcentrum Frunpark in Wetteren.

Traffic

VIDEO. Tegenvallende ticketverkoop nekt Marktrock Aalst: festival gaat niet door

Een trieste primeur voor organisator Live Entertainment: de eerste keer in twintig jaar moet het bedrijf in allerijl een festival annuleren omdat de tickets niet verkocht raken. Marktrock Aalst, dat over twee weken zou plaatsvinden, gaat niet door. De beloofde subsidie van 25.000 euro zal de stad Aalst niet uitbetalen.

News
Download