Hoplr is geen plaats voor politieke voorkeuren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Maak aub werk van degelijke fietspaden”

De Aalsterse Fietsersbond eist ruim een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van het stadsbestuur een duidelijk fietsbeleidsplan. Zelf stellen ze tien speerpunten voorop, waaronder een degelijke fietsinfrastructuur.

Wegen en verkeer

Malsjans-biertje te proeven tijdens twintigste carnavalsbeurs

Steve De Backer van Halle 13 komt met een surprise tijdens de twintigste carnavalsbeurs komend weekend: een Malsjans-biertje dat de kas van de ‘Malsjans-prois’ moet spekken.

Nieuws

“Twee titels en een supercup”

De Terjodense secretaris Wilfried Ledegen blikt terug op een knalseizoen. “We versierden twee titels en een supercup. Onze eerste ploeg kende in de terugronde een klein dipje, maar de promotie naar eerste klasse werd vlot bewerkstelligd. Met de komst van de Kastelse speler Sven Van Hemelrijck voor de naar Oedeghien vertrokken Verset moeten we in eerste kunnen blijven. In bevordering vierde de tweede ploeg de titel en veroverde nu ook de Supercup tegen Kerksken. Ginds wonnen we met 11-13. Thuis verloren we met 11-13, maar we haalden het met de vijftienen. We spelen voor de nationale titel zondag de terugmatch tegen Tourpes thuis.”

Nieuws

Oefening noodplanning op site Tereos

Op dinsdag 26 september organiseert de federale dienst noodplanning van de gouverneur Oost-Vlaanderen samen met Stad Aalst, Tereos, de brandweer, de lokale en federale politie, Defensie, de Civiele Bescherming en de ziekenhuizen ASZ en OLV-Ziekenhuis Aalst een noodplanningsoefening op de site van Tereos. Tijdens de oefening wordt een noodsituatie in scène gezet en komen de hulpdiensten ter plaatse. Er zal heel wat bedrijvigheid op de site zijn die dag. In de directe omgeving kan er tijdelijk verkeershinder zijn.

Politie en veiligheid

Uitgesloten kandidaat-prins Carnaval reageert emotioneel: “Volgend jaar doe ik niet meer mee”

Er zijn dinsdagavond heel wat tranen gevloeid in café Volkshuis aan de Houtmarkt waar Guy Claus voor het eerst zijn fans toesprak nadat hij werd uitgesloten van de prinsenverkiezing.

Nieuws

Bewoners sociale woonblokken woedend om defecte liften: "Met trappen naar zolder om andere lift te nemen"

De liften in één van de woonblokken van Dewaco aan de Rozendreef in Aalst zijn meer defect dan ze werken. “We moeten via de trappen door de zolder om naar een andere lift te geraken”, zeggen bewoners. “Dit duurt al een maand, dat kan zo niet langer.”

Nieuws

Man schiet ex met drie kogels neer: “Ik wou haar alleen schrik aanjagen”

De 34-jarige Adem A. uit Aalst verscheen dinsdag voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde op beschuldiging van moordpoging en bedreiging. Op 23 oktober 2015 schoot hij zijn ex met drie kogels neer. De vrouw overleefde als bij wonder de aanval.

Nieuws

Pink gerust een traantje weg: deze dames willen record ajuinsoep maken verbreken

De duikbrillen en de handschoenen liggen al klaar: Hilde Michiels en Els Van Wesemael uit Aalst gaan tweeduizend kilo ajuinen schillen om het wereldrecord ajuinsoep maken te verbreken. De opbrengst gaat naar de Levensloop, het initiatief voor (ex-)kankerpatiënten.

Nieuws

Guy emotioneel na uitsluiting prinsenverkiezing: “Geen kandidaat meer in 2019”

Er zijn gisteravond heel wat tranen gevloeid in café Volkshuis aan de Houtmarkt waar Guy Claus voor het eerst zijn fans toesprak nadat hij werd uitgesloten van de prinsenverkiezing.

Nieuws

Bram Van Renterghem wint in Nieuwerkerken

Een kopgroep van negentien renners scheidde zich af met liefst vijf vertegenwoordigers van Home Solution-Anmapa-Soenens, maar toch liet het Denderhoutemse team zich in eigen regio de kaas van het brood halen en dat zorgde voor tandengeknars. Glenn Debruyne probeerde tot twee keer toe een solo om de numerieke meerderheid uit te buiten, maar de laatstejaarsbelofte werd telkens gegrepen. Yves Coolen knalde weg op drie kilometer van de streep. Een counter van Bram Van Renterghem werd opgevangen door Debruyne, maar die move zorgde ervoor dat de kopgroep opnieuw samensmolt. Van Renterghem toonde zich de snelste voor de Brit Adam Lewis en het Home Solution-duo Angelo Van Den Bossche-Debruyne.

Nieuws
Download